Ticho pred búrkou končí

O EverGrande sa znova začalo písať, konkrétne sa hovorí o tom, že tá ríša skolabuje v dohľadnej dobe. V istom zmysle sa to už stalo, lebo čínska vláda sanuje domácich investorov a na zahraničných zvysoka kašle v úplnom protiklade  medzinárodných t.j. Západom nanútených pravidiel. Toto posúva ratingové agentúry do nepríjemnej situácie, ak oficiálne priznajú farbu, tak môžu povedať zbohom finančného systému, lebo to odstrelí derivátové bubliny a keď teraz nepriznajú, tak síce prídu o dobré meno ale ich klienti majú čas sanovať straty hoci aj tak, že centrálne banky skúpia za nominálnu hodnotu tie dlhopisy.

To znamená dve veci:

EverGrande je síce najznámejší a možno najväčší problém, ale zďaleka nie jediný problém.

Koniec síce oddialili o niekoľko mesiacov, ak dobre rátam a moje zdroje sú presné, tak na máj, ale  aj prehĺbili ostatné problémy, ktoré tak ich končenú záchranu znemožnili.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorým začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

50 thoughts on “Ticho pred búrkou končí

  1. Zaujímavé je aj to, že Fico v posledných dňoch viackrát opakoval, že na Ukrajine žiadna vojna nebude. Dalo by sa to vnímať aj ako odkaz, “vážení, žiaden reset skrz vojnu, vášmu koncu sa nevyhnete”.

    Liked by 11 people

      • Takže je to na tej ceste ako si Ori písal už pred pár mesiacmi….. Pokiaľ viem, nový quantový systém finance už na ceste….
        Prosím, desí má najmä to zotročenie ľudstva, soros stále omiela to svoje…. Ideme správnym smerom, alebo v náš neprospech? Ďakujem za tvoju prácu.

        Liked by 4 people

          • Prosím možná to sem nepatří, ale mám naspořená Eura a nevím kdy je prodat a co s nimi. Jsou z minulosti z jednoho obchodu. Prosím poraďte co dělat. Děkuji moc.

            Páči sa mi

            • niesom financny poradca a netusim o aku sumu sa jedna. Niesom fanusik kryptomien, pretoze to je z mojho pohladu len dalsia FIAT mena zalozena na dovere, ta sa moze vyparit zo dna na den.

              Strieborne mince: ocakava sa tam rast ceny, cize ako poistka proti inflacii to moze byt dobre, ale na druhej strane, stratis vela na DPH, premiu a podobne. Ak by cena nevzrastla dostatocne, tak pri spatnom predaji by si prisla o velku cast penazi. Pozri sa za kolko sa strieborne mince vykupuju a za kolko sa predavaju. Kratkodobo je to asi najhorsia investicia, dlhodobo asi najlepsia. Cena striebra je dlhodobo manipulovana, resp udrziavana v istom rozmedzi, dokedy to tak bude netusim.

              Zlate mince: zlato je zlato, co viac dodat, vyhodou je vysoka cena, tzn ze ti nezabere vela miesta a je lahsie ho presuvat. Na zlate sa neuplatnuje DPH, spatny vykup je celkovo lepsi. Na druhej strane pomer ceny striebra a zlata je cca 80:1, tento pomer by sa mal znizit a teda striebro by malo rast rychlejsie.

              Hotovost: urcite si ponechaj nejaku hotovost doma, v Libanone sa ludia nevedia dostat k svojim peniazom na uctoch, na Cypre bol podobny pripad pocas greckej krizy.

              Nehnutelnosti: urokove sadzby sa dvihaju, ceny caka pokles, ak mas hypo vyplat.

              Akcie, fondy: nic nerastie vecne a korekcia bude zrejme obrovska

              Az dolarovy system na ktorom funguje svet skrachuje, ocakavajme menove reformy, tzn zacneme od nuly ako v CSR v 50tych rokoch.

              Takze na zaver, co sa tyka striebra, to povazujem za formu setrenia, ktora sa bude dedit, tzn necakam, ze striebro zmenim za “peniaze” v dohladnej dobe, bude to pre deti a ich deti.
              Zlato: tu je mozne kratkodobo aj dlhodobo investovat.

              Otazka kde nakupit: pri zlate to je jedno, staci si najst najnizsie ceny u tuzemskych predajcov. U striebra sa uplatnuje DPH a tusim, ze do konca juna sa da este nakupit z Estonska bez. Tu su predajcovia ako celticgold.eu alebo europabullion.com (obrovsky vyber), doprava je drahsia ale oplati sa to uz pri kupe jednej tuby minci. Miestni predajcovia su kvoli DPH drahsi a relativne casto maju na predaj len obmedzeny sortiment.

              Liked by 2 people

      • oracle911 Čvarga musí ísť podľa notičiek svojho panička. Až po posledného ich dychu. A oni to veľmi dobre vedia. Ale ako hovorí Yvetka Richtaříková… Buď ich čaká koniec bez hrúzy, alebo hrôza bez konca.
        Pániček ich použije a “zlikviduje”.

        Liked by 1 person

    • Fico asi na predposlednej tlačovke povedal, poviem to obrazne, že voľby budú čoskoro. A povedal to takto akoby mal časový plán udalostí, ktoré sa stanú a ako sa stanú. No a podľa toho aj jedná. Ukrajina je len prostriedok na dosiahnutie iných cieľov. Cez Ukrajinu sa likviduje súčasné spoločenské a politické zriadenie sveta.
      Čo sa týka Číny. Celá Čína je jedná veľká bublina. Ekonomické ukazovatele sú zmesou veľmi upravenej ekonomickej reality a priania aby to tak bolo. Provinčné vlády sú buď v bankrote alebo tesne pred bankrotom a musia prijímať tvrdé úsporné opatrenia. Takisto vnútorný a vonkajší dlh Číny je obrovský. Priemyselná inflácia je tam tiež ako v USA okolo 25% a bežná inflácia sa ani nedá zistiť. Výška HDP je taktisto otázna a vysoko (ako aj v USA) nadsadená. Čína a USA sú tak previazané, že problémy jedného sa odrazia na problémoch druhého. Ak zbankrotuje USA, Čína dopadne rovnako.

      Ak sa nemýlim, tak Putin sa vyjadril v tom zmysle, že kapitalizmus svoj potenciál už vyčerpal a je prakticky mŕtvy. No a to sa teraz deje. Sme v bode kde staré končí a začína nové.

      Liked by 12 people

    • Fico na tlačovkách hovorí k ľuďom a dáva im informácie. Médiá sú len komparz, ktoré sa svojimi otázkami, ktoré mu kladú, diskvalifikujú stále viac a viac. A naša vládna “elita” koná tak, ako bola na svoju rolu pripravovaná dlhú dobu. Vzhľadom na svoje “schopnosti” nevedia a asi nemôžu inak konať, preto boli pre túto rolu vybraní …

      Liked by 13 people

  2. Díky Ori za článek. Že je situace na trzích pováženou a chystá se něco velkého, víme tak nějak od loňska, možná předloňska. Jen bych asi na Tvém místě přestal uvádět nějaké termíny a data, protože si vzpomínám, že loni Ti to moc nevycházelo a je pak škoda, když Ti to dá někdo tzv. sežrat v diskuzi. Takže kdybych byl na Tvém místě, na data bych se vykašlal, je to ošemetné a když to nevyjde, můžeš být označován za dezinformátora a klamára. Myslím, že by stačilo napsat, že je možné, že by během tolika a tolika měsíců MOHLO nastat to a tamto. Ale nechci Ti radit, je to Tvůj blog. 🙂 Ať se daří… PS: Co si osobně myslíš o investování do akcií ETF např. do SaP500 v této době? Má smysl do toho jít? Silně o tom uvažuji jako rozšíření portfolia. Díky

    Liked by 2 people

    • Nezdá sa vám všetkým že keď nastúpila éra digitalizácie a počítačov sme všetci ovládaní tak ako oni chcú či sa nám to páči alebo nie. Jeden príklad v podvedomí myslím na niečo a v zápätí to mi časom vyskočí na YouTube. Vám sa toto ešte nestalo??? Ako hovorím už dávno všetko ide podľa plánu…toto je môj názor.☀️

      Liked by 2 people

      • V tom priklade, co davas ide skor o nevedome zhmotnovanie myslienok. Deje sa to napriklad aj tak, ze ked na niekoho z minulosti myslis, zrazu ho po rokoch stretnes “nahodou” na ulici…
        Tym ale nepopieram, ze na pozadi nasich akcii na internete nebezi umela inteligencia, ktora vsetky data zbiera, vyhodnocuje, monetizuje a na zaklade analyz ovplyvnuje zobrazovany obsah.
        Keby sme si myslienky zhmotnovali vedome, bol by tu raj na Zemi…

        Páči sa mi

      • To neni to, ako funguje digilizacia. To je o tom, aby si pochopil a samozrejme kazdy z nas, aku silu ma tvoja mysel. Mozog je bio-pocitac. Preto je to dookola omielana tema storocie za storocim, ze myslienky maju silu. Mnohi, ktori su v alternativnych blogoch si ani len neuvedomuju, ze ked pisu temy ohladne vojny a nejakych akoze proroctiev co pachaju a co privolavaju.

        Liked by 1 person

      • Skôr to vidím na našu intuíciu ….. aj to , čo píše Neo a pozor na to, čo si myslíme a prajeme! Sila slova je tiež veľká vec …. Ale intuícia a premýšľanie o niečom budúcom sú podľa mna 2 rôzne veci….

        Liked by 1 person

        • Zhmotnovanie myslienok sa deje prostrednictvom emocii, ktore tieto myslienky v nas vyvolavaju. Preto sa vacsine ludi zhmotnuju hlavne sracky, pretoze prepadnut starchu, nenavisti a pod. je take jednoduche. Iba vedomymi myslienkami je mozne si zhmotnovat nami zelanu realitu. Aj preto je uroven poznania v spolocnosti drzana tak nizko, aby sa preboha nezacali preberat zodpovednost za vlastne zivoty a nezacali sa odpajat od matrixu

          Liked by 1 person

    • David, ak urobím predpoveď dnes, tak môže byť iná, ako predpoveď týkajúcu sa toho istého urobená o mesiac. Pretože za ten mesiac sa zmenili vstupné podmienky. Tie sa môžu zmeniť aj na základe zverejnenej predpovede. Vyslovením predpovede ovplyvňujem samotnú vec, ktorej sa predpoveď týka. Predpoveď je niečo dynamické, čo sa v čase mení. Nie je to niečo absolútne, čo sa musí stať. Takže skôr by som doporučoval tým, čo niekomu chcú “niečo nechať zožrať v diskusii”, aby sa snažili pochopiť podstatu predpovede.

      Liked by 2 people

  3. Ja si hovorím, že covid šialenstvo nie je moja realita. Moja realita je pokoj,láska a priateľstvo. Nikto po mne nechce ten ich covid pas. Každý deň si to vyzualizujem a funguje. Včera som bola v čínskej reštaurácii. Nikto ma nekontroloval. Všetkých, čo prišli po mne áno. Žijem si pokojne.

    Liked by 6 people

  4. ………..a nakoniec popolvar oslobodil princeznu a s nou ziskal polovicu kralovstva. A ked sa ukazak ako dobry kral, tak potom dostal cele kralovstvo………

    popol-var ……….kto vari popol, bada, hlada elixir zivota atd……alchymista
    princezna………poznanie, informacie, vedenie o veciach naokolo

    tak mu bude, co to jasne, ukazane a umoznene s tohto zazracneho Stvotenia a ked ustoji zotpovednost, ktora mu bola dana s tymto poznanim, tak mu bude este pridane…..

    ……………Pravda Nas oslobodi……………
    a moze Vam niekto potom nieco zobrat……….kralicia nora vie ist riadne hlboko-vysoko ?

    A ak sa vedome PODAKUJEME za mier, mudrost, pokoj, hojnost, radost atd……..Tomu, co to tu Vsetko STVORIL………co sme vyjadrili…………ze uz to mame, lebo uz za to dakujeme……

    ………rovnake pritahuje rovnake…………tak uz zime vedomejsie a vedome……..

    Liked by 3 people

    • 3, 6, 12 hlavy draci – nase hala-bala myslienky, ktore potrebujeme osekat, usmernit, a b byt zotpovedny a v prvom rade voci sebe. Je to cesta po ktorej kracame vsetci spolocne a zaroven aj sami za seba.

      Budeme si napomocni, kto bude o pomoc naozaj stat a prilozi ruku k dielu. Skladame informacie do mozaiky zivota a ak to niekoho oslovi a pomoze mu to v zivote, tak to cloveka potesi.

      Stojime na pleciach inych, za co im patri srdecna vdaka a nastavime nase plecia pre dalsich, ktori sa na postavia ak budu sami chciet………

      Veci sa budu diat, aj ticho pred burkou, aj samotna burka, sa da zvladnut roznymi sposobmi. A ak clovek hlada, cita, vzdelava sa a nasledne porozumie, tak vie konat zotpovedne. A ak k tomu prida klud a rozvahu, tak to moze posluzit k spolocnemu snazeniu a vysledku. K comu prispieva aj tento blog s jeho autorom, spolu autormi a prispievatelmi.

      V burke mozem byt aj v strese, ale ten neni napomocny. V situacii, kde je okolo Vas kopec ludi s roznymi zraneniami az po tie fatalne, autobus s detmi…………tam je nutne aby clovek VEDEL a bol KLUDNY, POKOJNY a ROZVAZNY. To mi potvrdili viaceri prezivsi, ze to citili a bolo im to velmi napomocne. Pokial boli pri vedomi, tak citili pevnost, pokoj, rozvahu a prestali sa bat. A to je zaklad k prezitiu a aj k zitiu v inej kvalite.

      Neni nahoda, ze sa neustale pouziva ako najvacsia sila k ovladaniu ludi strach. A na strach tu mame skvele antidotum-poznanie.

      Dakujem Vam pani, ze sirite poznanie, rozvahu, klud, vysvetlujete a mate trpezlivost……………nakolko asi ideme do turbolentneho obdobia-prve dejstvo, ale ake bude, to mozeme ovplyvnit a ako to budeme prezivat, tak to tiez.

      Lebo az sa Nas raz pan Smrtka opyta…….. tak tam nebude moznost vyhovarat sa na trnavcana, pezincanku alebo kohokolvek………….tam bude stat sami za seba pre sebou……….

      Za ludmi, ktori sa snazia udrzat mier v nasich koncinach, stoji kopec dalsich ktorich nevidime a je ich dost, spolupracuju………..a maju poznanie. A vidia…………vselico……….a vidia aj Nas. Spolupracujme aj my……..temer nic to nestoji, spolupracujme Svojimi srdecnymi myslienkami………..skrotme a osekajme tych divokych drakov v nasich mysliach a stanme sa popolvarmi……………lebo jeden je malo……………………………..a mozno si to kralovstvo uzijeme………….

      Páči sa mi

  5. Prepáčte, neviem dať odkaz/staršia generácia/ PC nie je moja silná stránka. /Dráčik dal stanovisko, že nesúhlasí so zmluvou s USA. Alibizmus!!! V decembri môjho muža nepustili kúpiť hračku pre našeho vnuka,neočkovaný. Naraz sa hrajú na patriotov.

    Liked by 3 people

    • Veľa ľudí na oboch stranách si zatiaľ nedokáže prepájať veci a reakcie. Kolegovia sa čudujú, že chorí sú dnes len zaočkovaní. Rovnako tak si majiteľ Dráčika nemusí uvedomovať, že zmluva a covid sú spojené nádoby.

      Treba do toho pripočítať aj ďalšie faktory. Ak pracujete s vystrašenými predavačkami, tak nemáte veľa možností, ako ich usmerniť na nefašistickú cestu. Poznám vedúcich, ktorí sa snažia takto korčuľovať a každý deň riskujú udanie od podriadených. Nesúďme hneď.

      Liked by 2 people

Pridaj komentár