Správy a články zo sveta

Podľa prieskumu NASDAQ väčšina finančných poradcov odporúča nakúpiť Bitcoin, vyzerá to ako príprava na najbližší prepad, lenže podľa aspoň tretiny Nigérijcov BTC je bezpečná investícia (bezpečnejšia ako miestna mena či burza) a len pripomínam, že BTC je v Rusku legalizovaná a podľa možno už schváleného návrhu sa dá za neho kúpiť aj ropu a plyn. Lenže po tomto prepade po ktorom boháči budú chcieť nakúpiť BTC a ostatné kryptomeny, následne hyperinflácia sa prejaví a katapultuje trhy do stratosféry.

Pozsár tvrdí, že nebude ďalší Bretton Woods 3 a to napriek tomu, že komoditné meny sú na vzostupe. Pozsár v istom zmysle má pravdu, nebude tu jedna rezervná mena a de facto nikto to nebude vydávať rezervnú menu.

“Go woke, go broke” (staň sa woke, skrachuješ) platí resp. ste slniečkárom len do tej doby kým nemusíte vysporiadať s dopadmi a tu sú dve veci, ktoré mi dávajú za pravdu:

  • Texas posiela ilegálnych imigrantov autobusmi do Washington DC (článok).
  • Los Angeles vôli slniečkárom sa stal doslova neobývateľným, ale boháči podporovali slniečkárstvo len do tej doby, kým sa do bohatých štvrtí nedostali pouličný zločinci a nezačali s krádežami a prepadmi (článok).

Močiarno-ruský konflikt sa graduje:

  • Francúzsky novinár uviedol, že ukrajinskej armáde velia americký dôstojníci, toto nielen dáva nejaký kredit správam o zajatom americkom generálovi, ale aj obkľúčeným generálom NATO (Brit, Francúz, Nemec) v Mariopole a keď ich zajatie ozvučia Rusi, tak Le Pen de facto vyhrala voľby.
  • Švédi a Fíni sa rozhodli spáchať samovraždu, lebo ich politické špičky sa rozhodli pripojiť k NATO (čo určite nie je z ich hlavy) s tým, že Rusko oznámilo, že na pobrežie Baltického mora v tomto prípade umiestia atómové rakety.

Ďalšie správy:

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

67 thoughts on “Správy a články zo sveta

  1. A popritom všetkom robia Číňania v Šanghaji niečo, čoho podstatu zistíme asi až neskôr. Čelia útoku novou biologickou zbraňou? Robia “veľké jarné upratovanie”, alebo kombinácia oboch? Veci sa dejú.

    Páči sa mi

  2. Naozaj sa začínam baviť na rastúcom a všetkými podporovanom raste BTC. Keď že nemôžem zverejniť zdroj, poviem niečo jeho ústami. BTC je nástroj EX zločincov. Čím viac budete hľadať zdroje na Google o BTC, tým viac sa dopracujete k informáciám o jeho rozkvete a ceste do budúcna. Poradím vám , počkajte si na nejakú exkluzívnu správu z Bloombergu o nákupe významných celebrít tejto kryptomeny a som presvedčený, že to bude prvý impulz kedy BTC výrazne oslabí. Som iba hlúpy Slovák, tak to berte ako konšpiráciu. Ako dlho trvá, kým sa konšpirácie stávajú skutočnosťou ?

    Páči sa mi

    • Prvá vec je, že už ma unavuje “BTC je nástroj zločincov”, je to také tendenčné tvrdenie, ako “US$ je nástroj zločincov” a ešte raz to urobíš, tak ten príspevok zmažem bez pardonu a za opakované porušenie dostaneš ban na trvalo.
      Druhá vec je, že po tom, čo si pozabával zamysli nad tým, že čo urobí hyperinflácia s cenami kryptomien, a zabudni na Bloomberg, ten bude posledný, kto ti oznámi hyperinfláciu, alebo počkaj na to ako to robí správny hlúpi Slovak ako si ty (sám si sa tak otituloval, tak to nie je urážka).

      Liked by 2 people

      • Asi bude najlepšie, keď ma zablokuješ, aby si mal pokoj v duši a šiel si tú svoju bitcoinovú. Dávaš na verejnosť zisky z tohto portálu ? Nemyslím si, že by si to robil. Preto tvoje otázky na percentá zisku, považujem za nekorektné. Moje videá nedávam s chválou svojho zisku, čo si mohol aj menej inteligentný čitateľ všimnúť. Nie, nebudem hrať s tebou túto hru a už nebudem reagovať na tvoje príspevky, nakoľko moje predpovede všetci vedia a neskôr sa o výsledku presvedčia na vlastnej koži. Už ti nebudem stáť v ceste.

        Páči sa mi

        • Investíciou do kryptomien som zarobil presne toľko, koľko som zarobil do investície do striebra. Konkrétne nulu a nemám problém to priznať. A vieš prečo? Z jednoduchého dôvodu:
          Ja NIE som ten “hlúpi Slovák”, ktorý kreslí trendové čiary na grafy a tým pádom neriskujem to, že ma niekto opýta, že koľko som zarobil touto metódou na burze.
          Takže ďakujem pekne, vyfarbil si sa ako pokrytec a tak s tebou aj budem narábať…

          Páči sa mi

  3. na vyhru le penovej sa prilis nespolieham, nie ze by na to nemala, obavam sa falsovania, cakam na to ako dieta na zazrak a ak sa jej to podari sa budem aj primerane radovat, atomove rakety mozu presunut k baltickemu moru ale bez presunu na kubu by to bola len stvrtinova robota, udalosti teraz bezia v rychlom pohybe a tak mozu prist aj zvraty, tie najviac ocakavam v zapadnej propagande, oni maju sice riadne naslapnute ale o to bude ich pad do reality fatalnejsi, rusi dalej plnia svoj plan a najtazsie uz maju za sebou

    Liked by 4 people

      • Krížnik ” Moskva ” , spustený na vodu okolo roku 1979 . Samozrejme bol modernizovaný počas jeho bojovej služby.
        Ukrajinci tvrdia ,že použili dve rakety / zastarané rakety / Neptun . Je to divné , že by ” Moskva ” bola zbitá dvomi starými raketami .
        V deň ,ak Moskva bola atakovaná
        akože zo strany Ukrov , bol viac menej zlikvidovaný odpor VSU a nacbatov Azov v Mariuopole . Do 14.4 sa vzdalo okolo 1350 VSUšnikov . Mariuopol je dosť dôležité mesto pre ukrajinský režim
        s prístavom , aj cez tento prístav prúdi pšenica – kukurica do sveta //
        Liberálny továrišči na pravda.sk zverejnili nedávno info ,že obnova Mariuopola bude stáť okolo 10milard USD , akosi nechcú pochopiť , že Mariuopol bude patriť do DNR //
        V ruských diskusiách sa preberá možnosť sabotáže na podkopanie dôvery v Putina a armády RF .
        Medinskij , Puškov – sú nazývané ” ušaté hlavy z Kremľa ” , teda liberály.
        Samozrejme tých ” usatych hláv ” v Rusku sú tisíce , ktorí aj teraz pracujú na svojho páničķa na Západe .
        Buď pôjde Putin s ľuďmi alebo Oligarchami – ak by to bolo také ľahké pre Putina .
        Ďalej v diskusiách sa zamýšľajú Rusi ,
        aké majetky má verchuška ČM flota na Západe , alebo ako mohlo byť na túto Verchušku prítlačené ohľadom Moskvy.
        Akoby bolo potrebné prehlušit pád Mariuopola likvidáciou krížnika ” Moskva ” .

        Páči sa mi

        • Moskva 1979 – obdobie Brežnevovskej stagnácie… Je toho viac, čo je dobré vedieť o tomto krížniku, ktorý sa najprv volal Slava, až po rozpade ZSSR bol premenovaný na Moskva – na Moskvu Jeľcina. https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Moskva_(raketový_křižn%C3%ADk)
          To potopenie Moskvy nie je na prehlušenie poràžky fašistov v Mariupoli, ale je to podčiarknutie tohto víťazstva, pretože s ním išla ku dnu aj Moskva zradcov a kolaborantov, ktorí nastúpili k moci po Stalinovej smrti.
          Potopenie tohto krížnika, na ktorom malo prebehnúť aj jednanie G.Busha a M.Gorbačova v 1989 (ešte sa volal vtedy Slava, prebehlo na Maximovi Gorkom) má veľký matrično-egregoriálny význam – pozitívny.
          Už žiadne potupné dohovory Moskvy s anglosasmi, ani vtedy to živly nedopustli, aby Slava (Slava, Slav, Slovan…) bol potupený takouto zradou… Bolo to dielo Verchušky – Moskvy, a tá teraz išla ku dnu.

          Liked by 11 people

            • FEI, ja to neobhajujem, ale vysvetľujem, že tá katastrofa (ako vôbec k tomu mohlo dôjsť?!!), ktorá v jednej rovine znamená veľký informačný úder proti Moskve, v rovine druhej znamená pravý opak. Netreba hneď vyplakávať, ak sa niečo stane, ale treba pozrieť, čo sa vlastne stalo.
              Prečítal si si celý text o tom krížniku, čo som pripojil?
              Admirál ČF bol zatknutý. V čase výbuchu vraj bol na palube Moskvy. Nejako prirýchlo bol zatknutý… Mám pocit, že to bola sabotáž, ktorej cieľom ani nebol tak ten krížnik, ako odstavenie tohto admirála, ktorý sa osvedčil počas konfliktu s Gruzínskom.

              Liked by 4 people

  4. Ahojte, vedeli by ste sa niekto vyjadrit k tomuto videu ? V skratkosti tam uvadza ak tomu chapem dobre, ze by Inflacia uz nemala stupat. Vysoke ceny by sa mali vraciat do normalov. Resp. ze sme uz narazili na dno odkial by mal nastat odraz.

    Dakujem

    Páči sa mi

  5. Rusko efektívne komoditizovalo svoju menu, najmä pre energiu, zlato a potraviny. Nasleduje Čínu podobnou cestou. Tým podkopal hegemóniu dolára, možno fatálne. Ako hybná sila menových hodnôt budú komodity kolaterálom nahrádzajúcim finančné aktíva. Je zaujímavé sledovať silu mexického pesa voči doláru (nárast o 9,7 % od novembra 2021) a brazílskeho realu (medziročný nárast o 21 %) a dokonca aj juhoafrický rand za posledných päť mesiacov vzrástol o 11 % . To, že tieto nestále meny rastú, nám hovorí, že podpora mien má svoje lákadlá aj za rubľom a renminbi.

    Ako to funguje v praxi na priklade Brazilskej ropy do USA z pohladu Brazilskej (firmy), hrube cisla:
    Brazilska firma predavala pri nezmenenej Cene Ropy, 1 barel ropy za 100 $ pri Kurze 1$ = 5,70 B Real x 100 = 570 B Real,
    Kurz B Real posilil o 20 % voci 1 $ = 5,70 – 20 % = 4,56 B Real, 1 barel ropy za 100 $ pri Kurze 1$ = 4,56 B Real x 100 = 456 B Real o 20 % menej. (114 B Real). Znizime platy alebo prepustime par zamestnancov ?
    20 % INFLACIA vyrobena. SUPER to nema chybu, stacilo len $ oslabit o 20 % alebo posilnit B Real o 20 %. LeboDolar. 🙂

    Geniální nápady, má mozek obřích rozměrů Vejde se mu do hlavy; Jestlipak víte proč?
    Protože Láďa má velkou hlavu, jak pytel vod banánů Láďa se v davu neztratí

    Bretton Woods 3 – „Definícia šialenstva: robiť to isté, no zakaždým čakať iný výsledok.“

    Liked by 2 people

      • Reagoval som na pasaz z linku co si dal, vo vseoecnosti na Komoditne Meny, aky je problem ked je Silna Mena (voci $) a Vysoka Cena za Komnoditu v $. B Real som vybral kvoli najvacsiemu narastu Kurzu, na MXN by ten rozdiel bol nizsi.
        U svojho Brokera mam Zakazane CNY a B Real, Dovolene RUR, INR, ZAR ale nevyhodne podmienky, Swapy a Spread, tak to ani nesledujem (neda sa to obchodovat). Dal som si tu namahu a zbezne pozrel Kurzy za posledny rok vsetke BRICS reagovali na $ a v rovnakom smere na pocudovanie Opacne (proti sebe, priklad s Brazilskou Ropou), CNY mala Volatilita a velmi naviazane na $, podla toho BRICS nema vytvorenu zuctovaciu jednotku mimo $.
        Komoditne Meny z Hlavnych Menovych Parov (AUD, CAD, NZD), EXPORT firmy – musia sa istit voci Menovym Kurzom aby aj zarobili a neprerobili.
        Ked to zhrniem tak na KomMeny z pohladu EXPORTERa nie je dobre mat Silnu Domacu Menu a Vysoku Cenu za Komoditu.
        JA, osobne by som $ NEDEMONizoval (beriem ho ako uctovnu jednotku), TY tiez pouzivas $ voci Striebru, Zlatu, BTC a KryptoMenam. Ochodovanim na FX, dobrou strategiou sa da zaistit Kurzove Riziko.

        Je to len moj Retail pohlad, podobne by to malo byt aj u toho koho sa to tyka, neviem ake maju Ruske firmy zmluvy, ako si riadia Fin, toky, mozno, ze VVP si nieco mysli a Gazprom a CB RUS mysli a kona inac.

        Páči sa mi

          • tak som sa schuti zasmiala-ako si rozvazujem vrecusko s diamantami,a odhryzujem zo zlatej mince ,kupujem si chlebik,to musia byt strasne starosti s penazmi,hlava v pyre,teda tuto temu obchadzam-bo jej rozumiem ako kozmonautike,deti mame domky,tak ako slovaci,co vedeli -urobili,ja tiez,len tie energie vyriesit,vcera som vypocula pana staneka-asi 4 dnove,tak ako ori-mas kusok pody,vyuzi-pre osoh aj potesenie,cokolvek sa zide,velmi -velmi triezvo,uz som takto zachytila velmi vela webov s tymto-vlastne nicim a vsetkym,takze na te diamanty uz mam zamatove vrecusko ,wolf,prajem vsetkym dobre zdravie,cistu hlavu

            Páči sa mi

              • V ťažkých chvíľach sú potraviny a voda drahšie, ako zlato. V prípade hladomoru, sa bude zlato vymieňať za potraviny pod cenou, presne ako píšete aj za zlaté očká z retiazky. Ešte v januári 2022 stála múka v akcii 0,39 EUR/kg, dnes 0,75 EUR/kg, O vode nikto nehovorí. Voda je dnes prakticky zadarmo, preto si ju málo kto odkladá do zásoby. Zmenou zákona o zálohovaní plastovej fľaši sa ľudom nechce plniť pet-fľaše vodou a zásobiť sa ňou, lebo jedna fľaša dnes stojí 0,15 EUR. Je to všetko cielené. Mali by sme mať odloženú pitnú vodu, ktorá sa môže stať strategicky drahšia ako zlato.

                Páči sa mi

                • Mám v mrazničke asi 5l vody zmrazených. Pre prvú chvíľu. No dá sa aj zavariť. Naplniť poháre, dať sterilizovať. Takto vydrží dlho. Kto nemá dostatočne veľký mrazák , môže si zasterilizovat a dať do pivnice.

                  Páči sa mi

                  • Tiež dúfam, že nie, ale napriek tomu, prečo si neodložiť vodu, či niekoľko trvanlivých potravín. Priateľka z Belehradu mi pred pár rokmi písala, že keď dopadli prvé bomby na Belehrad, rozhlas hlásil, aby si ľudia prevarili vodu, pred konzumáciou.

                    Páči sa mi

                    • Odložte si vodný filter, skladovateľnosť je oproti vode neobmedzená.
                      V prípade núdze postačí voda z prvej blatovej kaluže alebo potoka. Hľadajte napr. mnou spomínaný Sawyer S1 alebo vyššie rady filtrov.

                      Páči sa mi

                    • Filter je to, čo odporúčali takí ako ty v Srbsku. Prepáč, ale voda ktorú si dnes odložíš, je nenahraditeľná a kaluže a potoky po jadrovom výbuchu sa proste vyparia. Ja viem že budeš oponovať, že potom sa vyparí všetko, ale čo stojí dnes voda ? Bez vody sa nedá vydržať ani niekoľko dní, aj keď teoreticky by to šlo. Bez vody sa proste človek zblázni a už sa nedokáže naštartovať. Odložte si vodu do platových nádob, skoro nič to nestojí, tak načo o tom polemizovať. Alebo chcete hľadať kaluže a byť sa o vodu ? Vody je dosť, len práve vo chvíli keď ju mať nebudete, budete schopní všetkého, aby ste ju získali. Tí čo žili pred rokom 1980 vedia čo to znamenalo 6 mesiacov bez vody v Bratislave v Ružinove a to nebola vojna.

                      Páči sa mi

  6. https://www-zerohedge-com.translate.goog/geopolitical/order-out-chaos-how-ukraine-conflict-designed-benefit-globalists?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc&fbclid=IwAR37sSSEmv3YZmH5Vdvrpd2sgPJtm4z4jKmDLxiCdFOfaqsSz2srDNrZzQE
    Prečo VVP propagoval v… C19, hoci ruskí vedci a lekari varovali? Prečo dal pov. o…ruskej armády ? Prečo 30-40 roč. rusi ochotní nesmú ísť nahradiť 20r vojakov do boja ? Pýtajú sa mnohí v rus. diskusiách. “Stalin by dovolil /veľké množstvo vojakov/ a už by bol operácii koniec.” /Požiar hasiť s čajovou lyžičkou vody – len za 1: týždeň RF stratila 500 vojakov a vyše 1000 ich bolo zranených……

    Liked by 1 person

      • odpoveď je v tom istom, čo mi dvakrát neprešlo. “Náhoda” = zámer. Ak zámer, tak aký? Ja som ho už raz na ksbfóre vyslovil – upadol do zabudnutia. A to je dobre, pretože zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že je to tak.
        Ako sa hanobili a hanobia pamätníky osloboditeľov – to všetci vieme. Zostane to len pri monumentoch, alebo bude aj úsilie pošpiniť 9. máj?
        Myslím si, že 9.mája už odpoveď prejde.

        Liked by 3 people

Pridaj komentár