48 hodín

Uz len menej, ako 48 hodín do platnosti nariadenia Health and Human Services Spojenyh Štátov Amerických z 6.1 2022, ktorým federálna Vláda Spojených Štátov Amerických ruši denné hlásenia poctov a stavov pacientov s modnou chorôbkou roka 20, 21 a 22. Teda COVID 19.

https://oracle911blog.wordpress.com/2022/01/15/odkaz-uvz-sr-ministerstvu-zdravotnictva-a-svetu/

Tu sme o tom písali… Len aby sa nezabudlo o necelých 48 hodín bude 2.2 2022.

Tiež za menej, ako 48 hodin, bude protest Hnutia Republika. A áno pán Mazurek, pochopili sme Váš posledný odkaz zo soboty z kulturblogu. Výtka, prečo 2 protesty, nechodia asi len od Joxa a komunity. Mám pre Vás návrh, keď ste už museli použit túto symboliku.

– Čo tak ísť zazvoniť s kolegami Uhrikom, Sujom či Heredošom do Trenčianskych Teplíc. Verím, že dostanete aj viac, ako len kávu

– Čo tak na ďaľšiu tlačovú konferenciu poslať nejakého z Vašich novinárov a napriamo sa spýtať SMERU, čo je nutné na spojenie síl s Republikou

– Čo tak pozvať pána Fica a/alebo pána Kaliňáka ml. do Kulturblogu a dať si debatu mano e mano

– Viete, kde pán Fico ráno beháva na hrádzi? Čo tak íst jedno ráno tam a porozpravať sa, ako dospelí. Ospravedlniť sa jeden druhému a ja neviem, začať sa správať, ako chlapi.

Ale najskôr zabehnite k tomu Vladimírovi Mečiarovi a to myslim vážne chalani…

No a teraz pre pána Blahu, ktorý asi naozaj blog nečítal. Bol som prekvapený z toho, že komunita sa hned do toho symbolu nepustila. Ale viete čo? Vybehol na mňa este jeden. Ehm, kto to chodí mierumilovne protestovať vypaľovaním obchodov a celých štvrtí v SŠA? Čie vedenie za peniaze od “sponzorov” začalo kupovať domy a majetky? A koho že to sponzoruje nejaké to zdruzenie Juraja Soroša?

Na čiernych životoch záleží sa to volá. Black life matters. A akýže to maju symbol v tom BLM?

Pán Blaha hodne zlý symbol ste si vybral na propagáciu.

No zakončím na veselú nôtu, ku sloganu Let’s go Brandon zo SŠA sa pridáva v Kanade nový TRUCK You Trudeau.

Buďte zdraví a nech dalšie dni vo vás vyvolajú len to najlepšie. 2.2. 2022 bude zaujímavý deň.

Jox

33 thoughts on “48 hodín

  1. Osobne nevidim dovod na spajanie Republiky so Smerom, spolupraca to ano, ale nejaka spolocna kandidatka je z mojej strany zbytocna, maju celkom slusne preferencie, takze hlas im hodeny nebude strateny. Co skor vidim ako vyzvu pre nich je presvedcit zbytok elektroratu LSNS, tusim tam maju este 4% aby sa pridali k nim. LSNS je strana bez buducnosti a hlas hodeny im je hlasom stratenym.

    Dolezitejsie vidim skor spojenie SMER+SNS, SNS ma 4% toto by nebolo dobre ani vhodne zahodit. Socialisti.sk, su dalsou takou stranou, sice maju tak 1% ale su to klasicky laviciari.

    Som zvedavy co sa bude diat az SMER predbehne HLAS v preferenciach, ci tu vladu rovno nepolozia skor len preto aby SMERu znemoznili este vacsiu vyhru.

    SMER by mal zobrat pod seba SNS a Socialisti.sk, preberat elektorat Hlasu bez ich ludi.
    Republika by mala pohltit elektrorat LSNS, ale bez stranikov, su toxicky a aj Republika je na hrane, ale vidim tam pre nu moznosti, Taraba je dalsi clovek s kym by sa mali spojit.
    Z Hlasu sa formuje bezobsazna strana na jedno pouzitie, nieje nic zastaralejsie nez “moderna” lavica.

    Rysuje sa mi tu blok socialnych a narodnych sil, to je to prave orechove co nielen EU potrebuje

    Liked by 2 people

  2. Zdravim vsetkych. Ten bláha sa na tej tribune iba snažil aby vyzeral akože vytočený a emočne nabudený. Vystúpil ako posledný žiačik na Hviezdoslavovom Kubíne.
    Všetko sú to len nepodarení no závistlivý herci.
    Anton22

    Páči sa mi

    • Dakujem za názor, bohužiaľ nemôžem suhlasiť. pan Blaha napisal niwkoľko kníh a práve v tom je sabaka zakopaný, že veľmi dobre vie o aku symboliku sa jedná.
      Pozrite si, čo povedal. pustite si to video z protestu eate raz a vypocujte si ho.
      Vedel veľmi dobre čo robí a bol pri tom veľmi nervózny. Reč tela vo vytržení nemá pod kontrolou.

      Liked by 1 person

      • Ono ten Blaha je naozaj skúsený a hlavne sčítaný intelektuál. Demokracii a sociálnym systémom ako téme sa venuje od začiatku, študoval rôzne režimy po svete a myslím že sa raz vyjadril že sa špecializoval aj na oblasť latinskej ameriky. Že je fascinovaný Che Guevarom je tiež neprehliadnuteľné. Pred rokmi bol zástancom práv menším ako LGBT atd, eurohujer spolu s Ficom … Takto to má proste v gémoch nastavené. Ovšem sa zmenil. Sám sa priznal k tomu že ochrana práva sa vo svete zvrhla na slniečkárstvo s ktorým už nechce mať nič spoločné a EU ho tiež sklamala. Aktuálne ho vidím na našej strane vo všetkých dôležitých bodoch a je to rozhodne perspektívny použiteľný káder. V debatách je vo svojich témach prakticky bez konkurencie a súpera zavalí prehľadom a faktami …
        Ale jedna vec mi vadí a to sa asi zhodneme … občas vidím taký tik u neho ako keby sa tá podstata na ktorej vyrastal profesne občas prejavila. je tam niečo skryté čo občas vyleze na povrch a vyzerá to divne. Ťažko povedať, nakoľko to sám vedome kontroluje a či odhadne dobre hranicu … Sem patrí aj tá zaťatá pásť. Nuž, asi to treba brať že nikto nie je dokonalý. Rozhodne pracuje pre Slovensko a nie cudziu mocnosť a to je zásadné.

        Liked by 4 people

      • Ja k tomu iba tolko, ze niektori ludia ma prekvapuju so slovami bolsevizmus( v negativnom slova zmysle), vraciame sa do 50-tych rokov, stalinske procesy a pod. Blaha k nim patr. Bud to robi nevedome a potom nerozumie historii, alebo to robi vedome. S tym ako nekriticky vyznava Marxa mi to dava nejaku liniu. Stalin totiz marxizmus odmietol aj vo svojej knihe, kde okrem ineho dokazal bezzubost tej teorie( absentovanie poukazovania marxistov pri ich teoriach na globalne bankove zakulisie, kapitalisti rovnako ako pracujucu si iba otroci bankarov). Mam pocit, ze Stalin dost sliapol na otlak aj roznym slobodomurarom a podobnym. Hovori sa ze vacsina tzv. Revolucnych hnuti boli slobodomurari( napr. Dekabristi). A dostavame sa opat k zdvihnutej Blahovej pasti, co je aj slobodomurarsky symbol.

        Liked by 4 people

        • Milan Zdvihnutá päsť bola aj symbolom kubánskej revolúcie (Fidel Castro a Che Guevara). Inak Blaha Che Guevaru veľmi uznáva. Ale je pravdou,že si pán Blaha mýli trockizmus s boľševizmom.

          Páči sa mi

  3. Ak si pozrieme vývesku – plagát na protest
    https://www.hlavnespravy.sk/protestna-streda-zajtra-sa-uskutocnia-2-protestne-zhromazdenia-proti-okupacnej-zmluve-s-usa-do-hlavneho-mesta-pride-aj-konvoj-slobody/2845639
    Usmejú sa na nás symboly 🙂
    Tank, čo ma namierené do ľavá cez nápis zamier, to môže mať viac významov. A tuná v komunite obľúbené “Protest” za ale aj proti. Je to teda proti základniam alebo “za mier”. Na tanku sú slová Yankee go home. To ako chceme poslať yankeeov domov, ale ešte nie sú tu, alebo sa jedná o globálnu výzvu. Výber farieb – červeným sa veci zvýrazňujú, a čo je zvýraznené – dátum, čiže čísel a kombinácia vieme koho a slovo zamier, alebo za mier, komu čo lepšie pasuje a tomu logo republika. Celý plagát skôr pripomína staré plagáty z vojnového obdobia.

    Liked by 2 people

      • Hej predpokladám, že ide o toho 6-mesačného kojenca s pamperskou umiestneného uprostred pred tankom, so zdvihnutou ľavou rukou, pozerajúc sa do ľava na na nápis Yenkees na tanku.
        Ak niečo stále prehliadam, pomôž prosím.

        Páči sa mi

          • 1. nemá žiadne
            2. na jedinej dostatočne dobrej ploche
            3. Kazdý, ktorý dostane alebo vidí ten letak, cieľom je upútať čitateľa a je to to isté heslo, ktoré používal smer na svojom proteste.
            4. yankee je slangový výraz pre ľudí bielej pleti, hlavne britského, nemeckého a irskeho pôvodu, žijucich na území nazývanom Spojene štáty americké. Momentalne sa ale používq pre všetkých ľudi s pasom SŠA

            Páči sa mi

      • Ano aj nie. Je to nastavené na podprahove vnimanie hlavne žien, že americky tank ohrozuje naše deti…

        Chápem, čo chalani chceli urobiť, no dalo sa to inak, pretože je to hra na city: strachu ondeti, hnevu na systém… Preto im stale navrhujem skociť do Teplic a zvonit dovtedy, kym im neotvoria a poprosiť o pomoc. Budujú struktury, no tie skusenosti, ktore môžu s V.M. využiť ma zlepšenie sveta okolo nás, tie su na nezaplatenie a je nutné pochopit, že V.M. bude mat tento rok 80 rokov….Uz je čas isť si po rozumy vo veľkom, celkovom obraze, detaily, ako tento, sa nasledne vyriesia same od seba

        Liked by 4 people

      • V tom prípade je to zlé programovanie, ak nás umiestňuje do role bezbranných detí.

        Nehovoriac o tom, že pred pár dňami gezovali ministra zahraničia, že použili dieťa v grafike k vojenskej dohode.
        Toto mi vadí, tieto školácke chyby a zbytočné nabiehanie na vidly. V grafickom dizajne je to mor. Ako keď dáš opici granát, daj mladému Photoshop a urobí toto.

        Liked by 3 people

  4. Ten Blaha s tým symbolom.
    Myslím, že sa opičí po Trumpovi. Alebo po revolucionároch ako Gevara. Neviem to meno správne napísať. Ale
    myslím, že len toto … a ďakujem z celého srdca za Vašu prácu. Veľa dobrého želám.

    Páči sa mi

    • Ak by to bolo “opičenie” pan Blaha by mal okamžite zložit mandát a odisť zo všetkých funkcií vo verejnom živote a hlavne z riadiacich funkcií v smere.

      Che Guevara bol revolucionár, ktorý po uspešnej revolúcii na Kube šiel robit revolúciu do Južnej Ameriky, kde ho chytila CIA a bol po par dnoch popraveny.
      O páne Blahových vyrazoch re: Boľševizmus a spol, obdiv a ucenie sa od sudruha Mao, ako hovorili prvej hlave štátu modernej Číny, ktorý prerábal spoločnosť bohužiaľ veľkou sekerou a nie chirurgickym skalpelom, čo má doteraz v Číne dôsledky, to je niečo, čo ho podľa mňa naozaj diskredituje.
      Symbolizmus je 3tia a 2há priorita, je to časť informacnej vojny a tu sú vidno vyložky sudruha Trockého a jeho permanentnej revolúcie a nie sudruha Stalina a jeho rozvoja spolocnosti, letu do vesmiru a vzniku akademickych mestečiek , atď atď

      Liked by 2 people

  5. Grafici nie su zrovna jadrovi fyzici( bez urazky). Tank sedi ako americky, delo je aj v predlohe natocene dolava.
    Trochu ma zaujal cierny bod na lavom pase tanku na ktory pozera dieta. V predlohe nie je a neverim ze tam je nahodou( nie je to ziadne “ tienovanie”.

    Bud to urobil grafik nevedome a dieta pozera dolava lebo tank( predloha) ma z pohladu dietata delo dolava. Alebo to vsetko do seba zapada. Áe potom je Republika niecim nastrojom.

    Páči sa mi

    • nesiel by som tym smerom, ze republika, ako celok. Ale kazdy grafik urobi to, co mu zadaju, nie to, co chcú. A to je to, ak je nedostatocny obraz zadania, ci grafik chcel vyjadrit aj vlastny nazor… Je chybou to pustit von takto, to ano, otazka je prave na konceptualnu zdatnost toho timu, co to robil. Kazdopadne tato chyba pada na páne Uhrikovu hlavu.

      Páči sa mi

      • konceptuálna zdatnosť družstva okolo projektu “Republika” (je to projekt, nie strana) je zatiaľ, žiaľ, nulová. Vo výsledku je to mnohokrát len “lebofico” naruby. Pripomína to nepodarený scenár z B-éčkového filmu (primeraný však intelektuálnej úrovni slovenského malomeštiaka): ostatní sú horší a zlí, lebo sa nechcú stoj čo stoj spájať s nami! (lebofico). Hoci bez štipky sebareflexie s ohľadom na tie “skvelé” kádre s ešte “skvostnejšou” minulosťou.. odkedy už účel neposväcuje prostriedky?
        reakcie typu: “tak čo potom navrhujete mladý muž?” sú celkom mimo, odporúčam v takom prípade príspevok prečítať ešte raz.

        Liked by 3 people

        • Spoza klavesnice sa plká dobre, horsie je to s realnou pracou, však?. Odkial myslite, ze prisli niektore tie napady, nad ktorymi zajasala cela komunita, no nasledne, bohuzial sa nepridali SMER a spol?
          A béčkový film? projekt? primeraný vsak intelektualnejnurocni alovenskeho malomestiaka?
          No holt pane, čo povedať dalej.

          – hnutie má vybudovaný svoj vlastný informacny kanál – kulturblog
          – hnutie má vlastný informačny portál v tvare inteenetovych novín s nazvom hnutie republika
          – hnutie teraz buduje štruktúry bez akehokoľvek vonkajšieho financovania, ako všetky dalsie strany, co robia malo, alebo nič (napr. SNS S 3%)
          – Napriek tomu dokazali už urobit niekoľko protestov
          – spolu s aktivistami donutili vladu k ustupkom pre deti a na par mesiacov zhodili pre ne handry
          – robia vswtko proti niceniu hor a pozemkov vlastnikov v dedinach na ktore skocili budajovci
          – vydali uz 3 knihy od svetovych lekarov ohľadom plandemie

          Na tu krátku dobu, čo vznikli, tak urobili viac, ako niektoré štandardne strany za poslednych X rokov, bez financovania, bez podpory a budujú regionálne štruktúry, čo nemá väčšina tzv regularnych tzv strán..

          Takze pan marvo, mate velmi slabe mozaikove myslenie, nemyslite? Alebo mi viete horeuvedené vyargumentovať?

          Liked by 1 person

  6. Zdravia ti Jox.
    Využite symbolov nie je vôbec jednoduché. Problém spočíva v chápaní davu. Môžeš ukázať jeden symbol ale dav uvidí len to čo svojím poznaním chápe. Tí ktorí majú hlbšie znalosti symbov a symboliky chápu symbol presne taký aký je. No dav ho chápe tak ako je v danej chvíli propagovaný. Takže čo je lepšie? Použiť správny symbol a symboliku ktorú dav nepochopí alebo použiť hoci aj nesprávnu na docielenie požadovaného informáčného poľa. Zdvihnutá päť je symbol starší ako Trockí a jeho banda. Tento symbol vzdoru je zneužívaný už najmenej storočie. Tento symbol bol a je symbolom vzdoru a odporu proti autorite či moci ktorú odmieta užívateľ symbolu uznať ako oprávnenú autoritu. Dnes už je dosť obtiažne zistiť skutočne pôvodný význam. Navyše rôzne tajné spolky , spoločenstva a združenia si dohodnú rôzne druhy významov pre bežné gestá, pózy. Takže by som využitie gestá zovretí päste aj odpustil ak sú úmysly naozaj také aké sa zdajú byť.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 2 people

    • No a tu ideme do temy, mne tak ľúbivej.

      Ak by použil lebku, bolo by to v poriadku? Veď dav vnima lebku, ako symbol helouvinu, ktorý jenpredsa radostnym dnom pre deti.

      Ak by použil duhocú vlajku, teda vlajku, ktorú roky používali deti, bolo bynto v poriadku, pretože predsa deti maju duhu radi

      A čo tak keby použil svastiku ja viem, ja viem, pouzival ju hitler, ale predsa pred tym ju používali Slovania ako znak slnka. A v indii sa pouziva dodnes.

      No a teraz ku môjmu bodu. Vies, co sa stane, ked sa dievča “nahodí” do superkratkej sukne, da si podväzky, 12ky štekle a silne cervenou farbou si namaľuje ústa?
      Vznikne obraz prostitútky a dievča sa zapojí na egregor prostitucie/rozmnožovania. Nasledne sa slušné dievca môže na druhy deň zobudit v cudzej posteli a nechapat, čo sa vlaatne stalo. Taká je sila egregoroch.

      Black Life Matters je teroristicka organizacia, ktorej masy pouzívaju a nosia prave tento symbol. Je vidiet pôsobenie tohto egregora tým, ako členovia BLM, v minulosti aj normálne žijúci američania sa menia na zvery rabujuce a zapaľujúce. Taká je sila egregora a symbol je priväzujúci článok, pretože človek ho nanseba navliekol dobrovoľne a tym začal naňho tento symbol a nasledne egregor začal pôsobiť.
      Pan Blaha pokracuje v provokaciach staci si pozriet jeho fejzbuk, Joxova manzelka mi vcera poslala screenshot, ako ďalšia ruka hore s päsťou.
      On naozaj asi veri ze je novy Che Guevara. Ten človek má dve deti.

      Šaty robia cloveka, náhrdelniky, symboly, odznaciky, obrazy, ktorymi sa stále pripájame ku egregorom, teda noosfére….

      Ak to Blaha nepochopi, nebudem honuz oslovovať pán v clánkoch. Pretoze ho potom naozaj pán Boh obral o rozlišenie.

      A prečo je to take nebezpečné? Autority dávaju priklady. A priklady nasledne nasleduju ľudia. Videli sme a vidime to v mestach, ako Chicago (Lory Lightfoot) s vyšším poctom vražd ako v Latinskej amerike.

      Blaha je priliš populárny aby vyzýval na toto….

      Liked by 2 people

      • S tým ako Blaha provokuje s tebou plne súhlasím. Aj mne občas príde že to zbytočne preháňa a ťahá to až k extrému. Štýl má kto nie je s nami je proti nám. Po prečítaní tvojho príspevku som sa na to pozrel trochu z iného uhla pohľadu. Naozaj by mal viac zvažovať to ako vystupuje aj aké symboly používa.

        Liked by 2 people

Pridaj komentár