Folklórný súbor SMER-Sociálna demokracia

Na začiatok poviem toľko. Vďaka aj pánovi Ficovi máme jednu z najnižších mier tzv. “zaočkovanosti” v európskom vyspelom priestore. Lebo Fico. Bez toho, aby Róbert Fico bol dlhodobo za “dobrovoľnost” tohto zásahu do zdravia a telesnej integrity, by sme videli, podľa môjho názoru podporeného dátami zo zahraničia, začiatok vymierania národa a neplodností detí.

A ak by mal niekto pochybnosti, no páni a dámy cenzori, tu je štúdia o vzniku sklerózy multiplex po aplikácií experimentálnej mňamky. Kto iný, ako skvelý Peto Weis. LINK  A tých “vzácnych” miokarditít (kto ešte nevie, zápal srdcového svalu) . Posúďte sami LINK

Ale o tom som chcel len okrajovo s tým, že naozaj páne Ficovu prácu v tomto smere a zrušenie masáže pripravenej “údajne” tými americkymi expertami na psychológiu davu, ešte za vlády SMERU-SD sem naťahanými a schválenymi NR SR, bola a je frajerina. Vďaka pán Fico.

Problém je v inom:

1. Chalani, už dosť o krajine. Sme štát, krajina je geografický názov, respektíve je to prebrané z amerického country. A oboje je celé zle.

2. Chalani a hlavne pán Fico. Za Vásho premiérovania sa toho dovrzalo viac, ako dost. Vaše stale pripominanie, ked som bol premiérom, viď aj posledna tlačovka by som zhodnotil takto:

– dal ste dole DPH na potraviny, no DPH ako taka zostala vysoká. Koľko, to nevie len pani Remišová. Tým a ďalšími zásahmi bolo a je danové zaťaženie jedno z extrémnych. “Milionárska daň” pre strednú vrstvu, daňový odvod pre malé firmy, vyššie odvody do zdravotnej poisťovne “lepšie zarábajucim”, akonpár prikladov z medializovaných v minulosti. Sme na špici daňového zaťaženia. Vo V4 určite, keďže ste to porovnávali V4 plus Rakúsko. Ak chcete ozvite sa, analýzu mám.

– Hovorili ste s chalani o reťazcoch. Čo ste reálne urobili na to, dostať jeden reťazec, ideálne Jednotu, plne pod kontrolu štátu. Najväčšia sieť predajní talianom, dalšie dve nemcom, dalšiu britom. A to sa nerozprávam o neregulácii výkupných cien a tolerancii odpadovej kvality pOtravín v nich. A to len na okraj, povolenie glutamátu sodného a kyseliny glutamátovej a ich okamžité nezakázanie, spôsobuje hodne veľa chorôb, hlavne u nizko a stredne zarábajucej vrstvy obyvateľstva, Vášho hlavneho elektorátu.

3. Tak a ideme do finále. Zasa referendum. A zasa sa to bude naťahovat do leta, bude sa to davať po súdoch, ignorovať. V starom rime pán Fico, bola jedna masa senátorov. Volali sa Pedarii. Bola to tá tichá väčšina, ktorá nemala ambicie stať sa prétorom, prokonzulom, či konzulom, no vždy hlasovali nohami. Odtiaľ ten názov. U nás by sme nimi mali byť my všetci.

Ako dlho si predstavujete ešte podporovať toto divadlo a používať NEFUNGUJÚCE nástroje? Koľko ľudí musí ešte zomriet preto, že SMER -SD, ako najväčšia opozičná strana, majúci reálny vplyv na KOZ a odbory, viď presadzovanie “odborarskych tém” na tripartite roky rokúce, používa stále jeden nefunkčný nástroj? Keď ma koalíCIA ústavnú väčšinu? A vykašľali sa na 600 000 podpisov?

Pred rokom a 3 mesiacmi som pisal o generálnom štrajku. V tom čase bolo mŕtvych (na či s covidom) 11 000 ľudí. Dnes je to cez 20 000. Sú to obete telemedicíny a sú aj na Vašich rukách. Rok ste formovali informačne pole, no nevyužili ste nahnevanosť ľudu, ked to šlo. Teraz to už pôjde ťažko. Hlavne ak magdoško stále hľadá, ktoré skupiny v ramci KOZ by možno vraj aj chceli a nie a nie sa ozvať.

Pán Fico, aká je Vaša stratégia? Očividne referendum nezaberá a ľudia umierajú. A často zbytočne kvôli zle nastavenej liečbe. Su nemocnice, kde ventilátor sa rovna 100% exitus. To treba zastaviť. Ako to chcete urobiť?

4. Spájanie sa opozície je v troskách. Egá a to viem zo zákulisia, sú bohužiaľ silné. Vám vyčítam Republiku, nie Harabína. Osobné animozity s pánom Mazurekom musia ísť bokom, inak Vás nechcem za premiéra, prezidenta, ani ministra. Lebo budete len neschopný egoista, ak to nedokážete. To isté Andrej Danko. Odmietnuť pomoc iniciative Do školy bez podmienok len preto, že už Republika ich spomenula, to je to pravé rozdeľovanie, nehodné predsedu parlamentu pán Andrej.

Kruci chlapi. To máte od nasraného Slováka. Zodvihnite zadky, všetci. Fico, Uhrík, Danko (ak chce este niečo byť v živote), Harabín, zavolajte mu na sekretariát, čísla máte, ak nie, rád dodám a choďte sa poradiť do Trenčianskych Teplíc. Prečo?

Lebo ak sa spojíte Vy, spoja sa za Vami podľa môjho nazoru 60 a možno aj viac percent obyvateľstva. Jedna koalícia, jeden postup, jeden výsledok. Pretože Milgramov experiment hovorí jasne. Akonáhle príde pozitívny impulz a ľudia budú vidieť spájania sa, zahodenie ega, “ohrozenie svojej politickej pozície” kvôli vyššiemu záujmu, pôjdu za Vami. Pôjdeme aj my.

Ale vystríham Vás, nespojenie sa, stále opakovanie mantry, ked som bol premierom tejto krajiny, z Vás urobi to, čo ste teraz. Folklórny súbor SMER-SD. Každý tyždeň spievate o sebe a len trocha o ľuďoch. No ak nezmenite repertoár, bude musiet prisť ku zmene spevákov a frontmana, alebo ku zmene celého systému a Vy z neho vypadnete úplne.

Verím však, že pride ku náprave spoločnými silami a že si vyberiete správne to, čo je dôležite pre národ.

Už je čas…

Jox

50 thoughts on “Folklórný súbor SMER-Sociálna demokracia

  1. Presne toto tvrdím aj ja a nechápem s nich o čo SMERU vlastne ide tymto šaškovanim. Som s toho smutna a zaroven nahnevaná ze do kedy idú riesit minulosť a referendum na ktore si myslim uz kazdy kasle lebo v nom uz nevidime nadej. Naozaj treba silnejšie udrieť vykašľať sa na politikov a ist si zobrat co je nase pre nase deti. Dokedy im to budeme tolerovať CHLAPI? Dokedy idete este spat? Kto nas ma ochrániť ženy,deti ( vašu budúcnosť) ?! Naozaj sa len pýtam už som zúfalá z tejto nečinnosti a až prehnaného pokoja 😦 pohodička klídek tabáček DOKEDY?

    Liked by 1 person

    • Sledovaním politikov a počúvaním ich “tliachanin” môžete dospieť k záveru, že ide o politické body a stratégiu sa udržať v “politike”. Co tam po ľuďoch…
      Koľko “politikov” nespachalo zločiny? Koľko z nich nespachalo vlastizradu? Koľko z nich neprispelo k vraždeniu obyvateľstva?
      A sme doma, ako sa vraví.

      Páči sa mi

  2. Dobrý deň.. …Tento článok je tak výstižný že niet natoľko slov.. Dúfam,že padne na úrodnú pôdu. Veľká vďaka.j.

    Dňa ne 23. 1. 2022, 23:08 Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska napísal(a):

    > jox13 posted: ” Na začiatok poviem toľko. Vďaka aj pánovi Ficovi máme > jednu z najnižších mier tzv. “zaočkovanosti” v európskom vyspelom > priestore. Lebo Fico. Bez toho, aby Róbert Fico bol dlhodobo za > “dobrovoľnost” tohto zásahu do zdravia a telesnej integrity, by sme vi” >

    Liked by 2 people

  3. Jox … PECKA! 👍🏻
    … vynikajúce zhodnotenie. Mám však obavy, že Robovi jeho ego a narastajúce preferencie účinne zabránia stmeleniu opozičných strán. O egu Pelleho ani nehovorím. Ale ako uvádzam v úvode – pekný príspevok!

    Liked by 2 people

  4. Tu už asi len brutálna Nikita (a zopár samozvaných “konceptuálov”) okolo sníva o nejakom referende, a že Fico prezident novej ČSR (no to určite, a že české “deti” do 35 rokov nerozumejú slovenčine dávam bokom).

    Časovo už nič nevychádza do najbližších volieb, písal som to hneď ako Rezidentka a sústavný úd spáchali vlastizradu (príprava referenda, zbieranie podpisov, kontrola, doručenie – pol roka minimum, Rezidentka citlivo vníma nejaký čas, sústavný úd citlivo posudzuje, ceremónie… musí prísť nad 50% voličov, predčasné voľby +6 mesiacov, prechodné obdobie…). A to všetko v spoločnosti už zdeptanej, ktorá si akurát ide vydýchnuť po korone a neriešiť, že vôbec nič…až kým ju nesejme inflácia ako prasa, čo im médiá oznámia asi až ku koncu roka.

    A sny “konceptuálov” o nejakom vlastnom priestore, Veľkej Morave a čo ja viem čom…a nezahlasovali by ľudia radšej za pripojenie pod toho medvedieho suseda na našej východnej hranici už o pár rokov? Po regulernych voľbách 2024?

    Páči sa mi

    • Ak ste si pozrel poslednu tlacovku SMERu, totonje reakcia na tu ich referendovú politiku dychovky z dedinskej zabavy. Sú to dychovky skvelé, ľudia sa zabavia, no kapela potom ide do práce.
      Čo sa rýka konceptuálov, napíšte článok, ako by ste si Vašu myšlienku predstavoval, bude to len podnetné a budeme za iny názor vďační.
      Vlastny priestor, nuž viete druha priorita riadenia je prave o chronologii dejín. My máme “vlastny priestor” pár tisíc rokov. Len si musime spomenúť

      Liked by 5 people

      • Nie nebudete za iný názor vďační, inak by sa tak veselo nebanovalo a nemazalo ako sa to deje. Aj “konceptuál” má svoju bublinu, v rámci ktorej ak mu dôjdu argumenty začína cenzúru.

        Páči sa mi

        • Takze nestačí Vàm nàvrh na priestor, v kazdom pripade si musite kopnut, však?
          O čo Vám vlastne šlo, či ide?
          Pravebste urobil to, co sa da popisat nasleodvne: Zaklopete pred dverami, pozvu vas dovnútra, vygrciate sa hned za dverami a zacnete kricat, ze aj tak ma vyhodíte…

          Takze ako, pripravitw článok? Rad ho uverejnim s odkazom, ze je od Vas, pokiaľ bude napisany slušne.
          A inak to, čo popisujete ste v podstate urobil sám v druhej casti Vasho prispevku…

          Preco Vám to píšem? Pretože ste pouzil straw man argument, vygrcal ste sa pod clankom, ktory nemá s Vasim textom nic spoločné, pospominal ste Fica, prezidenta, ČSR, nic z tpho v clanku nebolo a naozaj uvažujem, co s Vami. Kam Vas zaradiť? Frustrovany občan, alebo troll?

          Liked by 1 person

  5. Ja dufam ze to je iba koli tomu, ze cakaju na vonkajsiu zmenu informacneho pola okolo kovidizmu. Zrejme stale hrozi ze ked sa razantne postavia, tak tu zo dna na den vyletia pocty infikovanych a opozicii bude prisita vina za vsetky umrtia za poslednych x rokov. Otazka ale samozrejme je, ze dokedy sa takto da fungovat a cakat vo variacej sa vode.

    Liked by 1 person

  6. Ja už to hovorím dávno. Kua chlapi, nelejte to pivo z voken ….. radšej si hneď tu sadnime a preberme čo máme spoločné a čo máme prooti sebe zoči-voči, aké sú východiská, čo chceme ponúknuť Slovensku. Ja fakt nevidím v čom je problém. Ego je pekná vec ale všetci ideme spoločne do perdele, takže priorita je jasná. Súhlasím s tým čo tvrdí Jox že je čas aj pre Smer vystúpiť zo svojho tieňa lebo ak si myslí, že vyhrá voľby, získa nejakých 20% a bude veriť že sa s ním spojí zapredanec Pelle, tak je na omyle. Už všetci vidíme že takto vládu nepostaví, ibačo premrhá 20% hlasov tým že skončí v opozícii. A ďalšíe 4 roky v perdeli. Otázka, či si to môžeme dovoliť. Ja by som totiž povedal že je už po 12 … a každá stratená sekunda ktorú povedie naše ego nám len pohorší. Hovorím o tom, že śkody už NASTALI a sú obrovské už teraz. Progresívnych slniečkárov spájajú peniaze a moc … .čo spája nás? Neni na čo čakať. Ak toto nepochopí dnešná opozícia, potom jej o Slovensko nejde.

    Liked by 4 people

  7. včera mi dvihla žlč informácia, že sa v tichosti chystá predaj SPP… v dnešnej dobe je to pre Slovensko po rozpredaji distribučných rozvodových sústav, viď. VSE, doslova a do písmena energetický kolonializmus a otroctvo.
    …a myseľ ovládli myšlienky na aktiváciu článku 32 Ústavy SR a vztýčenie vlajky SNP – tej novej… Spojiť sa s policajtami, vojakmi, hasičmi a všetkými nespokojnými ľuďmi a profesiami.
    A začať robiť poriadok na mieste, pekne zdola nahor od miestnych inštitúcií a hierarchií. Vládna zberba dosadila svojich poskokov do nemocníc, do policajných zložiek a pod., tak my ich budeme musieť vyhádzať a dosadiť tam skutočných odborníkov a obetavých patriotov. Slovenskom bude musieť prejsť front – ten Národný front, ako po vojne. Skúsenosti už máme. Len si spomenúť…
    Muselo sa včera niečo udiať v noosfére…, vyliať sa nejaké energie, keď podobné myšlienky v rovnaký čas.
    Páni opoziční politici – “folkloristi”, je čas prestať šaškovať na pódiach a pritvrdiť “muziku”, inak vezmeme basu do vlastných rúk…

    Liked by 8 people

    • ..nepremyslenou taktikou nám tú basu vykopnú z rúk tak za dve minúty s tým, že už na také nikto po nás v dohľadnej dobe ani len nepomyslí.
      ..toto je celkom inakšia situácia, tá si vyžaduje celkom iné, nové spôsoby, hoc aj nikým nikde nevyskúšané. Ide fakt o veľa!
      Partizánsky oddiel Gustáv Husák

      Liked by 4 people

      • marvo, už by si za ten čas mohol vedieť, ako zmýšľam, a že nikdy nepremyslene do ničoho neidem. To prevzatie “basy” je obraznou hrozbou, že ak sa ani v tejto dobe opozícia nedokáže zjednotiť, tak jedinou cestou bude fakt len cesta zjednoteného Národného frontu nespokojných občanov.
        Samozrejme, že to nebude jednoduché a ani rýchle, proste nič v zmysle “hop na kravu a už teľa”…

        Liked by 1 person

        • .. ale áno – na naše pomery ti to myslí solídne, čo ma nesmierne teší, lebo inak je to v našich dolinách strašná intelektuálna nuda, miestami doslova bieda..
          Dlhšie som sa zdržiaval, ale keď už si to sám o koment nižšie naznačil, tak skúsim: určite poznáš to staré: Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát, no prosto dwa bratanki .. skúsme preto len čisto hypoteticky analytickou metódou prísť na to, v ktorej vyššie tu Joxom zmienenej partaji by asi tak mohol byť prítomný prvok “mierumilovnej” poľskej rozviedky? (ktorá inak už myslím v 90. rokoch mala tú výsadu, že samostatne mohla ľudí aj zatýkať..). dobre, dobre, iste, spájať sa.. navyše, znie to tak romanticky, ale bdieť!! .. keď bude Fico pri Modre nabudúce preskakovať jarok .. lebo ako starí Slováci na našom severe vravievali: len keď z Poliaka kabát zbadáš, tak už bi!
          Je nás žalostne málo a čas beží. Šlo by to, ale presrať ich môžeme už jedine neslovenskými metódami. Majú nás prečítaných, zmapovaných psychologicky, historicky, geneticky..

          Liked by 1 person

      • a ešte jeden dôvod, prečo už niet času na žabo-myšie vojny: to, čo nestihnú zničiť vlastizradcovia pri moci, to dorazia samotní občania v reakcii na zdražovanie a opatrenia Poľska a Maďarska: Maďarsko zastropuje ceny na potraviny a energie a ide dole s cenami PHM a Poľsko ide dole s DPH a cenami PHM. A tak sever Slovenska bude posilňovat ekonomiku Poľska a juh zase ekonomiku Maďarska, pretože kúpyschopnosť obyvateľstva sa presmeruje na susedné trhy. A to je koniec aj so zvyškom výroby, spracovania a predaja potravín v slovenských rukách – do pol roka úplne stratíme aj posledné zvyšky potravinovej sebestačnosti…
        A to potom už bude skutočne len o krajine, a žiadnom štáte…

        Liked by 5 people

    • Prepáčte, ale to je trochu naivná predstava, že sa len tak niekto spojí s policajtmi, vojakmi, hasičmi apod., lebo ten, čo by to skúsil zorganizovať, by bol v priebehu niekoľkých hodín v CPZ. Takáto akcia je možná len pod vedením politickej strany, ľudové vzbury sú buď zneužité (Kazachstan) na majdan, alebo surovo potlačené v priebehu krátkeho času. Nie je čas a priestor na nejaký ľudový organizovaný odpor, veď už za 2.sv.vojny dokázalo gestapo odhaliť vznikajúce bunky odporu v Čechách behom pár dní. Buďme realisti a nelietajme v oblakoch, snívajúc o tom, ako “vezmeme my basu do rúk” (nechcem sa nikoho dotknúť, len mi to prišlo prvé do rany). S tým folklórom opozície je to však svätá pravda, podľa mňa len naťahujú čas.

      Páči sa mi

  8. Netreba zabúdať kto na ktorej strane stál keď sme strácali posledne zvyšky suverenity,bol priamo podporovaný zahraničnými mimovladkami a bol súčasťou “ ako to ten V.V.Pjakin hovorí ?? PODPINDOSNIKOV

    Hovorí sa,že ľudia sa nemenia ,hlavne ich hodnoty !

    Liked by 1 person

  9. Čo už. Treba robiť s tým čo máme. Už ma se.. s tou krajinou. Krajina sem, krajina tam. Ono R.Fico sa nemá kam ponáhlať. Táto tlupa idiotov sa časom viac a viac ponára do zabudnutia. Ale R.Fico zabúda, že čim dlhšie tu budú, tým viac práce to dá opäť všetko poskladať. Je síce pravda, že niekedy je lepšie začať úplne od začiatku, ale v štáte to tak nie je.

    Páči sa mi

    • No dôvod, prečo skončit a dychovkou a začať s akciami je jednoduchý. Pred rokom 11 000, teraz cez 20 000 mŕtvych. Koľko Slovákov, žien, detí, starčekov a stareniek a mužov, padlo v druhej svetovej vojne?
      Lekári liečia po telefóne, opichaní chodia na dalšie mňamky a nasledne zomierajú, najhoršia sprava v nemocnici je, pôjdes na ventilátor. Dlhodobo však padajú podniky, malí podnikatelia nevládzu svoje rodiny živiť, deti sa dusia v školach, čím maju málo kyslika a znižuje sa im tym padom možnost rozvoja mozgu, teda znižuje sa IQ a deti hlúpnu.
      A tu treba konečne povedať dosť. So smerom, alebo bez neho

      Liked by 3 people

      • Pán Jox, rad si prečítam vaše články, burcujúce srdce aj dušu.
        Napíšem len pár poznámok.
        Tento nastupujúci fašizmus aj ako tie predošlé je založený na klamstve a totálnom obsadení – okupácii informačných kanálov, cez ktoré dosiahnete ľudí a manipulujete nimi
        Tak si pokúste naprojektovať cieľové skupiny, ich zvyky, návyky, postoje a názory a ich motovátory. Zistite, že hydra ide vždy po hlave a krku, odstaví riadenie buď klamstvom ( najlacnejší spôsob, výchova detí) , alebo anihiláciou jednotlivca s psychickým šokom pre ostatných. Viď aféra K+K na Slovensku a brutálna dezinfo kampaň za výmenu hlavy moci na SK.
        Zombírovanie ľudí bežalo, aj beží na plné obrátky, aby nemysleli kriticky a nehľadali odpovede na otázky. Ale boli schopní verklíkovať tzv. Media messaging. Všimnite si ako bežní ľudia vravia o antivaxeroch….
        Takže to su naše limity. Potom zdrojová základňa. Všetko to dobre viete.
        Jediní, ktorí to všetko majú su naši bratia osloboditelia. Predpokladám a aj cítim, ze to majú dobre premyslené… Vietor zmien už vanie.. Tenzo fašizmus bude porazený dekapitáciou.

        Liked by 2 people

  10. Najskôr k jednotlivým komentárom :
    Kopaním a vytváraním väčšieho tlaku na jednotlivých aktérov v zmysle ten urobil to alebo hento. No dalo by sa na každého nájsť toho dosť, čo by sa mu dalo vytknúť od obhajoby Narkózy až po hod dlažobnou kockou. To dokedy sa ideme hrabať v starých chybách? Nemáme sa snažiť práve pochopiť jeden druhého a tak nájsť prienik aby sme boli schopní ťahať za jedno lano? Ja to vidím tak, že tak či onak sme odsúdení na spoluprácu, či sa to niekomu páči alebo nie. Ak má niekto veľké ego, veď ono mu ho život oseká, síce to najskôr prejde cez celú zemeguľu ale potom dostane taký pohlavok, že bude rýpať nosom v bahne.

    O mesiac až mesiac a pol tu máme americké vojska aj s atomovkami to len ak by si to niekto neuvedomoval a budeme postavení pred veľmi náročnú úlohu, ktorú v rozvadenosti nebudeme schopní splniť.

    Teraz k článku: Pán Jox súhlasím je čas ísť pred kamery a ukázať ľuďom jednotu. Toto patrí všetkým vyššie spomínaným pánom, ktorí to so Slovenskom a jeho obyvateľmi myslia úprimne vážne. Pán Mazurek poproste kolegov z kultúrblogu, aby upútavku na vašu knihu, kde útočíte aj na pána Danka pozmenili. Pán Fico je načase podľa mňa pozvať pána Uhríka k stolu. Už nie len poslanci okolo pána Tarabu. Pán Harabin stačilo kopanie do všetkých naokolo používate pojmy z KSB ale ak ste knihy čítali tak viete že neustála konfrontácia odoberá zdroje. Úprimne je mi jedno aké máte medzi spory. Ten kto nedokáže spolupracovať bude odsúdený na zabudnutie. Rozdelení padneme zjednotení vstaneme, kto toho nie je schopný, pôjde z kola von. Sme potomkami najstaršieho národa Európy a vy ktorý máte informačný dosah na obrovské množstvo Slovákov ako chcete aby sa národ zjednotil a ťahal Brat za Brata keď toho nie ste schopný pred kamerami vy?

    Bojíte sa zrady jeden od druhého, podpásoviek, chýb toho druhého? Ak to bude úprimné z vašej strany, tak sa vám to vráti rovnakou mincou. Možno nie každý z vás dokáže prekročiť svoj tieň to ale znamená len jediné, tí čo to nedokážu, to s národom nemysleli úprimne. Každý si môže vybrať na základe vlastného mravno-etického nastavenia.

    Liked by 9 people

    • Pekne si napísal.
      Brat za brata. Setra za sestru. Deti za rodičov. Rodičia za detí.
      Toto je to čarovné slovné spojenie schopné aj spojiť ľudí, aj rozhádaných. Naprieč stranami, profesiami, krajmi aj obcami máme bratov a sestry.
      Jeden je tu kľúčový bod a to je miera prebudenia národa. Na tom to padá a stojí.
      Kto chápe marketing vie ako stratégiu na otsw postaviť s prihliadnutím na trendy a vonkajšie faktory.

      Liked by 3 people

  11. Jox, z duše hovoríš. Vnímam už dlhšiu dobu v okolí i na cestách potrebu ráznejšieho kroku. Ľudia sú otupení, pomaly bezradní, ale aj pripravení chytiť sa nového, morálneho, spravodlivého projektu. Skratka druhý dych. Potenciál v spoločnosti je. Vďaka za Vašu kolektívnu činnosť.

    Páči sa mi

  12. Spätné upozornenie: SPÁJANIE SLOVENSKEJ OPOZÍCIE JE V TROSKÁCH, EGÁ SÚ BOHUŽIAĽ PRISILNÉ. PÁN FICO, JE ČAS POUŽIŤ REÁLNE FUNGUJÚCE NÁSTROJE!!! | Začas

  13. Zaujimave ako pracujete s tou predstavou o spojeni sa nasich politikov. System mozete porazit len systemom samotnym, alebo Ideou, co samozrejme vacsina z Vas vie, no zatial, co pouzitie systemu proti nemu samemu je limitne, voci Idee je system bezbranny (ak je vhodna). A Vy ste sa rozhodli pouzit system. A nebojte sa Fico Vas sleduje, ako inak by ste chceli vysvetlit stredajsi protest a to teatro s potravinami. Este sice nevie s Ideou zrucne narabat, ale tak nejak podprahovo citi potrebu zjednocujucej temy pre vsetkych obcanov a tou US zakladne nie su. Stredajsi lakmusovy papierik snad napovie…. aj ked mam pocit, ze roztok je este stale riedky.

    Liked by 1 person

  14. Ako vidím situáciu ja.
    Niekedy po zmarení referenda sa Fico vyjadril, že aj tak si myslí, že predčasné voľby budú v roku 2022, no do druhého referenda sa nejako nehrnul. Akoby ešte čakal, kedy príde na program dňa okupácia slovenských letísk. V niektorých jeho vyjadreniach si pripravuje informačnú pôdu po páde vlády – štátny terorizmus, organizovaná zločinecká skupina novinárov, atď. všetky otázky, ktoré sa budú musieť riešiť.
    Je zrejmé, že protesty, tlačové besedy, petície a referendá, generálny štrajk za súčasných podmienok v tomto zločineckom režime, ktorý nerešpektuje žiadne písané a nepísané pravidlá, zákony, ústavu a ľudské práva neprejdú, nemajú silu a nebudú zlomovým momentom na zmenu vlády a predčasné voľby. A to by sa mohlo protestovať ako veľmi masovo a neviem ako dlho – príklady na to sú. Iné to je ak bude zmena podporená zhora – vtedy môže vláda padnúť pri ľubovoľnej zámienke, hoc aj pri protestoch aby sa zachovala ilúzia, že to je všetko, čo príslušníkovi davu stačí robiť – že to niekedy vychádza a niekedy nie a on nechápe prečo je vedľajšie. Ľady sa u nás viditeľne pohnú až keď sa finálne vyrieši spor medzi USA – Rusko o Európe. My ak budeme vo sfére vplyvu Ruska, tak očista bude prebiehať cez GP Žilinku, ktorý bol v Rusku na návšteve už druhý? krát.
    Obdobne sa o nás vyjadril aj Pjakin po vražde Kuciaka a spustenom majdane. Je to tragické, ale hrá sa inde, no treba aj tak bojovať. Tak to bude aj s protestami a referendom – úspešné sú v tom, že menia informačné pole, vytvárajú tlak, nútia robiť chyby a vyfarbovať našich nepriateľov a tým aj brzdia ich snahy o deštrukciu štátu.

    Liked by 4 people

  15. Pôvodne som nemal v úmysle reagovať vôbec. Myslím si však, že pre nervóznych postačí: “Ak vytiahneš z pece neupečený chleba, je možné, že si od hladu nielen opáliš hubu, ale bude ti z neho ešte aj poriadne ťažko.” Kto sa bojí, nech nechodí do lesa. Ale keď už raz v tom lese je, mal by aspoň prestať neustále od strachu rozprávať, pretože nepočuje nič okrem seba.

    Páči sa mi

    • vdaka za profesionálne napisany komentár.

      1. otázka. Kohobste myslil tymi nervóznymi?
      2. otazka, čo ste myslel tymi troma nesuvisejucimi frazami bez poukazania, ktore fakty protiargumentujete, či aká je Vasa pozícia?

      Este jedennkrat kompliment, veľmi profesionálne napisané. Ďakujem

      Páči sa mi

      • Nezabralo? No tak teda inak:
        Keďže sa mi nechce obaľovať slová v múke a strúhanke, požičiam si 2 vety zo svojej vlastnej odpovede človeku, ktorý podobne, ako ty, “mantruje” slovo “spojenie” ako zenový koan:
        1. Už si niekedy spájal betón s hlinou a hovnom? Skús to … a uvidíš, ako pevne to bude “držať spolu.
        2. Spojiť sa s hocikým, len preto, aby bolo nejaké spojenie, je niekedy ďaleko horšie, ako nechať to tak.
        Čo sa týka toho nervózneho, nechcem byť drzý, ani sprostý, ale čítaš niekedy po sebe to, čo píšeš? A si si plne vedomý toho, čo vytváraš/k čomu tým prispievaš?
        Vráťme sa k tomu nedopečenému chlebu. Keď sa národ rozhodne prejsť hlbokou transformáciou (akože sa rozhodol, tým že zvolil neprezidentku a “vládu”, JE ZBYTOČNÉ!!! a KONTRAPRODUKTÍVNE!!! prerušovať tento proces predtým, než dosiahne svojho TOTÁLNEHO DNA!!!. Kto sa rozhodol poučiť sa na svojich zuboch, musí byť poučený kompletne. Iba tak totiž dôjde k tomu, aby nabudúce dával pozor na to, čo robí. Že sa to tebe nepáči? Hold, s tým by si sa mal skúsiť nejako vyrovnať. Pretože potom v tom lese neuvidíš procesy, ktoré sú dôležitejšie ako “spojiť sa za každú cenu” pred “opätovným rozpadom”.
        Podotýkam, že týmto ťa nechcem ani uraziť, ani ponížiť. Akurát si myslím, že ak budeš viac počúvať a “zbytočne nemudrovať”, uvidíš veci, ktoré tú tvoju (nielen) nervozitu premenia na spokojný úsmev.
        Všetko má svoj čas. A čím viac budeš odvádzať pozornosť od procesu transformácie a narúšať ho, tým dlhšie to všetko bude trvať. Pokús sa ho využiť konštruktívnejšie ako neustálou snahou zúfalo postaviť hocijakú konštrukciu na zatiaľ ešte nespadnutých troskách v domnení, že pracuješ na záchrane.

        Páči sa mi

        • vyborne, takže bolo to.ku článku. Vďaka. A bolo to ku procesom.
          Tak si to roz9berme na drobné:
          – naozaj si národ vybral pani z paláca? Tak ako si “narod vybral” pacienta bieleho domu? Naozaj? Korespondenčne hlasovanie, elektronicke sčítanie podporované esetom, Aaron Shaviv agency ale národ si vybral. Ak kopete do autora, skuste si vždy kriticky skontrolovať mozaiku ondrej
          – spojiť sa s hocikým? No takto ondrej. Hore v článku Jox vymenoval potenciálne spojenia. nie s hocikym. to je tzv straw man argument, ktorý ate použil, teda reagujete na niečo, čo som netvrdil. Kaleidoskop, alebo zámer?
          Vymenovane strany. Smer – najväčšia štruktúra, sns najstarsia a tiez velka struktura, republika – projekt budúcej možnosti suverenity, harabin – potenciál reformy súdnictva, spojenie pod Meciarovym vedenim, teda symbolom zalozenia novodobého štátu.
          3. Pán asi nikdy nezažil, čo je to padnút na dno. Co je to chudoba, zima, mat poslednych 100 korún a do dalsej vyplaty daleko, vsak? Pán nevidí okolo zomierať tisíce ľudi zbytočne. Tisice deti sa dusiť a blokovat ich vyvoj. A hlaven pán asi nevnima nahnevanost naroda. Ktorý začína pracovať na paralelnych štrukturach. Je to dobre? Nemyslim si. Preco? Pretože pán nemá povedomie o SNP očividne, nemá povedomie o povstaní rokoch meruôsmych, kedy naozaj tiekla krv keď sa národ pohol.
          Toto chcete? Revolúciu? Alebo evolúciu.

          Krčmové kecy onpadnutí na dno si nechajte pre toho, koho to zaujíma. Pretože nemáte páru o slove utrpenie a obraze, ktorý taháte na seba a na národ.
          Teplo, svetlo, tepla voda, teplá strava, detské škôlky, školy, krúžky, istota prace toto je potrebné teraz mat, akonistotu pre narod. A to sa dá v kratkosti dosiahnut chaosom (pad na dno) alebo evoluciou (odmietnutim tohto stavu dnes kolektívnym spôsobom).
          A tam spájanie horevymenovanych sil má potrnciál na uspech.

          Takze ako, kaleidoskop alebo zámer? Viem, ze Vas tymto vyprovokujem a pravdepod9bne to skonci skaredou debatou ale na hrube vrece, hruba zaplata, alebo ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva.
          A Vy pane, ste do hory nakrical hnusné veci.

          Páči sa mi

          • Hohoooo🧐🧐
            Vzdy ked sa ma niekto opyta, ci sa venujem KSB/DVTR tak odpoviem, ze ano je to oblast, ktora ma zaujima. Tema sa vzdy otoci na zdroje, tak daneho cloveka navediem, kde si to ma stiahnut a ak ho to zaujme, kde ma pokracovat, avsak vzdy dodam, ze jedinou vecou, ktorej by sa mal vyvarovat je diskusia s konceptualmi. Munimalne prve dva roky. Chapem Vas oboch, no nesuhlasim s tym, kam sa diskusia Vas dvoch ubera a aky sposob nabera. Nema zmysel riesit kto zacal, kto je v pomyselnom prave a podobne. Nie sme deti na pieskovisku, aby sa tu dokazovala lepsia pravost, farba ci velkost lopatky. Obaja dokazete, zo seba vysukat zmysluplny text a tak by ste obaja mali vediet vyhnut sa konfrontacii, hoc su Vase ponatia danej temy protichodne. A kedze forma v tomto pripade prevysila obsah, vyjadril som sa k forme.

            Páči sa mi

            • a to je v poriadku, vďaka za komentár. Forma je niekedy tiez dôlezita, pretoze ta reakcia bola na zistenie, ci sa jedna o d9breho trolla, alebo o, ako ste povedal, cloveka, ktory sa snaži robit analytiku. Svojim spôsobom.
              No nemusim suhlasit s tym, ze forma nienje dôlezita, zvazoval som, ako to napisat, prave preto, aby som podciarkol strašnosť tych slov.
              Želanie utrpenia vlastnemu narodu je vlastne kliatba na vlastny národ a tam sa egregor bude brániť a to tak ako ondrej dole popisoval kliatbou ku mne.

              A áno, slova su dôlezité. Pretože môzu ľudia kliať a biť po Vas kliatbami a buď Vás/nas/národ ubiju alebo sa tá energia (to kazdopadne) vrati okľukou.
              A to je nebezpečné.

              Preto ten žoský tón.

              Páči sa mi

Pridaj komentár