Otázka ktorá zatne do živého

Koľkí z tu prítomných traderov zarobili a ešte zarobia na posilnení Rubľa?

Pýtam sa lebo ako trade bol ľahký keď niekto pozná súvislosti, samozrejme predpokladám, že dotyční pozerajú aj ďalej ako krásnymi farbami namaľovanými trendovými čiarami. Dodávam, že Putinov krok zlomil niekoľko derivátov, ktoré držali dole Rubeľ a zlato.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

76 thoughts on “Otázka ktorá zatne do živého

  1. Ja mam ucet u brokera. Nakupoval som aj ruske akcie. Na tom poviem priklad. Niektori brokeri vobec neobchodovali ruske tituly. Musel som nakupit za eura dolare, za to ruble( lebo dolar je svetova mena a inak to nejde). Za tie ruble potom akcie ruske(kupil som MOEX, Surgutneftgaz neslo kupit.Ked som dostal dividendy, opat som musel previest ruble za dolare a potom na eura. Prikazdom prevode je cca 2,5% spread + kurzove riziko. Myslim, ze ruske tituly nesli ani na margin(páka). Pochybujem, ze niekto robi meny ako Forex s RUB. Nie som trader, ale cital som par zmluv s brokermi a pocul skusenosti. Oni vzdy maju v rukach zisk a su chraneni pred stratou, mozu zrusit obchod…Po mojom zadani prikazu maju cas spravit nejake vysokofrekvencne obchodovanie a zarobit( ja davam cenovy strop a to medzi tym je ich potencialny zisk)Da sa najst v novinach ako ogabali malych obchodnikov. A mam pocit, ze mozu mi zrusit aj ucet v rub a previest ho na usd aby sa chranili. Je mi to jedno, pretoze som nakupoval zhruba prikurze ako teraz( je to vyse 2 roky). Nemyslite si, ze niekto vam dovoli nabalit sa na rubloch. Ani sa k nim v eu nedostanete. Mozno sa mylim, ale pomaly a isto sa da zbohatnut na nehnutelnostiach, zlate a uzitocnej praci. Ja si radsej vysadim ovocne stromy😀.

    Liked by 1 person

    • No ja si myslím ze keď kurz bol 1 k 130 ci ako tak obchodníci s veľkým peniazom sa dostali k rublu raz dva! Na Slovensku som nemohol kúpiť rubel 2 roky! Jediná možnosť otvoriť účet v Česku. Od začiatku “konfliktu” si nemohol kúpiť ani e. ruble doteraz to je tak. Takže verím tomu ze sa na tom nabalili zas mafiáni

      Liked by 1 person

  2. Já jsem koupil 116 000 rublů v Brně před 3 týdny, když byl kurz rublu 78 rublů za dolar. Před 4 dny jsem přikoupil dalších 35 000 rublů a to byl kurz už 68-69 rublů za dolar. Je hezký pozorovat, jak ten rubl každej den posiluje. Podle Reuters je ruský rubl nejvíc posilující měnou světa.

    Liked by 2 people

  3. prepacte ze tu s tym otravujem, nahodou som narazil na toto video a povazujem to za dolezite, prosim vypocujte si tohoto “geniusa” z liahne lsns a republiky, mam dost, ciste nackovske kvakanie, to su ti isti ludia ktori s kamennou tvarou obhajovali svojho kolegu z ktoreho vlastne spravili skautika co sa iba pozdravil, komu chcu oni vymetat hlavy? pre koho vlastne pracuju? republika nie je dobra volba, to ze sa to tak pri dnesnej ponuke rysuje len podtrhuje v akom hlbokom hnoji sme

    Liked by 5 people

    • Dovolím si oponovať.Ja som sa tam pred pár mesiacmi prihlásila,keď to tu niekto ozvučil..Asi po 1-2mes.som sa aj odhlásila,lebo mi boli zmazané pár príspevkov a za ten čas som zaregistrovala že pár ľudí bolo aj bloknutých a len preto že mali iný názor ako vyžaduje naša verchuška(môj názor).A aj komentáre boli v rámci slušnosti.To už potom radšej VK.Hoci aj tam občas časom niečo vymažú…

      Liked by 2 people

  4. Mimo tému alebo na tému? Zastropovanie cien benzínu – až teraz plánujú o tom jednať. Nakupujú najlacnejšiu ropu a plyn na svete – z Ruska, komodity, na ktoré je prispôsobený náš národný priemysel bohužiaľ v cudzích rukách
    https://www.topky.sk/cl/10/2309255/Kollar-prelomil-mlcanie–TOTO-je-dovod–preco-sme-nehlasovali-za-vydanie-Fica–Rokuje-sa-o-zastropovani-cien-benzinu
    Otázkou je: Načo sa používajú peniaze zo zisku? Na zbrojenie, ale v tom prípade vláda podporuje agresiu (rozumej hnev) Ruska, za čo sú vo veľa štátoch EÚ enormné postihy. Však vládna garnitúra? Píšete si zákony sami na seba…
    Čudujem sa hlavne ženám – matkám, ktoré dnes majú svoj deň, že za minimálnu mzdu pracujú v zbrojovkách, a tým vyrábajú dielo skazy pre svojich manželov a synov a už dokonca aj dcéry !!!! Ale z druhej strany ich musíme pochopiť , že potrebujú platiť hypotéky a niečo dať aj na tanier. Rovnako je to aj s tými ženami, čo pracujú na železnici a zabezpečujú prevoz týchto zbraní na východ. Však Jarko?
    Na komplikácie spôsobené COVIDom momentálne zomiera viac civilného obyvateľstva ako pri špeciálnej operácii na Ukrajine. A pevne verím, že obidvaja prezidenti sú si toho vedomí a celá táto vojna má za cieľ predovšetkým demilitarizáciu sveta s minimálnym dopadom na ekológiu a otepľovanie planéty Zem a samozrejme ľudské straty. Však Grétka, kde si? Si už konečne v škole?
    Slávny výrok “Humanitárne bombardovanie” vieme čo prinieslo. Dúfam, že táto špeciálna operácia začatá podľa slovienskeho kalendára na Mieroslava (v jednom kalendári je Mieroslav 24.2. a v druhom 25.2.), prinesie v krátkom čase skutočný Mier. Však Zuzka? Pracuješ na tom? Kedy sa stretneš s Volodymyrom a s Vladimirom?

    Liked by 7 people

    • tento system a vsetko co z neho vyplyva podporuje kazdy kto ma peniaze v banke, nakupuje v zahranicnych retazcoch… a takto by sme mohli pokracovat donekonecna az by sme zistili ze sme v tom vsetci lebo sme sa proti tomu nepostavili, to zbrojenie je uz len uvolnovanie a presuvanie prostriedkov, nehladajme kde to konci ale zacina

      Páči sa mi

      • To je svätá pravda. Nakupovanie v reťazcoch znamená, že namiesto plateniu kafilériam, reťazce predávajú tento odpad v rámci fantastických akcií našim spoluobčanom. Pritom tento tovar už bol minimálne 10x dotovaný. Dobrú chuť !!!
        Namiesto podpory reťazcov začnime už konečne podporovať domácich skutočne ekologicky rozmýšľajúcih sedliakov. Aj keď cena bude podstatne vyššia – veď “až na výnimky” máme iba jeden žalúdok – avšak ľahšie si ustrážime kvalitu týchto výrobkov.
        P.S. aby som nebol mimo tému: komu predám ruble, ak už na nich zbohatnem? Najlepším rublom je v dnešnej dobe potrebný tovar. A ešte viac dobrý sused. Prestaňme konečne s “JA” a používajme “MY”.

        Liked by 4 people

        • Mig, súhlasím s prístupom MY. Ale zároveň podotýkam, že je nutné transformovať mysel na úrovni JA a až následne je možné premýšľať nad MY. Zmena myslenia je aktívny proces, prebieha, prináša svoje ovocie, avšak na potrebné spektrum spoločenskej zmeny je to ešte kus cesty, ktorú treba prejsť.

          Páči sa mi

        • To už nie je na úrovni slobodného rozhodnutia! Od 1989 sme iba kolónia otrokov, ktorí musia poslúchať.! Tie drísty o “Slobode a demokracii” zostali za dverami. Nastúpil fašizmus a satanizmus! Za peniaze si “Sloboda a demokracia” kúpila politické bábky a reklamou zničila posledné zvyšky zdravého rozumu! Ešte prichádza do úvahy bieda!? Ako národ sme už napoly otrávení a nie sme schopní živo reagovať! Prijmeme ako ovce smrť z rúk satanistov oblečených do rúcha anjelov? Slovensko na nohy!!! Ak chceme prežiť my, naše deti a naši vnuci – hlavy hore! Nebojme sa hŕstky zradcov a bábok satanistov podvodom nastrčených do volených pozícií!

          Liked by 1 person

  5. (1) Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.
    (2) Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.
    (3) Cenzúra sa zakazuje.

    Páči sa mi

      • Neuverejnil si moj prispevok, ako hovädo sa spravas TY, nestrpis iny Nazor.
        Jedna strana taka ista ako Druha, len BLOKOVAT a Vymyvat Mozgy svojim Oveckam.
        Tak ma BLOKNI !!!

        Páči sa mi

      • Prepáčte pán oracle911, k všetkej úcte k vám. Rád čítam vaše príspevky. Chcem sa spýtať, ak má niekto iní názor ako vy, tak prečo sa hneď vyhražate mazanim a blokovanim? A to platí aj pre p. Jox13. Mám pocit že sa niekedy spravate ako ti liberáli. Kto nesúhlasí s nami je proti nám. Ja neviem či potrebujete mať len svojich obdivovateľov čo vam budú len pritakávať a chváliť vás ? Ja neviem, ale nemienim vymeniť jednú totalitu za druhú. Ak chceme vybudovať lepšiu spoločnosť, tak musíme rešpektovať aj iné názory. Inak sa nedostaneme nikde. Ale to je váš blog , robte ako myslíte, len aby ste nezostali na ňom sami. Nemyslím to v zlom ani ironický. Je to dobrý blog a škoda by bolo aby zanikol pre nejakú hlúposť.

        Páči sa mi

        • Štefan tak Vám to vysvetlim polopate. Mate dom. V nom žijete. V tom momente príde typek, vy ho pozvete dalej. Typek Vam zacne nadavat, obserie vam rohozku, zanadava, ze nie ste cistotny, lebo mate obsranu rohozku a Vy? Co urobite?

          Pluralita nazorov je v poriadku. A ľudia, nech si veria, čomu chcú. Je to ich výber. No v momente, keď človek s mozaikovým myslením, nízkou morálkou alebo platený troll, pretože tieto vlastnosti oddelene, či v kombinácii sa tu vyskytujú, ked takyto týpek pride pod článok, obserie ho, douráža komunitu, autora, pokiaľ dostane fakty, popripade argumentuje bez podlozenia akymkolvek dokazom, odpovedá floskulami, teda zasiera diskusiu, robi si srandu z autorov, provokuje, teda sprava sa sociopatickym spôsobom, nasledne s nim čo? Pohladiť? Pofúkat, alebo nedať mu už dalšiu prilezitosť.

          Ono pane to sú profesionáli, dokonca tu pracujú timy, presne podpbné komentare, ako ste mal teraz Vy pane, sa casto objavujú, kde si dvaja alebo traja timoví hrači nahravaju jeden zamoralizuje, druhy mu to potvrdí a treti na zaklade toho začne biť do autora…. Vola sa to character assasination. To popisovane pred tým zasa hasbara trolling.

          Su k tomu vypracovane koncepcie, zaoberaju sa tym profici..A casto su to sociopati, podla spravania sa, vyhrazok hodne drsnym spôsobom a hlavne miery profesionality v tom, ako hrať na emócie.

          Blog nema dovod zaniknut, pokial bude mat oracle chut pracovat dalej, ako aj ostatni autori. No skuste si moderáciu takehoto blogu a pochopite, ze okrem spamov budete pri urcitom pocte komunity konfrontovany s tymto typom typkov. Obsrat, vynadat, citit sa d9bre, hlavne zostat v mejnstrimovom kaleidoskope, tam je bezpecno… Ten typ ludi je sem tahany a ma to dovod…

          Liked by 2 people

          • Ďakujem vám obom za odpoveď. Možno máte pravdu, nedival som sa na to tak ako píšete. Aj ja som proti aby sme sa navzájom urážali a boli voči sebe vulgárny. Pozdravujem a prajem pekný deň.

            Páči sa mi

  6. Rež a rúbaj do krve, však nebude to po prvé…, len sa sam NEporubaj, Sekera nepatri Detom do ruk…
    uz pred viac ako mesiacom som zverejnil niekolko prispevkov ake problematicke je stavkovat RUBel, a TY teraz vytiahnes takuto temu S takou temou ako zarobit na RUBli si mal prist pred 2 mesiacmi, tesne po Invazi do UA alebo este skor pred 1-2 rokmi.
    Psi sa bránia útokom Keď ich chcú predať iným Psi sa bránia útokom Pred ihlou a uspaním

    Vo vseobecnosti sa da zarobit aj na Oslabeni a nielen na Posilneni, lenze to by si musel vediet, TY vies, ze sa zaraba len na Raste (NAKUP FYZICKEHO Striebra a Zlata), lebo inac by si nekladol taku Mudru otazku.
    V ziadnom pripade to nebol lahky trade a ani neni, ale ako vzdy po vojne kazdy GENERAL, mozes ukazat ako si zarobil na RUBli ? rad sa poucim. Do Invazie na UA som ani nesledoval USD/RUB a EUR/RUB, take nevyhodne podmienky pre stavkovanie, ze sa NEOPLATI a POPLATKY ZOZERU pripadny zisk, mozno tak akurat sledovat Kurz, to som pisal v niekolkych prispevkoch, z dovodu ak by sa niekto rozhodoval Investovat do RUBla, ako Upozornenie na nevyhodnost.

    – Aj ked poznate suvislosti a vyzera to Velmi Pekne a Dobre este to nemusi byt aj Pravda, moze to byt Pasca, Nie vsetko je Zlato, co sa Leskne. Pozor na to !

    Mirecek 5. MÁJA 2022 O 16:06 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/04/30/preco-hlupak-a-jeho-peniaze-sa-lucia/#comments

    Oznam od jedneho FX Brokera:
    Dôležitá aktualizácia: USDRUB ukončená
    Vážení klienti, za súčasných podmienok nemôžeme prijímať spoľahlivé cenové ponuky na USDRUB, a preto nemôžeme poskytnúť stabilné ceny a realizáciu, ako by sme to bežne robili. V dôsledku toho sme sa rozhodli odstrániť USDRUB z našej platformy. V súčasnosti je USDRUB v úzkom režime s najlepšími dostupnými cenami. Všetky zostávajúce otvorené pozície budú zatvorené za fixnú cenu MOEX v pondelok 7. marca 2022. Ďakujeme za pochopenie v tejto situácii. Ak máte nejaké otázky, kontaktujte náš tím podpory.

    V mnohom co napisal @Milan musim s nim len a len SUHLASIT.
    > Musel som nakupit za eura dolare, za to ruble( lebo dolar je svetova mena a inak to nejde).
    > Prikazdom prevode je cca 2,5% spread + kurzove riziko.
    > Pochybujem, ze niekto robi meny ako Forex s RUB.
    > Nemyslite si, ze niekto vam dovoli nabalit sa na rubloch. Ani sa k nim v eu nedostanete.

    @oracle911blog > Dodávam, že Putinov krok zlomil niekoľko derivátov, ktoré držali dole Rubeľ a zlato.
    – RUBel Posilnil a Zlato Oslabilo len tak mimochodom, ked nevidis pre oci.
    – Putin tazil zo Slabeho RUBla, teraz mu Silny RUBel lame krk.
    – Kazdy Rozumny co si vie spocitat poplatky, tak USD/RUB a EUR/RUB NEstavkoval, ak sa nasli niejaky SAMOvrahovia co do toho sli, tak objem tychto Derivatov je len Kvapka v Mori, ani nie vsetci Brukeri maju tieto Menove pary v ponuke, ked uz maju, tak (jedine na okrasu) aby zvysili pocet Menovych Parov v ponuke.
    .
    – Zlato na Burze v $ od ktoreho sa vyvija cena (Fyzickeho) – ako Derivat Oslabilo, takze Predajcovia pretlacili Nakupcov, ani Brokeri nezmenili Paku na Zlato a Striebro, takze ziadny zlom v Derivatoch, ide sa dalej po starom.
    Ked pozadujem zuctovanie platbu v Zlate, tak nebudem dvihat Cenu Zlata, to da Rozum ci nie ? to tvoje Zlato nema Cenu 2000 $ ale len 1555 $ tak pridaj este 9 gramov Zlata a mozme si placnut.

    Mirecek 24. MARCA 2022 O 10:46 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/23/ako-to-je-vlastne-s-rastom-cien/#comments Sledujem aj EUR/RUR a USD/RUR u FX Brokera (Kurz sa moze lisit), ako Retail sa neda obchodovat z dovodu Velky Spread a nevyhodne Swapy,

    Mirecek 30. MARCA 2022 O 18:10 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/30/konecna-vystupovat/#comments ide o vzajomny vztah medzi USD, RUB, Zlato. (trojclenka), ak bude chciet RUS tlacit na posilnenie RUB a oslabenie USD, tak bude tlacit cenu Zlata Dole a nie Hore.

    Mirecek 30. MARCA 2022 O 21:05 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/30/konecna-vystupovat/#comments ze Retail ma nevyhodne podmienky na obchodovanie RUBla a hrozi, ze Broker zastavi obchodovanie, ak by boli prijatelne podmienky, stavim na rast RUB a pokles zlata, pokial sa to nevyrovna v trojclenke, Zlato ale oslabilo, RUBel posilnil (teoreticky), kedze s Rublom sa tazko obchoduje Korelacia nemusi byt presna, kludne sa moze stat, ze zlato sa nebude hybat a USD/RUR este oslabi, hlada sa ferova cena, tiez moze posilit, je to trh, dynamika.

    Mirecek 31. MARCA 2022 O 01:36 preklad clanku https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/30/konecna-vystupovat/#comments
    Putin týmto vyhlásením ľahko sklamal svet. Mohol prísť rovno dnu a povedať si 8 000 rubľov za gram alebo 2 575 dolárov za uncu, a to by rozbilo piatkové trhy, ktoré prešli cez víkend, predajom svojej ropy a plynu s výraznou zľavou.
    Presne tak napisal ako JA (mozno krajsie), JA som daval prispevok na blogu 26.3 (sobota), ked som sa mrkol do platformy a hned som zbadal tu dieru, vychadzal som z Kurzov mojho Brokera, aj ked RUBel je pre Retail tazko obchodovatelny.

    Mirecek 1. APRÍLA 2022 O 15:50 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/30/zlaty-robert-a-rubel-fico/#comments Mam obavu, z pozastavenia stavkovania, Rastove (Long) pozicie na RUR velky zaporny swap, nevyhoda drzat. Len v teoretickej rovine sledujem RUR, nestavkujem.
    Retail na RUR nezbohatne 🙂

    Kazdy kto si chce overit pravdivost mojich prispevkov a tvrdeni moze vo vyssie prilozenych Linkoch, pod linkami je skopirovana cast z mojich prispevkov, co obsahuju moje prispevky, nemam dovod si vymyslat a zavadzat, skor upozornim na mozne Rizika spojene s Investiciou, Stavkou, Obchodom, tak ako to vidim JA.

    jedno take nepisane pravidlo pre Menu $ a GOLD: mozna Vzajoma Korelacia:
    – Kladna (spolocny Rast a spolocny Pokles)
    – Zaporna (jeden Rast a druhy Pokles a opacne)
    Castejsie je Zaporna Korelacia medzi $ a GOLD, ($ Rastie a Zlato Klesa) alebo ($ Klesa a Zlato Rastie)
    Take vztahy mozno preniest aj na ine Meny a Zlato.
    $ nie vzdy Rastie alebo Klesa sucasne voci Majors Parom, tiez je medzi nimi ista Korelacia, ale obcas sa stava ze Rast alebo Pokles je v urcitom Casovom useku zhodny, inokedy su vzajomne pohyby rozhodene, proti niektorym Menam Rastie a inym Klesa.
    Ktory vztah je asi tak Najlepsi ? Predam Drahy $ a Kupim Lacne Zlato, Predam Drahe Zlato a Kupim Lacny $ a stale takto dookola
    Kto zarobil na USD/RUB ??? – tak predovsetkym to boli RUSky Banksters, Oligarchs, Vekslaks v RUSku, ked zacali Predavat Drahy $ (zbavovali sa $) a zacali Nakupovat Lacny RUBel.
    Teraz zacnu Predavat Drahe RUBles a zacnu Nakupovat Lacny $ a stale takto dookola

    Hypoteticky priklad:
    7.3.2022 RUSky Banksters Predal 1 $ za 140 RUBles (Nakupil RUB za $)
    6.5.2022 RUSky Banksters Predal 140 RUBles za 2 $ (Nakupil $ za RUB) pri Kurze USD/RUB 70
    Cisty zisk NEVELA len 100 % za 2 mesiace,
    Je to paráda Lehnout si na záda a číst si S rukou za hlavou Usínat s představou, že jsem

    Na kom sa NAJLepsie a NAJLahsie zaraba ? no predsa na BEZNYCH LUDOCH.

    Mirecek 30. MARCA 2022 O 21:05 https://oracle911blog.wordpress.com/2022/03/30/konecna-vystupovat/#comments Ďalšia vec je, že hovorím o OBYČAJNÝCH Rusoch. Takže láskavo nešír demagógiu.
    – mozu nakupovat obycajny rusky ludia zlato, len je otazne ci aj na tom nieco zarobia
    – tak isto nakupovali $ za 140 Rublov a dnes ho mozu predat za 80 Rublov, sami seba okradli o 45%
    Stale budem tvrdit, ze Retail nakupuje Draho a predava Lacno, staci si len pockat.
    ocakavam, ze oracle911blog nas nauci ako LAHKO zarabat na RUBli, a ukaze nam ako sam zaraba.

    Páči sa mi

    • Prvá vec je, že spätné odkazy na tento blog treba manuálne schváliť a tvoje štekanie to nezmení.
      Druhá vec je to, že robíš presne to, čo som ti v minulosti vyčítal, opakuješ zaručené floskule od tebou uznaných autorít a kreslíš trendové čiary na grafy s krásnymi farbičkami BEZ toho, aby si chápal o čo im ide a aké sú vzťahy a súvislosti. A najhoršie na tom je, že teba tieto veci ani nezaujímajú ani náhodou.
      Tretia vec je, že poznám tvoj typ, teraz mi nadávaš do klamárov a podvodníkov za to, že ľuďom radím kam dať peniaze mimo dosah zločinných bankárov a po tom, čo ťa títo zločinci ťa použijú ako sexuálnu hračku bez vazelíny a oberú ťa aj tým systémom ako obrali klientov MF Global, tak mi budeš nadávať do klamárov a podvodníkov za to, že som ti nepovedal, že čo sa na nás rúti. A vtedy už nebudem brať servítky pred ústa a to aj za predpokladu, že si spáchal samovraždu.
      Posledná vec je, že obyčajní Rusi ďakujú pekne žijú si dobre, poľnohospodárstvo im stačí a tovar z Číny naďalej prúdi.

      Liked by 3 people

      • Floskule su od teba, Dobre si zvazim ci niekoho len tak budem Kopirovat, JA nekreslim, ziadne Trendove ciary do Grafu sa pozriem aby som len videl Smer ci Hore alebo Dole a potom Hodnoty, Ostatne je uz POCTARSKY vypocet, ktory funguje na 99 %. Samozrejme, ze ma to nemusi zaujimat, ked sa to vypocita. Na to stacia POCTY zo ZDS.
        JA nikomu bezdovodne nenadavam a ked aj stratim, tak s tym som vopred vyrovnany, za stratu ti urcite nebudem nadavat.
        Zhodou okolnosti som sa stretol cez vikend s Ruskym Priatelom po par rokoch, aj sme zasli na Pivo,aj co to mi porozpraval o sucasnom RUSku a jemu Verim.
        JA upozornujem na mozne Rizika a nemalujem Svet na Ruzovo aby niekto skakal Hlavicky do prazdneho Bazenu.
        Uverejnoval som aj vypocty, prepocty je v nich chyba ? aj predpovede, islo to tak ako som dopredu dal ? len ja nedavam ZARUCENE tipy,kazdy si to sam moze prepocitat a moze mi vytknut chybu.
        Aj odkazy som preto daval, ze si to moze overit spatne. JA si za svojim Nazorom stojim.

        Páči sa mi

            • Odmietaš ponúkanú vazelínu, tak ťa veľkí a silný chlapci použijú nasucho.
              Dúfam, že nájdeš v tomto skryté slasti, ale dačo mi hovorí, že si sa nepoučil z príbehu MF Global 2011 a Cypru 2013…
              Mimochodom ten prepad som predpovedal pred týždňami a cena je bude ešte lepšia na nákup LEBO HLUPÁKOVI AKO TY ASI NEVYSVETLÍM, ŽE STRIEBRO A ZLATO JE ÚSCHOVA HODNOTY MIMO DLHU ZALOŽENOM SYSTÉME PRE PRÍPAD KATASTROFY.
              Edit: Hovorím o fyzickom striebre a zlate…

              Páči sa mi

              • SUHLASIM, ze Nakupna cena moze byt este Lepsia, ale ja nerad ani do priebeznej straty,dufam, ze este budes mat EURa a j na pripadny Nakup ak bude 1550 $ na Burze.
                Preco si sa nezbavil Draheho Zlata, na ktorom si MOZNO mohol zarobit a pri Poklese ked si vedel, ze klesne opat mohol Nakupit ?

                Páči sa mi

                  • Fyzicke sa odvija od Burzoveho, tiez nemozno ist niekolko rokov do straty a len Prikupovat (riedit cenu) Priemerovat Cenu, je potrebne aj nieco zarobit, cudujem sa ze neobchodujes, nieco na obchod mozes vyclenit ci nie ?

                    Páči sa mi

                    • Chapem, skus sa odosobnit a precitaj si moje komentare a porovnaj ako som predikoval, JA sa nevykrucam, preto som daval aj tie linky aby si kazdy mohol rychlo overit.
                      Nezacnem na teba nadavat za svoje rozhodnutia, ked tak len sebe.
                      O mna sa neboj mam poistene, aj ked v pripade vacsej katastrofy spolieham na Potraviny, to som sa naucil od starych rodicov co prezili 2 vojny. (muka, cukor, sol, konzervy atd.)

                      Páči sa mi

                  • Co chces upravovat ? 🙂 to je najlepsie ti co tomu nerozumeje, tak hned by len upravovali.
                    Ukaz ako na RUBli zarobit. fakt sa rad poucim, mozno mi nieco uslo.

                    Páči sa mi

                    • EUR/RUB 69,00 USD/RUB 69,65 velke prekvapenie, z toho vztahu vychadza USD oproti EUR Drahsie, mal by byt uz EUR/USD 0,9990 a je 1,0560.
                      Cize USD ma vacsiu Hodnotu ako EUR v Rusku., zase niejaka Anomalia a Diera, zase Banksters ryzuje. Zamysli sa nad tym.
                      je to u mojho Brokera, niekde to moze byt inac.

                      Páči sa mi

                    • A za aký čas? Pýtam sa, lebo je na hladine kde bolo pred Ukrajinskou operáciou a medzitým prekonal jeden prepad a keď Putin zahlási, že platíme za všetko v Rubľoch, tak budem ťa mať za ešte väčšieho hlupáka ako má ťa teraz.
                      A že Putin to nemôže? Nuž urobil to s plynom a teraz musia všetci cvakať inak…

                      Páči sa mi

                    • Lenze bol aj jeden vystrel na 140 a to presne 7.3.2022 ako som daval v prispevku kde jeden FX Broker vyradil z platformy USD/RUB a pri tejto cene zatvoril klientom vsetke pozicie.
                      Kto vtedy mal vsadene na Rast $ tak zarobil a kto vtedy vsadil na Rast RUBla vysiel naprazdno, lebo nema ziadnu poziciu, cize nezarobil na Raste RUB.

                      Tiez ber do uvahy, ze toto je vynimocna situacia (Invazia) kedy samozrejme Kurz vystreli (Spike) ale pozri pred invaziou aky Kurz aka rovna ciara, na rovnej ciare nezarobis, potrebujes pohyb Volatilitu.

                      Chces RUBle ??? Papierove kolko si ochotny dat za RUBel a kolko Chces RUBlov, cez vikend sa mozem popytat mojho Ruskeho Priatela, JA som sa nepytal, lebo nemam zaujem o RUBle.

                      Páči sa mi

                    • Nepridem, mne aj ked zatvori v hociktory okamih vsetke pozicie, som s Equity nad Depositom a skoro ziadny prepad mi to neurobi aj ked by vyletelo hore o 100 % a kleslo o 90 %.
                      Take nieco sa moze stat len na RUB a inych pochydernych paroch, preto som ani do toho nesiel,prilis Velke Riziko. Ak by na RUB boli podmienky ako na USD, tak neni problem.
                      Dam vediet ked nieco take sa stane, vtedy uz bude Koniec Sveta.

                      Páči sa mi

                    • Cital som co vystrajal FM Global a FXCM, mam aj skusenost so svojim Brokerom, ked bola na trhu panika, ked kopa Brokerov a Bank sa dostala do problemu, zachoval sa Ferovo, ak aj boli Reklamacie tiez k tomu Ferovo pristupil a aj uznal. Broker ma 80 % zisku – 20 % straty (Vyhra Retailu) z prijatych vkladoch, ak sa ulakomi aj na tych 20 % co na to povedat ? ze nemozno nikomu a nicomu verit. Vsetko je Riziko, uz ked davas od seba peniaze prec, uz sa s nimi mozes Rozlucit.
                      JA si Riziko uvedomujem, prve co chcem je dostat svoje spat, potom uz prezijem.

                      Páči sa mi

                    • Mám iné priority, to po prvé.
                      Po druhé nevieš čo je za rastom a poklesom a ani ťa to nezaujíma a MF Global považuješ za ojedinelý prípad a ja za to nebudem platiť…

                      Páči sa mi

                  • Chlapci, prepacte, ze sa miesam do debaty. Ja som si presiel cez obchodovanie aj danove priznania a snazim sa nekomplikovat si zivot.

                    @Mirecek- vies ake je tazke ist do Viedne pre pracujuceho cloveka cez tyzden do 17:00 alebo v sobotu do 12:00 a v centre kupit mince? Musim si najst cas, ked sa ulejem z prace, vyrobit si po..banu bumazku pre saska na hranjciach, vybrat z banky hotovost atd. Rovnako pri predaji. Ano nakup riesia aj kurierom asi za 150 e na SK, pri 1 unci je to predrazenie…

                    Co sa tyka predaja aj nakupu, treba mat na mysli, ze je to anonymne “over the counter” do sumy 10.000 eur. Potom si fotia obciansky a davaju data do trezoru. Pri SK dealeroch okrem horsej ceny VZDY pozaduju udaje. Vhodne pre vladu ak by chceli raz zlato zabavit v ramci hosp. Mobilizacie. Preto NIKDY nejdem cez SK.

                    K reciam ohladne “tradingu”. Je to blbost z danoveho hladiska, musim platit dan zo zisku 25% a zdravotne odvody 14%. Nie neda sa to schovat, vsetci eu brokeri uz par rokov AUTOMATICKY posielaju udaje o klientoch danovym uradom. K zlatu- predaj a nakup fyzickeho zlata je oslobodeny od dane zo zisku. Aj od dph.Netreba ziadan casovy test ako pri akciach. Preto s nim neobchodujem. To by som sklzol pre jednoduchost k papierovym etf.Jednoducho GO PHYSICAL je zovotny styl, nastavenie mysle.

                    Liked by 1 person

                    • > vies ake je tazke ist do Viedne pre pracujuceho cloveka cez tyzden do 17:00 alebo v sobotu do 12:00 a v centre kupit mince?
                      -viem si len predstavit,mne by to trvalo 2 dni

                      > Vhodne pre vladu ak by chceli raz zlato zabavit v ramci hosp. Mobilizacie.
                      – s tym som tiez pocital,aj preto som sa ho zbavil toho roku, po 7 rokoch drzania
                      – ak by k niecomu takemu prislo tak mozno cena by bola len 10 % v najhorsiom pripade 0

                      Na trading mam uctovnikov, a prv nez som do toho siel tak som si nechal overit rozne varianty, raz som sa prepocital na Akciach z KP.

                      > K zlatu- predaj a nakup fyzickeho zlata je oslobodeny od dane zo zisku.
                      – take pohyby neboli aby som dokazal za 1 rok uskutocnit 1 Predaj so Ziskom 10 %.

                      Zlato a RUBel co som prezentoval to bolo vylozene v Teoretickej Rovine, teraz len tak zo zabavy Zlato na FX, vidim tam dieru cakam na stanovenie Nakupnej Ceny od 1.7.2022 Putinom. Skor pocitam so Stratou ako Ziskom, aj ked Rozum kazal, ze to vyzera Prilis DOBRE aby to mohla byt PRAVDA.

                      RUBel prilis Velke Riziko, rozpisal som a musim s tebou SUHLASIT, ze na tom nezbohatnem.

                      nech sa ti dari a Stastie nikdy neopusta

                      Páči sa mi

    • ja v tychto veciach nechodim takze tomu celkom nerozumiem, zaujala ma jedna vec, napisal si ze s rublom sa tazko obchoduje, ja myslim ze s rublom sa obchoduje v poslednej dobe jednoducho, staci patrit na zapad a pokial potrebujes ruske suroviny mozes ich tam utratit, tie ruble na tie suroviny niekto potrebuje, verim ze zoznam surovin sa skor bude rozsirovat ako rusit, ja som si to mojim amaterskym pohladom vylozil cez malu nasobilku, dopyt a ponuka, vsetko je to zatial len na zaciatku, je nieco co som nepochopil? ti co sa vyznaju v tom urcite najdu kopu vynechanych veci ale toto je pre mna jasna rovnica

      Páči sa mi

      • Odporucam si precitat prispevok od @Milan hned na zaciatku, ak mne neveris.
        Nie je take jednoduche, moj Rusky Priatel co tu zije viac ako 25 rokov a robil obchody RUSko – EU oboma smermi, ma Hlavu v smutku teraz, do podrobnosti sme nezachadzali.

        Páči sa mi

        • robil nieco zle, moj nazor je taky ze rubel v tejto chvili iba dozrieva a z pohladu dneska je to dlhodoba investicia a spravna investicia bez rizika s porovnanim co sa na nas vali, pre sikovnejsich to urcite prinesie aj ine moznosti, to ze to nejaky clovek nezvladol je len o nom a ako vseobecny priklad je to nezmysel

          Liked by 1 person

          • Nemyslim, ze by robil nieco zle, skuseny Obchodnik s viac nez 25 rocnou praxou, na obe strany EXPORT-IMPORT. Taky Obchodnik sa inac pozera na EUR a RUB oproti tebe,ked ty vidis len, ze Silny RUBel je Dobry, Rusia sa vztahy a straca dovera k tomu Velke Kurzove Riziko a velmi lahko sa moze stat, ze namiesto Zisku je strata. Nemoze sa pozerat len na dlhodobu Investiciu, potrebuje aj platit zamestnancov, cize aj v kratkej dobe zarabat.

            Páči sa mi

            • tak nech zaraba tak ako vie, ked ide bezhlavo riskovat to moze priniest aj stratu, uz len to ze si napisal ze ho ku tomu doviedla potreba zarabat a neuspel vypoveda o tom ze 25 rokov praxe z neho odbornika nespravilo

              Liked by 1 person

              • On nema problem prezit na vysokej urovni, aj ked by uz do smrti nic nerobil, Na slovensku Prepusti 100 ludi a v Rusku 50, ktorych istym sposobom vyucil, ti sa roztrusia kade-tade, V buducnosti je otazne ci zacne nieco nanovo budovat, az sa situacia ukludni a zavedie niejaky poriadok, zase novych ludi, zase ucit, zivi kopu Krkov. Ked su tazko predvidatelne kroky a situacia sa meni tak aj ti najlepsi zvyknu urobit zle rozhodnutie, zle preto ze neplati co bolo vcera a co pred tyzdnom.

                Páči sa mi

  7. Spätné upozornenie: Pripútanie sa, averzia a ignorancia | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár