Oznamy, Kanada, globálne otepľovanie a trhy

Klasika: Otázky do rubriky “Otázky a Odpovede” môžete položiť do stredy 22:00 t.j. 26.01.2022-na deň potrpím, na hodiny až tak nie. Označte otázku slovom otázka a prosím minimalizujte diskusiu pod otázkami, lebo nielen mi komplikuje prácu, ale aj zabránilo tomu, čo minule.

Bezpečnosť: Prosím Vás celé meno a priezvisko alebo mail sem nepíšte, také príspevky nielen nebudem schvaľovať kvôli VAŠEJ bezpečnosti, ale aj ich budem mazať.

Článok na zajtra (streda): Bude na tento blog (95% som si istý).

Kanada: Masívny protest vodičov nákladných aut proti povinnému očkovaniu a iným nezmyselným covid opatreniam smeruje do Ottawy. Úchyl a milovník mladých dievčat Trudeau zaklamal o tom, že väčšina vodičov je zaočkovaných a kanadské úrady sa snažili zablokovať fin. podporu protestujúcim s odôvodnením, že sú to extrémisti (prebrali to od “našej” čvargy?). Dodávam, že je to budíček aj pre spáčov, lebo aj oni nielen pochopia, že tieto nariadenia doslova znemožňujú fungovanie štátu, ale aj kto je potrebný a kto nie je.

Globálne otepľovanie: Je toľko oxidu uhličitého (CO2) atmosfére kvôli topiacemu sa permafrostu, že Istanbul zastihla snehová búrka a na Sachaline nasnežilo toľko snehu, že autá sa pod ním stratia a za to všetko môže samozrejme energeticky náročná ťažba kryptomien. Teraz vážne, ktokoľvek tvrdí, že sa otepľuje a otepľuje sa kvôli potravy pre rastliny t.j. CO2 buď nevie o čom hovorí resp. bľaboce alebo bezočivo klame. Ide totiž o to, že oxid uhličitý je hlavným zdrojom uhlíka pre rastliny hovorím to preto, lebo keď farmár chce zvýšiť výnos v skleníku, tak pustí do skleníka CO2 a hlavným regulátorom klímy na planéte je Slnko jeho aktivita a galaktické okolie Slnka (kozmické žiarenie reguluje tvorbu oblačnosti a slnečné častice ohrievajú atmosféru a zvyšujú početnosť búrok). Dodávam, že permafrost sa topí preto, lebo do arktickej oblasti sa dostáva teplí vzduch a arktický vzduch do nižších zemepisných šírok kvôli posunu dýzových prúdov našej planéty.

Trhy s akciami, drahými kovmi a kryptomenami: Kryptomeny sú umelo tlačené dole bankami cez masívne predaje na krátko časované technickými analýzami za peniaze centrálnych bánk aby jednak vytlačili malých investorov a jednak mohli povedať, že krypto je podvod, módny výstrelok atď pred zavedením centrálne kontrolovaných CBDC (digitálna mena vydávaná centrálnymi bankami) spolu so systémom sociálneho kreditu ktorého súčasťou bol aj covid-pas (čistý otvorený fašizmus.) Do toho zapadá  aj výrok ruskej CB, ktorá chce zakázať všetky ťažby kryptomien, ich použitie a transakcie v nich. Tento brloh liberálov a záškodníkov je stále pod kontrolou bankárskeho klanu a globálneho zákulisia (GP) aj keď zahraničných agentov odtiaľ vyhnali a čo sa deje inde s kryptomenami je tiež ak nie rovno na ich príkaz, tak s ich súhlasom. Lenže padla kosa na kameň lebo Gazpromneft chce použiť odpadový plyn z ťažby ropy na ťažbu kryptomien (zhorelo by to tak či onak, ale takto by to bolo použité na niečo užitočné) a aj preto ruská duma uvažuje o legalizovaní niektorých kryptomien (stablecoiny a zlatom podložené krytpomeny).

Čo sa týka striebra a zlata, tak bankárske klany už nemôžu ďalej potláčať ceny drahých kovov efektívne a preto sú výkyvy v cene striebra (ktoré je vzácnejšie a má širšie využitie ako zlato) je už vo výške dolárov, a onedlho vo výške 5 dolárov a následne 20 dolárov, po ktorom striebro bude nedostupné pre “obyčajných” smrteľníkov kvôli 600 US$ za uncu. Chcem tým povedať, že kryptomeny a striebro treba nakupovať teraz, aspoň to robím ja, je to na vás či to robíte aj vy.

Čo sa týka akciových trhov, tak ich čaká aspoň 30% prepad z ktorého čiastočne zotavia, ale skutočným problémom sú predaje opcií drahých kovov na krátko a dlhopisové trhy, ktoré odpália deriváty a následne aj bankový/finančný systém.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorým začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

63 thoughts on “Oznamy, Kanada, globálne otepľovanie a trhy

  1. Prvá otázka je zameraná na vakcinacie v Rakúsku plošne a či bude nejako stopnuta.
    Druhá otázka je zameraná na obrannú spoluprácu medzi USA a SR, teda či nám urobí prekvapenie Matelko. Taktiež ako sa to prejaví vo vzťahu p. Fica, Žilinku k RFva ultimáta zo strany RF a NATO. Vopred ďakujem a prajem veľa síl do ďalších analytických činností. Che

    Páči sa mi

    • Zamyslenie k druhej otázke: tejto vláde a Rezidentke je ústava úplne u prdele, nejaká zákonnosť procesov schvaľovania ich taktiež vôbec netrápi. Jednoho času dokonca narýchlo cez mimoriadnu schôdzu pred silvestrom dovliekli aj za plentu kovid pozitívnych poslancov aby cez rôzne pozmeňovacie zákony mimo pripomienkových konaní schválili pár zákonov, aj ústavných.

      A teraz tu prečo máme mediálne tančeky okolo tejto zmluvy, prečo sa to zrazu ťahá ako sopel pred očami ľudí?

      Liked by 3 people

  2. Otazka, ako dokaze CO2 vystupat do stratosfery a urobit sklenikovy efekt( to ucia v skole), ked CO2 je tazsie ako vzduch? Je to aj kvoli rastlinam, tie su pri zemi.
    Co sa tyka krypta, aky vyvoj ocakavas tento rok? Zatial to pekne pada.
    Dalsoa otazka, aky ocakavas vyvoj sadzieb ECB na tento rok? Pojde v linii s FED? CNB uz ma tusim 3%. Co sa potom stane s cenou nehnutelnosti?

    Liked by 1 person

  3. Hnutie Archa v spolupráci s Harabínom a Drgoncom spustili petíciu za referendum o nerozmiestňovaní jadrových zbraní.
    Otázka: Budú sa snažiť prekaziť aj toto referendum ak sa nazberá dosť podpisov? Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  4. otázka : Prosim, na co v skutocnosti ochorievaju ludia v sucasnosti, ktorym sa dava nalepka, ze ochorievaju na covid? Narazam na neockovanych ludi, mladsich, zdravych, ktori aj tak dostanu ochorenie, ktore by sa necakalo pri ich stave. Za otazkou sa skryvaju uvahy ako: existuju vobec virusy, je to len jedna choroba (biologicka zbran) alebo viacero, vplyv ruska… V skratke, ak “ochoreju na covid” ockovani alebo starsi ludia, viem si to priradit bud k vedlajsim ucinkom alebo k beznym ochoreniam starych ludi. Ale u mladych zdravych neviem. Dakujem

    Liked by 1 person

  5. Najprv chcem pozdraviť a poďakovať za prácu, Ori…
    Otázka: Je cieľom na pozadí “vojnového stavu” zavedenie otvoreného fašizmu voči obyvateľstvu? Smeruje tento hunbuk, alebo jeho pozadie, s “ruskou inváziou” aj v súvislosti s podpisom “Zmluvy o vojenskej spolupráci” s SŠA aj v spojitosti s “pandémiou” ako priama možnosť k zavedeniu drakonických opatrení voči obyvateľstvu? Teda pri zavedení takpovediac vojenskej diktatúry v “čase ohrozenia” alebo “vojnovom čase” sa pri jeho vyhlásení dá zaviesť povinné očkovanie ako aj nútené práce, alebo povinné odvody daní, stanné právo, zrušiť voľby a všetky “demokratické hodnoty”… Lebo ľudia na “pandémiu” už nereagujú, tak sa využije “invázia”…? Aktivita Korčoka a Nagya v tomto smere je až zarážajúca… Ďakujem.
    Pozdravujem….

    Liked by 4 people

  6. Ahoj Ori,ďakujem za prácu ktorú robíš pre ludí….sledujem túto komunitu už asi rok a oblubila som si ju.Mám nasledovne otazky:
    Č.1) Je momentalne ticho okolo Trumpa…je pravda že ostal prezidentom a pred ,odchodom’ z úradu odovzdal moc vojsku,ktoré to riadi?
    Č.2) Existuje naozaj agenda Nesara/ Gesara
    Ktorá má nastúpiť po tejto pandemii a je naozaj v prospech ludí,nebudú očipovaní ani zotročeni ešte viac?
    Č.3)Myslíš si,alebo vieš či naozaj existuje Galakticka federacia o ktorej sa píše aj v knihe Moj otec bol MIB a nie je to sci fi a mimozemske pozitivne bytosti pomahaju oslobodiť Zem spod otroctva kabaly? ĎAKUJEM TI ZA ODPOVEDE.

    Liked by 1 person

  7. Ahoj Ori, vďaka za tvoju prácu, nech sa ti darí aj naďalej…
    Otázka : Kde je Igor? Je nejako ticho okolo neho. Tuší niečo čo v krátkej dobe nastane a pripravuje sa na to, aby bol pripravený? Vďaka.

    Páči sa mi

    • Ori to zde jiz psal v predchozich clancich a ja osobne drzim skoro vsechna krypra,ktera zminoval.
      1) XRP – jedno z nejlepsich na transakci jakychkoliv men. Banky nemuseji jiz drzet cizi meny k tomu,aby mohli provadet transakci treba z juanu na euro apod. Tisice transakci za vterinu a poplatek za transakci setina centu. Firma Ripple vlastnicí XRP ma nejvice partnerstvi s centralnimi bankami po celem svete. Spekuluje se,ze CBDC budou fungovat prave na XRP. Zeme jako Japonsko,Singapur,Filipiny atd. jiz tuto technologii vyuzivaji. Banky mohou pouzivat i primo XRP misto CBDC. XRP je dle toho co vim zatim jedina cryptomena, ktera funguje i bez pripojeni k internetu.
      XRP,XLM,ALGO,XDC jsou zminovany v doporuceni pro bankovni instituce od IMF – ISO20022.
      Velmi dobre krypto na dlouhodobou investici: THETA, VET, QNT, HEDERA, CSPR – Casper Network
      Osobne bych neinvestoval nic do Bitcoinu a Etherum.

      2) Exodus je velmi dobra kryptopenezenka, muzes ji mit jak v PC tak v mobilu. Nezapomen si nainstalovat VPN. Jsou i jine, ale me osobne se libi exodus,jednoduchy na ovladani. Pokud vsak investujes hodne penez do krypta, rozhodne ho nenechavej na crypto exchange smenarnach, muze se stat zi nekdo hekne ucet. Nejbezpecnejsi jsou cold wallets, cili penezenky ktere jsou mimo internet. Ledger Nano ma nejlepsi hodnoceni, LNs je pres USB napojeni, LNx pres bluethoot. Jsou dalsi jako Trezor,apod. Udelej si pruzkum a uvidis,ktere ti vyhovuji.

      Liked by 1 person

  8. Otázka: Vyplatí sa investovať do zlatom krýtého krypta ?
    Napríklad:
    Paxos Gold (PAXG);
    Perth Mint Gold Token (PMGT);
    Digix Global (DGX);
    Tether Gold (XAUT);
    Ako by si percentuálne rozdelil vklad 10 000 € medzi krypto? prípadne medzi rôzne krypto a striebro ?

    Ku krypte v Rusku som čítal článok že nejdú ho zakázať, ale regulovať.
    Prikladám dva články a stručný preklad:
    https://www.reuters.com/business/finance/russian-cbank-proposes-banning-cryptocurrencies-crypto-mining-2022-01-20/
    Ruská centrálna banka navrhla zakázať kryptomeny aby sa udržala finančná stabilita v krajine. Argumentujú spotrebou elektriny, rizikom vzniku finančných piramíd a trhových bublín, volatilitou.
    Na záver: Centrálna banka, ktorá plánuje spustiť vlastný digitálny rubeľ, povedala, že široké rozšírenie krypta bude limitovať suverenitu peňažnej politiky, s vyššími úrokovými sadzbami potrebnými na obmedzenie inflácie.
    https://www.coindesk.com/policy/2022/01/25/russias-finance-ministry-opposes-central-bank-call-for-crypto-ban/
    MInister financií Ivan Chebeskov, oponuje centrálnej banke, že krýtomeny sa nejdú zakazovať ale regulovať. Musíme tieto technológie nechať rozvíjať sa.
    Bloomberg reportoval, že FSB úspešne lobovalo u guvernérky CB Elvíry Nabiulliny, pretože ich znepokojuje využívanie krypta politickou opozíciou.

    Zákaz krypta v Rusku by spôsobil odliv IT profesionálov z odvetia, dodal zakladateľ Telegramu Pavel Durov.

    Môj záver: CB sa bojí straty kontroly nad finančníctvom v Rusku. Naopak vláda rozumie dôležitosti rozvoja IT technológií a jeho významu pre budúcu ekonomiku a teda nechce nič zakazovať len rozumne regulovať. Čiže ďalšie zo súperení CB s vládou o kontrolu nad krajinou.

    Liked by 3 people

  9. Otázka:
    1. Mňa by zaujímal predpokladany smer cien nehnuteľností (byty a rodinné domy) po očakávaných udalostiach. Neviem sa zhodnúť ktorým smerom sa to bude uberať. Podľa mňa by bola vhodná korekcia cien… len do akej miery, lebo nedostatok bytov a domov bude pretrvávať ešte dlhú dobu a predsa sa jedná o jedno z najdôležitejších ľudských potrieb. Minimálne predpokladam že ceny ďalej už rásť nebudú. Lenže ak bude rásť striebro ktoré je cenné nebudú ešte viac cenné aj nehnuteľnosti keďže je ich obmedzeny počet a sú dôležitou súčasťou života?
    2. Ako sa zmení dostupnosť bývania v nasledujúcich rokoch a akým spôsobom sa nahradí koncept hypoték, resp. Čo sa stane s tými existujúcimi.
    3. Správne predpokladám že ceny kancelárskych priestorov pôjde dole keďže nebude potrebnej toľko papierovej pracovnej kapacity a do akej miery ak vôbec je možná prestavba kancelárií na klasické ubytovacie zariadenia?

    Páči sa mi

    • logicky pri dvihnuti urokovej sadzby a teda zdrazeniu hypotek by mal nasledovat pokles dopytu a teda aj pokles ceny. Netreba ani zabudat nato, kolko ludi zobralo hypo na tenko a nema v tejto dobe, ked ceny raketovo stupaju dalsie prostriedky na vykrytie novych urokovych sadzieb. Na Slovensku ten rast vdaka euru nebude velky ale v CR su uz urokove sadzby na 4-5% a to je uz raketa. Ak bude nejake obdobie kedy to opat klesne, hoc aj kratkodobo, tak fixujem hypo na 10-20 rokov.

      Na druhej strane, klasicke ekonomicke poucky uz dlho neplatia.

      Liked by 1 person

  10. Otázka pro Oriho nebo kdo dokáže vysvětlit – v ČR je momentálně stopnutý Pandemický zákon, který zrealizoval totální fašizaci státu. Podle tohoto čánku pro Pandemický zákon hlasovalo i Babišovo ANO – https://pravyprostor.cz/sibenice-pred-parlamentem-byl-symbol-nikoliv-vyhrozovani/ . Zajímalo by mně, zda to Babiš hraje v mezích možného jako obvykle a de facto Gang 5 likviduje, protože ten kdo jim schválení zákona v této odpisové fázi covid komedie poradil je na porážku vede zcela určitě, nebo co za tím je. Zákon zablokoval Okamura, tj. opozice a součástí opozice je dnes i ANO.

    Páči sa mi

  11. Ako chapat obnoveny tlak na povinne ocko?

    Rakusko horibilne pokuty, Nemecko sa s tym opat pohrava, Cesko a pandemicky zakon s pokutami do 1 miliona korun, na Slovensku Heger opat dnes obnovil tuto temu a na druhej strane ustup od covidovania v UK, SWE, Portugalsku, Spanielsku a podobne.

    Neprideme mi, ze pokojne demonstracie dokazu zmenit smerovanie tejto agendy a nasilne demonstracie je nieco co nechceme. Ti ktori boli ochotni sa naockovat uz sa naockovali, ale zbytok pojde uz len tazko a ak clovek ma dostat pokutu milion korun ci odsun do lagru, tak moc pokojne to teda nevidim (ak to mam pritiahnut za usi).

    Páči sa mi

  12. Ahoj Ori. Vdaka za namahu a clanky.
    Otazka:
    1. De facto je zavedene povinne ockovanie vojakov. Vedie sa menna evidencia vojakov. Preco to v podstate alternativu nezaujima i a nikto ich nepodpori ? Ide o delenie masy na mensie kusky, co budu dalej drobit na vyskum vakcin? Ako to stopnut?

    Páči sa mi

  13. Zdravia ti Oracle.

    Vďaka ti za prácu ktorú odvádzaš, a aj ostatným.
    Otázka:
    1. Nakoľko je pravdepodobné že na ďalších protestných akciách dôjde k násilnostiam, ktoré budú úmyselne vyprovokované vernými tejto funte?
    2. Mediálne vojnové bubny idú na plné obrátky. V čo dúfajú títo mociarnici? Že sa im podarí nabudiť ľudí natoľko aby dostali chuť ísť do vojny?
    3.Či je to príprava na zavedenie prideloveho systému kôli kolapsu ekonomík a nedostatku zdrojov a hroziaci konflikt je iba zámienka ktorá má ospravedlniť dramatické zníženie životnej úrovne?
    S pozdravom Peter.

    Liked by 1 person

  14. Ahoj Ori. V prvom rade Ti patrí vďaka za tvoju prácu ktorú robíš a koľko času pri nej tráviš. Tvoje informácie sú na nezaplatenie.
    Otazka: dnes sa mi dostal do pozornosti tento článok https://kralicianora.org/2022/01/23/zomru-miliardy-a-ludia-od-zurivosti-spalia-svoje-vlady-na-popol-zasvateny-miliardar-prezradil-aky-dalsi-plan-s-pandemiou-ma-globalna-elita/
    Čo si o tom myslíš? Snažím sa takéto informácie brať s rezervou, no keď sa nad tým zamyslím a dám si to do súvisu s tým co sa deje všade navôkol, príde mi to ako celkom možný scenár.

    Páči sa mi

  15. Otazka:
    O Stalinovi sa hovorilo ze bol diktator ktory zabil viac vlastnych ludi ako Hitler.
    Je pravda za Stalin pred svojou smrtou povedal nieco v tom zmysle ze po mojej smrti ma budu ociernovat a az neskor vyde pravda na povrch.Kde je pravda. Vies mi na tuto temu odporucit nejake knihy? Dakujem

    Liked by 1 person

  16. Oprava , neviem prečo mi zle skopírovalo link , posielam ešte raz a celý text z telegramu

    !!!OZNAM!!!Pristálo v správe…skvelý nápad takže sa pripájam !!!Určené na podpis pre civilov !!! Vážení páni a vážené dámy šírte túto petíciu všade kde to pôjde po všetkých kanáloch na telegrame po skupinách na facebooku do každého kúta slovenska aby Ministerstvo Obrany a vláda SR vedeli že my si svojich nedáme!!!! Stojíme za nimi !!! My civili , za vojakov!!! https://www.peticie.com/my_civilny_obania__za_vojakov_ossr#form

    Peticie.com (https://www.peticie.com/my_civilny_obania__za_vojakov_ossr)
    My, civilný občania ! Za vojakov OSSR !

    Páči sa mi

  17. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 147 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  18. Spätné upozornenie: Oznamy a protesty | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár