Vojna voči občanom a JUDr. Róbert Testovič – AKTUALIZÁCIA

Po ťažkom pracovnom dni, kde mi, pri prechádzaní Poľska, na telefóne pristála z čísla +48885886616 smska nasledovného znenia

čo v preklade znamená. Poľské hranice sú uzatvorené. Bieloruské urady vám hovorili klamstvá. Choďte spät do Minska!Neberte žiadne tablerky od bieloruských vojakov. a nasledne je nejaky link na stránky poľskej vlády.

Tak po takomto privitaní v Poľsku, som si dnes s úľavou šiel pozriet tlačovku SMER-SSD. Reku, procesy idú, ako majú, ministerstvo zdravotnictva bude fungovat ďalej, pretože podľa mojich zdrojov je drtivá väčšina ministerských, ako aj veľa lekárov zapichnutých placebom, takže sa bude mat o pacošov kto starať, a tu na mňa vykukol názov tlačovky: Vláda vyhlásila vojnu vlastným občanom.

Reku OK, niekto zo SMERu to tu číta. Aspoň dnes uz predseda toľko nekrajinoval, ale štátoval a k tomu pár krát citlivo vnimal, trolling na jednotku. OK, dost bolo sarkazmu a srandy. Poďme k vážnejšej téme.

Tlačovka je tu. Mám na cteneho čitateľa prosbu. Aj na Joxovu manželku. Prosim pozrite si to. Pre chlapcov z vedenia SMERu pár otázok na odpoveď počas zajtrajšej tlačovky, zatiaľ ste to vždy urobili. A ked môžete toto urobit pre mladého muža z RTVS, prosim aj pre Joxa.

1. Prečo predseda SMERu nehovorí o účinnej liečbe, predsa ide o to, aby neskolabovalo zdravotnictvo v opatreniach už skoro 2 roky.

2. Už 3x ste spomenuli MUDr. Jána Lakotu, člena SAV. Nie je už čas, pána doktora pozvať na tlačovú konferenciu, aby ozrejmil fakty za Vás, keďže aj pán predseda aj pán Blaha nie ste experti v téme, no spomínate pána doktora už v podstate denne.

3. Prečo ste naskočili na hru s testami, keď ste ozvučili ústami JUDr. Kaliňáka, že opatrenia doteraz, vrátane handier zvaných eufemizmom rúška, boli nezákonné a neústavné? A že bol zrušený voči JUDr. Ficovi priestupok a pokuta 200€, ako neopodstatnená? Teda skutok sa nestal?

4. Prečo ste doteraz nepodporili ani petíciu MUDr. Fleminga a JUDr. Weisa, ktorý spolu s JUDr. Pirošíkovou majú úspešne prijatý pod čislom 133/21 z 12.4 2021 pripad voči činiteľom Slovenskej republiky na medzinárodnom trestnom tribunále v Haagu? Momentalne má peticia 60 066 hlasov z celého sveta a čaká sa, ako na Godota, kedy vytýči súd pojednávanie. Vyriešilo by to aj Vaše podania na Ústavny súd, ktorý sa podľa zakona z decembra roku 2020 nemôže vyjadrovať k súlade zákonov s Ústavou SR, pamätáte?

5. Čo sa stalo so štruktúrami okolo Pelleho? Preberate ich späť v plnej miere? Čo je s Petrom, keď v poslednej dobe viac vidno zatmenie Slnka, ako jeho slniečkovu tvár.

6. Ako chcete účinne zastaviť to posilňovanie všetkých práv represivnych zložiek a diskrimináciu občanov? To mi ušlo, lebo to tam nepadlo, len slová o potenciálnej občianskej vojne….

7. po 2 rokoch “pandémie”, naozaj veríte, že táto nemoc “COVID19” je neliečiteľná inak, ako v nemocnici? Ako Vaši experti v SMERe vidia riešenie ambulantnej liečby a prevencie? Pierre Kory TU, hovorí jasne, co SMER?

Ak ctený čitateľ bude vediet odpovede na tieto otazky, prosím Vás o podelenie sa v komentároch a pan doktor Fico, či pán Blaha, prosím o odpoveď ako vzdy, na tlačovke..

Vďaka a budte zdraví

Jox

P.S. Miňo Mazurek, namiesto smiechu nad info v diskusii nášho blogu vo Vasom Kulturblogu, môžeš sa zamysliet nad týmito serióznymi otázkami a jednou doplnkovou. Kam lezie Republika, keď bude robit protest a SMER sa elegantne bude zabávať kladenim vencov? Vidiš, do akej oprátky leziete, alebo ste slepí? Odpoveď sa teším cez Kulturblog, alebo kludne cez Mira.

48 thoughts on “Vojna voči občanom a JUDr. Róbert Testovič – AKTUALIZÁCIA

  1. Zdravia ti Jox.
    Tiež som sa čudoval prečo Smer hrá to divadlo s OTP. Tu vyjadrím môj názor. Fico a spol si nemôžu momentálne dovoliť násilnú konfrontáciu. Spustilo by to násilné odstránenie súčasneho režimu, to je niečo čomu sa Fico chce vyhnúť. Stretnutie štruktúr Smeru pod OTP je bezpečnostné opatrenie aby sa zabránilo plánovanému policajnému zásahu. To divadlo je potrebné posunúť do extrému. Ak plánujú niečo viac na 17.11.2021 tak to zatiaľ dobre taja. Pele sa nedávno úplne odpísal podporou súčasných opatrení. Je to len môj osobný názor.
    S pozdravom Peter

    Liked by 6 people

  2. Mam pocit, že odpoveď je tu:
    https://tadesco.org/mike-yeadon-byvaly-vedec-spolocnosti-pfizer-poslal-tuto-spravu-blizime-sa-k-faze-5/

    SMER sa podľa mňa, snaží len zachrániť, žiadne riešenia nemajú. Ide sa presne podľa fáz opisovaných v článku a oni to dobre vedia. Keďže toto bolo plánované roky dopredu, každá vláda mala o tom znalosti, že také niečo príde a teda aj SMER. Čiže, až by vyhrali voľby oni, robili by to isté. Hrajú to pekne na ľudí. Ale možno sa mýlim, som len človek…

    Liked by 3 people

    • ako čitam, tak čítam, potom, čo je nezvesrný Gavin Newsome, a Texas s Floridou sa postavili hlučne proti. Stale vidim odbornu verejnost proti, rucanie naraativu, padajucich mrtvych spprtovcov a vsetko toto ide cez internet…Takze tadesco ma sice plan povodny, ale nie ten novy, moj nazor….

      Liked by 4 people

      • plan ma sice trhliny v realnom prevedeni ale ziadne zasadne zlomy sa nedeju…vo vacsine statov na zapade 2/3 ludi takmer okamzite, dobrovolne bez akehokolvek odporu islo na vcelicku a opatrenia sa zhorsuju kazdy den pravidelne

        realne sa zatial aspon u nas da fungovat, opratka sa vsak stahuje a jedine co pocuvame v akoze uvedomelej KSB komunite je “nenasilne cakaj” lebo oni chcu otvoreny konflikt a to je kakane bakane

        bohuzial sa tu podla mojho nazoru vyrojilo prilis vela fasistov a pokrytcov (nezaockovany nech si kovid plati sam, ale mne nech ho plati lebo ja som zodpovedny a sice fajcim aj pijem alkohol ale na to mi nesahaj, to mi tiez plat…alebo rovno skap bez prava na pracu a zdravotnu starostlivost – v mojom okoli cca 25% toto povie do tvare) a hrame tu len hru o cas kto skor zomrie aby sa misky vah otocili na jednu ci druhu stranu zatial co realny nepriatel sa na tie misky vah len pozera a raduje

        Liked by 4 people

  3. Tlačovku som dnes videl a prišli mi na um rovnaké 4 otázky, ako tie prvé spomenuté.
    Na prvú postačí odpoveď samotného predsedu. Niečo v tom zmysle, že nie je lekár ani odborník na medicínu. Ktovie, možno aj plánovali niekoho pozvať, ale dotyčný odmietol (odmietla).
    Možno oslovili aj p.Lakotu. Neviem, neodmietol?
    Hru na OTP hrajú, aby uhrali v týchto pokrivených nariadeniach stretnutie 17.11. Resp. tak ako to popísal Peter Peto.
    Prečo ale nepodporili petíciu, tak to nemám ani tušenie. A nemôže to byť tak, že podporili ale nezverejnili sa ich údaje? Nemám také informácie, aby som si bol istý jednou alebo druhou variantou.

    Liked by 1 person

    • Lakotu nepozvali, teda nemal ako odmietnuť.
      Nie je však isté, či by sa niečoho takého chcel zúčastniť.
      Citujem sám seba: “Teraz “tlačia” na referendum, ventilom “uvoľňujúcim” napätie v spoločnosti majú byť predčasné voľby. To vari nie! Znie to ako zlý vtip.”
      K tomu sa vyjadril Peter:
      “uplne zdielam tvoj nazor. Netreba nic dodavat”
      Ďalej: Nitky reexportu liekov sa zbiehali u Kaliho. Mne by to paradoxne ani nevadilo, nech sa tými prachmi aj zadrhnú, ale lieky chýbali u pacientov. Nebolo čím liečiť.”

      Loooobbyyyyyy, alebo korupCIA?

      A dnes Jox, súzvučne so mnou napísal:
      “Prečo ste doteraz nepodporili ani petíciu MUDr. Fleminga a JUDr. Weisa, ktorý spolu s JUDr. Pirošíkovou majú úspešne prijatý…” No preto, lebo sa s ňou nestotožnili. Času bolo ajajáj.
      Tá petícia mohla/mala mať len zo Slovenska milión podpisov.
      Po ovocí ich poznáte!

      Liked by 2 people

  4. to,že Smer sa nevŕtal v otázkach liečby covidu sa dá pochopiť, hoci mohol spomenúť napr. neexistenciu ambulantnej liečby. Smer to priamo ale aj nepriamo vláde pripomína keď je kladie za vinu nezvládnutie pandémie a obrovské počty obetí. Ale je to vždy v rámci širších diskusií.

    Pred pár mesiacmi má zaujal výrok poslanca vládnej koalície (asi za oľano), že oni chodia na ambasádu prednými dvermi a Smer zadnými. Neviem ako to myslel, či to bolo povedané v rámci obrany, alebo to len tak tresol aby odvrátil a navodil inú tému, ale možno trafil klinec po hlavičke. Prečo to tvrdím? Je tu jedna vec, ktorá sa vymyká zo súčasného rámca a, ktorá jasne potvrdzuje, že sa tu hrá aj podľa iných pravidiel so skrytým cieľom. A tou je zmarené referendum a jeho súlad a nesúlad s ústavou. V čase zbierania podpisov bolo verejne deklarované, že otázky sú v súlade so zákonmi a celkovo s ústavou. Aj v čase pádu vlády ústavný právnici potvrdili, že otázky sú skoncipované správne a zber podpisov môže pokračovať. Ústavný súd svojím rozhodnutím o referende hrubo porušil ústavu. Smer namiesto toho aby na toto poukázal spieva inú pesničku (ktorou dokonale odvádza pozornosť a zahmlieva tento problém) a robí kroky s nejasným výsledkom (ďalšie zbieranie podpisov, …). Otázka je prečo to robí? Ak spoznáme odpoveď na túto otázku, odpovede na ostatné otázky (aj tie čo sú v článku) nám z toho vyplynú automaticky.

    Ak sa na to pozriem z nadhľadu, je Smer ako strana a jeho politici v zložitej situácii. Na jednej strane musia burcovať národ, na druhej strane nesmú príliš zatlačiť na pílu. Proste vývoj v spoločnosti na Slovensku musí byť synchronizovaný s dejmi vo svete. Vláda padne, ale padne v pravý čas, nie skôr a ani neskôr. Preto nie vždy je možné odpovedať na rôzne otázky.

    Liked by 9 people

  5. Jediný rozdiel medzi Smerom a zvyškom je ten, že oni aspoň vedia, ako dosiahnuť, aby bol vlk (oni) sýty a aj ovca (národ) ak nie celá tak aspoň polocelá. Aj vďaka ich dlhoročnej skúsenosti s riadením štátu. Dobrý úmysel s národom nie je ich primárnou hnacou silou, ale aspoň tam v nejakej forme čiastočne je. Súčasná vláda nepríčetne trhná ovcu na kusy, takže je jasné, kto potrebuje našu podporu. Keď bude najakútnejšia hrozba za nami, bude však veľmi dôležité oddeliť zrno od pliev, aby sa to celé znova neopakovalo.

    Liked by 5 people

  6. Ludia maju naozaj kratku pamat. Nemajte iluzie, ze su nejak uzasni. Uz sme zabudli nakup vrtulnikov, tendre okolo dialnic, odmeny policajnim Zoldnierom za pokuty a x tunelov, aby bolo na dalsie bilbordy do volieb a svojich mecenasov. Robili by to iste iba v ruzovom. Socialny stat-zil som na vlastnej kozi tzv.socialny stat. Tito zufalci po nich, len strcili hlavu do slucky po nich, lebo su tak sprosti, jak ten polo sialeny rakusky kancler, ked ho donutili, ze ani on sam to nevedel, napadnut Rusov. Nadherna paralela, este aj s prejavmi fasizmu a apartheidu.
    Mame presne taku vzorku hore, ake tu mame obyvatelstvo. Ak bude vacsina obyvatelstva zit v duchu Homo homini lupus, Clovek cloveku vlkom, tak odkial maju byt ti poctivi, ta masa ich zadupe, zosmiesni, budu cudni. Poctivost musi zacat od kazdeho z nas. A zazil som to, ze som akosi nezapadal do vacsiny kolektivov, v ktorich som sa ocitol. Cest vynimkam, ktore si budem do smrti pamatat. A preto uz nemam ulizie……ale mam poznanie a to je omnoho lepsie ako iluzie.

    Cela ta hra na pandemiu ma omnoho hlbsi vyznam, ako by sa zdalo. A nie len to. Vsetko naokolo co sa deje ma svoje dovody. Nemam ani o sebe iluzie. Mam len to, co presne mam, lebo zakon “karmy” plati aj pre mna. A budem sa sam za seba a svoje pociny opat zotpovedat, ked sa budem opat rozhodovat, do akeho matrixu sa nahram…….ako kazdy z nas. Ako aj oni.
    A v tom je ta nadherna dokonalost poznania.
    Kazdy jeden z nas si pekne vyskusame na vlasnej kozi, ake to je ked……..

    To co robite tomu poslednumu, najmensiemu….akokeby keby ste mne robili a sebe samemu…….
    Rob druhemu to, co chces aby robil aj on tebe……respektive, ale to poznate…..

    Pocnut prezidetmi, politikmi, zoldniermi, policatmi, prizivnikmi, podvodnikmi, zlodejmi, parazitmi, druzstevnikmi, pestovatelmi, pekarmi, lekarmi, ucitelmi, smetarmi, …….adt…..atd…….pred dokonalostou tejto uzasnej hry sa sa neda schovat. A skor je dobre, hrat ju najpoctivejsie a najlepsie ako len viem.

    Preco sa v krajinach ako India, cina, stredny vychod, afrika, nasa nepracujuca mensina rodi omnoho, omnoho viac bytosti……….ze by sa mali tak hovadsky dobre ako my ? Vazime si pitnu vodu,dostatok jedla, mierovy zivot, blahobyt, ktory tu mame, alebo sa nechame osprostovat re-klamami, ze viac, viac, viac ……..a vsade lepsie, len u nas doma zle a MY vam tu spravime Svajciarsko, Usa, Nemecko, skandinaviu, socialny stat…..len nas zvolte

    Kto chce kam, pomozesi tam……….
    Bozie mlyny melu, pomaly ale iste….a teraz zacali trocha rychlejsie, lebo sa postavilo dost green vrtuliek po svete………….

    A preto je dobre vediet a poznat.

    Liked by 5 people

  7. Neexistuje ziaden spasitel z tejto situacie. Ani fico, ani trump, ani putin, ani vesmirni bratia a sestry. Vsetci maju svoje agendy. Klamali Ta ako vo vsetkom po cely zivot. Jedine, kto sa moze vyslobodit z tejto situacie si ty. To je presne ucelom tejto hry na zemi.

    Liked by 4 people

  8. Podľa môjho názoru Fico pracuje konceptualne s davom. Niekde stráca ale zase inde získa. S testami to bol logický ťah pri dnešnej poľovačke. Vyhol sa policajnému zásahu na výročnom sneme. Každý pracujeme v rámci možností ktoré máme. A čo sa týka liečby, zoberte si čo by to vydrží spravili v spoločnosti , 13 tisíc zbytočne mŕtvych prevažne starších ľudí spočítajte si koľko je to nastvanych rodinných príslušníkov a to nepočítam 3000 každý rok čo zomreli na zápal pľúc a chrípku a to aj za dvanásť rokov smeru. A teraz by sa ľudia dozvedeli že mohli všetci žiť, že celú dobu tu bol inervektyn. A čo sa týka petície tak tam nemám pozitívnu odpoveď. Pretože to ukazuje opačným smerom . Iba môj názor.

    Liked by 2 people

  9. @Jox, ďakujem za tento tvoj príspevok. Včerajšiu tlačovku strany Smer-SSD som pozeral a presne ma zarazilo Ficove vyjadrenie o podmienenej účasti na sneme strany – OTP ( očkovanie, testovanie, protilátky ). Fico to testovanie stále nechce verejne odmietnúť. Ja som mu už dávnejšie písal, keď som mu pripomínal prezumpciu neviny ( stále ju používal pri rôznych nezákonných zatknutiach ) a povedal, že platí aj prezumpcia zdravia. Ak sa človek cíti zdravý, tak je zdravý. Prečo sa majú zdraví ľudia testovať? Uvažoval som aj nad tým, čo bolo povedané o taktike zo strany Fica ( plitika je vec možného ). Ďalej, je ťažko pochopiť, ( – je to rozdvojenosť mysle? ), že vyhlasuje dobrovoľnosť pri očkovaní a na tlačovke dával radu koalícii aby zaviedla očkovanie do Ústavy Slovenskej republiky. ( tým, by sa stalo povinné ) Aká hra su hrá?

    Liked by 2 people

    • “… a na tlačovke dával radu koalícii aby zaviedla očkovanie do Ústavy Slovenskej republiky…”
      myslim, ze v tomto pripade ich sarkasticky vyzyva k tomu, aby priznali farbu, aby prehnali proces ad absurdum, o com aj oni (koalicia) vedia, ze toto by im nepreslo

      Liked by 2 people

      • SMER počas svojich troch volebných období vládnutia napriek delegácii odvážnych lekárov v parlamente nikdy nevyhovel ich prosbe ” o dobrovolnosti očkov. detí”. kniha Tuharský Peter Hovorme o očkovanií prelistujte v kníhkupectve

        Liked by 2 people

  10. Nerozumiem tej kritike, ved Blaha sa predtym 100x pytal, preco sa nelieci ivermektinom, vzdy kritizovali testovanie, ze zvysuje cisla… Mne najviac utkvel v pamati Ficov vyrok: “Kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt”. Tu je povedane vsetko. Prosim, teraz drzme spolu a nepreciedzajte komara!

    Liked by 3 people

  11. Ja som si to vcera pustil pri peceni (kto nema cas sa len vyhovara) a pri tomto ako aj niektorych poslednych clankoch pocitujem suznenie s pohladom uja Joxa, neviem ci je to dobre…

    Ak mam brat Fica doslovne, ze takto ako idu spravit svoj snem by robili opatrenia keby boli vo vlade tak sa bavime o jemnejsom odtieni fasistov (Fico hovori o ludskejsom pristupe, takze fasizmus s ludskou tvarou?), doteraz som nepocul ich uceleny pohlad ako by to riesili – je dost mozne, ze ani nemozu lebo druha polovica naroda (na zaklade principu nechal som sa dotlacit k vcelicke tak nech aj tebe koza zdochne) by s nijakym uvolnenim nesuhlasila. Bez mensich problemov som pred 6+ mesiacmi prekonal kovid, bezne mame v praci (open space) nakazdenych a nic som ani nechytil…a podla Fica by som sa mal chodit stale spajchlovat aby som mohol ist do prace aj 2x tyzdenne? To je uz z pohladu zakladnych ludskych prav v poriadku, ze sa mam furt testovat aj ked ocividne ziadne priznaky nemam?

    Zaznela tam aj vytka, ze keby oni mohli takto ignorovat statny dlh tak by stavali nemocnice…to uz som vyprskol od smiechu, to uz je ciste klamstvo. Kovid len dorazil rozpadavajuci sa system a v plnej nahote ukazal nie len zalostny stav nemocnic ale aj, co bohuzial skoro nie je pocut, absolutnu necinnost vacsiny obvodnych lekarov, ktori maju tvorit hlavnu hradzu pred plnenim nemocnic. Toto je z velkej casti dielo prave SMERu, a smiesna Blahova vyhovorka, ze ti, co v SMERe robili chyby odisli s Pelegrinom…je proste smiesna. Liecebne protokoly su zname, Japonci tiez nasadili Ivermectin a hotovo, to tam nevedia vyslat mladeho Kalinaka natocit video v japonskej nemocncii a zavesit ho na youtube/instagram? Asi nie no…

    K tomu referendu: hovorca prezidentky uz davno Ficovi odpovedal, ze “pani prezidentka ma daleko dolezitejsiu pracu ako riesit jeho otazku do referenda”. Myslim si, ze tymto to definitivne skoncilo a prezidentska kancelaria to bude dalej ignorovat. Ludia su ovce a politika je showbiznis, cize ak to bude Fico stale omielat, ze prezidentka mu neodpovedala tak to ludi bude nudit a bude sa zdat, ze Fico nic nerobi…takze bude moct jedine znova zozbierat podpisy, predlozit ich, zase to pojde na sustavny ud, ktory rozhodol tak protiustavne a svojvolne, ze na zaklade rovnakych argumentov (=referendum o predcasnych volbach ohrozuje demokraciu) to znova splachne, to budeme niekde jesen/zime 2022 a do marca 2024 sa uz predcasne volby z casoveho hladiska aj tak nestihnu (x mesiacov zber podpisov, lehoty u prezidentky, pripadne ustavnom sude, na vyhlasenie, musi byt uspesne, zase pol roka vobec na volby…to je cele zalezitost zhruba celeho roka.
    Mne to uz pride ako zdrziavanie, Fico vie ako to skonci (=nijako), nieco robit musi, navyse to tlmi vasne lebo akoze to dava nejaku nadej zatial co sa situacia zhorsuje.

    Fico pol roka po volbach nerobil, ze vobec nic. Potom sa zrazu nejako pozviechal a postupne nieco robi. V poslednom obdobi zacal dost busit do vlady, rezidentky a najnovsie aj do ustavneho sudu…nieco za tym bude, ale co, to ukaze az cas. Mozno nasu planetu naozaj opustili mimozemstania, takychto teorii bez dokazov su vsak mravy a fyzicky svet vokol nas predsa len nejako vyzera…

    Páči sa mi

    • On, ako aj Uhrik maju jednu velku zasluhu. Su hlasno, proti povinnemu zapichavaniu a urobili taku cast informacneho pola, ze bez obcianskej vojny nebude mozne dat povinne ockovanie. Ludia sa bud na to vybodnu, alebo, ak to vazne zacnu robit tak, ze budu chodit, ako nacisti od dveri ku dveram, nastane strelba…. Toto mam zo spolahliveho zdroja, ze pan Fico a pan Uhrik presne toto urobil. Zabranil planu na povinne ockovanie na Slovensku

      Liked by 8 people

    • Doteraz tu fungovalo status quo. Vrana vrane oko nevykole. Co vsetko porobil vypravca so svojimi spolupachatelmi. Okrem ineho maju na rukach krv za asistenciiu dovolenych preletov – bombardovanie-tzv. kolateralne straty Belehradu a Srbov. Si predstavme, ze nam na sidlisku budu padat bomby…asi by sa nam to moc nepacilo.
      12 rokov boli pri moci a kto bol brany na zotpovednost. Nikto a za nic………vsetko sme zaplatili. A oni sa iba vystriedali a za dverami sa usmievali………Dobre vedeli ako sa veci maju. Bankeri, mecenasi-globalisti a politici rozkradli svet a aj nasi sa ticho prizivovali. Vedeli co bude. Vsetci.

      Nepricetny vychcany bezcharakterny trnavcan to porusil a zacal zatvarat kamaratov a to uz ich prebralo – ved toto sa nerobi. Inak by sa hrali iba na opoziciu a o 4 roky by sa zase vymenili.
      Ved Slovac znese,, vsetko to zaplati este aj nase skvele zarobky a provizie, tunely a jachticky, domy pri mori, svajciarske konta, teple fleky na velvyslanectvach, dozornych radach, guverneroch …atd,,,,,,, Stale plati stare rimske pravidlo : Chlieb a Hry
      Pamatate sa este, ako sa vsetci svorne spojili proti chlapcom v zelenych trickach. A ti v danom case boli jedini, ktori pravdivo informovali a coto sa aj snazili. Skoda, ze nemali chut sa dalej vzdelavat a posuvat sa na poli poznania a rozmyslania.. Tak aj dopadli.

      Ale teraz to bude trosku inac. O dost inac. Hra bude velmi zaujimava a je vskutku dost narocne ju presne predvidat. A bude presna, ako vzdy bola…..aku ju ludia potrebuju mat, aby sa zobudili a zase nieco pochopili.

      Ako naznacil pan Marek. Nikto Nas nezachrani, len my sami sa mozme zachranit. Najprv kazdy sam seba. Slobodu a vsetko co potrebujeme mame vo svojich srdciach a v mysliach….ale to, ako to pouzit v tomto matrixe sa treba naucit.

      Len Poznanie a Pravda Nas oslobodi a posunie dalej……….Ako povedal Neo na konci filmu……je to len na kazdom z Nas………..

      Liked by 2 people

      • A cár s okom sklopeným na bojišti stojí:
        A čo? — Azda tých padlých Slovänov sa bojí? —
        Nie, lež bezdušné svojich hromady tam vidí
        a zo svojho víťazstva radovať sa stydí.
        No zahyň, studom večným zahyň, podlá duša,
        čo o slobodu dobrý ľud môj mi pokúša.
        Lež večná meno toho nech ovenčí sláva,
        kto seba v obeť svätú za svoj národ dáva.
        A ty mor ho! — hoj mor ho! detvo môjho rodu,
        kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu;
        a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom:
        Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.

        Pamätáme si to takto, no mudrost nám veli,
        otdati dušu tam možno, sme detva a sme smelí,
        no predkovia ine nam tiez oddali,
        slovom, myšlienkou, kolisky nám vystlali,
        narod Slovänský nebije sa len zbranou, no aj trudom,
        v časoch biednych odolat vie, z veľkej miery bludom,
        no myslienka na kaderavu detvu v ligotavej zbroji,
        cisarov zlých máta, kazdy z nich sa jej bojí,
        no koha báť sa musia, to sú mudrcovia Slovänov,
        ktorí nesedia len v lesoch, ale pracujú s Marou, Morenou,
        a vychovávajú cez pribehy a zvyky čisté,
        detvu v ligotavej zbroji, čistého ducha, to je isté.
        Tí nám dali skrytí za hory a stromy,
        do ruk moci znania, zmenené na blesky ba aj hromy,
        a čo cisár, ci jeho biedna družina opíc a poskokov, kradmo sa ohliadajú poza plece a boja sa tých, v ktorých vidia otrokov.

        Hriema pyšný cár, hriema zo stolca zlatého,
        lenže Slovän nejde sa ľakať pýchy, mluvy, či jeho samého.
        Hoj, rozovrela tá krv slovänská divoko,
        a junák ti cárovi pozrel okom v oko;
        a z oka ti mu božia zablysla sa strela,
        ruka sa napružila a na zbroj udrela;
        a jedným veľkým citom srdcia im zahrali;
        a jeden strašný ohlas ústa im vydali:
        „Mor ho!“ kríkla družina slovänská odrazu
        a meč zasvietil v pästi každému víťazu.

        Tohto sa boji cár s myslienkou na svoje zoldnierske voje,
        myslel že šíky otrokov, a to sa bojovnikov voje. V uchu znie mu varovanie davnych vekov, už počuje krik vrán, uz počuje hlas ich škrekov.
        Lebo pravda je ohlušujuca, zvesť tá nie je nemá, že človek nad človeka u nás práva nemá:
        sväté naše heslo je: Sloboda a sláva!
        Preto sa u nás, u Slovänov chlieb a soľ na uvitanie dáva—
        Neraz krásnu vlasť našu vrah napadol divý:
        na púšť obrátili sa bujné naše nivy;
        mestá ľahli popolom: a ľud náš úbohý,
        bitý biedami, cudzím dostal sa pod nohy.
        Bláhal už víťaz pyšný, že si bude pásti
        vôľu svoju naveky po slovänskej vlasti,
        a žiť z našich mozoľov: ale bláhal darmo!
        Dal nám Boh zas dobrý deň, zlomili sme jarmo.
        A tí, krutým železom čo nad nami vládli,
        kdeže sú? — My stojíme; ale oni padli. —
        Lebo — veky to svedčia — vo knihách osudu
        tak stojí napísané o slovänskom ľudu:
        Zem, ktorú v údel dali Slovänom nebesá,
        tá zem hrobom každému vrahovi stane sa. —

        Nuž, povedzže nám, cáre! mocná ruka tvoja
        čože nám nesie: či meč, či vetvu pokoja?
        Či vyberies si odchod, či surmity zavolajú do boja?

        Liked by 8 people

  12. Spätné upozornenie: Vďaka za odpoveď na 7 otázok, pán predseda | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  13. Momentálne na ICC v Haagu nie je ani nohy. Ani vrátnik tam nezostal z dôvodu, že Holanďania zaviedli home office a všetci sudcovia ICC odišli do svojich domovských štátov. Jediná šanca a momentálne snaha je riešenie cez pobočku v New Yorku.

    Liked by 1 person

  14. všetci sa vyjadrujú v hádankách, ja to dám na rovinu: neverím súdu v Haagu, na týraní nevinného Miloševiča ukázal, komu slúži. ak niekto urobí také krásne podanie presne k tomuto súdu, tak v tom vidím udičku, doslova pokus o prevzatie riadenia protestného hnutia niekým, kto má také kádre, aby to dokázal urobiť. obroda musí prísť zdola, nečakám ju od vysokých saducejov. hľadajme záchranu v kruhu ľudí, ktorých poznáme, o tom Weissovi nič nevieme, o Pirošíkovej som tiež pred krízou veľa nepočul. O Ficovi toho veľa vieme, takže riziko zrady je menšie, ako u neznámej osoby. Veď si konečne uvedomme, že hlavná bieda prišla s presadením neznámej Čaputovej do funkcie, ktorá by mohla blokovať aspoň tie najhoršie tragédie, ktoré tu napáchali Hegero-Matovičove bábky. Konceptuálne vidím ako najväčšie nebezpečenstvo infiltráciu divných neznámych ľudí do štátnych inštitúcií.

    Páči sa mi

Pridaj komentár