Klasika a dve veci

Klasika: Otázky do rubriky “Otázky a Odpovede” môžete položiť do stredy 22:00 t.j. 16.6.2021-na deň potrpím, na hodiny až tak nie. Označte otázku slovom otázka a prosím minimalizujte diskusiu pod otázkami, aby sa nestalo to, čo minule.

Prvá vec je, že na nás rúti horúca vlna, ktorá sa na nás rúti predznamenáva dobu ľadovú. Viem, že to tak nevyzerá, ale ide o to, že doterajší systém distribúcie tepla do polárnych oblastí cez hurikány a tropické búrky už nefunguje a preto teplo hľadá alternatívne cesty na póly (alebo chladný vzduch hľadá cestu na rovník) a teraz je jedno či to bolo umelo vyvolané alebo je to reakcia na niečí zásah, ale ako veci sú po tejto horúcej vlne príde zrážkové obdobie, ktoré prinesie dážď na nížiny a sneh do hôr (začnú sa tvoriť ľadovce-možno aj u nás).

Druhá vec je, že El Salvador urobil z BTC legálne platidlo (komplementárne k US$), a niet sa čo čudovať, FED oficiálne za posledných 12 mesiacov vytvoril asi 40% US$ v obehu (neoficiálne je to skôr 95%) t.j. hyperinflácia je už tu, len sa neprejavila na ulici a preto Tweet Muska je pochopiteľný (a mal som pravdu, Musk nepredal BTC a zas bude predávať Tesla autá za BTC, a týmto pripravuje na to pôdu). A to znamená, že kryptomeny v ďalší mesiac vystrelia (po počiatočnom prepade) a vtedy bude už neskoro a ostanú vám oči len pre plač lebo US$ a čiastočne aj € sa stane bezcenným.

26 thoughts on “Klasika a dve veci

  1. Ori, neviem či to je z dôvodu vlastného presvedčenia alebo zdrojov či neviem čoho… Krytpo vystreli, o tom niet pochýb, ale oči zostanú pre plač akurát tým ktorí zasa raz kúpia top… a nastane bear market.

    Liked by 1 person

      • Ale ano čítam, neboj sa… tu nikto nespochybňuje, že centrálne banky likvidujú aj posledné zvyšky hodnoty mien, upozorňujem však, že krypto a najmä BTC rastie v istých cykloch, ak ľudia kúpia top daného cyklu povedzme BTC za 85 000USD, ktorý následne stratí 80% svojej hodnoty, tak sotva ti poďakujú… lebo aj ak by to dali na hodl, tak prinajmenšom budú jemne nervózni. A nie, súčasný bankový systém neruchne, postupne sa transformuje do formy CBDC… príde čas, kedy jeden z konceptov PoW alebo PoS bude musieť “vyhrať”

        Páči sa mi

        • Pardon za rozvetvovanie diskusie. Odporucil by som vsetkym kupichtivym,ktori zvazuju kryptomenu aby do toho investovali tolko,kolko su v pripade najhorsieho scenara ochotni stratit. Nerobte z nakupu “rusku ruletu”. Ak mam volnych napr.10 000e tak nenatrepem vsetko do krypta. Treba rozkladat financie do viacerych veci. Uz som o tom pisal (nie len ja) na zaciatku, vo februari, ked sa zacala tato tema viac rozoberat. Kupujte aj ine komodity ako pozemky,lesy,byty,chaty,zahrady,sady,kravu,byka,sliepky,psenicu,kukuricu,zlato,striebro,med,cement,tehly..kto na co ma…len nevrazte preboha do jednej krypto meny vsetky uspory ak o ich fungovani viete asi tolko ako o fungovani atmosfery na Plute.

          Liked by 4 people

  2. Otazka.
    K Salvadoru sa pridáva aj v blízkej dobe Tanzánia. Predpokladajme, že sa pridajú aj ďalšie krajný, kde už je hyperinflácia. Nastane veľký bum …. Čo na to povie IMF???

    Páči sa mi

    • nic, to mas ako Venezuela….kym je to na kratko, tak to nevadi (nie je ich tak vela vo svetovych financiach, su kvapkou v mori a aj tak vacsina obyvatelov ma problem s uzivenim sa, nie s nejakymi usporami, ktore lietaju od jedneho konca na druhy), ak by to bolo na dlho, tak sa kludne moze stat, ze ich znicia a vytvoria ine (“lepsie”), to je prave ten problem, ze ziadna cryptomena nie je jedinecna, ziadny problem urobit s obdobnym protokolom dalsich x, jediny problem je urobit to riadne PR, aby sa na to chytili dalsi

      Liked by 1 person

  3. OTÁZKA: Ahoj ORI čo povieš na to,páči sa mi ako Robo Fico na každej tlačovke dá dolu to plexklisklo ,prečo jeho verný na tlačovke si tiež nedajú dolu tie dusitka?

    Páči sa mi

  4. Ahoj Oracle,

    vdaka, za vsetky clanky a ucelene myslienky.

    Je tu viacero indikacii, ze covid pojde do uzadia. Vela je vonku (Fauciho maily, ocividnejsie negativne ucinky vakcin, Fico na tlacovke otvorene o znamej, ktora instatne po vakcine zomrela, senatori US ziadaju odtajnenie informacii) do toho summit G7 a NATO, kde caputova bluzni o demokracii.

    otazka:
    1. Su to vyššie veci, ktore nepredpokladali a napr. aj na summitoch riesia ako to este urdzat, alebo uz dostavaju nove noty, ako veci podat tak aby ich nasrdeny dav nerozniesol na kopytach alebo ich GP nechava neinformovanych napospas alebo..?
    2. Sme uz v covid finale?
    3. SMER vyzera dost “vychillovane” a zda sa, ze maju veci pod kontrolou, RF povedal, ze si ani nevieme predstavit aki ludia za nimi chodia.(?) Su si isti predcasnymi volbami? Ak by vo volbach boil vitaznou stranou, ako by sa situacia u nas dalej vyvijala?
    4. osobnejsia otazka, bude vdacna za odpoved. uvazujem este nad vyletom do afriky jul/august, mozno na dlhsie. myslis, ze to je dobry napad (neriesim obmedzenia ale nacasovanie/lokalita). resp. by ma zaujimalo ako to vidis s afrikou v najblizsej dekade, dvoch?

    Vopred ďakujem.
    Prajem nech sa dari!

    Liked by 2 people

  5. otazky:
    1. co hovoris na kryptomenu Veritaseum – VERI?
    je zablokovana alebo sa da kupit?
    ohrozuje banky a kap. trh?
    ma vyznam si ju kupit?

    2. chysta sa v july nieco v Davose?
    neaky test alebo simulacia vypadku potravin?
    https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/09/chystaju-nam-pani-sveta-na-jul-celosvetovy-kolaps/

    3. dojte to po polapse, (ak neaky bude na Slovensku) do stadia, ze stat sa bude snazit zhabat komodity obcanom? zlato, striebro…
    alebo bude trestne nimi nieco kupovat?

    dakujem

    Páči sa mi

  6. Otazka:
    Na “Narkóze” som zahliadla reportáž, kde sa vyjadrovali o tom, ako v septembri nastúpia do školy len očkované deti, tie nezaočkované sa budú učiť dištančne… Či k takému niečomu aj dôjde? Ďakujem.

    Liked by 1 person

  7. OTÁZKA:.
    O čo myslíš, že ide?
    (Vybral som zopár informácií z linky dole.)
    A.
    Hrozivo vyzerajúci variant koronavírusu B1.617.2 sa prvýkrát objavil v Indii. Svetová zdravotnícka organizácia ho nazvala „Delta“. Šíri sa rýchlo a takmer po celom svete. Odhaduje sa, že je ešte nákazlivejší, ako bol znepokojujúci variant B.1.1.7, ktorý sa prvýkrát objavil vo Veľkej Británii.
    B.
    Počet zistených prípadov koronavírusu v Moskve sa v posledných dňoch zvýšil o 80%, počet hospitalizácií pacientov s ťažkým priebehom infekcie sa zvýšil o 70%.
    C.
    Slovenská vláda dodnes nezriadila ani len funkčné pracovisko na okamžitú detekciu nových kmeňov koronavírusov.

    https://www.hlavnespravy.sk/fakty-bez-patosu-prichadza-delta-nesmierne-nebezpecna-vlna-pandemie-caka-sa-ze-zacne-zabijat-ludi-aj-z-radov-zaockovanych/2577868

    Páči sa mi

  8. Otázka: Ahoj Ori, chcem sa spýtať, ako vidíš v blízkej budúcnosti ( od septembra) fungovanie škôl, úradov a podobne? Zaujímajú ma hlavne základné a stredné školy. Tento rok prežili žiaci prakticky pol roka online a stále nosia rúška. Bude po zmene, či kolapse zabezpečený chod škôl, alebo žiaci prídu o rok – dva (možno aj viac) výučby? Ako potom nabehnú na vzdelávanie? Vďaka.

    Páči sa mi

  9. Otázka
    Zdravia ti Oracle mal by som otázku:
    Teraz po samite Putin Biden sa začalo ozvučovať vstup Ukrajiny do NATO. Je to začiatok likvidácie banderovcov v Kyjeve a aj po celej Ukrajine?

    Páči sa mi

  10. Otázka : chcem sa opýtať na skupinu allatra, či je to nejaká odnož ksb niečo podobné ktore učí ľudí byť lepšími alebo iimitacno provokácna činnosť GP voči ksb ? Lebo ľudia v mojom okolí sa o to začali zaujímať a neviem ci ich podporiť alebo ich od hovoriť

    Liked by 1 person

  11. Otázka : Ori, myslíš si, že môže byť Fico ohrozený, keď Idiotovič stále ozvučuje ďalšie ŠTBácke čistky?
    Otázka 2: aký máš výklad na údajný rituál na pláži, pri stretnutí G7?
    Otázka 3: myslíš si, že deštruktívne vláda HEGERA a ostatní vlastizradcovia ničia Slovensko preto, že sú zaplatení, aby to robili, alebo sú vydieratelní, preto to musia robiť. (Ja si myslím, že druhá možnosť je,, bingo”. Neviem ktorí boli na stážach, školeniach, dlhodobých pobytoch, etc. v zámorí, alebo v centrále močiara na ostrovoch. Ale vychádza mi to tak, že tam stvárali psie kusy a držia ich za gule nejakými dôkazmi. Všetkých, ktorí bohorovne, vedome ničia Slovensko.)

    Liked by 1 person

  12. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 126 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár