Matelko je pilulka

A ešte k tomu taká, ktorá sa dá ťažko prehltnúť a je mimoriadne horká, lenže ako sa hovorí, dobrá medicína je horká. A niekto môže namietať, že táto medicína je príliš horká a horšia, než samotná choroba, ktorú by mala liečiť a to by sa nemalo diať. Ja s týmito námietkami nesúhlasím, Matelko nie je horšia medicína, než tá choroba, ktorú by mala liečiť.

O aké choroby by malo ísť?

Neochota riešiť vlastné záležitosti (a to vyžaduje aj preverovanie a skúmanie vecí), neochota niesť zodpovednosť za seba a za svoje činy a nezodpovednosť v takej kombinácií, že je to na Darwinovu cenu. Však stačí si spomenúť na „hodím to Čaputovej, lebo je slušná“, alebo „hodím to Matovičovi, aby bola sranda“ a to preto „leboFico“, a z Čaputovej sa vykľul aj v lepšom prípade slušný pokrytec (v horšom vlastizradca) a kvôli Matelkovi máme síce srandu prakticky na týždennej báze, ale do smiechu je z neho málokomu. Len prosím, keď to dotyčným pripomeniete, dávajte pozor ako to robíte, lebo namiesto škrípania zubov a kriku môžete skončiť s fackami, alebo so zlomeným nosom. Hlavne keď spomeniete, čo vyviedol posledné dva-tri týždne.

Čo zas vyviedol?

Nuž okrem toho, že obvinil Kolíkovú z palácového prevratu, vypustil z úst tieto veci:

  • Povedal, že síce verejné hádky sú otravné, ale úprimné.

  • Prerozdelenie peňazí mestám zapísaným v zozname UNESCO sa presunulo z ministerstva financií pod rezort kultúry.

  • Pre živnostníkov likvidačné daňové reformy.

Posledné dve veci v podstate zlikvidovali Sulíkovu voličskú základňu a obvinenie Kolíkovej bol vlastne odkaz Sulíkovi, aby príliš nevyskakoval, lebo vie, čo chystajú a má pripravené protiťahy. Ide totiž o to, že klany v mestách zapísaných na zozname UNESCO nielen žili z tých peňazí, ale rovno z nich zbohatli a pri voľbách väčšinou podporovali SaS a liberálov, pretože Fico od nich chcel, aby „kŕmili tú kravu, ktorú doja“. Teraz im však oznámili, že môžu na tie peniaze zabudnúť. Nuž a ísť teraz za Sulíkom sťažovať sa kvôli peniazom je rovnako účinné ako ísť na lampáreň, lebo ten nielenže nič nevybaví, ale Matelko verejne zatopí tak týmto klanom, ako aj Sulíkovi, a sem smeruje tá poznámka o hádkach a čiastočne aj to obvinenie Kolíkovej. Toto nepriamo potvrdzuje aj to, že chlapci a dievčatá z Levoče po tom, čo im Matelko oznámil, že ich financovanie z UNESCO pôjde cez ministerstvo kultúry, na to reagovali tak, že požiadajú o vyškrtnutie zo zoznamu UNESCO – asi majú tušenie, kam to smeruje.

Prečo to a tamto?

Matelko je pomstychtivý a môžete ho mať za blázna, šialenca a vyšinutého, ale v žiadnom prípade nie za hlupáka a blbca, a ten, kto to urobí resp. zamení blázna za hlupáka sa na vlastnej koži presvedčí a na vlastnej škode naučí, že sa to nedá. O tom sa už presvedčila „podarená“ aktivistka zo skládky v prezidentskom paláci aj liberál-fašistická čvarga vo vládnej koalícii. Hovorím to preto, lebo on neustále a systematicky podkuruje nielen „partnerom“ v koalícii a v prezidentskom paláci, ale aj zbytku Slovenska s cieľom im v pre neho lepšom prípade podsunúť všetkých čiernych Petrov a v pre neho horšom prípade ich stiahnuť so sebou. A toto už nevidí len ten, kto buď žije pod kameňom, alebo to vidieť nechce.

Dôvod, prečo hovorím, že Matelko je horká liečivá pilulka je to, že jeho „partneri“ v prezidentskom paláci a koalícii, až na ich patologickú nenávisť voči Ficovi, Smer-SD a vlastnému národu resp. Slovákom, sú príčetní a keby v koalícii nebol Matelko, tak by sme videli také isté plazivé ožobračovanie a zotročovanie Slovenska ako za Dzurindovej a Radičovo-Sulíkovskej vlády s o niečo menej viditeľnou fašizáciou spoločnosti. Lenže je tu Matelko, kto „partnerom“ a zvyšku Slovenska neustále a sústavne podkuruje a núti tým dav brať záležitosti do vlastných rúk (a týmto sa zaujímať o veci), správať sa zodpovedne a niesť za seba a za svoje činy zodpovednosť.

A čo s týmto?

Nezostáva nám nič iné ako zatnúť zuby, švejkovať a prežiť hoci aj z 300 € kým sa dá (ako to pripomenul Nikita), lebo dav sa prebúdza ťažko, ale keď sa prebudí, tak veci dostanú spád. A jedným zo spôsobov ako legálne švejkovať je to, že živnostníci zavesia na klinec svoju živnosť a namiesto úradu práce a šedej ekonomiky založia výrobné družstvá (o tom bližšie asi v pondelok). Takže Soros-čvarga na obrázku sa má na čo tešiť, lebo zodpovednosti za genocídu Slovákov neuniknú a ja dúfam, že sa ku nim dostane vojenská a generálna prokuratúra skôr, než rozzúrený lynčujúci dav, ktorý chce vidieť ich krv (a dúfam v to nie z humánnych dôvodov, ale preto, lebo ich výpovede sa dajú použiť nielen v knihách dejepisu, ale aj v súdnom procese s väčšími rybami).

Soros-banda-Slovensko

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

32 thoughts on “Matelko je pilulka

  1. Vďaka Ori za tento článok. Áno, Matovičovi možno vytknúť všeličo, ale je to akokeby šťastie v nešťastí, tým aky je a že má vlastnú hlavu. Keby tam bol niekto agilnejší, bolo by to ešte horšie. Navyše tá zostava koná neuveriteľne amatérsky niekedy priam až hlupo. Tam nie je žiaden znak sofistikovanosti.

    Pamätám si na výrok v rádiu Express ohľadne Sputnika, keď sa ho agilný moderátor spýtal čo sľúbil Rusku zato a to bolo, že: “Zakarpatská Rus”. Všetci prevracali oči a Pjakin to vtedy ozvucil, že áno, správne. A veľa dalších veci ako odstrelil rúško propagandu s tým, že natáča dokument, to že sa Krajči všade objavuje a ozvucuje, že vírus šíria aj zaockovani, že vymožiteľnosť povinného očkovania je narocna, ako jediný otvorené kritizuje princeznú z paláca a Lengvarskeho, Sulika, Kolikovu. Sám povedal, že zato s Lucanskym mala byt odvolaná, ale že ju podržali. Takze signály, ktoré vysiela, sú aj pre malo chápavých. Nie všetky, ale tie posledné určite. Keď som sa cca pred 2 rokmi dozvedela výsledky volieb, moja prvá myšlienka bola, mohlo to byt aj horšie. Musím konštatovať, že to mám stále takto. Mohlo to byt aj horšie.

    Liked by 6 people

    • Podľa mňa vlastnú hlavu aj má aj nemá … V určitých kľúčových veciach je podľa mňa vedený. Niektoré procesy urýchľuje a vedie do extrémov, čím veľa ľudí nahnevá, ale tým sú nútení sa nad vecami zamyslieť a odmietnuť ich. Najhoršie sú pomalé “plazivé” riadiace procesy, lebo sú takmer neviditeľné pre väčšinu obyvateľstva. Som zvedavý, ako vymanévruje z toho očkovacieho šialenstva, lebo zdá sa, že u vakcín perfektne fungujú vedľajšie účinky a slabo imunita na vírus. Za chvíľu sa zrejme aj očkovanci prebudia z “hypnózy” a …

      Liked by 4 people

  2. cit:”…rozzúrený lynčujúci dav, ktorý chce vidieť ich krv …..”

    pán autor článku, keď už silou – mocou používa takéto silné vyjadrenia, by mal zároveň uviesť aj miesto, kde by k tomu mohlo reálne aj dôjsť, lebo Slovensko to nie je.
    Slová si treba starostlivo vyberať pred tým ako ich vyslovíme, resp. napíšeme, lebo sa už nedajú vziať späť…
    S pozdravom.

    Liked by 1 person

  3. Oracle
    Ano, boli ste dostatočne konkrétny, ďakujem. S vami je dobrá komunikácia.

    Napíšem ešte pár riadkov k niektorým prispievateľom.,
    napr. Peter píše, či som nezabudol na SNP, že provokujem a že či moji predkovia patrili ku kolaborantom?
    Nie Peter, neprovokujem. Na SNP som nezabudol, hoci som ho nezažil ale porovnávať vojnový stav, s týmto súčasným to je demagógia. O mojich predkov sa nemusíte starať, takisto ani ja sa nestarám o vašich. Píšem tu ja a preto láskavo sa nezaoberajte mojimi predkami. Pokiaľ to nechápete, to je váš problém.

    Jox 13
    píše, že prispievateľ hore sa objavuje v “dôlezite” momenty vzdy presne s takymito provokaciami. Ako pod Tvojimi tak pod mojimi člankami…

    Nuž Jox 13,
    pokiaľ sa vám zdá, že to je provokácia, tak vám zrejme ušlo, že v demokratickej spoločnosti môžem prezentovať svoj názor. Pokiaľ neznesiete názor, ktorý je odlišný od vašich myšlienok, tak to je prosím váš problém. Otázka je, ako s tým chcete naložiť. Nazvali ste to provokáciou, OK, od tade je už len krôčik k zablokovaniu, teda aby moje „provokácie“ sem nemohli vniknúť.
    Tým, že na mňa niekto poukazuje, že som provokatér, len dokazuje, že nedokáže zniesť názor iného, ktorý je inakší.
    Ó aké príznačné to pre dnešnú dobu !
    A čože mi to pripomína ?
    Kam že to speje, keď sa iný názor v demokratickej krajine označuje za provokáciu ????
    OK, nazvali ste ma provokatérom., tým ste sa zároveň tu verejne demaskovali, že neznesiete iný názor. Vďaka za vašu otvorenosť, aspoň každý má možnosť to tu prečítať, ako staviate k iným názorom. I napriek tomu – Pekný deň vám prajem.

    Liked by 1 person

  4. —- Matelkovi „partneri“ v prezidentskom paláci a koalícii, až na ich patologickú nenávisť voči Ficovi, Smer-SD a vlastnému národu resp. Slovákom, sú príčetní a keby v koalícii nebol Matelko, tak by sme videli také isté plazivé ožobračovanie a zotročovanie Slovenska ako za Dzurindovej a Radičovo-Sulíkovskej vlády

    Ožobračovanie a zotročovanie sa deje aj pod vedením Matelkových debílkov v parlamente, viď zákon o parkoch. V podstate nijaká valorizácia dôchodkov vzhľadom na +50% infláciu, čo nás čaká budúci rok, zákazy podnikateľskej činnosti ako opatrenia bez kompenzácie príjmu, očko-vydieranie atď. Stavím sa, že v pláne sú nečakané privatizácie dôležitých podnikov, Kollár dohaduje výstavbu a investovanie do nájomných bytov rakúskymi bankármi, započul som, že na východe odmietajú elektrárne podpísať zmluvy k novým el. prípojkam z dôvodu nedostatočnosti kapacity siete (VSE bola odpredaná Nemcom pod Sulíkovým dohľadom) a pod. Ďalšia rana je pripravená zmluva na podpis o vojenskej spolupráci s USA.

    Chápem a uznávam, že psychoš Matel je otvárakom pre veľkú časť spoločnosti a túto časť svojej roly zvláda bravúrne, ale veci sa menia na takých úrovniach, kde švejkovať sa nedá a kde sa celý štát ponára do veľkej a hustej smradľavej hmoty. Pilulka na ľudí snáď riadne zafunguje, ale aby sme neboli na konci v úplných troskách, kde riadenie nebude podchytené v správny čas. Veľmi veľká časť ľudí stále netuší, čo sa deje a čo sa naozaj môže udiať, hlavne pre vakcínu-chtivých to bude riadny šok.

    Liked by 2 people

    • poteším nielen teba: riadenie je podchytené, plány existujú.
      A to, že o nich nevieme?
      Svojho času som nie jedenkrát svojmu švagrovi vravel, nech zbytočne o svojich plánoch nekecá, nevytrubuje svoje konlrétne zámery okoliu a nechvastá sa tým, čo chystá, ale nech ich radšej v tichosti realizuje.
      Čo sa týka vzťahu jednotlivec versus osud Slovenska sú dve možnosti:
      1. Ak máš vôľu, silu, odvahu a dosah priamo rozhodovať o osude Slovenska choď do vrcholovej politiky buď priamo, alebo maj na ňu vplyv zo zákulisia.
      2. ak bod 1 nie je tvojou parketou, je vedľajšie z akého dôvodu, tak tvojou zodpovednosťou je vedieť, kto je kto a za čie záujmy kope, plus mať jasno, kam má Slovensko navonok i dovnútra smerovať, aby to bolo pre blaho národa a túto zem. Lebo len na základe toho vieš koho a v čom podporiť.
      A to sa nezýka len teba konkrétne, ale nás všetkých.

      Liked by 6 people

      • Som optimista a verím v náš národ. V národ v srdci Európy. Dnes som čítal kópií uz je dosť bud originál. Áno, každý jeden z nás má svoju úlohu blizku k svojmu srdcu a tú treba nájsť a vykonať. Stretol som dnes veľa usmiatych ľudí, a tí hovorili, ze treba podporovať miestnych, peniaze nechať v pohybe medzi domácimi – nie v ponožke. Výsledok bude ten, že si budeme navzájom pomáhať, aj keď to bude viacej stáť, ale bude tu istota v živote. Tu nemáme podporu štátu a EÚ ako reťazce predávajúce .otraviny, ale za to máme namiesto toho otvorené ľudské srdcia a to sa nedá ničím na svete zaplatiť. A to neovplyvnia ani hygienici, ani policajti, ani QR múúúúúúúúú kódy. Budíček ľudia.

        Liked by 2 people

        • v optimizme sa zhodneme, tých vyše 50% neočkovaných aspoň v tomto nesadlo manipulátorom na lep, a aj mnohí z tých, ktorí sa nechali v strachu zbalamutiť, precitlo.
          A ak si toľko % národa dokázalo uhájiť svoj pohľad na vec ohľadom “pandémie” a mnohí ďalší precitli a precitajú, tak začnú premýšľať a konať aj v ďalších oblastiach.
          A teší ma ponuka jednej slovenskej obchodnej potravinovej siete, pretože vidím v ponuke čoraz viac slovenských produktov jak v sortimente, tak aj ohľadom výrobcov. A preto tam rád púšťam peniaze do obehu a platím zásadne v hotovosti.
          Železiarstvo, stavebniny – najprv k malým, miestnym a až potom, ak nemajú, čo hľadám, tak k veľkým reťazcom.
          Mäso od miestnych chovateľov, ryby od miestnych rybárov, atď… Samé to prichádza do cesty presne v duchu “kto hľadá, toho si to nájde samé”…

          Liked by 5 people

          • Presne tak, to je základ budúceho úspechu – podporovať vlastných, odmietať nadnárodné reťazce. Ale, je tu jedno ale – veľká časť miestnych podnikateľov sa dopracovala k úspechu v 90tych rokoch na základe vtedajších “možností” a “morálky” – byť bohatým za 2 dni … Ak väčšina z týchto “podnikateľov”, česť výnimkám, pochopí, že ich majetok a nazývaná “šikovnosť” bola na úkor väčšiny, ktorí vtedy verili v “ideály” a začnú aspoň z časti na základe terajšieho poznania “ako a s akým cieľom to vtedy bolo” vracať aspoň časť svojich “schopností” späť do miestnej komunity, môžeme sa postupne dopracovať do nezávislosti od nadnárodných reťazcov. Ale to najprv musia miestni obyvatelia “rehabilitovať vo svojom vnútri” miestnych “podnikateľov” a tí si to musia zaslúžiť … Ak sa to týmto podnikateľom podarí, budú bohatší vnútorne aj navonok, ako kedykoľvek predtým …

            Liked by 1 person

            • Áno, dobre o tom vedia, ze na úkor väčšiny zbohatli, a teraz nastal čas na vykúpenie sa.To je tá správna cesta na podporu lokálnych aktivít. Buďme radi, že sa zobudili, tešme sa z toho.

              Páči sa mi

  5. Nikitov článok Božie mlyny …. sa teda dlho čítal, ale palec hore, poslala som mu 10 €, teda mal dlhú robotu dať dokopy tento článok, šťastný Nový rok nám všetkým

    st 29. 12. 2021 o 14:32 Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska napísal(a):

    > oracle911blog posted: “A ešte k tomu taká, ktorá sa dá ťažko prehltnúť a > je mimoriadne horká, lenže ako sa hovorí, dobrá medicína je horká. A niekto > môže namietať, že táto medicína je príliš horká a horšia, než samotná > choroba, ktorú by mala liečiť a to by sa nemalo diať. Ja s ” >

    Páči sa mi

Pridaj komentár