Obhliadka mŕtvoly EU

Bulharský postup ohľadom vlády a plynu sa dá charakterizovať ako výkrik typu „však odpojte toho chudáka od prístrojov, lebo už zapácha“. Ide totiž o to, že EU zažila pred asi dvoma rokmi mozgovú smrť, konkrétne vtedy, keď nemecké úrady zhabali lekárske potreby určené pre ostatné štáty a Brusel. Po tomto výkriku dôjde obhliadke mŕtvoly EU, Nemci vystavia úmrtný list a všetci bez veľkých fanfár zahrabú EU, a po tomto počine všetci začneme budovať od znova vlastný štát, lebo budeme odkázaní sami na seba a na vlastné zdroje.

Prečo Nemci?

Pretože oni sú tými, ktorí držia EU pri živote, lenže ani už oni nie sú ochotní a ani schopní to ďalej robiť. A toto je dôvod, prečo sa najprv treba pozrieť na to, kedy nastala biologická smrť EU. A tá sa nenastala vtedy, keď Brusel začal implementovať tretí energetický balíček a nútil štáty, aby namiesto dlhodobých zmlúv začali kupovať plyn na burzách a ani vtedy, keď neposkytol európskym-prevažne nemeckým gigantom podporu pri jednaní s Ruskom, ale vtedy, keď EU pristúpila na zhabanie ruských devízových rezerv Ruska a následne odpojili Rusko od platobných systémov, čo bola reakcia na ruské odpovede. Inými slovami aj v lepšom prípade Brusel robil hlúposti, hysterčil a nútil členské štáty do hlúpostí a v horšom prípade tak sabotoval európsku energetickú bezpečnosť, priemysel, čím zrádzal záujmy členských štátov.

Dôvod, prečo Nemci už nie sú schopní niesť na svojom chrbte EU je ten, že drahé energie, ktoré sú spôsobené škodlivými nariadeniami Bruselu nútia Nemcov prijímať extrémne opatrenia, napr. uprednostniť nákladné vlaky s uhlím pred osobnými vlakmi ,čo je dlhodobo neudržateľné a toto vedia aj kapitáni nemeckého priemyslu. Čo nutne vedie k otázke:

Kedy Nemci povedia dosť a povstanú proti šikane Bruselu?

Dátum neviem povedať, hoci aktivity Gerharda Schrödera ukazujú na to, že povstanie nemeckých priemyselníkov proti Bruselu a Londýnu/Washingtonu sa udeje v dohľadnej dobe. Toto ale bude sprevádzať nielen výmena vlády, ale aj de facto rozklad EU, t.j. jej pohreb bez zbytočných rituálov a fanfár.

Čo to bude za povstanie?

Prejav vlastnej suverenity a pristúpenie na ruské podmienky obchodu. To ale bude znamenať koniec €, spoločného európskeho ekonomického a monetárneho priestoru (EMU) a následne aj celej EU. Dôvod je prostý. Akonáhle Nemci pristúpia na ruské podmienky platby zlatom, tak € prestane byť nemeckou záležitosťou, a tým pádom celý zvyšok EMU prestane fungovať s tým, že štáty a finančné inštitúcie budú bankrot a štáty už nebudú mať dôvod zostať v EU. Toto ale bude znamenať, že všetci sa budú musieť spoliehať na vlastné sily a budú musieť začať budovať sebestačné ekonomické celky t.j. niektoré štáty a štátne útvary sa rozpadnú a iné zas vzniknú.

Čo to bude znamenať pre nás?

Pre nás to bude znamenať s najväčšou pravdepodobnosťou to, že sa budeme musieť vrátiť k Svätoplukovej Veľkej Morave resp.Veľkej Marave, ktorá bola na území povodia Dunaja a jeho prítokov. Čo je v podstate logické aj vzhľadom na to, že veľké/splavné rieky boli svojho času hlavnými obchodnými tepnami t.j. obnova na týchto ekonomických základoch dáva zmysel.

Ďalší dôvod, prečo má zmysel vrátiť sa k Veľkej Morave resp. Veľkej Marave je to, že rieky budú potrebovať jednotnú reguláciu tokov. Z jednej strany je to už dávno potrebné a z druhej strany je tu potreba prispôsobiť sa zmenám klímy (prichádza doba ľadová).

S pozdravom

Oracle 911

PS: Podľa správ z HS, Bulhari cúvli a naozaj prenechávajú prvenstvo v ohliadke mŕtvoli Nemcom.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

20 thoughts on “Obhliadka mŕtvoly EU

  1. myslim, ze tento vyborny aktualny rozhovor so Scottom Ritterom sa na tuto temu velmi hodi (zatial je to 1.cast)

    Scott Ritter: “Kdyby nebylo expanze NATO, nebyl by konflikt na Ukrajině.” (1. část)
    mimoriadne informovany a zorientovany clovek

    Liked by 2 people

  2. Prajeme si,aby fashi skončilo … Tento v Nemecku aj tak melie svoje….dokedy??? https://www.infovojna.bz/article/nemecko-bude-podporovat-ukrajinu-tak-dlho-ako-bude-treba-oznamil-scholz-v-prejave-na-prazskej-univerzite-karlovej
    Scholzik tam bude dokedy tárať…? Na úkor Čechov vraj vypínajú svoj priemysel….to má akú trvanlivosť….. ?
    U nás díler vodky úplne mimo. Pani na Hviezdoslavovom Kubíne o fašizme básničkuje…. Dúhový Peťko jej sedí za chrbtom v BB dnes na výročí SNP, a na FB sa farizejsky pohoršuje , že tam neboli pustení ľudia ….. BB strážia ozbrojenci, face to face Ficovi & Dankovi…. Napokon prešli … MR.zahraničie bliaka na Fica, že dnes vo Zvolene boli aj veľvyslanci z Ruska a Bieloruska…..
    Sulík a Spol. Demisiu podajú, nepodajú…. !?
    Už sa na to nedá ani pozerať , ani počúvať!!! Nech sa zbalia, pustia všetko z rúk a tiahnu zo Slovenska!

    Liked by 2 people

  3. MIG,
    skús si pozrieť nasledovné video z roku
    2018 :
    Чего боятся польские элиты
    // Чего боятся польяки //
    https://yandex.ru/video/touch/preview/?
    Západná časť , ale aj severná časť Poľska sú bývalé územia Nemecka // či Pruska?// , Poľsko má tieto územia vďaka J.V.Stalinovi , a ZSSR tieto hranice Poľska garantoval . Takže poliaci majú aj strach , aby v budúcnosti boli v terajších hraniciach .

    Liked by 1 person

    • Nedá sa mi otvoriť.
      Poznámka: Hranice vždy garantuje Vatikán – nikto iný, dokedy sa neusporiadali v Poľsku diecézie, dovtedy obyvatelia nevedeli na čom sú. Bývali v ponemeckých domoch a to bolo asi všetko – neinvestovali ani jeden zlotý do nehnuteľností a to bolo pritom už v hlbokom komunizme – 28. júna 1972. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Episcoporum_Poloniae_coetus_i_Vratislaviensis-Berolinensis_et_aliarium Aj po rozdelení Československa definitívne hranice boli určené Vatikánom v 2008 roku. Dovtedy časť Moravy patrila pod Nitriansku diecéziu.
      A máš pravdu, že nevedia poľské elity čo chcú. Pred II.sv.vojnou poľovačky poľských elít s nemcami. Potom ich napadli Nemci a podľa nich aj Rusi. Poľské elity ušli do Rumunska. A nechali výzbroj a vojakov napospas osudu – takže nemci obdržali zadarmo zbrane.
      A keďže Poliaci nič nenechávajú na náhodu, ešte v roku 1943 vytvorili orgány na boj proti Červenej armáde… https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Proklet%C3%AD_voj%C3%A1ci Takže osloboditelia (podľa Poliakov okupanti) Červená armáda je napriklad na poľskej wikipedii pri meste Martin v poľštine uvedená informácia “dobyli” nie oslobodili: “Martin został zdobyty”. Preto Poliaci zbúrali už aj 24 pomníkov Červenej armády zo 60.plánovaných, ktoré označil Poľský inštitút pamäti národa. A niektoré pomníky sa nachádzajú pritom na hroboch !!!
      Úrad bezpečnosti UB spolu s NKVD, ktoré čistili územie od týchto “prekliatych vojakov” obsadili v UB pozície skoro na 100% židia… (A tak sa žilo v komunizme) Film General NIL. Kto sa má v nich potom vyznať?
      Pritom málokto si uvedomuje, ze všetky štáty Európy vyhlásili II.sv.vojnu Rusku priamo alebo nepriamo (výrobou zbraní) a môžu byť tieto oslobodené štáty spokojné s tým, že ich Rusko nechalo vôbec existovať.
      Záver: Máš pravdu Poliaci sa hrajú s ohňom!

      Liked by 2 people

            • Poliaci si nechali všetky kľúčové podniky, nie ako Slovensko. Keď píšu najväčšia Slovenská banka, Slovenská elektráreň, Slovnaft, Slovenská poisťovňa atď. tak sa mi ježia vlasy na hlave a mám ich dosť. Ak by sme predali reklamu na slovo Sloven… nemali by sme žiadne ekonomické problémy.
              Ale to rezidentka a jej povaľači by museli niečo chcieť. Sme najväčší výrobca automobilov na svete.
              Kedy budeme mať svoju značku?
              Kedysi sme vyrábali výrobky od ihly po rakety, a dnes? Dnes pracujeme na poli – v hale bez okien, a v lete s teplotou cez 30 stupňov v hale. Jednoducho hygienici sa činia, aby sme mali zdravé životné podmienky.

              Páči sa mi

              • A poľské elity sú klinický debili, ktorí buď zradia Poliakov pri prvej príležitosti alebo spackajú veci pri prvej príležitosti viď delenie Poľska a správanie ich elity počas 2. svetovej vojny. To je prvá vec.
                Druhá vec je, že USA korporácia sú po bankrote a po krachu US$ a Británie Poliaci budú riešiť vlastné záležitosti a ich elity spackajú čo môžu.
                Tretia vec je, že na papieri sme stále väčšinovými vlastníkmi strategických podnikov.

                Takže kľud, Poliaci sú ďaleko od úspechu…

                Páči sa mi

                • To si ma potešil, že štát je väčšinový vlastník vo všetkých dôležitých strategických podnikoch, len kedy začne realizovať tie väčšinové rozhodnutia v prospech ľudu?
                  Ad Poľsko: stavajú byty vo veľkých mestách ako bláznivý, či naozaj je cieľ stiahnuť čo najviac ľudí z krajiny do veľkých miest a tam ich nechať pokapať alebo vytvoria tábory závislé na všetkom?

                  Páči sa mi

                    • Práve preto som sa pýtal, či niekto nevie ako sú postavené zmluvy, aby väčšinový vlastník v týchto prípadoch štát, prevzal vedenie spoločnosti a zabezpečil rozhodovanie v strategických podnikoch pre domácnosti a podniky, a nie pre zahraničné pijavice.

                      Páči sa mi

  4. mozem poprosit oracle ,co to znamena vratit sa k velkej morave,no asi som uz trochu tazka. a vcera som pozerala jedno solovjev live,boli tam aj mne neznami,ale aj kedmi a margarita simonjan,a tam sa otvorene hovorilo,ze denacifikacia bude pokracovat v europe,ze to je nevyhnutne,ze su tu tie diplomaticke poziadavky z decembra 21-navrat stavu europy k roku 1977,ze rusko na to prostriedky ma,ak to nepojde dobrovolne

    Liked by 1 person

Pridaj komentár