Decentralizácia a neviem kto to bol

Sú to dve rozličné témy a myslím si, že sú rovnako dôležité.

Vysoko-centralizované systémy práve teraz končia. Ide totiž o to, že ľudstvo má kmeňový charakter a akákoľvek hierarchická štruktúra nad určitou veľkosťou a komplexnosťou v ktorom sa koncentruje priveľa moci v rukách úzkej skupiny je nielen proti podstate ľudstva, ale aj ohrozuje jeho prežitie lebo pri jej kolapsu majú tendenciu zasypávať spoločnosť z ktorej vzišla. Ďalšia vec je, že takéto de facto pyramídové štruktúry sú svojou podstatou otrokárske a málo pružné. A dôvod prečo končia je technologická a spoločenská konvergencia, ktorá núti ľudstvo decentralizovať svoje systémy a vytvárať plochšie hierarchické štruktúry v ktorých skutočná špička/centrum je pod verejným dohľadom a v ideálnom prípade na dosah ruky. A vzhľadom na to, že súčasný pyramídový systém je bytostne závislý na systéme centrálnych bánk a bankových domov, tak ich kolaps, ktorý sa urýchlil aj vznikom decentralizovaných kryptomien položí ostatné centralizované systémy a to je rovnakou mierou potrebný a bolestivý proces .

Čo sa týka zatknutia a zatykača na Fica a Kaliňáka, tak neviem kto stojí za tým, lebo môže byť tak vyššia hra, ako aj sólo akcia niektorých.

  • Ak je to niekoho vyššia hra, tak pekne naviedol hlupákov na to aby nabehli na vlastný meč, lebo ľudia vidia, že namiesto toho, aby riešili problémy Slovenska a Slovákov, ktorí ich zvolili práve na toto nielen kašlú na nich, ale riešia covid, Ukrajinu a Fica, ktorý poukazuje na ich špinavosti a na to, že sú neschopní a riešia jeho.
  • Ak to druhé, tak sú bandou klinických debilov na hranici kreténizmu a nepatria do úradov, ale do ústavu pre duševne zaostalých, lebo následky takýchto krokov sú katastrofálne a dostihnú skôr či neskôr aj ich resp. budú musieť zaplatiť za to dosť vysokú cenu.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

  • Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

29 thoughts on “Decentralizácia a neviem kto to bol

  1. tu by som zahrnul vyjadrenie simecku, ten prakticky tlmocil sorosov rybnik a ich hlupa sebadovera reflektuje stav mociara ktory vedu stari ludia co stracaju zmysel pre realitu, mociar sa coskoro vysusi a rybycky sa ostanu trepat na suchu odkazane na pospas divociny, ta vcerajsia akcia bola nechutna ale da sa z nej dost vytazit, ano, tazko sa teraz posudzuje ci si vlastny gol dali svojou hlupostou alebo im na neho niekto nahral

    Liked by 4 people

    • Oni už sami priznávajú, že Smer sa na tento scenár dlho pripravoval. Lenč to komentoval, že si treba dať veľký pozor, pretože naposledy, keď padlo obvinenie z podnecovania na proteste, tak následne Smeru vzrástli preferencie. Tak aby sa nestalo teraz to isté. Čiže snažia sa ošéfovať aj toto, ale bude im to platné asi ako mŕtvemu zimník.

      Liked by 4 people

  2. Posielam vám video na jednu babenku (je niečo ako médium – spiritual). Veci čo povedala sa zatiaľ udiali.
    Od úseku 33: 25 hovorí o bankovke Ukrajiny ( Hórovo oko), o Rusku a o Slovensku. Budeme tu tam trošku chaos,nič nebude fungovať, všetko sa bude doslova reštartovať, budú nám tu pobehovať po uliciach vojaci a doslova čistiť to tu od globalistov ( ja osobne si myslím, že to bude americká štátna elita – ale toto ona asi nevie).
    Takže čistky prídu aj ku nám. ;A to ešte tento rok. Pravdepodobne na jeseň. 😉

    Páči sa mi

      • fakt ,tomu sa tazko veri,ezoteriku neznasam,tam sa kdekto prizivuje,ale minule som citala,ze asi zo 4-5 zloziek kgb,-je jedna zlozena zo senzibilov,no este ti poviem,ze moja sestra robi karty,ale nie tak,ze k nej chodia,iba tak v rodine-a tak som pobadala,ze karty su len pomocka,ze ma daco v sebe

        Páči sa mi

        • aveeva Ezoterika je naozaj LEN opornou barličkou v živote človeka. A zvlášť, keď je na rozcestí a nevie ako ďalej. Veď aj Pán Boh dal človeku na výber. Buď jedna cesta, alebo druhá.

          Páči sa mi

          • tak je,mam svojho,dakujem a prosim,obdivujem absolutnu dokonalost- nasej stitnej zlazy,par hlavnych hormonov a okolo 140 vselijakych pod horm.vola ju pani generalka,a obdivujem dokonalost bilolabaku pecene,a tu uzasnu lasku v rodine-aj s kritikou,no a jobovky v zivote som prekonala,este male prianie,kebyze sme vedeli aspon trosicku spojit tento zubozeny,pomyleny narod,i marne su moje nadeje

            Liked by 1 person

  3. Ten začiatok článku o centralizácii presne vystihuje skutočnosť …. a za pravdu nám dáva sama história. S centralizáciou moci okamžite ide nastupuje elitárstvo až k despotizmu. Následne – pád impéria ktoré si myslelo že je nesmrteľné. Asi to naozaj dostatočne ukazuje na to že nie koncentrácia moci ale rozumná miera decentralizácie je to, čo systém udrží v rovnováhe a spravý ho trvaloudržateľným. Na poli rozvíjania obchodných a iných kontaktov medzi štruktúrami je to o tom istom – od monopolizácie smerom k vzájomne výhodnej spolupráci.

    Liked by 5 people

  4. Politicke dosledky su jasne, ale co realna fyzicka bezpecnost Fica a Kalinaka? Ked si spomeniem na Lucanskeho, na to ako viacere osoby sedia vo vazbe mesiace a roky (pritom s potvrdenim od ns aj us ze su drzani nezakonne), a vidim ako sa skupina pri moci sprava tak ako keby nemal byt zajtrajsok. Tak co ma byt zarukou toho, ze kardiak Fico nestastnou nahodou vo vazbe po rutinnom vysluchu neskolabuje? V dnesnej situacii aku tu mame je uz samotny fakt ze vas strcia do vazby mimo pohladov a zaznamu rizikovy. Kompro mal ocividne aj Lucansky, a zial nestacilo to.

    Liked by 3 people

      • Ano, lenze oni toho maju na rovasi beztak dost. A cestou ktorou idu pridu do bodu, ked si niekto z nich moze povedat ze sice ho uz nic nezachrani, ale este aspon na rozlucku si to konecne s tym nenavidenym Ficom (alebo kymkolvek inym) vybavi. Popripade spravi spinavu pracu za prislub ze budu zabezpecene jeho deti. Ti ludia srsia slepou nenavistou, nedodrziavaju ziadne pravidla a nerozmyslaju racionalne.

        Liked by 1 person

          • “urýchlene oslobodiť” to znie ako veľmi ťažká matematická úloha, alebo šachová partia pešiaci proti dámam… bohužiaľ, komfortná zóna nepustí a ešte dlho tu bude, aj napriek všetkým strastiam, ktoré nás postihnú…

            Liked by 1 person

            • komfortna zona je davno iluzia, neda sa pocitat so vsetkymi, tak to nechodi, o tom co v state prebieha su ludia informovani dost, ucinny tlak sa da vytvorit aj s 3% odhodlanej populacie a rozhodujuce je na koho strane je zvysok, situacia je taka ze keby sme sa o tom ucili na dejepise by sme sa pytali preco ludia nic neurobili, pisem co je potrebne a spoliehat sa na druhych som si davno odvykol, nestazujem sa a ak pisem o slabej ucasti na protestoch hodnotim situaciu, neodradi ma to

              Liked by 2 people

  5. Róbert Fico mal dosť času na to, aby pochopil globálnu politiku. Pochopil ju dosť neskoro a aj to, až keď sa ho to osobne začalo týkať. Keď že sa neovládal a začal vrieskať na všetky strany meno, kto tu ovláda Slovensko, gauneri mu začali ísť po krku. Zobudení Slováci vedeli, že príde k prevratu už v rokoch pred 1989, alebo to aspoň tušili. Už v rokoch 1988 sa začali natáčať dokumentárne filmy, kde sa pripravovala diskriminácia rôznych politikov a osobností. Osobne som sa toho zúčastnil. Podrobnosti nechcem zverejňovať, ale režiséri, ktorí sa tejto naháňačky zúčastňovali, nevyšli na prázdno. Dostali aj niekoľko filmových ocenení. Samozrejme za nové filmy/braky, natočené už po roku 1989. O koho sa chce Smer dnes oprieť ? Spoločnosť je rozdelená aj vďaka Smeru a médiám, ktoré Smer nechal v rukách liberálnych zločincom a nepoučil sa z Mečiarových chýb. Fico nemal a ani dnes nemá okolo seba silných hráčov a jeho hlasy budú zneužité tými, ktorí sú v Smere či v Hlase v úzadí. Skupinka okolo G.S. potrebovala čas, aby si podplatila ďalšie figúrky v Smere, Hlase, ale aj v ďalších opozičných stranách.
    Som presvedčený, že sa to tu v EU vyčistí, ale čistka príde z vonka a budú sa nás snažiť opäť oklamať novými tvárami a ďalšou “PERESTROJKOU”.
    Blížiace sa komunálne voľby ukazujú, na čo sa čakalo.

    Liked by 2 people

      • ale to by bola rezignacia,to nemozme,po vsetkom prezitom-cez vojnu som mala 10,dalej vsetko co prislo,cely zivot kadrovacky-emigrovali mi 3 surodenci-1 detska-vo viedni ju schmatli 2 rukami-ze vyborna kvalifikacia,brat autoelektrikar s rodinou sestra zubna lekarka s o 4 detmi-svagor 2 atestacie z pediatrie,tak som sa nabehala po kadrovakoch,tuto sa nierkto cuduje,ze stara baba,no ked moje zaujmy idu tymto smerom,co narobim,vcera som chytila pjakina,potom 60 minut skabajeva popov-s vybornymi hostami,potom sok-taurusov serial-ukrajina-su to vobec ludia-ani to nebolo na vecer,tak mam 5 vnucat,samozrejme ,ze ma to musi zaujimat

        Liked by 1 person

    • fico bol prekazka a musel byt odstraneny, doveroval ludom ktori ho podrazili, ti chceli ovladnut stranu a pod touto znackou prejst od rozvratu strany k ovladnutiu politickej sceny, nepodarilo sa im to, tak isto ako sa nepodaril meseznikovov mokry sen ktory nesetril optimizmom a po volbach uistoval ze toto je ficov koniec, fico uz davno hovoril aku ma moc megafon a mal by si na to spomenut, fico nezacal vykrikovat meno toho kto to tu ovlada ale meno toho kto stoji za spravodajskou hrou na jeho odstranenie, a prave fico bol prekazka na nasledne zmocnenie sa slovenska

      Liked by 4 people

      • Každý rozumný pohľad považujem za dialóg. Nemôžem nesúhlasiť s tým čo píšeš. Za tým kričaním som myslel to, že keby nekričal a konal, dnes by sa situácia mohla vyvíjať viac v prospech Slovenska. Soros v Maďarsku neuspel, aj vďaka tomu, že Orbán konal. Možno mal väčšiu podporu z vonku, ale hlavne konal a preto je dnes Maďarsko na ceste k väčšej prosperite Maďarov, ako Slovákov na Slovensku. Fico robil chybu, že podporoval skupiny obyvateľov, nie celok obyvateľov. Nie len živnostníkov hodil cez palubu a tí mu to nikdy nezabudnú. Podmienený výdaj, ktorý je na Slovensku zavedený je zločinecký a zničujúci. Nemáš z čoho žiť ? Nikoho to nezaujíma, plať.

        Páči sa mi

    • dnes si tu citam dake ceske -rusku hudbu nepredavame,no da sa toto pochopit takato blbost,hned mi asocioval cajkovski-talianske capricco-tympany-co busia-asi zavadne,no toto uz hlava nepobere

      Páči sa mi

Pridaj komentár