Jedna politická otázka mi vŕta v hlave od piatka

Konkrétne od piatkovej tlačovke Smeru-SD:

Čo zas vyvedie Matelko okrem obštrukcií okolo programového vyhlásenia vlády?

A je to žiaľ legitímna otázka lebo Heger, Korčok, Naď a Zuzka zo smetiska potopili svojimi výrokmi o Rusoch, ruských diplomatoch a podpore Česku šancu, že Slovensko dostane Sputnik-V a Matelko je ješitný blázon, ktorý chce ukázať každému, že kto je tu šéf.

Dodávam, že ruská vláda, konkrétne Lavrov a Putin určite dostávajú hlásenia o tom, že aká je nálada na Slovensku a čo robí Fico.

48 thoughts on “Jedna politická otázka mi vŕta v hlave od piatka

        • Nie je blázon ako živatoschopný blázon.

          Podľa teórie oktávových systémov je blázon akčný vševektorový element, ktorý stále tancuje na hrane nad priepasťou, skúša nevyskúšané, metódou pokus-omyl stokrát poruší všetky pravidlá, 99-krát narazí, ale raz objaví nový krok, nový spôsob k dosiahnutiu cieľa. Blázon je reaktívny ako vodík – strčí sa všade, flexibilný ako všesmerová meňavka, ktorá hľadá, vstrebáva aj vylučuje celým povrchom tela. Blázon reprezentuje základný pocit + naplnenie = uspokojenie, všetkých životných funkcií – slasť priľnúť k mäkkému a hebkému (potrave, sliznici, predkovi, potomkovi). Princíp blázna funguje v chémii, fyziológii, ontogenéze, filogenéze, a to aj v každom vyššom vývojovom štádiu(vodík v zlúčenine, pudy v podvedomí jedinca či kolektívnom podvedomí spoločnosti). Spája sa pocitom priľnutia k teplému, mäkkému a hebkému – motivácia všetkých zákl. životných funkcií.

          Životaschopný blázon je blázon s priaznivou bilanciou úspechu a to buď vďaka tomu, že aj pri svojej nevyspytateľnosti si našiel a osvojil mechanizmus ako odolať tlaku vonkajšieho prostredia, alebo ide o blázna zakrývajúceho provokačno-imitačnú činnosť, ktorému zdrojovú stabilitu zabezpečujú iní.
          Ktorý prípad je Matovič?

          Páči sa mi

      • V tejto fáze bude Matelko skôr tlačiť na Sputnik, aby sa s ním očkovalo. Viem si predstaviť, že sa naň prihlási ako prvý. Na partnerov si ešte počká, čas ešte nevyzrel. Bude zbierať kompromat a rozmýšľať. Tým, že nebude v centre, tak sa dostane k rôznym informáciám. Pomstychtivý je ako nikto iný z vlády.

        Liked by 4 people

  1. Naveky ten Sputnik určite nezablokovali, 30 miliónov dávok chce Nemecko oficiálne som niekde čítal na slovenských MSM a píšu o tom tak bežne ako o počasí, Rakúsko to tiež zatiaľ kupuje.

    Je to tak do očí bijúce pokrytectvo (oni ho majú tak prečo je pre nás zlo?) že to podľa mňa nemá šancu na úspech. Matelko koná ďalej, dal ďalší status na Facebooku kde dal stanovisko Rusov z Twitteru, že so zverejnením zmluvy na slovenský Sputnik nemajú problém a navrhujú nám zverejniť aj zmluvy so západnými výrobcami (po čom slovenskí poskokovia nevolajú) aby sme videli kto dáva výhodnejšie zmluvné podmienky. Rusi tam pridali info aj z maďarských testov kde Sputnik dopadol najlepšie a že si to máme porovnať s konkurenciou. A Matelko súhlasí a bude tlačiť rezidentku do tohto pokryteckého bahna….karty sa budú odkrývať ďalej.

    A že bude Matelko na poste ministra financií maximálne škodný všetkým poskokom je úplne jasné…musí to proste vyhniť aby referendum a predčasné voľby dopadli nejako konkrétne

    Liked by 6 people

  2. Stále však nechápem, prečo taky záujem a pozornosť co sa týka Sputnika? Prečo by sa človek mal vôbec dat očkovať niečím o com cíti, že nechce a cíti, že to nie je ok…?
    Politická hra vnútorných korporácií? Hranie na city ľudí? Príprava na jeseň?
    Akýkoľvek umelý zásah novodobými vakcinámi, je nie len zásah do tela, ale aj do energetickej podstaty človeka, duše. Zda sa, že väčšie % ľudí stále absolútne nechápe. A nechápu ani tí, ktorí si len myslia, že chápu.
    Človek, ktorý sa stará o svoju svätú trojicu: duša, myseľ, telo ani nemusí premýšľať co je dobre a co nie je. Jednoducho to vie. Cíti to. Pretože podstatou Vesmíru sú pocity.

    Liked by 1 person

    • Jednoducho intuícia a správna miera rozlíšenia. A svedomie k tomu. S touto výbavou nepotrebujeme “vedecké autority”, ktoré niektoré osoby tak silou mocou vzývajú a velebia. Tie autority sú už dlho len zapredaní jedinci.

      Liked by 2 people

    • No preto lebo paradoxne to je geopolitická zbraň, v tom majú poskokovia pravdu…Rusi to len využívajú na vlastné ciele.

      Prečo sa rieši Sputnik je klasický plán ako ľudí dostať tam kam niekto chce, dá sa na výber z vopred určených možností a iné sa nepripúšťajú. Je to primitívna nelogická taktika oblbovania druhej osoby, ktorá žiaľ často funguje a preto sa hojne používa, lebo ľudia sú bohužiaľ v kritickej chvíli tupí.

      Preto neočkovať sa vôbec je hneď vylúčené ako relevantná a logická možnosť, to by bola úplná katastrofa keby sa o tom reálne hovorilo v médiách, to radšej ako tak kontrolujú situáciu a umožnia diskusiu o dobrej vs zlej vakcíne.

      Liked by 2 people

  3. ….Čo zas vyvedie Matelko okrem obštrukcií okolo programového vyhlásenia vlády?….

    Nič.
    Z predsedu vlády je radovým ministrom, právomoci sa mu násobne zmenšili.
    Žiadne obštrukcie nebudú, oni chcú vládnuť, je im jedno, čo je v nejakom programovom vyhlásení, keď už zistili, že v podstate nemusia dodržiavať nič a aj tak sa im nestane nič.
    Matelko skončil. Už môže postupovať len smerom dole.

    Páči sa mi

      • ……Je šéfom koaličnej strany, má kompro materiály a je naštvaný a pomstychtivý, na to si akosi zabudol…

        No a to je tak asi aj všetko.
        Ako minister financií pohorí ako fakľa, nakoľko nemá dostatočné vedomosti na to aby zastával ten post. Pri prvej verejnej diskusii ho zdatnejší stredoškolák – ekonóm zotrie. A to nevravím o nejakých kapacitách, fakt skutočných profesionálnych odborníkoch. Trpia ho ale ako usvedčený plagiátor a daňový podvodník na min. financií je len ako bábka. Preto zrejme v oblasti financií – ekonomiky ho na nejakej oslnivej tlačovke neuvidíme, síce môže dať nejaké vyhlásenie, čo mu napíšu jeho podriadení z rezortu, ale akonáhle by mal odpovedať na otázky, tak zhasne. V ekonomike sa nedá improvizovať a vykecávať sa, to je územie faktov a čísiel.
        No a kde sa potom prejaví ?
        Totižto on inú agendu nevie len útočno opozičnú, ale už nie je v opozícii, tak voči komu bude útočiť ? Voči vlastným ? Je šéfom koaličnej strany ? Ako to bude využívať ? Bude chceiť riadiť Hegera ? Ak Heger nechce byť svetu na smiech, tak sa musí prejaviť ako premiér. Hocičo, čo Matelko spraví, ohrozí stabilitu vlády. Aj so sputnikom vyhorel. Teraz vyhostili diplomatov, takže do Ruska asi pre ďalšie sputniky tak skoro nepôjde. Je to patová situácia pre neho. Dali ho dole, z jeho stoličky a tým ho psychicky zlomili. Koho má ešte spojenca ? Nikoho.
        Kde je vlastne ? Nevidieť ho v žiadnej TV relácii, nikde ho nevolajú alebo nikde nechodí ? A cez facebook sa prezentovať tak to je málo. Ak bude na vlastných vyťahovať kompro materiály, tak to už pôjde do tuhého, tam sa mu už môže prihodiť hocičo. Ak spraví hocičo, úplné malé hocičo a nevyjde mu to ( zas ) tak sa s ním už nikto nebude baviť. Rozhodujúce bude uvoľnenie opatrení plus šachy okolo referenda. Ak budú oľanáci vidieť, že s Matelkomklesajú, tak mu poutekajú ako z topiacej sa lode. Oľano totiž nemá takmer žiadnu členskú záklaňu a ich poslanci sú pozbieraní kade tade.

        Liked by 2 people

        • Ak ste nieco jiekedy riadil, tak by ste to videl inak.
          Vobec nesuhlasim.

          Po prve velmi velmi zla interpretacia, ze ma menej kompetencii, ako pred tym. Pred tym riadil sekretarku a ochrankarov. Teraz riadi rezort financii… Viete aky je rozdiel.medzi hlavou vlady a clenom vlady? Predseda je prvy minister. Otvara vladu a riadi ju po stranke formalnej. Vlada sa ale skladá z ministrov a kazdy z nich je subjektom samostatnym. Prime minister teda prvy minister nema co kecat subjektu riadenia ministerstva do rezortu…. Moze ho maximalne odvolat. To za prve.
          Predsedajuci má jednu vyhodu a tú, že ak ma reálnu silu za sebou, môže signifikantnym spôsobom nastavovať kratko ale aj dlhodobu stratégiu. Zároven môže a musí vykonávať kontrolnú činnosť a ak tieto dve veci robí gramotne, má veci pod kontrolou a je schopný prekladat cez seba cinnostinjednotlivych rezortov tak, ako dirigent orchestrálnu hudbu. a aj ked vzdy jebpocuť inu sadu nastrojov, hudba je komplexnym vyjadrenim vsetkých clenov orchestra.

          Rekonštrukcia vlady? Nie, bol to krok na ziskanie plného vplyvu na štátny rozpočet a zároveň nestratenie vplyvu na poziciu premiéra. Pretože do cela vymenovali pána EH, ktorý bol svojimi vyjadreniami veľmi podobný pánu Matovičovi.
          Zároven ale pán Matovič vzal pod priame struktúrne riadenie financie a tam si neprdne nasledne ani pán Sulik, ani nikto iny, pretože ak áno, uz to nebude odvoláme premiéra, tu realne minister financií proste stopne financovanie projektov, ak budú vyskakovať. a vychutna si to. Kráľovsky gambit sa podaril bez problemov, pan Matovič si lieta kade tade vo funkcii podpredsedu vlady a má priamo pod sebou financovanie vsetkych ministerstiev…
          Ministerstvo sa riadi samo. Ak si myslite opak, neviete ako vyzera riadenie… Vasa sanca na zmenu su tri.mesiace, potom sa prvá vlna prezenie a dostanete len tie informacie, ktoré ministerstvo uzna, ze Vam ich da. proste sa sformuje pod neschopnym ministrom.organizaxia presne taká, akeho riadenia je schopny. a plnu funkciu riadenia nikdy nezíska… Pokiaľ samozrejme v prvych 3 mesiacoch neurobi zmeny, alebo pokial ku zmene nedoslo, teda niekto gramotny nenastavil systém a ten bez akejkolvek zmeny, nechal nový minister a frcia statni tajomnici. Na to tam vlastne sú….

          A to je celé

          Liked by 6 people

          • Súhlas, s dodatkom, že ak má nedouk Matovič v niečom naozaj slušnú skúsenosť potvrdenú úspechom, tak je to podrobná analýza hosp. ukazovateľov strednej firmy(regionálne diferencovaných príjmov, výdavkov, podielov na trhu) a riadenie takej firmy – v skutočnosti viacerých ekonomických buniek.
            K tomu má ešte skúsenosť s “umením možného”:
            – v oblasti “kreatívnej daňovej optimalizácie”,
            – v oblasti “delegovania (ne)zodpovednosti” a tiež
            – v oblasti “exploatácie ľudských zdrojov maximalizáciou produktivity aj za cenu fluktuácie zdrojov”
            – a to vo všetkých oblastiach metódami “bez limitov a zábran”.

            Liked by 2 people

          • jox13 napísal 25. apríla 2021 o 22:12, časť, cit:

            „… Zároven ale pán Matovič vzal pod priame struktúrne riadenie financie a tam si neprdne nasledne ani pán Sulik, ani nikto iny, pretože ak áno, uz to nebude odvoláme premiéra, tu realne minister financií proste stopne financovanie projektov, ak budú vyskakovať. a vychutna si to….“

            Realita:
            Bratislava 27. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto: TASR/Dano Veselský)
            „,,,,,Pokiaľ SaS nezmení stanovisko, bude OĽANO hľadať podporu tohto zákona u opozície. Minister financií Igor Matovič to povedal na utorkovej tlačovej konferencii venovanej novele daňového poriadku. Strana SaS ho totiž podľa jeho slov vydiera, keď podmieňuje schválenie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti zakomponovaním daňovej brzdy“““

            Takže milý jox13, ako si to myslel s tým vychutnávaním ?
            Že matovič pôjde žobrať o podporu ku kotlebovcom či za kým ficom ????

            Páči sa mi

    • Ach jaj, tu niekto nehral šachy. Matelko je stále premiér, aj keď na pozícii financministra. Takže jeho možnosti sa ešte znásobili, čo musel riešiť cez Hegera, môže napriamo odbiť a Hegerčiatko mu do toho nevidí. Heger je iba taký hovorca, ani neviem koho, lebo keď Igiot potrebuje niečo ozvučiť, tak spôsob na to má. Skôr by som povedal, že má funkciu hromozvodu pre nechápavých.

      Liked by 2 people

  4. Moj nazor:
    Mozeme len cakat, ako sa vyvinie US situacia a ci sa podari Rusku ustat napor.
    A ked dostane IM povel, ze us agenti su na odstrel (snad sa toho dockame este toto leto), tak …. samozrejme o niektorych sa postaraju, ale nebude ich vela. Ale mozem sa uplne mylit.

    Páči sa mi

  5. Moje zamyslenie, stručne:
    Fico si plne uvedomil kedy, kde a akých chýb sa v minulosti dopustil a čo je najpodstatnejšie – začal o tom verejne hovoriť. Či sa z toho aj reálne poučí, to uvidíme zakrátko, podľa vymedzovania sa Smeru voči novovznikajúcim národným silám. Voči Matelkovi tak pôsobia sily socdem, sily národné a sily neoliberálneho močiara… toto si zrejme aj uvedomuje… jeho okamžitá likvidácia však v súčasnosti viacej posilňuje močiar. Vzhľadom na to, že Matelko je sociopat, démonický typ stroja psychiky, jeho budúce konanie je do značnej miery vo Ficových rukách. Sme v „deterministickom“ chaose, kedy aj malý podnet môže mať ďalekosiahlé následky.

    Liked by 6 people

    • Bolo by dobre aby sa poucil ale zatial mu nejake veci nesedia, sice drobnosti ale su.
      Spomenul pri ohlasivani referenda, ze Smer posle ohromne mnozatvo obalok obcanom aj s navratnou obalkou (od 9:22 https://youtu.be/L9U6gnRHt5M) a teraz spomenul, ze ich poslali len 10.000.
      Pri inej tlacovke informoval, ze posle dva gest. plaste dvom prokurátorom. Opat nejak pozabudol.
      Zatial ma moj predbezny hlas ale
      takto sa nebuduje opatovna dovera.

      Páči sa mi

      • Prepáčte mi to ale tieto vaše riadky vyvolávajú u mňa úsmev a napadlo ma jedno slov.príslovie.Váš názor však rešpektujem aj keď ho nezdieľam.Nezabúdajte že na tejto planéte nežijú neomylní bohovia aj keď si to mnohí žiaľ myslia alebo sú dokonca o tom presvedčení…

        Páči sa mi

      • Mizerne su tvoje privlastky namiesto argumentu. Najdi si to, videl som to na vlastne oci a vobec ma to neprekvapilo. Bol hostom vcera niekde, uz neviem ci o 5 minut 12, alebo kde.
        Navyse v minulosti sam x krat hovoril o podpore “odbornikov” , a ich “opatreni”.
        Dokonca viackrat pri namietani protiustavnosti tych nariadeni vyzyval, aby ich upravili do zakonnej podoby, vadila mu iba forma, nic ine.
        Kam vietor, tam plast.
        Ja chapem, ze hra sa hrat musi a ze ma urcite hranice, pokial mu je dovolene ist, ale nerob z neho zakazdym statnika.
        Ludia zivoria, zatialco v otrokarnach, ktore sem doteperil za giganticke uplatky makaju srbi a kadejaka haved.
        Cela krajina je jeden hnoj, ked sa clovek pozrie len na priemerne aktiva a pasiva, tak su pred nami aj Rumuni.
        Akurat, ze na narodnej scene je obrovska diera, lebo sa tam nedokaze nikto vyprofilovat, tak je ako jednooky kralom medzi slepymi. Ale na tom oku ma belmo.
        Samozrejme ti ostatni su o ovela horsi, to mi je jasne.

        Páči sa mi

        • @mickeymouse
          Začal si urážkou, oplatil som to rovnakou mincou, lebo “ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva” a po tom z nejakého dôvodu nariekaš. To je prvá vec.
          Druhá vec je, že si sa v tomto príspevku zas prejavil presne tak, ako som ťa označil, mizerným provokatérom.
          Tretia vec je, že zákon vyjasní veci, akonáhle to dajú do zákona, tak už to nebude svojvôľa koalície, ale kodifikovaný postup s ktorým môžu tak rozobrať ten zákon, ako aj poslať tú zberbu tam, kam patrí, na smetisko dejín.

          Liked by 1 person

          • “Tretia vec je, že zákon vyjasní veci, akonáhle to dajú do zákona, tak už to nebude svojvôľa koalície, ale kodifikovaný postup s ktorým môžu tak rozobrať ten zákon, ako aj poslať tú zberbu tam, kam patrí, na smetisko dejín”
            ak mozes skus vysvetlit. dik

            Páči sa mi

Pridaj komentár