Pražské klany vyhlásili ideologickú vojnu Slovensku

Aby nedošlo k omylu, hovorím vyslovene o Pražských klanoch, ktoré sú české len podľa priezviska, a nie o Čechoch ako celku a tento článok voľne nadväzuje na včerajší článok od @jox13, keď spomenul správu, že Slávia Praha odmietla hrať proti Slovanu v Dubaji prípravný zápas lebo zahrali v Dubaji prípravný zápas proti Dynamo Moskva.

Je síce pravda, že profesionálny šport na medzinárodnej úrovni je politika inými prostriedkami, ale to, čo prikázali urobiť Pražské klany máloktorí Slovák bude vnímať priateľsky a niektorí to zas budú vnímať vyslovene ako provokáciu na ktorú treba odpovedať podobnou mincou, lebo Praha takto vyslal signál “buď bude podľa nás resp. budete robiť čo my povieme alebo…” a to po návšteve Fica v Davose. Dodávam, že každí, kto pozná náturu Slovákov vie, že toto pre Pražské klany nekončí dobre a možno preto, to globálne zákulisie (GP) mohlo aj zorganizovať.

Čo sa bude diať?

Nuž vzhľadom na to, že Pražské klany nechcú pochopiť tie nové reálie, ktoré Fico na svojej prvej návšteve Prahy tlmočil, tak pred tým než cirkus na námestiach náhle prestane a akože opozícia prestane robiť obštrukcie médiá budú na Fica a jeho súčasnú vládnu koalície vylievať nie vedrá špiny, ale celé fekálne vozidlá a opozícia bude oveľa hlasnejšia a bude skúšať škodiť všade, kde môže lebo Pražské klany budú ich vo všetkom podporovať.

A čo tým urobí Fico a jeho vláda?

Fico teraz rieši globálnu politiku, medzinárodnú politiku, domácu politiku a riadenie štátu t.j. má lepšie veci na práci než viesť žabo-myšie vojny s médiami a opozíciou. Toto, samozrejme neznamená, že Fico nekoná strategicky a neprispôsobuje svoju taktiku k meniacim sa podmienkam. Čo v praxi znamená, že kým nevznikne celospoločenská požiadavka aby urobil poriadok s korporátnymi médiami a ostatnými chápadlami progresívnej liberál-fašistickej čvargy, tak bude im dávať dosť lana na to aby sa viackrát obesili nielen oni, ale aj ich pražskí sponzori.

Čo môžu urobiť bratia Česi?

Začať tlačiť na vládu rôznymi petíciami a akciami vrátane občianskej novinárčiny, lebo keď ide o liberálny odnož fašizmu, tak švejkovanie t.j. forma pasívneho odporu znamená prístup na hru liberál-fašizmu a to znamená okamžitú prehru. Chcem tým povedať, že ak Česi nezdvihnú svoj zadok a nevyjadria okamžite odpor tomu, čo sa teraz deje, tak nielen čaká vás to peklo, pred ktorým som chcel varovať, ale aj Morava a Sliezskopri odchode z ČR  zabuchne s dverami tak silno, že spadne zo steny nielen portrét Heydricha (daktorí v Prahe ho stále majú za etalón), ale aj Masaryka. Dodávam, že rozpad ČR môže prebehnúť v priebehu 3-5 mesiacov lebo živnú pôdu a spúšťača pripravujú k tomu Pražské klany tým, že ako vyvádzajú.

IMG_20240123_133702_892

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

63 thoughts on “Pražské klany vyhlásili ideologickú vojnu Slovensku

  1. Československo malo problémy, ktorých neriešenie nás priviedlo k rozdeleniu, ako optimálnej ceste k znovuzjednoteniu. Poučíme sa? Veď z bohatých skúsenosti s “komunizmom” by sme sa už konečne mali poučiť a prevziať pozitíva. Pripomínam napríklad Leninové slová:

    Skôr ako sa zjednotíme, musíme sa rozhodne oddeliť Z „Výroku redakčnej rady Iskry“ (1900), ktorý napísal V. I. Lenin (1870-1924). V origináli: „Než sa zjednotíme, a aby sme sa zjednotili, musíme sa najprv rozhodne a definitívne odpútať.“ Význam výrazu: združenie bude silné len vtedy, keď jeho účastníkmi budú ľudia so spoločnými cieľmi a záujmami. Na to sa musíte „dištancovať“ od tých, ktorí túto podmienku nespĺňajú a nemôžu byť účastníkmi tohto združenia.

    Preto súhlasím s Orim … a pri dnešnej dynamike zajtra už môže byť neskoro.

    Liked by 3 people

  2. Pouze z čistě osobního hlediska by mne zajímalo, kde se dají vysledovat reálné tendence k oddělení Moravy/Slezska o Čech (pokud tedy setrváme v nečinnosti a dojde k tomu nejpozději do 1/2 roku – což je vlastně zakrátko).

    Žiji ve Slezsku, známé mám po celé Moravě a o tomto scénáři čtu zatím pouze zde.

    Připomíná mi to trochu svého času informace od I.N.Panarina, který hovořil o dezintegraci GB (odtržením Skotska) snad už k září 2021. Dodnes nic takového nenastalo a přitom Skotská národní strana už v roce 2010 pořádala referendum (tehdy neúspěšné),a v roce 2016 zvítězila ve Skotském parlamentu. Takové síly a tendence ale na Moravě/ Slezsku neexistují ani náznakem (myšleno zjevně). A to mají Skotové s Angličany úplně jiné historické zkušenosti než my s “Pražáky”.

    Osobně mi tyto scénáře příjdou (nezlobte se) krajně nereálné, a sám bych určitě něco tak destruktivního nepodpořil. Je to přece přesně v duchu Rozděl a panuj, a ne Sjednoť a veď.

    Bez ohledu na to co s námi bude věřím, že toto lidé nepodpoří.

    Páči sa mi

  3. Teraz je Čechom dobre aj pražakom nepotrebujú nič riešiť..🤪..maju sa dobré.🥳..Paradox : Česi nemajú radi Rusov ale Ukrajincov zbožňujú..🤤😇. Veď sa oni stratia a Slováci ožijú….🤔😂 Poznámka : Slováci žijú….

    Liked by 2 people

    • rád bych jen upřesnil, že i zde v Česku je hromada lidí co se nemají dobře a mají rádi Rusov.Píšete o Češích jako o celém národu. Já ale bytostně nesouzním s tím co se u nás děje a jaké zprávy přichází z Prahy.

      Liked by 1 person

  4. Mňa zaujala Ficova cesta Davos-Užhorod-Berlín. Najprv prehlásenia ako to v minulosti bývalo vždy. V Bruseli sme boli jadro a v Moskve most. Toto už neberiem nijako vážne, hlavne keď povie, že neposielame zbrane na Ukrajinu pričom súkromný sektor tam valí čo sa dá. Údajne to neplatíme my občania, údajne. Zbrane tam ale idú, takže nech neklame.

    Pozeral som tlačovku so Scholzom, kde Fico, vytočený nervózny opakoval svoje postoje na samozrejme idiotske otázky o ÚŠP a Scholz uvoľnený s úsmevom si išiel svoje.

    Nakoniec však s Fica vypadlo, že Michalovciach sa bude opravovať Nemecká vojenská technika.

    Keď prišiel na Slovensko okamžite avizoval akútne riešenie prechodu Slovenských automobiliek na elektromobilitu s plánom do mesiaca zvolať stretnutie so zástupcami automobiliek na Slovensku.

    Zaujímalo aké pokyny, vyhrážky, vydieranie, nazvime to akokoľvek dostal Fico, keď tak razantne koná v neprospech Slovenska a v prospech agendy a čo bude ďalej trebárs s ruským plynom…..

    Zaujímavé, že na alternatíve ticho.

    Liked by 1 person

    • Dajako tu niekto zabúda, že keď robil tie vyhlásenia vo svete situácia bola iná, lebo keď viedol reči o jadre, tak o veciach prakticky rozhodovalo Nemecko a Francúzsko, keď robil vyhlásenia o moste, tak ešte vtedy nebola priama vojna Ruska a NATO na Ukrajine, ale chápem to, keď niekto chce psa biť, palicu si nájde, “leboFico”.

      Čo sa týka Ukrajiny, tá dohoda o oprave zbraní je asi taká, že vypovedať sa nedá bez toho aby tu sa diali oveľa škaredšie veci, ako protestujúci pajáci. A kúpa zbraní a následné dodanie na Ukrajinu by sa dialo tak či onak (ak si myslíš, že nie, tak si hlupák) len by na to zarábal niekto iný.

      Ad Scholz. asi Ficovi oznámil, že Nemci pôjdu priamo do vojny s Ruskom na Ukrajine, že toto sa deje na príkaz močiara snáď je snáď jasné tiež s tým, že chce pokračovať v tej zelenej agende.
      A teraz otázka na telo: Akoby si sa zatváril a čo by si urobil ty?

      Dodávam, že v tomto lietajú aj Pražské klany a keby tu bolo PS, tak by si videl análny alpinizmus nielen vo Washingtone, ale aj v Prahe a Berlíne. Takže buď rád, že máme tu Fica, ktorý robí dačo pre obyčajných Slovákov.
      Dodávam, že tie protesty v Nemecku a inde v Európe podľa všetkého zahatia vojnovú prípravu, ale na to by som nespoliehal…

      Liked by 3 people

      • Niesom vôbec hlupák a je mi úplne jasné, že mantinely sú nastavené. Vyhlásenia v Bruseli o jadre a Moskve o moste sa diali v tom istom čase. Jedno Fico rozprával v Bruseli iné doma a v Moskve. 

        Ja chápem, že nič lepšie tu nemáme, ale robiť z neho spasiteľa ako sa to niekedy deje tu je prehnané a chcel som len povedať, že karávana ide ďalej bohužiaľ a mňa mrzí, že Maďari nič také nerobia.

        Žiadny “lebofico” a kto chce psa biť. Len si nalejme čistého vína a nebuď ako pskári, buď si s nami, alebo proti nám a nerob z Fica otca národa.

        Ja nemám amnéziu.

        A čo by som robil ja? To čo Orbán. Lenže Orbán si urobil v štáte poriadok. Fico mal na to x rokov, dokonca mal ústavnú väčšinu a jediné čo robili bolo, že síce udržovali Slovensko preč od migrácie, ale podporovali mimovládky, ktoré sa ich snažia zničiť a kradli ako straky, pričom Slovensko sa stalo kolóniou vo všetkých oblastiach, prstom nepohli pri sebestačnosti ničoho, len sem ťahali zahraničné otrokárne v ktorých nikto nechce robiť, dali im stámilioný úľav a potom tam robia Srbi, Rumuni atď. a len udržovali status quo čo nastavil Dzurinda aj s Eurom, kde výmenný kurz nastavovali Počiatkovi ľudia atď atď.

        No teraz kváka o 100 000 migrantoch, čo nám chýbajú, že ich potrebujeme zo zahraničia? Nie, nepotrebujeme, nech jeho otrokári a ten odpad, čo sem navláčil a dal im tie miliardy dokopy zvýšia platy a bude pracovníkov dosť.

        Už len tie mená, čo mal okolo seba a čo to tu riadili. Hnus.

        No a Fico sa chcel upratať na prezidenta, potom na sudcu, taký on je národovec.

        No a teraz už možno trošku precitol a robí čo sa dá, lebo mu idú po krku, takže jeho motivácia je viac osobná, ako národná. Mám info aj z kuchyne.

        Napriek tomu mu držím palce a v mojom meste a okrese vyhral vždy, vždy sme ho volili, nikdy tu nevyhral ani Dzurinda, ani nikto z tých úchylov a je mi jasné, čo by tu bolo, keby bolo PS, to by bola katastrofa to ale neznamená, že nebudem sledovať každý krok čo robí.

        No a spôsob akým dal veci do pohybu po tomto tripe mi kladú logické otázky aké má možnosti Fico vzdorovať procesom v našom štáte….

        Páči sa mi

        • >Žiadny “lebofico” a kto chce psa biť. Len si nalejme čistého vína a nebuď ako pskári, buď si s nami, alebo proti nám a nerob z Fica otca národa.

          Škoda, že celý tvoj príspevok nesie v opačnom duchu a mne síce klamať môžeš, ale ak si uveril tomu, čo si napísal, tak synak si na tom biedne, lebo klameš samého seba…

          Liked by 1 person

          • Tak znova. Ja nezabúdam a to čo som napísal sedí. Skús argumentovať namiesto emócie. Fico má tiež zásluhu na tom, kam sa tá krajina dostala za tých 30 rokov a zabúdať na to nemienim.

            Páči sa mi

            • Vecné argumenty na teba neplatia, lebo ich zmetieš zo stola, ako irelevantné alebo odvedieš tému inam, kde si si istý, že máš navrch a keď sa ocitneš argumentačne v koncoch aj tam, tak ideš do predchádzajúceho bodu, pretože si v móde “leboFico” a mal som to “šťastie” diskutovať s takto postihnutými.

              Takže na mňa nechoď s týmto, pretože poznám všetky tvoje triky a mám lepšie veci na práci ako hádzať hrach na stenu…

              Liked by 1 person

              • Prepáč, ale žiadny argument nevidím, iba si ma onálepkoval.

                Ja Ti a nám všetkým želám, aby sa ti tvoje predpovede, ktoré sú často optimistické vyplnili.

                Aj tvoja dôvera v určité osoby.

                Mne nepríde logická, resp. mám obavy založené na skúsenosti, aj keď sa okolnosti časom veľmi zmenili.

                A skončil by som hokejovou terminológiou že hráš len toľko, koľko ti súper dovolí.

                Páči sa mi

                • Vieš, keby si NEUSTÁLE A VO VŠETKÝCH VLÁKNACH nepoužíval len argumenty, ktoré zapadajú do schémy “leboFico” a “skvelýOrbán” pretože chceš Fica biť, tak by som nepovedal to, čo som ti povedal.
                  Ďalšou vecou je, že namiesto toho, aby si zamyslel nad tým, čo ti ostatní povedali, nielen opakuješ to isté dookola ako zaseknutá platňa, ale bez sebareflexie chceš ma psychologicky manipulovať a vyhrážaš sa mi:

                  >A skončil by som hokejovou terminológiou že hráš len toľko, koľko ti súper dovolí.

                  Takže odteraz zamysli sa nad tým čo mi odpovieš, lebo s trolmi, ktorí robia len flame vysporiadam stručne ručne

                  Liked by 1 person

                  • Každý kto neopakuje to isté a nevelebí bezvýhradne Fica je trol. Ty všetko chápeš podľa seba a často je to aj nedorozumenie, alebo potom už neviem…lebo Orbána som označil len v bode, že si urobil poriadok s mimovládkami a médiami a podporovaním vlastnenectva cez toto…. nič iné….

                    Fica som spomenul že nehovorí pravdu o posielaní zbraní na Ukrajinu a že po stretnutí dostal notičky a už sa idú diať veci….a tiež, že mu neverím každé slovo, lebo sa diali veci a povedali veci a pripomína mi to tie časy, keď jedno hovoril a druhé robil, na čo som dostal spŕšku, že to musel a tak podobne, čo sú nezmysly….

                    Toto som napísal x krát….

                    Úplne jednoduchá oprávnená, ohranená kritika a výstraha, že dôveruj, ale preveruj….

                    A hráš toľko, koľko tí súper dovolí znamená, že tu stále niesme pánmi v tejto zemi, čo ty si zobral na seba 😀

                    Ty sa manipuluješ sám 😀

                    Páči sa mi

        • “To čo Orbán. Lenže Orbán si urobil v štáte poriadok.”

          pán Fico sám priznal, že v niektorých prípadoch mohli byť tvrdší. Fico ale vstupuje do hierarchicky vyššieho riadenia, ako je len domáci dvor a vieme že hierarchicky nižšie riadenie, podlieha tomu vyššiemu nie naopak a pri zdrojovej stabilite mu v podstate neostáva nič iné, len pracovať na vyšších prioritách riadenia, ktoré predovšetkým ovplyvňujú nízkofrekvenčné procesy.

          K tlačovke. Podľa všetkého močiar sa snaží Fica vydierať (poznámka k napojeniu nemeckého priemyslu a naša úplná závislosť naň). Divadlo je potrebné dohrať. Pracujem v tej časti priemyslu, ktorý je významne napojený na Nemecko. Momentálne Nemci prechádzajú na kurzarbeit, pokles výroby 30% a to ešte sa naplno neprejavil uzavretý Suez a 1-2 týždňové meškanie dodávok komponentov. Fico musí počkať, kým západ skrachuje a nie vytvoriť také podmienky, že svojimi postojmi spôsobí odchod nemeckých firiem (aj to musí prebiehať postupne a nie živelne),lebo to by bola živá voda do rúk tej liberálnej čvargy. Preto aj tie opravovne vojenskej techniky. Okrem toho objavila sa nám na Slovensku vtáčia chrípka a včera vyšla správa o teroristovi, ktorý plánoval útočiť na protestné zhromaždenia. Chápem to, ako priame vyhrážky Slovensku, aby sa príliš necukalo.

          K elektromobilite. Ak si správne pamätám pán Fico hovoril o vypracovaní akčného plánu (berte ma s rezervou ak som nepresný tak mi to utkvelo). V tom akčnom pláne sa určite nájdu aj prepočty, koľko budeme potrebovať dodávok stabilnej elektrickej energie pochádzajúcej napríklad z jadra alebo vodných elektrární. Pán Fico vedel do čoho ide a podľa mňa sa pohybuje v hraniciach možného. “Bojuj tam kde stojíš” Dúfam teda, že pri svojich rozhodnutiach, beriete na seba minimálne toľko zodpovednosti ako on.

          Liked by 9 people

        • Myslím, že podmienky v ktorých pracuje Orbán sú o dosť iné, ako v tých, ktorých pracuje Fico. V Maďarsku je historicky silnejšie národné povedomie, ako na Slovensku. Orbán sa vie oprieť o silné pronárodné sily, ktorými eliminuje vplyv západu. V súčasnej situácii robí čo môže a že terajšie pripravované opatrenia vážne ochromia riadiace nástroje západu nasadené na Slovensku, vidieť podľa hystérie čo vystrája močiar. Preto, ak sa chce udržať, musí aktívne vstúpiť do globálnej politiky, čo aj robí. Potom mu pomôžu aj globálne procesy a odhalia ďalšie vnútorné negatívne procesy, ktoré odhalením môžu byť eliminované. Napr. konečne sa odhalil aj Peter Weiss, čo je zač, v rozhovore s Demešom. Fico ešte musí zabojovať aj s vlastnou štruktúrou podnikateľov, aby sa držali “na uzde” a prestali robiť veci “na hulváta” a tiež s koaličnými zástupcami podnikateľských kruhov. Musí a zrejme to aj robí, mal by mať pod drobnohľadom ministra životného prostredia, lebo jeho aktivity v oblasti národných parkov, či pripravované aktivity vo Vodohospodárskom podniku môžu spôsobiť v budúcnosti vážne škody na dôveryhodnosti vlády.

          Liked by 4 people

          • Ano, Maďari sú čo sa týka národovectva úplne inde, lenže tam sa to pestuje a tiež to robí vláda. V roku 2012 dostal Fico 44,42 percenta hlasov. Čo urobil pre to, aby bolo lepšie národné povedomie, alebo aby s ním zostali ľudia?

            Kauza za kauzou a životná úroveň úbohá, sebestačnosť potravinová klesajúca, priemysel domáci žiadny. Len zahraničné otrokárne pre Rumunov. Už som to písal.

            Ešte keď bol s Mečiarom vo vláde Mečiar hovoril že chcel od neho peniaze na hospodárstvo, slovenské, aby ho mohol Mečiar rozbehnúť. Ne nic, nemeckú firmu a sifon, dva.

            No a potom pchal peniaze do mimovládok, čo Orbán zatrhol. Odkiaľ tí ľudia osprosteli a volia PS? Od mimovládok a médii.

            Ak by v Maďarsku boli mimovládky a média v rovnakom postavení, nebol by Orbán tam kde je. Ani náhodou.

            No a teraz je tam Fico preto, lebo tú bola tá najhoršia čvarga a nemáme nikoho, nie preto, že by on bol výhra. Preto aj Pelle dostal 15 percent. Ono sa to opakuje a je to už niekoľká šanca pre Fica. Snáď to zas neposerie aj keď tentoraz sme v úplne inej dobe.

            Páči sa mi

            • Ja len skúsim doplniť ešte jeden aspekt. Kritizovať je jednoduché minulé udalosti, ak nepoznáme skutočný koncept, kedy a za akých okolností boli jednotlivé rozhodnutia príjmané. Lebo politik má informácie vyššieho stupňa, než aké vytvárajú médiá pre bežnú verejnosť. Naše médiá “hlavného prúdu” sú v súčasnosti protinárodné. Preto politici chrániaci národné záujmy vedia, že budú všemožne napádaní, preto v istých situáciách príjmajú niekedy rozhodnutia, ktoré sú nelogické pre verejnosť, ale do budúcna ochránia národné záujmy. Napr. v minulosti politika Gustáva Husáka. Ak pripustíme možnosť, že u nás v roku 1989 vytvoril močiar opozíciu aj koalíciu s cieľom komplexného riadenia procesov v “bez vojny dobitých území východnej Európy”, tak je jasné, že niektorí (srdcom národní) aktéri tej doby, neskôr pochopili, na aký účel boli využití a začali v rámci svojich možností pracovať proti tomuto scenáru a prevzali na seba bremeno, že nech urobia čokoľvek pre ochranu vlastného národa, ten to nepochopí, alebo pochopí až po dlhšej dobe a aj to len možno, lebo močiar sa bude všemožne brániť, veď v 1989 vyhral … S týmto bremenom žijú a pracujú a čakajú na čas, kedy to národ pochopí. Preto sa hovorí, že “Na zložité otázky, sú jednoduché nesprávne odpovede” 🙂

              Liked by 2 people

              • Prosím ťa, menej filozofie a viac faktov.

                Rozhodnutia, ktoré sú nelogické pre verejnosť a chránia národné záujmy??? No vymenuj mi nejaké. za históriu, čo tam boli a potom dáme porovnanie plus a mínus.

                Čo urobili pre Slovensko? Normálne sa pýtam. Po roku 98 bolo jasné že Dzurindova cesta ničenia akejkoľvek suverenity a sebestačnosti musí prestať. Táto orientácia výhradne na západné otrokárne k ničomu dobrému nepovedie.

                Čo urobil Fico s Mečiarom a Slotom? Čo urobili potom v ďalšej vláde.A ďalšej? Mám to stokrát písať to isté? Mne už prídeš aj ty ako tí z denníka n…. 27 viet z toho 26 viet frázy….

                Fico mal ústavnú väčšinu, neurobil ničotné nič preto, aby sme sa teraz netriasli, že ani jedla nemáme dosť.

                A ja sa mám teraz k Ficovi ako k spasiteľovi obracať, hlavne zas po tom ako prišiel z Davosu, kde dostal notičky a už inú pesničku píska?

                Preboha veď sa už zobuď.

                Páči sa mi

                • Mečiarova éra je plná takýchto príkladov napr. jeho amnestie a druhým príkladom je, že prečo Fico súhlasil so zrušením týchto amnestií (vydieranie od Bugára a Dankove reči) a prečo po tom priznal, že to bola chyba…

                  Páči sa mi

                • Skús sa postaviť do role národného politika. Na jednej strane máš dav, ktorý je ovplyvnený médiami a “elitami” (vonkajšie riadenie) a na druhej strane svojimi ideálmi a schopnosťami, ktoré chceš presadiť. Mečiar pochopil, že zdroje SR sa majú presunúť do vopred určených rúk západu, ktorý určil “správcov” (hlúpych a poslušných) a vzoprel sa. Chcel kapitál presunúť do slovenských “podnikateľských rúk”, ale nevyšlo mu to, lebo to zväčša boli “špekulanti”, ktorí nemali záujem na rozvoji kapitálu v prospech Slovenska, ale na okamžitom zbohatnutí a vývoze kapitálu mimo SR. V tom ich podporovali zahraniční “ostrieľaní podnikatelia”, ktorí čakali na zradu. Info pole na Slovensku to vtedy podporovalo, lebo bol naratív – bohatý = šikovný. Zlodej, ktorého nechytia = šikovný, bohužiaľ trvá dodnes. Takže politik, ktorý mal záujem chrániť záujmy Slovenska, bojoval s médiami, lebo tie ovládajú západní kolonizátori, musel identifikovať vlastných, ktorí sa tvárili ako ideologickí zanietenci, ale chceli len okamžite zbohatnúť v tieni víťaza volieb a musel sa zaradiť do ideologického prúdu väčšinového spoločenstva, u nás EÚ. A teraz musel príjmať rozhodnutia, ktoré boli v súlade s týmto všetkým. Každý z politikov sa s tým musel vysporiadať. Kto bol chválený médiami, išiel v naratíve určenom západom. Voči ostatným bojovali všetkými riadiacimi nástrojmi – podplatení zaradení vo všetkých štruktúrach spoločnosti. Nie je ich veľa, ale sú najviditeľnejší … A dať do jednej línie Fica a Slotu sa nedá… Slota zviditeľňuje a teraz to preberá Danko, to najhoršie “hulvátske podnikanie” akože národovcov na Slovensku. V SNS bohužiaľ po národovcoch, prevzal kormidlo “hulvát podnikateľ” využívajúci vlastenectvo ako prostriedok zbohatnutia vlastnej “družiny”. SNS sa musí vysporiadať s týmto fenoménom ak chce prežiť a do vedenia znova postaviť ideológa a nie “hulváta podnikateľa”, využívajúceho stranu pre svoje ekonomické ciele. To je aj výzva pre každého predsedu strany, aby sa u neho nepresadili ekonomický špecialisti, lebo strana skončí …

                  Liked by 3 people

                  • Máš pravdu v tom, že Mečiar si vybral nesprávnych ľudí aj tie súvislosti, všetko sedí.

                    Ukradli čo sa dalo. Za Fica ukradli, čo sa dalo, ale Fico nebol ako Mečiar, on nemal víziu krajiny a len pokračoval v tom, čo začal Dzurinda s nejakými dá sa povedať drobnými prvkami sociálneho štátu akože dám Vám 2 evri za prácu v tých otrokárňach navyše za hodinu a tak podobne…. výsledný efekt mizivý….

                    Fico ale do konca svojej vlády prejavoval minimálnu až nulovú dávku sebareflexie. Boli sme krajina úspešná, s eurom a sociálny štát. Stále sa hrdil a nikdy si chybu nepriznal. Nikdy.

                    Až teraz pred poslednými voľbami začal hovoriť, no urobili sme chyby, mali sme urobiť to a ono, ale pokora z neho nejde. To ani náhodou. Politické gesto.

                    SNS a Danko, ano, máš vo všetkom pravdu….. len tá kauza s tým semaforom, to je čerešnička presný odraz Danka-papaláša ktorý nič nepochopil…. aj tak tá “jeho” strana dopadla…. zvolili tam presne NULA ľudí z kandidátky….

                    Zhodnotil si to celé výborne a presne preto ja nečakám od nich zázraky, lebo sú to tí istí ľudia…. a ten istý Fico….

                    Páči sa mi

                    • Súhlasím, ale že je to ten istý Fico, by som netvrdil. Človek sa vyvíja v čase a tým aj mení svoje postoje. On si prešiel vlastným “peklom”, keď ho zradili najbližší a podľa mňa pochopil súvislosti, kde urobil v minulosti chyby a stranu ako tak “vyčistil”. Ideálny nie je nikto, ale v súčasnosti je Fico to najlepšie, čo na Slovensku máme pre zvýšenie vlastnej suverenity a stability. Keď si pozrieš, čo je “na druhej strane” a ako by pracovali, keby vyhrali voľby, je to des … V tých protestných zhromaždeniach je hodne veľa Ukrajincov, ktorí sa zrejme začínajú organizovať, lebo sa im nepáči Slovenský postoj k Ukrajine. Je to veľmi nebezpečné, lebo je ich tu veľa a začínajú tu pomaly vytvárať “ukrajinské” informačné pole, ktoré predpokladám bude využívané “močiarom” pre likvidáciu našich národných záujmov. Preto je nevyhnutné teraz maximálne podporiť v aktivitách Fica, nech si o ňom môžeme myslieť čokoľvek, aby tieto škodlivé procesy “zlomil cez koleno”. Ak sa mu to nepodarí, máme “zarobené na problém” …

                      Liked by 3 people

        • Takže ešte raz:

          • Faktom je, že si zabudol na to, že Fico v 2006 neprišiel na zelenú lúku a pred ním boli dve vlády Dzurindu, ktoré zanechali štát v hroznom stave, prakticky bez zdrojov a s rozvrátenými financiami. Prioritou bolo zachrániť štát a nie budovať dajaké národné povedomie.
          • Faktom je, že v 2008-2010 sme mali ekonomickú krízu, ktorá nám takmer odpálila ekonomiku.
          • Faktom je, že vláda Radičovej bola tak zlá, že Fico minimálne v období 2012-2016 musel riešiť jej dopady a mal lepšie veci na práci ako budovať “národné povedomie”.
          • Faktom je, že maďarskí oligarchovia pochopili to, čo slovenskí odmietajú pochopiť: bez štátu sú žobrákmi a bez národa nikým.
          • Orbán dohadzuje svojim oligarchom doslova trafiku takým spôsobom, ktorým by Fico neodvážil (koncesiu na trafiky od 2013 získavali jemu blízky ľudia s tým, že jej zariadenie a dizajn musia zabezpečiť od jeho oligarchu).
          • Orbán vykopol Sorosove mimovládky a chystal urobiť poriadok so zahraničnými agentúrami a Bruselistan hneď mu zatrhol financovanie za “porušenie princípov právneho štátu”.

          Takže mohol Fico voliť vhodnejšie nástroje? Mohol.

          Mal možnosť robiť v základoch inú politiku, akú robil? Kvôli tomu, že slovenský oligarchovia pre zisk sú ochotní zradiť štát a národ, a ako ľudia nechápu veci (čoho si aj ty žiaľ žiarivým príkladom), tak nie.

          Liked by 4 people

    • Prepáč, ale nevieš čítať/analýzovať obrazy ani situáciu.

      Fico je mohutný, dá sa povedať priamo svalnatý a suverenný, je za nim celá slovenská vlajka.

      Novinárom dáva najavo pobavenú nudu z ich prihlúplych otázok, pričom ma celkom jasno v tom čo rozpráva, má jasno v tom čo ma povedať a ešte z neho cítiť priam lútosť

      s tým malým plešatým ‘nič’, ktorý od neho už inštrukcie dostál predtým medzi štyrmi očami.

      Scholz je neistý a vystrašený škriatok, ktorý trepe hlúpé frázy, hlúpo sa usmieva a ešte stále nemôže stráviť, že on “veľký” Nemec musí počúvať nejakého Slováka-emisára.

      A je za ním len kúsoček nemeckej vlajky, s ktorou si môže zakryť ohanbie, alebo plešinu.

      To je jediné rozhodnutie, ktoré on môže urobiť.

      Liked by 8 people

      • A ja si myslím, že situáciu nevieš čítať ty. Scholz je síce škriatok, ale jemu je celé Nemecko ukradnuté, rovnako ako to, či niečo môže riadiť. On je bábka, ktorá si má svoje odrobiť rovnako ako takmer každý na západe.

        To ale nieje pointa, ale to, že táto bábka nás stále drží na gule, lebo naše hospodárstvo je kolónia Nemeckého, takže domnievať sa, že Scholz počúva Fica je smiešna a úplne nelogická.

        Pózy pre novinárov ma nezaujímajú, hoc samozrejme ma osobne teší keď vidím tie xichty ako ich ignoruje, ale to nieje podstatné.

        Páči sa mi

        • Lenže, za Ficom stoja oveľa väčšie kalibre ako za Scholtzom a keď Scholz nebude počúvať Fica, tak tie protivládne farmárske protesty, štrajky rušňovodičov nielen naberú na intezite a rozsahu, ale sa k nim pridajú aj ostatní nemeckí pracanti a potom sa uvidí…

          Páči sa mi

        • rasty, ja komentujem /analýzujem len video (od vidieť), tlačovej konferencie (Fico-Scholz), nie tvoje subjektivne vývody ako vnímaš politickú dráhu Roberta Fica podľa toho, kedy čo povedal/urobil alebo o ňom napísali v novinách, že to povedal alebo urobil. To ma v tomto prípade zaujíma ešte menej, než napr. to, ako to vidí Šimečka alebo masové média (od SME až po Pravdu). Tam to má aspoň nejakú všeobecnú informačnú váhu.

          To čo človek prijíma zrakom (obrazy, filmy), vchádza priamo do podvedomia a ovplyvňuje neskutočne viac, než nejaké divadelné, nevyhnutné kecy pre plebs, alebo amatérske analýzy tých kecov. Obrazy v hlave zostávajú na dlho a formujú podvedomie ako voda kameň. Konkrétne tieto obrazy boli hlavne určené na jednej úrovni pre nemeckého platiča daní a môžeš mi verit, že to pre nich nič príjemného nebolo. A na strane druhej pre nemecké elity ako vektorová informácia.

          Je to len náhoda, že sa dnes v BILD-e (najväčšie nemecké noviny) ukázal článok, či by Pistorius nebo lepší kanzler, než je Scholz?

          https://www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/herr-pistorius-wollen-sie-kanzler-werden-exklusives-bild-interview-86910706.bild.html

          BILD sú noviny globalistov (GP).

          Aby to nevyznelo negatívne, plebs je pre mňa terminus technicus pre ludí, ktorí hľadajú potvrdenie svojho politického a občianského svetonáru v politických diskusiach na markize, aeronete alebo u Havrana/Hríba a tým podobných a sa pritom intelektuálne ukájajú, o to viac o čo sa priesečnik ich mozgových výpotkov prelína s tými v tých diskusiach.

          Nerobím si žiaden nárok, že moja analýza video – konferencie je ta ‘najlepšejšejšia’ na svete, len som ti chcel povedať, že vo svojom príspevku miešaš veci nemiešateľne. Tvoje predsudky a sklamania o Ficovi, ktorý tak celkom nesplnil tvoje predstavy dobrého politika, si vsadil vo svojom príspevku do kontextu obrazového záznamu tlačovky a v princípe si tými predsudkami tie skutočné obrazy nahradil.

          Keine Angst, tie obrazy napriek tomu už svoju robotu robia.

          eto vsjo

          Liked by 3 people

          • Je neuveriteľné akým spôsobom nevieš pochopiť písaný text.

            Ja som veľmi vecne a jasne opísal dobu Fica a to som bol veeeľmi stručný, ty mi tu dávaš o Bilde, markíze a neviem čo ešte si do toho zamiešal.

            Čo má spoločné Bild a markíza s tým, že neurobili nič pre Slovensko, alebo minimum?

            Môžeš sa aj na hlavu postaviť, tak to jednoducho je a preto jeho preferencie išli dole a potom to dospelo až do zvolenia čvargy….

            A keby som aj zle prečítal jednu tlačovku(čo sa ešte uvidí), tak to na tom nič nezmení.

            Nemiešateľné veci miešaš ty, lebo nieje dôležitý výstup z jednej tlačovky ale x rokov skúseností s politikom.

            A to ešte nevieš aké info mám z rokov minulých zo zdrojov dosť blízko …. a nielen Fica, by si pozeral ako puk

            Páči sa mi

            • “”Ja som veľmi vecne a jasne opísal dobu Fica a to som bol veeeľmi stručný,…”

              Z tohoho čo si napísal aj z ostatných tvojich príspevkov vyplýva, že si neopísal dobu pána Fica ale opísal si svoje vlastné vnímanie “doby Fica”. To, že más svoj názor na minulé udalosti je vo všeobecnosti dobre (mať vlastný názor), avšak to, že vôbec nepripúšťaš, že sa môžeš mýliť vo vyhodnocovaní minulých udalostí a ich začlenenia do kontextu prebiehajúcich procesov na planéte (nie len u nás doma), je chyba. Procesy nie sú statické sú dynamické a udalosti v nich neustále meniace sa aj z rozhodnutia prijatými v danej chvíli. Za hlavného vinníka si kooptoval pána Fica. Ale kde si postavil našich spoluobčanov ako vinníkov? Pretože vinníkmi sú/sme všetci, lebo za celú “dobu Fica” nelietali vo vzduchoprázdne. Podľa môjho názoru, s ktorým pravdepodobne nebudeš súhlasiť, sa ti nepodarilo prekročiť hranicu “leboFico” a opakuješ iba to, čo sa neustále opakuje v nepriateľsky naladených novinách a na diskusiách politicky nezorientovanými spoluobčanmi alebo provokatérmi šíriacimi leboficizmus. Všetci tí, ktorí sa zacyklili v čase, chodia v kruhu, nesprávne analyzujú a tým vyvodzujú nesprávne závery, takí na vývoj spoločnosti prospešní veru nebudú a v budovaní toho vlastenectva, ktoré si tiež spomenul, tiež moc užitoční nebudú.

              Liked by 3 people

              • Ja napíšem konkrétne že neurobili nič pre sebestačnosť národného hospodárstva, potravinárstva, že sa vsádzalo len na zahraničných investorov(po xtý krát to napíšem), že sa vychovávali mimovládky, že životná úroveň bola nízka, že zdravotníctvo, školstvo atď fungovali biedne, nepostavili jeden byt atď plus tie rozkrádačky, váhostav, Počiatek so žralokmi na lodi, toto sa nestalo hej?

                Povedz mi, čo z tohto, čo som napísal nieje pravda, ale je to môj “názor”, chybný….konkrétne, bez tých omáčok….

                Súhlasím, že vinníci sme všetci, lebo ľudia kašlú na politiku(oni to tak volajú) a nekontrolujeme tých tam hore….

                A nie, nezacyklil som sa v čase, ale Vy mi tvrdíte, že tie udalosti sa nestali, to je celé….

                Ja neviem robiť také oslavné ódy na Fica po tom všetkom ako sa tu robia, hoc mu fandím a myslím to úprimne….. Bol toho súčasťou a to platí na všetkých tam, vraví sa dôveruj, ale preveruj, ja to mám spolupracuj, ale preveruj a preveruj….

                Myslím, že na Slovensku určite niesom sám.

                Páči sa mi

      • Cože?

        Odkdy umím psát Slovensky?:- )

        Tímto musím podpořit všechny 3 příspěvky nicku “bolembeko sinsaev”. Protože můj výpočet ohledně úvodního obrazu tiskovky Fico-Scholz, je totožný.

        Fico stojí jako premiér nejméně 50-ti milionového národa. Zatímco “mouchy-sežerte-mě” Scholz je jako parodie na majordoma nějakého pobaltského vymirátu. Za povšimnutí stojí i to, že Fico hovoří z paměti, Scholz čte.

        Ostatně nomen omen. Scholz ~ Šolc ~ Šulc ~ Richter ~ Rychtář ~ Starosta. https://cs.wikipedia.org/wiki/Rychtář

        Liked by 3 people

        • Treba si všimnúť ešte jeden aspekt tlačovky. Fico bol celú tlačovku snímaný s vlajkou EÚ v pozadí, Slovenská vlajka bola mimo neho. Takže v podstate hovoril ako “predseda EÚ” a v tom kontexte bol aj jeho prejav. Stanovil predikciu, akým smerom budú riadené procesy v EÚ. Scholzovi to “bolo vysvetlené” zrejme tesne pred tlačovkou, preto tam pôsobil ako asistent a celý čas bol dosť “zarazený” … Z tohto kontextu chápem aj niektoré komentáre, že Fico poľavil v rétorike, zmenil názor, atď. Treba si uvedomiť, že tam nehovoril iba ako predseda vlády SR …

          Liked by 2 people

  5. vždy treba oddeľovať konanie a zmýšlanie “elít” a ľudu. Jak na úrovni národov/štátov, tak aj na úrovni vierovyznaní.

    pri ľude treba zase vnímať jeho smerovanie buď k davu ovládanému “elitami” alebo k národu pouźivajúcemu vlastný rozum…

    Liked by 1 person

  6. Ficov silný manéver: za 3 dni, 3 krajiny. Švajčiarsko-Ukrajina-Nemecko. Na 4 deň oznamuje ukrajina že predlžuje už takmer mrtvú zmluvu s Gazpromom na ďalšie roky, čo okrem iného značí že Slovensko zostáva distribútorom plynu smerom na západ a teda posilňuje svoju zdrojovú stabilitu A to v situácii, keď Fico prišiel do Užhorodu okrem iného potvrdiť odlišný názor na ukrajinský konflikt a jeho riešenie, pre Ukrajinu absolútne neprijateľné. Toto už neznie len ako náhoda pričom širší rozmer je evidentný čo nás to len tešiť. Mám z toho veľkú radosť, len tak ďalej. Je to balzam na dušu po posledných rokoch mizérie v zahraničnej, ale aj domácej politike SR čo sa nedá oddeliť.

    Liked by 9 people

    • v súvislosti s návštevou UA si treba uvedomiť, že R.Fico nebol v Kyjeve, pôvodne to malo byť len stretnutie na hranici, nakoniec bolo v Užhorode – v centre Podkarpatskej Rusi.

      Toto je veľmi silná symbolika ohľadom dneška a aj budúcnosti.

      Ukrajinský premiér symbolicky posunul hranicu na východ…

      Liked by 7 people

  7. Ešte taká poznámka k tomu 50 mld balíku ktorý sa evidentne chystá podporiť už aj Slovensko, pričom Maďarsko to bude blokovať. Čo tak pozerať na to ako na tandemovú spoluprácu? Maďarsko ako silnejší a nezávislejší hráč ktorý má viac priestoru sa hýbať bude blokovať balík, čo absolútne postačí lebo EU potrebuje jednohlasný súhlas. Takže načo do toho zbytočne zaťahovať Slovensko do pozornosti západu. To má inú úlohu – zablokovať prípadnú snahu o zrušenie práva veta pre Maďarsko zo strany EU. A to si vie Slovensko bez problémov obhájiť a EU vie sama že tu stojí na tenkom ľade. Ak je to tak, vidíme ukážkový tandem ktorý ide bez veľkého humbuku za spoločným cieľom. Procesy sa globalizujú, spolupráca a hľadanie spoločného vektora cieľov je stratégiou budúcnosti.

    Liked by 9 people

    • k tomuto: Ešte taká poznámka k tomu 50 mld balíku ktorý sa evidentne chystá podporiť už aj Slovensko, pričom Maďarsko to bude blokovať. Čo tak pozerať na to ako na tandemovú spoluprácu? len toľko: Niečo za niečo: my nebudeme blokovať balík pomoci a vy potrubnú prepravu energonosičov z RF do SR.

      A za toto má Fico zákulisnú podporu minimálne Rakúska…

      Liked by 9 people

  8. Do určitej miery s nick

    Rasty ohľadom R.Fico súhlasím,

    hodnotenie minulych niektorých

    krokov R.Fica .

    nick Slovan ,

    Tvoju obhajobu Fica proti Orbánovi ,

    v poriadku , Tvoj názor .

    R.Fico mal dosť možností od roku 2006 omnoho viac eliminovať dnešnú šialenú opozíciu .čo bolo urobené od 2006 roku z pohľadu strany SMER pre rozvoj domácej výroby potravín?Nielen slovami ,ale reálne .Nebolo treba vytvárať ” veľké slovenské korporácie ” , bolo treba podporiť na začiatku menšie pestovateľské združenia – myslené ovocinárov ,zeleninárov aj .

    Čo ja osobne Ficovi + SMER vyčítam ,Katastrofálna kádrová politika .nie je možné dosadiť do štátnych funkcií” kádre ” typu Makó a iné podobné figúrky .čo následne využila ” banda Matoviča ” .

    Pevné verím , že Fico nezopakuje podobný skvelý ťah , káder typu Šefčovič :

    Také previazané to je, pozrite – pamätáte si, ako Kiska neprijal demisiu Lajčáka a nekonal? Lajčák ju potom mohol stiahnuť…

    A pamätáte si, ako Šefčovič v druhom kole “bojoval” s Čaputovou? Ak vajce s vajcom boli, jedna krv ale hrali to na súboj.

    Tak veci sú preto ako sú – tu sa pletú spolu rodiny.

    Kiskov brat Jaroslav Kiska je partner so sestrou Jarmily Lajčákovej, Evy Hargašovej. Lajčák je teda “švagor” Kiskovho brata, preto sa Lajčákova demisia vtedy neprijala…

    A gól úplný – manželka eurokomisára Šefčoviča a manželka dnešného “kandidáta” na prezidenta Korčoka sú sestry 🙂

    Myslím, že tu sa hrá divadlo na ľudí aj cez rodinné väzby, ktoré sú na pozadí a do funkcií sa “posielajú” iba “overení” ľudia.

    Liked by 4 people

Pridaj komentár