Zaplať pánboh!

Zaplať pánboh za to, že táto pyramídová hra, ktorá sa tvári ako legitímny finančný systém, krachuje. Zaplať pánboh za to, že táto pyramídová hra krachuje takto a teraz, a nie o rok či o dva, keď by napáchala na spoločnosti oveľa väčšie a horšie škody. „Zaplať pánboh“ bude platidlom počas niekoľkých týždňov či mesiacov kvôli výpadkom v platobných systémoch.

Prečo toto spomínam?

Nedávno sa burzy o dosť prepadli a za prepadom stojí náhle vyschnutie likvidity v Londýne. Hovorím to na základe dvoch vecí: prepad Libry voči US$ a objavenie sa modrých prilieb v Londýne resp. vojenská okupácia City od London ktovie akým vojskom. Tento prepad je ale výsledkom dlhodobého procesu, ktorý nie vždy bol finančného charakteru. Začnime pri zvyšovaní úrokovej sadzby FEDom (síce zvýšili úrokové sadzby, ale uvolnili podmienky čerpania) a rozbitím ukrajinskej pračky na peniaze, v ktorej boli zainteresované nielen najväčšie bankové domy, ale aj finančné inštitúcie ako Vanguard a Blackrock. Pritom tieto príjmy zo všetkých možných ilegálnych aktivít za posledné desaťročia tvorili významnú časť príjmov zmienených finančných inštitúcií, a u niektorých toto tvorilo hlavný príjem a legálne aktivity boli len krytím. Lenže keď ruské vojská zlikvidovali na prelome marca-apríla ukrajinské stredisko prania špinavých peňazí, tak v podstate zabili tieto finančné inštitúcie a spolu s nimi tak súčasný finančný systém, ako aj ničím nekryté meny, vrátane US$. Toto ale neznamená, že by potentáti nemohli umelo zabezpečiť likviditu inštitúciám cez tlačenie nekrytej meny a tváriť sa ďalší rok-dva, že všetko je v najväčšom poriadku.

Prečo práve teraz?

Pretože prišiel čas na vyčistenie tohto Augiášovho chlieva, čím sa stali elity a financie. Vo veci je totiž to, že z jednej strany tomu prajú podmienky v ľudských spoločnostiach, zo strany druhej ďalšie zahnívanie spôsobené vyčíňaním elít by už napáchalo nenapraviteľné škody v ľudských spoločnostiach a zo strany tretej samovoľný krach systému by napáchal oveľa väčšie škody, než terajší riadený odstrel. Takže ten víkendový záťah v Londýne, ku ktorému došlo asi týždeň po pohrebe kráľovnej Alžbety II. a ktorý mal za následok zastavenie likvidity pre tamojšiu derivátovú mašinériu, bol zásahom, ktorý mal za úlohu odštartovať riadený odstrel doterajšieho finančného systému.

Prečo po tom prepadli burzy?

Prepojenosť finančného systému a to, že cenové hladiny sa nastavujú cez deriváty, čo zas predurčuje to, že problémy sa nielen prejavia aj inde a ešte sa aj znásobia. A vzhľadom na to, že dve finančné centrá boli de facto odstavené (Vatikán a Londýnska City-City of London), tak prepad trhov a ďalší prudký prepad mien je logickým následkom. Pritom rozbitie derivátovej mašinérie má za následok aj to, že prebehne nemanipulované zisťovanie cien na trhoch.

Neznie to logicky, prečo?

Pretože alternatívny systém už existuje, je založený na zlate, ostatných komoditách (hlavne na energetických nosičoch) a jeho infraštruktúru tvoria rôzne blockchain pre rôzne kryptomeny. Ide totiž o to, že stredne veľké a menšie bankové domy a tiež sporiteľné a úverové družstvá sú relatívne zdravé a zväčša nie sú zapletené do schém prania špinavých peňazí (aspoň nie vedome) a kvôli tomu dostali ponuku, ktorá sa neodmieta. Niežeby väčšinu vedúcich týchto finančných inštitúcií potrebovali nútiť do týchto vecí, ale keď alternatívou je ich znefunkčnenie a zánik, tak voľba je jasná a obmedzená.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Teraz bude totálne jedno či americký senát schváli navýšenie dlhového stropu USA, ako korporácia budú bankrot.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

24 thoughts on “Zaplať pánboh!

  1. Pokiaľ budú existovať tieto tri striktne súkromné inštitúcie, Bank of England, FED a Banco Vaticano, tak je úplne jedno či niečo (s)krachuje alebo nie. Svet fungovať neprestane. Akurát, všetko bude mať inú cenovku. Ľudí nikde na svete nezaujíma čím budú platiť (forma), ALE, čo/koľko si za svoje ťažko zarobené peniaze môžu dovoliť (obsah). A na tento drobný detail všetci tí analytici z Miletičky, glosátori trhov z Noweho Targu, ministri pravdy či špecialisti na teplú vodu zabúdajú. Alebo, Vás zaujíma, keď idete do Billy, Tesca, Lidlu, Mercedesu, Deichmanu, Teta drogérie, Adidasu, krčmy, reštaurácie, kaderníčke, do Sveta štrikovaných pulóvrov, že akú farbu má papierik, ktorým platíte, alebo, že dnes musíte oproti minulému piatku ťahať už 50-tku namiesto dvoch 20-tok? Či?

    Takže, až keď si za miliardovú bankovku ľudia kúpia akurát tak peceň chleba, a na ďalší deň už za dve, tak potom, potom možno im to začne dochádzať, že niečo asi predsa len v poriadku nie je. A možno prídu aj na to, že tých hajzlov a zločincov treba hnať vidlami a tvorbu peňazí či už krytých zlatom atď. alebo výsledkami práce je treba dostať do rúk národa a pre záujmy národa. A nie nechať vyrábať peniaze hocikomu z luftu bez krytia a vysávať ich späť do vlastných vačkov cez úrok.

    Budem drzý, a dovolil by som si drobnú korektúru. Nedávno sa burzy opäť manipulovali. Od kedy kedy ste moju pozornosť upriamili na striebro, tak ten trh bol zmanipulovaný už asi 4-krát. A nakoľko mám nízky voľný vstupný kapitál, tak pochopiteľne nikdy nie k mojej spokojnosti, pretože ja chcem veľký pokles.

    Liked by 1 person

  2. Zavesím to sem. Mám 2 aktuálne videjká:
    1/ Veľmi zaujimavá diskusia. Hostia: Harabin, Huliak. Mimochodom, kto bol na poslednom proteste, tak ten Huliak tam vystúpil a bol skvelý, klobúk dole …. pravý patriot, normálny človek

    2/ K Melloniovej dobrý koment od Chmelára:

    Liked by 2 people

    • Váhal som či to písať, keď som minule videl, že ďalšia žena sa dostala do vrcholovej politiky. Nech sa nikto neurazí, ale tento trend narastá a dvojtvárnosť tak prirodzená ženám (prepáčte za generalizovanie) neveští nič dobré. Dokonca nemám dobrý pocit ani z kvázi súperenia žien v politike (viď Moldavsko). Mne to pripadá ako divadlo… jedna vystrieda druhú a nič sa nezmení a ešte sa tej prvej (tomu prvému) ani nič nestane. Táto časť platí aj na mužov “populistov”. Je to veľmi dobre vymyslená schéma a ťažko ju prelomiť lebo davu stále na oko dajú to čo chce.

      Liked by 1 person

      • Súhlas s tými ženami v politike. Je evidentné že sú žiaľ len “peknými výkladnými skriňami” ktoré si lem myslia že niečo riadia. Ak to ovšem nevedia dopredu a nechali sa najať ako prostitútky na špinavú prácu. K tomu prvému videu, pozri si to, ten pán mi hovorí v mnohom z duše. Aj Harabin je tam výborný. Celkovo kopec zaujimavých informácií …

        Páči sa mi

        • Ešte by som dodal, že väčšina žien si to neuvedomuje, ale povedie to k veľmi ťažkým časom pre ženy. Aj tá africká migrácia je už toho dôkazom… nebude sa s nimi nikto babrať. Zatiaľ majú status nedotknuteľnosti… chudinky ženy… ale pohár pretečie.

          Páči sa mi

    • Rudolf Huliak, jeho brat Daniel Huliak (riaditeľ Kronospan)
      Daniel je brat, riaditeľ KRONOSPANu .

      Je potrebné vysledovať, aké je skutočné poslanie Geopolitické informačnej spoločnosti, ktorú princ Michael vlastní. Táto “súkromná výzvedná” agentúra pôsobí takmer po celom svete.

      Jej členmi sú bývalí vládni činitelia, vysokopostavení úradníci, ale aj vysokí bývalí dôstojníci ozbrojených zložiek hlavne tých spravodajských ako u nás SIS alebo vojenská kontrarozviedka.

      Oficiálne princ prezentuje, že je táto agentúra vytvorená pre účely zberu informácií, ktoré veľkým korporáciám pomáhajú v biznise. Otázka, načo je potrebné pre biznis-informácie mať za členov bývalých spravodajcov – dôstojníkov?

      Diplomatický dôstojník, ktorý pôsobil v Prahe Gen. Ševčík (vojenská rozviedka) , ten je teraz ako podpredseda strany NK. Národná koalícia má za členov aj iných “bývalých členov” spravodajských služieb alebo bývalých vysokých dôstojníkov MOSR prípadne MVSR.

      Opatrne pri zbere informácií. Národná koalícia je významná operácia kontrarozviedky. Každý aktivista, ktorý sa výrazne prejavoval na sociálnych sieťach bol Národnou koalíciou oslovený a zobrali ho pod krídla NK. Geniálny plán ako podchytiť občianskych aktivistov a mať ich pod kontrolou. Títo aktivisti teraz nijako nevystupujú, najprv to musí schváliť vedenie strany a potom môžu. Tak a teraz je najväčším kriklúňom Huliak, na ňom stojí celá strana.

      Vyše 100 bilbordov po BB kraji má Huliak, kde na to zobral? Členom strany hovoria, že sa nato skladá predsedníctvo. To by musel každý mesiac každý z podpredsedov Huliakovi prispieť minimálne 1000€. Je to klamstvo. Každý si má všetko v kampani platiť sám alebo cez sponzorov, čo si zoženú. Strana dá iba na nálepky, kľúčenky, tričká apod. ….

      – Peniaze tečú cez KRONOSPAN?, ako končia v rukách Huliaka? Nevieme.

      – Ak zistíte fungovanie agentúry princa, ktorý mimochodom ovláda biznis s drevotrieskou v celej Európe, máte odhalené pozadie Huliaka, ale aj to, prečo sa bude snažiť dostať po voľbách do rezortov, ktoré majú pod palcom lesníctvo, agrorezort ale aj ozbrojené zložky.

      Páči sa mi

      • Huliaka v tejto súvislosti uz rozoberá na fb aj stránka Inenoviny. Kto má možnosť, nech si pozrie. Kto nie, prekopírujem príspevky, ak bude záujem. Tiež ma to prekvapilo, ako sa už do neho pustili skrz brata.

        Páči sa mi

            • Priamo na R.Huliaka zatiaľ nemajú nič. Kompromitujú ho cez vlastnícke pozadie Kronospanu, kde je riaditeľom jeho brat.
              Vyčítajú mu stanovy Národnej koalície ohladom podpory zotrvania v európskych spoločenstvách. Avšak tieto stanovy písal ešte zakladateľ NK S.Kozlík, a v tej podobe, ako sú písané, je to OK, pretože EÚ ako spoločenstvo národných štátov s maximom rozhodovacích právomocí v národných štátoch a regiónoch.
              Začiatkom leta som sa o NK a J.Huliaka zaujímal, vyšli ako seriózni. Doposiaľ som neozvučoval na KSB fórach – medvedia služba – vrhli by sa na nich ako supy. Čo sa aj teraz deje…
              Vyčítajú mu ešte aj boj proti Budajovmu zákonu o národných parkoch. Takže asi vieme od akej partie aktuálna diskreditàcia veje.

              Liked by 3 people

              • No v kazdom pripade o Huljaka je zaujem …. zaujmave. Vo videu inak spominal ze od oktobra chystaju kampan a bude o nich pocut. No, tak som zvedavy co sa z toho vykluje ale z toho co som od neho pocul, nemozem povedat pol zleho slova. A to sa vyjadril k celej palete tem. Moj vnutorny pocit je vysoko pozitivny z tohto pana. Budem to sledovat. Vdaka vsetkym za podnety …

                Liked by 1 person

  3. Parlamentna démo-kracia nastroj moci nadnarodnej oligarchie klanovokorporátnych skupín his-tórického kapitálu na správu vecí verejných, kde dosadenych “politikov”, pomocou medialnej masaze, kontroluju korupciou a vydieranim…je nacase zmenit systém delegovania volených zástupcov
    ktory sice navonok ponuka pri vybere mnozstvo farieb a hra sa na slobodnu volbu ale rezisera ma stale toho isteho…obcan to vsak nieje…

    Páči sa mi

      • Mnohí z nás nechcú pochopiť že v politike sa nič nedeje náhodne…nechceme pripustiť nadnárodný dosah na riadiace procesy…veríme v spontánnosť týchto procesov…nemáme zadefinovanú príčinu politických javov ktorá nás v spoločenskom priestore zahlcuje dôsledkami v ktorých tvorbe je majstrom s his-tórickými skúsenosťami…nepripúšťame dosah nadnárodného kapitálu a existenciu jeho majiteľov ukrytých v spleti ekonomických “zákonov” pod krídlami megakorporácií ako Vanguard, Fidelity, Blackrock, State Street Corp kontrolujúcich väčšinu známych značiek naprieč svetom…tvárime sa že veľkokapitál ukrytý za menami ako Rothschild, Rockefeller, Medici, Warburg, Plantagenet, Cavendish, Sinclair, Kuhn Loeb, Krupp, Habsburg, Romanov je z rozprávok Tisíc a jednej noci…rešpektujeme monetárny systém riadený centrálnymi bankami, dlhom a ničím nekrytým kvantitatívne uvoľňovaným dolárom, kde si vlády zastupujúce v parlamentnej démo-kracii spomenutých “rozprávkárov” a kontrolované korupciou a vydieraním požičiavajú finančné prostriedky na správu krajín cez súkromný sektor “rozprávkarov” – bankstrov sediacich v centrálnych bankách…Toto je realita súčasnosti v ktorej si hovieme a “rozprávkári” vo velíne si mädlia paprčky opät raz nás dostali tam kde potrebujú a polarizovanej spoločnosti prinesú na bielom koni riešenie tak ako už nespočetnekrát v minulosti…vyčerpané ustrašené a do krvi rozhádané obyvateľstvo si s radosťou vydýchne k-o-n-e-č-n-e….Ak chceme v tejto drakonickej hre nadnárodného kapitálu vyhrať je potrebné zadefinovať proti čomu vlastne stojíme teda obnažiť príčinu tvoriacu dôsledky…

        Páči sa mi

          • Demontovat parlamentnú démo-kraciu ako nastroj moci nadnarodnej oligarchie klanovokorporatnych skupin his-tórického kapitalu kde politikov teda sluhov kontroluju korupciou a vydieranim a zaviest občinový system delegujuci casom overenych moralne a mravne zdatnych jedincov z regionov ktori su cinne kompetentní (casom overena profesionalita a skusenosti v prospech celku)…volakedy sa im vravelo starešinovia…Vek 50+, vychovali 2 a viac detí…Takto zvoleni zastupcovia budú kontrolovaní funkcnym referendom…

            Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Zaplať Pánboh! - Spolok ARCHA o.z.

Pridaj komentár