Zlatý Róbert a Rubeľ Fico – Aktualizácia

Dnes chcem cteného čitateľa požiadať o zhovievavosť. Dnes nebude v článku veľká ani menšia analytika, skôr to bude, po výdatnom oslobodzujúcom spánku, malé zamyslenie, a sľúbena odpoveď Historikovi na jeho výzvu pod Oriho článkom https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/26/napoleonovych-sto-dni-bol-slaby-odvar/#comments

Prečo to robím? Lebo už je čas.

Tak tu máme, kto si to už nepamätá, video so znalosťami tzv. 6 priorít riadenia. Kto z Vás nevie o čo sa jedná, prosím pozrite si to. Je to zaujímavá zmena pohľadu na svet, nadabovaná našimi ľuďmi, za čo im zo srdca ďakujem, aby ste mohli ďalej vnímať časť mojich úvah v spokojnom prostredí a rytme. Ako video vsak zavesím do blogu niečo ďaľšie. Zákon času prináša postupne krach starého modelu riadenia. Aj keď sa ríše napínajú heroickým spôsobom, škrípanie v súkolesí ich času je počuť a kolesá sa už lámu.

Dnes ide na Ukrajine denacifikáciu a demilitarizáciu a zomiera veľké množstvo ľudí. V Izraeli nestačia pochovávať. Nemci majú vyhlásený núdzový stav kvôli plynu. Čína zatvára 50 miliónové oblasti kvôli desiatkam pripadov kovidu. A obyčajný priemerný človek, unavený z práce, po doučení sa s deťmi, okúpaní a rozprávke, padá do postele s motlitbou na perách, nech to už v tom veľkom svete skončí. Ale ako na to?

Už ste si asi veľa krát položili túto otázku. Tak poďme na to. Čo tak, začať touto knižôčkou z KSB menom Krátky Kurz. A ten z Vás, ctený čitateľ, kto sa dostal až sem a kurz otvoril, našiel tam toto:

Ale ak poveriť niekoho mocou-vládou, je to, aby sme sa nestali nevoľníkmi okolností, vyvolaných darebákmi a hlupákmi za zhovievavosti ľahostajnej bezmyšlienkovitej väčšiny, opraty vládnutia treba vziať do svojich rúk tak, aby aj nás potomkovia nepriradili k darebákom a hlupákom, pripustených k moci (k vláde). А posledná podmienka vyžaduje určité znalosti, chápanie a návyky. Práve v tom je zmysel známych, no väčšinou zbytočne, nezmyselne 2zabudnutých slov: «Básnikom byť nemusíš, no občanom byť si povinný» (N.А.Nekrasov); «Uvedomovať si povinnosť a neplniť ju — to je zbabelosť» (Konfucius); «Тí, ktorí nezakúšajú hanbu, už nie sú ľuďmi» (čínska ľudová múdrosť); «Ak si človek, tak nenazývaj človekom toho, kto sa nestará o osud svojho národa» (А.Navoy).

A ďalej?

Teraz sa Vás spýtam na jedno. Tento blog čítajú, o kom viem naisto:

– špičkoví lekári, osobne viem o štyroch, ktorí sú nielen riešitelia problémov pacientov, no neopustili svoj národ počas plándémie. Počty pacientov im stúpli a ľudia si ich vážia tak, ako si vážili lekárov pred 100 rokmi

– skvelí učitelia, ktorí bojujú za každú jednu detskú dušu, ktorú formujú, ako záhradnik formuje korunu stromu,  aby rástol do krásy

– manažéri na rôznych stupňoch riadenia vo firmách, zameranie rôzne, ale majú niečo spoločné, ich ľudia im dôverujú preto, že kráčajú cestou čelovečenského prístupu

– právnici a advokáti, ktorí neopustili svojich klientov a postavili sa  ničeniu materialneho právneho štátu

– maséri, operátori strojov, maminy na materskej, veterinári, živnostníci, ale aj gazdovia s hektárovými gazdovstvami a aj dôchodcovia.

No všetci máme jedno spoločné. Ťahá nás to sem, ťahá nás to ku KSB a akosi vieme, že chceme žit čelovečensky. Ale ako to dosiahnuť?

Jox

Zajtra mám stretnutie s našim starostom, v našej malej krásnej dedinke. Na porade dňa bude len jedna téma. Chcem sa stať poslancom v našej dedinke a priložit ruku k dielu.

Poviete si oštara, budú za Tebou chodiť ľudia že, smrdí tu kanalizácia, ten tam páli, ten nemá stavebne povolenie…. Áno, no poslancovanie kvôli tomu chce robit málokto. Lebo ako starostovanie, vždy je na vine starosta a ti poslanci… Presne tak. A práve preto, popri práci sa chcem venovať každému aspektu života v mojej dedine.

A Vy?

A tu je to, prečo píšem pre Vás ctení čitatelia tento článok. Chcem Vás požiadať o jednu vec. Po prečítaní si sadnite a podumajte aspon pár dní nad odpoveďou na túto otázku:

       Chcem, aby môj život riadil niekto iný?

Vyzývam Vás všetkých lekári, učitelia, inžinieri, šičky, operátori bagrov, mliekari, Vy všetci, Vy ste národ. MY SME NÁROD. A ak Vás nezvolia, reč životných okolností, Boží zámer možno hovorí, este zbieraj skúsenosti. No keď Vás zvolia, a ked ste pripraveni zvolia Vás, aj v takej malej dedinke, ako je tá naša, predstavte si, že:

– navrhujete lokálnu potravinovú sebestačnosť zastavenim napriklad výstavby ďalších domov na poliach, či zmenu z repky na pšenicu

– staviate z peňazí ušetrených so zbytočných výdajov v rozpočte do dvoch rokov novú bytovku pre rodiny s deťmi

– vytvárate sezónny eshop a dovoz biopotravín z prebytkov dediny do okolia 15 km

– pomáhate vytvárať prvé finančné družstvo dediny, kde by sa zveľaďovali peniaze dedinčanov bezúročne

– ako zriadovateľ meníte osnovy základnej školy, kde predmetom bude krasopis a nie spojité písmo…

Jeden študent KSB dokaze nápadmi postupne vytvorit egregor. A ak by nebola vôľa zastupiteľov, miestne referendum vždy viete urobiť….

Jox vyzýva Vás všetkych, autorov, prispievateľov do komentárov aj ctených čitateľov ísť do viieb na jeseň, ako nezávislí a urobit krok, pre ktorý ste čítali hrubé knihy…

Vyber je na Vás.

Jox

P.S. Ku názvu. Róbert, aký je rozdiel medzi Vami a Vladimirom Putinom? 10 rokov ste bol premiérom a v tych poslednych  dvoch, ako premiér, ste legislatívne, fyzicky so Žihom a spol a ďalšími, pripravil tú katastrofu, v ktorej sa teraz nachádzame. Za ten čas (8 rokov plus 2 k dobru) Vladimír Putin spoluzaložil BRICS,  zaviedol zlaty rubeľ a suverenizoval štát.

Mal ste teraz niekoľko priležitostí na využitie sily Slovenska na zvrat v poslednych 2 rokoch. Výsledkom je zmarené referendum, mŕtvy Milan Lučanský, spomalená ekonomika s infláciou 8.5% a….. Americkí, nemeckí a česki vojaci u nás, vypnuté médiá a…

Kopec tlačoviek, kopec rozprávania a to Blahove trestné na prezidenta, ktorá je chranená plnou trestopravnou imunitou, holt, Ústava je Ústava. Však? 90 poslancov, Ústavný súd potvrdzuje….A kádrové výťahy SMERU zatvorené, no tak dobre.

Mysli globálne, konaj lokálne, pretože mierou svojho pochopenia pracuješ pre štát/národ/komunitu/rodinu a seba a v rámci nepochopenia na tých, ktorí chápu viac. Uvidime sa pri voľbách

Aktualizácia: Diskusia začala ísť smerom do provokácií, našli sme niekoľko pripadov, ked z jednej IP adresy nešli len 2 ale aj 4 nicky, všetko v ramci Fico dobry, autor článku fuj dokonca sa niekto snažil zo včera na dnes v noci vytvorit cez gravatar ďalšiu identitu autora článku a komentovať pod ňou. Provokácia sa stale tukala a tocila výlučne okolo témy Fico a SMER. Komentáre, ktoré pôjdu od teraz ad hominem, provokovania resp. sa bude pokračovať vo vytvárani nových a nových nickov pod rovnakymi IPčkami, budem jednoducho hádzať do koša.

152 thoughts on “Zlatý Róbert a Rubeľ Fico – Aktualizácia

  1. 1. COVID nás oddelil od matérie.
    2. Špeciálna operácia nás učí pracovať s informáciami /ironická poznámka za 5 eur mesačne máme jednostrannú informáciu – možno keby sme si priplatili ďalších 5 eur mali by sme aj informáciu z druhej strany alebo ako to je v skutočnosti – rtv:?/.
    3. Čas a priestor sú obmedzujúce veličiny, preto konajme podľa “tu a teraz” a dokonáme skutočné zázraky.

    Porozmýšľajme nad JOXovov výzvou naplniť víziu z 21.12.2020.
    Pracujme srdcom bez vidiny zisku, ten aj tak príde.

    Liked by 1 person

    • “Pracujme srdcom bez vidiny zisku, ten aj tak príde.” to je to čo sa vytratilo a opak sa tu vplazil zo západu ako vírus. To je aj môj názor a vidina, to sa snažím vysvetliť deťom, tomu salutujem aj hovorím “amen”.

      Liked by 1 person

    • názov je presne taky, aky mal byť. nie, kancelar, ro co navrhujem tu už raz bolo. Nastuduj prosim dejinne suvislosti s

      a) nastupom šturovcov v Bielouhorsku, ci Slivensku
      b) nastupom boĺševikov v ZSSR
      c) nastupom určitych sil po 1918tom v ČSR, za co zabili Štefánika

      Páči sa mi

  2. Jox, zamyslenia sú v tejto veľmi potrebné…
    Dávajú mnohým ľuďom pocit spolupatričnosti, nádeje a zmyslu života, pretože sú ľudia, ktorí píšu a hovoria to, čo si oni myslia, len to nevedia nahlas vyjadriť. Preto aj to Vaše prišlo v pravý čas.
    Tento môj komentár bude trošku dlhší a dúfam, že si si ho prečítate.
    O všetkom tom, čo ste uviedli v článku píšem celé roky. Píšem o tom, že je veľký rozdiel medzi vládnutim a riadením štátu. Už dlhšie chcem napísať o tom, či si ľudia vedia predstaviť svoj život bez parazitov akými sú politici a politické strany.
    Nielen politici, ale najmä ľudia sú zodpovední za to čo sa v súčasnosti deje. Viackrát so písala o probléme “zbožšťovania politikov” a o tom, že ľudia si z nich vytvárajú falošné modly, ktorým veria, ževyriešia všetky ich problémy. Lenže uvedomelý človek nepotrebuje nikoho, kto by mu vládol. Ak takto ľudia premýšľajú, dobrovolne sa dostávajú do pozícii otrokov, mentálnych aj fyzických.
    Máte pravdu, každá dedina, aj tie malé, dokážu uživiť svojich ľudí a ešte aj vyvážať potraviny do mesta. K tomu je však potrebná obrovská zmena a verím, že tá doba nastáva, problémom sú však kádre, ktoré sú na takúto riadiacu činnosť vhodné. Pretože aj teraz je mnoho až chorobne ambicióznych egoistov, ktorí sa pod pláštikom KSB trasú po moci a svojím postojom a správaním dehonestujú tieto idey.
    Som veľmi rada, že máte rovnaký pohľad na dlhorocnú vládu R. Fica a Smeru ako ja.
    Za to, v akom štádiu rozklakladu je tento štát, je plne zodpovedný aj so všetkými, ktorí sa podieľali na vládnutí. Smer nemá žiadne právo na prívlastok “sociálna demokracia”, pretože skoro nič na jeh vládnutí nebolo sociálne.
    Aj oni rozdávali miliardové finančné stimuly kapitalistickým nenažrancom, ktorí tu stavajú montážne haly, kde len drzo využívali otrockú prácu Slovákov a naši dôchodcovia a Rómovia dostávali potravinové balíčky z EÚ.
    Počas ministra Richtera boli tisíce žien prinútené ísť opatrovať dôchodcov do zahraničia, kým našim dôchodcom upreli opartovateľskú starostlivosť. O tom, ako vyzerala starostlivosť v DSS, kde nevládni ľudia museli celé hodiny ležať v pokadených a pomočených plienkach, pretože ich nemal kto prebaliť a umyť, nechcel nikto počuť. A ani o tom, že mnohé tie ženy, ktoré odchádzali pracovať von, nechávali doma školopovinné deti, o ktoré sa starali príbuzní…
    Súčasná vláda vypína nepohodné weby, ale to je len dosledok toho, že Ficova vláda neurobila nič, keď vznikol napríklad zoznam konšpiračných stránok. Celé roky som bola na tom zozname ako tvár DavuDva, s fotkou a článkom o životnom prostredí. Vďaka tomu som bola na blogu Pravdy vystavená takej kybešikane, ktorú by nezvládal ani silný silný chlap…
    To ZLO, ktoré dnes ľudia na Slovensku prežívajú rástlo počas Ficových vlád ako temné podhubie a on neurobil nič, aby to zastavil. Všetky tie kozmetické úpravy ako cestovné a obedy som prirovnala k voňavému leukoplastíku, ktorým prelepili ranu napadnutú gangrénou, ktorá napokon otrávi celý organizmus.
    A teraz?
    Statusy trockistu ako z učebnice Blahu, aj keď ich píše niekoľko denne, nepomôžu matkám, ktoré potrebujú nakŕmiť hladné deti, ani mužom, ktorí prichádzajú o prácu.
    Takisto nekonečné tliachanie Smerákov na tlačovkách. Keď začalo nacistické peklo na Ukrajine držali hubu a krok. A teraz vyčkávali čo sa bude diať a triasli sa o vlastné zadky.
    A všimli ste si, čo Fico nezabudne zdôrazniť na každej tlačovke? Odsudzuje vojenskú agresiu Ruska a ako poslušný lokaj zdôrazňuje svoju oddannosť EÚ a NATO?
    Takže sa vôbec niet čo čudovať, že za jeho vlády tu vyrástla fašistická vládna trieda, ktorá sa už ani nenamáha predstierať demokratické princípy… Veď aj NAKA a Špecializovaný súd vznikli za jeho vlády…

    Liked by 11 people

      • Áno, máte pravdu… Z okna z práce som pozerala ako chodia do komunitného centra… Dôchodcovia poväčšine s vozíčkami, alebo na staručkých autách a Rómovia na audinách, oktávkach, passatoch…
        Je to obrovská sociálna nespravodlivosť…Roky sa tu takto budujú rôzne kasty a skupiny ľudí, ktorí žijú v blahobyte bez námahy, kým tí, ktorí poctivo pracovali a pracujú, živoria…
        To musí skončiť…

        Liked by 1 person

              • vdačne, ono nie vzdy aj ja sledujem vsetky diskusie pod člankami, no tu sme sa s nou zrazili, ked zacala veľmi skaredo útocit na druhych muzskych diskutujúcich pod jednym z oraclovych člankov

                Páči sa mi

                • Premýšľala som nad tým, čo jej odpíšem, ale bolo by toho na najmenej dva články.
                  Je to smutné, že ľudia namiesto hľadania spoločných riešení začnú útočiť. Preto je nutné počúvať jeden druhého a zbaviť sa egoizmu, pocitu nadradenosti a prehnaných ambícii.. Inak sa ľudia neposunú nikam, stále sa budú točiť v kruhu ako škrečok v kolese, bez možnosti meniť veci a napredovať…

                  Páči sa mi

  3. Nadaboval som 3 videá

    6 priorít (kategórií) riadenia ľudstva

    Zákon času

    Pravidlá životnej premávky

    Dabované pred 6 rokmi na handsfree za 6€, takže ten hlas je dosť zlý a bolo kopec práce čistiť šum a praskanie, každé video mi zabralo cca 15h.
    Uvažujem o remaku a o nových videách, len by bolo treba kvalitný mikrofón a nákup licencovanej hudby, pretože Youtube má s tým problém.

    Liked by 10 people

  4. V rámci volieb treba najmä napraviť jeden kardinálny omyl ľudí, ktorí si myslia, že starosta / primátor je šéf dediny / mesta. Rovnako ako si myslia, že šéf je Heger či Matovič. Ani len omylom. Ešte stále je tu šéfom zastupiteľstvo / parlament. To má mandát aj moc odvolať starostu, ak nepracuje pre blaho ľudí.

    Takéto veci sa snažím ozvučovať, namiesto zbytočných hádok o kovide či Ukrajine. Tam to ľuďom rozum neberie, ale toto sú relatívne neutrálne informácie, ktoré môžu pracovať ďalej. Mám na to pripravený samostatný článok aj s názornými príkladmi z niektorých obcí, kde už nastala pohroma a ľudia ešte stále len idú v režime nadávania a nie mobilizovania sa.

    Liked by 5 people

    • Poradím naštudovať legislativu o samosprávach, samosprávy môžu skoro všetko, práve preto sa liberalfasistická čvarga zameriavala v prvom kroku na to, dostať pod kontrolu veľké mestá. Nasledne maju pod kontrolou zmos a dalsie stavovske orga a ….

      Liked by 4 people

      • To je ďalšia vec, že starosta je plný ekvivalent premiéra. Mnoho ľudí si však myslí, že premiér je nadriadený starostu. Omyl.

        Pravidelne tým vyrážam poistky svojmu okoliu, o manželke ani nehovoriac, dokonca aj v epicentre diania to mnohí nevedia. Mnohí starostovia si ani len neuvedomujú, že sú štatutári, čiže trestno-právne zodpovedný.

        Liked by 3 people

  5. zacalo sa utlmovanie vyroby a prepustanie slovakov kvoli ukrajincom
    co viem Grafobal, Grafia Volkswagen(konci)
    pod plastikom tzv. vojny zacina horuca faza genocidnej vymeny obyvatelstva
    a prekrytia zlocinov tohto neludskeho rezimu
    vsetci (sirsia elita) politici, lekari, pravnici, policajti, ucitelia, podnikatelia zlyhali
    cest vynimkam
    budte pripraveni branit seba, svoje rodiny, nasu vlast – Slovensko
    PS:
    parafraza
    pred 89 rokmi isty pan vyhral volby s heslom
    nikto nebude hladovat, nikto nebude mrznut
    ked som to cital, netusil som, ze to aj zazijem
    no, kto sa nepouci z historie, musi si ju zopakovat

    Liked by 2 people

    • fufo101 – brániť našu vlasť pred banderovcami, ktorých sem vytlačí ruská armáda a ktorí pôjdu za svojimi ženami a deťmi – ktoré sem poslali medzi prvými utečencami ? A kto bude našu vlasť brániť, keď časť policajtov ani nevie poriadne strieľať, vojska je málo … mobilizáciu krpec nevyhlási … a keby aj, chalani pod cca 35 neboli na vojne a museli by dostať aspoň zrýchlený dvojtýždňový výcvik, aby sami seba nepostrieľali … veľa možností nám nezostáva a brániť sa asi každý bude musieť sám.

      Páči sa mi

      • chalani, zamysleli ste sa nad tým, prečo ani Hitler, vrah a psychopat, si nedovolil anschluss Slovenska a zastavil sa vo Viedni?A prečo nás napadli a obsadili až potom, co už bolo prevalené SNP nemeckym Abwehrom? Možno popolvar sa na tuto temu zamyslí, no všetci, čo toto uzemie napadli do jedného, vždy prisli o svoje územia, ako nasledok.
        To nie je náhoda.

        Liked by 7 people

        • To neviem, rád y som sa o tom dozvedel viac, zaujíma ma to. Ale banderovci tak isto ako po 2.sv.vojne aj teraz už svoje územie stratili, vtedy cez Slovensko utekali. Nevieme, či sa teraz trochu nezdržia …

          Páči sa mi

        • Jox 13 tak pri tomto vašom komentári mi do seba zacvakli mnohé ozubené kolečká … Pred necelým rokom som mala víziu, že ,,Slovensko svieti,, a informácie, ktoré mám o energii Slovenka plus o minulosti Slovenska mi zapadajú do vašej úvahy …👍

          Liked by 1 person

          • Je tam urcita paralela……….budeme sa prizerat, ako Morpheus, alebo budeme Milovat Zivot, so vsetkym, co k nemu patril…!!!!!

            Ked Viete…….tak mozete milovat……..a tam netreba uz bojovat. To uz nemusime……….tak robme, to co mozme a je nutne a napomocne…..a co urobi Svetlo………..co potrebuje Slovensko, Rusko a nie len Rusko, ale vsetci……….Svetlo…….oni ten potencial vidia. Tazko povedat, co bude o rok, dva, ale dnes TU a TERAZ viem v mysli Podakovat a zazelat…….to sa rata….lebo zajtra tu uz nemusim byt……..krok za krokom, den po dni. Rozsvecujte Seba aj vsetko ostatne………….koho si vsimne Stvoritel v polosere dnesnych dni, tmu alebo svetlo…..?…..aky je zamer……a dal slobodnu volbu……….rozhodnutie je na kazdom z Nas……ako to bude pokracovat pre kazdeho z Nas. Kralicia nora je vskutku uzasna……….

            Liked by 2 people

        • Jox, v prvom rade veľká vďaka za článok – nesklamalo.
          A teraz k veci, pokiaľ je mi známe na Slovensku sa hľadal aj grál (práve 3. ríšou v Kostolíku všetkých svätých v Ludrovej) a asi aj sa stratili vozy s templárskym pokladom pri Pukanci. Do toho sme tu, minimálne, 6000 rokov (odliatok lebky v Gánovciach je pekný dôkaz). Dôvodov až, až, však kto by si chcel proti sebe zobrať karmu jedného z najstarších národov vôbec? A ešte mi napadlo, západ prestal mať rád Hitlera potom čo neanšlusoval Slovensko ( https://www.databazeknih.cz/knihy/kdo-prinutil-hitlera-prepadnout-stalina-396960 ) a bolo to zase Slovensko, kde pod britskou taktovkou bolo celoplošné. Vidno, ako nás briti (tí si nezaslúžia ani veľké písmeno), teda ich čvarga, ,,miluje” a bude ,,milovať”.

          Liked by 3 people

        • hej, popolvár už dlhšie vníma, že treba dokončiť sériu o MČT…
          A dnes po matričnej správe o víťazstve Slováka pôvodom z Osetska v zápasení vo voľnom štýle (pre MIGa: aj ten voľný štýl je dôležitý) a vypočutí V.Mečiara – prvých cca 15 min Hovorov M zo 4.3.2022, niet čo čakať, pretože tie nemecké jednotky s Patriotmi na Slovensku neevokujú len potlačenie SNP (preto ich tí vlastizradní vládni činitelia poslali), ale pripomínajú aj niečo iné, oveľa hlbšie a silnejšie, pretože V. Mečiar spomenul aj český NATO kontingent, takže moje vnímanie pozadia dejov je správne.
          Prepáčte, že nebudem polopatistickejší, ale nech si hlupáci mädlia ruky a strčia hlavy ešte hlbšie do slučky…

          Liked by 5 people

  6. ak majú byť voľby do samospráv na jeseň (29.10.2022) a kandidátna listina musí byť osobne nezávislým kandidátom doručená najneskôr 60 dní pred voľbami miestnej volebnej komisii, tak potom čo znamenajú tieto informácie (dátumy) na oficiálnej stránke Ministerstva vnútra SR (https://www.minv.sk/?oso1822-info3):
    1. Kandidát bez politickej príslušnosti podáva kandidátnu listinu v listinnej forme osobne najneskôr 60 dní predo dňom konania volieb (najneskôr 18. januára 2022), zapisovateľovi miestnej (mestskej) volebnej komisie…
    2. Kandidát sa môže najneskôr 48 hodín pred začatím volieb (najneskôr 17. marca 2022 do 7:00 h) svojej kandidatúry vzdať; vzdanie musí urobiť v listinnej forme a jeho podpis musí byť úradne osvedčený…???

    Plánujú sa predčasné komunálne voľby, alebo je to na odradenie nových nezávislých kandidátov kandidovať?

    Liked by 2 people

    • inak tie dátumy korelujú aj s tlačivami kandidátnych listín (treba kliknúť na vzory tlačív v texte), kde je dátum volieb 19.3.2022. Zaujímavé, inak ten 19. marec 2022 bol veľmi zaujímavý deň – mal so m z neho veľmi dobrý pocit a aj z budúcnosti, z mládeže. Videl som, čo som videl a kde a precítil to – veľmi dobrý pocit.

      Páči sa mi

    • @popolvar67, tak ako napísala mata, sú to doplňujúce voľby, kde sa menil mandát starostu alebo poslanca. Volala som na minv, aby som to preverila a bol tam veľmi milý pán, ktorý mi to lopatisticky vysvetlil:-). Termín na tento rok ešte nie je stanovený.

      Liked by 1 person

  7. V ramci pretlačanej všeobecnej paniky z nedostatku všetkého pridávam do diskusie v rámci prevzatia zodpovednosti za seba, svoj život ( bez ohľadu na to, kde kto je ) tip overený historickými krízami a to je využitie každého kúsočku akejkoľvek pôdy naozaj – kdekoľvek (parky v mestách, pri plotoch, pri diaľniciach…). na vysadbu napr. zemiakov, kapusty a pod. V Chicagu v čase hospodárskej kríze bol jeden chlapík ( nespomeniem si na meno) vyhlásený za záchrancu mesta vzhľadom k tomu, že sa mu podarilo jemu jedinému jednému presvedčiť ostatných, že ak chcú prežiť nasledujúcu zimu musia zasadiť….a prežili.
    Takže namiesto vyhrážania sa nedostatkom, strašením z výpadku zásobania prehodiť kormidlo a zasadiť. …. porozmášľajme ( domový dôverníci, poslanci ..) čo a ako by sa dala aj táto hoc na počiatku malá myšlienka pre-sadiť :)…..

    Liked by 4 people

  8. Asi budem zase trapna, ciste decko. Vy v tomto asi fubgujete riadne dlho, mna “osvietilo” pred volbami v usa trump-biden, takze dost neskoro. Chcem sa opytat tu viac “kompetentnych”, ako na tie komunity, kde mozem nejak pomoct, urobit nieco, zaclenit sa do toho “noveho, prichadzajuceho” 🙏k ludom, ktori vidia co sa deje
    Byvam na dedine pri Trnave, v Ba pracujem, momentalne som so synom na materskej
    asi je to trapne, ale neviem ako sa vy davate s rovnako zmyslajucimi ludmi dokopy, dik

    Liked by 3 people

    • Každá otázka je veľmi dobra a platná. Prva otázka je jednoduchá na odpovedanie. Prišla ste sem, zaregistrovala ste sa, aby ste mohla komentovať a položila ste otázku. Začiatok cesty je v prvom kroku.

      Vitajte a spytam sa, prečo ste tu? Čo Vás primälo ku takému zložitemu kroku, ktory robí ca 0,01% čitateľov násho blogu?

      v článku je video o 6 prioritach, Um dal tri svoje v komentároch, tie odporúčam

      No a teraz si dame modrú, alebo cervenú pililku http://leva-net.webnode.cz/products/dve-koncepce-rizeni-dve-ruzne-cesty-rus-a-zapad/
      skuste to porovnat s tym, co sa deje teraz…

      Sme tu na blogu, cast je na http://www.ksbforum.eu

      Páči sa mi

      • dakujem, viete ja uz davno vnimam veci aj inak, takymto systemom sa neda zit nekonecne. Vsade len sama spina a zlo, moralka hlboko v prdeli, nechcem tak vychovavat svoje deti, chcem aby zili slobodnejsie. Manzel miluje zahradu a prirodu, nejak sme sa nasli, jemu pomalicky dochadza co sa deje, logicky mu tiez veci nesedli od uplneho zaciatku akoze kovidu. Ja som stalr hladala asi od vysokej skoly, ked som hladala svoje miesto.. nieco hlbsie, ze toto povrchne nie je zivot ozajstny. Neviem to opisat, je to v hlbke duse. Snad chapeme, to je na dlho, ved vy to dobre viete. Citim, uz davno, ze potrebujem hlbsie spojenie s prirodou. Az mi je do placu, ako som vdacna za vsetko co nam priroda, Zem ako taka dava. A ako sa spravame?
        Ja som uz par rokov dozadu videla kadejake videa – sion, fungovanie systemu a satana gatesa co sa chysta cez tzv. vakcinu urobit.
        Celkovo k vakcinam mam opacny pristup a je jedno, ze su zakladne a povinne u detoch-je mi z toho zle, svoje deti neockujem
        Videa od pouzivatela UM som videla, aj nejake ruske od isteho prispievatela o zakone casu. So mnou sa aj celkovo deju fyzicky, psychicky urcite veci a pocity – o tychto dnoch co prave plynu ani nehovorim

        Liked by 1 person

      • Nič v zlom, ale na tom kanáli je nejaký dotazník, ktorý záujemca vypĺňa a odosiela priamo do Google cloudu. Tam zadáva určité informácie o sebe, teda okrem mena a presnej adresy, čo je ale zistiteľné do pár sekúnd. Takto niekto vyrába databázu, ktorá môže slúžiť presne na opačné účely. Neodporúčam! Ďaleko lepšia alternatíva je vyššie spomenuté ksbforum.eu.

        Liked by 1 person

        • Ahojky, toto samozrejme riesime, lebo si rizika uvedoujeme. V kazdoma pripade, kazdy kto sa chce zapojit, moze ist priamo cez nas, kontaktovat adminov skupiny a ak nechce zdielat infomarcie cez google drive, co je pochopitelne sa takto tomu moze vyhnut. V priebehu nasledujucich dni, tento format uplne cez drive zrusime a pristupime k novej alternativnej forme. Chcem sa vyhnut zdielani infomacii cez internet uplne ale proces je dlhsi.

          Liked by 1 person

        • Nevidim v tom nic, co by o nas vsetkych uz nevedeli. Ta skupina sa konecne snazi nieco urobit, na rozdiel 10-tok diskusnych jalovych skupin, ktore ziadny prakticky uzitok neprinasaju. Je napojena na bratsku cesku skupinu a kontakty sa nadalej rozsiruju. A v konecnom dosledku nie je cas vyjst konecne vonkua prijat i nejaku osobnu zodpovednost a prejavit osbnu odvahu?

          Liked by 2 people

          • Jozef a k čomu potrebujete skupinu? Aby ste si obehal susedov? Aby ste im vysvwtlil, co chcete urobit? Aby Vas niekto uistoval? Na tomto blogu budeme uverejnovat navod, ako sa prihlasit, zvysok je na Vas, mne a ostatnych

            Páči sa mi

            • Jox13, sledujem viacej diskusných fór na tému či už KSB alebo ľudí, ktorí by chceli niečo zmeniť, pretože už sú unavení životom, ktorý im je roky pomaly nútene dávkovaný, ale všade je to len o mudrovaní a dôležitosti aktívnych účastníkov. Pri výzve, aby sme začali podnikať konkrétne kroky a začať ľuďom pomáhať, vždy som bol odbitý, že mám začať u seba bez toho, aby niekto o mne niečo vedel, čo robím a ako sa snažím meniť svoje okolie. Teraz konečne vzniká skupina aktívnych ľudí, ktorí po vzore českých kolegov chcú začať pomáhať a meniť situáciu v spoločnosti, tak sa nájdu ľudia (o ktorých si myslíme, že, sú podobného zmýšľania a že by nás mali aspoň podporiť, ak nie aj konkrétne pomôcť), ktorí nám hneď na začiatku vhodia prvé kladky pod nohy! Verím tomu, že sa tu nad tým všetci zamyslíte a popremýšľate, ako náš projekt podporíte a spropagujete, lebo bude pre spoločnosť určite prospešný! Ďakujem za pochopenie!

              Liked by 1 person

              • schvalil som Vas lennpreto, aby som odpovedal.
                Kto ste, čo chcete ake mate ciele, čo mate s ksb?
                Viete uz z Vásho prispevku ide manipulativny ton, na to som dost alergický.
                Preco by mal niekto podporit nieco o com nic nevie?
                Inak Vam ľudia dali spätnu väzbu zberania dat. Už to je na zamyslenie.
                Dalej a tu otazku budem opakovať.

                Na to, co navrhujem nepotrebujete žiadne konkretne skupiny. Je nutne aby ľudia, ktorí chcú sa prihlasili ako nezavisli kandidati a sli do toho a vzali sinspäť kontrolu nad svojimi samosprávami… Viqc naozaj netreba.

                Takze, ake mate ciele a čo vlastne predstavujete?

                Páči sa mi

                • Jox, dala by som ti nato svoj pohlad ako zakladatelka spominaneho Prepojovnika na telegrame a tiez kandidatka v nastavajuci komunalnych volbach. Ocenujem tvoju snahu a ozvucenia potreby zapojit sa do riadenia tymto sposobom, vnimam to rovnako a preto som sa sama som rozhodla uz davnejsie ist do komunalnych. No rozumiem aj tym ludom, ktori sa na to necitia a preto vidim zmysel aj v takejto alternative, ako sa zapojit to tvorenia alternativnych struktur. Preto nevidim nic zle na tom, ked sa ludia zapoja do tejto cinnosti, pretoze aj nam politicky angazovanym, to pomoze najst a motivovat niektorych a vytiahnut kadre, ktore tak velmi do riadenia potrebujeme. Mam za to, ze politicky system ako ho pozanem sa bude transformovat no tiez si myslim, ze je najvyssi cas sa zapojit aj do tohto dobiehajuceho, pretoze skusenosti z neho budeme potrebovat. Dvere su otvorene uz dnes. Viem to lebo som tam a ty to zrejme chapes tiez. Je vsak prirodzene, ze v aktualnom procese rozkladu spolocnosti, ludia hladaju aj ine cesty a my jednu ponukame. Priznavam, ze bol technicky omyl vyuzit nastroj od googlu, preto na jednej strane som rada za kritiku, ktora prisla, aj ked sa mi zda byt zbytocne vyhrotena a ustrachana, ale na tento podnet sme uz prisli s alternativou, ktora dame za kratko do obehu a informacie nebudu hromadene online ale fyzicky u nas a osobne sa s nami moze spojit kazdy a sam za seba rozhodnut, ci je to nieco prenho alebo nie. Preto ak mas ty alebo ktokolvek inym zaujem sa o tom dozvediet viac a nesudit knihu podla obalu, si na skupine viac nez vitany a potom nasu myslienku pochopis lepsie a mozno sam uznas, ze to nie je v rozpore s tym co hovoris ale skor pridanou hodnotou pre novo vznikajuci system.

                  Liked by 1 person

                  • To je zaujimave. 3x straw man argument a nepovedane nič. Davam Vás na zoznam podozrivych aktivit, od ktorych ruky prec.

                    1. Už ste druha ktora hovorí ver nám, nesúď. Ja nemám čo sudit, nemám čomu verit, pretoze ste nic nepovedali, okrem 3x manipulácie a hrania na city. Otázka, ktorunsom uz raz dole dal. Kto ste, čo zamyšľate a aky máte cieľ. A nepytam sa na meno, to chapete zasa Vy.
                    2. prisli ste pod moj clanok, dali ste info, ze tu je nieco a po zaregiatrovani povieme viac. Viete co to je? Vola sa to zber dát.
                    3. Na tomto.blogu aj na ksb fóre su otvorené informacie budeme teraz vkladať postupne ľuďom informacie do rúk tak, aby mohli bez regostracie a otvorene vždy zdarma, bez straty anonymity ziskat relevantné info. Preco neurobite to isté?
                    prečo to zahadné príďte a povieme vam,priďte a dozviete sa? Tym nedavate ľuďom na výber na zaklade dat ale na zaklade regiatrácie.
                    Stacilo tu ppvedat Vase ciele, čo chcete a ako a nechat sa ľudi rozhodnúť, či sa chcu pridať, alebo nie… Prečo nie takto?

                    Jednoduche otazky a teším sa na odpoved, vždy som ochotný sa nechať presvedcit, ze sa mylim

                    Páči sa mi

                    • Neviem o tom, ze je možné tu na blogu Oracla prezentovat sa verejne a robit si reklamu na svoje projekty, len tak uprostred diskusie, preto som pisala viac menej v naznakoch, domnivajuc sa, ze to bude dostatocne jasne a pochopitelne, no zjavne pre niektorych nie je a aj ked som si neni ista, ci aj po tomto dovetku bude, odpoviem ešte raz na niektore otazky a narazky vyssie a za mna povazujem tymto tuto vec v tejto diskusii za uzavretu bez ohladu na to, ci pride nejaka dalsia reakcia, ci uz dehonestujuca alebo pochvalna. V pripade, ze bude zaujem o viac info aj od ostatnych, dohodneme sa z Oraclom, ktory o tomto projekte vie, sme cez skupinu spolu v kontakte, ci by bolo mozne oficialne nejaky clanok k tomuto projektu v buducnosti spolocne pripravit.

                      Takže Jox,odpoved na otázky: Kto sme: ludia, ktorí pochopili že sa treba spájať a nie rozdelovať ako sa o to snažia riadiaci pracovníci našej vlasti a relatívne úspešne sa im to darí. Starý systém sa rozpadá a sme si vedomí že sa musíme v prvom rade sami snažiť ako tie zmeny prežiť s minimalizovaním negatív ktoré prinesú. Cielom je pripraviť sa na nadchádzajúce obdobie krízy (ci už potravinovej,energetickej,moralnej atd.) Ako jednu z možností ako si navzájom pomoct vidíme vytvorenie siete ludí ktorí o sebe budú vediet aby sa mohli stretávať a prepojovať svoje sily,navzájom sa podporovať,inšpirovať,pomáhať si, nakolko nie každý má v okoli či už v rodine alebo susedov ludí, ktorí nesúhlasia s tým čo sa deje ale majú okolo seba ludí, ktorí poslušne kolaburujú s týmto fašistickým režimom v nádeji, že svet sa vráti do starých kolají. Preto je našim cielom vytvoriť na Slovensku jednotlivé bunky a na to slúži práve spomínaný prepojovník na zaklade ktorého vieme dat ludom vediet kolko ich v danej lokalite je aby mohli vytvorit svoju skupinku ktorá by už realne fungovala na osobnej báze. Príklad:niekdo má k dispozicii podu ktorú nestačí sám obrábať a další by zas rád sadil a okopával a nemá kde. Pritom mozu byvat blízko seba a ani o sebe netušia. Podstata je “ten delá to, ten zas tohle a všichni spolu udelají moc,”. Zúčastnili sme sa stretnutia ktoré bolo nedávno v Tábore, počítam že o nom ako konceptual vieš nakolko tam bolo zucastnených dost ludí venujucich sa KSB a tam sme sa skontaktovali s jihoceskou bunkou ktorá je v týchto aktivitách pred nami nakolko začali už pred rokom a dohodli si aj vzájomnú spoluprácu. Kopirujeme aj ich sposob prace, sme v priamom kontakte, a pomaheme si navzajom v buduvani tejto siete. Neviem ci aj ich projekt povazujes za podorivy a neprehladny, a odporucas ludom, aby sa od stranili. No oni uz vysledky maju a my sme v zaciatkoch. Ci nas bude 30 alebo 30000 nezalezi, stale je lepsie ako zostat sam bez pomocnej ruky. Kto chce, pomoc najde. S pracou svob. budnky jihoceskej, je mozne sa oboznamit sa blizsie, ci uz relacii Yvettky Richtarikovej alebo priamo spojenim sa so Sarkou a Honzom. U nas sa sformovala skupina ludi, ktori sa inspirovali pracou nasi bratov v CR, spojili sa a s nimi a robia na obdobnej verzii tu u nas. Samozrejme je vsetko na dobrovolnej baze, vratene zdielanie informacii. Vsetkym zucastnenym ide o to, aby ludia spolupracovali a spoločne prekonali toto obdobie a začali tvoriť nový typ spoločnosti založenej nie na individualizme a “hraní sa na svojom piesočku” ale na kooperacii uzitočnej pre všetkych zúčastnených v zmysle clovek cloveku bratom, nie vlkom. Týmto diskusiu na tejto stranke ako spominam vyssie, na tuto temu končím. Myslím že so dala dostatočne vyčerpavajúcu odpoved, kto chce tak sa na tomto projekte bude podielať a zapojí sa ,kdo nechce tak sa nezapojí a kto chce nech ho pokojne sabotoje a dehonestuje dalej. Verim, ze nasa snaha sluzit spolocnosti, prekona vsetky negativisticke nastrahy. Každý, kto ma schopnost samostatne uvazovat sa aj na zaklade diskusie vyssie sa rozhodne, ci to s nim suznie alebo nie. A čo sa týka toho, že píšem pod dvoma menami tak ano, vyhradu beriem, ale na vysvetlenie, druhu odpoved som dala pod menom, ktore mam v skupine na telegrame aby si ma kto chce mohol dohladat pripadne aj ty, aby si videl, ze nema zaujem vystupovat anonymne a len z nejakeho dovod zbierat udaje od ludi. Oraclove rady pridavania celeho mena mi pridu namieste a standardne tu vystupujem pod nickom crystalswoods, ktory mi nahodi automaticky, len ma nenapadlo na zaciatku, ze sa diskusia k projektu sa takto vyhroti, takze mi zmena mena prisla skor na mieste, a ked som videla, ze sa to zmenit da tak som tu moznost zvolila, nepredpokladala som, ze to budes vnimat negativne, ako aj celu vec. Zamerne vsak z bezbecnostych dovodov, neuvadzam, kto dalsi sa na tom podiela, ani nazov pod akym projekt vystupuje a ani cele know how a ostatne detaily a tak ako hovorim, mozeme doladit neskor ak sa dohodneme s Oraclom na nejakom oficialnejsom postupe sebapropagacie cez jeho blog, Bez jeho vedomia a suhlasu ostatnych zakladatelov, take nieco robit nebudem.

                      Liked by 2 people

  9. ahoj Jox, necitaju tu len tie profesie ktore si menoval, ale aj komunalni a mozno aj VUC zastupci. Jedna ne vec je fakt, bez zastupka si primator neskrtne, ale ono to plati aj naopak. Preto sa snazia progresivni podpindos ovladnut zastupka cez kvazi obcianske hnutia a iniciativi. Dalo by sa k tomu povedat a napisat ovela viac, takisto aj k tomu ako miestna politika funguje.
    Mozno zalozit TM kanal pre tych ktori by chceli a maju zaujem ?

    Liked by 1 person

    • Presne toto su nasi podpindos k kt. som pisal vid vyssie. Pozrite sa 5 rokov dozadu za koho a ako kandidovali. Ani jeden nekandidoval za politicku stranu, vsetci nezavisle, pripadne nejake podpory viacerych stran. A len malokto tusil ake je tam pozadie. To iste sa stalo v ZA kraji, TT, BA, NR….atd. Nasledne vznik SK8, ktore v podstate manazovalo celu “pandemiu” … no da sa pokracovat, ale kedze su za rohom volby, bolo by dobre tuto zvargu preriedit.

      Liked by 1 person

      • áno to je ten problém z “nezávislými”.
        Pokiaľ je to kandidát za nejakú politickú stranu, tak volič cca vie, čo môže od daného kandidáta očakávať.
        U “nezávislých” to tak nie je, a na prvý pohľad nie je zrejmé, kto daného kandidáta v skrytosti pasie. Bolo by naivné si myslieť, že v dnešnej dobe, kde prebieha v zákulisí tvrdý boj o “mať svojich ľudí na dôležitých postoch naprieč celou vertikálou aj horizontálou moci, sa na vyššie posty dostanú skutočne nezávislí kandidáti.
        Na druhej strane je to pozitívne v tom význame, že to núti voliča v prípade “nezávislého” prelustrovať jeho minulosť a pozadie, a nespoliehať sa na stranícku záruku za kandidáta. Viď. napr. Monika Beňová za SMER…
        No na takéto postupy a rozhodovanie sa musí dozrieť aj volič, pretože tá lustrácia, konkrétne u vyššie zmieneného Trnku prebehla, bolo toho dosť naňho zverejnené, a napriek tomu to kreslo získal.
        Pozitívne je, že zrecí proces voličov nabral na intenzite a ešte zosilnie…

        Liked by 1 person

  10. v nasej dedine doslo k zmene starostu v minulom obdobi a kedze vymenil vymetenu slnieckarku, navyse dost neschopnu, minajucu peniaze ala matovic, tak hovorim, ze ano, ma zmysel sa angazovat a nie ze nie.
    problem je ale v tom, ze sme vo faze, kedy sme vystaveny 6-tej priorite, teda priamemu ohrozeniu, a tym padom si myslim, ze je okamzite vykonat akutne opatrenia, ktore zabrania zniceniu rodiny ako takej. v prvom rade, prichadza nedostatok a nedostupnost akehokolvek produktu, aky teraz viete najst v predaji. takze je potrebne adekvatne k tomu pristupit, hned teraz. clovek tym usetri do buducna a tiez sa vystavi priamemu ohrozeniu (strkaniciam, cakanim v rade s potravinovym listkom v ruke, apod), pretoze toto vsetko smeruje k velkemu socialnemu vybuchu. je potrebne zabezpecit, napriek velmi tazkym casom, ktore uz coskoro zacnu, aby sucasna generacia nezostala vo vzduchu. toto dokaze zabezpecit uz iba, ak to tak mozem povedat, rodinny kruh, pretoze vsetko ostatne brutalne zlyhava. par ucitelov, ci inych vynimocnych, stale moralnych ludi, to nemoze zachranit. v spolocnosti totizto zacal prevazovat degenerativny duch a kym v minulosti, tych par jednotlivcov bolo spolocnostou lahko eliminovanych, aby neskodili, teraz je skodna na vsetkych urovniach, nielen riadenia, ale aj ludi ako takych. degeneraciu vidiet najmenej mozno u starsich ludi, no postupne smerom k mladsim rocnikom je to naozaj katastrofa.
    je potrebne zacat pestovat, chovat, tym padom si hned najdete spolocne zmyslajucich.. ak toto niekto chce zacat riesit, nakupte okamzite semena, priesady, foliovniky, hnojivo, rozne doplnky ako siete proti hmyzu, urychlovace kompostu, zrno a srotovnik pre domace zvierata, 220l sudy, kde napchate suchy chleba, zrno, srot, toto vsetko priatelia len za posledne 3 mesiace narastlo o min 30-100%.
    je potrebne zabezpecit si prisun vody. na zaciatok aspon zbieranie vody do sudov, kto ma povrchovu vodu, tak sa da kupit obycajna vodna pumpa, ktoru zatlcie kazdy 5 metrov do zeme. kupte si dopredu cerpadla, okamzite, cena stupla za 2 mesiac o min 50%. zabezpecte si v pripade maleho mnozstva vody, ze budete zlalievat kvapockovo, cez nejaky casovac, ktory rano, mozno vecer vzdy na par minut pusti vodu priamo ku korenom rastlin..
    nemate podu? pozrite si preperov, ako pestuju vo vnutri panelakov, na balkonoch, daju sa kupit take vrecka, do ktorych zasadite od zemiakov, az po cokolvek ine. neexistuje, ze sa to neda. pozrite si urychlene, ako to riesili na kube pocas 90-tych rokov, ked im zostali stat doslova traktory na poliach a nemali ziadne hnojivo.
    zabezpecte si uz teraz moznost alternativneho ohrevu jedla. bez tepleho jedla sa do mesiaca z cloveka stava zombie. neverite? uvidite..
    je toho vela, co sa da robit, netreba sa bat zacat ani s malym rozpoctom. hlavne uz necakajte. za seba este poviem tolko, ze su tu ludia, ktori riesia veci aj pre vas, hoci nic momentalne nie je vidiet, takze nezufajte. kazdy vsak musime zacat od seba, tak prosim konajte, teraz.

    Liked by 6 people

    • ide to cez brokerov, ale zatial centralna banka Ruska zakazala predaj rublov nerezidentom….da sa ocakavat, ze to bude docasne, resp. sa bude kupovat cez Turecko ci Cinu, ale to pre drobnych nie je. V zmenarnach nie su (jedine ak by este nejaky ten zvysok), banky nemaju dovolene, takze to vidim skepticky. Moj broker mi ukazuje kurz, ale v pondelok hovorili, ze realizovat sa kupa rublov neda…….takze z mojej strany uvidime.

      Liked by 1 person

      • FX Broker – to je len Kurzova stavka, vyplata aj tak v Mene Depositu (EUR, USD).
        Mozem sa opytat u ktoreho Brokera ste a ake ma podmienky ? (paka, spread, Swap)
        Mam obavu, z pozastavenia stavkovania, Rastove (Long) pozicie na RUR velky zaporny swap, nevyhoda drzat. Len v teoretickej rovine sledujem RUR, nestavkujem.
        Retail na RUR nezbohatne 🙂
        Myslim, ze ani mimo RF sa nebudu predavat a ked vizova povinost, tak skoro sa tam nedostaneme.
        Jedine vekslovat na cervenom namesti 🙂 pocitam ale ze tam maju dost vlastnych vekslakov.
        Stejne je uz po vsetkom, take pohyby uz nebudu, uz len rovna ciara na grafe.

        Páči sa mi

    • dam svoj tip. skusil som obvolat vsetky banky a zmenarne, no nikto ruble momentalne neriesi. kedze som mal cast penazi v krypto, kukol som na exchange, na ktorom obcas spravim nejaku operaciu s krypto, ci neponukaju par s rublom. na moje prekvapenie ano, takze som asi 1/3 svojich penazi v krypto previedol na rubel.

      Páči sa mi

      • Aj si ich previedol na niejaky Bankovy ucet alebo vybral v Hotovosti ?

        Dam tiez svoj neovereny tip: Skusit dovolenku v Karle Varle (Kolonada, Thermal, Pupp), tam je pocetna Ruska Komunita, je predpoklad, ze budu mat RUBle. Nezabudnut kufre, Max Nominal 5000 Rubel = nieco cez 50 EURo.
        Pripadne este skusit Marianske a Frantiskove Lazne

        Páči sa mi

        • na to aby si to previedol, potrebujes ucet vedeny v rubloch. ten ti uz teraz nikto neotvori. je potrebne si bud vybavit kreditku na exchange-i, pouzivat tretie strany na prevody, alebo si peniaze vyplatit na svoj ucet, ktory je napr v eurach (samozrejme ze nie dnes, ale v momente, ked napr. rubel stupne alebo ty chces nieco nakupit a potrebujes peniaze). posledna moznost jednoznacne podlieha danovemu priznaniu, takze je potrebne postupovat s ohladom na tuto skutocnost.

          Páči sa mi

  11. Jox, okrem neustaleho utoku na Fica co nespravil za 12 rokov by si mohol aspon raz dat aj sumar, co vsetko za tych 12 rokov stihol spravit. Len namatkovo, ochranil vodu, skupil naspat akcie strategickych podnikov, uspesne branil migracii, zvysoval zivotnu uroven, znizoval dlh, atd a to aj napriek tomu, ze musel bojovat proti zahranicnym mediam, mimovladkam, opozicii, zradcom vo vlastnej strane, ambasadam, europskej unii, usa, a proti casti retardovaneho narodu atd. Zvladol to v casoch, ked zapad mal este vacsinu svojich pak pevne v rukach. Teraz pises, co ides robit. Ver mi, vazim si to a podporujem ta v tomto na 100% a ani nahodou si nedovolim ta netaktne pytat, kde si bol poslednych 12 rokov a preco si to nezacal robit skor.

    Co sa tyka blahoveho trestneho oznamania, uplne ho v tom podporujem. Vobec totiz nejde o to trestne oznamenie ani o to, ze by mala byt bojovnicka so zlom odsudena ci nieco podobneho. O to neslo ani v najmensom. Ak blaha napise statusy na madam, tak ho sudne stihaju a nutia mazat prispevky. Ak ale poda trestne oznamenie, je uplne jedno ci bude uspesne, ale ozvucil velmi zavaznu informaciu a to je to, ze tato fasisticka vlada otvorene podporuje nacizmus. Este to aj prebrali media a cele infopole a sud mu nemoze ani nakazat aby to zmazal. Riadenie je proces informacny a sirenie informacii je riadenie. O to islo, spravil to spravne, az neverim, ze to bol jeho napad, ja ho moc nemusim za to, ze nadava na Stalina a na bolsevikov, a to si hovori aky je scitany.

    No a porovnavat Fica a Putina, to ja ako porovnavat slovenske a Ruske zdroje …

    Liked by 6 people

    • Ale samozrejme.
      Tak najskôr, to, kde bol Jox poslednych 12 rokov pane, Jox zachranil pracu 700 ľuďom v jednom regione a zariadil, ze tam nevyskocila nezamestnanosť matiek samoziviteliek a otcov od rodin dosť signifikantne.
      Teraz ku pane Ficovi. kozmetocké veci su kozmetické veci. Pri záchrane pracovnych miest som musel prisť do styku s vladou. Nepomohli a prišli s korupciou. Ľudí z hospodárstva som vtedy vyrazil skoro zatvorenymi dverami za neslušný návrh.

      A videl som, ako postupne degradujú. A bol som za statnymi tajomnikmi, lebo ku ministrom ma nepustili. Zamestnaval som len 700 ľudi, nien15000 ako VW, ako mi povedal jeden z nich, vsak pan docent.

      Ked som hovorilns nimi o diverzifikácii priemyslu, vysmiali ma. Tak, ako profesora Staneka. Hovoril som im o zmene danovo-odvodoveho systemu, vysmiali ma.

      Tak som pane zacal hovorit s lokalnou urovnou. s nasim panom županom. O školstve, o vzniku specializovanych fakult v regione, to bolo zamietnute, ved mate B-lavu, bola odpoved. Hovorili sme o podrzani zamestnanosti pomocou s energiami (rokovania o zlepseni stability dodavok energie, nepreslo), dokonca neboli ochotni pomoct kym to plne nezaplqtime ani s autobusmi.
      Hlavne, ze mimovladky dostavali stovky milionov na to bolo. Bolo aj na konferencnu salu Globsecu, bolo na lgbti prajdy a podobne sracky. Ale nebolo na podpory PPD (druzstiev), strojariny (mimo automotive), elektrotechniky (mimo automotive), domaceho vyvoja (mimo automotive), vyrobcov potravin (sami doviedli na pokraj krachu dvoch majitelov mliekarni, pokial nezacali “prispevky”)…

      Takze pane, do politiky, ktora sa robila “za oponou” vidim. Nastavene na podporu len proexportnej politiky, svojich ludi, ktorym sa vybavovali veci expresne a z rezerv ministrov a eurofondov, kratkodobe “úspechy”….

      Tak a teraz pane mi povedzte, kde je diaľnica do Košíc (chod s tym do piče, bola reakcia, ked to meciar priniesol Ficovi ako ROZPRACOVANY projekt), kde je cargo letisko Sliač (dlhodoby prijekt), kde je prekladisko pristav Bratislava (dlhodpby prijekt), kde je sirokorozchodna z Ruska (dlhodpby projekt), kde ne nasa armáda (nemame, prerobena za fica na ozbrojene sily, iny pojem, iny vyznam), kde je materialny pravny stát (sídil som sa 10 rokov kvoli prietahom tiez za Fica a scoje peniaze neuvidim aj ked som vsetko vyhral), kde je program rozvoja vidieka (rozpracovany projekt), kde je program polnohospodarstva (poda teraz zastavana fabrikami a hlavne skladmi), kde je hydinarsky a masospracujuci priemysel….

      Pane chďte doprdele, ak to nevidíte…Fico rozjebal štát, aby som to povedal tak, aby ste to pochopil….

      A Fico teraz hra formu, ze on nic, ze urobil chyby. Nie, rozjebal štát.

      Za fica prislo ezdravie a udaje o nas su v holandsku. Za toto by zasluzil basu uz len. Za fica sa prijali zakony na silne sledovanie pod plastikom, ze v mekdonalde v kosiciach nahlasili bombu. Ja si to pamätam velmi dobre, nemam pamät davu 2 tyždne…

      Boj proti mimovladkam? Nebudte smiesny. Zakon FARA, zatvorenie toku penazi z rozpoctu statu a vykapali by do roka. Nie, my im dame 40 milionov….

      Ale Jox zatal do živeho však? Pretoze Mlcanie fasistov malo uspech, bol pan Fico na Slavine v neobvyklom momente…A bolo z togo dalsie PR videjko…. Uvidime sa vo voľbách a dufam, ze ako cvargu liberalno fasisticku, vytlacime zo samosprav aj cvargu smeracku. A hovorim o cvarge, nie o poslancoch, co sa snažia…

      to je vsetko

      Liked by 6 people

    • K Joxovej odpovedi, pridám svoju odpoveď, písala som to už minimálne 2x, na youtube je video, kde slaboduchy Eduscho, hovorí to isté čo Fiona. Jeho možno trestne stíhať, tak prečo to TO nedal Blaha aj na Hegera? Ako správne sa Noro na IV vyjadril, prečo nutne každý prejav musí Fico začínať tým, že odsudzuje útok na Ukrajinu. Nestačí to povedať raz príp. 2x? To TO na Fionu nechápem, ale vôbec. Dobre ozvučil to, stačilo nato FB status.

      Liked by 1 person

  12. vazeny pan jox,najprv som sa len tak chcela opytat,preco si skoro nikdy neodpustite-kopnut si do fica,teraz-kedze mam precitany psledny vasprispevok-tak,toto vsetko ste ocakavali,ze ma riesit fico,prepacte-ale staci si precitat par slov profesora koukolika-napr,co robi z ludi moc-staci male zmocnenie,nemyslim fica,toto si napriklad velmi vazim na panovi oracle,chodim na tento web roky,je pre mna nevyhnutny-ako voda a chlieb,mam 87,a prezila som vsetko-od vojny ako 10 rocna,50te roky-nemate predstavu co vsetko okrem smrti,dalsie vsetky nase rezimy a okolnosti ma donutili ist do ami-3 roky,takze viem porovnat,dakujem za pozornost

    Liked by 2 people

    • Draha Aveeva ocividne ste nic väčšie neriadila. Pretoze to vsetko co som vymenoval boli robehnuté projekty, na ktore boli peniaze, boli ľudia, boli dohody vratane medzištátnych. Len bolo treba pokračovať.
      Ked máte 87, tak si pamätáte vystavbu Slovenska, vsak?
      Ako to, ze sa mohlo toľko postaviť? Lebo boli projekty a ľudia to riešili aj akciami Z. No kazda fabrika mala minimalne jednu dve chaty pre rekreacie zamestnancov, vsak? Prečo? Lebo to bol zamer toho “režimu”, aby sa mali roľníci a robotníci dobre.
      Moja prababka a babka boli podielníčky v druzstve. Každy rok dostali dve vrecia zbožia, dve prasce a mlieka a smotany sme mali na kupanie, nielen na jedenie….

      Pretože aj to bol zámer….

      Zamyslite sa s Vasimi skusenosťami, prečo jeden človek zrušil plan, ktory mal:

      a) urobiť trhovú slučku do zapadnej europy z Ázie cez nakladné letisko, zeleznicu a pristav
      b) urobiť technologicko – diplomaticke centrum europy podporou vyskumu cez vystavanie ďalsich vysokych škôl so špecializaciou
      c) urobit diplomatické centrum, kde sa realne uvazovalo o presunutí urcitych inštitúcii EU na Slovensko….

      A čo sme teraz? A áno, je to lebo Fico.
      Miesto nakladneho letiska mame vojenské, kde sú nasáčkovani Americania na 10 rokov
      Prekladisko z Ázie sa presunulo do Poľska
      Diplomaticky si z našimi predstaviteľmi nebaví už ani klučka na dverách….

      No ak si myslíte, že to začalo za pána Matoviča či pána Hegera, nie nie, zacalo to už za pána Fica….

      Liked by 3 people

      • Musim jedine suhlasit. A samozrejme Fico is only talking head again, len ma gule ma rozdiel od ostatnych. Matel sa dostal k moci hlavne kvoli a vdaka neumernej miere korupcie a rozozranosti kadrov na vsetkych urovniach Smeru. Uz si asi nespomemie co stvarali Paskovci v Kosiciach, kde si tem curak postavil vilu ? Posledna koalicna vlada bola cista zlodejina , ktora priviedla stat na pokraj priepasti a ktoru LEN vyuzili podpindos na odpalenie majdanu a nasledne vitazstvo. Caputova vyhrala vdaka Ficovi, tak ako aj Matel. Netreba ale zabudat, ze su len talking heads. Za Robkom je stale RF development as uz od zaciatku a za tym dalsie… na a Slavo resp JaTy a strapaty to manazuje a sem tam si zahra rolu aby sa nepovedalo.

        Páči sa mi

  13. presne to vystihol andreikoh,co sa tyka fica,ja sa pamatam,ked prisiel do bruselu s nejakou vaznou temou-nezaregistrovali,predlozili mu agendu lgbti,ja hovorim-nie ze tancoval na hranici noza,ale na ziletke,samozrejme ,ze robili chyby-jeeej.jy som ich v zivote narobila,ale vecna kritika a vecna sebachvala budi odpor

    Liked by 3 people

    • No vyborne. A co ste v minulosti riadila väčšieho? Pretoze kazdy robime chyby, ale chyby, ktore su chyby pre jedneho, sú pre iného riadeným procesom.
      A ked to nevidite alebo nechcete vidiet po tom, čo som vymenoval ktore projekty Fico bezbreho zastavil, lebo boli vsetky uz nastartované a rozpracované, to je ekonomická vražda štátu.
      Zmena legislativ bola legislativna vražda.
      10 ročné sudne konania likvidacia materialneho pravneho štátu, zavedenie špehovania priprava na cenzuru cez extrémizmus…

      To nie su chyby mila aveeeva, to bol riadeny proces….

      Liked by 3 people

  14. prosim ta len sa neuraz,no co som riadila-ani to tak hrdo neberem,ze riadila-to ma ani nenapadlo-no bolasom vrch na 125 postelovom muzskom,2 stanicne,prijem akut pre 3 okresy,ochranne liecby,a chronikov,no tak privela emocii,ziadne chyby,ale nemyslim ze taky fico osobne mohol mat vplyv na dotycnych ludi,vies okolnosti sa tak zvrtli,ze som musela ist do usa,3x vzdy na rok,a tam sa ma obycajny clovek-syn babky pytal,ci aj u nas sa vsetci menia s novou vladou,teraz charaktery sme vsak rozne -niekomu aj malickost hned zdvihne sebavedomie-boh ćhran.co najmensia moc dakaze s ludmi,no vies,ked mas 87-prezijes uz vsetko mozne,a sledujem vsetko-pretoze mam 5 vnukova vnuciek,vsetci idu po vzdelani,a 2 by mohli robit modelky,ale prednost ma vzdelanie-dnes mi toto robil vnuk z brna cez timwiver,tak sa opatruj

    Liked by 1 person

    • keď ste riadila 125 lôžkove, vyborne. Tak Vam dam otazku a ja odpoved viem uz vopred. Nechala by ste riadiť oddelenia ako zastup na 3 tyzdne povedzme udrzbarovi, bez vzdelania a skusenosti na sesterskom? Nechala by ste zavadzat kanilu na detskom povedzme ekonómke, bez praxe? Či by ste nechala obsluhovať pľúcnu ventiláciu nevyškolenemu saniťakovi?

      Viete, co tym myslim? Kazdachyba, ktora by sa stala v horeuvedenych pripadoch by viedla ku zdravotnemu poskodeniu pacientov v lepšom pripade a smeti v horšom…

      Počítam, že vo vasom veku, ste nastúpila do nemocnice pocas študia na strednej zdravotnickej a ze ste presla postupne cez funkcie, v ktorych ste pochopila praxou a dalsim vzdelavanim, ako sa vyrovnavat s problémami a nasledne uz bol mensi problém s riadenim.

      A teraz to vezmem inak. Trufla by ste si na riadenie Fakultnej nemocnice Ruzomberok? Ak áno aj nie preco?

      A tskto je to aj so štátom. Za 10 rokov vlady, ked máte aparat, musite za prvé 1 či 3 mesiace dostat aparát do stavu dôvery. Nasledne zaviest kontrolné mechanizmy a riadenie. Do 3 rokov aspon čiastočne vyriesit problemy plnej funkcie riadenia, cez bezštrukturno/štrukturne kombinacie.
      Následne môžete použivat aparat na pomoc a rozvoj spolocnosti.
      Máte už svoje skusenosti, pozrite si len posledné programove vyhlasenie poslednej vlady pana Fica. O rodine je tam až 7 riadkov s obvyklými kecami, ziadne kratko, ci dlhodobé ciele…
      A o diverzite?Teda v preklade lgbtiqplusminusautobus? 2 strany….

      Je smutné, ze toto musim pisať, no tak to bolo. Problém Roberta Fica bol a je, že nepustí nikam do blizkosti odbornikov. Máme na Slovensku svetove formáty typu profesor Staněk, doktor Lakota, doktor Weis, a to su len ti medialne znami.
      Vedel by som za 5 minut obsadiť spravnu radu a riaditeľa Vseobecnej zdravotnej poistovne, ktory by do roka bol schopny zastavit safárenie. To isté v inych štátnych inštituciach. Je dosť ľudí, no problem je v systéme.
      Kto siel kedy sediet za ocividne zlé nakladanie a spravu štátneho majetku? Odvolanie je vzdy politicka, nie teestopravna zodpovednosť….A aj na toto by bola byvala šanca, zaviesť zodpovednost za rozhodnutia v štátnych inštituciach. Kontrola, objektívne kľúčove ukazovatele vykonnosti, dlhodobé plany urobene a skomunikované s ľuďmi… Takto sa riadi a potom aj rozbehnute projekty na vytvorenie silneho Slovenska budu uapešné….

      Liked by 2 people

      • vie jox ,ty si velky odbornik na riadenie,to ja nie som,a nezda sa ti ,ze si beres nahlavu prilis vela roznych oborov,a vies,ozaj mam zdravku a specializaciu,dokonca moja prva staca bola mimoriadna kardiologia,no dnes sme uz inde aj v tomto odbore obrovsky pokrok-nem vozili z hradca kralove po kardiooperaciach-uplne prve,tam som aj videle pitvu toho nadherneho diela -ake je nase srdce,idem inym smerom,milujem cajkovskeho ,aj nemeckych hudobnikov,odkedy viem citat-citam-terazky berem aj 20, klasiku mam za sebou,terazky uz citam vsetko,vcera boli vnucky v bystrici na romeo a julia s hudbou prokofjeva,som hotova,ked pocuvam tanec rytierov prokofieva-no vzdelanie ake mam-lepsie uz mat nebudem,moja prihlaska ostala viset na knv-ani neodisla na vysku-50te roky,inac strana ma kadrovala 1x rocne-taky tam sedel ,co nevedel ani citat,takze takto so mnou mozes podla intelektu,no asi mi da oracle vale-sbohommaria

        Liked by 1 person

        • vies,jox ,ale musime sa pozerat do buducnosti.no ja kvoli tym detom,a ver mi,ze som odpozorovala ,ze mame odlisnu mentalitu od anglosasov,my mame a vyznavame uplne ine hodnoty,este aj ti najbiednejsi sa habeme po vzdelani,ine vztahy v rodine,aj som si niekedy vravela-co ta do toho zenska,su ini,je to ich vec,ale to ti neda ,kedze badas ako oni ponizuju slovanov,tak ja sa zase povysujem nad nich,to je este aj taka dost primitivna vec-este aj v osobnej hygiene sme vyssie,to som pobadala,o tom co my jeme a co oni,to uz by bolo vela tarania,tak prepac,este raz

          Liked by 1 person

        • nie je dovod na nejake vale sbohom. Skôr je to o to zamyslení sa. Riadila ste 125 lôžok, ako hovoríte. Mala ste skusenost cez rôzne priečky odbornosti, aby ste mohla nasledne robit tu pracu gramotne.
          To isté je potreba na urovni štátu. Ak chce smer uspieť a nie byť v ucebniciach ore buduce geberacienoznačený, ako protislovenský, musí zmeniť stratégiu. Už nie politika, ale akcieschopnosť je potrebná na to, aby sa niečo zmenilo. 2 roky skoro ty píšeme o rôznych metódach. Znižujeme mieru krvavosti niektorych udalostí, bez tejto partie mohol byt pred 2 rokmi 17.11 tragediou naroda, nakoniec bol dôstojnou spomienkou a národ ukazal, aky je mentálne silný.
          No teraz už nie je čas na šaškovanie pred kamerami, na vypisovanie statusíkov, na hranie sa na mao ce tunga, či che guevaru a tliachanie.
          Ak chcú dokazať čokoľvek, a oni ako jedini maju clensku zakladňu na to (ale uz sa opakujem v x-tom článku) musia urobit 2 veci:
          – začať pouzivať účinné proatriedky obrany národa (a oni vedia sakra dobre, čo myslim)
          – musia začať vyhľadávať odbornikov na riadenie a ine rezorty, to, co tam majú mimo kaliňáka st, je katastrofa. A o riadení ani nehovorím

          s tym tímom, minus pellegriny uz privodili dnesnu situaciu a nezartoval som, naozaj za to.môžu, bez legislatívnej prípravy minimálne 8 ročnej by sa nedalonurobiť to, čo urobilo oľano za tak kratky cas. A mimochodom koliková bola za fica štátna tajomníčka, naď bol členom smeru a to nehovorim o štátnych tajomnikoch a dalších…
          Takže toľko, už teraz nie je čas sa heat o fazuľky, ale je čas sa pozriet pravde do očí. Smer nás povedie nespravne, ak sa nesplnia horeuvedené body.

          nestacili Vám deuhe 50te? Chcete znova normalizáciu? Ja nie….

          Páči sa mi

  15. https://www.youtube.com/watch?v=Pj8CmKwqs50 (RAY DALIO – MĚNÍCÍ SE SVĚTOVÝ ŘÁD) Niečo o ekonomikách, o vládnutí, o svetových mocnostiach a tak.
    A ja len tak na okraj….
    jox13 Oracle napísal, že Fico nie je pre Slovensko východiskom, ale momentálne je pre Slovensko najlepšou možnou voľbou. Pokiaľ nebude niečo (niekto) lepšie ako táto čvarga čo máme teraz.
    Inak čo sa týka Fica a jeho riadenia nášho štátu, tak možno nemal zlé úmysly, len “zlých páničkov” ktorí ho držali za gate. A v podstate určovali čo má, čo nemá, čo ešte môže a čo už nie. Keď sa im znepáčilo jeho konanie (lebo nešiel podľa ich plánov) tak ho “odstavili” (Kuciak prevrat). Zuza Pučatová to má v podstate jednoduché… Ide podľa notičiek pánička a je jej úplne jedno čo si o nej slovač myslí. Lebo ona to vníma “…všetko tak citlivo”.
    A ešte niečo posielam na záver…
    TORONTSKÉ PROTOKOLY zhrnuté do 15 bodov:
    Je potrebné posilniť „spoločnosť zábavy“, ktorá nám doteraz preukazovala veľkú službu. Uspokojenie individuálnych očakávaní ľudí riadené ich prvotnými pudmi je slabé, pričom výsledkom sú ovplyvniteľné a manipulovateľné generácie. V záujme toho, musíme využiť všetky výdobytky audiovizuálnej technológie, a ich prostredníctvom vychovávať ľudí (s dôrazom na mládež) k individualistickému svetonázoru, pretože človek budúcnosti, má byť taký. Sebecký človek nemá ideály, nemá sny a ani vnútorné charakterové držanie.
    Posilňovať rozširovanie anarchistických ekologických názorov, s dôrazom na poslucháčov univerzít a vysokých škôl, pretože oni sú nepriateľmi národných štátov. Takzvané myslenie „ochrany prírody“ a „Zelene“ sú našimi prirodzenými spojencami (ale len taktickými), ale len dovtedy, kým útočia na systém národného štátu.
    Nami ovplyvňovanú duševnú chudobu musíme vyvážiť falošnou virtuálnou technologickou masou, ktorá sa bude zdať ako vedecká. Najvhodnejším priestorom na to je školský systém, kde klasické humánne vzdelanie musíme nahradiť rovnakým pragmaticky technickým spôsobom náhľadu na svet.
    Musíme iniciovať medzinárodne slobodné obchodovanie, odstrániť ekonomické a politické hranice a dane, ktoré zaťažujú zahraničný obchod, pretože tým národné štáty stratia jednu zo svojich najsilnejších zbraní. Národné a vlastenecké cítenie sa stanú čím ďalej tým smiešnejšie, čo napomôže globalizácii. Slobodný obchod bez hraníc, napomôže zvyšovaniu nezamestnanosti, menšie národné štáty stratia konkurencieschopnosť a tradičné odvetvie národných ekonomík sa vyčerpá a stratí svoje trhy.
    Naši ľudia a sympatizanti v prvom rade obsadia oblasti v národných štátoch, a to na ministerstvách zahraničia, na migračných úradoch a v medzinárodných migračných agentúrach. Ich úlohou je, aby brány vyspelých krajín otvorili čo najviac pre migrantov prichádzajúcich z krajín tretieho sveta (hlavne z Afriky a Ázie), pretože tak sa zvýrazní napätie medzi domácimi a prisťahovalcami. Manipulovaním tlače ovplyvňovať verejnú mienku nami požadovaným smerom, spôsoby ktoré zodpovedajú našim záujmom a vždy rozširovať také správy, ktoré masy postrčia nami požadovaným smerom. V krajinách tretieho sveta vznietia ozbrojené konflikty a vojny, pretože pod vplyvom týchto udalostí, potom migranti hromadne budú prichádzať pred brány Západu.
    Výrobu veľkých priemyselných komplexov fungujúcich v západnom svete, postupne premiestniť do tých štátov, ktoré ešte veria vo všemocnosť trhového hospodárstva a ich hlad po devízach, zatlačia do pozadia aj tie najzákladnejšie protiopatrenia: do krajín Východnej Európy, krajiny Stredomoria a Južnej Ameriky. Samozrejme, nadnárodné spoločnosti tam zostanú len dovtedy, kým im pracovnú silu môžu ponúknuť za otrockú cenu. Akonáhle to bude nutné a politické zmeny to umožnia, treba ísť ďalej na východ: Sovietsky zväz, Čína a ostatné ázijské krajiny. Hostiteľskej krajine je nutné nahovoriť, aby brali úvery od medzinárodných menových inštitúcií (od IMF a Svetovej banky, ktoré je v našom vlastníctve). Keby sa zdráhali úverov, treba zakolísať s ich ekonomikou, vyvolať krízu, nahnať ich do špirály zadlženosti, potom nepriamo ich nútiť, aby prechádzali z jedného krízového rozpočtu do druhého krízového rozpočtu.
    Vytvoríme globálne hospodárstvo (Económia globálne), nad ktorým nebudú môcť vykonávať žiadnu kontrolu ani národné štáty, ani odbory. Globálne hospodárstvo skôr – či neskôr vytvorí svoju (tiež globálnu) politiku, dôsledkom ktorej sa vytvorí nutnosť znovu organizovania politických systémov, a pri jeho zrode budeme my.
    Dôsledkom globálneho hospodárstva je globálna masová kultúra, do ktorej opatrne a vyvážene musíme dať z každého náboženstva, z každej národnej kultúry, tradície, zvykov a trochu aj z vedy, aby každý bol spokojný. Prostredníctvom tlačových a elektronických médií upevníme uniformované (a nami predpísané) reklamy, ktoré vytvárajú vkus.
    Musíme osmeľovať mierové operácie a mierové misie (hlavne pod záštitou OSN a NATO), ktoré podľa možnosti pred verejnosťou sa musia javiť ako humanitárne akcie (pozri ešte role médií). Títo ozbrojenci v podstate slúžia tomu cieľu, aby naši ľudia, ktorí sú umiestnení v týchto organizáciách, mali pod dohľadom záujmové miesta sveta a ovplyvňovali tamojšiu situáciu. Miesta mierových operácií potom postupne preberú sily okamžitej reakcie a neskôr aj jednoduchá prevencia môže poslúžiť na ozbrojený zásah v ľubovoľnej krajine sveta. Ku všetkému je ale potrebné pretvorenie základných dokumentov OSN a ďalších medzinárodných vojenských organizácií (okrem existujúcich medzinárodných vojenských síl), aby skôr či neskôr boli k dispozícii aj medzinárodné policajné sily.
    So všetkými prostriedkami treba zabrániť národným štátom, aby samostatne zmodernizovali svoje hospodárske oblasti. Z tohto hľadiska si osobitnú pozornosť zasluhujú odvetvia energetiky, finančníctva, poľnohospodárstva a nové technológie. To sú tie neurologické body, ktoré treba vybrať z národnej kontroly a prednostne ich dať pod globálnu kontrolu.
    Tam, kde je možné pracovnú silu nahradiť strojmi, robotmi – podľa možností a vývoju technológií – nahradiť aj počítačmi.
    Jednotlivcom čím ďalej tým viac zvyšovať ich bezmocnosť, a to v oblasti hospodárskej, ideologickej a citovej. Je potrebné zvyšovať hranicu dôchodkového veku, zvyšovať v ľuďoch neistotu v ich pracovných miestach (musia byť stotožnení s tým, že kedykoľvek môžu byť prepustení), postupne treba znižovať nákupné sily ich mzdy (napríklad prostredníctvom umelo vyvolávanej inflácie), pritom je potrebné zabezpečiť možnosť vymývania mozgov jednotlivcov (primitívne televízne programy, manipulované vzdelávanie, riadená tlač, centrá konzumnej spoločnosti atď.). Oplatí sa zvážiť, aby sa vyvolávali také závažné trestné činy, ktoré vyvolajú také veľké pobúrenie a ohlasy u ľudí, že ľudia sami budú volať po väčšej bezpečnosti a prítomnosti príslušníkov polícii a tajných služieb.
    Vytvoriť čím ďalej tým viac databáz – rozmanitými spôsobmi, v závislosti na vývoji technológií a zhromažďovať čím ďalej tým viac údajov o jednotlivcoch. Tieto údaje v prípade potreby musia byť prepojené a ich údržba a kontrola musia spadať pod národnú zvrchovanosť. Ich potrebu treba ľuďom odôvodňovať prevenciou kriminality a bojom proti zločinnosti. Súbežne s týmito krokmi, čo najviac sprísniť právne podmienky držania zbraní u jednotlivcov.
    Národné štáty, ktoré sa nám vzoprú, treba potrestať finančnými a hospodárskymi metódami, ideologickým znemožnením a v konečnom dôsledku takými extrémnymi metódami ako elektromagnetickými zbraňami, ktoré vyvolajú a riadia zemetrasenia, zmeny klímy a počasia, znižovanie plodnosti mužov a žien (úplnou alebo čiastočnou sterilizáciou), atď.
    Jednotlivci, ktorí svojimi činmi alebo slovami ohrozujú vytvorenie Nového svetového poriadku (NWO), je potrebné znemožniť, treba ich označiť, zosmiešniť ich a v konečnom dôsledku ich aj fyzicky zlikvidovať.

    Liked by 1 person

    • Ešte doplním, že pribudla genocída C19, ako ďalší stupienok od fašizmu a satanizmu.
      Denacifikácia Ukrajiny toto všetko prekazila!
      Niektorí tvrdia, že Putin koná v prospech NWO…a ja sa smejem tomuto klamstvu, pretože platí:
      “Po skutkoch ich poznáte”. To platí o Havlovi, o Čarnogurskom a jeho nasledovníkoch… Dokonca aj o Putinovi, lenže ten je na tej našej strane, t.j. na strane dobra a spravodlivosti!
      Ak to človek necíti, tak niečo tu nefunguje! Nakoniec je to jednoduché, ak si vieme odpovedať aký je zmysel nášho života, k čomu smerujeme a čo nás dokáže naplniť šťastím.

      Liked by 1 person

    • Mima a teraz čo navrhujete? Čitate moje články? Pokažde upozorňujem na kardinálne chyby, ktore stali Slovensko viac, ako si myslíte, stali nas suverenitu.
      A teraz ta strana plna korupčnikov na urovninkrajov, ktori sa nikam nepohli, tak ta strana amaterov, čo venovali v programovom vyhlaseni vlady rodine jeden maly odstavček, ktorí kŕmili globsec a spol, tak tito maju bezo zmien smerovania opäť ísť k moci?

      Zblaznila ste sa?tu jenpotreba vladu odbornikov a nie “odbornikov” či politikov….Potrebuje.e profesionálov, nie bábky…

      Liked by 2 people

      • Jox13 Samozrejme, že treba vládu odborníkov (ja som za). Ale ako v tomto všetkom “surfovať”, keď všetky vlády riadia hajzlici zo zámoria. Dobre vieme, že štátnici, ktorí to mysleli so svojím ľudom dobre a úprimne,tak buď sú po smrti, mali vo svojich krajinách farebné majdany,proti ich krajinám boli dané rôzne sankcie,alebo im tam vtrhli vojská NATO.
        Ibaže by USA,Britániu, Vatikán a bruselských lúzrov spláchla cunami.

        Liked by 1 person

          • Och… jox13. Ja som napísala o tom,že krajiny a ich štátnici sú riadené zo zámoria a,že ti,ktorí sa tým neriadia tak majú “po chlebe”. A Vy píšete o Matelkovi a Edušovi. Samozrejme, že táto naša čvarga žiadne ruble nemá. A keby mala,tak ich pániček zavesí na najbližší kandeláber. (lebo páničkovi sa akékoľvek “priateľstvo” s Ruskom nepáči). Oni dobre vedia, že odstrihnutie od energií z Ruska postihne aj ich (teda pokiaľ sa neodsťahujú niekam do Tramtárie).
            Pani Yvetka Richtaříková v posledných príspevkoch hovorila, že globalisti chcú docieliť úplne odstrihnutie Ruska od Európy. A keby ich europania začali aj nenávidieť,tak by to bolo pre nich veľkým potešením.
            Jedno je isté, hajzlici držia štátnikov pod krkom.

            Páči sa mi

            • Vy nevidíte, ze unipolqrny svet skončil?
              Naozaj nemá? A co to vyglasenie, ze na tom pracuju? A čo to, ze vatikánska banka akonprva zaplatila v rubľoch? A co to, ze chodia aj Edusho aj poliak Duda na kobercek do Vatikánu? To.nevidite?
              Unipolarny svet skončil. Cunami je tu.
              Vase och znamena to, ze nevidíte realitu dnesnych dni…

              Liked by 1 person

              • Vidím,čítam. Svet bude multipolárny.
                A nemal by ste byť taký “srdnatý” a tvrdo si presadzovať len svoje. Občas mi to príde,že tu ľudí považujete za hlupákov. Trošku pokory nezaškodí. Sem píše veľa úžasných a múdrych ľudí. A svet funguje,aj na inej úrovni. Nielen tejto matrixovej. Aj Vaše telo nie je LEN fyzické. Aj astrálne,éterické atď. Vrele doporučujem pozrieť film Dr.Strange.

                Liked by 1 person

                • A ako viete, že nerobim aj na duchovnej úrovni? Len keď dôcodíte argumentami, ktoré nie sú v tejto situacii už platné, tak vam mam hladkat ego a pritakavat? nemám dovod. Od toho som si uz odvykol pretože to nerobilo dobre vôbec, pretože pptom ľudia zostávali vo svojich konfortnych zonach.
                  To, co Vy vidíte ako srdnatosť, ka vidím, ako vyvedenie prave z toho konfortu, ved mám bezpečny nazor a za nim si stojim. Fajn, tak ho zdôvodnite. A ak nie premyšľajte o inom. No to iž je posunutie hranic a to.boli. A hovorim to s celou vaznostou toho, čo to znamena.
                  A mimochodom ľudia, čitajuci.tu, budi mat a majú mensiu bolest ako tí, ktorí sú spiaci a pridu na veci šokom.
                  Tých mi je naozaj ľúto

                  Liked by 1 person

                  • Čoho sa bojite? Vidim z Vasich komentar9v stale vracanie sa ku Strachu. Stále používate to slovo. Choďte do svojho vnútra a polozte si tú otazku, coho sa bojite.
                    Vo vasej rade Mime, sa bojite diskusie, no je to asi hlbšie.

                    Páči sa mi

                    • Jox13 preposielam Vám Vaše slová…
                      Ked som hovorilns nimi o diverzifikácii priemyslu, vysmiali ma. Tak, ako profesora Staneka. Hovoril som im o zmene danovo-odvodoveho systemu, vysmiali ma.

                      Tak som pane zacal hovorit s lokalnou urovnou. s nasim panom županom. O školstve, o vzniku specializovanych fakult v regione, to bolo zamietnute, ved mate B-lavu, bola odpoved. Hovorili sme o podrzani zamestnanosti pomocou s energiami (rokovania o zlepseni stability dodavok energie, nepreslo), dokonca neboli ochotni pomoct kym to plne nezaplqtime ani s autobusmi.
                      Hlavne, ze mimovladky dostavali stovky milionov na to bolo. Bolo aj na konferencnu salu Globsecu, bolo na lgbti prajdy a podobne sracky. Ale nebolo na podpory PPD (druzstiev), strojariny (mimo automotive), elektrotechniky (mimo automotive), domaceho vyvoja (mimo automotive), vyrobcov potravin (sami doviedli na pokraj krachu dvoch majitelov mliekarni, pokial nezacali “prispevky”)…

                      A tu si dovolím porovnať Vás a Roberta Fica. Tak ako ste VY neuspeli u tých “hore”, tak ani Ficovi nebolo povolené ísť nad rámec čo je páničkom po chuti. Ja sa Fica nezastávam, len chcem poukázať na to, že nech boli jeho snahy možno akokoľvek dobré,tak mu nebolo umožnené urobiť viac.
                      Vieme o tom, že riadenie ide po pyramíde od zhora, dole. Je pravdou, že keď chce človek zmenu, tak musí to ísť z dola nahor. Ale zase sa to len zastaví pri tých hore. Pokiaľ nebudú odstavení od moci,alebo zlikvidovaní, tak to nebude jednoduché.
                      Toto je môj osobný názor, ktorý sa nemusí stotožňovať s Vašim.
                      A pýtate sa ma, že čoho sa bojím ? Každý sa niečoho bojíme. Ale keďže sú to emócie,tak aj s týmto sa dá pracovať. Ďakujem a prajem príjemnú nedeľu.

                      Liked by 1 person

                    • Vas na na strach nepytam, ale toho pana, co o nom stale hovori a reagoval pod Vasim prispevkom.
                      Co sa tyka lojich slov, viete tu je jedna vec. A dost podstatna. Vlada robí strategiu rozvoja priemyslu. Toto zasa raz nevidite a ocividne neviem, naozaj verite, ze to, consa stavia riadi neviditeľna ruka trhu? Bol som rokovat s madarskym sariom, boli ochotni nam postavit fabriku a dat atimuly nanrast prave kvôli typu priemyslu, aby nas dotiahli do Madarska a udrzali tam. A bolo mi veľmi neprijemne pocuť spätnú väzbu od viceprezidenta tejto štátnej investicnejnspolocnosti, ktory mi povedal, ze toto Vam slovaci nikdy ani dat nemôžu, lebo nechcú. No jento bohuziaľ tak.

                      A viete, ze som uz mohol mat novu fabriku? Stacilo dat 20% investicie bokom a slo by to z rezervy ministra a eurofondov.

                      Vás nazor nienje bohuziaľ podlozeny faktami Mima môj je niekolkorocnym posobenim na pozicii generalneho riaditeľa spolocnosti, momentalne v top 100 najväčšich spoločnosti vo vyrobe na Slovensku.

                      Vlada robi stimuly, vlada robi programy rozvoja, vlada nastavuje danove a odvodové nastavenie….

                      Panovi štatnemunsomnpri odchode z jednehonrokovania polozil otazku. Ked nemate zaujem o firmu zo 700 zamestnancami a hovorite ze nie sme volkswagen, co sa stane, ked sa spomali či zastavi vyroba? Smial sa, ze to sa nestane nikdy….stacili 3 roky a pan docent sa dosmial, kedze sa stalo presne to, co som predikoval na rokovani. Hutnictvo v prdeli (a to prehliadali kazdy mesiac prepuštanie presne 29 zamestnancov z VSŽ, lebo pri 30 je tonuž hromadné), slovalco vyplo 8 pecí. Hutnictvo v prdeli.
                      Automobilky spolamluju, no holt prezident intelu poslal doprdele pred 2 mesiacmi prezidenta BMW a prezident NXP sa nepohodol s prezidentom Volva. Takze automobilky brzdia…a na com bude stát nase HDP? Nie ze nemohli, nechceli. Madari chceli, Poliaci chceli, len nasi nechceli.

                      Páči sa mi

                    • S niektorými sa dá diskutovať a vymieňať si názory a inšpirovať sa. S tebou tu majú viacerí problém, pretože nerešpektuješ názor a pravdu iných. Ak to nesedí do tvojho konceptu za tvojim príspevkami je zvláštna energia. Teba prezrádza energia, ktorú dávaš do slov a tu neoklameš.

                      Páči sa mi

                    • Čoho sa bojite? Poviem Vam to. Bojite sa, ze Vam zburaju ine nazory Vase paradigmy. To prezradza Vas. nerespektujem nazor a pravdu inych?
                      A preco by som mal? Nazor je jedna vec, no nazor je podlozeny vždy faktami. A ak fakty nesedia, riesia sa nazorovou diskusiou, kde idu pod drobnohľad a formuju polytandemickym spôsobom novu pravdu.
                      Ale to najskor je potreba fakty prezentovať. Vy ste rypol prvy, v podstate ste urobil nieco taketo:
                      – prisiel ste ppd moj clanok
                      – vykadil ste sa mi do diskusie osobnym utokom
                      – zacal ste plakat nad energiou, ktorou davam udajne do slov a obvinil ste ma z klamstva

                      Nuž pane, zrkadlim Vase strachy s najväčšou pravdepodobnostou spojené so zmenou sveta ktora na nas ide a rozbijam ciastocne paradigmy, ktore ste mal o minulych rokoxh zivota. A preto ste zareagoval takto.
                      Pozeral som v redakcnom systeme Vase komentare dozadu, naozaj z nich ide strach, to slovo ste pouzil minimalne 1x v kazdom az na 3 posledne. Problem nie je na strane vysielaca, ale na strane prijimaca…

                      A ze maju so mnounproblem viaceri? Ja hovorim polopate, co vidim a málokto s tych, co maju problem argumentuje, vzdy je tam emocionalny vybuch a BUM. Ale bez argumentov pane, je to hladanie vezpecnej zony a ta sa bude vytvarat v dalsich mesiacoch a rokoch, nebude sa dat ziskat plakanim, ze niekto mi povedal pravdu a ja to nechcem pocut….

                      Páči sa mi

                    • Ak vnímaš strach a poukazujes naň, máš ho v sebe. Inak by si si to nebol všimol. Potrebuješ žiť to, o čom dookola vypravas. Inak je to prázdnou filozofiou. A ak sa ešte aj cítiš dotknutý, že som si do teba rypol, tak pracuj na sebe viac. A neraď druhým to, KÝM sam nie si.
                      Bud medzi sebou budeme mat rešpekt a budeme diskutovať a vyprávať a inšpirovať sa, alebo sa ignorujme.

                      Liked by 1 person

                    • Prva veta straw man argument. Dost chaby pokus. Nie pane, preverujem a analyzujem aj trolov, co sem chodia, preto citam aj viac, lebo ma zaujima, preco ludia reaguju tak, ako reaguju. Manipulujete a potom plackate. A priznal ste zamer rypnutia. Tak inak pane, k nastolenym temam nejake fakty mate?
                      Alebo sa len bojiteno nich diskutovat. Lebo zatial to bola diskusia ad hominem. Este raz a mate pod.mojimi clankami ban.

                      Som rad za kritiku k veci a rad si veci vydiskutujem, ale s Vami uz stracam cas. Bud sa bojite a potom mate problem sam so sebou, alebo to robite zamerne na rozsievanie strachu v druhych. Oboje je zle…. Tak ako, diskusia k teme, alebo ziadna diskusia. Nebudem po Vas uz utierat prah v fome, kam sa mi snazite kadit.

                      Páči sa mi

              • jox-toto je uplne zakladna vec asktualna,ktora ludom nebere,neviem-ci ntelekt,alebo daka zptrvacnost-ze sa meni cela geopolitika tu nastupuje ruska federacia,a cina,a tieto dve velmoci sa budu podla problemov striedat,ze uz kope zdochynajuca kobyla z poslednych sil,ono to bude este chvilu trvat,teraz sa musia vyrovnat s tym rublom,inac som v ami pocula ,ze cina tam ma pokupene vselico,hovorili ze aj sears tower,napriklad,no ale vysvetlime to nadovi,vlade ,prezidentke,parlamentu,jednak nepochopia,jednak ich drzi lep -peniaze,inac so pocula ruskeho odbornika o jednotlivych -zavislost na ruskej energetike-my 78 percent,to sa vykryt neda,a este ked sa zacnu sprajcovat s tymi kovmi eu zavisla 72 percent-hlinik-prejednavaju to v dume zakon za ruble,tak europa je na kolenach

                Páči sa mi

                • Ono je to este horsie, 80% zavislost plynu, 100% ropy.
                  A teraz to, co ste pisala:

                  1. plynom sa nielen kuri ale aj vsetky vysoke a taviqce pece sa nim poháňajú (alebo elektrinou). Takže Ziar nad Hronom a okolie obrovsky problem
                  2. Bauxit z ktoreho sa vyraba hlinik z RF, problem
                  3. Nikel, neón, wolfram, titan ale hlavne paládium ide z RF a bide za ruble
                  4. Horcík na legovanie ocelí ide z Číny, ktora ho dost obmedzila na vyvoz do Eu a Sša
                  5. Pšenica a hlave hnojivá budu za ruble

                  No a holt tym pádom su obyvatelia EU rukojemnikmi kreténov vo vedení Eu a jednotlivych štátov Eu, ktoré su prelezené čaputami, naďmi, korčokami ale aj kolármi a spol…
                  Takže “vynimočnost”a arogancia moci europy ktoru sme si aj my skusili na vlastnej koži (kto si vyskušal aroganciu juznych nemcov voci slovakom u nich aj u nas vie o čom hovorím), tak ta konči, otazka je, ako riadeny to bude proces a nakoľko to bude vybuch

                  Páči sa mi

          • yoks-ale urcite moze byt niekto doslova odbornik na urcitu temu-ale to neznamena,ze sa hodi na riadiaci post,tam moze byt ako amater,nepochopeny,temu uchopi,ale riadit real nevie

            Páči sa mi

            • pani dochodkyna (Jox, ved musite poznat co to je), mam pocit, ze nie ste dochodkyna, pretoze sa hovori, kde sú šeda, tam byvaju aj vedy….
              Chcete chytat za slova? No dobre, podla Joxa odbornik je clovek, riadiaci na zaklade vzdelania, skusenosti, dosiahnutych vysledkov a to, ako v oblasti hospdarskych vysledkov, tak v oblasti rozvoja personalu. A faktom zostava, ze na taketo nieco je potrebna:

              – vysoka inteligencia
              – specificke charakterové črty
              – specificke skusenosti
              – jasné vysledky
              – pozorovane programy spravania sa

              Toto vsetko musí posúdit komisia určena na výber. Videla ste, ako vyberaju v SŠA sudcov najvyššieho sudu? Idú 40 rokov do minulosti a preveruju kazdymkrok, kazdunaktivitu, vsetko, co clovek robil, aby sedel na funkciu po odbornej, moralnej stranke, stranke svedomia (nemylit, nienje tonoste ako.moralka) a charakterovych čŕt….

              Stači?

              Páči sa mi

  16. Priatelia, susedia, krajania……rad si to tu vzdy precitam a sem, tam tu aj nieco fuknem do placu. (a je to niekedy aj do plaču). A vacsina ma aj tak kamsi posle.A ani ja sa nie so vsetkym stotoznim a vsetko perfektne chapem (burza, opcie a tak.) Ale sachy milujem, niesom ale profi hrac a viem hrat aj cinske sachy.

    Nikto tu ale netaha medove motuzy popod nos a neslubuje, ze to bolo, je, alebo bude jednoduche (aj ked to vlastne aj je)………..na to mam pamat velmi dobru………..to tu pan Ori, Jox, Popolvar a ani nikto neslubuje. Davaju sa tu podnety na spolupracu na vsetkych urovniach a konstatuje sa dana skutocnost, alebo minulost. Kazdy podla zaziteho. Pani nehanili az tak Fica, Meciara, aj ked ja mam inu skusenost a poznanie a vidim to este inak. Vedia co robia, akurat konstatuju dalsie naslednosti, ktore sa deju a to uz je zas ine………Nadisiel cas skusok a sme v nich vsetci do jedneho, Nic neurychlime, jedine nase Poznanie a to nasledne meni vnimanie danej reality (este troska inac ako v Dr,Strange). Tu skor odporucam toto :

    Plna verzia ma 8 hodin, a stoji za to, len to je mozno iba na ulozto, ale neviem to iste, lebo ja mam origo DVD.

    Tento svet je tak uzasny, ze az zasnem, ako to moze byt zaroven tak dokonale a este aj tak prehnite, ze to vobec este funguje……….dovolim si slova Sokrata mierne upravene……viem, ze este dokopy nic neviem (taku prtku uz aspon, si fandim)

    A tsunami……..vsetko bude, na kazdej urovni, ale clovek sa vdaka poznaniu, nan moze ako tak pripravit. Aj ked budeme este prekvapkany poriadne kazdy jeden…….(zaujimave predpovede Edgara Cayceho, najzdokumentovanejsieho senzibila a liecitela usa, ale v usa neni ani v knihkupectvach moc a ani v knizniciach, preco asi ….?) a aj nas preklad neni v takej kvalite, ako originalne citanie v anglictine. A tiez je to len kusok do skladacky………..

    Dakujem Vam kazdemu jednemu, co sem prispieva s najlepsim umyslom, aj ked mozno len kratko, pocitam si, pospekulujem a aj sa zasmejem, stale je sa co ucit a poznavat a den je o cosi farebnejsi……..

    Tak sa troska aj dnes zasmejme ( mozno nie kazdy, ale aspon niekto iste), lebo nam mozno aj usmev na cas primrzne, ze vraj aj zajtra rano…….och marhule nase zakvinute……….no co uz, tak aspon trocha na odlahcenie:

    Neviem, ci je z titulkami na ulozto, ale v kazdom pripade je super v polstine,, ked uz to tu mame, co uz.

    Páči sa mi

    • Seneca nádherný príspevok,aj ten dokument Čo my vieme je vynikajúci (pozrela som – ďakujem za inšpiráciu). Odľahčili ste tieto debaty a dohadovania.
      Myslím si, že ľudia sa dokážu vždy porozprávať a dohodnúť o hocičom, len by tam mala byť harmónia. Zdvíhaním si svojho ega nad ostatných ešte žiadny problém nevyriešil. Peknú a pohodovú nedeľu prajem. 🙂

      Páči sa mi

  17. Páni sa bavili na temu financie, myslim 3 a javilo sa to tak, ako sa to javilo. Ale bolo to skvele. Vedel som, ze kazdy z nich vie, o com hovori. Akurat na to kazdy pozeral zo svojho uhla poznania a sposobu interpretacie. A nakoniec z toho vyliezlo, ze sa vlastne temer zhodli a ja som co to pochopil a doklapli mi vdaka tomu dalsie veci. Rezonancia pritiahne to iste, co je vo mne………vdaka ich debate plnej info, som sa co to poucil, ine som neriesil. A ze o tyzden, tu uz nemusim byt a bude mi to na prt. Co uz, ale mam dalsi kusok poznania.

    Diamant je neskutocne nadherny, ked sa da na slnko a je opracovany. Ale kym sa stane diamantom, je najprv uhlim, v zemi, v tme, pod tlakom, treba ho dolovat, opracovavat, brusit, a to su ine nastroje, aby sa skoro najtvrdsi kamen opracoval. Kolko iskier, skripania, sekania, je treba v procese a nakoniec take jemne brusenie a potom jemnulinke lestenie…………..a kto by nechcel byt krasny diamant ?

    Uz samotna cesta je temer ciel, lebo kto z Nas vie……….ako to bude………sem tam sa to niekomu naznaci v snoch, posolstvach, viziach, ale to su len mozne alternativy. A este aj tak to moze byt uplne inak, lebo je to vsetko zivy proces, ktory sa neustale formuje a meni…….a kazdy ho mame individualny, ale aj spolocny.

    Iba si posuvame navzajom nieco, cim sa potrebujeme obohatit, spoznat, poucit, obrusit a to najvacsie “Dakujem” hlavne patri Majstrovi nad Majstrov a ked to clovek pochopi, tak zisti, ze vlastne kazdemu……….

    ……..A isto, ze to potesi aj mna (zeby ego), no co uz. Ked budem “vybaveny” a bez ega, tak uz tu (v hmote) asi nebudem musiet byt………a kludne mozem byt vedle, jak ta jedle…….🙂
    Precitajte, podumajte, zasmejte sa a zite najlepsie ako viete….a uvidime……

    Liked by 3 people

    • Zmazal som ho ja. Clovek ak sa Vam zda, ze som na niekoho reagoval neadekvatne potom, co ten clovek a) priznal, ze provokoval zamerne, pokracoval v provokacii atd, boli jeho dalsie prispevky zmazane.
      Váš som dal prec z jednoducheho dovodu, skocila ste na hačik trolovi. Inak nebol jediny, za včera to tu začalo trocha viac bublat a minimálne sme mali na sebe troliu farmu. A keďze ste zacala prispevok tak, ako ste začala a nemohla ste o dejoch v pozadi vediet, siel dole

      Páči sa mi

    • Inak ak chcete pochopit cast diskusie inymi ocami, najdite si vo vyhľadávači tzv. Hasbara trolling…. Precitajte si trocha viac o tejto technike a precitajte si diskusiu este raz. Nasledne pochopíte dufam trocha viac

      Páči sa mi

  18. @jox: “a keďže ste začala príspevok tak, ako ste začala”…. Žiadne urážlivé ani vulgárne slovo som voči Vám nepoužila. Ale OK, beriem Váš argument. Vy ste tu doma… Ďakujem za vysvetlenie a prejem pekný deň.

    Páči sa mi

    • Človek uprimne naozaj nepotrebujem mentorovat, ked mam voci sebe trola. a pozrite si hasbara trolling, len vymeniť smer za izrael a ide to.

      provokacia
      svoja pravda
      obvinenie autora z klamstva
      vyhnutie sa akejkolvek argumentacii jednym faktom
      otvorene urazanie autora.

      takze posledne dva prispevky som mu vymazal a siel do spamu. odpovedou bol utok takze sa niekto ccel vydavat za ma. aj to sme blokli…

      Páči sa mi

Pridaj komentár