Aby sme nemuseli zas riešiť kvadratúru kruhu

Hovorím to preto, lebo teraz riešime kvadratúru kruhu. Dôvodom môjho tvrdenia je to, že podľa objektívnych merítok ani v lepšom prípade tento systém nenapomáha osvojiť si svoj potenciál, a zároveň v tom horšom prípade je to nástroj zotročenia a genocídy, pretože aktívne bráni osvojeniu vlastného potenciálu. Dobrá správa je, že toto sa zmení a tá zlá správa je, že cesta do nového systému určite nebude prechádzkou ružovým sadom.

Prečo?

Pretože doteraz sa spoliehame na systém, ktorý nám nevyhovuje v lepšom a je protiľudský v horšom prípade. Na to, aby tu bol nový systém, ten starý musí odísť, lebo globálne zákulisie (GP) a jeho poskokovia v kulte smrti urobili evolučnú zmenu, okrem Ruska, prakticky nemožnou.

Rusko je špeciálny prípad, lebo konceptuálne centrum v Rusku je priamo obsiahnuté v ruskom národe, a preto cudzí koncept prijmú len po úskoku a len na obmedzený čas.

Na čom bude založený nový systém?

Na dvoch veľmi jednoduchých veciach:

  • Osobná zodpovednosť každého za seba a za svoje činy t.j. žiadna výhovorka na to či ono.

  • Potrebujeme „toho druhého“ k prežitiu.

To bude znamenať nielen to, že aj zločincov v bielom golieri a skorumpovaných automaticky vytlačíme na okraj spoločnosti, ale aj to, že budeme hľadať systémy, ktoré sa buď nedajú skorumpovať, alebo náklady na skorumpovanie sú vyššie než výsledok.

Čo to znamená?

To v praxi znamená, že všetci sa budeme starať o vlastné zdravie (nielen samoliečenie); pestovať vlastné jedlo resp. budeme mať spoľahlivého a dôveryhodného dodávateľa/farmára, budeme mať politika a úradníka na dosah ruky; budeme mať médiá, ktoré neklamú ani zamlčaním; budeme mať školstvo, ktoré pomáha v rozvoji dieťaťa a nemrzačí ho a systém platieb (zámerne nepíšem finančný systém), ktorý neparazituje, ale uľahčuje výmenu tovarov a služieb.

S pozdravom

Oracle 911

PS: V Austrálií uverejnili mená 28 pedofilných politikov.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

62 thoughts on “Aby sme nemuseli zas riešiť kvadratúru kruhu

  1. O osobnej zodpovednosti každého jedného z nás píšem roky… O politickej a trestnoprávnej zodpovednosti tých, ktorí “vládnu” namiesto riadenia štátu, ale aj vysokých štátnych úradníkov tiež.
    Dokonca aj články v podobnom duchu, ako je ten Váš..
    Výsledok?
    Väčšine ľudí vyhovuje nezodpovednosť a neustále čakajú na to, že zodpovednosť za nich ponesie niekto iní…
    Čakajú na Spasiteľa, ale ten neprichádza…
    Kde sa stala chyba, vie asi každý z nás, kto občas používa rozum, iní sa naopak tvária, že ani ten rozum nepotrebujú, stačí im, napíšem to slušne, papať, kakať, piť, cikať, sexovať a zabávať sa. A kvôli tomu sa bez reptania stávajú otrokmi systému.

    Liked by 10 people

    • demokracia nevyhnutne opat povedie k tomuto istemu, je len otazka casu kedy vacsina zisti ze je lahsie ukradnut od mensiny a donutit produktivnych platit za nezodpovednost vacsiny

      doteraz som tu nevidel ziadne konkretne riesenia alebo priklady ako ma taky novy system vyzerat, kazdy ma byt zodpovedny ale ked tu clovek napise aby si kazdy platil svojho lekara sam bez verejneho poistenia tak je zase kakane bakane, vraj si to vymyslel GP a co ja viem co

      Liked by 2 people

      • @Vauban
        Ani neuvidíš, lebo všetky čiastkové riešenia, ktoré teraz budú vypracované budú riešením “kvadratúry kruhu”. Totiž všetky vzťahy a tým pádom aj celý systém musia usporiadať podľa iného konceptu v priebehu roka.

        Páči sa mi

        • to je logicke, ze ludia budu pri zlyhani sucasneho systemu skusat nieco ine a najprv sa vyskusaju uz poznane veci, v kazdom pripade ale pozname siroku paletu roznych aj teoretickych systemov od total control po anarchiu a ak to nebude nic z toho tak to bude nieco nove, nepoznane? necham sa prekvapit

          Páči sa mi

    • Presne o to ide. Ja som už tiež x krát písal o nutnosti zavedenia hmotnej a trestnej zodpovednosti politikov, ale i všetkých úradníkov a reakcia diskutérov? Nič, občas jedna, max. dve reakcie. Normálne som to nechápal. A to som pritom písal na alternatíve.
      Jedno je fakt, keby boli tvrdé tresty za korupciu a rozkrádanie, vrátane následného zhabania celého majetku celej rodiny, tak by sa podobné veci diali minimálne, ak vôbec.
      Rovnako nevyšetrovanie, či zametanie vecí pod koberec musí byť tvrdo postihnuteľné!
      Ľudia sa radi učia na svojich chybách, ale aj radi riskujú. Lenže to sa v dnešnej spoločnosti toleruje a preto sme na tom tak biedne.

      Liked by 3 people

  2. Ahoj, ako to vidis s investicnym zlatom v blizkej buducnosti….A ako to bude s tymi ” bohacmi” ktori si ho uz davno vymenili za nefunkcne papieriky , opat tu bude kastacia spolocnosti?? Dakujem

    Páči sa mi

      • 1#Striebro = investicia
        2#Zlato = uchovatel hodnoty

        Treba individualne harmonicky rozdelit podla potrieb majitela.
        Co je lepsie prenasat ? 5kg striebra, ci 75 gramov zlata. Cena rovnaka.
        Pri raste si paritu zachovaju.

        3#Alebo jeden usb kluc s kryptomenami ako alternativa .

        Pomyselny kruh si treba rozdelit na 4 casti.
        4# Cast je hotovost .

        Liked by 1 person

      • 1 unca( minca) zlata je cca 60 unci( minci striebra). Unca je okolo 28 gramov, cize za uncu zlata dostanem viac ako 1,5 kg striebra. Viem ,ze je to pre mnohych utopia, ale napr. 100.000 eur je pri dnesnych cenach cca 100 kg striebra ak dobre pocitam, alebo okolo 3500 jednouncovych minci. Sulok 20 minci asi 1/2 kg ma dlzku cca 12 cm. To je 200 sulkov. Taky trezor bezne nie je … dalsia vec spenazenie, atd. Dalsia vec, ak to kupim na SK cez net, okrem toho, ze je to drahe som v databaze. V AT je do 10.000 eur cez pokladnu bez registracie, potom treba obciansky… Striebro ma vyssiu prirazku a DPH, pri spatnej kupe je bez dph, musim ziskat aspon 100% aby sa to oplatilo predat(spread je cca 30%). A etf su iba papieriky bez hodnoty( je ich asi 100x viac ako kovu)

        Páči sa mi

          • Historicky pomer je asi 1:10-1:15 , cize cena zlata je asi 10-15 nasobok, teraz je to 75 nasobok. Ja som pri zemi, ak bude pomer 1:15 a zlato stupne napr. Ma 6000 usd, striebro bude stat cca 400 usd. Na to aby clovek skutocne zarobil musi mat desiatky kil striebra, pretoze 12 x nic je stale nic.

            Liked by 1 person

            • Jedna vec je historický pomer a druhá vec je, ako sa zmenil pomer vyťaženého fyzického zlata a striebra v čase. Ďalší pohľad na vec môže byť cez trhovú kapitalizáciu. Presne si tie čísla nepamätám ale je to zaokrúhlene 15 biliónov USD pri zlate a približne1,5 bilióna USD pri striebre. V tom prípade by pomer bol 1:10…

              Liked by 1 person

              • Striebro sa v 90% netazi priamo. Je to “odpad” pri tazbe priemyselnych kovov.
                V starom egypte /nie tom egypte, ktory predklada his-toria/ bolo zlato “odpad”. Striebro malo vacsiu hodnotu.
                A este pikoska k tomu.
                Len zlato pochadzjuce z Midgard-Zeme ma hodnotu.Preslo si vyvojom-reinkarnaciami.
                Akekolvek ine, extraterestrialne /z asteroidov napr./ hodnotu nema.
                Take su galakticke pravidla….
                A tak to plati pre vsetky planety.

                Liked by 1 person

        • Nikto nevie, co kam “vyleti”…Ak by to tak bolo, je pan sveta….A i ticomto riadia nemauto na 100% pod kontrolou, pretoze je to nehomogenne a vychadzuju len z empirie trhov a z teorie chaosu….
          Kto nieco take povie, je sarlatan…alebo prisiel z buducnosti…
          Tu, v obmedzenom priestore a case, musis vychadzt len zo svojho informacneho pola /80-90%/ a intui ie / zbytok %, ktory je vsak tiez ovplyneny infopolom/.

          Páči sa mi

  3. Milý Orakule!

    Celkom Ti fandím, ale s tou zmenou systému si to pohnojil. Veď systém s odporom neznalých a hlúpych gojou ráta a vždy vedel vyprovokovat revoltu a tu potom krvavo a demonštratívne potlačit.
    Viem, že to vieš a z toho sú od Teba tie naliehavé výzvy o nenásilie pri prejavoch občianskej nespokojnosti, ale aj satanisti sa od dob Gandího poučili a vytvárajú pomocou našej zdebilizovanej mládeže generačný tlak, aby sa spor o hodnoty a ideje odohrál v rodinách (hociako krvavo).
    Všetko jim hrá do karát, lebo ak nebude fungovat vakcinácia bude fungovat ostrakizácia nenapichaných (opet my a oni).
    Ak prestane fungovat ostrakizácia začne fungovat hladomor, bo reťazce nedodajú a príšerne zdražia to čo dodat musia.
    Ak prestane fungovat hladomor (samozásobenie z vidieka) začne fungovat satanská morálka (zabij lebo budeš zabitý) a o to im ide (karma nepustí a volba medzi smrťou hladom či lúpežou je volba “zrůdná”).
    Cestou von z pasce nastražené satanistami je totálna osveta (každý sa musí dozvediet pravdu o svete a fakty o dejinách a vysvetlenie procesou (ku bono)). To neznamená, že to každý pochopí a aj ten čo pochopí že to prijme, no ked to prijme, že bude vediet čo má robit aby seba a blízkych poratoval (čítanie tlstých kníh nepomože bo debilismus je takmer stoprocentný).
    No zkúsit to je naša ludska povinnost a posledná nádej, že to pochopia aj gojovia (otroci na veky vekou).

    Jedinou oporou je RUSKO a PUTIN (Razputin, dvaputin), ale to je zdiskreditované válečnou propagandou a ekonomickým kolapsom jevropeji (Rusi budú zodpovední za umrznutie cca 10 milionou jevropejcou v zime 21/22).
    Vidím to zle a jaderná III.WW prosto bude, lebo po něj bude lahostajné všetko (kdo dlužil, kdo vyhrál, kdo ponúkal lepšie budúce). Už sa to na Zemi stalo viackrát, naposledy cca 8 tisíc rokou pred kristom v podobe svetovej potopy. Vyhnút sa apokalypse asi ludstvo opet nedokáže bo je hlúpe a rozožraté.

    Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučky, šialene nasratý valašský staříček

    Liked by 1 person

    • Veď vám to bolo povedané, zakladajte komunity. Samozrejme že sa budete musieť brániť útokom . Ale od toho je komunita od toho sú chlapi aby bránili rodiny sú na to od prírody postavený. Nie sám ale spolu. Všetko je v Tom texte. A dokonca na Slovensku už funguje občianske združenie ktoré zakladá nezávislé bunky komunít. Aj u vás sú už sú skoro všade.

      Liked by 1 person

    • @dežo
      Vieš, impériá padajú keď sa nastanú dve veci naraz:
      – kritická časť obyvateľstva zistí, že celý doterajší systém nie je tu pre nich/nemajú možnosť postúpiť vyššie resp. do lepšej pozície;
      – skolabuje sa finančný systém impéria.

      Finančný systém ide do preč a ľudia zisťujú, že systém je nastavený proti nim a a áno je tu pasca do ktorého chcú zaviesť ľudí, lenže tentoraz je to iné, lebo to kritické množstvo vďaka zákonu času pozná ich triky. To je prvá vec.

      Druhá vec je, že kolaps ekonomiky kvôli kolapsu finančného systému je prakticky nemožný, lebo je tu náhrada či už kvôli stabilnej mene ako je Rubeľ alebo kvôli kryptomenám.

      Tretia vec je, že satanisti prišli s legendou záchrancu, a prakticky všetci uverili.

      Liked by 2 people

      • Orakule!
        Ďakujem za signifikantnú odpoveď, len to za tretie mi volajako neštimuje. Lebo ak všetci uverili , tak je to v pérdeli ako na karpatskom hrade (filme). Chápem, že neuverit na 1. priorite satanskému globálnému predátorovi je majsterštich, ale tých 99% veriacich to nakoniec posunie do žiaduceho (satanistami) stavu.
        Skús opísať nejakú možnost úhybu či odporu voči “”zachrancom””. Vďaka za to, že za niektorých rozmýšlaš a ozvučuješ (kým nenájdeš následníkov).

        Ďuro Trulo

        Páči sa mi

        • Mnohí čakajú na Putina, ktorý ich zachráni, ale ten nepríde. To je prvá vec.
          Druhá vec je, že ľuďom dôjde hĺbka a rozsah klamstiev, a po tomto nebudú veriť nikomu bez previerky. Skratka svetonázor je vysoko individuálna a my to za nich nemôžeme riešiť.

          Liked by 1 person

          • “Mnohí čakajú na Putina, ktorý ich zachráni, ale ten nepríde.”
            – A kto pride a zachrani ma?
            Ten koho kazde rano stretavas ked si umyvas tvar a pozeras do zrkadla.

            Dokial dychas vzduch a citis jeho vonu dokial pocujes ako voda potokom tecie dokial citis jej osviezujucu chut dokial vietor ti vo vlasoch veje do vtedy si zivy. Do vtedy ste ludske bytosti ktore maju jedine hranice a to tie ktore si vytvarite sami vo svojej mysli. Nastal cas aby sme sa postavili na odpor tym co nam pravo slobodnej volby chcu vziat. A ako to spravit? Staci len jedine vyberat ako slobodny Clovek.

            Cesta to bude nelahka no pre skutocne slobodne ludske bytosti to bude ako napit sa z pramena Zivej vody. Cim viac budete pit tym budete silnejsi. Cesta je otvorena

            Liked by 3 people

          • Zaujímavé tvrdenie!

            Ľuďom volačo dojde!!!???
            No niesom si ako emeritný učitel odborných predmetov technologie dreva istý , čo že a kedy ľudkom dojde!! Najme keď rozsah a sofistikovanost klamstiev sú excelentné a tak ľudkom nezostane jnič iné ako veriť (ľahostajné či bielej alebo čiernej verzii príbehu).

            Ďuro

            Páči sa mi

            • Pracuje sa na tom aby došlo. Ide o to, že Aliancia smeruje pozornosť cez rôzne metódy napr. úmrtie športovcov, Gatesove vyhlásenia, ochorenie detí, globálne oteplenie atď na kult smrti, ktorí sú zapletený do dosť hrozných vecí.
              U nás to zatiaľ nie je až tak viditeľné, ale na Západe a to hlavne v USA už áno.

              Liked by 1 person

              • Nebeské kráľovstvo je podobné pokladu ukrytému v poli. Keď ho človek našiel, skryl ho, od radosti šiel a predal všetko, čo mal, a kúpil to pole. Nebeské kráľovstvo je ďalej podobné kupcovi, ktorý hľadal krásne perly. Keď objavil jednu drahocennú perlu, odišiel, predal všetko, čo mal, a kúpil ju.

                Podobenstva…………pole poznania, perly poznania……..nic hmotne si z tohto sveta neodnesieme. Len………

                Poznanie toho, ze sme nesmrtelne bytosti, ciastocky Stvoritela a nase tela-organizmy su len nastrojmi na poznavanie, ako to tu vsetko funguje. Ako ked nastupime do auta, pouzivame ho a ked ho opotrebujeme, vystupime a nastupime do dalsieho. A auto sluzi a funguje, podla toho, ako sa dany majitel k nemu sprava. A ta hra je tak dokonala, ze to este stale zatial nie sme schopni pochopit, ale ……..mozme sa o to pokusit. Ako sa sami zo slobodnej vole rozhodneme, a to je len na nas. V kazdej sekunde prebieha v nasom organizme obrazne povedane 1 000 000 operacii ako v pocitaci. Od vymeny kyslika, cez chemicku tovaren zvanu pecen, az po vylucovanie. A kto to z nas vedome ovlada, nemame ani sajn….len vieme, ze to nejako funguje…….ale ako, Kto, preco, naco, aky to ma vyznam vlastne…….

                Poznanie je to najcennejsie, co si skutocne mozem odniest a od ktoreho sa bude odvijat moja dalsia temer az nekonecna cesta……….k cielu.

                Ale nezufajme, vsetci mozeme byt ako Chuck Noris, ktory napocital do nekonecna….dva krat…….

                Liked by 1 person

                • A ako je riadená spoločnosť t.j. sú organizované veci verejné?
                  Zásadne nie tak, aby si ty a pracujúca väčšina nielen mala dostatok, ale aj hojnosť a blahobyt (nezamieňať s orgiami spotreby), a tento umelo vyvolaný nedostatok spolu s propagandou konzumu má za následok dosť tvrdý a neúprosný konkurenčný boj na nižších priečkach.
                  A čo robia elity, ktoré to organizujú? Žijú v palácoch, majú súkromné bunkre, majú orgiu spotreby, lietajú všade súkromným lietadlom a kážu nám, že máme utiahnuť opasok.

                  Stále máš odvahu tvrdiť, že sa mýlim?!

                  A na to aby sme to mohli zmeniť treba povedať pravdu bez zbytočného obalu a to nie je vždy príjemná vec…

                  Liked by 1 person

    • Ja by som to so Slovenskom nevidel až tak zle. Podľa mňa, už dlhodobejšie využívanie nástroja riadenia “Ak chceš natrvalo dobyť územie nepriateľa nevojensky, vychovaj jeho deti …”, u nás funguje len slabo. Naozajstná sila sa ukrýva hlavne v dedinách, kde múdrosť a nadhľad starých rodičov, dokážu v jednej vete vnúčaťu nabúrať akékoľvek “progresívne myšlienky”, ktoré v konečnom dôsledku môžu na národ pôsobiť deštruktívne. Niekedy sa hovoril vtip, že aký je rozdiel medzi konšpiračnou teóriou a pravdou? Odpoveď – 2 roky 🙂 Teraz je to podstatne rýchlejšie a v rodinách je veľmi rýchlo jasné, kto mal správny názor … Silu nadnárodného riadenia aplikovaného aj na Slovensku podľa mňa ukazuje aj fakt, koľko ľudí verí, že očkovanie vyrieši COVID (môj osobný názor) cca 25% (z presvedčenia). cca 20% chce cestovať, mať pokoj a nežiadúce účinky považuje za málo podstatné, ale cca 55% tomu neverí a bojí sa o vlastný život a zdravie. Ako to v nejakom článku popísal pán Banáš: „Táto lotéria nie je nič iné len verejná korupcia. Keď zlyhá, ďalšou možnosťou je už len násilie.” A vyhrať takto – násilím, je do budúcna “Pyrrhovo víťazstvo”. Ako povedal jeden politik, “telo mám len jedno” a preto rozhodnutie či sa zaočkovať, alebo nie, môže byť len dobrovoľné. Podľa mňa, ak ktokoľvek pod akýmkoľvek nátlakom donúti kohokoľvek k očkovaniu, prirovnal by som to k “znásilneniu” a na to dotyčný nezabudne celý svoj život. Či je to pod hrozbou straty zamestnania, izolácie, alebo akéhokoľvek iného nástroja, dnes pomenovaného ako “motivácia”. Na toto by mal myslieť aj každý manažér nútiaci zamestnancov k niečomu, čo sa týka ich tela a zdravia a nechcú to. Určite sa mu to poníženie budú snažiť zákonným spôsobom vrátiť. A sila každej firmy je predovšetkým v naozaj motivovaných zamestnancoch, ktorí pre podnik budú vytvárať nezištne aj pridanú hodnotu. Náš národ, ak sa pozriem do histórie, si už prešiel hocičím. Buď pasívnym, alebo aktívnym odporom zvládol strašne veľa a dokázal prežiť. Je to vyjadrené aj v mnohých dielach našich spisovateľov a básnikov, napr. Samo Chalúpka “Mor ho!”. Teraz zúri informačná vojna, ale je tak rýchla a informačné pole tak “husté”, že ľudia podľa mňa za chvíľu vypnú TV a rádiá a v kľude prírody vyhodnotia, čo sa deje a k čomu to smeruje a zachovajú sa správne. Aspoň dúfam 🙂

      Liked by 9 people

  4. Včera jsem chtěl vložit na tento web mapu budoucího uspořádání Evro – asijského vztahu. Bohužel, tento web to má zakázané a samostatný článek s fotem mi to také nevzalo. Zbytečné dvě hodiny práce jsou také poučením a nalezením. At´se daří.

    Páči sa mi

  5. Kľud osobnosti
    Pokoj ľudia dobrej vôle
    Trpezlivosť velím
    Nie je táto lúza večná
    Karanténa nekonečná
    Dosť už bolo zlosti
    Ticho teplo kľud!
    Kľud, osobnosti!
    Viem, že už vám nie je jasní
    Premýšlavé tvory
    či ste sprostí a či iní
    Mali by byť z toho vinní
    Triaška sa vás zhostí
    Ticho teplo kľud!
    Kľud, osobnosti!
    Ešte stokrát zatnúť zuby
    Načo úder päsťou
    Šetrite si sily svoje
    Nemíňajte na rozbroje
    Hryzte chvíľu kosti
    Ticho teplo kľud!
    Kľud, osobnosti!
    Hovorím vám jasne Kľud!
    Verte mi že po tých sprostých
    Prídu zase osobnosti
    Jednému hnutiu

    Páči sa mi

  6. Kvadratúra kruhu, titrácia a podobne. Takže takto, 90 % ľudí nevie o čom hovoríš. 70% ľudí hnevá tento stav spoločnosti a chce zmeniť tento stav. A čo predpovedáš oráculum? Zlo, zlo, zlo. Máš vybudovaný bunker? No my ostatní nie. Finančný systém padne. Dobre. Nie prvý krát. Ale ty hovoríš, že doplatíme my mravce. Banky budú chcieť peniaze z hypotéky hneď a zaraz. A čo firmy? A čo energia? A čo potraviny? Aj keď budeš chovať a pestovať, potrebuješ iné zdroje. Tvrdíš zlato nie, lebo striebro je lepšie. Pretože je to priemyselný kov. Ale už aj zlato. A čo tak hliník, titán, kremík, a iné. Čo tak železo? Horčík? Veľmi veľa otázok, na ktoré neodpovieš. Čo ľudské dobro? Čo zvieratá? Všetko zahynie, ó bože môj. Apokalypsa. Nie, verím v ľudskú múdrosť. Už sa niekoľko krát prejavila v histórii ľudstva. Nečakám mesiáša, čakám, že ľudia pochopia situáciu na planéte a dobrovoľne spravia opatrenia. Áno, je nás veľa, ale to si uvedomíme. A pôdu, ktorá nás živí, vyliečime. V lete sa opálime a v zime si oddýchneme.
    Už nestraš. Ja som doteraz rád čítal tvoje úvahy, ale čo je veľa to je veľmi veľa. A nech si ktokoľvek. Aj keď asi viem kto je Ori.

    Páči sa mi

    • Nestarám?! O čom to táraš?!
      Keď príde čas, poskytnem pomoc už len tým, že poskytnem pre tých, ktorí chcú dačo urobiť platformu na spájanie.

      Čakáš na to, že 75% svetovej populácie, ktorá spí sám od seba prebudí a pochopí veci?! Z ktorej planéty si padla?

      MÁM SVOJICH ČITATEĽOV POVAŽOVAŤ ZA TOTÁLNYCH A NESCHOPNÝCH DEBILOV A PASOVAŤ SEBA DO ROLY ZÁCHRANCU AKO TO TY CHCEŠ?!

      Tak na to zabudni, každý je sám za seba zodpovedný a spoliehať na vlastné sily a nie na nejakého mýtického záchrancu s tým, že nielen dostali varovanie pred tým čo prichádza, ale aj pred mýtickými záchrancami, ktorí sú vždy kontrolovanou opozíciou.

      Že to dopadne na nás pracantov, a kedy to tak nebolo?! Lenže teraz t bude jeden rozdiel, odnesie to aj elita t.j. všetci sa ocitnú na povedzme rovnakej štartovacej čiare a zbytok už je na nás.

      Že neodporúčam nakupovať železo a ostatné kovy len striebro? Nie všetci majú veľký dvor na uskladnenie veľkého množstva kovu vo dvore.

      Energia a zvieratá? A ktorú časť “budú výpadky” si nepochopila?!

      “Kvadratúra kruhu” a “titrácia” je príliš komplikované?! Je to opis komplexnej situácie po lopate s tým, že ak niekto nerozumie tak ešte môže aj gúgliť.

      Že idem do osobnej roviny? Ty si neurobila kritiku, ale vyliala si na mňa vedro špiny len preto, lebo to ,čo píšem nevyhovuje a neznie príjemne.
      Poviem ti na to dve veci:
      – pravda je málokedy príjemná vec, hlavne keď je s ňou človek konfrontovaný nečakane;
      – buď rada, že som ti rovno za tento príspevok neudelil ban, lebo iný za to, by už ti za to dali.

      Liked by 2 people

    • Toz..zapojim sa.
      Empiricky , co sa tyka dostupnej his-torie…to vyzera ako pises.
      Prakticky, a s presahom , cez maintreemove informacie to zjavne tak nie je. Ak mas len spetku pozorovacieho talentu a konceptualnej mysle / aj bez studia hrubych knih, len tak vedomostami a ich zosuladenim s realitou/, ze Oracle ma pravdu.
      V relativne kratkom case to z-javne bude….
      Na druhej strane, je dobre si drzat myslienkovu konstrukciu pozitivnu, aby to prispelo javnej realite.
      No javnym sa to stane , ak kritidke mnozstvo podobnych konstrukcii prekroci 10% .
      A vzhladom na 10rocia usilovnej prace opacnej strany sa mi to v sk populacii teda vobec nepozdava.
      Pozri vokol seba!
      Pozri na generaciu , ktora sa ma o nas postarat.
      Sedi v parlamente vacsina.
      Stale trvas na svojom?

      Liked by 2 people

  7. PS:
    Parafrazoval by som Matrina Luthera Kinga: ” I have a dream…/mam taky sen…/…, ze myslienky Človekov budu zjavne pre ich okolie. A len tak sa dopracujeme k tomu, aby sme oddelili “plevy od zrna”…
    Bolo nam to odobrane, no casom sa to navrati.
    Mame na to 12 tisic pozemskych rokov…
    A z pohladu casoveho vektora si znaly urobi zaver sam .Sice zatial len na urovni filozofie, no zjavne to bude megaparty.

    Liked by 2 people

  8. Nebeské kráľovstvo je podobné pokladu ukrytému v poli. Keď ho človek našiel, skryl ho, od radosti šiel a predal všetko, čo mal, a kúpil to pole. Nebeské kráľovstvo je ďalej podobné kupcovi, ktorý hľadal krásne perly. Keď objavil jednu drahocennú perlu, odišiel, predal všetko, čo mal, a kúpil ju.
    Podobenstva…………pole poznania, perly poznania……..nic hmotne si z tohto sveta neodnesieme. Len………
    Poznanie toho, ze sme nesmrtelne bytosti, ciastocky Stvoritela a nase tela-organizmy su len nastrojmi na poznavanie, ako to tu vsetko funguje. Ako ked nastupime do auta, pouzivame ho a ked ho opotrebujeme, vystupime a nastupime do dalsieho. A auto sluzi a funguje, podla toho, ako sa dany majitel k nemu sprava. A ta hra je tak dokonala, ze to este stale zatial nie sme schopni pochopit, ale ……..mozme sa o to pokusit. Ako sa sami zo slobodnej vole rozhodneme, a to je len na nas. V kazdej sekunde prebieha v nasom organizme obrazne povedane 1 000 000 operacii ako v pocitaci. Od vymeny kyslika, cez chemicku tovaren zvanu pecen, az po vylucovanie. A kto to z nas vedome ovlada, nemame ani sajn….len vieme, ze to nejako funguje…….ale ako, Kto, preco, naco, aky to ma vyznam vlastne…….
    Poznanie je to najcennejsie, co si skutocne mozem odniest a od ktoreho sa bude odvijat moja dalsia temer az nekonecna cesta……….k cielu.
    Ale nezufajme, vsetci mozeme byt ako Chuck Noris, ktory napocital do nekonecna….dva krat…….

    Liked by 2 people

  9. Spätné upozornenie: Aby to neskončilo zas slzami | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár