„Nikdy viac“ a čo po tom?

Minule som napísal, že národné štáty prestanú byť základom pre organizáciu spoločnosti a interakcií, resp. stanú sa zbytočnými v súčasnej podobe. A v diskusii zaznela otázka, že čo ich nahradí, ale ešte lepšia otázka je, že aký svet sa nastane. Ide totiž o to, že tento svet sa dá charakterizovať dvoma „k“ a nový svet zas s inou dvojicou „k“. Prvý pár je konkurencia a konfrontácia a druhým párom je zas kooperácia a konsenzus. A teraz dôjde k výmene týchto párov.

Prečo sa menia tieto dvojice?

Krátka odpoveď je, že pravda vychádza najavo resp. je vyjavená t.j. nastala apokalypsa (grécky toto slovo znamená vyjavenie pravdy a môžete si domyslieť, že pre koho znamená vyjavenie pravdy koniec sveta). Dlhá odpoveď je, že ľuďom okrem iného dochádza to, že parazitické elity vytvárajú umelý nedostatok a veci zorganizovali tak, aby v konečnom dôsledku oni lízali smotanu, a toto sa prejavuje pri poskytovaní služieb a výrobe tovaru napr. hruškový kompót predávaný v USA bol balený v Thajsku a hrušky použité na výrobu boli vypestované v Argentíne, no a čerešničkou na tejto pomyselnej torte je to, že elity pri tom nadávajú davu, že konzumujú priveľa, a pritom oni sami majú niekoľko víl po svete a chodia všade lietadlom a ktovie ešte čím. Skrátka ľuďom dochádza to, že nedostatok, ležiaci v základoch súčasného etablovaného systému, ktorý plodí konkurenciu a konfrontáciu je umelý a kľúčovú rolu v tomto hrajú práve banky a finančné inštitúcie ako nástroje kontroly ľudskej populácie. Toto je jeden z dôvodov, prečo ťah kanadskej vlády zamraziť účty ľuďom podozrivým z podpory protestu a zhabať vybrané peniaze protestujúcim, je strategická chyba, lebo v podstate vytvorili podmienky pre run na banky a tiež prechod na kryptomeny, ktoré parazitické elity priamo nekontrolujú (kontrolujú tak akurát ceny vo voľne tlačených FIAT menách, ale samotné transakcie už nie). Takže akonáhle prejde ekonomika na kryptomeny a drahé kovy, tak parazitické elity budú mimo obraz, lebo nebudú vedieť, čo sa s financiami deje, a tak nebudú môcť vyberať desiatok z KAŽDEJ transakcie, a preto veľmi rýchlo nastúpi kooperácia a konsenzus v ekonomike.

Ako do toho zapadá štát?

Štát je nástroj na prežitie národa“ (toto je jedna z poučiek od zástancov Koncepcie Sociálnej Bezpečnosti-KSB) a toto bude platiť dosť dlhú dobu, ale prostredie vplýva na organizáciu štátu. Ide totiž o to, že nie je jedno proti čomu a za akú vec sa organizuje, lebo inú štátnosť organizujeme tam, kde väčšina nebezpečenstva číha práve v prírodnom prostredí napr. nepriaznivá klíma, extrémy počasia atď. a iný formát štátnosti sa organizuje vtedy, keď sa k tomu pridajú aj nepriateľskí susedia, ktorých elity si privlastnili prakticky všetku produkciu a zdroje produkcie a v záujme vlastniť ešte viac štvú a manipulujú svojich zverencov. Skrátka štátnosť v takomto prostredí sa transformuje na podklad pre armádu a vedenie boja o holé prežitie. Lenže takáto štátnosť je aj náchylná k infiltrácii vedenia, a na toto poukazuje príklad Slovenska, Kanady a ostatných štátov. Teraz ale ľuďom dochádza špinavá hra parazitických elít každej úrovne a začínajú rozmýšľať nielen nad tým, čo sa stalo, ale aj čo ďalej a hlavne nad tým, ako sa nedostať do rovnakej situácie v budúcnosti.

A čo my?

Nuž ako štát nemáme veľký výtlak, a preto my nebudeme tí, ktorí začnú meniť veci v celom svete, ale to automaticky neznamená, že nemáme rozmýšľať nad praktickými riešeniami vhodnými pre túto dobu. Ide totiž o to, že globálne spoločenské zmeny teraz nastávajú bleskurýchlo t.j. spoločnosť sa v globálnom merítku preklápa z jedného informačného stavu do druhého nie v priebehu generácií, desaťročí alebo rokov, ale prakticky v priebehu mesiacov, týždňov, dní a niekedy aj hodín.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

19 thoughts on “„Nikdy viac“ a čo po tom?

  1. ( K²)⁹
    Katastrofa Kumuluje!
    Konečne koniec! ( Pre elity) …
    Korona kolotoč… !
    Kormidlo k nám …
    Kam kráčať…?
    Komótni krajania( Slováci….)!!! Krásnou krajinou…..
    Komu klopať ? ( Na správne dvere)?
    Kedy kľaknú !!!? ( Čvarga a spol.)
    …. konečná

    Liked by 1 person

  2. Tak čo spraví ne Putin ? Nechce sa mi veriť že by bol dotlačený k uznaniu republík. Hlavne by to nebola ani žiadna výhra …. lebo by to konflikt nijako neriešilo a stratil by zvyšnú časť navždy. Navyše, že by to urobil ešte aj bez referenda? Proste tomu neverím, skôr mi tu nehrá to odporúčanie bezpečnostného výboru. Za mali byť aj Lavrov či Šojgu ale nejako sa mi to nezdá ….

    Liked by 1 person

  3. Existuje u autorů blogu představa o způsobu uspořádání nové společnosti poté, co její současná forma skončí? Jak se organizovat/uspořádat, abychom měli svoji zem a její/naše záležitosti/zdroje pod kontrolou my a ne nějaká “elitní” skupina?

    Liked by 5 people

Pridaj komentár