Otázky a odpovede č. 124

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak neviem čomu sa budem venovať, napriek tomu, rozmýšľam nad tým. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem tri veci:

Špinavá hra na Slovensku, zdravie a financie

Koalícia začala ísť po vlastných resp. po tých, ktorí im vadia v štátnej správe a v silových zložkách a medzi tým sa politicky žerú – likvidujú sa navzájom, ako to Blaha povedal, na politické mŕtvoly (OľaNO a Za ľudí) dopláca SaS a Sme rodina, a preto je naozaj len otázka času kedy si začnú navzájom vybavovať účty pomocou polície a ostatných orgánov činných v trestnom konaní. Snáď nemusím rozoberať to, prečo sa to deje a ako to skončí. To je tá prvá vec.

Druhá vec je, že očkovaní tým západným sajrajtom sú vystavení smrteľnému nebezpečenstvu, lebo ten spike proteín je smrteľný jed, a preto ten, kto dostal nesprávne skladovanú dávku alebo placebo je na tom pomerne dobre, pretože mRNA, ktorá premení bunky na továreň pre spike proteíny buď nie je, alebo je v rozklade, či sa rozloží ochrana mRNA (a volné mRNA telo zlikviduje). Lenže očkovaní nemôžu rátať s tým, že dostali placebo či nevhodne skladovanú dávku, preto som odporúčal vitamín D (ruší možnosť viazania víru a spike proteínu na bunku), hubu čaga (okrem vitamínov a minerálov obsahuje aj látky, ktoré regulujú imunitu – hlavne bunečnú imunitu) a modlenie, a teraz pridávam ďalšiu vec: C60 rozpustenú v organickom avokádom oleji, lebo je to antioxidant a spúšťa apoptózu (riadenú smrť) poškodených buniek. Podobný účinok má aj šungit/Shungite, ktorý obsahuje C60.

A tretia vec. Deriváty môžu mať hocijaký základ, čiže môžu mať základoch nejakú opciu na trhu alebo finančný produkt, najznámejšie sú MBS (deriváty, ktoré mali v základoch hypotéky a vyplácali dividendy). Podstatné je ale to, že sa do derivátov sa dá „zabaliť“ kadečo – od opcií na komodity a meny až po ďalšie deriváty. Inými slovami je to balíček plný prekvapení, ktoré, ak sa niečo stane, začnú likvidovať tak obeživo (deflačný tlak), ako aj finančný systém a preto banky krachujú viď Lehman Brothers a rieši sa to masívnym tlačením obeživa (hyperinflačný tlak). Dodávam, že Rusi sa už zbavujú/zbavili aktív denominovaných v US$ a nahradzujú to € a zlatom (a možno striebrom) kvôli masívnemu tlačeniu obeživa.

Otázky a odpovede

Petr sa v maili pýtal:

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, kdo se vlastně přetlačuje ohledně kryptoměny XRP? Mám nakoupeno dost těchto coinů, mám je prodat dokud je ještě čas nebo naopak držet?
Díky

Šepká sa, že bude krytý zlatom/SDR od MMF, ale tomu ja neverím. Hoci pravda to môže byť.

FEI sa pýtal:

Ahojte,
prosím, môžte zosumarizovať do 1 príspevku “odporúčania”/návod ohľadom krypto (aké peňaženky, aké meny)? Všetko to tu bolo spomínané, ale roztrúsilo sa to v starších príspevkoch, tak možno spraviť 1 len na túto tému,ak by ste mali ochotu.

Ďakujem pekne.

Ja osobne mám Mtemask a Exodus ako peňaženky (ak nie je špecializovaná ako Theta). Čo sa týka kryptomien, tak mám XLM, LTC, ETH, BTC, Theta, DGB, XRP, HOT a ešte plánujem nejaké iné nakúpiť napr. VERI.

Palo sa pýtal:

Tiež sa pripájam k FEI ohľadom krypta.
Otázka. Ori akú máš skúsenosť s mobilnými kryptopenazenkami? Vďaka

Mám aj také, hoci sú prevažne prázdne (hovorím o peňaženkách na rýchlu platbu).

Micko sa pýtal:

Otázka, čo hovoríš na platformu crypto.com, ktorá je pomerne dosť zobrazovaná na MS 21 v Rige. Znak nástupu krypto systému?

Skôr náznak toho, že majú dosť peňazí, aby robili takúto reklamu, ale to, že dokážu robiť takúto reklamu znamená, že čoraz menej ľudí verí v systém a zmena je za rohom.

Tsurumi Rumi sa pýtal:

otázka: Dnes otvorili čakáreň pre záujmecov o očkovanie Sputnikom. Nehrozí, že ju zamenia za nejakú škodlivinu, aby na základe spôsobených zdravotných problémov očierňovali Rusko? Ja som sa dnes zaregistroval, aby som mal aspoň na pol roka pokoj od ostatných vakcín.

Tvoje podozrenie nie je neopodstatnené, lebo naozaj hrozí provokácia so zámenou. Čo sa týka registrácie, tak to bola podľa mňa chyba a to napriek tomu, že Sputnik-V nepovažujem za najhoršiu vec.

Galina sa pýtala:

Otázka : O čo ide vo “vojne sliepok”,ako krízu u žaluďov označili mnohí čitatelia HS ?
Bude Kolíková súdená za svoje zločiny? Ďakujem za odpoveď.

Dobrý názov, páči sa mi to. 😀

Zrážka dvoch frakcií, jedna chce odstrániť Remišovú za to, že vedie stranu do záhuby a druhá frakcia a druhá ju chce podržať za to, že ju môže vodiť za nos a dohadzovať si mastné sústa.

Čo sa týka Kolíkovej, tak v to dúfam.

Jaro sa pýtal:

Otázka: generálny prokurátor Žilinka po porade v pivnici SIS vo svojom poslednom FB statuse povedal, že sa nenechá zastrašiť, ovplyvňovať a že bude garantom zákonnosti atď. Kolujú informácie že aj jemu mali byť vykopnuté dvere kukláčmi a mala prebehnúť proti nemu diskreditačná kampaň.

1. Komu boli tieto slová adresované?

2. Existuje možnosť že on je ten, ktorý má čistiť tento chliev? (známe sú jeho nezhody s Lipšicom a Zuriana sa nikto odvtedy nedotkol) alebo ide iba o vyhlásenie do vetra pre dav?

Vďaka

Jaro

1. Nielen globálnemu zákulisiu (GP), ktorý to tu chce vyčistiť od liberál-fašistov v službách anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne a financovaných Sorosom, ale aj poskokom močiara, ktorým oznámil, že sa majú na čo „tešiť“ (obzvlášť Kolíková). Inými slovami, veľkému šéfovi oznámil, že veci pôjdu podľa zadania.

2. Áno, on bude ten, kto to tu bude musieť vyčistiť.

Guybrush Ulysses Threepwood napísal:

GP je riadený GP.

Úplne zbytočne si si otvoril ústa a prezradil pointu, presne kvôli tomu žiadam, aby ste pod týmto článkom minimalizovali diskusiu. Pretože mi to komplikuje prácu, lebo neviem, na čo mám skôr odpovedať, či na otázku čitateľa, alebo na kecálka, ktorý nemá sebakontrolu a prezrádza pointu a kafre do mojej práce. A nie, nemám záujem o tvoje ospravedlnenie, mám záujem o to, aby si prejavil sebakontrolu a nemiešal sa mi do práce. Dodávam, že ešte raz to urobíš, tak ťa zahluším s tým, že je to varovanie aj pre ostatných.

Teta256 napísala (dávam len otázky-zvyšok príspevku s nimi nesúvisí):

OTÁZKA: Orbán hra na pripojenie Slovenska k Maďarsku, bratia Česy nás vždy len využívali,bola by možnosť pripojiť sa priamo k RUSKU?

OTÁZKA: Prečo sa GP v kovidovom šialenstve zameral na zničenie hlavne bielej rasy

OTÁZKA: Je naša elita /močiar/ taká naivna, že ich po ukončení práce GP nezačistí a necha užívať si nahrabané peniažky alebo už nemôže cúvnuť a nevie kudy kam?

1. Nemáme s Ruskom ani spoločnú hranicu a ani nie sú dosť blízko na to, aby sme mohli byť ruskou enklávou. A neboli to Česi, ktorí nás vyciciavali, ale pražské klany, a o ich českom pôvode pochybujem.

2. Máme IQ nad 100, ktoré je spárované aj s kreativitou, v Indii je kastový systém (dusí to kreativitu) a Japonci, Kórejci a Číňania nevynikajú v kreativite t.j. sú ďaleko viac ovládateľnejší, ako my.

3. Naša „elita“ si myslí, že močiar je najsilnejší a podľa toho sa aj správa s tým, že aj močiar si prestane ceniť ich lojalitu a začnú im naozaj vysychať zdroje. Áno, aj oni pôjdu do fašírky.

Wiliam sa pýtal:

Otazka:
1. Fico ozvucuje kazdy den. Po tlacovke ohladne spionaze NSA zap. Politikov. Naozaj ma tak silne krytie, ze sa neboji o svoje zdravie, alebo “uz pozna svoj osud”?
2. Otazka na odlahcenie: osud Matelka bude vezenie, alebo blazinec?
3. Vela ludi sa pyta, kedy uz klesnu ceny nehnutelnosti v Slovenskej Republike?
4. Inflacia sa rozbehla, dovoli si ECB zdvihnut urokove sadzby, ak ano kedy?
5. Zakon o hosp. Mobilizacii umoznuje zostatnenie vsetkeho hnut. Aj nehnut. Majetku. Odvazia sa k tomuto kroku este tento rok?
Dakujem velmi pekne za odpovede.

1. Pochybujem, že mu GP vytvára krytie, ale veľmi dobre chápe, že bez neho a bez Smeru Slovensko príde o poriadny kus stability, čo nie je cieľom GP.

2. Blázninec.

3. Po tom, čo masovo začnú zomierať očkovaní.

4. Nie, lebo to odstrelí banky a deriváty t.j. celý finančný systém.

5. Pochybujem, lebo by to nahralo body opozícii a následne by to mohlo byť použité proti nim.

Dragon sa pýtal:

Otazka: chcem sa opýtať, vytvoril som si kvoli tejto perestrojke a kolapsu západného finančného systému účet sporiaci v sberbanke v ruských rubloch, zrušil som všetky sporiace účty stavebné poistenia a druhy pilier všetko som previedol tam. Budu moje úspory v ruskej banke chránené ci aj tie pôjdu do hája? Lebo viem ze sberbanka je už pod väčšinovou kontrolou ruskej vlády a všetky štatne finančné operácie a výplaty štátnych zamestnancov sa vedú cez ňu tak zato som si tam dal polovičku úspor že v Rusku také strašné to nemusí byť? A ďalšiu polovičku mam v striebre a hotovosti

Ruské banky sa udržia pokope (hoci neviem ako to bude s dcérskymi bakami), a dobre si urobil, len si mohol nechať zdroje aj na kryptomeny. Dodávam, že € sa podrží na nejaký čas t.j. kým sa vyjasní kto zostane v Eurozóne a kto nie kvôli bankovým problémom.

JanJohan sa pýtal:

Otázka: pokud všichni chcípnou na očko,kdo bude žít v ČR a v SR?
Nebude to ten důvod,taky, vzniku ČSSR?

Nie všetci naraz, len veľká časť zaočkovaných v priebehu 2-5 rokov t.j. nejaké % z 1/3 miestneho obyvateľstva. A nie, dôvody sú celkom iné, prozaickejšie.

Lubo sa pýtal:

otazky:

1. zhruba v akej forme maju nasi politici a elity ulozene uspory?

predpokladam, ze maju nahrabane dost.

A ak nie su az taki tupi, ako posobia, tak vedia, co sa deje a ze Euro a Dolar su ohrozene a nepomoze

im ani mat vela hotovosti.

2. ma Fico stale pristup na projektor? A kto ho chrani? niekto od Putina alebo je pod palcom GP?

3. aky mas nazor na toto video:

FB video.

je to hoax alebo to moze byt skutocne?

jedna sa o databazu zaockovanych ludi Sputnikom.

Dakujem

1. Asi nehnuteľnosti a v akciách, čo je podľa mňa chyba.

2. Nerozumiem otázke.

3. Hoax, čo sa týka čipu, ale databáza kvôli zdravotníckym dôvodom môže existovať.

Štefan f. sa pýtal:

Otázka.
Naši hokejisti majú na hradí normálny slovenský znak,čo má teši. Znamená to niečo? Ďakujem Štefan f.

Neskoro položená otázka, ale budiž. Iste, patrioti sa aktivizovali.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

35 thoughts on “Otázky a odpovede č. 124

  1. Ori, asi nebudem jedina s touto otazkou, takze ta poprosim o radu:
    kde sa da kupit C60 ? ja som to cez vyhladavac (ako potravinovy doplnok – mineral) nenasla
    … alebo sa da doma nadrvit sungit do avokadoveho oleja, alebo staci sungitova voda? ako sa to uziva ?

    Páči sa mi

  2. Ahoj Oracle “Po tom, čo masovo začnú zomierať očkovaní” odpoved ohladom cien nehnutelnosti.
    Tu nastava otazka, ze pri inflacii, (mozno super inflacii) to uz bude jedno pre bežného človeka… Ci?
    Dik

    Páči sa mi

  3. Zdar Ori, píšeš ze zákon o hospodárskej mobilizácii nebude použitý proti ľuďom, lebo by to nahralo opozícii. Dnes som pozeral výsledky hlasovania a komplet celá opozícia hlasovala za. Zdržali sa len Kotlebovci tuším. Niečo mi uniká?

    Dik

    Liked by 1 person

      • Ja síce nie som Ori,ale dovolím si reagovať…Ale veď to p.Blaha včera na svojom statuse vysvetlil že prečo.Časť zo statusu:
        …Ešte jedna vec, priatelia. Dostávam od vás otázky na zákon o hospodárskej mobilizácii z roku 2011 – že prečo sme podporili jeho novelu. Dôvod bol jediný a čisto praktický – ukončiť núdzový stav.
        Pamätáte, Matovičova vláda sa celé týždne vyhovárala na to, že nemôže zrušiť núdzový stav, lebo by nemohla hospodársky mobilizovať.
        Kvôli tomu tu účelovo predlžovala zákaz vychádzania aj zákaz zhromažďovania. Kvôli tomu terorizovali Slovensko. A keby tento zákon neprešiel, ešte dnes by tu bol núdzový stav. To je pointa.
        Jasné, že ten zákon je zlý a dá sa zneužiť, ako všetko. Vítam jeho kritiku, dnes je plne na mieste. Ale v čase, keď sa prijímal, bola iná situácia – nesedeli sme na teraskách na pive, ale zavretí doma v policajnom štáte.
        Prioritou bolo zbaviť sa núdzového stavu za každú cenu. Preto vtedy nikto nekričal – ani tí, čo kričia dnes. Každý, kto to sledoval, vie, že na stole nebola možnosť, že nebude žiaden zákon.
        Vláda chcela buď udržiavať núdzový stav alebo prijať Kolíkovej pandemický zákon podľa českého/rakúskeho modelu, čo by bol čistý fašizmus.
        Sú chvíle, kedy musíte podporiť menšie zlo – pretože dobro nie je v ponuke. Lebo vládnu oni, nie my. A my ako opozícia o veciach nerozhodujeme – máme veľmi limitované možnosti.
        Výsledkom nášho hlasovania bolo, že dnes na Slovensku chvalabohu nie je núdzový stav, ukončil sa zákaz vychádzania a ľudia môžu protestovať. Takticky to bolo dobré rozhodnutie. Keď máte preseknutú tepnu, riešite tepnu a nie vyvrtnutý členok.
        Áno, súhlasím, že ak na jeseň prídu s treťou vlnou, zase tu zavedú totalitné praktiky. Ale na to, aby dali zase zákaz vychádzania, im nestačí zákon o hospodárskej mobilizácii – zase si schvália núdzový stav a ten je tou najväčšou hrozbou pre slobodu.
        V opozícii musíte byť praktickí – inak nikdy nič nedosiahnete. Dlhodobo je riešenie len jedno – zbaviť sa ich. Povaliť vládu. Uskutočniť referendum a poslať všetkých Matovičov, Mikulcov a Lipšicov na smetisko dejín.
        A áno, keď budeme vládnuť my, zákon v takomto stave nenecháme. Lebo už o tom budeme rozhodovať my. A nebudeme musieť robiť šialené kompromisy, aby sme ľuďom uchránili aspoň štipku slobody.Ďakujem za všetky vaše otázky, priatelia, aj za vaše tipy a námety – robíme, čo sa dá. Spoločne ich porazíme! Musíme sa sústrediť na povalenie vlády – nech tento zlý sen konečne skončí.

        Liked by 5 people

      • @Jozef II
        Je to spôsob ako ukončiť svojvôli Matelka, lebo napriek tomu, že je to zlý zákon (medzitým to Blaha aj priznal) vyjasňuje veci a núti zberbu hrať podľa písomných pravidiel t.j. ak predsa chcú zaviesť núdzový stav a zákaz vychádzania, tak môžu zberbe otrieskať o hlavu tento zákon.

        Liked by 2 people

  4. Ori, dakujem za Tvoje odpovede a celkovo za tento web. Chcem len doplnit a chcem ist troska hlbsie, pretoze kralicia nora vedie este hlbsie. Napisal si:

    “Druhá vec je, že očkovaní tým západným sajrajtom sú vystavení smrteľnému nebezpečenstvu, lebo ten spike proteín je smrteľný jed, a preto ten, kto dostal nesprávne skladovanú dávku alebo placebo je na tom pomerne dobre…”

    Napisem to napriamo, na slovensku je viac ako 80% vakcin pravych, ziadne placebo. Potvrdil to aj nepriamo SUKL. Podla mna ani celkovo vo svete to nie je az tak vysoke cislo s tym placebom, ale budis.

    Podme hlbsie:

    Je mnoho mnoho vedeckych, zdokumentovanych kvalitnych prac, ktore potvrdzuju, ze nie je ziadne oddelenie. Vsetko vo VESMIRE je INFORMACIA. (Prace Teslu, Eintesinta a dalsich…kto chce, najde)
    Ak aj niekto dostane placebo a on po case, zacne mat pochybnosti o vakcine, ktoru dostal, bude PRIJMAT informacie zo SVETA tych, ktori maju pravu vakcinu a jeho telo sa bude spravat tak, akoby mal PRAVU VAKCINU.

    Hovori sa tomu aj “fenomen 100 opic”

    Poviem to este takto: Nikdy, nikdy to nie je tak, ze clovek sa pre nieco ROZHODE a potom ma o tom myslienky. Najprv clovek ma o niecom MYSLINEKU a potom tak kona! Takze aj ti, ktori si idu dat vcelicku, musia byt svojimi myslienkami v zhode s tym, co sa nachadza v tej vakcine a preto sa deje a bude diat so svetom to, co pises aj ty vo svojich clankoch.

    Niekedy v 90 rokoch, ked zacinal este len David Icke tak vravel v nejakej relacii pred divakmi o vibraciach pravdy. Tam sa mu smialo cele publikum aj s moderatorom a potom skoro cele anglicko. Nemal ziadne dokazy o tom, co bude, len mal informacie…A dnes? Proroctva sa plnia, pretoze sa maju. Pre iste dovody.

    Dakujem este raz Ori, som rad, ze mas tu energiu na pisanie a analyzovanie. Musi v tom byt hlbsi vyznam a dakujem takiez vsetkym, ktori prispievaju do diskusie.

    Liked by 9 people

  5. PS:
    Doplnim len, ze vakciny, boli aj prisposobene danej krajine podla DNA. Preto to minulorocne masove testovanie a havne u nas. Vcelicky sa nepripravovali drahi priatelia par mesiacov, mociar ma plany na niekolko rokov dopredu a predavaju si plany z generacie na generaciu. Preto im stacili analyzy, mensie upravy a islo sa na to.

    Liked by 5 people

    • Pripomenul si mi jednu prednášku dr.Rosinského,týkala sa celistvosti vesmíru a človeka.No a práve on zdôrazňoval,že “energie”,taký populárny až zľudovený termín je nepresné označenie Informácie. To je ten základ všetkého, Slovo,Informácia.
      Eśte by som sa Ťa chcela spýtať,aký máš názor na modlenie,konkrétne sv. Ruženca. Odkedy to Oracle spomenul,rozmýšľam nad tým,že čím začnem.
      Ruženec sa mi zdá celkom dobrá voľba. Len si o tom musím zistiť viac. Dík za odpoveď.

      Liked by 1 person

      • Niekedy clovek mysli ten isty vyznam, len pouzije iny termin, ktory jemu z nejakeho vnutorneho dovodu lepsie sedi. Napriklad niekto pouziva slovo Boh a niekto Zdroj, niekto Vesmir. Dolezite ani nie su slova, ale co je za nimi. Energia (Informacia) hovori vzdy Pravdu. A co sa tyka Galina ruzenca, ak Ta to k tomu taha, vyskusaj. Daj na svoju intuiciu, pocity. Tvoje vnutoro s tebou vzdy komunikuje. Rob to, co ta robi stastnou a co ti dava v dany moment zmysel. 🙂

        Liked by 4 people

        • >Dolezite ani nie su slova, ale co je za nimi.
          Tady výrazně nesouhlasím. Slova jsou velmi důležitá, protože právě označují to, co je pak něco zcela konkrétního.
          Pokud mám nějakou pokoru před Nejvyšším, tak když ho budu chtít oslovit a o něco požádat, tak jej rozhodně nenazvu třeba banánem a pak začnu vést důvěrný rozhovor. Myslím, že za takové oslovení pak dostanu i adekvátní odpověď.
          Takže za mne, použitá slova jsou velmi důležitá a slova jsou pak tím klíčem,která otevírají ty správné dveře, protože Vesmír, Zdroj, Bůh…to všechno jsou sice slova, ale různé slova a lidé po tisíciletí plní tyto slova různými obsahy a na tyto obsahy se pak napojuji a ty mě pak ovlivňují. Takže není jedno jaké slova použiji. Pokud by slova nebyly důležitá, pak by vůbec nemělo smysl vytvářet slova/názvy pro různé entity, na které se chce někdo napojovat. A toto není pravda, protože máme různé slova/názvy/jména.

          Liked by 1 person

          • Ak ti niekto povie, že Ťa má rád ale ty cítiš, že je to len maska, a necitis ZA tými slovami nič len prazdno, pripisujes tomu váhu?
            Dušan, vybral si si to, čo si chcel z môjho príspevku. Ja viem ako som to myslel a môžem Ti napísať, že píšeme o tom istom 🙂
            Ďakujem za Tvoj príspevok a nech sa darí, sú dôležitejšie pre mňa veci, ako sa naťahovať o to, kto má pravdu kto nie. 🙂

            Liked by 1 person

            • V tom Tvém příkladu máš pravdu. Souhlasím. To nejsme ve sporu. Já se bavím o Nejvyšším,že tady není jedno jak jej nazvu, když si chci s ním promluvit. Je důležité, jak ho nazveš. V DVTR se o tom píše dost jasně, tak jsem to považoval za důležité to sdělit i ostatním.

              Páči sa mi

                  • Ahoj Popolvár,ja tieto knihy zatiaľ nepoznám,ale určite sa pozriem.
                    Aký to bol svet a akí to boli ľudia,keď ten ,kto nedodržal slovo,stratil česť. A kto stratil česť,bl odvrhnutý a nemal právo žiť.Mohol by si to niekedy spomenúť vo svojom seriáli o Matúšovi Čákovi.
                    Slovo je dnes takmer bezcenná komodita.Klamstvo sa všeobecne akceptuje a toleruje,však zmrd Fauci ?

                    Páči sa mi

    • Otazka na kohokolvek. V podstate navstevujem OracleBlog, Infovojnu a A kedysi aj blog

      https://geopoliticsastrology.wordpress.com/charts/

      a taktiez

      http://www.tadesco.org
      Zaujimama do akej miery su tie posledne dva blogy rozpravkami starej matere.

      Niekedy sa tam este na tie blogy pozriem ale precitam si len titulok a viacej tomu nevenujem pozornost.

      Kludne sa vyjadrite viaceri, co mate skusenost s tymito blogmi a overovali ste si ich “pravdu”/pravdu. Ake velke percento info, ktore publikiji je podla Vas z obsahu blogu len info plne balastu vs uzitocne info.

      Páči sa mi

Pridaj komentár