Kryptomeny sú evolučným krokom

Už vidím komentáre typu „keď vypnú prúd a internet, tak budú bezcenné“, ale takýmto „kritikom“ prezradím jedno „tajomstvo“, keď vypnú prúd a/alebo internet, tak to znamená de facto koniec civilizácie ako ju poznáme, lebo sa prakticky cez noc ocitneme v podmienkach doby bronzovej. Takže posledná vec, čo nás bude trápiť je, či máme peniaze alebo kryptomeny, či drahé kovy. Ďalší „argument“, ktorý často počujem je, že „ťažba BTC spotrebuje toľko, ako Holandsko“ a ja na to, že hranie video hier spotrebuje aspoň stokrát toľko energie a výsledkom práce grafických kariet a procesorov sú krásne mihajúce sa obrázky na monitoroch a odpadové teplo. Nehovoriac o tom, že súčasný finančný systém z energetického hľadiska tiež nie je bohvieako efektívny.

Prečo sú evolučným krokom?

Pretože doterajšie technológie nám neumožnili vymaniť sa v masovom merítku z finančného systému, ktorý bol načrtnutý globálnym zákulisím (GP) a udržiavaný a zveľaďovaný bankárskymi klanmi. Ide totiž o to, že skorumpované a nie vždy židovské bankárske klany (Vatikán, Janov, Benátky atď) cez inštitúty úžery a zmeniek prakticky vždy získali kontrolu nad finančným systémom národov/štátov. Hlavne keď národy a štáty namiesto duálneho systému meny a peňazí, napr. zmenky s obilím a mincí z drahých kovov, používali len mince z drahých kovov. Totiž mince sa hromadili u šľachty a obchodníkov, a tým pádom tí, ktorí bohatstvo vytvárali schudobneli s tým, že nakoniec to boli často kresťanskí bankári (najstaršia banka je talianska Banca Monte dei Paschi di Siena), ktorí po páchaní (neskôr zlegalizovaných) finančných podvodov lízali smotanu a následne aj určovali vývoj spoločnosti. A neunikli ste tomuto podvodu, ktorý je svojou podstatou pyramídová hra s dlhmi, ani keď ste žili vo východnom bloku po Stalinovej smrti, pretože pri medzinárodnom obchodnom styku namiesto zlatého konvertibilného Rubľa ste museli použiť voľne tlačené US$.

Bankárske klany pritom držali krok s dobou, najprv použili poštové holuby a špeciálnych poslov, neskôr prešli na telegram a teraz používajú internet. A keďže internet, ktorý je spojený s dostatočnou výpočtovou kapacitou, umožňuje vytvárať a posielať v reálnom čase špecifické kódy, ktoré po spracovaní vytvárajú potrebné reakcie. Tieto kódy sú chránené špeciálnym kryptografickým kľúčom a tvoria základ kryptomien.

Prečo sú revolučným krokom?

Teraz kryptomeny predstavujú šancu nielen na to, aby sa vybudovala paralelná, bankárskymi klanmi neovládaná ekonomika, ale aj na to, aby sa prenieslo bohatstvo z kolabujúcej dlhovej pyramídovej hry do nového systému. Ide totiž o to, že bankami voľne tlačené meny sú navrhnuté tak, aby vami vytvorené hodnoty tak či onak previedli do vreciek bankárov. To je dôvod, prečo sa deje v Afrike revolúcia kryptomien, resp. všetko je nasmerované týmto smerom, pretože toto umožňuje Afričanom to, aby si udržali plody svojej práce a neboli už naďalej vykorisťovaní buď minulými alebo súčasnými kolonizátormi (Afrika je inak bohatý kontinent).

Lenže nie všetko je zlato čo bliští, a preto sa bankárske klany snažia získať naspäť kontrolu, napr. manipuláciami cien cez predaje na krátko (podobný trik robia aj s drahými kovmi), alebo vytvorením špinavých kryptomien, ktoré sa používajú na nekalé účely napr. stablecoin Tether (údajne má krytie 78,3 miliardy US$-hotovosť a aktíva, podľa všetkého aj dlhopisy EverGrande), či inak opiť rožkom, napr. digitálnymi menami vydávanými centrálnymi bankami (CBDC), ktoré sú ovládané centrálne, používajú QR kódy v kombinácii s digitálnym pasom a umožnia používateľa zlikvidovať, lebo má nízke sociálne skóre – viď Čína a ich digitálny Yuan.

Čo z toho vyplýva?

To, že finančnému systému, ktorý vytváral umelý nedostatok a doslova zotročoval ľudstvo, odzvonilo. Čo elity a poskokov systému príliš neteší, pretože prídu o nástroje ovládania, a preto skúšajú zaviesť svoju verziu, ktorá je len pokračovaním otroctva a nakoniec bude okolnosťami znefunkčnená. To znamená, že legitímne kryptomeny budú súčasťou každodenného života spolu s drahými kovmi, bankovkami a barterom.

Skratka kryptomeny eliminujú väčšinu ak nie všetky tretie strany z finančných transakcií, čo znamená úplne inak fungujúcu organickú ekonomiku bez parazitov, ktorí by odkláňali finančné toky a z toho celého vyplýva, že ľudstvo ako celok zažije skutočnú hojnosť a bude si môcť osvojiť svoj potenciál.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

62 thoughts on “Kryptomeny sú evolučným krokom

  1. mne na kryptomenach vadi anonymita, resp jej nepritomnost. Cim dalej, tym viac mam k elektronickym veciam vacsiu animozitu, takze pre mna hotovost ci drahe kovy su lepsou volbou. Na druhej strane nema zmysel ist proti duchu doby, takze nakoniec sa s tym bude musiet naucit pracovat uplne kazdy. A aj by som uz zacal, ale vadi mi ta velka volatalita, nieco moze stupnut na hodnote 1000x, nieco klesnut o 50%, pride mi to ako burza pre nerdov :/

    Liked by 2 people

    • Ja riešim podobný problém, váham, čo s financiami. Nejaké financie mám, no nie je ich toľko, aby to stačilo na nejakú nehnuteľnosť a navyše v blízkej budúcnosti možno ich budem musieť rozptýliť medzi deti. Takže, “babo raď”.

      Liked by 1 person

      • Ja som nehnutelnosti kupoval s hotovostou napr. 3000 eur. To bol samozrejme extrem, prvykrat som isiel 50:50 a naposledy 15% hotovost, 85% hypo.
        Momentalne neodporucam riesit nehnutelnosti na hypo, lebo su podla mna prestrelene. Pravdepodobnost scenara zvysenia urokov a taperingu je cca 40%, price regukation a pokracovanie rychlej inflacie je mozno 60%( vid video George Gammon). Cize stavit na nehnutelnosti momentalne je kasino. Cash flow nove nehnutelnosti neprinesu, najomnik nesplati ani uver a energie.
        Ak zvysia uroky, ide do kytek akciovy , realitny trh a dochodky. Preco by to robili? It’ s in my nature!( rozpravka o zabe a skorpionovi)

        Liked by 3 people

    • “ vadi mi ta velka volatalita, nieco moze stupnut na hodnote 1000x, ”

      Volatilita se snizi s prichodem regulaci a postupnycm prechodem na blockchainove technologie. Doposud byl crypto market hnán spekulací. Proto mohly vyletnout nektere cryptomeny o tisice %,jako napr. doge coin, shiba inu a dalsi, i presto ze realne zadnou uzitkovou hodnotu nemaji. Ale pokud drzis crypto,ktere ma uzitkovou hodnotu a uz ted lze videt,ze rozjizdeji projekty za miliardy $ ,tak nejaka volatilita te nevyvede z miry, protoze vis co drzis.
      Chce si to udelat pruzkum, trochu to nastudovat. Ori tady zminoval v predchozich clancich ktere cryptomeny maji budoucnost. Uz ted muzeme s urcitosti rict, ze probiha postupny prechod na novy platebni system,ktery nahradi soucasny SWIFT, takze je dobre investovat do tech crypt,ktere na tom pracuji.

      Liked by 1 person

  2. Suhlas , ale Bitcoin je nastroj spekulacie, nie vymeny. Transakcie trvaju dlho.
    Je to o rieseni plneho konsenzu tzv. Byzantine generals problem
    Vid M. Maloney fromBitcoin to Hashgraph.
    Janecek na Slavikovi tiez co to naznacil. Vyzitie je siroke.

    Liked by 1 person

      • Maloney povedal, ze chcel platit v obchode a cakali 1/2 hodinu a kurz bol vyrazne horsi ako trh.
        Aj keby bol priemerny cas 4 minuty, co nie je, neviem si predstavit tie transakcie v obchode.
        Bitcoin je spekulacia, je to naplutie do tvari centralnych bank, vztyceny prostrrdnik, nic viac. Jeho vnutorna hodnota je nula.
        Ale bude mat pevne miesto v historii kryptomien. Hashgraph je o inom, bitcoin vyuziva plny konsenzus to je neriesitelny problem( cim viac bitcoinov, tym viac energie a vypoctovej kapacity). Ten “ mining” je vlastne potvrdzovanie transakcii cez plny konsenzus.
        Pocitace nevedia robit multitasking( P.Thiel), Maloney to vysvetluje v hidden secrets, kolko transakcii je schpny urobit bitcoin na svete v 1 moment( typujem ze iba 1 uz z podstaty plneho konsenzu)

        Páči sa mi

        • Bitcoin: autor “vymyslený”, všetky blockchainové meny, podivné startupy alebo z nich vykvasené firmy… Hashgraph: patentovaný algoritmus od Hedera, ktorú riadi ufff, pozri wiki https://en.wikipedia.org/wiki/Hashgraph

          To ako vážne? Jedno aj druhé je test, pilotná prevádzka, skúška zavedenia digitálnych peňazí, a to globálne. Najprv sa musia vychytať neduhy, nech sa toto zavedie do praxe. Tento postup je nutný, pretože je to softvér a ten sa takto vyvýja. Ja si myslím, že Bitcoin (a všetky kryptomeny) ostanú tam kde sú, v oblasti extrémneho špekulovania… Neskôr ich “zakážu”, ale budú ako špekulácia tolerované… Hedera mi príde ako ďalší krok. Podľa toho čo je, mohla by byť základ digitálneho USD/EUR/RUB… za mňa bohapusté zneužívanie technológie… cieľ jediný: eliminácia všetkých foriem peňazí, ktoré sú v súčasnosti (kovy, papier, čísla v počítačoch) a postupné nanútenie novej “digitálnej” formy podmienené nejakou formou očipovania (implantát, mobil…). Nanútenie samozrejme prebehne ako dobrovoľný výber, alebo nutnosť z nejakého vážneho (ale vymysleného) dôvodu…

          Maloney úzko spolupracoval s Kyiosakim a ten tuším povedal: skutočné peniaze sú zlato a striebro. Toť môj názor, iný nikomu neberem…

          Páči sa mi

  3. Ahoj Ori,

    myslím si, že bežnému človeku z prečítania tvojho článku vznikne v hlave guľáš. Ľudia netušia ako sa crypto používa, čomu slúži, ktoré mince sa “oplatia” alebo majú reálne využitie. S článkom sa dá súhlasiť až na jeden zásadný detail. Agenda CBDC je celosvetová, monopol na vydávanie peňazí majú teda centrálne banky. To, že sú to špiny a paraziti je každému jasné. To čo však ty stále tvrdíš, že centrálne banky zaniknú resp. stratia moc, no možno oni ako inštitúcie, avšak nie tí, ktorí ich vlastnia. Nedarmo sa hovorí, že človek mieni a Boh mení, to bude prípad aj digitálneho dolára, eura, rubľa či e-Koruny. Budú tu či chceme alebo nie, otázkou zostane ako sa bude dať proces posunúť k tomu, aby nenastala totálna kontrola ľudí. Ak chceš zaviesť CBDC musíš docieliľ to, aby ich sami ľudia chceli a prijali ich, preto sa treba zamyslieť nad otázkou ako dlho tu bude ešte táto kovid maškaráda… 2024? 2025? Dostaň ľudí na úplné dno a oni ti podpíšu čokoľvek aj CBDC ak to bude znamenať, že si zato kúpia chleba… Možno si zachytil správu, že centrálne banky skupujú zlato, kvôli čomu asi? Skupina okolo Tethera mi nepríde práve ako tá ktorá by chcela CBDC, pumpujú sa všetky ostatné kryptá ako BTC, ETH a rôzne ostatné hyperšpekulatínve coiny. Nenadarmo sa hovorí o XRP, že je to Phoenix vstávajúci z popola… z popola aktuálne bankového systému. Aktuálny ETH je joke, poplatky za transakcie sú astronomické, BTC je topka a dlho bude, až kým nezačne niekomu vadiť. Áno treba byť sebe samému centrálnou bankou a držať zlato, striebo, BTC, ETH, XRP a popri tom zarábať pomocou Defi liquidity mining a tak si vytvárať pasívny príjem mimo aktuálneho systému.
    To, že niektoré mince pumpnú 1000% a potom idú dolu o 95% je z dôvodu poskytnutia likvidity tým ktorí mincu vytvorili a nechutne obabrali ľudí.

    Páči sa mi

    • Táto šaškáreň s covidom nebude tak dlho trvať, lebo tu je interview s odborníkom, ktorý bol nahraný ako výpoveď pre americký senát:
      https://www.bitchute.com/video/RbEtHaVCeNYs/
      Ďalšia vec je, že miliardári nakupujú kryptomeny a nie sú to tí z kultu (tí to už dávno robia), ale tí, ktorí sa tam vypracovali do pozície vlastnými silami.
      Tretia vec vec Theter bola a je používaná na pranie peňazí.
      Posledná vec je, že nie je to môj prvý článok na toto téma ak by si to nevšimol…

      Liked by 1 person

      • Pocuval som na ture. 2 typkov co funguju cez bitcoinove ucty. Akoze neriesia vobec bezne meny. Akoze free( offgrid)
        Pre neznalych drederov, co si myslia ze pri vypadku prudu si pozru telku pri svieckach poviem podstatu “ odstrihnutia od systemu” na priklade medzinarodneho obchodu. Tento sa robi v dolaroch. V praxi to vyzera tak, ze ked som chcel kupit napr na burze akcie MOEX( ruska burza), zmenil som EUR na USD, potom USD na RUB a potom o 5-10% lahsi som kupil par akcii. Ked som ich predaval, tak transakcia prebiehala opacne. A kto na tom ziskal? Banky

        Bitcoinova penazenka funguje obdobne, neustal sa zuctovavaju transakcie, nakolko podklad je vzdy aj na eshopoch. cena v eur.

        Páči sa mi

  4. z mojho pohladu, kolko z pritoku penazi, ktore tecu do kryptomien, tam je cisto zo spekulativnych dovodov (pretoze doteraz to rastlo) a kolko kvoli povedzme relativne cistym dovodom? Ak ten pritok sa zmeni na odtok, udrzia si dotycne kryptomeny svoju existenciu? Kazdy si to musi zvazit sam.
    A z mojho pohladu, ak vypnu internet, nevratime sa do doby kamennej, ano, nieco sa skomplikuje, ceny sa zvysia, ale fungovali sme aj predtym. Nieco obdobne tvrdili aj o vyhodeni Ruska zo SWIFTu…..samotni ruski bankari povedali, ze ak by sa aj nenapojili na partnerov povedzme cez cinske banky, tak by predsa fungovali, tak ako fungovali za ZSSR.Pretoze SWIFT znamenal urychlenie spracovania transakcii. Ano, malo by to ekonomicke dopady, ale nebol by to navrat do doby kamennej. Obdobne je to aj s kryptomenami. Navyse ja neviem identifikovat, ktore kryptomeny naozaj su podlozene niecim uzitocnym a ktore o tom len mozno rozpravaju, resp. ich propagatori. Preto len varujem. Netvrdim, ze mam pravdu, ale upozornujem, ze vklad ktory vlozite do kryptomeny by mal byt pre vas “odpisatelny”, hlavne ak ste starsi ludia a vas cas na “pracovnu dividendu” sa krati

    Páči sa mi

    • Preto v Rusku už majú vlastnú náhradu za SWIFT, volá sa v skratke SPFS (System for Transfer of Financial Messages; Система передачи финансовых сообщений).

      Páči sa mi

    • A aká je cena zlata a pôdy? Zlato a striebro môže niekto žijúci z priemernej výplaty ešte dovoliť nakúpiť z vlastných zdrojov, ale na pôdu potrebuješ buď hypotéku od banky alebo investorov, takže čo tu vlastne pretláčaš, žeby dobré obchody pre banky?

      Páči sa mi

      • Ja vobec nic nepretlacam, na rozdiel od Teba, ani kryptomeny.
        A na margo “ strawman argumentu” som zvedavy ako si kontroluju stav uctu ked prijem je eur a vydaj eur. Aky zmysel ma potom drzat krypto? Zazit adrenalin kurzovych rozdielov pri kazdonennych nakupoch?

        Páči sa mi

        • Napíšeš toto: “Suhlas, zlato je zlato a poda je poda” a po tom mi povieš, že nič nepretláčaš. Buď nevieš čo hovoríš alebo sa snažíš robiť zo mňa hlupáka, v oboch prípadoch nemáš čo tu hľadať. To je prvá vec.
          Druhá vec je, že snažíš zhadzovať kryptomeny cez tých hlupákov, ktorých si spomenul vyššie a to je strawman argument ako vyšité a to je od teba buď predpojatosť alebo robíš z iných hlupákov a po tom naozaj nemáš čo tu hľadať.
          Tretia vec je, že dôvod prečo treba držať krypto je to isté prečo niekto drží drahé kovy t.j. dostať sa mimo otrokársky finančný systém. Takže ak by som sa chcel použiť tvoju tupú demagógiu, tak by som sa pýtal “načo držať drahé kovy, zažiť adrenalín pri nakupovaní, lebo cena je v € a US$?” Že si mal na mysli špekulantov a denných obchodníkov, a ty si myslíš, že medzi investormi do zlata a striebra taký nie sú?! A len taká drobnosť cena kryptomien a drahých kovov sa manipuluje tými istými technikami a metódami, kvôli jednému nadávaš nadávaš na bankárov a špekulantov, ale kvôli druhému máš ostatných za hlupákov.

          TAKŽE PRED TÝM NEŽ NIEČO VYPUSTÍŠ Z ÚST (HLAVNE NA TOMTO FÓRE) SKÚS POPREMÝŠĽAŤ INAK TVOJ NAJMENŠÍ PROBLÉM BUDE, ŽE TI VYČISTÍM ŽALÚDOK TU V DISKUSIÍ LEBO TAKÝMTO PRÍSTUPOM SI KOLEDUJEŠ O FACKY OD ŽIVOTA.

          Páči sa mi

          • Si nejaky zavzdusneny. To ze napisem ze zlato je zlato neznamena ze ho presadzujem.Nepisem o nom tirady. Je mi to fuk do coho kto investuje. Ja chapem ze tu sa kritika nenosi, je to Tvoj web.
            Principialne mi ide o to( k veci), ze nevidim dovod
            A/ dlhodobej investicie do krypto( je to spekulacia)
            B/ denny zivot s kryptopenazenkou- kedze ceny tovarov ktore kupujem su v eur. Neustalymi prevodmi stracam peniaze. Ak je kurz napr 45.000, nekupim za 45.000 ale napr. Za 50.000 a nepredam za 45.000 ale napr. Za 40.000. U deviz a zlata je spread kurzov cca 2,5%, u krypto kludne 10%. To je ten adrenalin spolu s pohybom kurzov.

            Páči sa mi

            • Hráš sa na nevinného? To som už videl a si na zlej adrese. To je prvá vec.
              Druhá vec je, že cena zlata a striebra tiež lieta hore a dole, ale tie nenazývaš špekuláciou, ale investovaním.
              Tretia vec je, že MOMENTÁLNE nákup a predaj pomocou drahých kovy sa deje tiež cez burzu a obohacuje bankárov a obchodníkov s drahými kovmi, a to ťa netrápi. Dodávam, že spread zlata a striebra je síce 2,5%, ale prémium, ktorý obchodník požaduje od kupcov je často viac ako 2,5%, a to pri predaji neuvidíš a akosi ti to tiež nevadí.

              Takže už si pochopil aké hlúposti vypúšťaš v automatizovanom režime alebo mám čistiť tvoj žalúdok ďalej?

              Páči sa mi

  5. Jen takova úvaha.
    Skoro 4 miliardy lidi na svete nemaji pristup k financnim sluzbam. 250-300 milionu imigrantu pracuji v jinych zemich a pravidelne posilaji svym rodinam domu penize pres banky,ktere jim uctuji prumerne $50 za prevod. Naklady za transakcni poplatky jdou jen v USA do miliard $ kazdy rok, celosvetove to bude samozrejme mnohem vice. SWIFT prevadi denne okolo 6 bilionu $, ale samotne transakce jsou na dnesni dobu pomale a drahe.Ciste parazitovani. Kdyz odeslu email,behem par vterin obdrzi ten co mu ho posilam muj email. Ale kdyz zadam prevod treba z USA do CR trva to 1-3 dny. Jak je to mozne ? Protoze soucasny financni system umoznuje pouze tzv. instant payment ne instant settlement (okamzita platba ne okamzite vyrovnani).
    Crypto tohle vyresilo,(nemyslim ted bitcoin nebo etherum) protoze banka treba posle 100 milionu z Japonska do Indie pres XRP a cela transakce trva 3-5 vterin a poplatek je $0.001 napr. Nemluve o tom,ze napr. firma Ripple se svym XRP ma uz otevrene koridory na takove prevody prakticky po cele jihovychodni Asii. Je to odzkouseno a funguje to. UAE s nimi rovnez spolupracuji a postupne se zapojuje cely svet. Dokonce uz zmminovany Ripple dokazal,ze jsou i schopni posilat XRP bez pouziti internetu.
    A to je jenom sfera financnich transakci. Ori jiz zminoval treba Theta coin,uzasna vec na sdileni a streamovani videii bez centralizace. Videa budou do par let zabirat dve tretiny internetu,ale uz ted maji firmy jako Netflix problemy pri vetsim poctu sdileni. Museji prejit na lepsi technologii, a theta tohle resi. Staci se podivat kdo s nimi spolupracuje, a je jasne,ze takove projekty tady budou i po padu akcioveho trhu.
    Tech projektu je vice, nektere jsou schopne svou vykonosti a bezpecnosti nahradit etherum, napr. Hedera nebo Casper.
    Pointa je,ze tyto blockchainove technologie nahradi postupne soucasny zkostnately system at chceme nebo ne. A je na kazdem,zda vyuzije tehle prilezitosti nebo se bude dokola brblat, ze crypto je jen pyramida apod.
    Jinak myslim,ze Ori ten clanek napsal dobre, ale neni lehke to lidem,kteri do toho jeste nepronikli, to podat tak, aby to napoprve vsechno hned chapali. Osobne jsem jen zacatecnik, nicmene vidim ten obrovsky potencial,ktery crypto nabizi.

    Liked by 4 people

  6. Ja by som suhlasil s tym ale zmenil by som krypto na vyraz blockchain , alebo ledger. Lebo podstata je transparentnost a dohladatelnost. Krypto je jedna z moznosti, daju sa tak riesit zlozite ulohy v ramci sveta naraz, alebo aj virtualne volby. Podstata nie ke krypto…

    Páči sa mi

  7. K clanku, komenty som necital…
    Tot moj nazor.
    Krypto , aj BTC , aj Satoshi Nakamota, zalozilo NSA…
    Aky je vyznam?
    Prechod do digi sveta , prioritne vo financiach, postupne vo vsetkych beznych cinnostiach rabov ../ vyplata v Satoshi- “podkladove aktivum Noveho Sveta”, pozicky s kolateralom v inych menach – zase len podkladove aktivum BTC alebo ETH..,metaverse…-podklad BTC ci ETH..atd…/
    Preco si Putko pozval Vitalika na pokec pred par rokmi? Toz , aby mal ino z prvej ruky a bol nadcasovy v riadeni..
    Preco velryby /penazenky s mnozstvom BTC eventualne ETH len kumuluju a kumuluju???/.
    No, aby ovladli trh ! Zakazat to nejde, no predajmi a nakupmi sa regulovat da /vid zlato a striebro/.
    Kto dnes vytvara volatilitu na kryptotrhu?
    No takito..
    Nastastie! Krypto sa vyvija…tak ako kedysi internet…A nastala revolucia.
    Ti, ktori to vymysleli, necakali taky bujary rozkvet moznosti.A tak to dnes mame decentralizovane platformy na rozne ucely, funguju bez tretej strany.., mame Anonymne kryptomeny /btc a zbytok nie su anonymne!!!/, mame tu hry, mame IoT, mame metaverse…cela civilizacia sa presuva do digitalneho univerza…
    A to bol plan Satana!
    Nie dobrovolne-nasilu, ako nas miestny zmrd prezentoval, ale dobrovolne-dobrovolne ta, clovecenstvo vklzne…
    A tak na zaver.
    Krypto je dobre pre nas, .no len na urcity casovy usek, kedy ho vyuzijeme a zahodime…Jednorazovka…Podobne kovy, podobne akci, nemovitosti..atd..
    Ma to svoju postupnost /ziskat a zahodit/, a na to treba informacie…
    Cielom je, navnadu ohlocat a hacik nech im ostane…🤣

    Páči sa mi

  8. a ja plebs obyčajný – bez vlastníctva tisícov na účte, bez žiadnych zvyšných nehnuteľností či pôdy alebo iného majetku – síce ako tak orientujúca sa v súčasnej dobe, ale touto témou som absolútne nepobozkaná a nerozumiem jej. A určite nie som sama. Čo to znamená pre ľudí “obyčajných?” (bože, to slovo od určitého času úplne stratilo svoj význam). Lebo – aspoň ja som človek, ktorý hľadá info, ak niečomu nerozumie. Ale táto téma je všade poňatá tak komplikovane, že ani “boh” sa v tom fakt totálne strácam.

    Páči sa mi

  9. základná otázka v súlade s ekonomickou časťou práce VPSSSR “Krátky kurz”: Ako dokáže ten ktorý štát regulovať objem obeživa v súvislosti s objemom tovaru a služieb? Pre správne fungovanie národného hospodárstva musí mať daný štát svpju vlastnú menu pevne v rukách. Už len tým, že Slovensko sa vzdalo vlastnej meny a prijalo €, stratilo jeden z najdôležitejších nástrojov riadenia národného hospodárstva.
    Zabudnite z dlhodobého časového horizontu na celoglobálne kryptomeny, pretože to nezodpovedá základným pravidlám riadenia národného hospodárstva v prospech obyvateľstva daného štátu, v prospech pokrývania demograficky podmienených potrieb. Možno budú kryptomeny, no budú národné, resp. budú zodpovedať rozsahu nejakých širších hospodárskych celkov a budú tvrdo pod kontrolou a reguláciou správcov daných hospodárskych celkov.
    Súčasné kryptomeny sú len otestovaním ich možností, vychytanie “múch” tohto typu obeživa, a to všetko na účet, t.j. skrze financovanie dobrovoľníkov, ktorí tomuto snu o nekontrolovanej mene uverili. A za druhé, terajšími kryptomenami sa aj upúšťa celosvetová inflačná bublina.
    V krátkodobom časovom horizonte môžu špekulanti na tom zarobiť, no nič viac. Po resete aj tak budú peňažné zásoby obeživa akejkoľvek podoby zregulované na úroveň zodpovedajúcu potrebám národného hospodárstva tak, ako sa to udialo vždy po prekonaní nejakého krízového obdobia – proste ďalšia zmenka peňazí.
    Možno sa to nebude mnohým páčiť, ale preštudujte si Krátky kurz a skúste si sami zodpovedať, či terajšie kryptomeny zodpovedajú potrebám riadenia ekonomiky národneho hospodárstva a či sú nástrojom riadenia v rukách štátu pre potreby rozvoja daného národného hospodárstva.

    Liked by 3 people

    • @popolvar67
      Problém je, že to čo hovoríš zaváňa centralizovaným riešením a tie sa dajú skorumpovať, a zaviesť do fašizmu ako sa to udialo v Egypte a inde alebo deje sa v Číne a ich CBDC. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že medzinárodné kryptomeny tu zostanú, už len kvôli tomu, že urýchľujú medzinárodný obchod bez centralizovaných riešení.
      Tretia vec je, že kryptomeny potrebujú dajaký dohľad, ale to sa dá urobiť aj bez centralizácie.

      Páči sa mi

      • vnútroštátny platobný styk musí mať centralizované riešenie a dohľad a musí byť plne v kompetencii orgánov daného štátu, inak daný štát nemá kontrolu nad svojim národnýmhospodárstvom a de facto ho ani tým pádom nedokáže plnohodnotne riadiť.
        Jedinou povinnosťou občana voči štátu je platba dane. Všetko ostatné vieš “zaplatiť” aj inak, ale dane len peniazom, ktorý štát akceptuje. A ak to bude aj kryptomena, tak jednoznačne to bude buď len vnútroštátna kryptomena alebo oficiálna medzinárodná valutová kryptomena

        Páči sa mi

        • @popolvar67
          O ako štáte to vlastne hovoríme? O republike kde väčšina vecí sa rieši pomocou komunitnej svojpomoci a preto sa vystačí minimálnou a maximálne plochou štátnou správou a taký štát nepotrebuje veľké dane ale veľkú ekonomickú aktivitu.
          Takže súhlasím s tým čo si napísal, aj nie lebo na platenie daní tu bude obeživo najpravdepodobnejšie peniaze vo forme zlatých, strieborných a medených/hliníkových mincí a poštou vydávaných bankoviek, ale väčšina obchodu sa bude diať aj zahraničím akceptovaných kryptomien.

          Páči sa mi

  10. Asi si tým kritikom myslel mňa. Sám vieš, že konšpiračná teória z toho správneho zdroja sa vždy naplní. Moja predpoveď na rast BTC/USD na úroveň satanistického čísla 66 666, sa naplnila síce o niečo neskôr ako som udával, ale naplnila sa. Mimochodom, aj keď mi vymazali účty na YouTube, dá sa na to pozrieť na Odysey :
    https://odysee.com/@gmail.com:af0/btc-usd-23-8-2021-anal%C3%BDza-dopredu:8
    90% analýz, ktoré som dával a dával dopredu sa vždy naplnili, opakujem vždy. Dá sa na to pozrieť práve na Odysey, ale to je teraz nepodstatné, lebo ja dávam analýzy hlavne na USD, alebo EUR/USD.
    Máš dobré články a si jeden/a z mála, kto sa orientuje v globálnej politike. Nepokaz si meno orientáciou na BTC. Tam si vedľa a to ti nechcem prečo.
    BTC/USD dosiahne maximálnu úroveň 74 000- 78 000. Potom nastane čas sa pripraviť na otočenie formácie v mesačnom grafe a BTC/USD spadne na dvoj ročné minimum. Stane sa to a nechcem sa tu s tebou sporiť že nie. Počkajme si a uvidíš, ako vychádzajú moje predpovede dopredu.
    Prajem pekný deň.

    Liked by 1 person

    • Monika, toto by ťa nemalo vyrušovať, lebo práve na základe toho, čo sa teraz deje v Kazachstane zločinci vytlačia BTC na historické maximum.
      Až dosiahneme opätovne úroveň 66 000, potom buď obozretná. Bude to trúbenie do útoku, na pripravovaný pohreb tejto žumpy Kryptomien. BTC je zločinecký nástroj, to je všetko, čo ti môžem zatiaľ povedať.
      Pekný deň.

      Liked by 1 person

        • Dôkazom sú moje predchádzajúce predpovede na internete. Všetky sa doposiaľ potvrdili. Ja nevyjem na mesiac, ale dávam predpovede dopredu. Fakty zažijete na vlastnej koži.
          Pekný deň.

          Páči sa mi

          • ako Oracle pár krát povedal, to je tzv straw man argument.
            Vždy, ked sa r9bi analýza, alebo synteza, robi sa na zaklade trendov a ukazovatelov alebo na predikcii na zaklade udalosti.

            Ak toto nechcete doložit aspon par indikatormi, naco to potom pišete. ak nechcete, aby vedeli aj iní, nie je to v poriadku, lebo vase motivy su zakryté.Alebo rpbite len prázdny argument typu, musite mi veriť.

            Nie nemusime, ale veľmi radi pochopíme, odkiaľ idu Vase uvahy… a ontomto by mal byť tento blog

            Liked by 1 person

  11. vymanenie sa z bankárskeho systému nezaistia kryptomeny, ale centrálne banky pod kontrolou štátov, štátny monopol na zahraničný obchod a dohody o nasadení vojenských síl regionálnych blokov proti farebným prevratom, aby útočník nemohol získať rozhodujúcu prevahu (podľa vzoru zásahu ODKB v Kazachstane). na to ale musíme najprv obnoviť svoju armádu. armáda je základ štátu a obnovou armády začína obnova štátu.

    Páči sa mi

    • Vtip tisícročia a vrchol naivity. 😀
      Začnime tam, že pokiaľ sa neodstráni otrokársky koncept zo života národov tak je to výmena jedného pohoniča za iného, lebo politici nechajú natlačiť toľko novej meny na splnenie svojich volebných sľubov, že peniaze sa stanú bezcenným. Ďalšia vec je, že know-how má teraz len určitá vrstva a tá sa nielen spojí na ochranu vlastných záujmov, ale môže byť a je aj infiltrovaná t.j. veľmi ľahko sa môže obrátiť proti vlastnému národu a štátu bez ohľadu či o tom vie alebo nie.

      Liked by 1 person

  12. zdrojom odkloňovania finančných tokov nie je bankovníctvo, ale obchod. znižovanie objemu zahraničného obchodu zvyšovaním sebestačnosti (v spojení so štátnou bankou) je konceptuálna odpoveď na nadvládu bánk. preto ruské importozameščenije priamo zvyšuje ekonomickú aj finančnú suverenitu RF a limituje možnosti nenápadne vylievať kapitál.

    Páči sa mi

    • Počul si čo povedal Jefimov o bankároch keď povedal, že z každej transakcie si zoberú nejaký ten desiatok? A počul si aj o tom, že frakčný rezervný systém je vlastne legalizovaná Ponziho schéma a účtovný podvod?
      Ak áno, tak SÁM UVEDOMÍŠ AKO DO NEBA VOLAJÚCU KAPITÁLNU BLBOSŤ SI TERAZ VYPUSTIL Z ÚST a že problém nie je obchod medzinárodný či domáci (výmena tovarov a služieb je prirodzený výsledok deľby práce), ale finančný systém.

      Liked by 1 person

Pridaj komentár