Bitcoin a Elon Errolovič

Kde bolo tam bolo, bola raz jedna krajina, teda kontinent, dobre, dajme tomu planéta. Delfíni ešte na nej zostali, takže Vogonská stavebná flotila je ešte ďaleko.

Na tejto planéte, dajme tomu nazveme ju, ehm Zemou, napríklad, žil druh menom Homo Sapiens Sapiens. Veľa Homov pracovalo po celej planéte a iní vyvíjali činnosť . Aky je v tom rozdiel? No zadefinujme si:

  • práca, ako vytváranie nejakej hodnoty, teda energie, informácie, alebo matérie (tovaru)
  • vyvijanie činnosti, teda vedomé, či podvedomé parazitovanie na práci iných.

Keď pomer práce ku vyvijaniu činnosti dosiahol kritického nepomeru, tak nazvime ich Homo Diabolicus, vytvorili jeden z nasledovných scenárov:

  • vojna riadená pravidlami a prostriedkami 6 priority. Asi nemusím spominať vojny v európe, ópiové vojny (myslím fyzická likvidácia Guanjou loďstvom malej británie), 1 a 2 časť svetovej vojny v 20 storočí,
  • genocída pomocou prostriedkov likvidacie genofondu 5 priority (americkí pôvodni obyvatelia infikovanymi dekami, sacharidovým jedlom a týmto v podstate po celej planéte u pôvodných obyvateľov, kam prišiel biely sahib), ópiové vojny, kde zločinecký gang za jeden rok šiel z 2000 krabic ópia na dpvpz 20 000 krabic ópia a zahubil cez 200 miliónov černovlasých ľudí a rozbil ríšu stredu.
  • likvidácia celých štátov na 4 a 3 priorite riadenia, rozpad Rakusko-Uhorska, rozpad Ruskeho impéria, rozpad Sovietskeho zväzu, teraz rozpad SŠA

Popri tom sa stalo len málo, čo by sa nedalo nazvať zvláštnym. Boh má veľký zmysel pre humor. Medzi Homo Diabolicus zasial semeno svedomia. Začali vychádzať malé aj veľké romány, ktore neboli pálené. Ľudia sa stavali na barikády, v SŠA Kráľ Šalamún, teda Martin Luther, matrične ako ten iny, ktorý pribijal klincom papiere na dvere kostolov. V európe to bol Lev Nikolajevič Tolstoj ale hlavne knieža Dostojevský, v Ázii Mahatma Ghandí. A humor Boha pokračoval stvorením internetu. Informácie sa zacali šírit medzi Homo Sapiens Sapiens a Homo Diabolicus začal mat problém. Čím to riešil?

  • internetové porno zdarma
  • Internetové interaktívne hry
  • sociálne siete špecializované na individuálne potreby narcistickej povahy jedinca
  • digitálne ID
  • internet vecí
  • digitálna mena
  • digitálny koncentrák

Tuším Atevi dala takýto krásny obraz. Boh s natiahnutým ukazovákom a Adam s prstom stiahnutým. A stačí tak málo, dotknúť sa Boha a spojit sa, cez svedomie.

No ale rozprávac má udržiavať poslucháčov v napätí tak poďme ďalej.

Jeden osvietený cisár, nazvime ho Elon Errolovič sa rozhodol, že uz nebude viac, ako napriklad regent Robert Ľudovítovič bol raz obvinený, robiť vykoris.. teda manažment nejakej bane na drahé kovy. Veď predsa ku digitálnemu konc…digitalnemu raju 21 storočia, patria aj autá, ktore nefungujú na to bakane palivo, na ktoreho amerických zasobach sedi nejaké bakané Rusko. Je potreba byť kreativni a oprašiť skvele napady z roku 1913 Tomas Alva Edisona

1913 Edison a jeho prvé elektroauto

Tak Elon Errolovič kúpil EcoSuperfirmu, zelenú, ako trava pri generalskej návšteve. Edisonove GE nebolo vhodné, ale Nie Nikolova Tesla bola.

Čo sa dialo ďalej, tu celkom dobre vysvetľuje anonymous:

Ešte že tu nie sú kľúčové slová ako #vaccinehesitancy, #spikeproteinkills, #faucigate, a nie iba vyhrážanie sa konkretnemu cloveku, inak by to Youtube vymazal za porušenie community guidelines

No čo už. Čo to urobil pre “Anonymous” ten bakany cisár Marsu Elon Errolovič?

  • vlastnil bakanu baňu na drahe kovy (ok, ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • Vyrábal bakané autá s lítiom ťazenym aj detskou prácou (ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • jeho autonómne predražené autá zabúhali a ďalej zabijajú v ramci pokroku (ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • vraky týchto áut su ekologickou katastrofou (ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • Ellon Errolovič dostával dotácie kvôli nizkym emisiám CO2 (ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • Na kúpe a spekuláciach Bitcoinu zarobil viac ako na autách (ako do roku 2021 všetci vedeli)
  • Prestal lubkať Bitcoin v 2021 roku a prehlásil že parafrázujem, je to len digitálna bezcenná bublina a hodnota penazí q ekonomiky je len v tovaroch a energiách. A uz ho “Anonymous nelubkajú”

https://www.entrepreneur.com/article/372641

Len jeden z veľa článkov, ktory nepovie veľa. Dovoľte môj osobný názor:

  • striebro, dobré
  • zlato, dobré
  • diamanty, brilianty, no, ako tak
  • platina, palladium, ok
  • hotovosť, ako tak dobré
  • veľky pozemok s hydroponickou, jedlou alebo inou zahradou, ovcami, kravami a/či sliepkami, dobré
  • solarna energia off grid, no, ako tak
  • veterna/vodná energia off grid, ak je k dispozicii, špica
  • vlastna studňa, špica
  • malá, či veľká bylinkocá záhradka, špica
  • mlyn v okolí, špica

Toto všetko ma jeden spoločny menovateľ. Nie je to napojené na nejaký počítač. Môže sa to vymeniť za inú hodnotu, zachovať na mimovegetačné obdobie. A hlavne, je to práca a jej hodnota uchovaná v hodnote, či už degradovateľnej časom, alsbo nie.

Bitcoin a vseobecne kryptomeny sú podľa mňa vyvijaním úsilia. “

Čo je cryptomining? Ako sa dá z ničoho zodvihnúť veľkymi serverovými dátacentrami zvyšovať hodnota niečoho? Alebo to znižovať? Čím je bitcoin krytý? Alebo iná mena vratane digitálneho eura či jüanu? Je za ním nejaká realna tovarová, ci energetická hodnota? Alebo su to len gorálky v rukách conquistadores, ktorí chcú pomôcť zaviesť totálny digitalny koncentrák? Neviem, no ja som nikdy hodnotu digitalnych penazi a ich tvorbu z ničoho (4 priorita) nechápal.

Homo Diabolicus má ale jeden problém. Adamov ukazovák sa pohol, pretoze ten od Boha je stále vystretý a čaká, či sa jeho syn pohne a či sa dotknú. Nastal čas zmien a dufam, že medzi nimi bude znova krytie penazí tovarmi, technickymi kovmi či energonosičmi. Jediná hodnota, ktorá má zmysel pre prezitie ľudstva.

Bez úrokov. Bez inflácie. Bez bublín….

Buďte zdravi a blaho zelám.

Jox

P.S. Robert Ľudovitovič sa nechal počuť, ze chce znova ZVYŠOVAŤ dane neumerne zarabajucim nad 3000 Eur. Divida et Impera. Regent mal dávno odísť, lebo skúša znova svoje klasické. Ti druhí…

Svojho času som zarabal 42 000 SKK v hrubom, podľa Róberta Ľudovitoviča som bol milionár, tak to nazval, milionarska daň. Nasledne som mal zvýšené (a stale mám) odvody do zdravotnej poisťovne, lebo som “milionár” a musím odvádzať viac. Viete, čo by bolo fér? Dan 5% pre všetkých. Spotreba, ekonomika, stavebnictvo a investicie by sa sem len hrnuli, ale my musime zachranovat štát tym, ze voči sebe apriori postavime úspešných a dame im na výber. Byť LGBTI vybrheľmi v progresivnom košiari či u matoviča/sulika, alebo byť kapitalistickymi vybrheľmi, ved zarábas veľa, tak si samozrejme nepriateľom ľudu.

Je mi z toho do nanič, pretože takto štát bude stále rozdelený. A tým, ktorí ho riadit vedia, nebude vstup po vôli, pretoze pravica či ľavica sú len dve strany jednej mince. Divida et Impera. Atevi vdaka za upozornenie na ten aspekt, s ktorym Robert Ľudovitovič oznamil zamer ísť za ľuďmi…Jox

Aktualizacia 7.6 2021 7:18:

pre pána Adama: pane hore sú fakty. Vystrite ukazovák a odpoveď dostanete. Ak budete vo svojej ulite, nádejat sa na spasiteľa, zistíte, ze žiaden nepríde. V momente, keď zacne kampaň voči uspesnym akákoľvek strana, je to strana, ktorá ide voči tym, čo vedia riadiť. A povedzte mi, viete čo sa stane, keď nemáte dostatočné kádre? Nech sa páči pozrieť na dnešnu situáciu vo vlade a parlamente.

Ad Blaha: 4 dňoveho pracovného týždňa sa Vám zachcelo Ľuboš Milanovič? Ja by som suhlasil za nasledujúcich podmienok:

  • Slovensko má vlastnú stabilnú menu
  • Slovensko má vlastnu a stabilizovanú daňovo-odvodovú reformu
  • Slovensko má zabezpečenú zakladnu zdrojovú stabilitu (dlhodoby kontrakt na ropu a urán)
  • Slovensko má zabezpečenú sebestačnosť zakladnych potravín a liečív
  • Slovensko má zabezpečenú obranyschopnosť
  • Slovensko má zabezpecený vymáhateľný pravny poriadok
  • Slovensko má zabezpečenú základnú zdravotnu starostlivosť pre všetkych na spickovej urovni
  • Slovensko má zabezpečené spickové skolstvo

pretože nasledne Slovensko má možnosť mat na váetkych prioritach dostatok kadrov na to, aby sa riadilo samostatne, má dostatocnú silu na to, aby vedelo ponuknut konkurencieschopnosť a tým aj 4 dňový pracovny týždeň.

Viete, ak sa chcete inšpirovať Josifom Visarionovičom Ľubiš Milanovič, nesmiete íst na to cez eozdeľovanie, ale cez spájanie pomocou NOSNEJ MYŠLIENKY Ľubos Milanovič. toť vsjo. emáte, nie je. Napisal ste veľa knih, no nosná myslienka nie je Ľuboš Milanovič. Ak je, tesim sa na nu v komentaroch.

17 thoughts on “Bitcoin a Elon Errolovič

  1. Zdravia ti Jox
    Napísal si to veľmi zaujímavým spôsobom. Ak si správne spomínam Vogoni pracujú pre myši a nie delfíny. Aspoň tak nejako to je v knihe o istom stoparovi po galaxii. Nakoniec to vyzerá že homo diabolikus sem pricestoval až podstatne neskôr za stoskotancami ktorý našli zaľúbenie na tejto modrej guli. Mnohý ostali aj keď po nich ich bratia prišli aby ich vzali domov. Zdá sa že sa zase vrátime na začiatok budovania toho čo zostane po páde ktorý už započal. Bude sa teba veľa praktických zručností znova naučiť. Doba bude ťažká a každý v nej bude mať svoje miesto.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 1 person

  2. Hmm, take crypto moves ist teraz kludne este dalsich 60% dole pretoze sa nesprava ako zlato, striebro a ine cenne kovy pir inflacii. Teda ze rastie.
    Zaujimavy nazor. Ja som Kupil nejake Crypto na Spot ale zase som v strate avsak ak by to malo ist este dalsich niekolko 10siatok percent nadol, je to nazvazenie ci to drzat alebo to nedat do niecoho ineho. T

    Páči sa mi

  3. Zaujímavý článok. K Robertovi Ľudovítovičovi…. Mňa nedesí, že plánuje zvýšiť dane. Mňa desí, že súhlasil s týmto:
    https://www.infovojna.sk/article/slovensky-protipandemicky-zakon-alebo-zakonom-posvatene-zvyraznenie-opravneni-vlady-ministerstiev-a-okresnych-uradov-na-ukor-ustavnych-zaruk
    viď hlasovanie v NR.
    https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/hlasovanie/hlasklub&ID=45923

    Prečo?!!!

    Opravte ma múdrejší, ale toto mi už príde ako náš koniec. Slováci sa žiaľ nespoja a nezničia spolu týchto otrokárov a zločincov. Toto je podľa mňa tá posledná kvapka v strate slobody. Posledný kliniec do rakvy nádeje.

    Páči sa mi

    • No, s tými okresnými úradmi to nebude tak jednoduché. Predsa len primátori či starostovia sú podstatne bližšie k tým, od ktorých by chceli vymáhať napr. “vecné plnenie”. Myslím, že princíp “oko za oko” by sa po takom vynútenom “plnení” objavil takmer okamžite. A teda by to bol ďalší stupeň rozkladu štátnosti…

      Páči sa mi

      • Blahove komentáre považujem vždy za vcelku trefné, no v tomto prípade ide o obyčajnú výhovorku (ako dieťa, čo rozbilo okno). Koalícia má dosť hlasov aby si prijala akýkoľvek zákon. Tým, že toto opozícia podporila, si v mojich očiach strelila do nohy. Bodaj by som sa mýlil, ale neverím, že splnia napísané v bode 18.

        Páči sa mi

  4. Prosim Vas Jox, komu tym prospievate, ked neustale kopete do Fica? Pripada mi to, ako v Rusku neustale konceptuali kopu do Putina. Mame azda niekoho lepsieho??? Ale viete Vy o niekom lepsom koho podporit??? Odpovedzte prosim na tuto jednoduchu otazku.

    Liked by 3 people

    • Treba vidieť svetlo na konci tunela.Keď z neho vyjdeme budeme stavať nový dom, ale nie na starých základoch, lebo tam zostali diery po myšiach.Pre Homo Diabolicus nebude v ňom miesta. Sme na začiatku klimatických zmien po 12 92O rokoch , teda jednom cykle a pokial prežijeme, možno skončíme medzi mamutmi v dobe ľadovej. Čas nezastavíš, Robert Ľudovitovič už mal svoje možnosti, dvakrát nevstúpiš do tej istej riery!

      Páči sa mi

    • Pane Vase komentare maju naozaj pridanu hodnotu. To Vase prirovnanie naozaj sedí. Konceptualne gramotneho a múdreho politika porovnavat s Róbertom Ľudovitovičom. A co sa Vám nezdá na daľšom fakte do mozaiky? Že ten kretén si znova zatvára cestu u ľudí ich delenim na nasich a tie svine kapitalistické? Na chudobu a milionarov? Svoj argument som povedal. 42 000 SKK = tzv. milionarska dan nasledne milionarsky odvod na “solidaritu” a teraz všetci nad 3000 eur budu temou toho kreténa na stretnutiach s obcanmi. Rozoštvavat ľudi voči sebe, kreten jeden.
      A bude sa zasa nadavat “na tych” ktorí šak zdieraju robotnikov…
      Nikomu nenapadne, ze pan poslanec sa nevzdal svojho platu a aj on je jeden z tych “druhych”.

      Ja nemam pamät 2 týždne pán Adam a som s tych, ktori zarábali za platnosti slovenskej koruny. a začínal som ako mlady inzinier s platom mensím, ako bola 2ka trieda u nas v podniku, pre samostatne pracujuceho robotnika. Potom, co som nabral skusenosti a zacal pridavat hodnotu, musel som odisť. pretoze vedenie po mne chcelo neeticku vec. Podal som vypoved a siel som tam, kde mali eticke hodnoty na urovni. A ti mi dali nie 12 000 SKK, ale 42 000 SKK. Pre muza bez rodiny to znamenalo praca po veceroch, cez vikend, stale. Pracoval ste uz 60 hodin tyzdenne dlhodobo? Ja ano a bavilo ma to. No a firma prosperovala. A tu som sa dozvedel, v prenajatom byte, splacajuc auto z bazaru, ze som milionar.
      Znova vytahuje to iste.a nema nosnu myslienku..

      Pytate sa, ci viem o niekom lepsom? Z mojho momentalneho timu by som vedel vyskladat 2 ministerstvá. Alebo 1/3 ministrov. Viem, samozrejme, ze viem.

      Komu tym prospievam? Pane, v prvom rade ten kreten musi prestať rozdeľovat narod. No podľa spravania sa a hlasovania sa boji väzenia. Takze prospievam narodu, pretoze Robert Ľudovitovič vsadil na myšlienku, ktora nie je uz teraz priechodná.
      Povedzte mi, aky je rozdiel medzi apartheidom:
      – ockovani vs neockovsní
      – podnikatelia vs zamestnanci
      – odbory vs zamestnávateľske zväzy
      – menej vs stredne príjmovo zarobkovo cinni občania
      – dôchodcovia vs zamestnaní

      až na ocko vs neocko retoriku to ostatne bolo za vlad Roberta Ľudovitoviča, preto ho nasrdeni ľudia vyvolili von z vlady a sli za Matovičom. On ho totiz pomohol stvoriť.

      Vystrite ukazovák a mozno dostanete odpoved. Ale ako hovoril jeden z prvych Budhov, sme každý svojim vlasrnym pánom, ja za Vás rozhodovst nemôžem, vyber je na Vás

      Páči sa mi

  5. Začať anglosaským pohľadom na svet a nastaviť tým určitú náladu pri čítaní tvojho článku?

    Našťastie som počúval len rozhlasovú hru Stopárov sprievodca po galaxii. Ale taká bezvýchodiskovosť nieje hodná Čeloveku.

    Liked by 2 people

    • Pán Dušan poznáte inotaje, či alegóriu? Ak Vám terajšia situacia nepripomina Vogonskych nacelnikov Krčmeryho a Mikasa a ich byros kratis a ich zhubne pôsobenie na planétu aj lokálny najstarší narod Europy, s tym nic neurobím. tie dve myšky, lave a prave, cervene a modre kridlo GP davno stratili už moc nad procesom. Ten sa vyhol kontrole. A symboliku, ktorú vpašovali herci do filmu Buttons are not toys! Co viac chcete. Douglas Adams za to predčasne zomrel….
      Čo viac chcete ako.matričny primer popisu dnešnej situacie?
      Bezvychodiskovosť? Vo filme pred koncom a odpálenim Zeme najviac bečia ovce. No tento scenar sa neuskutocní, lebo Vogonov reguluje VVP a SVL za diplomatov a SKŠ ak diplomati nepomáhajú.
      Zvyšok článku je na zamyslenie.

      Buďte zdravý a odporúčam film pozrieť. Je tam toľko symboliky, až to desí… Pod9bnost s dnesnou situaciou čisto náhodná nie je.

      Liked by 1 person

      • Ja sa držím poučky o politike, voliť toho kto je politik! Formovať spoločnosť sa dá v týchto časoch zo spodu, to predsa vieme. Ak by som vedel ze ste v politike mate môj hlas, ale pravdepodobne nieste, či sa mýlim?

        Páči sa mi

  6. Heh 🤣 …si popil ked si pisal…Priznaj sa…
    Je pravda ze idealne je prezit bez pc…netu atd…Len to obnasa kopec driny kazdodennej.Je to navrat spät.
    A navrat spät znamena zanik civilizacie.
    To sa stalo mnohokrat.
    Kovy kryptomeny atd…su len spomalovacom padu…
    Ak sa tak stane, ide sa .
    Jedlo, formovanie spocnosti, poznanie,hodnoty…
    Kazda civilizacia zakapala na nespravnom zadefinovani hodnôt.
    To slovo “hodnoty” je momentalne sprofanovane, no inak a v kratkosti na vyjadrenie vhodne .Obsahuje v sebe mnozstvo obrazov.

    Páči sa mi

  7. Na internete je veľa informácií o tejto téme, ale váš článok je naozaj zaujímavý. Od ostatných sa odlišuje svojím charakteristickým štýlom vyjadrovania – a dobre. Originalita je zahrnutá v cene 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár