Pred polnocou… Omicron

Mám rád romány Rexa Stouta. Jazdil s generálom Perschingom, mal doma knihy Encyclopedia Britanica a preto bol informovaný lepšie, ako ostatní a mohol riadiť, lebo mal necenzurované znalosti. Napriek tomu pisal romány a pisal ich excelentne. Vyrastal som na nich. Jeden z tých, ktorý mám dodnes najradšej je práve ten, ktoreho názov “Pred polnocou” som zvolil aj ako názov článku. Pretože po polnoci sa noc kráti a po noci prichádza nové ráno. A v tomto románe zločincov vždy stihne zaslúžený trest.

Portál medicínskych štúdií medrxiv.org zverejnil štúdiu pod názvom SARS-CoV-2 Omicron VOC Transmission in Danish Households. Tu je v anglickom jazyku. a tu dole preklad abstraktu. Kto chce, preloží si cez prekladače aj zvyšok.

Prenos SARS-CoV-2 Omicron VOC v dánskych domácnostiach

1. Abstrakt

Omikronový variant, je aktuálny variant (VOC) rýchlo sa šíriaci variant SARS-CoV-2, ktorý pravdepodobne do konca roku 2021 v mnohých krajinách predbehne predtým dominantný Delta VOC.

Odhadli sme dynamiku prenosu po rozšírení Omicron VOC v rámci dánskych domácností počas decembra 2021. Na odhad miery sekundárnych útokov (vid vysvetlivku pod textom) v domácnostiach (SAR) sme použili údaje z dánskych registrov.

Medzi 11 937 domácnosťami (2 225 s Omicron VOC) sme identifikovali 6 397 sekundárnych infekcií počas 1-7 dňového obdobia sledovania. SAR bola 31 % a 21 % v domácnostiach s VOC Omicron a Delta VOC. Zistili sme zvýšený prenos u neočkovaných jedincov a znížený prenos u jedincov po preočkovaní v porovnaní s plne zaočkovanými jedincami. Porovnaním domácností infikovaných Omicronom s domacnostami infikovanymi Delta VOC sme zistili 1,17-krát vyššiu (95%-CI: 0,99-1,38)-krát vyššiu SAR pre nezaočkovaných, 2,61-krát vyššiu (95%-CI: 2,34-2,90) vyššiu pre plne zaočkovaných a 3,66 (95 %-CI: 2,65-5,05)-krát vyššie u jedincov očkovaných posilňovacou dávkou, čo preukazuje silný dôkaz imunitnej vyhýbavosti VOC Omicron.

Naše zistenia potvrdzujú, že rýchle šírenie Omicron VOC možno pripísať skôr imunitnej vyhýbavosti než inherentnému zvýšeniu základnej prenosnosti.

Toľko abstrakt štúdie. Teda súhrn dát sa dá vyjadrit asi takto:

Rýchlosť širenia oproti delta variantu je vyššia:

– u nezaočkovanych o 17% (teda 1.17x)

– u plne zaočkovaných o 161% (teda 2.61x)

– u tých s posilňovacím boostrom o 266% (teda 3.66x)

Čiže vo firmách, na úradoch, v MHD, v nemocniciach, v školách, teda všade, by mali podľa môjho skromného nazoru, na základe tejto štúdie, byť okamžite izolovaní všetci očkovaní a Ministerstvo zdravotníctva by malo okamžite zastaviť akúkoľvek vakcináciu, pretože miera SAR ukazuje, ze superroznášači sú práve zaočkovaní.

Ňoňo, MIG, Free, páni verím, že sa na tento článok pozriete kritickým okom a doplníte ho, alebo skorigujete chabé chápanie Joxa.

Poznámka pod čiarou: Vysvetlenie ukazovateľa s názvom Miera sekundárnych útokov (SAR) z horeuvedeného textu.

Miera sekundárnych útokov

Počet prípadov infekcie, ktoré sa vyskytnú medzi kontaktmi počas inkubačnej doby po expozícii primárnemu prípadu, vo vzťahu k celkovému počtu kontaktov vystavených kontaktu; menovateľ je obmedzený na citlivé kontakty, ak ich možno určiť. Je to miera nákazlivosti a je užitočná pri hodnotení kontrolných opatrení.

Buďte zdraví a želám, aby polnoc prešla q vswtci sme sa zobudili do krasneho slnečného rána, bez pandémie.

Pred polnocou dokončil Váš Jox

20 thoughts on “Pred polnocou… Omicron

  1. 3x som toto musel precitat tu a aj na zdroji kym som to pochopil:
    >Zistili sme zvýšený prenos u neočkovaných jedincov a znížený prenos u jedincov po preočkovaní v porovnaní s plne zaočkovanými jedincami.
    >We found an increased transmission for unvaccinated individuals, and a reduced transmission for booster-vaccinated individuals, compared to fully vaccinated individuals.
    Naozaj, takto stavat vety je na kriminal.
    V preklade by som zmenil “znížený prenos u jedincov po boostri v porovnaní s plne zaočkovanými jedincami.”
    Ale podla toho co pisu, ma nevakcinovany jedinec vacsiu sancu sa nakazit:
    Furthermore, we show that fully vaccinated and booster-vaccinated individuals are generally less susceptible to infection compared to unvaccinated individuals (Table 2).
    Tabulka 2 udava ako referencnu hodnotu 2x zaockovane domacnosti, preto vyssi prenos u neockovanych a nizsi u 3x ockovanych. Pri omicrone je ten rozdiel medzi neopich a 2pich marginalny, pri delte lepsie vychadzaju 2pich. Preco to tak je, je mozno sposobene tym, ze po vakcinazi mnoho ludi dostava covid ale do statistik idu ako nepich prvych 14 dni.
    Ale je tu jedno velke ale, stale su do testovania nuteni najme nepich ludia, meni sa to uz teraz, kedy sa testovat budu vsetci bez rozdielu a podla mojho nazoru, tu sa ukaze plny efekt vakcinazi. Takze este sa to len zacne lamat.

    Páči sa mi

    • No zaujimavy je ale ten details s ukazovateľom SAR. Ide prave o to, že SAR a to pisali aj v abstrakte a preto som tam dal aj jeho definiciu, to naozaj vychadza tak, že pruser maju boosterovani a 2x zapichnutí. Aspoň to som tam čítal. Druha vec je, ked si pozrieš ten rozptyl, kokso u boostrovnikov tam bola horna limita cez 5.
      A tiez suhlasim, ze vetna skladba autorov je na jednu, ci dve do rypáka.No myslim si, ze to bol zámer, aby neprisli o granty, taknto napisali tak, ze to bude jednoznačné, ale zaroven to zamotali, aby neboli ti zlí.

      Liked by 1 person

      • mam to chapat tak, ze SAR (secondary attack rate) vyjadruje virulenciu, schopnost nakazit druheho jedinca? ze 3x pichnuty ma az 5x vyssiu sancu nakazit druheho cloveka nez ja?

        Comparing households infected with the Omicron to Delta VOC, we found an 1.17 (95%-CI: 0.99-1.38) times higher SAR for unvaccinated, 2.61 times (95%-CI: 2.34-2.90) higher for fully vaccinated and 3.66 (95%-CI: 2.65-5.05) times higher for booster-vaccinated individuals, demonstrating strong evidence of immune evasiveness of the Omicron VOC.

        Nejake polopatisticke vysvetlenie by sa zislo pri tychto studiach, pretoze to co davaju von, je

        Páči sa mi

          • Ako je možné, že sú v domácnosti 4 a traja dostanú “covid” a jeden, ktorý je s nimi 14 dni zatvorený v karanténe stará sa o nich je priamo pri nich, mu nič nie je!
            Existuje tisíce a tisíce príkladov, ktoré poukazujú, že realita funguje inak.

            Liked by 1 person

            • suhlasim s tebou, ale komentujem studiu ktora tu je. na margo toho co pises, sa nam dnes stazoval kolega v chate, dam to sem cele:

              “no ked si tak nejak urobim zaver z toho ako to zacinalo a prisiel som prvy krat z obchodu ze umyt ruky nakup nedavat ruky nikam na ziadne klucky atd … ten stres …. a potom teraz ked som tom mal konecne doma a ani rusku ani respirator a este som dojedal jedlo po chorom co to mal potvrdene pcr testom na druhy den … tak z mojho pohladu je to fakt nafuknuta bublina strasne a vedlajsie skody su fakt slusne a este si ich uzijeme … wait a minute este to stale neskoncilo …”

              Páči sa mi

        • mas to na konci clanku v poznamke pod ciarou priamo z oxfordskeho slovnika pojmov

          Miera sekundárnych útokov

          Počet prípadov infekcie, ktoré sa vyskytnú medzi kontaktmi počas inkubačnej doby po expozícii primárnemu prípadu, vo vzťahu k celkovému počtu kontaktov vystavených kontaktu; menovateľ je obmedzený na citlivé kontakty, ak ich možno určiť. Je to miera nákazlivosti a je užitočná pri hodnotení kontrolných opatrení.

          Páči sa mi

  2. Páni dovoľte mi vyjadriť moje závery z vyššie prezentovaného textu:
    – Omicron sa šíri rýchlejšie u neočkovaných
    – Oproti delta variantu sa šíri rýchlejšie u očkovaných, ale treba brať v úvahu, že:
    – -Očkovaní došlo k zníženiu šírenia Delta variantu u očkovaných
    – -Kedže sa omikron očkovaním vytvorenej imunite vyhýba, tak oproti delte došlo k výraznému zvýšeniu nakazlivosti u očkovaných
    – -Stále sa omikron šíri rýchlejšie medzi nezaočkovanými lebo prvá podmienka stále platí
    – -Očkovanie na omikron nefunguje tak dobre ako na deltu
    Zmätok nastáva tým, že sa porovnávajú dva pomerové ukazatele, a teda aj keď vyzerá že očkovaných treba zavrieť doma, pravda môže byť odlišná…

    Páči sa mi

      • Súhlasím s tebou Kancelár.
        Zaujímavá je aj posledná veta odseku 4. preklad:
        Potenciál sekundárnej nákazy nevakcinovaných zaznamenal podobné hodnoty v domácnostiach s Omicron VOC a Delta VOC (29% a 28%), zatiaľ čo plne očkovaní zaznamenali mieru sekundárnej nákazy 32% v domácnostiach s Omicron VOC a 19% v domácnostiach s Delta VOC. Pre zaočkovaných posilňovacou dávkou Omicron bol výskyt 25%, zatiaľ čo zodpovedajúci odhad pri Delta bol iba 11%.
        Originál: (Unvaccinated potential secondary cases experienced similar attack rates in households with the Omicron VOC and the Delta VOC (29% and 28%, respectively), while fully vaccinated individuals experienced secondary attack rates of 32% in household with the Omicron VOC and 19% in households with the Delta VOC. For booster-vaccinated individuals, Omicron was associated with a SAR of 25%, while the corresponding estimate for Delta was only 11%.)

        Za mňa je záver taký, že čím viac očkovaných, tým viac mutácií(na ktoré súčasné vakcíny neúčinkujú), tým pádom sa to použije ako argument pre ďalšie očkovanie(novými vakcínami), čo spôsobí ďalšie mutácie, a sme pekne zacyklení, až kým sa prirodzená imunita u očkovaných nestratí úplne…

        Liked by 2 people

    • Keďže mutácie sú na tom jedovatom spajk proteine, teda hrotovej bielkovine a deklarovaný účinok experimentalnej genovej terapie je prave v tvorbe signalnych protilatok na hrotovu bielkovinu, učinok bude veľmi slabý už z deklarovsného mechanizmu učinku experimentalnych genovych terapií
      Druha vec je otazka, či tento selektívny vírus bol zmutovaný zasahom Zhora, alebo bol vypusteny z labáku na ukončenie tohto 2 roky trvajuceho šialenstva

      Liked by 2 people

  3. z diskusie na PL:

    >Stav očkování nově nakažených je v Německu zjišťován stále méně. Účinek vakcíny schválené expresním postupem nelze v praktické aplikaci pozorovat. Nejen, že je to nezodpovědné, je to pravděpodobně i nezákonné. Podle informací Infekčního epidemiologického centra v Hamburku je stav proočkovanosti nově nakažených od konce srpna zaznamenáván stále méně. V 35. kalendářním týdnu byl stav proočkovanosti znám ještě v 68,3 % případů, ve 49. týdnu to bylo jen kolem 10%. Všechny případy s neznámým statusem očkování však byly přiřazeny neočkovaným. Existují další podobné zprávy z jiných spolkových zemí. Co to znamená? Praktické poznatky o účinnosti a škodlivých vedlejších účincích očkování proti koronaviru jsou velmi důležité pro širokou veřejnost – zejména proto, že vakcíny nebyly před použitím dostatečně testovány, jak by bylo nutné pro pravidelné schvalování lékovými úřady. . Miliony lidí byly očkovány, aniž by věděly, jak dlouho ochranný účinek potrvá. Celý život? Rok? Tři měsíce? Měsíc? Výrobci také odmítli přijmout odpovědnost za jakékoli poškození vakcínou. To nemluví o jejich důvěře ve vlastní produkt. (te.de)

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Kdy-to-chce-Fiala-resit-Akce-profesora-Berana-a-dalsich-ktere-ma-CT-na-black-listu-Hlava-na-hlave-Vysoce-vybusne-informace-688473/diskuse

    Garbage in, garbage out, toto nedopadne dobre.

    Liked by 5 people

  4. Keď si teraz zoberieme, že indivídua, ktoré boli plne vakcinované (tzn. 2 dávky) viac ako 9 mesiacov dozadu sa berú už ako neočkované, nikto nedokáže dodať relevantné data. Jedine, že by tých, ktorý nezobrali ani 1 dávku, začali označovať inak. A to sa nestane…..potrebujú vnášať zmatok a chaos k strašeniu indivíduí. Človekov týmto “nedostanú”.

    Liked by 5 people

    • Celé riadenie tejto pandémie je podľa mňa založené na informačnom chaose, nesprávnych dátach, z toho vyplývajúceho strachu a “naťahovaní” času, nakoľko u väčšiny ľudí je vnímanie “kaleidoskopické” (zamerané len na danú udalosť, s pamäťou cca 2 týždne) a nie “mozaikové” (videnie danej udalosti v kontexte celosvetových udalostí). V posledných dňoch je možné vidieť aj v médiách hlavného prúdu začiatky oslabovania “brutálneho tlaku”, čo môže byť predzvesťou začiatku oficiálneho konca tohto šialenstva (metodikou 1 krok dopredu a 2 kroky vzad).

      Liked by 3 people

  5. obavam sa ze hlavna etapa je este pred nami, nie nadarmo sa spomina na februar povinne ockovanie a vyprsanie covid pasov pre mnoho ludi, ktori sa ponahlali s tym vlani do maja. Naozaj som zvedava, ci omikron bol vypusteny, aby to konecne ukoncili alebo tuto sancu na uchopenie vlady si dotycni nenechaju ujst, ved pekne podla nich skacu skoro vsetky vlady. Inak ma zaujima Izrael, tam uz ide 4.

    Liked by 1 person

  6. Prepacte, no som len taky chrobak Truhlik…Citat vedecke reserse a mrhat cas nad tym, ci to tak je alebo nie je je strata casu.
    Analalyzy, studie, vysledky…Ufff…brak..
    Co chceme? “Vystudovat” clovekov v oblast izdravovedy?…
    Je tu MASA clovieciov, co tomu ani zbla nerozumeju…
    Je potrebne presviedcat sa na vzajom o zrejmych faktoch?
    Strata casu….
    Nemame medialne zbrane, no realizuje sa tu empiria cloviecikov…A oni vedia…Nie su hlupi. Ti hlupi uz zomreli, potazmo i zomru.
    A tak, ako tu popisuje clobek znaly “vied” dnesneho sveta, porichcky, nenapadne sa treba organizovat a neukazovat svoju “tvar”.
    https://blog.hlavnespravy.sk/29159/zlocinna-banda-na-cele-statu-pacha-vojnovy-zlocin-omikron-odhaluje-obludnost-vakcinacneho-teroru/
    I, zahrialo ma pri srdci, za tu takych clovekov mame….Vzdelanych, s jasnym nazorom na dejstvo hry…
    Vektor casu doslova leti, a my musime ” byt na vlne”…Nacasovanie je absolutne zasadne…
    Anonymne, pomalucky, potichucky vytvarat struktury / v pripade horeuvedeneho linku , robia chybu , nie su v zdruzeni anonymni…/.
    Kazachom vypli net..su v pecku.. ..
    O par dni dorazia rusi a urobia poriadok…
    /Zase len pokus Medvedovi zneprijemnit zimny spanok.. /
    Su to udalosti poucne, budu prebiehat kade tade…
    A tak sa treba pripravit.
    1# komunikacia buducich riadiacich struktur musi byt relativne bezpecna a nezrusitelna / https://www.freedomphone.com/shop , https://satellitephonestore.com/catalog/sale/satellite-phones -nenasiel som tu spravnu stranku, kde je net s data neobmedzenymi za 150$…/
    2# vytvaranie struktur buduceho riadenia by mal mat vytvoreny obranny mechanizmus pred spionmi z “opacnej ideologickej strany ” …popremyslajme ako
    3# komunikacia medzi strukturami musi byt anonymna , P2P chat / odporucam https://getsession.org/ , pisane slovo, https://meet.jit.si/- video streem/.8 /1# az 3# obsahuje komunikaciu vyssich struktur…/
    4# Pre nizsie struktury, je treba vytvorit nezavisle servery mimo nashko kraja /SK/.Na to treba odbornikov IT, z ktorych boss bude vo vyssej strukture a budu sa komunikovat aktualne problemy. / za predpokladu, ze pojde Net a riadenie zasiahne najnizsie struktury “odboja” /.
    5# Vytvarat alternativu k spolocnosti bez internetu / sposob komunikacie, vytvaranie ” buniek rezistencie” per huba….atd/.
    A to je len par “organizacnych” , ” uholnych” podmienok k k vytvoreniu rezistencie voci tomuto fasizmu, ktory je momentalne v stadiu praktickej aplikacie na masy .
    Precitnutie pride, len….Chaoticky odpor nema silu, da sa lahko vyuzit ci zmenit jeho vektor…
    Toz len par praktickych postrehov….Mozno sa mylim, a zijeme uz v casoch ” pohodlneho ” nevedomia…V Brave New World…
    😅

    Liked by 2 people

Pridaj komentár