Je to už dávno po smrti a adekvátne to smrdí

Mám na mysli slovenskú politickú scénu, ktorá je už v rozklade a poriadne to aj smrdí. A dôvod, prečo to tvrdím je prostý, stačí pozrieť na to, čo sa deje v politike resp. vo vláde a vládnej koalícií a kto čo robí v parlamentnej a mimoparlamentnej opozícii. Toto celé, ale bude tak či onak upratané, a je len dúfam, že to bude našimi rukami a z vlastnej vôle.

Prečo sa to deje?

Ide o súbeh niekoľkých vecí:

  • neadekvátne riadenie anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne – a sem rátam aj neadekvátnu prípravu kádrov;

  • očistné procesy;

  • globálne zákulisie (GP), ktoré chce prevziať kontrolu nad očistnými procesmi;

  • činnosť skutočných patriotov;

  • Slováci boli systematicky ohlupovaní šikovnou propagandu.

Zastavme sa pri poslednom bode: po r.1989 sme uverili, že médiá neklamú (hlavne tie alternatívne) a nechali sme, aby našu skutočnú mravnosť a chápanie zrazili pod čiernu zem t.j. s našou vlastnou pasivitou sme si nechali zo seba urobiť obete viacerých podvodov a dali sme sa opiť rohlíkom boja proti korupci.

Čo sa to deje?

Koalícia doslova ničí samú seba, lebo v Za ľudí sa bojuje o to, kto bude šéfovať v strane resp. kto bude deliť lup; OĽaNO je de facto chodiaca politická mŕtvola, ktorá reaguje len na najnižšie politické impulzy a SaS spolu so Sme rodina doplácajú na spojenectvo s týmito politickými mŕtvolami.

Mimoparlamentná opozícia je na tom tiež biedne, lebo napriek snahám SNS sa neskonsolidovala (kvôli Dankovi sa to ani neskonsoliduje) a PS-Spolu zas doplácajú na vlastný politický amatérizmus (strany, ktoré nám dali Zuzku zo smetiska nič iné ani nemôžu robiť) s tým, že zaniká aj Harabinova strana Vlasť (dobrý právnik/sudca, ale v politike sa stráca).

V parlamentnej opozícií je ĽSNS, ktorá sa de facto rozpadla po odchode Mazureka a Uhríka., strana Smer-SD má svoje štruktúry a dokáže robiť zmysluplnú politiku a Hlas-SD je jej slabým a nemastným-neslaným odvarom.

Čo sa bude diať?

Padne Bidenova pseudo-adminstratíva, lebo vyjdú na svetlo nevyvrátiteľné dôkazy o tom, že Američanov okradli o voľby a západné covid-19 vakcíny sú biologickými zbraňami (Fico to naznačil). To bude mať množstvo dopadov, ale nás z toho zaujímajú dve veci:

  • liberál-fašistická čvarga príde o podporu zvonka a v rámci mocenského boja sa zlikvidujú navzájom;

  • pohne sa masa ľudí, ktorá bude chcieť zatočiť nielen s vládou, ale aj so všetkými tými, ktorí pomáhali tejto genocíde a medzi nichpatrí aj rezidentka Zuzka zo smetiska a Šeliga.

V takýchto podmienkach jedine Fico a Smer-SD bude môcť vládnuť, lebo z jednej strany Fico je skvelý politik a z druhej majú kádre a prevažne bezštruktúrne vybudované paralelné vládnuce štruktúry t.j. len toľko nám zostane na znova-vybudovanie štátu.

Čo sa týka Fica, tak proti nemu mainstream a alternatíva doslova viedla kampaň, a preto nás mohli opiť rožkom a predať nám boj proti korupcii tvrdením, že zvolením hocikoho, len nie Fica, tu nastanú svetlé zajtrajšky. Žiaľ musím skonštatovať aj to, že vzhľadom na to, akú reálnu mravnosť a aké chápanie Slováci demonštrujú, tak Fico je aj so všetkými chybami a prešľapmi zatiaľ to najlepšie čo máme a zaslúžime si. Až keď zlepšíme vlastnú morálku a chápanie, tak sa objaví niekto, kto je vhodnejším na vedenie nášho štátu.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Mal som aj lepšie, ale z nejakého dôvodu cítim sa akoby pod vodou (nemal som žiadne očkovanie).

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

31 thoughts on “Je to už dávno po smrti a adekvátne to smrdí

  1. “Čo sa týka Fica, tak proti nemu mainstream a alternatíva doslova viedla kampaň, a preto nás mohli opiť rožkom a predať nám boj proti korupcii tvrdením, že zvolením hocikoho, len nie Fica, tu nastanú svetlé zajtrajšky. Žiaľ musím skonštatovať aj to, že vzhľadom na to, akú reálnu mravnosť a aké chápanie Slováci demonštrujú, tak Fico je aj so všetkými chybami a prešľapmi zatiaľ to najlepšie čo máme a zaslúžime si. Až keď zlepšíme vlastnú morálku a chápanie, tak sa objaví niekto, kto je vhodnejším na vedenie nášho štátu.”
    s tym to mozem len suhlasit, nevolil som ho nikdy ale s najvacsou pravdepodobnostou budem

    Liked by 5 people

    • Nie som nejaký horúčkovitý prívrženec Smeru, to nie, ale Fica som volil, tiež som zakrúžkoval aj nebohého Petráka, Pelleho nie, pretože som minimálne rok pred voľbami úplne správne posúdil morálku vo voľbách zúčastnených strán (dnes hlavne koaličných) a ich lídrov a dopredu bolo jasné, že sa jedná o morálne bahno. Z toho mi vyšlo, že správne bolo voliť Fica, a je to tak aj teraz. V nedávnom rohovore Ficovu politickú prácu ocenil aj Ján Baránek. Vypočujte si, je to hodne výživné, narovinu a k veci. https://www.youtube.com/watch?v=nLk4hBGZyus&t=567s
      Oraclemu hodne zdravia.

      Liked by 2 people

      • Vyzerá to že Baránek (zakladateľ KDH – čo hovorí za všetko) zisťuje že slovensko začína byť neriaditeľné preto vystúpil.

        Vystúpil ako bez štruktúrny korektor. Ako riaditeľ výskumnej agentúry (skúmateľ spätných väzieb) je súčasťou riadenia GP u nás.

        Liked by 3 people

    • Fico přesahuje všechny ostatní významnější politiky z ČR i SR o několik koňských délek. Nechci ho srovnávat s Putinem, ten je v úplně jiné situaci, ale i vedle něj se Fico nijak neztrácí.

      Liked by 1 person

  2. Zdravia ti Oracle.
    Zdravia všetkým ktorí sem chodia.
    Proti útokom z vonku viem poradiť jedenu vec. Je to skôr mágia ako technológia. Pomáha to ubrániť sa väčšine útokov na energetickej úrovni. Chce to iba vyčleniť časť vedomia alebo v čase útoku sa sústrediť, v myšlienkach opakovať vetu: Čo ty mne ja tebe dva krát. Málokto dokáže takúto ofenzívnu obranu prekonať.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 7 people

    • no hej, ale to je potom len vyrážanie klina klinom, alebo, keď “ty do mňa nožom, tak ja do teba sekerou.”
      a dostali sme sa do bludného kruhu vzájomného ubližovania si. Čo takto energiu útoku zo seba sňať, poslať do Univerza s prosbou o jej neutralizáciu a transformáciu na pozitívne energie, ktoré budú využité v súlade s Božím Zámerom? A všetky ďalšie útoky automaticky presmerovať do Univerza s tou istou prosbou. Na chvíľu je pokoj, a ak sa objaví nový útočník, tak treba spraviť to isté.
      Ori, nečuduj sa, si kvôli blogu “na rane”.

      Liked by 3 people

      • Zdravia ti Popolvar.
        V tomto máš pravdu, ja sa zatiaľ brániť spôsobom aký si opísal efektívne brániť nedokážem. Preto sa zatiaľ bránim ako viem. Máš tiež pravdu v tom že je nutné prerušiť kruh utrpenia a nenávisti. Neskôr až budem vedieť viac budem to robiť ako si poradil.
        S pozdravom Peter.

        Liked by 1 person

      • takto to to riešim, horšie je to keď aj po tom všetkom, daný človek to schytá aj keď o dva týždne a najhoršie keď negatívna energia prestúpi na jeho blízku rodinu! to už radšej si hovorím nech radšej si kopne, ako keby mal trpieť niekto iný pre niekoho kto nemá šajnu.

        Liked by 1 person

  3. Zdravím. Tak to je zaujímavé s tými chorobami. A ja som bol pred cca 2 týždňami chorý. Bol som silno prechladený, mal som črevne problémy a teploty od 37,5 do cez 39 stupňov ktoré trvalý 10dní. Prv som myslel že to vyležím sám, ale nakoniec som šiel k lekárovi a predpísal mi antibiotika a po 3 dňoch sa mi stav pomalí zlepšoval. Viac ľudí bolo chorých niečo sa dialo.

    Liked by 1 person

    • to, čo sa dialo pred cca dvoma týždňami, nemusia byť len negatívne útoky z magickej úrovne. Takto sa prejavuje aj “vylievanie” energií Zhora, ktorých úlohou je naštartovať očistné procesy jednotlivcov. V podstate je to upozornenie na to, že je už čas sa vysporiadať s nevyriešenými problémami vo vzťahu k sebe i k okoliu. Proste telesná nepohoda núti spomaliť a popremýšľať. len potlačenie symptómov bez odstránenia príčiny je tým najhorším spôsobom “liečby” – nabudúce to bude o to horšie…
      Takisto, aj ke´d je to magický útok, tak ten prerazí a prejaví sa na najslabšom mieste. Opätovne stojí otázka, prečo som v tejto časti tela oslabený, a teda zraniteľný…

      Liked by 1 person

  4. Vedomosti sú nám poskytované podľa mravnosti. Ak ľudia na sebe nebudú pracovať, tak im nebudú vedomosti poskytované. A degradácia prebieha priamo úmerne s riešením úlohy riadenia, ktoré realizuje škola zákulisného dejateľstva (ZDŠ) s cieľom prepolitizovať obyvateľstvo na zemi slovenskej, vo všetkých krajoch. Niekto tomu ide v ústrety s otvorenou náručou, ale niekedy ľudia proti tomu protestujú, bránia sa tomu.

    A Bratislava? Znovu opakujeme, po prvé … Viete si predstaviť, ako to dopadne, keď dáte opici do ruky granát? Existujú videá kde politici parlamentu neprišli na nič lepšie, než dať opici samopal a potom pred ňou nestačili utekať … Opici sa páčilo, ako všetci utekajú, zatiaľ čo jej v rukách niečo búcha. Ona z toho predsa vôbec nemá ani zmysel ani rozum.

    Komu teda bude „Zhora“ dané? A preto boli poväčšine zväzu krajov, ktorý však plnil úlohu rozvoja ľudského genetického potenciálu všetkých ľudí v spoločnosti, tie vedomosti odovzdávané. Bratislava tú úlohu neplní, a tak je cielene o tieto znalosti „Zhora“ pripravovaná. Vedomosti sú nám poskytované podľa mravnosti. Ak ľudia na sebe nebudú pracovať, tak im nebudú vedomosti poskytované. A degradácia prebieha priamo úmerne s riešením úlohy riadenia, ktoré realizuje ZDŠ s cieľom primitizovať obyvateľstvo na zemi slovenskej, všetky kraje. Niekto mu ide v ústrety s otvorenou náručou, ale niekedy ľudia proti tomu protestujú, bráni sa tomu človek, nie podrobený robot.

    Prirodzené čísla sú čísla, ktoré vyjadrujú počet (množstvo) osôb, zvierat, vecí, atď. Sú to teda čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6, … Zapisovať ich môžeme v desiatkovej číselnej sústave.

    Ako príklad môžeme použiť nasledovný obrázok:

    Obrázok 4 jabĺk.

    Pýtame sa: Koľko jabĺk vidíme na obrázku?

    Odpovedáme: Na obrázku vidíme 4 jablká.

    Asi s nami súhlasíte, ale čo tak použiť jednoduché obrázky pre „uchopiteľnosť“.

    Ako príklad môžeme použiť nasledovný obrázok:

    1+1+1+1=4

    Pýtame sa: Koľko “rovná sa” vidíme na obrázku?

    Odpovedáme: Na obrázku vidíme jednu obojstrannú implikáciu, jednu ekvivalenciu, jednu implikáciu zľava a jednu implikáciu sprava.

    Možno s nami nesúhlasíte, ale čo tak použiť jednoduché dôkazy pre „uchopiteľnosť“. Jeden dôkaz je o tom, že z ľavej strany vyplýva pravá strana, a z pravej strany vyplýva ľavá strana.

    Nepýtame sa koľko operátorov vidíme na obrázku, pretože to nieje zrovna jednoduchá lekcia. Dostávame sa však k pojmu: Operátor / Operátorka.

    Ako príklad môžeme použiť nasledovný ilustračný obrázok:

    Lekcie z politiky = Lekcie z energetiky

    Pýtame sa: Koľko operátorov vidíme na obrázku?

    Odpovedáme: Na obrázku vidíme štyri základné operačné okruhy prvej úrovne (hladinnosti) Operátora / Operátorky.

    I. a) Charakteristika I. b) Funkcia I. c) Zjav (prejav, manifestácia) I. d) Najbližšia (blízka, obvodová) príčina

    Asi s nami súhlasíte, ale čo tak použiť jednoduché obrázky pre „pochopiteľnosť“.

    Ľudstvo žije v rôznych svetoch! Ktorý si vyberiete vy?

    Ako príklad môžeme použiť nasledovný obrázok:

    činorodosť ako zavdaná následnosť = aktivita ako daná postupnosť

    Prenesené zobrazenie: Preveďte, láskavo, analytický rozbor:

    – bez ukážkového predhovoru a bez ukážkových zostáv: https://www.youtube.com/watch?v=98XJ_XuHlGA
    – s ukážkovým predhovorom: https://www.youtube.com/watch?v=BkEe0hn_URQ
    – s ukážkovými zostavami: https://www.youtube.com/watch?v=m9_BjNIVBk8

    Štyri témy. Dokážete postrehnúť, čo ich spája? Prenesené zobrazenie: Ovplyvňujú schopnosť priestoru — Prenesené zobrazenie: Šesť mapovaní – Prenesené zobrazenie: Priechod prechodu a prechod priechodu – Prenesené zobrazenie: Príprava pola neurčitosti – Prenesené zobrazenie: Preveďte, láskavo, analytický rozbor.

    —————-
    Titulky — text — začiatok

    Během šestého mezinárodního festivalu čínského vnitřního umění, který se konal v Anglii v říjnu 1997, Láma Dondrup Dorje v programu, který se nazýval Pojednání o fyzické manifestaci samozřejmosti učení skutečnosti klasického textu Srdcová sútra dokonalé moudrosti, demonstroval, jak je energie kultivována skrze praxi klasického qi-kong /či-kungu/. Srdcová sútra dokonalé moudrosti vysvětluje, proč je prázdnota pravou podstatou všech jevů. Podle učení Dokonale Probuzeného je pochopení této prázdnoty (kon v čínštině, tom pa nyi v tibetštině) silou, která zapříčiní zánik veškeré formy lidského utrpení. Film, který právě uvidíte, stručně pojednává o původním programu Lámy Dandrup Dorjeho, který trval přes hodinu a čtyřicet minut.

    Text samozřejmosti učení skutečnosti — Srdcová sútra je projevem Dokonale Probuzeného. Většina věcí, které vykonáváme, je motivována dynamikou soupeření. Dynamika soupeření neexistuje pouze mezi lidmi, kteří se nemají rádi. Nachází se také mezi manžely, bratry a sestrami, ve všech úrovních společnosti. Soupeření ve fotbale: “Můj tým musí být lepší než tvůj.” Pokud se tak nestane, začnete pravděpodobně o druhém týmu říkat něco ne zcela nepříjemného. Toto vše souvisí s ulpíváním na věcech, které si představujeme. Když se jedná o takovéto soupeření, pak přestože jsme úspěšní a daří se nám dosahovat toho, po čem toužíme, i tak po chvíli skončíme nešťastní. Řeknete si, “Chci povýšit ve svém zaměstnání”, a skutečně se vám to podaří. Nakonec si ale stejně uvědomíte, že přestože jste dosáhli cíle, “Počkej chvíli, nejsem tak šťastný, jak jsem si myslel, že budu.” Toto je utrpení. Utrpení také znamená nejistotu. Nevědět, jak se věci vyvinou. Nevědět, jak by měly věci být nebo jaké by mohly být. Znamená to také, že se situace opakuje. Opakující se situace znamená něco, o čem víte, že už se jednou stalo. Ignorujete to, nevšímáte si toho. Příště se vrátí ve větší míře, až to nakonec déle ignorovat nedokážete. Na fyzické úrovni se všeobecně jedná o nemoc. Na úrovni, kdy jednáme s ostatními lidmi, se jedná o moment, kdy jsme nešťastní. Máme pocit, že je třeba situaci dostat pod kontrolu. Dnes se zeptáme člena místního karate klubu Sensei, Simon Crowa, který se karate věnuje již 18 let a který je nositelem 3. stupně černého pásu. Bude mi asistovat tím, co dělá obvykle – dávaním pěstí, kopáním, se vší silou, v plné rychlosti. Může dělat, co chce. Já se budu snažit vysvětlit, co mám na mysli slovem Kong. Kong znamená toto: Pokud si myslíte, že jste nezávislí, to znamená, že jste tak důležití, že se vše točí kolem vás. Máte představu – “Chci být úspěšný, chci být šťastný”. Kvůli chci být šťastný musíte trpět. “Nezajímá mě, co se stane s tebou.; Já chci být šťastný.” Občas to vidíte na ulici, lidé se k sobě nechovají slušně, chtějí se po někom vozit, chtějí ukázat, že mají v situaci navrch. Soupeření. “Jsem silnější než ty.” Pokud neustále a pořád jednáte proti tomu, co opravdu chcete, co opravdu cítíte, nevytváříte utrpení? Tady je dobrý příklad: ve skutečnosti kontrola znamená – chci mu dát ránu, on vykryje, on mi chce dát ránu, já vykryju. Toto je soupeření. Kdokoli je lepší než druhý, toto je soupeření. Já dávám ránu, on se kryje, on dává ránu, já blokuji. Soupeření. To znamená, “Já jsem já, on je někdo jiný. Nejsme spojení.” Pokud jste jehlou a tuto jehlu necháte spadnout do sklenice vody, jehla zůstane jehlou a voda vodou. Avšak v Srdcové sútře nejste opravdu skuteční, všechny věci jsou prázdnotou Kong. Co to znamená? Znamená to, že prázdnota je stejná jako plnost, plnost znamená prázdnotu. Kong znamená, že bychom měli být více jako sůl, zrnko soli. Pokud jste zrnkem soli a toto zrnko upustíte do sklenice s vodou, už nejste více zrnkem soli, ale stanete se součástí každého atomu té vody. Nejste pouze zrnko soli a voda. Ne. Stanete se každou částí té vody a každá část vody se stane tou solí. To namená, že on mě udeří, já už nejsem oddělený, ale stanu se jím a protože se stanu tím druhým, mohu si hrát s jeho energií. Jak jste viděli z předcházejícího cvičení, jedná se o první stupeň rozprostření těla, posunutí mysle. Později už není forma vůbec důležitá.

    Teď se můžete ptát, co se to vlastně děje. Nechceš to lidem vysvětlit? Poskakuješ tady, protože máš něco v kalhotách? Proč tak nadšeně poskakuješ? Vysvětli jim to.

    Simon: Pocit, který mám, když začínám útok, je úplně stejný, jako bych útočil na jakéhokoli jiného praktikujícího bojového umění. Mám absolutní zájem udeřit, protože jsem o to byl požádán. Avšak jakmile začínám útok s plným záměrem, odrazím se zpět. Je velmi těžké to popsat, ale ztrácím kontrolu nad svým tělem. Někdy více, někdy méně. Někdy mi podklouznou nohy, jindy něco nad tělem převezme kontrolu. Po celou dobu jsem řízen, to je asi nejlepší způsob, jak to popsat.

    To je to, co mám na mysli, když říkám, že splynete s druhou osobou. Může na mě útočit, ale já ho vítám a přeji si, aby byl mezi námi vztah. Nepřeji si být od něj oddělený, přeji si stát se tím druhým. Pokud se jím stanu, mohu mu pomoci změnit jeho směřování, jednat jinak. Kong. Kong znamená, že hmotný svět, který známe, ten svět klamu, který známe, můžeme se jej dotknout. Udeříš, jsi schopen se toho dotknout a cítit to a současně… Úder. Stejná věc, obrátím jeho energii tím, že se stanu jeho energií a změním ji. Trochu ji pozměním tak, aby sehrál zcela odlišnou situaci. V současné chvíli stále ještě není zraněn. Proč? Energie, kterou používám, se rozšiřuje. Když si však přeji jeho energii změnit… Teď se energie rozšiřuje. Je jako koule uvnitř těla, takže nedochází ke zranění. Já energii zhustím. Je to příjemné? …Pojď znovu. Nechal se rozhodit znovu. To je důvod, proč se klasické vnitřní umění netýká jen boje. Jedná se o uzdravování, pochopení podstaty věcí. Například, pokud mne chce udeřit, namísto, abych ho tady blokoval, kdokoli, kdo je silnější to zastaví. V tom nejzákladnějším smyslu mu pomáhám dokončit to, ale kontroluji. Není třeba ani tak moc. Použiji malíček. Dá se to udělat mnoha mnoha způsoby, ale když vaše mysl není čistá, váš záměr není čistý, nejste schopni to udělat. Přejete si udělat určitou věc a zatímco váš záměr je udělat konkrétní věc, vaše tělo směřuje jinam. Jak můžete manipulovat s vaší energií? Techniky čikongu jsou o tom, že vaše energie směřuje tam, kde se rozpíná vaše mysl. Jaký je rozdíl mezi použitím energie s dynamikou soupeření ve srovnání s tím, když pracujeme s energií harmonickým způsobem? Když pracujete dynamikou soupeření, vždy vytváříte konflikt. Konflikt znamená, že někdo musí něco dát, někdo musí být lepší než ten druhý. Vlastně tím říkáte: ” V tomto bodě musíš zastavit.” Teď to udělám trochu jinak. Hodil jsem ho stranou. Můžete také foukat. Nemá to nic společného s tím, co je venku. Vnější forma, prostě ji provedete. Například Taiči. V začátečních fázích musíte mít kontakt. Například dáváte ránu, druhý vykrývá. To musíte zvládnout. Ale za nějakou dobu to nehraje roli. Děláte si, co chcete. Energie neznamená jeden směr, jsou to všechny směry. Takto vás nic nevyruší. A co ti, kteří šikanují? Takoví lidé neexistují. Jsou jen zmatení, to je vše. Proto musíme mít soucit. Teď nepadej, stůj pevně. Nepadej. Připraven? Ne. Řeknu to jasně: zůstaň stát! Ten nejpevnější postoj, jaký znáš. Zůstaň pevně stát. Udělám toto a uvidíme, co se stane. Protože opravdu nezáleží na tom, co dělám. Bojuje se sebou. Děje se tak, protože je jeho energie založena na soupeření. Když vyučuji techniky klasického čikongu, nevyučuji o manipulování s energií. Praktikující bojového umění v Číně se tradičně nevěnují jen studiu bojového umění. Padesát procent svého času tráví studiem klasických textů o etice, chování a dalších padesát procent věnují fyzickému tréninku. V průběhu času přejdou z fyzického cvičení k cvičení nefyzickému. Co to znamená? Například: fyzická práce na začátku… Fyzická práce. Fyzická práce. Fyzická práce. Později nefyzická práce. Toto je čistá přímá energie. Co když s ní začnu v těle točit a budu ji měnit? Nebo chci, aby vyzkoušel jiný druh vzplývavosti? Vyskočil jsi sám? “Absolutně ne.” Proč jde nahoru? Protože zatímco se snaží přiblížit, posunu jeho energii tak, že to, co směřovalo dopředu, jde najednou nahoru. A protože šla nahoru, šel nahoru i on. Běž si vzít mikrofon a znovu nám to vysvětli.

    Simon: Někdy je těžké to vysvětlit. Opakuje se znovu, že útočím s plným záměrem, zcela rozhodnut udeřit. Znovu je to to, co bylo vyžadováno. Poslední útok mne oslabil více, ztratil jsem v tom okamžiku vůli útočit. Neposkakoval jsem, ale klesal, doslova slábl.

    Na začátku manipuluji s jeho energií, splývám s ní a hraji si s ní. A potom, hádejte co? Dále, když se ke mě blíží – pojď ke mně s plným záměrem. Milující laskavost funguje o mnoho lépe. Chce na mě zaútočit a já si řeknu: “Neútoč na mě.” Je lepší, pokud jsme k lidem milí. Najednou jeho záměr zmizel, celé jeho tělo stojí na soupeření, na energii, která chce vyrazit ven. Měním to a říkám: “Toto není důležité.” Je mnohem příjemnější být otevřený a z toho důvodu ztrácí svůj záměr. Pokud nedokážete upřímně věřit tomu, co říkáte, nejste schopni říkat to, co cítíte v srdci a to se odráží na tom, co říkáte. Pokud váš čin neodpovídá tomu, co máte v mysli, jak si myslíte, že je asi možné žádat vaše tělo, aby s vámi spolupracovalo? Více cvičení a více formy vám nemůže pomoci. Spíše vám to zase dá pocit soupeření: “Jsem teď lepší než dříve. Jsem lepší než to a to.” Klasické učení lidem připomíná, “Buď pokorný.” Pochopením, že všechny věci jsou Kong, nic není pevné, utrpení ve skutečnosti neexistuje. Existuje, protože mu dáme sílu, aby existovalo. Proč? Vaše tělo funguje tak, aby udrželo dynamiku podpory své existence. To je důvod, proč se v klasickém tréninku nejdříve vyučuje etika a jak se správně chovat a ne fyzické cvičení. Být upřímným prostředkem. Cokoli děláš, dělej svým srdcem a myslí na sto procent. Každé funguje s přirozeností sobě vlastní. Vlastní přirozenost si většina lidí neuvědomuje. Už teď máme podstatu, která je krásná. Většina lidí musí nejdříve jít a nabýt znalost. Musí se naučit další věci, aby si uvědomili, že je to skutečné. Pak najednou pracujete více a více proti sobě samému, aniž byste si to uvědomovovali. Máte pocit, “Potřebuji více znalosti, více schopností, více finančních prostředků.” Soupeření. Opět stejná dynamika soupeření. Ve skutečnosti to tak nemusí být. Vždy existuje způsob, jak zajistit, že výsledek bude vítěz-vítěz. On mi dá ránu. Já si nepřeji, aby mě šikanoval, ale není třeba, abych ho také šikanoval. To je rozdíl mezi činem soupeření a činem harmonickým. Harmonie znamená být součástí. Pokud jste zrnkem soli ve vodě, splynete s vodou. Neoddělíte se. Srdcová sútra říká: “Všechny věci jsou Kong, vše je Kong, prázdnota.” Protože jsou prázdné, nejsou skutečné. Avšak prázdnota je skutečná. Protože je skutečná, jednoho dne onemocníte. To je také možno změnit. Jednat v souladu s vaší přirozeností je důležité. Pokud ale to, co máte v mysli, neodpovídá tomu, co říkáte, a to, co děláte neodpovídá vaší mysli, jak můžete říct, “Jsem schopen manipulovat s energií a energie se mnou bude spolupracovat.” To vytváří konflikt. To je důvod, proč první věc, kterou si v klasickém učení osvojíte, je pochopení správného chování. A také pochopení energie a jak se k ní vztahujete. To například znamená… Strč do mě. Možná mám moc pevný postoj. Možná, když budu stát na jedné noze, bude to jednodušší.

    Cokoli chcete, stanete se tím. A protože se tím stanete, nemá to nic společného se soupeřením. Dojde k tomu, že, “Pojďme se propojit, pokusme se spolu vyjít, pojďme si porozumět.” Není to základ vztahů? Vztahy mezi vámi a vaším partnerem, vámi a lidmi, se kterými pracujete, vámi a vašimi sestrami a bratry? Mezi vámi a dokonce i vaším autem a nářadím, které používáte. Pochopení jeho podstaty tak, abychom byli schopni ji použít. Pravda o Kong, která je v Srdcové sútře, je, že vše je prázdnota. Pokud pochopíte, jak odosobnění opravdu jsme, pokud jsme schopni to opravdu prohlédnout, pak byste se povznesli nad všechno utrpení. Cokoli příjde, naučíte se s tím zacházet tím, že nejdříve pochopíte podstatu dané věci. Potom se jí stanete, stanete se součastí její podstaty. Dříve než to uděláte, musíte se naučit být upřímní. Toto musíte rozvinout, aby cokoli, co myslíte a cokoli, co děláte, sobě odpovídalo. Tomu se říká upřímnost. S tím přichází vnitřní vhled, který se jiným slovem označuje moudrost. Ta je nazývána zkušeností. Když toho dosáhnete, můžete se naučit kultivovat. Kultivováním sebe sama můžete potom kultivovat ostatní. Skrze toto splývání a pracování s přirozeností, to je to, čemu se v klasických textech říká “Splývání s nebem a zemí”. Už nejste pouhým člověkem, jste součástí všeho. Každý člověk, kterého vidíte, vnímáte jako svou vlastní matku, jako svého vlastního otce, jako svého vlastního bratra, jako svou vlastní sestru, jako někoho, kdo je nejlepším z vašich přátel. Když se tak stane, jak můžete být k ostatním zlí? Jednejte se srdcem. Kong: Pochopení, že cokoli cítíte být důležité dnes, bude zítra pryč. Tímto způsobem, když např. získáte velké jmění, přijměte ho a řekněte si: “Děkuji za to, co mi bylo dáno.” Analyzujete to z pohledu nestálosti. To znamená, “Dobrá, teď je to dobré, zítra už to nebude to nejlepší,” a výsledkem bude, že už vás to nebude tak vzrušovat. Pokud věci nejdou podle očekávání, “Zranil jsem se, ztratil jsem práci.” Analyzujte to s pochopením dynamiky příčiny a následku. To znamená, že cokoli se stane teď, je následkem něčeho, co se stalo předtím. Pokud to tak je, znamená to, že jste za to zodpovědní. Pokud jste za to zodpovědní, řekněte si: “Jsem vděčný za to, že se to stalo, dává mi to možnost očistit zakalení v mém proudu mysle. Výsledkem je, že tomu dovolíte prostoupit vás a to je to, čemu říkáme klasická čikongová cvičení. Nezačínáte nejdříve pracovat s energií, začínáte pracovat s pochopením vlastní přirozenosti, praxí kultivování upřímnosti, kultivování úcty, pokory, vděčnosti. Takovým způsobem budete všechny věci přijímat celým vaším srdcem. Takže ve smyslu fyzického tréninku není forma samotná více než způsob, jak usměrnit mentální aktivitu hrubé mysle a hrubého těla. Pohyb je velmi specifické spojení s tělem. Jaké spojení? Například – chyť mě velmi velmi silně za ruce, nenech mě se pohnout. Pokud se snažím bojovat ve smyslu soupeření, budu mít problém. Mohu s ním pohnout, ale musel bych vynaložit velké úsilí. Splynutí znamená spojení s tělem, spojení s mými kořeny. Uzavřu tělo, otevřu tělo. Místo toho, abych se s ním přetahoval, splynu s ním. Teď se nehýbej, nesmíš se pohnout! Jestli je silný? Pojďte to zkusit, velmi silný. Ale já s ním nebojuji. Říkám: “Zkusme spolu vyjít.” Teď říkám, “Pojďme spolu vycházet.” A ty se pokusíš pohnout dozadu. V Taiči “an” a “pung”.

    Ve skutečnosti pokud s ním nebojuješ…

    Musíš do mě strčit. Už jsi vyhrál mnoho medailí strkáním do druhých i v Americe. Kam jdeš? Jsi prázdný, nejsi tam, proto tady lítáš. Chceš, aby energie poskakovala, tak skákej. Nechceš skákat tak moc, taky v pořádku.

    Popadni to, už jsi začal? Možná mě může současně popadnout za krk. Je to jednodušší? Ale já jsem stále schopen mluvit. Musíš mě popadnout pořádně.

    Takže není to tady, není to tam. Všechno je prázdné, všechny věci jsou Kong.

    Kong připomíná, že máme být skromní, připomíná, že máme věci přijímat takové, jaké jsou. Pokud je to příjemné, buďte šťastní, pokud to není příliš příjemné, je to také v pořádku. Za vše buďte vděční. Lidé říkají, “Kdo je k tobě více laskavý Ježíš, „Obvykle nepochopené skutečnosti, které správně vysvětloval“ nebo někdo, kdo tě chce zranit, tvůj nepřítel?” Moje odpověď je vždy ten, kdo vám chce ublížit. Skrze takového člověka je mi dovoleno a pobízí mě to k tomu kultivovat více soucitu, více vhledu, více pochopení. Kong je velmi užitečná část k zapamatování. To, co jsem dnes ukázal vás snad bude inspirovat a povzbudí vás, abyste toto pochopení aplikovali. Mám jednu velmi velmi jednoduchou filosofii. Pomáhejte druhým, jak jen můžete a pokud to není možné, alespoň jim neubližujte.

    Děkuji, že jste tu byli. Děkuji.

    Titulky — text — koniec
    —————-

    Páči sa mi

    • Velmi najlepsi pristevok ktory som tu cital. Velmi vyuzijem. Dakujem. Jedine s cim nesuhlasim je jedna z uvodnych viet: Informacie su nam poskytovane podla mravnosti. Myskim ze vacsia pravda je ze : Informacie (vedomosti) vyuzivame podla mravnosti”. Pekny vecer ti prajem, K

      Páči sa mi

      • Vďaka za dobroprianie. Tvrdenie, že informácie (vedomosti) využívame podľa mravnosti, je úplná pravda.

        Vedomie, že nič nechýba, že nič nieje navyše, je zmyslom mravnosti, pretože mravnosť je skladom úplnosti či celistvosti skladu piatich konštrukčných plání človeka na podklade štyroch ultimátnych konštruktorov. Nie štyria ultimátny konštruktori tvoria človeka, ale je to práve päť konštrukčných plání človeka.

        Tvrdenie, že informácie (vedomosti) využívame podľa mravnosti, je úplná pravda, pretože vedomosti sú nám poskytované podľa mravnosti.

        Táto vysvetľovaná skutočnosť priľahlosti a protiľahlosti objasňuje spomínaných päť súdržností, pretože táto pätica konštrukčných agregátov sa pojí, si napája, päť súdržností poja. Sklonnosť k činorodosti ako zavdanej následnosti v kombinatorike a permutačnej charakteristike všetkého — všetoku súhvezdia-konštelácie, súc istá a určitá aktivita ako daná postupnosť, napríklad mravnosť či etika, etiketa ači dekórum, slušnosť či úslužnosť, ohradenie sa ači vyhradenie si, atď.

        Príklad
        ——–

        1. Na ceste všetoku súhvezdia-konštelácie-modely-schémy-postavenia konštrukčných elementov-zoskupenia okolností/elementárnych konštruktorov

        (Pätich Súdržností Poja (Pojení, od slova pojiť sa, pojiť si, pojiť)), toto sústredenie skrz všímavosť dýchania, keď jest hodne rozvinuté a praktizované, zároveň je

        (lepšia činnosť – chod – účinkovanie, plné mieru)

        kľudné

        (vyrovnané)

        a

        (lepší výber – voľba – akosť – ušľachtilosť – ohľaduplnosť – vynikajúcnosť – prvotriednosť – vhodná voľba)

        nádherné (rozložené a zložené). Je to nepančovane (plne) šťastné pobúdanie (lepšia činnosť lepšieho výberu), a rozptyľuje a zastavuje zlom nezdravé myšlienky (zlý výber zlej činnosti) hneď ako sa objavia.

        2. Na ceste všetoku súhvezdia-konštelácie-modely-schémy-postavenia konštrukčných elementov-zoskupenia okolností/elementárnych konštruktorov

        (Pätich Súdržností Poja (Pojení, od slova pojiť sa, pojiť si, pojiť)), rozvíjajte sústredenie (lepšia činnosť lepšieho výberu).

        3. So sústredením (lepšia činnosť lepšieho výberu),

        na ceste všetoku súhvezdia-konštelácie-modely-schémy-postavenia konštrukčných elementov-zoskupenia okolností/elementárnych konštruktorov

        (Pätich Súdržností Poja (Pojení, od slova pojiť sa, pojiť si, pojiť)) (lepšia činnosť lepšieho výberu),

        súhvezdie-konštelácia-model-schéma-postavenie konštrukčných elementov-zoskupenie okolností/elementárnych konštruktorov

        (Pätich Súdržností Poja (Pojení, od slova pojiť sa, pojiť si, pojiť)) (lepšia činnosť lepšieho výberu)

        – človek na ceste všetoku chápe veciam tak ako sú.

        Páči sa mi

      • Slová a koncepty značia nemožný spôsob existencie – konkrétne to, že veci existujú v pevných
        kategóriách, ktoré si nimi vymedzujú. Inými slovami, slová a koncepty znamenajú, že štruktúra
        vzájomného prepojenia všetkého je rozdelená do škatúľ alebo kategórií s pevnými čiarami okolo
        nich, a že javy v týchto škatuliach alebo kategóriách zodpovedajú realite. Nie je to tak. Je to
        nemožný spôsob existencie.

        Mravnosť si nie je zlý výber zlej činnosti. Mravnosť si je lepšia činnosť lepšieho výberu.

        Preto je práve platné tvrdenie, že informácie (vedomosti) využívame podľa mravnosti, je úplná pravda, pretože vedomosti sú nám poskytované podľa mravnosti.

        Okradnúť alebo pošpiniť iného, aby som vlastnil a skvel sa, si je zlý výber zlej činnosti. Obohatiť a vyzdvihnúť lepšiu činnosť lepšieho výberu v prospech blížneho svojho, je lepšia mravnosť, lepšieho výberu.

        Mravnosť si nie je zlý výber zlej činnosti. Mravnosť si je lepšia činnosť lepšieho výberu.

        Páči sa mi

  5. Nechcem byt paranoidna, ale namojveru sa daco deje. Vsimla som si, ze po rodinnych stretnutiach s ockovancami nas celu rodinu (manzel a deti) boli hlava a sme unaveni. Momentalne tieto stavy riesime chagou, D, cesnakom, jeme prepelicie vajcia a pouzivam reiki. Najma po reiki to prechadza celkom rychlo. Smutne, ze sa musime chranit pred tymito ludmi, kt. tvoria nasu rodinu

    Liked by 1 person

  6. Čo sa týka Fica, tak poviem praktickú skúsenosť s riadením. V bežnej spoločnosti je to tak nastavené, že väčšina sa vezie a strojvodcov je len hŕstka. Pomer je cca 1 na 100 a viac. Keď riadiš, máš viacero možností. Buď sa budeš snažiť vychovávať tých najbližších, ale nemusí sa Ti to podariť. Alebo prijmeš fakt, že budeš na svojich ramenách niesť aj tých vezúcich sa, ale prídeš pri tom o zdravie.

    To sa stalo podľa mňa Ficovi a aj mojej blízkej osobe. Má mnoho spolupracovníkov, ktorí sú presvedčení o správnosti veci a majú aj adekvátnu morálku, ale keď príde na boj, zablokuje ich strach, vekmi pestovaná hanba, že oni to predsa nevedia tak dobre podať ako ten 1 zo 100, tak radšej ostanú ticho. Takže v rozhodujúcom okamihu sa neozvú a nepodporia. Ten jeden zostane sám a nezostane mu energia niesť ťarchu ostatných. Toto je dupľovane demotivujúce pre toho jedného, keď ho nepodržia vlastní. Zo začiatku ai myslíš, že stojíš proti 2-5 protivníkom a neskôr si uvedomíš, že stojíš takmer proti všetkým. Matika nepustí.

    Liked by 12 people

  7. “Mal som aj lepšie, ale z nejakého dôvodu cítim sa akoby pod vodou”

    Nie len ty Ori, vsetci sme tak trocha z toho všetkého unavaní, no ak si pookrial ako píšeš v komente pod 13. tak je to fajn, človek nesmie klesať na duchu….. Preto Ti ďakujem za tvoje blogy a nadej ktora nás všetkých vedie k tomu, že bojovať sa oplatí…slovom či činmi. Nič netrvá večne, ani táto krivá doba….

    Liked by 1 person

  8. Ešte doplním, píšete tu o tom ako ste podaktorí chorý….mňa to tiež postihlo práve teraz….už druhý týždeň sa liečim z kašla a nadchy…je to sice o kusok lepšie , no trva to na moje predošlé nachladenia príliš dlho bez lepšej zmeny…..nabrala som na seba veľa zlej energie od ľudí a tiež som prepracovaná….a +táto politická situácia ma vyčerpáva….niekedy by som s tým najradšej praštila….nedarí sa mi ísť vpred a to ma ubíja doslova….No som optimistka… nevzdávam sa….som dáka levica : ))

    Liked by 1 person

  9. Deje sa len to, že nás pomaly práškujú .Stačí sedieť okolo obeda na lavičke , počuť a sledovať oblohu.Najvhodnejšie sa je obrátiť na Všemohúceho a lieky z prírody. Obmedziť príjem potravy striekaneho ovocia a zeleniny, všetkých sladkosti okrem medu a sušeného ovocia,a perlivých nápojov včetne piva! A v politickom dianí, netreba čakať na spásu zo Smeru, ale každý by sa mal zapojiť akoukoľvek činnosťou v rámci svojích možností, je Vás tu dosť šikovných na stranke vhodných i pre vyššie politické miesta. Takže ak táto genocída skončí, musíme všetci pracovať v prospech vlasti a budúcich generácií so zreteľom aj na klimatické zmeny. Všetkých chorým prajem rýchle uzdravenie.

    Liked by 4 people

Pridaj komentár