Otázky a odpovede č. 143

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak neviem čomu sa budem venovať. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem niekoľko vecí:

Marburg, Gates, Vatikán, financie, kráľovná, návrat „mŕtvych“ a situácia na Slovensku

Marburg: S týmto vírusom sa už začalo strašiť, namiesto Eboly, chcú tu mať inú hemoragickú (krvácanie) horúčku, resp. zdá sa to byť ich záložný plán.

Gates: Nedávno vypustil, že svet by sa mal pripraviť a cvičiť na epidémiu kiahní. Keby som nevedel, že po každom takomto cvičení prišla skutočná pohroma do pol roka resp. hrozilo, že príde, tak on v podstate ohlásil plány stanisticko-pedofilnej kliky.

Vatikán: Zaplietol sa do podvodu, nie ako páchateľ, ale ako obeť t.j. chceli špekulovať a teraz im to nevyšlo. Ešte si snáď niekto myslí, že cirkev je tu skutočne z vôle boha a na to, aby naozaj pomáhala ľuďom? Každopádne, hlavy tak či onak budú padať resp. už padajú.

Financie: EverGrande je jeden z najväčších developerov a vlastníkov nehnuteľností v Číne a jedným z najväčších vlastníkov nehnuteľností v Austrálii a inde (Kanada a USA) a 11.11.2021 oficiálne ohlásili to, čo každému bolo jasné už od začiatku: EverGrande je bankrot a dopady pocítia všetci, nielen prepadom cien nehnuteľností aj u nás (t.j. špekulanti ako Vatikán prídu o peniaze), ale aj banky môžu vypovedať hypotéku a žiadať celú sumu naspäť, či urobiť bail in (prečítajte si vlastné zmluvy, inak môžete prísť nielen o všetky peniaze, ale aj o strechu nad hlavou).

Kráľovná Británie: Profilovú fotku kráľovskej rodiny na Twitteri zmenili na kráľovnú v čiernom, to spolu s jej zlým zdravotným stavom a nedávno uverejneným postupom v prípade jej smrti môže znamenať, že čoskoro nám oznámia jej smrť, a do čoho bola v skutočnosti zapletená.

Návrat „mŕtvych“: Nejaký ten mesiac počúvam, že mnoho ľudí, ako napr. JFK mladší, princezná Diana a ďalší, zahrali a predstierali vlastnú smrť a podľa správ títo „mŕtvi“ sa vracajú do života.

Situácia na Slovensku: Všetko tu je nasmerované na sociálny výbuch a tá hlúpa aktivistka zo smetiska na tom pracuje na 110% (ale návod na svoju záchranu nedostala a ničím nedokáže prísť – preto hlúpa). Či to bude vo forme občianskej neposlušnosti (ako sa to deje v Austrálii), alebo to bude vo forme lynčujúceho davu neviem povedať (dúfam v to prvé a varujem pred druhým) . A preto sa pýtam @jox13, ako je ten generálny štrajk, ktorý si nedávno spomínal pripravený?

Otázky a odpovede

Tomáš66 sa v maili pýtal:

Dobrý deň. Viem že máte toho dosť, ale trápi ma jedna vec ohľadom vakcín. Na stránkach toho čecha čo skúma vakcíny som sa dozvedel že obsahujú kmene HIV. Čo s môjho pohľadu nepotrebuje komentár už len pri 40 % zaockovanosti pri dnešnom štandarde života . Aký je váš názor na toto? Je to druhá fáza?
Ak si najdete čas na odpoveď budem vám vďačný.
Ďakujem, nech sa darí.

Za málo.

Tá vakcína bola vymyslená na to, aby zabíjala pomaly a mimo pohľad verejnosti, ale nezabíjajú všetky dávky. To je prvá vec.

Druhá vec je, že skutočná preočkovanosť je asi 30%

Lenka sa pýtala:

Dobrý deň, chcem sa spýtať, viac otázok.

1.) Budete sa venovať bábkoherečke Veronike, ministerke pre eurofondy?. Ktorá má peknú fotku s americkou velvyslankyňou. Ministerke, známej z PAPAGENO, kde sa ulievali eurofondy. Neraz som PAPAGENO videla na Dlžník Sk. Stále je o tom ticho. Je taká výkonná, že za ňu vraj vedie celé ministerstvo nejaká vedúca odboru.

Veronikine prúsery sú nezabudnuteľné.

>> Je pravda, že ministerka kultúry Milanová toto miesto dostala preto, lebo jej otec je údajne psychiater, ktorý pozná Matoviča ako pacienta?. Túto informáciu si neviem overiť.

2.) Máte informácie o tom, že nás po kovide budú strašiť nebezpečným Marbur-om?

3.) Kedy (časovo) myslíte, že začne Medzinárodný súd a ako dopadne táto vláda. Utečú, alebo s nimi ľudia zúčtujú ručne stručne.

4.) Ako sa pozeráte na katolícku cirkev na Slovensku, ktorá bráni veriacim slobodne vyznávať svoju vieru. Garantuje to aj naša Ústava.

Počas moru a ďalších nešťastí v minulosti, takéto opatrenia neboli. A teraz sú kostoly v OTP a veriaci ktorí toto odmietajú musia byť vonku, alebo pozerajú omšu doma. Máte informácie o tom, že bolo na kňaza/kňazov podané trestné oznámenie za apartheid?.

Ďakujem za odpovede a želám všetko dobré

1.) Načo? Bude katalyzátorom pádu čvargy, ak nie rovno dôvodom, ale nechystám sa venovať sa jej hlúpostiam s tým, že mám aj lepšie veci na práci. Mimochodom, vďaka za tú klebetu.

2.) Vyššie zodpovedané s tým dodatkom, že po tom, čo postvárali a čo urobil Gates len totálny idiot sa pokúsi použiť Marburg.

3.) Teoreticky táto „vláda“ padne koncom Novembra (Juliánskeho kalendára). Dodávam, že azyl neplatí v prípade zločinov proti ľudskosti.

4.) Dôkaz toho, že cirkev už ani nepredstiera, že chce plniť tie deklarované ciele a funkcie. A zbytočné je podávať na kňazov TO, jednak majú imunitu a jednak prestanú byť relevantné.

Little John sa v maili pýtal:

Prosím o návod ako bezpečne nakúpiť Vami odporúčané kryptomeny (najmä dôveryhodná stránka, ako/kde si ich uložiť – hardvérová peňaženka/ softvérová peňaženka a podobné praktické rady)

Zdravím, existujú platené kurzy a aj bezplatné návody (reklamu nechcem robiť, ale tento je platený a má krok za krokom návod). Ja osobne používam najčastejšie burzu Crypto.com a „peňaženku“ Exodus.

SES sa v maili pýtal:

Pre JOX13
Aj ja chcem tú vlajku na obrázku v článku

Dá sa to stiahnuť zo stránky. Dodávam, že je to vlajka/zástava Matúša Čáka Trenčianskeho.

Peter G sa v maili pýtal:

Dobrý deň,
rád by som vedel Váš názor
https://www.ustavnysud.sk/ussr-intranet-portlet/docDownload/8589295e-a31f-44f2-bb50-e43b52c665d5/Rozhodnutie%20-%20Rozhodnutie%20PL.%20%C3%9AS%208_94.pdf

https://www.youtube.com/watch?v=9Hv2SldJF9c
Ďakujem a ďakujem aj za celú Vašu prácu.

Podkuruje systému, žiaľ smeruje veci tam, kde nechceme byť.

John Pitralon sa v maili pýtal:

Pán Oracle, ďakujem Vám.
Ak Vám nasledujúca otázka stojí za zodpovedanie, prosím urobte tak, hockedy Vám to bude vyhovovať v rámci zverejnených odpovedí.
Otázka:
John Pitralon
Pán Oracle,
naznačujete veľké odhalenia a zmeny systému, doba je tým priam tehotná. Na druhej strane je teória, že vonkajšia zmena k lepšiemu môže prísť až po vnútornej zmene a zušlachtení ľudí. Ak vyradím elitárov, tak obyčajný západný človek sa stal konzumným, bezbožným a bezduchým “biorobotom”. Na takejto pôde nemôže vyrásť plodonosný strom. Či sa nám to páči, alebo nie, spoluzodpovední sme aj my všední občania. Naším duchovným vyžarovaním priťahujeme, pretvárame a vytvárame. Nezdá sa mi, že naše duchovné vyžarovanie je tej kvality, že prinesie svetlú budúcnosť a spravodlivý systém. Inak povedané neslobodný duch, spôsobuje neslobodu vonkajšiu, a preto by sme sa dnešnej situácii nemali čudovať a mali by sme vziať za ňu zodpovednosť aj my všetci. Otázka znie, či môže prísť k zmene z vonku, alebo najprv tá zmena musí prebehnúť v nás a tá sa zformuje potom hmotne?

Začnem tam, že sme klamaní a vystavení technikám ovládania mysle prakticky na každom kroku, keď toto odíde a sme alebo budeme neodvratne konfrontovaní pravdou, tak to zmení naše postoje aj myslenie, a to sa o nejaký čas prejaví aj v hmote. Takže tvoja otázka na kolektívnej úrovni je postavená ako otázka o vajci a sliepke.

Kaktus napísal:

Ahoj Ori, posílám link ze stránek AC24. Je tam video s MUDr. Čížkem, který se vyjadřuje ke covid agendě. Bere to tam i z hlediska lékařské etiky a poukazuje na fašizaci skrze covid agendu. Mohlo by se ti hodit

https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/cesky-lekar-cizek-promluvil-co-se-stalo-lidem-po-ockovani/

Vďaka za odkaz.

Kancelár sa pýtal:

Otazka: kde to bolo ohlasene ohladom darovania krvi? Oehlricha som nasiel tu https://www.youtube.com/watch?v=OJFKBritLlc&t=5851s

Našiel som ten Tweet s videom, hovorí sa tam o krvnej plazme a o tom, že covid očkovanie ničí prirodzené protilátky proti covidu, a preto očkovaní nemôžu darovať plazmu chorým na covid. Dodávam, že som videl pľúca očkovaného, to je niečo hrozné a odkaz na to nebudem dávať (krvné podliatiny a antény z oxidu grafénu všade). Akoby na zavolanie.

Štefan P. sa pýtal:

https://blog.hlavnespravy.sk/28402/aj-diskriminacia-neockovanych-darcov-krvi/

Otázka: Ak neočkovaný daruje krv očkovanému, z horeuvedeného mi vychádza, že sa odbúra časť svnstva z vakcíny?

Pochybujem, lebo treba napraviť aj poškodenia spôsobené proteínom a na to transfúzia nestačí.

Václav sa pýtal:

Otázka:
Nestor ve videu (
https://rutube.ru/video/af26a2a7f9304286512bdfdec4d40b3c/) v podstatě shodil kryptoměny (jmenovitě Bitcoin) jako projekt elit, které si tímto způsobem vytvářejí dolar 2.0 pro období po pádu dolaru 1.0 s tím, že to vlastně není ani krypto, ani decentralizované atd.
Dá se tato “nespolehlivost” vztáhnout na všechny kryptoměny nebo se to týká jen některých?
Osobně mám Litecoin, který teď dost roste, ale nerad bych za čas zjistil, že to byla jen bublina, která splaskne i s hodnotou, kterou jsem do něj vložil za účelem jejího uchování.
Díky!

Na úvod poviem dve veci:

  • Bitcoin a väčšina cryptomien je buď US$ 2.0 alebo aspiráciou na to, či schémou ako obrať ľudí o peniaze, a preto vyberám také (po odporúčaní), ktoré majú úžitkovú hodnotu.

  • To, čo opísal nestor v tom videu, robia aj bankári s tým, že majú uzákonené aj siahanie na vaše peniaze (nielen bail in).

Čo sa týka Litecoin, je to lepšie ako Bitcoin a bude to použité na transfer väčších hodnôt.

Jamely sa pýtal:

Zdravím Oracle mám pár otázek stačí mi jen stručně
1.Proč myslíš že se Čína po útoku na Taiwan rozpadne, tak mocná a velká ekonomika stará 4000 let, jak to s ní bude?
2.co bude s USA nakonec? Vystvou svibodonyslni bilo Američané deep state a oklepou se, nebo běloši v Americe prohrají?
3.jak jsi psal o velké Moravě, nemohlo by to být tak že bude jedno impérium od Vladivostoku až po Lisabon když převezme Rusko řízení procesů?
4.Co bude s velkou Británii a irskem?
5.co bude s Francii a německém a beneluxem ? (bývalá francka říše
6.co bude se Švédském a obecně Skandinávii ? Vyhrají nakonec vikingove nebo ne?
7.co bude se středomořskými zeměmi? Řecko, Itálie, Španělsko, uchovaji si nezávislost?
8.A nakonec, jak myslíš že to dopadne se střední Evropou? (jednotlivě Polsko Rakousko, Slovensko, Maďarsko a Česko?)
Diky moc za odpovědi.

1. Pretože je to konglomerát niekoľkých regiónov/krajín, ktoré sú držané pokope KS Číny a tieto krajiny si robia navzájom prieky. To je prvá sada dôvodov. Druhá sada dôvodov je to, že útokom na Taiwan chcú odviesť pozornosť od domácich problémoch. Dodávam, že z ideologického odôvodnenia „Taiwan je Čína“ si už na Západe robi srandu tým, že kontinentálnu Čínu nazývajú západným Taiwanom (West Thaiwan).

2. Prečo z toho robíš otázku rasy? Tam je konflikt celej populácie proti anglo-americkému močiaru s centrálou v Londýne a Globálnemu Zákulisiu (GP). Väčšine to zatiaľ ešte nedošlo resp. ešte o tom na verejnosti nehovoria, ale vzhľadom na to, že aká je sledovanosť korporátnych médií, tak by som povedal, že zmena nie je ďaleko.

3. Miešaš sezónu a fazónu, lebo Európa od Lisabonu po Vladivostok nebude impérium v rímskom štýle t.j. konglomerát ako si to myslíš, ale blok spolupracujúcich blokov, ktoré spolupracujú v rámci toho istého konceptu, pričom všetci fungujú na inom ideologicko-kultúrnom základe. Jedným takýmto kultúrno-ideologickým centrom by mala byť a bude Veľká Morava.

4. Írsko sa možno zjednotí a Británia sa najprv rozpadne a potom sa znova zjednotí na základe iného konceptu.

5. Nemecko sa rozpadne na spolkové republiky/časti spolu so zvyškom EU a potom sa znova zjednotí (bod 3).

6. Zo Škandinávie a zvyšku EU odíde väčšina migrantov kvôli chladu.

7. De facto odišli z EU, ale de iure sú ešte v EU.

8. Bod 3, 4 a 5.

Macuko sa pýtal/a:

Otazka,
Ako to vyzera s vakcinacnym terorom v Rakusku?V sucasnej dobe zazivam vakcinacny teror v Rakusku.Dosahuje uz kulminacny bod alebo sa to bude zostrovat zo strany elit,kt presadzuju novy svetovy poriadok.
Dakujem za odpoved

O niečo hrošie ako u nás, tam sa tajne očkujú aj deti.

Galina sa pýtala:

Otázka. Zdravím Ori. Otázku píšem hneď po prečítaní dnešného ranného článku. Je jednoduchá a súčasne ťažká. (pretože sa nedá na ňu nedá odpovedať priamo).Sú v slovenskej politike patrioti ? Ďakujem.

Áno, avšak málokedy sú na očiach, majú snahu znižovať krvavosť udalostí a v žiadnom prípade sa nebijú do hrude na dajakej barikáde vykrikujúc „aký som ja vlastenec“ a „ako stojím na strane ľudí“.

OttoS sa pýtal:

Dotaz “Che” nenese správné označení jako “otázka”. Dovolím si položit duplicitně (odpověď mě zajímá též). OTÁZKA:
1. Co se skrývá za rostoucím tlakem na očkování v ČR a Rakousku? Pořád jen vystupňování plánu před jeho odepsáním?
2. Položím za “Che”: Hrozí UK rozpad po smrti královny?
3. Myslíte, že Miloš Zeman ukončil svou partii, nebo je (proklamované) jmenování Fialy jen další tah? Zatím jediný viditelný výsledek jeho hry o čas je rozkol v pir-stan.
4. Z čeho plyne děsivé dění v Austrálii v otázce covid-divadla? Pokud má být Austrálie surovinovým přívěškem Číny, může jít o to, že právě Čína se má ukázat v určitý moment jako “spasitel”? Nebo jen australské elity jedou v původním plánu; pokud ano, proč právě tam?
5. Jaký je Váš názor na aktivity advokáta JUDr. Petera Weise? Kádr připravovaný na odpis covid-divadla? Jinak si neumím vysvětit, jak by jinak ještě mohl (zatím profesně) přežít.

Děkuji za odpovědi a přeji mnoho sil.

1. Čiastočne, lebo Aliancia patriotov chce prebudiť spiaci dav, a preto stupňuje tlak, pričom používa na to nástroje a postupy močiara a GP, lebo najľahšie sa diskredituje vec keď sa to prevedie do extrému.

2. Áno a to kvôli tomu, že súdržnosť a zdrojová stabilita a zdrojová základňa Británie je v súčasnom usporiadaní a podmienkach prakticky nulová.

3. Zeman ukončil túto fázu partie, a to majstrovsky, lebo nielenže dostal Fialu a spol. tam kam chcel, ale aj ukázal verejnosti čo sú zač. A teraz stačí len čakať, kedy budú vyvádzať tak, ako na Slovensku. A čo sa týka Zemana, tak jemu de facto stačí vyložiť si nohy a užívať cognac.

4. Nie, a to kvôli EverGrande a vojne kvôli Taiwanu. Čo sa týka Austrálie, tak mala by byť „pieskoviskom“ elít a Nový Zéland zas Švajčiarsko na mori. Nič z toho nebude.

5. Aliancia nad ním drží ochrannú ruku, má asi tie správne konexie.

Tsurumi Rumi sa pýtala:

Ani som sa nechcel nič pýtať, ale
OTÁZKA:
Toho, čo a ako to bolo doteraz zostávajú mesiace, týdne, alebo dni? Pretože práve sa začali šíriť správy, že Evergrande prechádza do oficiálneho defaultu (11.11 asi nebude pokojný deň pre burzy). “Slovenská” “vláda” tiež dnes ohlasuje zrýchlené konanie pre prijatie protiústavného zákona nútacieho zdravých ľudí testovať sa, aby boli pustení do práce, na ktorú majú podľa ústavy právo, teda prilievanie oleja do ohňa týždeň pred 17. novembrom.

Prichádzajú zaujímavé časy. Zbytok je už zodpovedaný.

Tiamat sa pýtal:

OTAZKA: Sulikov ranc – podla toho co som videl ten ranc je riadny zapadakov a skor by som travil dochodok niekde pri mori. Toto mi prijde ako vhodne miesto na drogove seansy – odlahle a s pristavacou drahou. Co myslis, naco to Sulik kupoval? https://plus7dni.pluska.sk/domov/sulikov-ranc-ako-vyzera-zvnutra-mame-aj-fotky-jeho-australskeho-domu

Austrália je centrom dosť temných aktivít, dokonca sú tam aj podzemné mestá. Takže Sulík chce hrať s veľkými chlapcami a sľúbili mu to. Nič z toho nebude.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Povedal som jasne, označiť veci slovom otázka, bez označenia ignorujem a moju nepozornosť už nikto nebude zneužívať.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

26 thoughts on “Otázky a odpovede č. 143

  1. Pozdravujem vo spolok,
    Nuž po prvé ma zaujalo, že si (/ste? Čo mám, týkať či vykať?) spomenul Marborg, nakoľko som niečo o ňom čítal a preto si ma mierne prekvapil (odporúčam ruskú/anglickú Wikipédiu) lebo vírus s úmrtnosťou 19-90% ktorý sa vyskytol aj v našich končinách (narozdiel od eboly, tá tú nevydrží kvôli teplote), tak som zostal taký oný, no a kiahne by kde nabrali? Čo viem, tam si 3 vzorky (Fort Detrick, Rusko a Izrael? Tým som si nie istý, ale zdá sa mi že stredný východ) každopádne bude chcieť oprášiť staré spôsoby výroby vakcín… Mimochodom vieme to nejako zastaviť? Inak o našej tak ospevovanej opozíciu som čítal v ZaV v článku za Reného Baláka (česť jeho pamiatke, potrebovali by sme ho teraz) takú peknú poznámku ,,Koalícia chodí predným vchodom americkej ambasády, opozícia zadným.” jediný, ak je pravdivý článok čo som zachytil na Infovojne tak jedine narcis Harabin.
    Historik.

    Páči sa mi

  2. Prosím dávam do pozornosti nasledovnú informáciu. Pre kryptokomunitu. Prosím nepoužívať kryptopeňaženku JAXX liberty. Ak máte nejaké btc, eth alebo niečo iné na tejto peňaženke a dlho ste s ňou nepracovali a máte to vo verzii JAXX tak po upgrade na JAXX liberty okamžite preveďte kryptomeny na inú peňaženku lebo vám do pár hodín zmiznú. Najlepšie papierovú tam sa kľúče generujú na nepripojenom PC.

    Liked by 5 people

  3. Pre tých, čo vsádzajú na kryptomeny posúvam nasledujúcu informáciu:
    https://qz.com/2086486/the-infrastructure-bill-makes-crypto-reporting-failures-a-felony/

    Od roku 2023 budú občania a firmy v USA povinné hlásiť každú transakciu s kryptomenou vláde. Nesplnenie tejto povinnosti bude rovno trestným činom. Za dverami už na nás čaká digitálny dolár, euro a iné meny. Vlády a centrálne banky si samozrejme nenechajú kaziť biznis a nadvládu nejakými kryptomenami, ktoré by podrývali ich moc a absolútnu kontrolu nad finančnými tokmi. Možno kryptomeny nebudú v USA a Európe úplne zakázané ale minimálne bude nakladanie s nimi pod drobnohľadom a hodne znepríjemnené…

    Liked by 1 person

  4. Proč řeším rasu? Jelikož o ní kde dost podstatně, bazinam v usa jde především o vyvrazdeni bílé rasy stejně jako globálnímu prediktoru, on nepotřebuje inteligentní tvořivou a nezávislou rasu jenž přemýšlí sama za sebe, je poměrně nezávislá a může být konkurent, on potřebuje pár otroků a především stroje, čili zlata miliarda, podle mě mu stačí možná 100 000 pracovitý Ch aziatů, kteří jsou poslusnejsi
    Jinak díky za odpovědi a názory

    Páči sa mi

  5. Celoslovenský výpadok platieb kartou.
    Situácia v nedeľu 14.11.2021 o 10:00 v Lidli: pri pokladni oznámený celoslovenský výpadok platieb kartou. Ľudia nechávajú plné košíky na predajni a odchádzajú. Žeby skúška pred ostrou (ne)prevádzkou?

    Páči sa mi

  6. Dobrý deň,

    ospravedlňujem sa za neuvedenie slova “OTAZKA”, keď som to chcela doplniť, už to nešlo, nebolo to úmyselne, skôr som bola nepozorná. – To bolo na vysvetlenie.

    Otázka č. 1:
    Lodné právo – Váš názor a pohľad v skratke?

    ( a ak niekto máte viac informácií ohľadom lodného a zdrojového (prirodzeného) práva, potešila by som sa. Ak skutočne platí Cestui Que Vie Act z roku 1707 (písalo o tom tadesco) tak potom o tom musia vedieť prinajmenšom všetci politici, banky, náboženstvá atď a zámerne nás udržiavajú v tme… )

    Otázka č. 2:
    Váš názor na rozpustenie politických strán ?

    Otázka č. 3
    Vidíte možnosť spravovania štátu len na základe odbornej spôsobilosti a etických predpokladov spravovať štát v prospech celého národa?

    ďakujem
    liz

    Páči sa mi

    • Dobre, odpoviem lebo nie som si istý, že tento týždeň bude O&O.
      1: Politici nemusia vedieť o tom, ale ak pravda, tak ovplyvňuje to štatút a fungovanie štátu.
      2: Zbytočný krok, lebo ak to má zmysel udržať tak sa to udrží a ak nie, tak nie.
      3: Kto určuje tie kritériá a kto dohliada na ich dodržiavanie. Na tomto stojí a padá celý systém.
      PS: Mohla si dať reakciu, že je to otázka a nenasledovala by žiadna výtka…

      Páči sa mi

Pridaj komentár