Otázky a odpovede č. 122

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak sa budem venovať globalizácií a rozpadu dodávateľských systémov. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem jednu vec:

Podvod, zrada a korupcia

To budú slová, ktoré budú charakterizovať politiku a verejný život všade, kde anglo-americký močiar s centrálou v Londýne má výrazný vplyv a nie je na ceste suverenizácie t.j. prakticky celý Západný svet a s tým súvisia dve veci:

  • zrušenie konferencie v Davose-o tom nižšie;

  • Matelkova úloha, lebo ten blázon svojou činnosťou odpisuje 5. kolónu (tým pádom aj 6. t.j. akože-patriotov) a aj ostatných poskokov močiara (vrátane Sorosa), žiaľ rozkladá sa pri tom náš štát.

Otázky a Odpovede

JuznyZaliv sa pýtal:

otázka: má pripravovaná hromadná akcia niekoľko desiatok tisíc členov skupiny wallstreetsilver vykupovať v určitý deň (vraj 25.5.) fyzické striebro šancu preraziť hradbu v podobe obchodných podvodov s “papierovým striebrom”? a vôbec dokedy bude možné cez 95% pokrytie podvodných transakcií striebra cez “papierové striebro” na trhu držať fyzické striebro umelo nízko?

No, minule chlapci z COMEX/CDC/CFTC a LBMA sa priznali, že títo „konšpirační teoretici“ takmer dosiahli svoj cieľ, preto ak dobre rátam, tak na jeseň svoj cieľ dosiahnu. Hovorím to preto, lebo ak moje informácie sú správne, tak bankový kartel pripravil obetných baránkov a výhovorky prečo cena striebra v máji/júni vystrelila nad 30 US$/€.

A čo sa týka BIS, tak asi sa urobí menová reforma, neviem o koľko sa pohne cena zlata.

Wiliam sa pýtal:

Otazka:
1. Aku hru hra Elon Musk s crypto a Teslou?
2. Pravdepodobnost referenda sa blizi limitne k nule, iba ze by sa US niecoho zlakol, aky mas na to nazor?
3. Ma Fico este nejake tromfy v rukave, ak referendum nebude?
4. Putin coraz viac ozvucuje “pedo, lgb, ine deviace” v zapadnej europe. Je to.iba budicek pre tych, ktori este mozu vstat?
5. Cesko je na zozname nepriatelskych statov Ruska, aky je to proces a budeme tam aj.my?
Dakujem za odpovede.

1. Vystrašil slabé ruky resp. malých špekulantov (tých, ktorí to brali ako obchod s akciami), aby následne mohol nakúpiť lacnejšie, čo dokazuje vymazanie strát a nový rastúci trend s tým, že podľa nepodložených chýrov sa chystá s tými Teslami ťažiť BTC či iné kryptomeny.

2. Nie je to limitne nula, ÚS to môže zahrať do outu s tým, že proti Bidenovi môžu použiť 25. dodatok Americkej ústavy (či je schopný vykonávať prezidentskú funkciu) s tým, že by sa to mohlo viesť k revolte tak u štátov, ako aj ozbrojených skupín a to by zas viedlo k oslabeniu 5. kolóny.

3. Áno, vyslovenie nedôvery vláde s tým, že ako veci sú, tak Matelko by sa pridal k tomu. A vtedy by sa diali naozaj divné veci.

4. Skôr je to izolovanie Ruska od Západných „hodnôt“ s tým, že je to v rovnakej miere čistka od chorých myslí v aparáte, ako aj znemožnenie agentov.

5. Nie, nás nezaradia, lebo je to z jednej strany asymetrická odpoveď močiaru a z druhej strany tvrdá rana židovskej mafii lebo Hagibor v Prahe je ich okultné centrum s tým, že to umožní rozsiahle čistky v Česku.

Wiliam pod týmto:

Otazka:
1. Co ocakavas ako spustac krizy a pad domina? (Dnes prebehla info, ze rast inflacie v USA spusteny uvolnenim pand. opatreni je “IBA DOCASNY JAV”.)
2. Kolko mesiacov / rokov ocakavas nedostatok potravin a zakladnych potrieb na Slovensku?

1. Už je to v kríze a rozpadáva sa to, len sa to ešte neprejavilo inak ako masívnou infláciou spôsobené masívnym tlačením obeživa. A očakávam, že sa to zviditeľní pri 74K BTC v Júni/Júli a koncom roka so 100K BTC, pretože tak nestabilná je situácia.

2. Základné potraviny (a tým myslím najzákladnejšie), čistiace potreby a papierové výrobky asi nebudú problémom (vyrábame ich), ale ostatné už áno.

Otec sa pýtal (skôr rýpal):

Otázka: za uplynulý mesiac BTC stratilo aj 34% svojej hodnoty, tým de facto potvrdil, že je nevhodný na uchovávanie hodnôt v prípade prichádzajúcej krízy, lebo je ním možné ľubovoľne manipulovať. Okrem striebra a zlata, ktoré sú dlhodobými a dlhovekými uchovávateľmi hodnôt mimo trvanlivých potravín je teda vhodné “investovať”? Crypto sa ukazuje ako vysoko rizikové médium.

Máš automatickú zbraň, záhradku, dostatočne veľkú špajzu a veľkú obnos hotovosti? Ak nie, tak ti ani hromadenie potravín a životných potrieb a ani zlata a striebra nepomôže, hlavne kvôli tomu, že nemáme kultúrne zvyklosti platiť drahými kovmi. To je prvá vec.

Druhá vec je, že to bola škaredá hra finančníkov a špekulantov aby mohli nakupovať lacnejšie (narážal som na to nižšie) s tým, že aj cena drahých kovov je rovnako ťažko manipulovaná (toľko na margo tej poznámky o rizikovom médiu).

Tretia vec je, že väčšina platieb ide elektronicky, dosť hotovosti niet a drahé kovy na denné potreby sú ťažkopádne s tým, že na banky a klasické inštitúcie sú ťažkopádne t.j. vynára sa otázka:

Ako urobíš denný nákup bez hotovosti (lebo nemáš všetku hotovosť) ak nemôžeš spoľahnúť na banky a ostatné finančné inštitúcie?

A že kryptomeny sú na nič investíciou…

Wiliam sa pýtal (Popolvár zodpovedal jednu jeho otázku článkom):

Otazka:
Ospravedlnenie Zemana Srbsku je zaciatok novej ery, alebo koniec jedneho cloveka (aj ked dost vyznamneho)?
Kedy ho bude nasledovat aj nas R.F,? (Od koalicnikov sa toho tazko dockame, ibaze by si chcel spravit dobre PR isty multiTato.)

Fico bol proti tomu, čo robilo SDĽ, preto odtiaľ odišiel v decembri 1999 a založil Smer, a ak si dobre pamätám nehlasoval za prepúšťanie síl NATO nad Juhosláviu (ak sa vôbec o tom hlasovalo-hľadať sa mi to nechce). Takže ak niekto bude strestaný, tak to bude Dzurinda s tým, že Fico so Srbskom ten spor už urovnal, ba dokonca je proti uznaniu Kosova.

Čo sa týka Zemana, ten cez tento krok zabezpečuje hájenie českých záujmov, aby sa Viedeň nestala tým, čo zastupuje Český štát v Moskve.

Julo sa pýtal:

Otázka:
Prezidentka Čaputová sa dala odfotiť v prezidentskom paláci, ako sa sediac na koberci opiera o stoličku.
Ide o znemožnenie sa Zuzky zo smetiska v očiach davu?
https://www.hlavnespravy.sk/bude-na-buduce-aj-fotosut-v-plavkach-v-zdehonestovani-uradu-prezidenta-caputova-fotkami-na-koberci-prekonala-dokonca-kisku/2538934

Skôr znemožnenie celej republiky, lebo to je pod úroveň hlavy štátu.

Lubo sa pýtal:

otazky:

1. mam podobnu otazku, ako zaznela vyssie: Co chce Musk dosiahnut s Bitcoinom

2. preco ak klesa Bitcoin, klesaju skoro vsetky – Litecoin, Holo, Ethereum…

3. ak Cina zacne pouzivat digitalny Juan, ako sa to odrazi na kryptomenach?

4. co hovoris na cesky projekt e-koruna

5. co sa musi stat v Europe, aby mociar a jeho masmedia a farmafirmy stratili moc a prestali ockovat ludi a v mediach vymyvat mozgy. lebo aj ked stracaju silu, projekt bezi. V Madarsku dokonca Orbanova vlada tlaci na firmy ohladom covid pasov…aby boli ludia poockovani

pomoze len vojna?

dakujem

1. Už zodpovedané vyššie.

2. Panika, lebo je tu pomerne silný špekulatívny uhol, dialo sa to aj pri dotcom bubline a ako aj pri bubline s vlakmi alebo automobilmi.

3. Nijako, bude to katastrofa pre čínsku CB.

4. Znie to príliš dobre.

5. Poriadna zima, poriadny cirkus v USA a aby veci vo Francúzsku prekročili kritický bod (čo sa už deje), že už je toho dosť, lebo poriadna zima vyženie nájazdníkov a poriadny cirkus v USA odoberie Sorosovým nadáciám financovanie.

Andreikoh sa pýtal:

OTAZKA:
asi trocha odveci otazka … Rusko oznamilo vystavbu svojej vesmirnej stanice. Hned kratko nato, cina rychlo vyniesla modul svojej stanice na obeznu drahu, ktoru ide vraj tiez stavat. Co si o tom myslis? Je to podla teba realny projekt, naozaj tam nieco vyniesli, maju vobec nieco v rukach, alebo to bolo len za ucelom akoze predbehnut, byt prvy pred Rusmi, celkovo znizit ich uspech (zmiernit pozitivum tejto spravy), ze Rusi idu stavat svoju stanicu tak rychlo potrebuju ukazat, ze cina ju postavi este pred nimi (co je sice blbost, kedze Rusi uz mali svoje stanice dve, ale tak toto si dav nepamata). Nehovoriac, ze nosna raketa im nekontrolovatelne spadla na zem, co je celkom neuspech.

Co viem, vela projektov ma cina len fake pre propagandu, toto mi tiez pride troska mimo ich moznosti.

Ak si na toto najdes cas tak dik

Andrej

Bez ruských vesmírnych technológií by neexistoval ani ISS a ani čínsky vesmírny program resp. hovorím o tých verejne známych častiach, lebo sa šušká aj o tajných programoch. Je to ale čisto politická záležitosť, aby v podstate skončil transfer technológií na Západ.

Tiamat sa pýtal:

Otazka: “den v kozi kocura”…jeden z poslednych Igorovych statusov. Dalsi prejav jeho blaznovstva alebo nejaky odkaz? Ak ze by to druhe, co tym chcel Igor naznacit?

Asi oboje, možno je to odkaz Sulíkovi resp. oligarchom za ním.

Peter MMXX sa pýtal:

Otazka:
predseda SaS Richard Sulík:

Igor Matovič nám vyčíta, že sa správame neľudsky, zabudol však na milióny eur, ktoré nás stálo NEPRESNÉ antigénové testovanie, milióny eur MOMkám, ktoré bude stáť naše deti nezodpovedné zadlžovanie.”

Teraz sa zobudil!!! Ale ved hlasovali za a nakupuje ich cez trnavsku nim prepojenu firmu?!

Aká bude reakcia?

https://www.hlavnespravy.sk/sulik-k-matovicovi-vycita-nam-ze-sa-spravame-neludsky-zabudol-vsak-na-miliony-eur-za-nepresne-antigenove-testovanie-ci-miliony-momkam-ktore-budu-musiet-splacat-nase-deti/2542126

Asi to, že vyvolá konflikt inde, aby sa Sulík ocitol pod najväčším možným tlakom.

Tibku sa pýtal:

Otázka:
Veľkým problémom Fica v minulosti bolo nadraďovanie taktiky nad stratégiou – v dôsledku sa dnes musí ospravedlňovať za mnohé nedomyslené/vynútené činy. Na poslednej tlačovke vyčítal vláde najmä neschopnosť vyrobiť certifikáty o očkovaní – taktika – na základe aktuálnej situácie maximálne zvýšiť tlak na odstúpenie vlády. Mám pocit, že si opäť zväzuje obe ruky – že je to fakticky verejný záväzok k „agende očkovacích pasov“. Alebo sa mýlim? Som veľmi zvedavý na jeho vystúpenie na Infovojne…

Očkovací pas je de facto tu, takže plačeš nad rozliatym mliekom, to ale neznamená, že:

  • Fico nemôže uľahčiť život pracujúcej väčšine;

  • ten pas bude tu večne.

Kancelar sa pýtal:

Otazka:

Co hovoris na odlozenie tohtorocneho Davoskeho fora v SIngapure?

Príliš skoro sa zviditeľnili (nebola to náhoda), lebo ich dav čoraz viac vníma ako pôvodcov problémov, než ako riešenie, a teraz sa právom obávajú, že ich zresetuje rozzúrený dav.

Alna743 sa pýtala:

Na fb profile pod menom Martin Pekar je uvedené toto:

Príliš dlhé-preto len otázku.

OTÁZKA:
je tento scénar skutočne realny?

Ak niekto čaká na záchrancu, tak áno, a preto odporúčam čítať hrubé knihy, brať veci do vlastných rúk a prestať čítať texty, ktoré robia blbú náladu.

Sloviena sa pýtala:

OTÁZKA. Ori, prosím, môžeš urobiť analýzu? Ten Matelkov status na fb o umytí vlasov mi nepripadá bežný. Nemám FB, len som to kdesi videla.
1.Umyval si hlavu nad vaňou (nie sprcha) =zmyva vinu, vymyva špinu, začína s čistou hlavou novú politiku?
2.,,Pozrel vľavo na šampón ( začne ľavicovú politiku očistovacou politikou seba, alebo očistí vládu a politikov ?
3 Šampón je červený a „silácky vzhľad ” (Rusko)
4.Vyborne pení a pekne vonia ( po vypenení problémov nastanú príjemné časy)

Síce som to nepozrel, ale mám ten dojem, že tvoj dojem je správny, ale pochybujem, že časy budú príjemné, skôr tu nebude smrdieť 5. kolóna močiara.

Jozef.H. sa pýtal:

otázka :
čo hovoríš na prudký prepad cien krypto? je to cielená akcia, ale uniká mi účel. môžeš niečo k tomu? Ďakujem

Už zodpovedané vyššie.

FEI sa pýtal:

Otázka
Ahoj Oracle. Popolvár v 7.časti o M. Č. Trenčianskom 4x spomenul možnosť dvojníka Petra Veľkého. Dnes má dvojníka kde-kto, napr. aj ujo Bajden (
https://i.redd.it/5v3i6aamv4o51.png )
Ja by som sa chcel opýtať na Tvoj osobný názor, či sa to isté nestalo aj v prípade Putina? Je to stále naozaj on alebo sa niečo v 2014 stalo (keď už-už hrozila WW3) a odvtedy hraje non-stop Putina jeho dvojník? Rodina sa k nemu nehlási (žena sa rozviedla, deti v cudzine), potrebuje tlmočníka na nemčinu, ktorú plynulo ovládal, tvár sa mu zmenila na nepoznanie (bacuľaté líca, viac sa usmieva, starý Putin mal rozvážny výraz). Podľa všetkého už starý Putin nie je a ni(e)kto sa tu s nami roky hrá. Kto ovláda “Putina” a za akým účelom živia jeho obraz? Ďakujem.

Putin určite má dvojníka z bezpečnostných dôvodov (ušný lalok je vypovedajúci), ale pochybujem, že ho nahradili dvojníkom. A to hovorím napriek tomu, že podľa nepodložených informácií existujú klonovacie laboratóriá a aj existujú technológie, ktoré umožňujú človeku prevziať ovládanie nad týmto klonovým telom, kým originálne telo je v bezpečí.

Čo sa týka tlmočníka, nižšie bolo povedané, že ide hlavne o to, aby človek mohol zatiaľ v kľude sformulovať vlastné myšlienky.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

15 thoughts on “Otázky a odpovede č. 122

    • Chápem natiahnutie tváre. Prípadne odstránenie deformity alebo iné skrášlenie.

      Prečo by si riešili ušné lalôčiky? Ani jeden dôvod čo som písal medzi nutnosťou zmeny nieje (aj keď ktohovie aký sú niektorý “ľudia” zvrhlí)

      Páči sa mi

  1. “Očkovací pass tu bude večne” – večne akože naozaj večne ? alebo alebo len v Európe alebo na nejakom kontinente alebo krajine alebo cele zemi ?
    Chceš tým povedať, že nemáme na výber ?
    Ako to mám chápať ?

    Páči sa mi

Pridaj komentár