Obor na hlinených nohách, zlato a teória

Obor na hlinených nohách je Čína a to kvôli EverGrande a ostatných podobných korporácií. Tieto korporácie sú de facto bankrot a riešenie čínskeho vedenia v podstate likviduje čínsky vplyv vo svete. Ide totiž o to, že čínske vedenie sanovaním len čínskych/domácich investorov chce izolovať Čínu od zbytku sveta, ale ako plánované centrum riadenia globálneho zákulisia (GP) musí mať nejaké mechanizmy na interakciu s vonkajším svetom a v systéme založenom na dlhoch sú tým mechanizmom práve dlhy a dlhopisy a to je práve problém pretože toto riešenie vysiela signál svetu “môžeme kedykoľvek vykašlať na plnenie našich záväzkov a preto nie sme lepší ako Západ”. Čo nie je najlepšia správa pre tie štáty, ktoré majú spoločné projekty s Čínou a preto niektoré vycúvajú z dohôd a iné zas prerokujú dohody. Toto je zas vnímané čínskym vedením a čínskymi klanmi ako slabosť Xiho t.j. pokúsia h vykopnúť. Toto ale vedie k vnútornému boji o moc, ktorá môže skončiť práve rozkladom centrálneho riadenia a revolúciou (preto som povedal, že kontinentálna Čína môže končiť pod riadením Taiwanu).

Zlato: Nemecká národná banka podľa všetkého chystá revalváciu zlata ako riešenie pre zlý dlh a to môže spôsobiť rozdelenie Eura na nemecké zlaté € a zbytok t.j. Severanské/Nordické Euro už nie je až tak nereálne.

Teória: Nie je to z mojej hlavy, ale z hlavy mojej mamy a nemôžem to vylúčiť. Ide totiž o to, že podľa jej teórie Matelko dával ľudí na kandidátku podľa toho akú veľkú špinu mal na dotyčného/dotyčnú cez ktorý mohol zabezpečiť jeho/jej poslušnosť.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

21 thoughts on “Obor na hlinených nohách, zlato a teória

  1. Revalvace zlata a stribra by byla logickym krokem ke snizeni dluhu nejen u Nemecka, a jsem presvedcen,ze k tomu (verim ze letos) dojde. U stribra to bude skutecna bomba, protoze verit ze stribro ma dnes hodnotu $24 za unci, kdyz v 80 letech byla $50 ,je naivni. Podle tohoto videa ..

    .. by mela dyt hodnota stribra dnes na minimalne $1380 za unci na zaklade CPI, a to v te cene neni zapocitano vyuziti v elektronice a automobilovem prumyslu.
    Mozna je to i duvod, proc mnohe zeme v poslednich letech masivne nakupuji zlato

    Liked by 9 people

  2. Asi nemám dosť bujnú fantáziu, ale neviem si predstaviť, čo mal na takú R.Tabak, ale že jej dovolil hlasovať proti tej zradcovskej zmluve mi príde už len ako fraška a divadlo (+ jej vyjadrenie sa k svojmu hlasovaniu v statuse mi na ňu ani nesedí -príliš inteligentné).A nato jej následná medializovaná”pozitivita”. Ale ináč mamina myšlienka nie je zlá, vzhľadom k tomu, že sa bavíme o I.M. Môže to byť kombinácia vydierateľnosti a totálnej hlúposti. Alebo pokiaľ sa bavíme, že olano je eseročka, možno by nebolo zlé prejsť si podnikateľské aktivity jednotl.členov olano.

    Liked by 3 people

  3. No tak to, že by Čínu ovládol Taiwan, je už aj na mňa dosť. Asi by si sa na toto mal opýtať Piakina, alebo iného Ruského politológa, ktorý by ti na to vedel odpovedať s prstom na hlave. Keď už takéto niečo pustíš do obehu, prever si takéto informácie. Si Ťin-pching je v Číne obľúbenejší ako Putin v Rusku, aj keď to tak v Čínskych a svetových médiách nemusí vyzerať. Si Ťin-pching je asi naj obľúbenejší politik, v histórii Číny a keby mal mať problém, určite by som sa to dozvedel včas. Tak ako neoslabí USD, tak nikdy nepadne Si Ťin-pching, lebo potom by padol aj Putin..

    Páči sa mi

      • Čína je neskutočne silná má peniaze zlato výrobnú silu a výrobné prostriedky. Ďalej má výbornú armádu s vynikajúcim a modernom vybavením. Thajvan v prípade potreby zlikviduje za jeden deň. Ja si myslim že komunisti s Číny majú silu a poučili sa s chýb komunistov vo svete. Thajvan dobiju Číňania s čiapkami. Zaujímavý bude dátum 22.2.2022. Mám taký dojem že po olympiáde vypukne mela na Ukrajine Thajvane Kosove Argentíne Libii a inde vojna je za dverami… Ľahko je vojnu začať ťažko je ju ukončiť….☀️

        Páči sa mi

    • S tým Taiwanom by som trošku polemizoval. Že v súčasnosti prechádza jedno z centier koncentrácie riadenia do Číny je tu jasné každému. Ale tiež postupne prebieha prechod centra finančného riadenia zo Švajčiarska práve na Taiwan a zo Švajčiarska sa zrejme začne postupne tvoriť z globálneho finančného centra regionálne, takže bude obsluhovať len európske štáty. A pri možných “otrasoch” vnútorného prostredia Číny, bude nevyhnutná stabilizácia riadiacich procesov, ktorá bude možná práve cez Taiwan.
      Ale možno sa mýlim 🙂

      Liked by 3 people

Pridaj komentár