Základňa a Slovenská republika

Kto z Vás, Husákových detí, ale aj staršej a možno aj mladšej generácie, by nepoznal spisovateľa Isaaca Asimova,, jeho knihu Ja robot, knihy o robotovi Daneelovi R. Oliwavovi a Eliášovi Baleym, ako aj sériu s názvom Základňa.

Pre dnešok Vám pripomeniem v hrubých črtách matricu z knihy Základňa a to, ako von z tej našej situácie, v ktorej sa nachádza Slovenská republika dnes.

Galaktická ríša sa otriasala v základoch. Na planétku, prakticky bez zdrojov poslali vedcov, vytvárať najväčšiu encyklopédiu všetkých znalostí Galaktickej ríše. No Dr. Harry Seldon vlastne zasial semienko nádeje, malý národ vedcov planétky Terminus, ktorý mal byť budúca nádej novej ríše a preklenutia obdobia chaosu vo vesmíre vypočítaného psychohistóriou na 30 000 rokov a jeho eventuálne skrátenie, len za 1000 rokov.

Taká bola situácia v knihe, paralela s dnešnými časmi, ehm, no veď poďme ďalej.

Terminus sa rozvijal technologicky, nemal tam len montovne pristrojov, ale aj vedcov a zachoval si jadrovú elektráreň, pokiaľ okolité planéty sa vracali späť ku fosílnym palivám, alebo iným zdrojom energie. No jedného dňa nastala na periférii Galaktickej ríše mela a bývalé prefektúry a planetárne systémy sa začali medzi sebou klbčit, zabíjať sa, ničiť si obchod, no planétka Terminus so všetkými udržiavala vzťahy a hlavne pomáhala im technologicky. Opravovala, radila, vyrábala a hlavne netrčala…

Naozaj sa Vám to nezdá povedomé? Vratane jedrovych elektrární? Teda až na fakt, že Slovensko nemá (zatiaľ) Salvora Hardina, starostu Terminu, ale jedného veľkohubého predajcu vodky a miesto poručeneckej rady Terminu, má Slovensko Fionu, Matelka, Šulina, Veronu, Kolíka a multiotecka. Inak ich podobnost s poručeneckou radou Terminu je čisto náhodná tiež…No a čo sa stalo potom.

Jedného dňa na Terminus priletel veľvyslanec Anakreonského kráľovstva jeho excelencia Anselm haut Rodric, ktorý navrhol najskôr, že bude Anacreon ochraňovať planétku Terminus a samozrejme tam zriadi vojenskú základňu. A Terminus im bude platiť drahými kovmi a výrobkami. Ako Slovenská republika má platiť prevádzkovanie iných, ehm základní, sumou odhadovanou na 550 milionov Eur za 11 rokov. Salvor Hardin sa svojho casu len usmial, či to chce pán veľvyslanec v zemiakoch alebo ovciach, keďže najcennejší kov Terminu bola oceľ…

Nakoniec dal Anacreon Terminu ultimátum 3 mesiace. Následne pristáli lode, prišli vojaci, zriadili základne…. Tu by príbeh skončil, nebyť jedného zaujímavého aspektu.

Anacreon bol len jeden z hegemónov v sektore, dalšimi boli Smyrno a Loris. Štvrtým bolo, v knihe veľmi malo spominané kráľovstvo Konom-Daribow. A všetci vedeli, že Terminus má vedcov, má výrobné kapacity a je kľúčom ku sektoru. Preto 3 kráľovstvá prinútili Anacreon odísť z Terminu a Terminus sa stal neutrálnym a zároveň začal vytvárať najskôr náboženstvo a neskôr obchod s atómovými výrobkami , ktoré postupne dostali následne planéty, prijimateľov, do… Ale to, je už iný príbeh.

Základňa na Slovensku bude. Sily Spojených štátov tu budú a budú tu demonštrovať svoju nadradenosť nad zvrchovanosťou a suverenitou Slovenskej republiky. Dočasne.

Našou, Slovenskou odpoveďou, bude musieť byť na vyriešenie tejto seldonovej krízy nasledovné:

SMER pozval na protest pred NRSR všetkých vymenoval opozíciu vrátane Uhrikovcov. Milan, verim, že natiahnutú ruku vezmes do svojej, náznaky sú tu a podľa mojoch info bol na Vás protest oficialne pozvany aj SMER. Výborne obom.

– Všetci, čo chcú zmenu prídu na tento konkrétny protest pred NRSR. A strany na to vyzvú, spojené do jednej informačnej línie. Nie kvôli tým v NRSR, vo vláde Slovenskej republiky či rezidentke Čaputovej, ale kvôli….

Sergej Lavrov nám podal ruku zaslal cez jeho excelenciu veľvyslanca RF nótu korčokovi, ako mieni Vláda Slovenskej republiky dodrziavať dohodu z Astany s princípom nezvyšovania vlastnej bezpečnosti (tzv. obranná dohoda s SŠA) na úkor bezpecnosti iných štátov (RF, Bieloruska a štatov ODKB, teda tých, co zasiahli a pomohli stabilizovať Kazachstan)

– Ak prejavia občania nevôľu nad Základnami SŠA, politici otvorene vyzvú na pomoc ine veľmoci a za tymto vyhlásením budú stáť ľudia, napríklad aj petíciou na začiatok referenda, môže sa stať, že Ruská federácia a Čína upozornia na tento nezákonný stav a jeho netolerovanie SŠA a požiadajú SŠA o nápravu v medziach medzinárodných dohôd.

Ako starosta Terminu Salvor Hardin správne povedal v knihe, nech si priletia, nezostanú ani 6 mesiacov.

Matrica je postavená, vítam okupantov a chcem pripomenúť, že čas Vám beži bojs end gŕls z jú es ej.

Jox

P.S. tu je kniha vo formáte epub na stiahnutie od neznámeho dobrodinca

49 thoughts on “Základňa a Slovenská republika

          • Afganistan. Kmeňove vojny, popravy na uliciach, ženy mimo verejne funkcie, viac ako 30% obyvateľstva stále na drogách (bola strategia, narkoman pracuje za davku a jedlo), trestanie žien hromadnym znasilňovaním….A tí, ktorínkolaborovali boli ako potkany nahnaní na jedno miesto a koho neodviezli, toho chytil taliban.
            Videlnsom popravu ich byvaleho armadnwho veliteľa. Zaviazaný handrami a rozstrieľali ho niekoľkými automatni.
            Ďalšieho obesili tak, ze lano priviazali na lyže vetuľnika a lietali nad kábulom….

            O afganistane radšej bez toho chichichi, ten útek, resp. presun sil do Turecka pre operaciu v Kazachstane a Tadžikistane, bol presne ten typ zverstva, za ktoré sa modlim, aby už ľudstvo nerobilo…
            Stalo sa tam to, čo u nás, no hlavne v Čechách po vojne…

            Liked by 4 people

            • Jox ospravedlňujem sa. Nemyslela som to v zlom úmysle. Viem, že tí ktorí sa chytali tých podvozkov, tak boli kolaboranti a to čo sa dialo v Afganistane a im podobných krajinách bolo zverstvo. Len som si to tak predstavila, žeby sa niečo udialo, velitelia by ušli ako prví a na svojich cínových vojačkov by sa vykašľali (aby si zachránili kožu). Američania boli vždy zbabelci. Obzvlášť ich armáda je súbor gayov, pedofilov a inak psychicky narušených jedincov. Čítala som nejaké články, že po “návštevách” rôznych krajín americkými “osloboditeľmi” vojaci mali doživotné traumy. Museli brať lieky, navštevovali psychológov, psychiatrov, alebo si vzali život. No, toť karma za ich hlúpe životné rozhodnutia. Bohužiaľ.

              Páči sa mi

              • Nemusíš sa ospravedlnovať, bol to nazor, ja len davam pohľad zo strany, pretoze to bolo strasne, co tam nechali a akonich “pániček” potrestal… Co spominaš, PTSD je strašná vec. A mám od človeka, ktory takto prisiel o syna a dlhe roky pomaha veteranom, ze veľa krat to neodhalia a nasledne pachaju veterani samovraždy.
                Inak prvu znamy psychiatricku kliniku mali uz rimske légie. A Rusi po vojne svojich nepušťali ku rodinám. Na to služil “kulturny dom” na dedinach. Tam sa stretli vojaci a dedovia z dediny. A jedli, pili (nie alkohol) a spievali a rozpravali o zažitkoch. A dedovia ich nepustili ku rodinám, pokiaľ neuvideli, že muž už nemá v ociach smrť. Post traumatický stresovy syndróm je naozaj strašný. Preto som rad, ze americania uz nebudú hegemoni, znicilo to strasne veľa ľudí, rodín a zivotov

                Liked by 5 people

    • Ak viem, majú čas do 18.2. splatiť 3 miliardy dollars baby , ak nie rodinka ,,úžasných”(kameňospoločníkov) skrachuje…. Vŕta mi však celé dni v hlave: “ak nepriateľ robí chyby, netreba ho rušiť” ( odkaz na našich naďkov,rezitentiek, či ďalších pročkov..) am i right or am i right……?

      Liked by 2 people

    • Ori ani jedno ani druhé. Len hovorím, že v matrici zakladňa, Anacreonské kráľovstvo vypadlo z Terminu za 6 mesiacov po pristaní prvej lode okupantov. Popisujem matricu. No diplomatické nóty RF europe a Slovenskej vlade, prevelenie schopnej Trumpovej veľvyslankyne na Ukrajinu, keďže tam sa teraz plnou parou straca riadenie kreatúr, a nevôľa obyvateľov voči zakladniam na Slovenskom našom, území, to všetko minimalne hovorí o veľkej amplitúde, ktorá lieta v rezonátore riadenia. No netrufnem si odhadnúť, koľko to bude trvať

      Liked by 2 people

    • ori, trocha spomaľ, prebiehajúce procesy neurýchliš, zvlášť, ak agenda, ktorá sa nimi rieši, je veľmi rozsiahla. Ešte stále, a nielen u nás, je príliš veľa jedincov, ktorí radšej umrú v lži s USA, než by mali žiť v pravde s Ruskom.
      Matrica a analógia so Slovenským štátom: J.Tiso sa stal prezidentom v roku 1939, Z.Čaputová v roku 2019. Slovenský štát poslal slovenských vojakov na východný front, Čaputová ich posiela do Lotyšska na zdržiavanie Ruska teraz, a myslím si, že už v minulom roku tam boli na cvičeniach NATO.
      Takže sme analogicky cca v roku 1942. Je možnosť určitého urýchlenia, no zásadné zmeny u nás skôr ako koncom tohto roku neočakávam. Sledoval by som skôr vo vzťahu k nám vývoj na Ukrajine, než v USA. Vývoj v USA sa prejaví v zákulisí, no do viditeľnej zmeny sa pretaví najskôr až v dôsledku udalostí na Ukrajine.
      Preto súhlasím s názorom Joxa, že USA základne tu budú, a budú tu tak dlho, pokiaľ sa nevyrieši Ukrajina.
      Politikov v opozícii nechajme pracovať a my na miestnych úrovniach riešme svoju agendu: národ, ľudia, ak chcú prežiť, musia začať konať tam, kde sú, presne v duchu “mysli globálne a konaj lokálne”, a nesmú čakať na spásu od niekoho iného. Záchrana topiacich sa je v rukách ich samotných.
      Tvrdo zvažovať čo a kde nakupovať: prioritu má slovenský výrobca, ideálne ak to kúpim aj u slovenského predajcu.
      Na jeseň sú komunálne voľby – príležitosť pre nás vybudovať komunálnu základňu pre následné zmeny aj na parlamentnej úrovni. Stať sa miestnym poslancom je minimum prejavu občianskej zodpovednosti tých, čo chcú zmenu v duchu KSB.

      Liked by 3 people

        • Oracle nemohol by si spracovať samostatný článok vo veci nového svetového poriadku. To.jest že ľuďom zoberú všetok majetok a ľudia nebudú vlastniť nič. Všetok majetok bude vlastniť len veľmi malá skupinka ľudí ktorí budú mať neobmedzenú moc. Ďakujem

          Páči sa mi

      • Popolvar zase dobrý komentár rozumný a výstižný. Keď sme zvládli okupačné vojská v minulosti tak ich zvládneme aj teraz. Len s tým rozdielom že terajší okupanti budú vyhnaní zo Slovenska ruskou armádou. Rusov budeme vítať ako osloboditeľov. To je môj názor….☀️

        Liked by 1 person

        • netrúfam si povedať, či to bude ruská armáda, a či vôbec nejaká…, môže to byť jednoducho len odchod, stiahnutie sa ako z Afganistanu.
          No, čo si trúfam povedať, je potvrdenie príslovia v praxi: Ak národ nechce živiť vlastnú armádu, bude živiť cudziu!
          Preto prvým z krokov novej vlády musí byť jednoznačne zavedenie povinnej vojenskej služby, no už s obsahom a náplňou primeranými dobe. Niečo v podobe, ako som navrhoval v jednej časti v sérii článkov Za právne a sociálne spravodlivý štát.
          A je tu ešte jeden, nie menej dôležitý aspekt, dobre vyjadrený vo filmovej sérii “Chlapci a chlapi”.

          Liked by 5 people

  1. Mám ťažký pocit,že juesei tu majú prísť práve proti nám , ľuďom, ktorých sa čvarga bojí…resp.očakávajú určité situácie,ktoré by proti vlastným ľuďom slov.vojaci nedali…. Dúfam,že sa mýlim…..

    Liked by 5 people

    • Tiež mám ten pocit. Prídu sem, aby chránili túto garnitúru a zasahovali v prípade nepokojov, ktoré ja očakávam na jeseň. Podľa mňa môžme očakávať od našej vládnucej čvargy ešte väčšiu aroganciu a agresivitu.

      Tým, že sa globálny reset rozpadol na niekoľko menších resetov s rôznou mierou realizácie, toto môže byť forma pokračovania, ale už násilného.

      A nezabudni, že máme jednu z najnižších zaočkovaností v Európe. Takže močiar má na nás ťažké srdce.

      Dokonca som pár mesiacov dozadu videl video, že by vojaci mohli byť použitý na fyzickú likvidáciu neočkovaných.

      Páči sa mi

  2. Mám ťažký pocit,že juesei tu majú prísť práve proti nám , ľuďom, ktorých sa čvarga bojí…resp.očakávajú určité situácie,ktoré by proti vlastným ľuďom slov.vojaci nedali…. Dúfam,že sa mýlim….. samozrejme okrem iného…. Územie atď…

    Páči sa mi

    • Myslím, že pravda bude niekde v strede. Naše vládne “hviezdy” asi čakajú, že ich USA vojská ochránia pred spravodlivosťou, ktorá určite za chvíľu príde. Ale ak sem niekto z nich príde, záleží na tom, kto. Lebo aj USA armáda ma viacero frakcií a v súčasnosti prebieha pád USA rovnako, ako padol ZSSR v 1990. Takže sa môže stať, že sem príde tá frakcia, ktorá bude mať za úlohu odstrániť lokajov starých USA.

      Páči sa mi

  3. Jox, FANTASTICKY napísané !!! Veľká vďaka !!! Bude to náročné, ale myslím, že to dáme. 🙂
    Astrologička Tatiana Micić to na tento rok zhrnula celkom dobre.
    30.1.2022 ÚNOR 2022 – sebepotvrzení / skutečná svoboda / obrácení Tao
    1. února 2022 novoluní ve Vodnáři. Úplněk 16.2. ve Lvu, Venuše v konjunkci s Marsem v Kozorohu. 4.2.2022 konjunkce Slunce a Saturnu – síla vědomí, vědomí bude silnější než nevědomí. Novoluní v únoru vyvine určitou energii, která vyvrcholí během Úplňku ve Vodnáři v srpnu. Co je to za energii? Setkání Slunce a Měsíce 1. února probíhá na stupni, kterému v některých školách říkají “ozbrojený válečník”, někdy také nazývaný “sebepotvrzení”. Úplněk v srpnu bude na 19. stupni Vodnáře, který je označený jako “velká želva”, čímž vyznačuje předvídatelnost a opatrnost.
    Do dubna bude větší tlak na lidi. (očkovanie).
    Vždy se vše mění ve svůj protipól. Liberalismus se změnil v totalitu.
    Rusko nyní tvoří tzv. ruský svět a mnozí budou pozváni, aby byli součástí tohoto světa, který možná nebude ideální. Ale bude rozhodně humánnější než západní svět (vláda korporací – Imperialismus). Samotné Rusko bude překvapeno příležitostmi, které bude mít. Američané budou muset v současném konfliktu ustoupit.
    Vodnářské národy (pasivní, pomalé, jsou to národy prostoru, nikoliv času, jsou početné a žijí v souladu s ženským principem, neválčí, pro západ byli tyto národy chápány jako zdroje) jsou jižní a východní Slované a národy Asie. Vodnářské národy umí čekat.
    Moiry (“předou nit osudu”, u nás sudičky) označují zákon, který působí z vyšších sfér existence (jsou i nad samotnými planetami), podobně jako TAO, které tíhne k rovnováze (pokud zasáhne člověk, tak potom vše vrací do rovnováhy). Tento zákon působí ve velkých časových úsecích.
    Saturn ve Vodnáři byl od roku 1991 do začátku roku 1994. Rozpadlo se Československo, Sovětský svaz (bývalé sovětské republiky mají Saturna ve Vodnáři, proto vznikly v tomto období) a Jugoslávie. Teď se Saturn vrací a testuje udržitelnost.
    Nyní se odehrává návrat Pluta a to cítí Amerika ve svém horoskopu. Končí jedno období, které začalo v 70 letech 19. století. Kolonialisté a globalisté chtějí starý scénář, rozděl a panuj. Nastal čas uspořádávat svět jiným způsobem. Rusko vzdoruje Ukrajinskému Majdanu, neutočí a nebude útočit a řešit to silou. Vodnářské národy umí čekat, kolonizátoři jsou ti, co spěchají, protože jsou ponechané bez zdrojů u ž nyní a do budoucna může být ještě hůře. Mentalita kolonizátorů je brát stále více a více, mluví o rozvoji a progresivitě, efektivitě atd., neumí se zastavit.
    Už se nemusíme vyvíjet, nyní je organizační princip strukturální (tvoří se nová struktura vlády) a není progresivní (progresivistický). Chtějí aby východní národy byli pod vlivem globalistů. Důležité je je pochopit, na kterou stranu se postavit. bude se to rozhodovat v nejbližších letech.
    Ve Vodnáři vládne Uran a to je důvod proč je únor měsícem revolucí. Nyní je Uran ve špatném postavení, je v Býku a žádná revoluce nebude, může být jen vnitřní a protesty budou ještě dlouho v nadcházejících měsících. Pokud se sejdou v čase a na správném místě, tak to bude bod zlomu.
    Může vidět konec nějaké královské rodiny. Díky Neptunu v Rybách s toho hodně tají.

    A astrológ Jiří Kubík napísal o Slovensku toto …
    Slovensko, společenské napětí vyvrcholí v letech 2022-2023 (zažijí natvrdo dopady ekonomické krize), mohou být předčasné volby a polický rozstřel (Jiří Kubík).

    Liked by 5 people

  4. Spätné upozornenie: Asimova Základňa a Slovenská republika. Predikcia vývoja pobytu okupačných vojsk | Začas

    • nikdy som ju nevidel, ale za to presne viem vo svojej fantázii, ako vyzera harry seldon, Seff Sermak či Gladia Dellmarová, Daneel a Eliáš Baley, čo Falloma 🙂
      Jedine, co som doteraz nevytvoril akonkompletny obraz v mysli je Vzdialena hviezda. Pretoze ta loď z vesmirneho letového tvaru nedava zmysel mat ju pretiahnutú, ako šíp. No čo uz ja viem o skokoch v hyperpriestore…

      Páči sa mi

    • vdaka za poucne a povzbudive video, dava to nadej na mierovu buducnost 🙂
      ale aj tak by ma zaujimalo, co by sa stalo s civilnymi lietadlami, ktore by v okamihu spustenia plosneho pulzu boli v tom case vo vzduchu v dosahu ucinku K3… asi by popadali na zem ako hnile hrusky, bohuzial aj s ludmi na palube

      Páči sa mi

  5. Pozdravujem. Mne to skôr pripadá, ako keby močiar opustil “neperspektívne” projekty, ako Afganistan a preskupuje sily na aktívny a “perspektívny” projekt Ukrajina, pri ktorom dokáže vyvolať veľký konflikt v Európe za pomoci všetkých svojich nástrojov, podpindosov, médií a všetkých doterajších svojich “investícií” do zradcovských vlád v strednej, postkomunistickej Európe…. Teda si je z môjho pohľadu istý, že dokáže za týchto podmienok uspieť a preto vkladá všetko na jednu kartu… Buď dokáže vyvolať občiansku vojnu v Rusku, alebo zapáliť veľký konflikt v Európe… Cieľ? Záchrana projektu Pax Americana a svojej hegemónie vo svete…. Je to možné, z môjho pohľadu, vysledovať z organizácie koordinovaného úderu kolektívneho Západu na všetkých prioritách proti Ruskej federácií v posledných dňoch…

    Páči sa mi

Pridaj komentár