„Byť, či nebyť?“ – odkaz Slovenskej republiky rokov 1939-1945 dnešnému voličovi.

Nič nie je náhoda. Ani opätovné rozhorenie sa diskusie ohľadom SNP a Slovenskej republiky rokov 1939/45 pár dní pred prvým kolom prezidentskej voľby na Slovensku, ktorá začala týmto príspevkom https://ksb-csr.net/threads/egregorialno-matricne-udalosti.380/page-14#post-25937

Z tohto rozsiahleho diskusného vlákna pre potreby tohto článku vyberiem len pár kľúčových citátov a uvediem pár linkov na celé príspevky, ktorých text nebudem kopírovať celý, ale je vhodné si ho v celku prečítať.

„Slovensko jde svou cestou (tenkrát zvolili “špatně”, nyní vybrali dobře)“ – to “nyní ” je výsledok parlamentných volieb 2023.

„Navíc je odrazem matric z druhé světové také SVO“ – SVO na Ukrajine.

 „Pravdivo, spravodlivo a bez predsudkov vysporiadať sa so Slovenským štátom a Jozefom Tisom nás neminie.“ https://ksb-csr.net/threads/egregorialno-matricne-udalosti.380/page-17#post-26311

Slovensko vstoupilo na území Sovětského svazu dne 24. června. 1941. Vyhlášení války bylo, stejně jako vyhlášení války USA a Velké Británii, protiústavní.
Hlavním aktérem ve věci vyhlášení války byl premiér a ministr zahraničí V. Tuka, který konal bez předchozího schválení sněmem a prezidentem.“
– ich analógiou je konanie bývalého ministra obrany SR J. Naďa.

Ani Tiso ani sněm proti jeho rozhodnutí neprotestovali a „několikrát ho propagandisticky výrazně podpořili“ – viď. konanie a vyhlásenia p-rezidentky Z. Čaputovej, opozície a prezidentského kandidáta I. Korčoka.

Jedním z nezpochybnitelných faktů je, že útokem na Sovětský svaz, ztratil Slovenský štát jednu z mála možností, jak se jako samostatný státní útvar udržet i po válce.“ – na to pozor !!!, lebo prezidentský kandidát I.Korčok sa netají podporou akcií a plánov členských štátov NATO voviesť oficiálne svoje vojská proti Ruskej federácii na bývalé územie Ukrajiny!

„Již 18. července 1941 uznal Stalin Československou exilovou vládu vedenou E.Benešem a tím výrazně posílil její postavení.“ – tentokrát však Česká republika nie je spojencom Ruska, ale jeho nepriateľom (hneď druhým v poradí na ruskom zozname nepriateľov Ruska).

„exilová čsl. vláda a západní spojenci plánovali oslobodenie zo západu a nie hladký prechod Červenej armády cez Slovensko až do Viedne.“ https://ksb-csr.net/threads/egregorialno-matricne-udalosti.380/page-18#post-26431 – toto sa oplatí prečítať celé, pretože je tam podstata prípravy SNP vrátane poukázania na sabotáže jeho prípravy v posledných fázach čsl. exilovou vládou v Londýne. A toto oficiálni vládni predstavitelia Českej republiky, zasahovaním do prezidentskej voľby na Slovensku a vyjadreniami ohľadom spoločným vládnych rokovaní v súvislosti s mierovými rečami R.Fica a jeho odmietaním vojenskej podpory Ukrajiny v boji proti RF, i slovenská opozícia doma a v zahraničí i jej kandidát I.Korčok robia opäť- v symbolickej rovine opätovne sabotujú SNP.

„Aj z vyššie uvedeného dôvodu nemohlo povojnové usporiadanie pokračovať na tradícii Slovenskej republiky, ale na tradícii Československa, navyše karmou a biľagom Slovenska bolo vypovedanie vojny Sovietskemu zväzu a najmä vyslanie vojsk vo východnom ťažení. Slovensko za to zaplatilo a karmicky to vyrovnalo jak obeťami počas SNP, tak obeťami počas Karpatsko-duklianskej operácie.
Čo sa týka znakov a prejavov fašizmu Slovenskej republiky z rokov 1939-45, tak novodobá Slovenská republika ich opakovala jak vo vnútropolitickej sfére, tak v zahraničnej sfére povolením preletu lietadiel NATO pri bombardovaní Juhoslávie, vstupom do NATO, ožívaním symbolov Slovenskej republiky rokov 1939-45 a nacistickou symbolikou v podaní Kotlebovcov a ďalších, verbálnou podporou kyjevskej chunty predošlými vládami, terajšou p-rezidentkou a opozíciou, a predovšetkým zbraňami za ministrovania J.Naďa. Vyslanie vojsk sa, chvála Bohu, zatiaľ nezopakovalo a nezopakuje.
Čo sa týka reakcií národa na vyššie uvedené aktivity, tak sú to mierové pochody, odopretie výkonu služby, odsúdenie fašistickej symboliky v podaní M.Kotlebu a jak verbálne tak konkrétne kroky predstaviteľov terajšej vlády ohľadom vojny na Ukrajine, ktoré sú len odrazom vedomostnej a mravnej úrovne slovenskej spoločnosti.

Tak ako budúcnosť povojnového Slovenska v mnohom určil KVP, a predovšetkým obnova na tradícii ČSR, tak terajšie prezidentské voľby tiež v mnohom určia budúcnosť Slovenska (tiež v predvečer konca vojny), lenže tentokrát v pokračovaní tradície samostatného Slovenska, tradície bez kléro-fašizmu rokov 1939-45 a jednostranného vyhlásenia vzniku Slovenského štátu – rozbitia ČSR, v pokračovaní tradície na vzniku Slovenskej republiky, vzišlej z pokojného a mierového rozdelenia spoločného štátu rokovaním dvoch mužov, ktorý nabrali odvahu zobrať na seba zodpovednosť za osud svojho národa (to preto pre ozrejmenie to dlhé odbočenie do minulosti), tradície, ktorá odmietla novodobú podobu fašizmu i renesanciu kléro-fašizmu vlastnej minulosti.
Budúcnosť strednej Európy je pre najbližšie roky v podobe úzkej spolupráce a blokového usporiadania samostatných národných štátov. Nechoďte proti tomu, tragicky narazíte.“
https://ksb-csr.net/threads/egregorialno-matricne-udalosti.380/page-22#post-26592 – a zvolenie I.Korčoka za p-rezidenta môže mať veľmi tragické následky pre Slovensko a jeho obyvateľov, pretože, ak sa nad tým zamyslíme, tak v podstate prezidentské voľby na Slovensku nielenže kopírujú tie české: volič volí medzi vojnou (P.Pavel – I.Korčok) a mierom (A.Babiš – P.Pellegrini a Š.Harabin), ale výhrou I.Korčoka v prvom kole nadväzujú na fatálnu chybu klérofašizmu Slovenskej republiky – aktívnu účasť vo vojne proti Sovietskemu zväzu.


Ak by to bolo len o prvom kole, tak hlúposť, vojnychtivosť, nenávisť k Rusku a Ficovi (lebo Fico, „Mňa nezaujíma kto naozaj zavraždil moju dcéru, ja chcem, aby to bol Fico!!!“ – až tam dospela nenávisť Z.Kušnírovej), a najmä ľahostajnosť, by plne kopírovali výsledok českých prezidentských volieb, a teda aj rétoriku a konanie českého prezidenta P.Pavla, so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami, pretože I.Korčok sa jasne vyjadril, že nebude rešpektovať tradíciu zavedenú prezidentom R.Schusterom, a prevezme všetky ústavné kompetencie prezidenta do svojich rúk, t.j. aj zastupovanie SR napr. v Rade Európy a prijímanie rozhodnutí za Slovensko a jej občanov, to jest aj súhlas s účasťou slovenskej armády v novodobom Drang nach Osten kolektívneho Západu proti Rusku.

Historia nie je učiteľka, ale cvičiteľka, ona neučí, ale opakovaním lekcií trestá za ich predošlé nezvládnutie…

Slovenská republika rokov 1939-45 skončila kvôli jej aktívnej angažovanosti v napadnutí Sovietskeho zväzu. Vyvarujme sa tej istej chyby, neriskujme likvidáciu štátnosti Slovenskej republiky pokračovaním vo vojnovom dobrodružstve Z.Čaputovej a J.Naďa (posielanie zbraní) ešte aj vyslaním vojakov v réžii I.Korčoka, jeho zvolením za vrchného veliteľa ozbrojených síl SR!!!

(Odkaz pre tých, ktorí s nostalgiou spomínajú na Československo a túžia po jeho obnovení: Česká republika tentokrát nie je spojencom Ruska, ale naopak: je jeho nepriateľom (hneď druhým v poradí na ruskom zozname nepriateľov Ruska), takže v prípade zvolenia I.Korčoka za prezidenta SR to znamená, že naša povojnová budúcnosť tentokrát nebude budovaná ani na tradícii Československa – riskujeme, že nebude žiadna.

„Takto vyzerá volebná mapa Slovenska,“ začína svoj príspevok na Facebooku Anna Belousovová a prikladá aj farebnú mapu Slovenska. Z nej je zrejmé, že Košice a Bratislava navolili Korčoka, zvyšok Slovenska je pronárodný. Ani to však nestačilo na to, aby bol víťazom prvého kola volieb konzervatívny kandidát (pretože mnohí pronárodní voliči odignorovali prvé kolo voľby prezidenta SR. Len 52 % volebná účasť v tak závažnom období je nezodpovedným hazardovaním s osudom Slovenska a jeho obyvateľov.)

„Vám sa to páči, Slováci?,“ pýta sa nahnevane politička. „Dovolíte, aby nám prezidenta zvolili dva najbohatšie kraje, Bratislava a americká ambasáda?“ pokračuje. Podľa nej, Slovensko ešte len čaká rozhodujúci zápas. https://ereport.sk/vam-sa-to-paci-slovaci

MIER, MIER, MIER do sveta zo Slovenska, mierové nebo nad Slovenskom!

25.3.2024, Popolvár

PS: Pán Harabin, verím, že v kontexte vyššie uvedeného Vaši voliči a vlastenci skutočne vedia, čo majú robiť. Pretože tí, ktorým skutočne záleží na osude Slovenska a na osude svojich detí, idú v druhom kole voľby prezidenta SR voliť P.Pellegriniho.

„Je čas zabrať za spoločné veslo, a aj keď nám nevyšlo urobiť obrovský skok, urobme dopredu aspoň malý krok. Je to stále lepšie, ako neurobiť vôbec nič a prihrať tak Korčokovi, Čaputovej, Kiskovi a ich mecenášovi Sorošovi.“ (prebraté od iného autora)

„Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú…“

Metalinda https://www.youtube.com/watch?v=FfUWm5bXG6A

…a nad Tatrou sa po výhre I.Korčoka v prvom kole riadne blyslo, zahrmelo a na mnohých miestach v Košiciach a jeho okolí, všade tam, kde vyhral Korčok, v nedeľu aj ľadovec padol a následne v noci riadne prituhlo…

„Slnko vyjdi von, zvíťaz nad temnom,

Preber tých, čo spali, so svetlom.

Slnko vyjdi von, zvíťaz nad temnom,

Prebuď mŕtvych, prebuď nás Svetlom…“

Metalinda https://www.youtube.com/watch?v=-9owV-eOJNM

Pravda víťazí,
ak ju sám nezradíš…“

Tublatanka https://www.youtube.com/watch?v=1hwydDzkNbM

26 thoughts on “„Byť, či nebyť?“ – odkaz Slovenskej republiky rokov 1939-1945 dnešnému voličovi.

    • z tebou linkovaného článku “Sú samozrejme aj iné kompetencie, ktoré môžu byť ad hoc dôležité, napríklad ratifikácia medzinárodných zmlúv, resp. účasť prezidenta na rokovaniach Európskej rady v otázkach spoločnej bezpečnostnej a zahraničnej politiky…”

      Páči sa mi

  1. Už byste si měli ujasnit, jestli ve volbách rozhodují lidé, nebo zákulisní machinace. Autor blogu už zde sám uznal, že vlády a prezidenti jsou dosazováni, jen aby se v dalším článku láteřilo nad nízkou účastí u voleb. To je trošku schizofrenní.

    Páči sa mi

    • nie je. Ak by to bolo len o dosadzovaní a zákulisných machináciach, tak by voľby už dávno neboli potrebné.
      No tento článok je o niečom inom. Už len jeho nadpis o tom vypovedá. Toto nie je primárne o voľbe persóny, tváre funkcie/úradu prezidenta, ale o posolstve/idey ktoré nesie, o pečati, ktorú najvyššiemu reprezentačnému úradu SR dá.

      Voľba Korčoka navyše neznamená len posolstvo vojny, ale aj postavenie sa na hodnotovú stranu kolektívneho Západu – konzum, patazitizmus, zvrátenosti… a to je odsúdené na odpis.

      Zamyslel sa niekto nad tým, čo vlastne charakterizuje Crocus City Hall, skupina Piknik a nositelia akých hodnôt ich navštevujú? Aj keď do úvahy pri výbere miesta tohto teroristického aktu do úvahy berieme okultizmus a potrebnú symboliku, tak v konečnom dôsledku to bol útok proti Rusku ako takému alebo to bolo proti symbolu a nositeľom západných hodnôt v Rusku?

      Útok na Crocus City Hall nesie tú istú symboliku 9/11 ako pád dvojičiek WTC v New Yorku.
      Chceme byť voľbou Korčoka, voľbou životných hodnôt, ktorých je nositeľom, aj my na odpis?

      Liked by 1 person

      • Já samozřejmě vnímám, kam svým úsilím míříte a že Vaše úmysly jsou v tom ohledu dobré. Nedává mi ovšem smysl účastnit se něčeho, co je v podstatě falešné. Svoje postoje ventiluji pod svým jménem na sociálních sítích, takže je to o dost konkrétnější než anonymní hlasování a tudíž nepotřebuji volby k tomu, abych něco deklaroval. Právě naopak svojí neúčastí deklaruji, že tzv. volby mi nevyhovují a nemám koho volit a nechci vybírat menší zlo. V nabídce nejsou zástupci (z) lidu, ale profesionální skupiny kandidátů, které připravil a vyškolil bůh ví kdo a bůh ví k čemu. Věrnost mnoha těchto “kandidátů” patří zájmovým skupinám, které je do tzv. voleb vysílají. Nejsou to lidoví kandidáti v tom smyslu, že si je lidé vybrali jako ty nejlepší ze svých řad. Jsou jako jídelní lístek, který vytvořil šéfkuchař z Aspenu a dal do něj jen svoje speciality z kategorie “Young Leaders” a podobně.

        Liked by 1 person

        • rozumiem ti. Chceš byť mimo hry. Žiaľ sme v hre, sme súčasťou systému z mnohých dôvodov. Každý systém má svoje pravidlá, svoje mantinely a hráš s kartami, ktoré sú rozdané. Máš len dve možnosti: zložiť karty a vzdať to, alebo uhrať to, čo najlepšie.

          Liked by 1 person

          • Aký význam má hrať ďalej hru, v ktorej ten, čo podvádzal (a menil pravidlá počas hry), sa hnevá preto, že bol odhalený ? Zničíme kvôli nemu ihrisko ?

            Páči sa mi

            • odpoveď aj pre Václava

              Nerozumeli sme sa, lebo som sa nevyjadril úplne presne.

              To, že zložíš karty a nehráš, neznamená, že si mimo hry, lebo jej výsledok má vplyv aj na teba. Každou hrou s konkrétnymi kartami je možné uhrať len výsledok v rámci určitých mantinelov a jej výsledok podmieňuje balíček kariet pre ďalšiu hru a posun celého výseku medzi mantinelmi i mantinely smerom podľa výsledkov predošlej hry (upozorňujem, že hra nekončí voľbou ale pokračuje aj reakciami a dianím na konanie výhernej karty ).

              balíček kariet pre voľby 2014 obsahoval Fica i Kisku. (Kiska si dlhodobo budoval cez charitu imidž filantropa). Mantinely diania umožnili už zvrhnutie vlády cez Kuciaka.

              Karty pre voľby 2019 už boli horšie: Šefčovič (len si sem odskočil), Čaputová (imidž aktivistky z Pezinka jej spravili na počkanie), Harabin a Kotleba hurápatrioti… Mantinely diania už umožnili DCA, zbrane na UA… a očividné porušovanie zákonov, ústavy i vo vzťahu k voľbe prezidenta – porušovanie moratória, kolíziu záujmov kandidatúrou predsedu parlamentu…

              Reakcie na dianie a ich konanie (mierové pochody, výsledky parlament volieb) však ovplyvnili balíček kariet a mantinely pre terajšiu hru (rozšírili sa). Korčok bude pre Slovensko ešte horší, než Kiska a Čaputová (zrušenie veta v EÚ, vojaci na UA, likvidácia štátnosti). Avšak Pellegrini je lepší než Šefčovič a Harabin sa posunul od hurápatriotizmu ku KSB.

              Výhra Pellegriniho ovplyvní budúci balíček kariet tak, že opozičný kandidát už nebude tak progresívno-liberálny a protislovenský a pronárodná scéna dostane adekvátnejšieho kandidáta…

              To je evolučná hra.

              …alebo revolučne zničíme terajšie ihrisko, vytvoríme (len my?, viď zamatová revolúcia 1989), novú hraciu dosku a k nej pravidlá a adekvátny balíček kariet, figúrky, kocky a príslušné mantinely výsledkov novej hry…

              Toto nie je len o úrovni hierarchie riadenia GP. Hráš na úrovni a kartami podľa vlastnej miery vedomostí a mravnosti (pravičiari-ľavičiari, plus-mínus 2 týždne alebo na úrovni eirópskej plus-mínus pár rokov, alebo ešte na vyššej úrovni uvedomujúc si chronoløgiu diania pár tisícročí…)

              Liked by 5 people

              • Korčok bude pre Slovensko ešte horší, než Kiska a Čaputová (zrušenie veta v EÚ, vojaci na UA, likvidácia štátnosti).

                Presne tak.

                Korcok je vabnkova, pre zakulisie nepodstatna figura.

                Harabin sa posunul od hurápatriotizmu ku KSB.

                To, ze sa niekto posunul ku KSB, este neznamená, ze je na tom s chapanim lepsie.

                KSB je len jeden s nastrojov, nie vyznamenanie.

                Páči sa mi

  2. Toto si pozrite, najnovší trik Korčeka v príhovore voličom. To je neskutočné.

    Ved to je tak okate, jak si ich vari (volicov harabina).

    Ide o to, ze pred volicmi Harabina Korcok tvrdi, ze je si velmi nazorovo podobny s Pellegrinim (co nie je pravda!), cize odradza volicov Harabina, aby sli volit Pellegriniho. A idot v infovojne sa este smeje jak klat (to je ta “chapajuca” cast volicov Harabina).

    Páči sa mi

  3. Spätné upozornenie: Nenechajme kecať “Prahu” do našich vnútorných záležitostí | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár