Otázka štátnosti

Otváram zas staronovú tému, lebo sa stáva čoraz aktuálnejšou. Ide totiž o to, že je čoraz jasnejšie pre čoraz väčší počet ľudí, že národné štáty nielen prestali plniť svoju rolu nástroja na prežitie národa, ale aj sa prestali tváriť, že ním ešte sú. Skrátka sa stali nielen žalárom samotných národov, ale aj nástrojom ich likvidácie a dôvodom je ten protiľudský a tým pádom aj protinárodný koncept usporiadania spoločnosti, ktorý bol globálne presadený. Rusi tento koncept odmietli a napriek takto nanútenému konceptu si dokázali vytvoriť štát, ktorý ich, napriek úprimným snahám poskokov cudzích pánov, nelikviduje.

O čo mi ide?

Primárne o dve veci: prvé je to, že my sme sa nechali opiť rožkom a uverili krásnym heslám, ktoré s aplikovanou praxou majú máločo spoločné a nepátrali sme dôsledne ako sa veci v skutočnosti majú (nemali sme ani čas pri tom dennom zhone) a to druhé je to, že Rusi vybudovali multiregionálny a mnohonárodnostný štát, v ktorom národnosti ak rovno neprosperujú, tak aspoň dokážu prežiť pokusy o genocídu, lebo dokážu ťahať za jeden povraz jedným smerom. Narážam na to, že celý svet nakoniec prevezme ruský koncept organizácie spoločnosti a štátu bez toho, aby si uvedomil, že prevzali ruský koncept.

Prečo sa zavedie ruský koncept?

Vyjdú na verejnosť dôkazy o zločinnosti politikov, oligarchov a v podstate celého systému. Čo nikoho nepoteší, ani dav a ani papalášov, lenže tí prvý začnú robiť poriadok a začnú sa pýtať ako zorganizovať štát tak, aby sa situácia už viac nezopakovala.

Ako to bude vyzerať v praxi?

Veci sa budú organizovať prevažne plocho na kultúrno-regionálnych základoch a sebaobrana resp. narábanie so zbraňou bude jej základom, bude vznikať aj profesionálna domobrana namiesto vojska. Inými slovami, nebude tu centrála, ktorá káže čo a ako, ale centrály, ktoré po konsenze budú koordinovať implementácie zmien. To ale znamená rozpad a následné znovu spojenie štátov a štátnych útvarov. Takže očakávam rozpustenie EU a EMU a rozpad štátov, a následne ich spojenie do nových štátnych útvarov a blokov. Pre nás t.j. pre územie Veľkej Moravy resp. Veľkej Maravy to bude zas znamenať návrat k pradávnym koreňom.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

77 thoughts on “Otázka štátnosti

  1. madarov si v takom celku predstavit neviem takze mi to vychadza na byvale ceskoslovensko, s cim by som sa ja nezmieril je mat za hlavne mesto prahu, to uz tu bolo, centrum si viem predstavit na morave, pisem to len v zmysle co by bolo ak by bolo a ako by som to citil teraz, len davam do povedomia ze opat nemoze kazdemu vsetko vyhovovat a na stavbu noveho celku sa uz nebude dat divat podla receptu z roku 1918

    Páči sa mi

    • budeš ohľadom Maďarov prekvapený, lebo to smeruje k tomu…
      Predobraz toho sa udial za poslednej Ficovej vlády, kedy po Slotovych “tankoch na Budapešť” došlo pod patronátom SMERu ku koalícii SNS a Most-Híd. Nebolo všetko ružové, pretože veľké egá malých ľudí bránili tomu, aby to fungovalo lepšie, no bol to historický moment hľadania spoločnej reči a kompromisov.
      Toto bol najväčší prínos poslednej Ficovej vlády.

      Liked by 3 people

      • ja som za rovnocennu spolupracu, otazka je komu bude vyhovovat nazov v style velka morava a komu uhorsko, za tymi nazvami odkazujem na siroku historiu, vztahy a vyzvu na prekonanie stereotypov v dusiach ludi, preto to vidim realne skor na akusi alianciu ako spolocny stat

        Páči sa mi

        • Už máme reálne skúsenosti s “rovnocennou” spoluprácou s každým našim susedom.
          Jediní, ktorí sa ku nám zachovali nie len rovnocenne ale nám aj dokonca pomahali budovať priemysel, bol Ruský narod.

          Liked by 3 people

        • zabudnite na to, že sa bude hneď budovať nejaký územne jednotný štát so spoločným názvom. Bude to predovšetkým o úzkej spolupráci a spoločnej politike v oblastiach, v ktorých Maďarsko i Slovensko sú primalé na to, aby to samostatne zvládli.
          Až časom, až sa obrúsia hrany vzájomnej spolupráce, vybuduje sa vzájomná dôvera a uvedomenie výhod vzájomnej spolupràce, bude možné prejsť k tesnejšiemu zväzku a možno aj spoločněmu názvu.

          Liked by 4 people

          • takto to hodnotime z pohladu dneska a stavu nasho okolia, tu moze prist k pozitivnym zmenam tak rychlo ako prislo k negativnym, dobre susedske vztahy su vzdy prospesne, z dlhodobeho hladiska by som sa len na madarsko nefixoval a teda spolocne uzemie vylucil uplne, ze by sa tie vztahy mohli zlepsit by som bez poistky neriskoval a tou by bol minimalne dalsi stat v tejto skupine, uz som pisal ze podla mna je v4 dobry zaklad, problem je v systeme riadenia kde kazde 4 roky moze nastat chaos a cim vacsia skupina tym kratsi interval ku hrozbe roztrhnutia retaze, narody musi drzat pokope spolocna strategia sebestacnosti, hodnotove ukotvenie a kvalitne nastavenie pravidiel pre garantciu zachovania narodnej politiky, nemali by sme si vyberat medzi vlastencami a pochybnymi slubotechnami napojenymi na zahranicie, mali by sme si vyberat medzi pronarodnou stranou a kvalitnejsou pronarodnou stranou, netreba budovat dalsie vazenie narodov, opat by sa to mohlo zvrhnut, prakticky by sme boli slobodni a na takuto sudrznost by sme spolocny stat nepotrebovali, je to len moja predstava, nezelam si aby slovensko bolo zase zaclenene niekam kde by sa uz nedalo vylucit plazive znevyhodnenie

            Liked by 1 person

    • Na Slovensku nežijú žiadni Maďari, ale maďaróni, pomaďarčení Slováci. A samotní Maďari majú 50 % génov slovanských. Sú Slovania.

      Páči sa mi

      • Všetko tomu nasvedčuje, že máte pravdu, ale čo ste tým komentárom chceli povedať? Ich presvedčenie je momentálne také, že Maďarmi sú a sa od nás líšia. Z toho je potrebné vychádzať pri spolupráci a snažiť sa nájsť čo najviac styčných bodov, na ktoré máme rovnaký názor a je to v náš obojstranný prospech.

        Liked by 2 people

        • Nie, ich presvedčenie býva dvojaké (schizofrenické), jednak, že aj my (Slováci, Rumuni,…) sme všetci v skutočnosti Maďari a teda sa od seba nelíšime, na druhej strane Maďari (ktorí sa k tomu hlásia) v Rumunsku alebo na Slovensku sú pre nich “menej” ako tí z Pešti alebo od Balatonu. Poznám Maďarských šovinistov na Slovensku, ktorí sú z pohľadu Maďarska objektom toho istého šovinizmu. Myslím však, že väčšia časť Maďarov sú našťastie duševne zdravší. Sociálne algoritmy v maďarskej spoločnosti sú z pohľadu vnímania národa veľmi podobné Francúzsku, kde je Francúz každý, aj čierny, žltý, zelený… Počas pomaďarčovania sa veľa inteligencie hlásilo k maďarstvu (áno, taký pojem existuje) ako ku kultúrnej príslušnosti. Učili sa po maďarsky s podobnou motiváciou, ako sa čerstvo pokresťančené národy (ich inteligencia) učili po latinsky. Sociálne a kultúrne algoritmy, aké poznáme na Slovensku, nemožno jednoducho extrapolovať na Maďarsko. Je to zložitejšie.

          Liked by 2 people

          • to mozem potvrdit, pocul som sa stazovat jednu slovensku madarku ako v budapesti dostavaju pocitit ze su druhotriedni, vo vztahu s madarmi my na ich uzemie narazky nemame a ten konflikt sa vedie v duchu akcia reakcia, davnejsie som narazil na mapu scitania obyvatelstva, nepamatam si presne ale myslim ze bola z 19. storocia, podla rozdelenia slovakov a madarov boli narody do seba zakliesnene ako zips a keby som do stredu toho prelinania nakreslil ciaru vznikne dnesna hranica, takze par kilometrov na sever a par kilometrov na juh to bolo rovnomerne pomiesane, otazka je kam zmizli slovaci z dnesneho madarskeho uzemia, koho to viac zaujima sa k odpovedi urcite dopatra

            Liked by 2 people

    • Ruský Profesor Panarin neraz hovoril, že centrom Slovanského sveta by mala byť práve naša Bratislava! Táto idea by sa mi veľmi páčila, len neviem či sa Slováci vôbec dokážu zobudiť a vymaniť z covido-urkajinskej hypnózy…

      Páči sa mi

  2. Inými slovami, SR je v likvidácii, pretože vznik Trojmoria je súčasne aj zánikom SR v podobe ako ju dnes poznáme.

    Indikatívny je aj prieskum, kto by bol ochotný v prípade konfliktu bojovať za vlasť… Všetci vlajočkári a vypínači plynu by sa stadeto zdekovali ako prví. Good job!

    Páči sa mi

      • Ja to takto romanticky nevidím a neteším sa na to ako podaktorí.
        Odjakživa štáty/impériá/civilizácie cyklicky vznikali a zanikali. My (SR, západ) sme v zániku a umocňuje to fakt, že sme odrezávaní od lacných ruských zdrojov (na ktorých sme životne závislí), ktoré Rusko presmerováva na východ v spolupráci s GP a jeho znížením spotreby a mobility západu. Nikto sa nás ani náhodou nebude pýtať, či si preformátovanie prajeme odzadu s konceptuálnym krémom alebo bez a nič dobré nám to neprinesie, len reset s hromadou mŕtvol. Súčasná západná spoločnosť je v zajatí, svoje “hodnoty” a uvedomenie náhle zmeniť nedokáže,ani postaviť vlajočkárov a vypínačov plynu k múru, aj keď nám ide o kejhák, len po prežití apokalypsy, po ktorej budeme Rusko nenávidieť ešte viac ako dnes. Pre nás je ruský svet v tomto momente rozprávkou o červenej čiapočke.

        Páči sa mi

        • FEI … príliš negatívny komentár. A,žeby sme Rusko mali nenávidieť ešte viac… Po mediálnej hystérii a následné vypnutie plynu, ropy a čo ja viem čoho ešte sa opýtajte potom bežných ľudí. Či nenávidia Rusko. Hlavne jeho nerastné bohatstvo od ktorého nás eurohujerská lúza s močiarom a GB chcú odpojiť. Myslím si, že keď bude ľuďom zima, nebude čím kúriť,ani svietiť, tak príde k otočeniu názorov o 360 ° (nie o 180 °) a aj tí najzarytejší odporcovia Ruska “zrazia opätky”.

          Liked by 4 people

          • Vzhledem k tomu, že většina masy sleduje MS média a ta jim do hlavy rvou totální antiruskou propagandu, nebudu ani já naivní a věřit v obrat v hlavách mas o 360°. Musela by zaúřadovat nějaká vlivná osoba typu Babiše (ano, bohužel…) a tímto infopole pro masy změnit, jinak není šance… To je praxe, bohužel…

            Páči sa mi

            • Dejv111 Evidentne je FEI provokatér. Ešte nedošlo?
              Nikto nehovorí, že je ho potrebné zlynčovať (americkým štátnym elitám by to prišlo vhod – keby sa ľudia vzájomne vykynožili). Ale je čas aby tí čo provokujú, mal by im už niekto otvoriť oči. Hoci priznávam, že ľudia zhypnotizovani mainstreamom sú tvrdý orech.
              Je to,ale smutné, že ti čo nemajú pravdu oponujú najviac a najhlasnejšie. Pravdepodobne ego, alebo vakcína… 🤔

              Páči sa mi

          • Pre vlajočkárov a vypínačov to bude len potvrdením ich zlého Ruska, keď si sami (aj nám) odrežú konár. Pre zbytok vytriezvenie, že Rusko je nástrojom GP a nie alternatíva.

            Páči sa mi

            • Rusko je nástrojom GP? Keby boli takto označení niektorí politici organizácie alebo spoločnosti v Rusku, tak to by som bral. Ale Rusko ako mnohonárodnostný štát, ktorý ochraňuje všetky národy, ktoré sa rozhodnú doň vstúpiť a jeho koncepcia riadenia spoločnosti je postavená na úplne iných základoch a hodnotách ako koncepcia riadenia západného konglomerátu, tak to je podľa mňa tvrdenie cez čiaru. Momentálne by som skôr povedal, že objektívne okolnosti postavili GP a Rusko na spoločnú stranu. Plyn zastavila ukrajina a to stačilo oznámiť, že Rusko ma enormné zárobky z predaja ropy a plynu a odpoveď prišla veľmi rýchlo. Banderovský režim (a jeho podporovatelia), ako aj fašistická chunta vládnuca u nás sa majú stať krvavými obeťami a hnev ľudí sa má uvolniť práve týmto smerom. Otázka znie, či dokážeme ako národ (aj keď hnev je oprávnený) zabrániť potokom krvi a celá táto banda skončí nie vo väzení ale povedzme že na najtvrdších prácach monitorovaná náramkami systémom MOVIR s doživotnými trestami bez možnosti odpustenia. Majú čo splácať národu.

              Liked by 5 people

                    • vies co to znamena, ty nevychovany provokater? z jedu sa vytvára nektár a ten sa rozpúšťa v svetle súcitu. Postujes tu dnes len negativa, tak zelám aby sa tie.negativa na pozitiva premenili…

                      Páči sa mi

                    • Aký požičaj, taký vráť.
                      Ďakujem, aj tebe s kolegami len pozitíva prajem a odosobnite sa s Oraclom od názorovej oponentúry aj voči iným prispievateľom. Váš blog budem sledovať aj naďalej.

                      Páči sa mi

                    • No a od coho sa mame odosobnovať? FEI ja odporučím sadnúť si do ticha, v prijemnom sedení začať sled9vať dýchanie a keď sa dostavi ten pocit prazdnoty, aspon 108x, lepsiebude 217x povedať OM MA NI PAD ME HUM HRÍH.
                      Vizualizáciu môžes robiť Chenreziga, Avalokitešváru, alebo kvet lekna plávajuci na hladine ktoreho korene sú spojené z blatom v tom jazierku. A napriek tomu, že vyrastaju z blata tak lekno, či lotos má roztiahnuté svoje nadherné lupene a žiari krasou a zdravím.

                      Je ešte jedna technika ale na to ti odporúčam si stiahnut a precitať aplikáciu 1000 rukého 1000 okého avalokitesvaru teda chenreziga z garchen institútu…

                      Uvidíš, že posyupne nájdeš pokoj

                      Liked by 1 person

                    • Hmmm, tak jste si tu pánové pěkně měřili pinďoury a kdo dučůrá nejdál… Kdo vyhrál?:-) Asi uznáte, že s koncepčním myšlením tohle vaše představení nemá nic společného a nevyřešili jste vůbec nic. To, že naše země (Čechy i Slovensko) se může vzchopit, až budeme na úplném dně, se asi shodneme ne? Ta doba ale zatím ještě nenastala, ale blížíme se k ní. Zatim MS informačně vede díky vyvolávání strachu (kovid, válka atd) a bylo by hloupé toto přehlížet. Budou se snažit střídat válku a pak zase kovid nebo jinou nemoc, což už ohlásili dopředu. Budou chtít lidi držet v neustálém napětí a strachu a manipulovat s nimi. Tady doufám, že zaúřaduje nově vznikající charta 2022 v čele s prof. Beranem a úspěšně bude infopole měnit. Byl by to dobrý začátek.

                      Páči sa mi

                    • Čím se FEI provinil, že na něj chceš házet síť? Nemá stejný pohled na věc jako ty? Myslel jsem, že tohle chování a mazání jiných názorů je doménou liberastů a havlodemokratů. Tak si tak říkám… Kdo to říká tento je, tomu se to rýmuje…

                      Liked by 1 person

                    • Dejv mam otazku. Kolko kyseliny chces vypiť, aby si bol stastný? A nemyslim vitamin C myslim pH1… FEI provokuje. A ked bude provokovat dalej a zakysľovať pôdu aj jemnymi osobnymi utokmi, bude pauza. Nazor je vec jedna, to co robi je vec druha

                      Páči sa mi

                    • FEI je taktiež provokovaný. Napísal svoj názor a namiesto odpovede, že sa vo svojich záveroch mýli tu, tu a tu, preto to bude tak, tak a tak, dostáva divné komentáre o drogách, slniečkároch, platených Šeligoch, osobných pocitoch, dýchacích technikách, depresívnych energetických vibráciách, sieťach a kyselinách… FEI sa nad tým povznesie a bude na blogu viac zásaditý ako kyslý, ale očakával trochu viac.
                      Všetko dobré!

                      Liked by 1 person

                    • pan doktor. Liečit srdiecko sa dá dvojako. Buď liekmi, alebo aj meditáciou. Ja ked taketo vecinodporúčam, nemám averziu ku človeku, ja naozaj chcem pomôct, pretože viem od samého seba ako to pomáha.

                      A nebudeme robiť jedno, kto komu buchol kyblikom po hlave skôr. Dajte na deň pauzu a hlavne trocha si odychnite.
                      Predpokladam, ze mate záplavu DDIMERov zvýšenych a to, spolu s tlakom od tychto amaterov zanechava stopy. Preto, oddychujte a hlavne buďte zdravý

                      Páči sa mi

  3. Pri čítaní správ z celého sveta dochádzam k záveru, že sa ľudstvo delí už len na 2 skupiny : kreténi a uvedomelí. Podľa toho sa môžu formovať budúce zoskupenia. V rámci vytvorenia väčších celkov sa v nich aj tak vytvoria ďalšie podskupiny. Už sa na to teším 🙂

    Liked by 6 people

      • Staré zlaté časy.

        Keď tak sledujem reakcie a správanie ľudí v reálnom živote na ulici ale aj ich postoje vo virtuálnom svete, jediné čo sa dá teraz budovať, je ríša egocentrikov. Ešte musí dozrieť spoločnosť. Zopár rokov a niekoľko traumat to potrvá. Zatiaľ ešte prevláda forma starej zdegenerovanej mysle, kde ešte nič nie je založené a napriek tomu už je kopa nezhôd, delení, manipulácii,… Formu spolupráce, podpory a tolerancie sa ako spoločnosť bytostí budeme učiť. Keby sme to vedeli, nič v súčastnosti by sa nikdy nestalo. Tak ale držme si palce.

        Liked by 1 person

  4. Já si teda spíš myslím že české země budou vcleneny do Německa, slovensko si rozdělí Poláci a madari(vše pouze do času, ne na dlouho) a nastanou taková skatulata hejbejte se, že nakonec z Evropy nezůstane kámen na kameni, pač většina obchodu a všeho se přesouvá do Pacifiku Evropa ani nebude podstatná, potom se postaví úplně nová Evropa ale jak konkrétně to bude vypadat nikdo neví, pokud někdo sebejiste tvrdí že ví, je třeba si dávat pozor a kriticky přemýšlet

    Páči sa mi

    • Ach jaaj. Toto mi rozpráva aj kamarat. Človek apokalypsy. Kde je riesenie? Kde je zakon času? Kde sú sily ktoré sú iné ako boli pred 2012? Čistý pohlad jednoduchosti. Pán tvorí budúcnosť? Pán vraví ako bude? Pán Ježiš? Aký Pán.
      Hej ak mysli apokalypsu od Pána pre ovečky tak hej.
      No tento scenár je pravdivý pre niekoho a pre niekoho aj bude skutočný, no ten čo vidí čo sa deje s planétou a bytosťami na vôkol, vie že to je inak.
      Okolo roku 2000 sme sa bavili o duchovne či Láske skoro potajme, väčšina sa smiala.
      Teraz? Bavim sa obduchovne s celoživotným materialistom.
      Dejú sa ine veci, nad nimi, nad nami a v nás. Karma či odplata za neprávo už nema ročné oneskorenie, ide to do týždňa a niekedy aj hneď.
      Deje sa dejú a strašiaci strašia.
      Klud, roľa, pomoc tým čo chcú, tým čo nechcú daj čas, odmietaj zavislosti(sex, káva, tráva, čokoláda, pivo, tabak, pochvala, obdiv, výnimočnosť, nadradenosť, úcta, osvietenosť a iné)
      To naozaj nevidno, že je všetko ine?
      “Bez horkéko, nieje sladké sladkým”
      Píšem to aj pre seba

      Liked by 1 person

  5. popolvar67 Neviem čo je ten FEI zač,ale evidentne je tu buď nastrčený,alebo aby tu ľuďom z tejto stránky znižoval pozitívne energetické vibrácie. Jeho pesimizmus je jeho problém (hoci má jeho komentáre “vytočili”). Pravdepodobne netreba na neho reagovať. Jeho to nakoniec prestane baviť a vychladne. 🙂

    Páči sa mi

    • nemyslím si, že je FEI nastrčený, len je smutný z toho, čo sa očividne deje, čo nás očividne čaká…
      No, nie vždy to, čo je aj očividné, to čo je navonok, je aj pravdivé. Toto všetko sú len kulisy, pekná opona. Podstatné je to, čo sa deje v zákulisí, ktoré ma tiež viacero úrovní…

      Páči sa mi

      • jak se dá definovat energetický heretik? nějaký černý mág využívající démonické síly jak by řekl cibulka? lze v tom pracovat se siderickým kyvadélkem?

        Páči sa mi

    • Nemýliš si to tu trošku s tadesco? Tam fičia na obláčikoch nonstop a každý iný dostáva ban…FEI nedostal faktickú reakciu, ktorá by vyvrátila jeho tvrdenia, stačí si to prečítať s použitím logického myslenia.

      Páči sa mi

Pridaj komentár