Slovensko a satjagracha

bude štátny prevrat, alebo bude opičia pracka?


Nasledovný sled udalostí sa stal v poslednej dobe:

  • pokračuje ignorovanie faktov o
    • úmrtiach a poškodeniach po vakcínach, kde ku 19.6 to bolo skoro 16 000 mŕtvych a 1,5 milióna poškodených
    • kolektívnej imunite, kde bunková imunita je jasne dokázaná, ale nie je braná v úvahu
  • na druhej strane sa dejú veľmi zaujímavé veci
    • V SŠA je stále viac štátov, ktoré ignorujú federálne šialenosti a majú úplne otvorené a nezaujíma ich dr. Fauči alebo dr. Mikas
    • belgicko a holandko sú bez opatrení
    • veľká Británia ich odstraňuje tiež, kvôli masívnym protestom
    • v Maďarsku hlásia podotýkam oficiálne čísla, ako veľa ľudí je zavakcinovaných, ale Maďari hovoria sami, že je to cinknuté a je to len zlomok a Orban má otvorené
    • V Česku vyhrávajú na Najvyššom správnom a Ústavnom súde jedno konanie za druhým
    • Kanada horí
    • SŠA postupne robia audity a nachádzajú stovky tisícov falošných hlasovacích lístkov
  • veľká materiálová kríza je tu a zatiaľ
    • chýbajú polovodičové súčiastky
    • chýbajú čipy
    • chýba niektorý elektromechanický materiál
    • chýbajú základné suroviny na výrobu, ako elektrotechnických, tak aj mechanických materiálov
    • kvôli obmedzeniu leteckej dopravy osobnej, nie je dosť lietadiel a ich nákladných priestorov na prevážanie materiálu medzi kontinentami
    • po celom svete dochádza ku záhadným výbuchom v spoločnostiach na výrobu plastových a chemických komponentov a materiálov
    • bolo niekoľko výbuchov respektíve požiarov na ropných zariadeniach po celom svete
    • V SŠA sú štáty s výpadkami dodávok elektrickej energie
    • Vo Švédsku požiadala vláda pred pár mesiacmi svojich obyvateľov, aby nevysávali v sobotu doobeda, pretože preťažujú sieť

Teraz ako to vidím ja u nás očami.môjho súkromného názoru. Máme problém a veľký. A v niekoľkých rovinách.


Rovina prvá: Právny štát prestal existovať prvou vyhláškou UVZ SR, no teraz sa prechádza do otvorenej diskriminácie, nie do diskriminácie zabalenej do nejakých pozlátok typu ty chrániš mňa, ja teba alebo netestovaní ohrozujú testovaných. Pretláča sa akýmkoľvek ilegálnym spôsobom vakcína neznámeho zloženia, s 16 000 obeťami na životoch a 1,5 miliónom poškodených, povolená len na experimentálne použitie, pokiaľ nie je liek, ktorý ale je, no je aktívne potláčaný.


Rovina druhá: Zatvorené všetky hraničné priechody až na niekoľko, pretože je málo polície, vojakov, teraz sa pridáva údajne aj Zbor väzenskej a justičnej stráže a Finančná správa. Čo to ale urobí. Ľudia z pohraničných oblastí a ich zamestnávatelia budú mať výpadky celých zmien. Počítam, že až 30 percent zamestnancov by nemuselo prísť do práce. Pretože časť sa nebude môcť dostať a časť povie, kašlem na to a pôjde na COVID práceneschopnosť.
A čo vnútroštátne podniky? Poďme na to, keďže je “preočkovanosť” len nejakých 30 percent prvou dávkou a druhou ešte menej, tak ktokoľvek, kto je dnes vonku na dovolenke, pokiaľ nemá očkovací fašistický preukaz, späť sa dostane len tak, že sa prihlási do karantény a môže sa vykúpiť za 70 Eur po tuším piatich dňoch. Takže vypadne zamestnávateľom, ktorých zamestnanci šli na dovolenku a nezrušili ju, minimálne jeden alebo dva týždne zamestnanec. A čo urobí, keď nemá dovolenku? Dá sa na COVID práceneschopnosť. Zamestnanci vypadnú v elektrárňach, vodárňach, obchodoch, v priemysle, všade tam, kde sa to bude kontrolovať.

Rovina tretia: Nebudú ľudia. Ale. Ako som písal vyššie, nie sú ani materiály. A do Júla 2021 vláda SR vyplácala každému, kto spĺňal podmienky, časť nákladov. Na konci Júna ale oznámili, že to už nebudú robiť a nové pravidlá ešte nevie nikto. Takže veľké a stredné a definitívne malé podniky, ktoré nedostávajú dostatok materiálu prežívali, pretože štát tomu pomáhal. Teraz vláda SR vzala tento bod a zrušila ho. Plus na ten materiál, na ktorý firmu majú, sa nemusia dostať zamestnanci, rovina 1 a rovina 2. Budú nákupy malých skrachovaných firiem veľkými.


A čo to znamená všetko? Je to bezštruktúrne riadenie, aspoň sa domnievajú, že je. Teda snažia sa vytvoriť situáciu, v ktorej ľudia nebudú mať možnosť, pretože podniky by mali začať tvrdo tlačiť na očkovanie, ak chcú prežiť. No každé á má aj bé. Ten, kto toto poradil vedel aj to, že tlak od ľudí teraz klesal. Bola letná pohoda, v Bešeňovej, či Tatralandii, toľko moji klienti, nikto nič nerieši, ľudia dovolenkujú a ten tlak nebol taký, ako pred tým. A naraz tlak. A čo sa stane, ak zaženiete mačku do rohu? Toto je príprava na štátny prevrat tlakom zdola. Riadený zvonku.

Dalsim bodom, ako to uverejňujem je, ze družstevník Fiačan a družstevníci z Košíc, keď citujem dr. Harabina, povedali, ze referendum nemôže byť.

Štátny prevrat v plnej paráde, a pošliapavanie Ústavy SR, viď 3 odlišne stanoviská naozajstných sudcov US.


A teraz, čo sa musí udiať je nasledovné:
– už teraz ľudia do ulíc patria. prečo? pretože Petície, trestné oznámenia, súdy, vyhrané konania to všetko vláda SR , národná rada a pani Čaputová neberú vážne.


– ľudia v uliciach musia začať vážny rozhovor s policajtmi, vojakmi, členmi ZVJS a ozbrojenými zložkami finančnej správy. Ste naši, nie ste nikto iný, než synovia nášho národa.Vaše a naše deti chodia do tých istých škôl a Vaše aj naše ženy nakupujú v tých istých obchodoch. Sme jeden národ, nie sme ozbrojené zložky a zvyšok. Ste to Vy, kto má chrániť nás. Postavte sa na našu stranu.

– ľudia sa musia prestať deliť na rúškarov, nerúškarov, zaočkovaných, nezaočkovaných, starých, mladých, smerákov, harabinovcov, republikánov či nevoličov. Sme všetci Slováci. Ako na hokeji, alebo futbale. Len myšlienka zjednotenia je dnes iná. Je to prežitie národa.

– ľudia, lekári, policajti, šičky, sústružníci, operátori CNC, učitelia, čašníci, futbalisti, proste všetci musia spoločne s ozbrojenymi silami SR odstrániť zátarasy a tým ukázať, že začína Satjagracha. Ignorovanie nemorálnej vlády, nemorálnej elity, ľudí bez svedomia.- a keď spadne prvá zátarasa, a druhá, treťou budú rúška, štvrtou budú objatia sa v dave, ďaľšou budú žiadne rúška v obchodoch a nakoniec to bude žiadna pani Čaputová, pán Heger a ostatní. Budú musieť v hanbe odísť, pretože budú pre nás iba tieň minulosti. Nehodní pohľadu.
Toto je živý odkaz Mahatmu Ghandího, poďme sa spoločne postarať, aby spadli prvé zátarasy na ceste našej slobody

Ešte dva odkazy od Vladimira Mečiara z hovorov M, ktory ma inspiroval nazvať to Satjagracha. Parafrazujem odkaz Mahatma Ghandiho

  1. keď Vás stretne politik hlboko sa mu pokloňte, nech nevidí, ako sa mu smejete
  2. ked Vás budu policajti bit vydržte, ich bude po čase bolieť ruka

Budte zdraví a uvidime sa v uliciach presviedčať Políciu a Armádu, že sú na nasej strane

Jox

51 thoughts on “Slovensko a satjagracha

  1. Výborný článok. Vidím tú situáciu rovnako, no lepšie by som to nenapísal. Pri sledovaní videí z hraníc je videť, že ľudia nemajú zábrany a neutekajú pred policajtami. Naopak, začali sa aktívne fyzicky brániť (priam by sa dalo povedať – prešli do útoku). To je aj nie je dobré znamene. Je to tá mačka zahnaná do kúta. Konečne v sebe našli tú hranicu, za ktorú sa nedajú dotlačiť. Ale nie je rozumné atakovať policajtov. V prípade zatknutého poslanca ĽSNS bolo vidieť, že policajti provokovali a doslova čakali na najmenšiu príležitosť. Tú príležitosť im nesmieme dať.
    Je to aj signál pre policajtov. Ľudia boli vo výraznej presile a keby sa v nich zábrany úplne prelomili, tak by nastal lynč. Musia si uvedomiť, pre koho tu sú a čo znamená ten slogan na ich autách – pomáhať a chrániť.

    Liked by 4 people

  2. S týmto jediným nemôžem súhlasiť:
    …žiadna pani Čaputová, pán Heger a ostatní. Budú musieť v hanbe odísť, pretože budú pre nás iba tieň minulosti. Nehodní pohľadu…

    Títo nepoznaju hanbu. Sú to bezcitné entity, ktoré musia byť spravodlivo potrestané za zlo, ktoré spôsobili. Tak ako to tu už niekoľko krát zaznelo – nie je to pomsta, je to trest za ich zločiny.

    Liked by 9 people

    • A co tak nechať trestat Najvyššieho? Nebrat zivot, neublizovať, ale spájať národ a nechat ich žiť ich hanbou. Je jeden, vola sa Gorbačov, nesmie sa vratit do svojej vlasti, nema deti, Raisino dieta zomrelo, tie jeho muky si neviem predstavit a ani nechcem, len ho za ne ľutujem. Co spôsobil, to sa ku nemu vratilo. Preto spajanie sa so vsetkymi z národa, znamená len jedno. Ze narod prežije na myšlienke, prave jedného národa.Ktory sa potom suverenny môže spájat s inymi z vlastnej vôle, lebo má skusenost, ze prežil taketo súženie

      Liked by 3 people

  3. Ako keby som čítal Biblickú príručku pre ovečky:
    Keď Vás stretne politik hlboko sa mu pokloňte, nech nevidí, ako sa mu smejete
    – reálne si pomyslí akí sú tupí a ako on má navrch a je “elita”

    Keď Vás budu policajti bit vydržte, ich bude po čase bolieť ruka.
    – nemáme sa rovno nechať ukrižovať?

    Okrem tej manipulácia z Ghándím (koľko miliónov v tom jeho tichom pochode zahučalo), to bol dobrý článok.

    Liked by 4 people

    • No vidite um, ako sa daju slova vykladat rôzne.
      Prvá časť, ktora Vam nesedi hovori o tom, že predčasné varovanie prezradenim sa, vykrikovanim ja som Vás oponent, je neucinné. Zostať v ilegalite, poklonit sa az po zem nasledne znamená veľku hybnu silu, keď nasledne ziskate prevahu a uz sa nebude klanat nikto. Pretože anglicania ci politici budu dym, vzduch, neviditeľní

      Druhá časť je o vydrži. Pletiete more a zore s bibliou. V Biblii sa hovori nastavit druhe lice. No to dokáže len osvieteny clovek, plny jangovej energie, ktory vysvieti hriechy v inych a preto musi nastavit druhe líce, lebo ľudia ho nenavidia za to,ze im ukazuje aki su. Preto starcovia chodili do pustatin, kde meditovali a pracovali na ochrane narodov. Ale spät ku Ghandímu.
      Ghandí hovoril o tom, že je potreba vydržať, az kym oponent nepadne vycerpanim. Lebo istina je len jedna aj ked kazdy má svoju pravdu….
      A anglani odišli. A biely Sáhib usiel sám. Nie je táto myslienka hodná prikladneho nasledovania?
      Um spytajte sa sam seba, preco takyto komentar pod takyto článok. A kto je ovca, kto vlk a kto baran. Pretoze toto presne chcú, nepochopenie a utocenie jeden na druhého. Rozlišenie je cennost, hnev je vada

      Liked by 5 people

        • Vdaka za komentar. Takze ste presvedceny, ze biely sahib s rym vznikom troch sporiacich sa statov nemal nic spolocne? A ste presvedceny, ze nie je mozne nasledovat myslienku obcianskeho odporu len preto, ze ho vykonala obcianska spolocnost, kde po jehonuspesnom vykonani stale, rak ako pred tym sa zivi kastovy system? Teda Ghandí a myslienka, ktoru utvorili spolu s L.N. Tolstojom a F.M. Dostojevskym a ktoru Ghandi realizoval, co bol jasne utvorený obraz o vykone obcianskeho odporu, tak ta nie je hodna nasledovania?

          My nenavrhujeme vytvorit Indiu, ale poucit sa s myslienky ich obcianskeho odporu. Preco je to z Vasho pohľadu nie spravna cesta ste nevysvetlil, pretoze ste popisal iné, ako my navrhujeme. Uplne nesuvisiaci proces riadenia, inou strukturou nadnarodneho riadenia v uplne inom casovom a politicko-mocenskom prostredi.
          Budte zdravy a tesim sa na Vase navrhy.

          Liked by 3 people

          • Tolstojom by som sa moc neoháňala. Jeho reči a jeho skutky boli dosť rozdielne.
            Čo sa týka protestov, ľahšie sa hovorí, ako koná. Skúste vysvetliť ľuďom, že by sa problém mal riešiť pokojnou cestou, keďže práve násilie je to, čo protivník čaká. A najmä to, že Papinov hrniec je umelo programovaný, kvôli tomu, aby sa k moci dostali tí spravni ľudia.

            Páči sa mi

  4. Slovensko, vládu, parlament i štátnu moc riadi US ambasáda! Štátny predstavitelia sú bábky, ktoré nič neriadia, len čakajú na pokyny. Smrť gen.Lučanského i zmarené referendum a ďalšie akty nás majú zastrašiť, pacifikovať aby sme boli vzorom poslušnosti vo veľkom resete pre zbytok EU. Do tohto plánu zapadá ako čerešnička na torte návšteva pápeža, čo má potvrdiť totálnu podriadenosť Slovákov satanistickej lúze!

    Liked by 1 person

  5. Všetko zlé je na niečo dobré… Ja si skôr myslím, že zmarené referendum je pozitívna vec… Pomocou referenda by sa terajšia “vláda” vyvliekla zo spravodlivého trestu… Takto si ho bude musieť vytrpieť…

    Páči sa mi

  6. Ludia majú zlosť, ze referendum nepreslo. Ja si myslím,cítim a vnímam, ze niekto chce, aby ľudia sa UZ prestali spoliehať na matrix, na voľby, aby prestali konečne odovzdávať svoju moc a aby zacali budovať vlastný systém. My mame uz presiahnuť 3D realitu. My vďaka temnej strane rastieme, pretože povedzme si, ako bytosti, ak je všetko ok, sme pohodlni. Všetko sa dámy a pani deje pre VYSSI dôvod.

    Páči sa mi

    • Aké 3D? Videl som pár videí, či aj tu som čítal ze preskočíme do 5D. Ale skutočne nechápem o co ide. Samozrejme nehľadal som o tom viac informácií, pripomína mi to Mayov ci vesmírnych ľudí! Mohli by ste mi poslať link, či to nejak spresniť? Dakujem

      Páči sa mi

    • Dám Vam odpoved tak, ako aj pre Fantomasa a Petra vyššie. Viete prečo neposlal Kováča (prezidenta zradcu) V. Mečiar do basy? Lebo trauma, ktoru by vyvolal v národe, by rozdeľovala dalsich 50 rokov národ tak, ako poprava mons. Dr. Tisa.
      Popravili nacistov. Ale to nevratilo život 20 milionom Slovanov. A nacisti a.ich páníčkovia si dožili krásne v Brazílii a okolí. A SŠA.
      Spytovat si svedomie za podieľanie sa na genocíde národa, denne vidiet, ako sa ich fasizmus rozpadol a pochopenie toho, že po nich, narcisoch s veľkými autami, štetkami, mocou opití démoni, v base kde budú hniť, nestekne ani pes. a ked vyjdu, nestekne po nich uplne nikto. Nase deti sa o nich budu učiť ako o tych, čo vytvorili zlo, ktoremu sa narod postavil.
      a ked zomrú, dalsie ich inkarnacie budú červy a dáždovky, aby boli aspoň trocha užitocni narodu a zurodnovali pôdu, opeľovali stromy a naucili sa milovat svoje okolie…

      Liked by 3 people

      • Jox 13: Hovoríš o spytovaní svedomia, vážne si myslíš že majú svedomie? Ďalší pohľad na vec je že existuje vesmírny kon, podľa ktorého ak nepotrestáš zlo, sám si zodpovedný za jeho šírenie…

        Jaro

        Liked by 1 person

        • Väzenie a pracovat pre dobro a kazdy den im ukazovat, ako sa ich fasizmus rozpadol. Démoni najviac nenavidia to, ze im vezmete pozornost a vlastnu vôľu robiť si co chcu a ublizovat inym.
          Tym, ze im vezmete moc a vsetci budu ignorovat kazdeho z nich, ich demonické chuťky, ich demonicke potreby, tym budu viac potrestaní. Lebo oni svedomie maju, len ho uz neprehluší promiskuita, drogy a opajanie mocou. a svedomie hryzie, hryzie a este raz hryzie. A tunje par vseobecnych mien, nicim nespojenych s predchadzajucim textom.
          Chrum chrum chrum…Zuzka, Borisko, edko, jarko, romy, janko, igi, jozi, chrum chrum chrum…..havko, pančuška, chrum chrum chrum…pan profesor aj u Vas chrum chrum chrum….No trest a trest je rozdiel.
          A pre Vas Jarko, koľko z nich ste uz sam potrestal inak, ako za klavesnicou. pretoze taketo nieco je namahavy proces…hore je riesenie, teda jeho cast.. Kde je to Vase? Pretoze ten, kto sa zlu nepostaví, ked ho rozozná, stáva sa jeho spoluvinnikom…

          Liked by 3 people

      • S tym Kovacom nesuhlasim. Nemohol ho (a ani jeho syna) potrestat preto, lebo to nedokazal informacne podopriet – protistatne sily mali a stale maju drvivy informacny monopol. Pri takom Kiskovi alebo Matovicovi nikto ani nepopiera ze spachali nejake ekonomicke zlociny, no vdaka tomu ze su kryti informacne by pokus ich zavriet bol okamzite ozvuceny ako umlcanie demokratickej opozicie. Detto este donedavna taky Navalnyj.
        Pisete o traume naroda v pripade potrestania vinnikov. Ale nejako nic nepisete o traume obeti v pripade ich nepotrestania – na tych vari nezalezi? Potrpeli si, ti z nich co to preziju sa otrepu a pojde sa dalej? Prejde desat rokov, tak to cele premlcime, ved sme ludia? Dlho som povazoval zidovskych lovcov nacistov, ktori ich nahanali po celom svete este desatrocia po vojne, za prehnanu malichernost, ale zazivajuc to svinstvo co sa u nas teraz deje ich zacinam chapat.
        No a o prevteleni prave do takej dazdovky nie som uplne presvedceny. Dazdovka ma primitivnu rebrickovu nervovu sustavu, ta si asi tazko uvedomuje podstatu svojho bytia.

        Liked by 1 person

        • tolko zloby na autora a to len kvoli nepochopeniu textu. Mlady muž robite to iste, co ista profesorka hrajuca sa na sudneho znalca z oblasti. Ked o niecom nepisem, tak to schvalujem?
          Su ovce a barani. U Vas je to ktora moznost? Dostanete jasny obraz ako robit obciansky odpor a Vasa retorika ide do temy pomsta. A o tom cely cas hovorim. Mstit pane, je pachat bezpravie na tych, ktori bezpravie pachali na druhych.
          Nikto nechce, aby ktokolvek kvílil ako dobytok, ak mam parafrazovat pana Schutza na ktoreho za tieto veci je podane TO. Väzenie za porusovanie zakonov áno, pomsta, nie!
          Ako poprava nacistov zmiernila bolest pozostalych?
          Lovci nacistov lovili len z casti panickov a to aj len pánickov dole, nie na vrchu. Dav si zakrvavil paprce, nazral sa krvi a nemci zapadni maju odvtrdy na sebe biľag hriechu ich dedov…
          Pane dam Vam ako Vasmu.predrecnikovi otazku. Co ste Vy osobne urobil pre zmiernenie bolesti naroda? Nieco efektivne? Ake su Vase plany pomôct z tohto vyliezt von? Pretože hlavu môzete mať tvrdú, ale obušok je tvrdší, to mi verte. Tteba obusok obratit proti tym, ktori ho zneužívajú a uvidite zmenu a znizenienutrpenia naroda.

          Liked by 2 people

          • Pozor, ja pisem o treste ale nie o krvi. Trest by mal byt taky, aby potrestany bol stale na ociach ludi, aby sa nezabudlo kto to bol a co zle urobil. Ked niekoho zabijete alebo zavriete na dozivotie, tak tym zmizne z oci a rychlo sa nan zabudne, potom to prekryju myty a polopravdy a po nejakom case sa uz len mozno hadat ci vobec a sko to vlastne bolo.
            No a co sa tyka mojho osobneho prinosu, tak ja sa snazim zit ludsky a spravat sa k ostatnym ako k ludom. A robim aj verejne prospesne veci zadarmo. Staci vam to takto?

            Páči sa mi

            • V tomto sa rozchadzame. O potrestanych je potrebne sa ucit, napisat o ich bezprávi knihy, filmy, hry. Pripominať vsetkym, ako zlo vyzerá, pretoze zlo je proces, nie clovek. Myšlienka, egregor si vytvorí z bateriek, ktore rezonujú s myslienkou svoju štrukturu. preto je teraz vonku toľko demonov.
              Je a bude potreba znova uciť deti rozoznávat dobro a zlo a ucit KSB, aby vedeli rozoznavat zlo aj v buducnosti

              Liked by 2 people

          • Pár krát som o zadosťučinení premýšľal a došiel som k názoru, že pomsta ci odsúdenie na smrť s pocitom nenávisti je zlý krok! Ale keď necítiš nenávisť tak môžeš skutočný súd nechať na Boha. Ide o to, ako človek co by mal “súdiť” je duchovné zrelý a zrelá je spoločnosť!

            Páči sa mi

  7. Ja vidim ako problem to, ze je system nastaveny tak, ze ked sluzis tomu spravnemu panovi tak mozes hocico a si beztrestny. A ak by sa to nahodou aj skoncilo, tak k moci pridu ti ludskejsi a miernejsi, ktori ta za tvoje svinstva maximalne tak “potrestaju” tvojou “hanbou”. O tom aku hanbu uz len tak moze citit nejaky grazel a psychopat je skoda sa rozpisovat.
    Kde je tu v takomto pristupe motivacia nepachat zlo? Kde je zadostucinenie pre nevinne obete? Kde je nejaky ochranny prvok pre buducnost?

    Páči sa mi

    • Skúška správnosti – vezmite si hocktorého mafiána alebo oligarchu. Prečo tí ľudia, ktorí sa topia v peniazoch, trčia na “zaostalom Slovensku”. Pretože len tu čerpajú svoje baterky, teda svoju moc (resp. fet). Vonku by boli hoc aj s peniazmi nikto, len další pracháč, možno len príštipkár, z pohľadu globálnych pracháčov. Takže zostávajú tu, tepláky menia za obleky, kupujú si tituly a cicajú. Odstavenie ich postihne najlepšie tu.

      V tomto dávam joxovi za pravdu.

      Liked by 2 people

      • A presne pre toto nesúhlasím aj s názormi: “…choďte preč, všetko si nechajte, len nám dajte pokoj…”. Aj takéto niečo som už čítal. Nie som žiaden násilník, no som zásadne proti tomuto.

        Páči sa mi

    • nelinkaa, dam Vam otazku. A na koho zautocíte nabuduce?
      Sme jeden narod Vy teliatko, ked ubližite policajtovi, Vasa rodina Vas neuvidí niekoľko rokov, alebo Vam ublizia a narod bude este viac nenavidiet svojich synov.
      Prave naopak, je potrebné policajtov nenapadať, ale presviedcat.
      Ste synovia našho naroda, ste s nami.jedna krv, ste nasi. Mate chránit nas. Mate chraniť nase deti, nase zeny. Vy nie ste nasi nepriatelia, ste nasej krvi. Nie ste panduri, ste otcovia, synovia, manzelia, stari otcovia, ste to, co stoji medzi narodom a zlocincami. Odlozte prilby a stojte s nami proti nepriateľom nasich a Vasich rodín…

      Spolocne musíme odporovat, satjagrachu urobit, opqtrenia vlady su len sum vo vetre a vysledok? Ked presvedcite policiu, uz sa Vas nikto nikdy nedotkne. Lebo Policia bude zasa národna.

      Liked by 7 people

      • Nuž ,neviem presviedčame policajtov už nejaký ten rok a stále nič…dokonca vidíme,že nemajú problém napadnúť dieťa ako bolo na hraničnom priechode,takže teliatko je ten,kto nemá niečo na svoju obranu v ruke ..aspoň podľa mňa…tu sa už zrejme nejdeme hrať na prehováranie s policajtmi podľa ich reakcií

        Páči sa mi

        • No ten Ghandi je trosku komplikovanejsi, Jox to trochu zjednodusil. Jeho hnutie nepouzivalo zbrane preto lebo ich nemalo. Odzbrojenie beznej populacie je historickym nastrojom kontroly nad obyvatelstvom a Ghandi bol zastancom drzby zbrani beznymi obcanmi (aj ked jeho motivacia v danom case prvej svetovej vojny bola aby “synovia Indie mohli so zbranou v ruke umierat za britsku risu”) – bola to zakladna pointa otcov zakladatelov v druhom dodatku ustavy USA. Ghandiho ucenie praveze preferuje pouzitie nasilia namiesto pasivnej slabosti/nicnerobenia najma ak clovek nie je dostatocne vyspely na nenasilny odpor. V podstate idealny je pasivny, nenasilny odpor (nabada k tomu aj Baranek tu: https://www.youtube.com/watch?v=L2gq0y2dVyg a logicky konstatuje, ze co spravia ked tu 60% bude nezaockovanych? vypnu krajinu, zavru nas niekam? nakoniec to funguje len na principe z rozpravky Zivot chrobaka: https://www.youtube.com/watch?v=mc0Ywe2SHy0 – je nas viac)

          Netvarme sa, ze neexistuju ludia, ktori nic ine ako ozbrojeny odpor nepoznaju, tak daleko vsak nie sme. Nie sme v afrike kde nejaky diktator vystriela bol krajiny a nikto nemihne ani brvou – mame vyssie priemerne IQ, ktore nam umoznuje mat relativne funguju spolocnost, nie sme ani velka kolonialna velmoc ktora by nasadila proti vlastnym obcanom ozbrojene zlozky pozostavajuce z migrantov, ktorym by nerobilo problem postrielat par domorodcov (z ich pohladu). Teoreticky by ako pri SNP 2, vylodeni v Normandii 2 ci ako to nazvali, mohli pozvat silove zlozky susednych statov ale kedze nasi susedia vnimali len obycajne betonove kvadre na hranicnej ceste II/III triedy nejako takto: https://www.facebook.com/100004748971244/videos/1903367489831532/

          tak by to asi nemalo velky uspech, navyse su tu relativne silne pohranicne vazby obyvatelstva. Nasadenie ozbrojenych zloziek z ineho statu v EU si viem predstavit ale nepokladam to za realne.

          Schvalne zatial opominam nase vlastne zlozky lebo to asi ani nema vyznam. Gausova krivka funguje vsade, tak ako je polovica ludi (60-70%, to je jedno) nezaockovana tak je to zhruba rozlozene aj ciastkovo, v armade, policii, zdravotnictve. Tento stat uz existuje len na papieri ked musia vylozit vlecku strku na hranicny priechod lebo nemaju personal ani sofistikovanejsie riesenie na taketo manevre. Aspon ja takto citam dnesnu realitu: pride rozkaz zabezpecit hranicne priechody a proste je nesplnitelny, par tisic policajtov dalo vypoved, ficia dovolenky, PNky atd, existuju sice paky ako tam tych 20 tisic policajtov nahnat (hranicnych priechodov je nejakych 50, na jeden treba zhruba 10 policajtov mesacne – 8 na vykrytie nonstop prevadzky 2 policajtami sucasne + rezerva na prekazky v praci, suma sumarum 500 policajtov, 2,5% z celkoveho stavu a to este nerobia nic ine len sedia na hranici) ale ocividne sa deje to, ze pride rozkaz a v realnom zivote ti bezni policajti posielaju s tymto svojich sefov do kelu, asi nikto nie je ochotny do bodky plnit tieto rozkazy lebo moznosti na to su.

          Sme v priamom prenose rozpadu statu, nerusme nepriatela ked robi chyby.

          Liked by 1 person

    • Nelinkaa: Paralyzer na policajta? To ako Vas moze napadnut? Suhlasim s Joxom, rodina by prisla o oporu na dlhe roky, to je riešenie? Píšete že už rok prehovárate policajtov a nič. To nie je pravda. Veľa policajtov s tym nesuhlasi a aj to davaju najavo. Počas lockdownu som nikdy vonku nenosil ruško a stretol som x policajtov zoči voči a nobuzerovali ma. Toto je jedna z ich foriem protestu. Už dlho sa hovori, že vláda polícii nedôveruje, treba byť trpezlivý, nechcieť všetko hneď. Proces zmeny je dlhodobý, rok v tomto procese je iba krátky časový úsek…

      Liked by 4 people

      • To je iba poistka,nepovedala som že ho máte zabiť,ale ochrana seba tiež nieje na škodu….keď vám budú stáť na krku si spomeniete možno…aj do lesa nosím pre pocit bezpečia a ešte som ho nepoužila….

        Páči sa mi

        • Nelinkaa:
          Nechcem sa robiť múdry ale paralyzer je neúčinná zbraň, pretože vyžaduje kontakt a násilníkom a to už je väčšinou neskoro. Ak mi niekto bude kľačať na krku, znamená to že som urobil fatálnu chybu a niečomu takému som sa nevyhol…

          Jaro

          Páči sa mi

      • A na koho roxory, molotov a tehly? Na policajtov? na armadu? na nasich z nasho naroda?
        Chapem ako ste to myslel a presne aj to bol môj zamer. Tu jenpotreba naozaj, aby silové zložky, ozbrojené sily SR, ako su premenované, boli s nami, nie s nasimi oponentami porušujucimi Ústavu SR

        Liked by 1 person

  8. len pre info, cerstva sprava od kolegyne z prechodu na D2 Kuty smer BA:

    “Tak pristavuju asi vsetky auta ale Len sa opytali kam ideme a Ked sme povedali ze domov tak nic ani nekontroloval. Mali sme v ruke nachystane telefony ale Len mavol rukou”

    Liked by 3 people

Pridaj komentár