Folklór, ktorý treba ignorovať

Nemám na mysli naše tradičné piesne, tance a rozprávky, ale politický folklór posledných rokov. Konkrétne mám na mysli, keď Matelko povie, že Fico klame a patrí do väzenia a Fico zas povie, že Matelko je blázon a odkotúľali sa mu lieky. Toto je ten folklór, ktorý treba ignorovať tak kvôli veciam, ktoré sa priamo viažu k menovaným osobám, ako aj kvôli slovenským a globálnym faktorom.



Čo sú tie faktory?

Vidím tu dva hlavné osobné faktory, prvým je to, že majú voči sebe navzájom rešpekt, aj keď sa nemajú radi a ich slová hovoria o opaku. Ide totiž o to, že obaja hovoria v slovenskej politike to, čo si myslia a majú toho druhého prečítaného, t.j. majú dôvod držať si dostatočný a zdravý odstup.

Druhý faktor tak trochu súvisí práve s týmto, lebo Fico vidí, že Matelko v priebehu cca troch rokov na verejnosti rozoberal liberálnu pravicu a z neho vzišlú liberál-fašistickú čvargu prakticky na súčiastky, lebo odkryl ich pravú tvár pred verejnosťou, a toto by Ficovi a Smeru trvalo aspoň ďalších tridsať rokov. Matelko zas vie, že na Fica jednoducho nemá, keď príde na reč samotná politika, alebo riadenie štátu.

Globálnym faktorom je nielen práve prebiehajúce vyjavenie pravdy t.j. apokalypsa, ale aj to, že kto za Matelkom a Ficom stojí. Konkrétne mám na mysli atlantických žrecov, egyptských žrecov, americkú námornú rozviedku, ruské žrečstvo, ruské vedenie, proti-satanistickú vetvu Vatikánu atď, t.j. tí, oproti ktorým je slovenská liberál-fašistická čvarga len bezzubá ochrnutá čivava.



Ako to skončí?

Vzhľadom na to, že kto za nimi stojí, tak Matelko v pre neho najhoršom prípade odkráča s relatívne čistým štítom do najbližšieho cvokhausu a v pre neho najlepšom prípade dostane viac ako 5% v najbližších parlamentných voľbách kvôli geniálnemu politickému marketingu (je géniom politického marketingu). Ide totiž o dve veci:

  • Matelko počas toho, keď bol premiérom a po tom ministrom financií, bol prítomný v každom kšefte a keď mu to vykričí hociktorý jeho bývalý koaličný partner, tak v podstate začne totálnu vojnu každého proti každému, teda radšej ho nechajú na pokoji napriek tomu všetkému, čo vyviedol resp, ešte proti nim vyvedie. To je geniálny ťah, s ktorým mohol prísť len blázon.

  • Je tu istý segment populácie, ktorý nesmie zostať bez dozoru, lebo narobia veľké problémy a Matelko je ideálny na túto funkciu, t.j. urobí sa z nich Matelkova voličská základňa.

Fico to má tiež v suchu, ale jeho úloha bude komplikovanejšia, lebo jeho úlohou je zabezpečiť to, aby sa tu veci nerozsypali a v prípade finálneho krachu súčasného finančného systému polovica Smeru spolu s cca polovicou štátnej správy pôjde kade ľahšie (@jox13 hovorím to aj tebe, aby si sa mohol pripraviť, ale zvládneš to, ak veríš sebe a Bohu). Lenže je tu taká možnosť, že sa kvôli tomu prehĺbi politická a ústavná kríza, lebo:

  • Výsledky predčasných volieb budú také, že po nich nikto nebude môcť zostaviť vládu a voľby sa budú musieť opakovať začiatkom 2024 (nerobme si ilúzie, čvarga 30. september pretlačí).

  • Vyjdú na verejnosť také informácie, ktoré zbavia Kisku a „podarenú“ aktivistku v prezidentskom paláci legitimity a funkcie t.j. máme ústavnoprávnu a politickú krízu, ktoré nielen prinútia Gašparoviča vrátiť sa z politického dôchodku (posledný legitímny prezident), ale aj riešiť komplikovanú politickú a ústavnoprávnu krízu.

  • Obe predchádzajúce situácie naraz (a Baudyšov komentár ma z tohto pohľadu nenapĺňa optimizmom).

Fico ako skúsený politik a štátnik sa už musí pripravovať na najhoršie scenáre, pritom dúfať v to najlepšie a zároveň prijať všetko medzi tým. Skrátka, bude to poriadne divoká jazda.



S pozdravom

Oracle 911



PS: Je legitímne sa pýtať to, že kto zostáva a kto odchádza a myslím si, že odpoveď je jednoduchá. Odídu tak zo Smeru, ako aj z ostatných strán a štátnej správy prospechári, darmožráči a iná škodná a tým pádom kto zostane na pozíciách po Baudyšom predpovedanom období bezvládia bude cca 80% žrecského stavu so živelne poskladaným zasvätením (@popolvar67 čo ty na to?).

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

11 thoughts on “Folklór, ktorý treba ignorovať

  1. Zdravím všetkých srdečne.
    Podľa môjho videnia majú prezidentke vyliať na hlavu vedro so špinavou vodou a vedro jej na hlavu nasadiť.
    Myslím, že to začína teraz keď vidíme Ficove vyjadrenia špina sa iba zatiaĺ leje.
    A videnie iné: Muži v prechodných kabátoch oblečení s objemom batožinou čakali v rade na odlet.
    Je jar vláda sa zbalila.
    No také kabáty sa nosia aj na jeseň. Tak uvidíme kto sa bude baliť a utekať na jeseň ako píše Ori. Asi po voľbách lebo tie pre močiar nedopadnú ako čakajú.
    Mimo témy:
    Niečo sa deje už aj v bankách.
    Zákaznici majú predschvalené úverové prostriedky na dohodnuté hypotéky a stále ich držia a neuvoĺnujú na účet. Vraj riaditeľ je na výlete a 70 prevodov schválených čaká …a čaká a kupujúci i predávajúci sú nervózni. Aši to začína.
    Tak sa pevne držme.

    Liked by 4 people

  2. Takže toto sme už podla mña videli, nie na Slovensku ale v IT bola taká ista situácia ako ked prišiel do úradníckej vlády draghi. aj ked so špinou za “nechtami”..tiež niekto “nestranný” ako odor na SK, ale schopný , zahrat svoju úlohu dokonale,.to je moj názor….

    Páči sa mi

  3. Pri tom Baudyšovi ma len zaráža, že za “deň narodenia” SR berie ten pre Slovenský štát z roku 1939. To by bolo asi ako s právnikmi – koľko astrológov, toľko názorov a asi by veľa z nich vzalo dátum vzniku SR v 1993 roku…

    Liked by 1 person

    • Marek Všetci astrológovia (respektíve väčšina – Jiří Kubík, Antonín Baudyš, Martin Bašták Ďurán atď.) sa držia týchto údajov – Slovenská republika (do prijatia Ústavy 21. júla 1939 Slovenský štát.
      Tento dátum totižto z astrologiciého hľadiska funguje pre Slovensko a pre udalosti, ktoré sa v nej od tohto dátumu udiali.

      Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Pripomienka a poznámka | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár