Pondelňajšie zamyslenia

Na tému duchovna: Videl som dosť ľudí, ktorí sa tvárili ako duchovne vyspelí lebo tvrdili o sebe, že sú plní božej lásky, majú otvorené čakry, rozšírili svoju auru, meditujú denne, dosiahli ktovie aké sféry a majú a robia čo ja viem ešte čo. Lenže keď prišlo na praktické veci aj v lepšom prípade pohoreli lebo nedokázali presadiť do všedného života to čo akože osvojili a v horšom prípade nielen robili opak toho, čo hlásali, ale ani žiadna špinavosť nebola im cudzia. Chcem tým povedať, že každá činnosť má svoj duchovný rozmer bez ohľadu na to, že ako všedná a každodenná je tá činnosť a mali by sme svoju cestu duchovnom začať práve od tohto. A preto rozlišujem skutočné duchovno a prepáčte mi za výraz tzv. “ezo” duc-hovno po ktorom sa človek stáva nafúkaným namysleným hovädom.

Na prezývky tunajších stálych autorov som sa rozhodol pozrieť bližšie:

  • Oralce 911: Oracle znamená veštec a jasnovidec, a v klasickej numerológií 9 je číslo ľudskosti a altruizmu a 11 je majstrovským číslom.
  • Popolvár67: Je to z jednej strany meno zo slovenskej klasiky v ktorej hrdina dlho skrýva svoju pravú silu a podstatu a keď príde čas, tak to ukáže celému svetu čo sa v ňom skrýva a  dáva 13 (6+7) a to je narážka na trojjedinosť bytia.
  • Jox13: Po krátkom hľadaní som našiel dezinfekčný prostriedok s obsahom jódu, ktorý nesie podobné meno a 13 je tiež narážkou pre trojjedinosť bytia. Čo sa týka dezinfekčných prostriedkov, tak tí občas štípu a sú nepríjemné, ale potrebné a toto odráža aj jeho správanie tu a na iných fórach.
  • Bernika: Prinášajúca víťazstvo.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

32 thoughts on “Pondelňajšie zamyslenia

  1. Vynikajúci príspevok Oracle !
    Prednedávnom tu Jox13 bol trošku viac “útočný” na pani avvevu. A tiež na niektorých iných prispievateľov. Vôbec, ale vôbec sa mi to nepáčilo. A tiež ten pán čo tu dáva tie grafy a tabulečky ohľadom bitcoin a o tom ako to rastie, či klesá (či čo ja viem čo ešte). Nechápem ako môžu byť niektorí ľudia takí útoční… Veď keď nesúhlasím s názorom niekoho iného, tak to neznamená, že mu od zlosti hneď idem vyškriabať oči a vytrhať vlasy. 😮
    Ja si neviem ani len predstaviť, ako by takýto ľudia fungovali v parlamente ( i keď takých agresorov máme aj tam požehnane). Nedajbože takým ľuďom dať do ruky vidly, cepy a iné náradie. Ufffff… To by bola mela. 🙂
    Pekný zvyšok sviatočného dňa prajem. Margaréta

    Liked by 1 person

    • Pani Margretka ku Vasmu nazoru len tolko. Mame ludi, ktori toleruju viac, ktori toleruju menej. Ak sa Vam zda, ze je clovek utocny a nevidite nic zle v tom, ze fakty su “roztrhane” bonmotmi a do dnesneho dna kritici Joxa nedokazali odpovedat na jednu zakladnu otazku, co na kritike reality, ktora nas sem dostala nie je v poriadku. A co nie je v poriadku na navrhovani realnych napravnych opatreni?

      Moja cast blogu sa zaobera jednou vecou a to je riadenie spolocnosti. Poukazovanie na chyby oblubenych politikov ale u ludi s kognitivnou disonanciou vyvolaval problematicke reakcie v tom, ze to naraza na ich kaleidoskopicke videnie sveta a ked niekomu kaleidoskop rozhrkate, nastupuje system ochrany podvedomia cez tzv. kognitivnu disonanciu, respektive aj, a to je ten krok dva protireakciu povahy, aku dostavam v komentaroch.

      A je mi luto, ze to vidite tak, ze ostra debata, ktora ma byt o faktoch je prilis utocna. No prave to je mozno problem na zamyslenie. Pretoze sme vo velmi nebezpecnej fazi vojny a ten, kto nedokaze vydezinfikovať ranu teraz, pretože to príliš štipe, môže prísť o časť tela, keď infekcia postúpi.
      Benzín je na 1,7 EUR. Koľko chcete ešte tým v Bratislave tolerovať to, čo sa teraz deje? Keď bude benzín na 3 Eurách, ako vo Francúzsku? Koľko potom bude stáť maslo, mlieko, chlieb a vajíčka? A koľko bude stáť jeden týžden choroby otca celú rodinu?

      Tu je práve to, čo si veľa vážených čitateľov neuvedomuje. Už nie je čas na srandičky. Alebo sa mýlim?

      Liked by 7 people

      • ale pan yox,toto tu sa mi vidi daky intelektualny mis-mas,zaciname toleranciou a intoleranciou k faktom,kognitivnou disonanciou,kaleidoskopickemu videnie,a koncime cenou benzinu ,a vari masla,a uplne koncime-ze srandicky

        Liked by 1 person

        • tak vidite. Presne o tomto hovorim.
          – provokácia
          – nedanie jedneho faktu
          – zahmlievanie a ad hominem rypanie
          Takže pani:
          1. ku teme psychologia
          tak, ako som to popisal, funguje ľudsky mozog. Chcete to popriet, alebo vyvratiť?
          Chcete vyvratit, ze kaleidoskopicke videnie sveta nevytvára pri prevrateni kaleidoskopu diskonfort, ktoremu sa mozog brani:
          – kognitivnou disonanciou
          – utokom na zdroj prevratenia kaleidoskopickej informacie
          Vyzyvam Vas dokazte opak. Pretoze ku mojim tvrdeniam existuju tisice studií a stovky knih s psychologickym vyskumom.
          A Milgramov experiment dokazuje, ako s touto vlastnostou mozgu manipulovať…
          ku 2. téme: Vyvrátite ceny PHM, konkretne benxinu na urovni 1.7€ za liter? A vyvratite aj zvyšujucu sa tzv. inflaciu, ktorou sa zvyšuje cena zakladnych potravin o ktorej som pisal?
          A spojil som to s urgentnostou situacie?
          Tak to vidíte, nech sa páči, máte priklad toho ako som pisal hore. Fakty sú roztrhavane bonmotmi. Takto fungujú specifickí trollovia nastaveni na tzv. character assasination.
          Aspon mám dalsi kamienok do mozaiky. Vdaka za to a veľa lasky pani teda ak ste pani, po tejto reakcii pochybujem

          Liked by 2 people

          • Jox, ja som včera miesto Teba neprítomného a Jara chcel Mime odpovedať : “Odpúšťam ti a ty už nikdy nikoho neohováraj, poučuj doma svojich”. V minulosti sa na Levanete útoky v osobnej rovine netolerovali. Tolerované zlo si neskôr trúfne aj admina “láskavo poučovať, že reaguje ako hulvát a podobne …”. Jox bol ku trolovi mierny. Jox urobil chybu v tom, že sa s trolom pustil do reči a…strácal svoj drahocenný čas a energiu zbytočne na parazita. Ešte zopár takých trolov parazitov tu – a rozumní ľudia pôjdu preč. Teraz pozerám, že JOX dnes strácal čas vysvetľovaním ospravedlňovaním Mime… Jox, veď ty nás zásobuješ najužitočnejšími informáciami, myšlienkami a ty pol strany píšeš svoje ospravedlnenia bez-významnemu ..? . Abraham Lincoln : Keby som mal tíšiť všetkých psov, čo na mňa spoza plota brešú, tak by som do práce došiel až večer.

            Liked by 2 people

            • kršsny citát. vdaka zaň. Ano, vyšlapli si na lynč, no snazim sa vzdy preverovat, ci ked to vyzera ako provokacia a smrdi to tak, to aj jedna je. a nie je to len pomyleny snow flake
              a lincoln mal pravdu.

              Páči sa mi

    • tak dakujem ti za prihovor,vies,ale mna nenabura,nepestujem si nijake sebavedomie,tiez som pozerala tie filmy-ty si ma naviedla pri -plutoidet-,1 sa nedal otvorit,a dalej-to by som nikdy nedokazala hovorit o sebe v tretej osobe,a zapliest nejaky termin kognitivna disonancia a podobne psychologicke obraty do obycajnej debaty-to by som bola opatrna,mam asi taky postoj-vypocujem tvoj nazor,mam iny ,na urcitu vec,ale respektujem tvoj,a tiez nestaci byt kriticky k okoliu,a k politikom,treba byt obcas kriticky aj k sebe,no co povies,a este raz vdaka,vela zdravia

      Liked by 2 people

        • rajka,ja nemam zaujem o spominane periodika,ja chodim na tanto web roky,neviem si napr ani zapnut tv,stv,markiza a joj ,mala som tanier,ale predpisovali ti,co mozes vybrat-napr 5 programov,takze nic,denne pozeram skabajeva s popovom-60 minut,ako v usa 60 minut,vsak teraz vidis-,mam 87 rokov,takze vlastne od zite,aj v ami som bola 3 roky,a tuto hore som nedavala humor,to som sa vlastne chcela ospravedlnit,ale este aj oracle mi dal po papuli,,no tak dobre,stalo sa,a nemysli si ,ze stary ,znamena sprosty,este aj novopamat mi slusne funguje,staropamat -no nepriaznive okolnosti alebo zazitky ti same vedomie vyhodi,vytriedi,no a este chodim do kniznice,berem tak -aj 15-20,tak -prepac za taku obsiahlu odpoved

          Liked by 1 person

          • rajka,a este mam zahradu,sklenik,a este 22 rokov melem spaldu,na domacom mlynku ,a peciem si chlieb-uz mam druhu etku,kedze tie penove chlebiky mi plesniveli-no dcera-a mami,co keby si si piekla,takze,komplet

            Liked by 1 person

        • Rajka je to troll. Pokusilinsa oncharacter assasination, resp. už to robia dlhsie. Prislo to pri zmienke o kandidovaní ako nezavisli do samosprav. Tu odporúčam dalej nekŕmiť, pod mojimi člankami bude IPcka+tento nick mazaný bez nároku na diskusiu.

          Páči sa mi

            • rajka-dobre rano,vies chcela som ti tak sirsie -ked si mi ponukla tie periodika-tak ja som ti ponukla skabajevu a popova-vyborni ruski nivinari s pravidelnou relaciou-popov je teraz poslanec dumy,to byva opozicia aj koalicia-teraz u nas na indexe,vies,ja nemozem za to ,ze viem ,kto je to misustin,no myslim,ze by som u teba prepadla,kebyze sa priznam-ze viem ,co je to solncepek,co su chibini,a krasucha,tretie si nepamatam,ja ani neviem,ze maju byt dake volby-ved vlastne len my stari tam chodime,takze dakujem ti,ze si ma okadrovala,toho som si uzila bohato cely zivot,ver mi

              Liked by 1 person

  2. “ezo” je pre mnohych modna zalezitost, nieco ako trend s kolagenovym napojom…, kto nepije nie je in, a ked uz som pri tom piti sa zastavim pri alkohole, ten krivi a zatemnuje mysle ludi dost vyznamne a aj opit sa raz tyzdenne staci na to aby ste boli vyblokovani permanentne, alkohol je elixir otroctva pripadne mozem napisat perpetuum mobile na zotrocovanie mysle ludi, system je taky skvely ze po pat dnovom traveni casu /v tom lepsom pripade, 24, nocne, 12, vikendy…/ v praci sa clovek dobrovolne otravi jedom aby sa aspon chvilu citil stastny, tu opat nadviazem na to “ezo”, absolutne sa stotoznujem s tym ze taketo aktivity nikomu na imidzi ani na dusi nepridaju pokial nebude svoje rozhodnutia konfrontovat so svedomim, niekto to robi automaticky, iny musia zavahat a niektori to hadzu za hlavu, dobra otazka je kto ma urcit ake rozhodnutie je spravne, v zaklade povazujem dobre rozhodnutie za take ktore je vo vas prospech pripadne v prospech viacerych alebo inych, nemate s nim vnutorny rozpor teda nejdete sam proti sebe a co je hlavne nesposobite tym ziadny negativny dopad na ineho tvora, myslim ze takto je to vo vacsine ludi a prave absencia posledneho bodu vystihuje psychopatov, psychopaticky system v ktorom akoby sme sa ocitli z nenazdajky nie je novy, je tu uz dlho akurat si strhol masku a aj ked bola len o velkosti skrabosky na zaslepenu hypnotizovanu masu zaneprazdnenu spotrebou bohato stacila

    Liked by 1 person

  3. @oracle911blog dodám len, že Jox nie je len dezinfekcia. Jód obsiahnutý v tejto tinktúre má aj iné vlastnosti.

    Okrem podpory správnej funkcie štítnej žľazy a podpory vývoju mozgu, jód aj:
    – reguluje telesny metabolizmus
    – podporuje a udržiava zdravy dusevný a psychicky vyvin
    – podporuje schopnosť organizmu upokojiť sa
    – a okrem iného pomáha predísť zapalu spojiviek, čiže funkcie zrakovej.

    Keď s si to zvolil, zvolil som si to po prečítani diskusie o jode na vode, kde môj jox stál práve vedľa môjho počítača
    Po rokoch sa zabávam na tom, ako matrica zafungovala, pretože popis hore naozaj sedí…

    a 13ka je pripomenutie dvoch vecí nielen trojjedinosti ale aj toho, ze 1 Boh (HNR, Allah, Essencia Buddhu, Tao) Ľuďom dalndo daru trojjedinosť tvorenia MIM.

    buď zdravý a všetko najlepšie

    Liked by 3 people

  4. po našich prezidentských voľbách sme boli u kamarátov v Čechách. A tam mi kamarát hovorí: My vám tak závidíme vaši prezidentku. Konečne je někdo duchovní v čele štátu. Vždyť ona chodí na meditační seminářech. Nuž…z bicykla sa auto nestane aj keď chodí parkovať do garáže….nič proti bicyklom.

    Páči sa mi

  5. ešte mám jeden vhľad. celé tisícročia bolo žitie a duchovno jedna a tá ista vec. Život, právo, spravodlivosť – všetko sa dialo v súlade s vyššími princípmi. Nevravím, že čisto, ale bola to jednota. Neexistovalo vnímanie rozdelenia duchovna od života. Všetko bolo jedno veľké mystérium. To nastalo až možno posledných 100 rokov, keď bolo oddelené právo a fungovanie spoločnosti od vyšších princípov. A tak sa duchovno oddelilo od života a stalo sa len jednou kategóriou – obmedzilo sa na hmotné úkony. Chodenie raz za týždeň do kostola, meditačné semináre, meditácie, nejaké prípravky atď. …duchovno sprofanovalo a už nepresahuje do každodenného života. Česť žiarivým a svetlým výnimkám. Viete si predstaviť aké okolnosti by mohli tento stav zvrátiť a ducha človeka zaradiť do koľaje pokory a vďačnosti?

    Liked by 2 people

  6. tak dakujem ti za prihovor,vies,ale mna nenabura,nepestujem si nijake sebavedomie,tiez som pozerala tie filmy-ty si ma naviedla pri -plutoidet-,1 sa nedal otvorit,a dalej-to by som nikdy nedokazala hovorit o sebe v tretej osobe,a zapliest nejaky termin kognitivna disonancia a ppodobne psychologicke obraty do obycajnej debaty-to by som bola opatrna,mam asi taky postoj-vypocujem tvoj nazor,mam iny ,na urcitu vec,ale respektujem tvoj,a tiez nestaci byt kriticky k okoliu,a k politikom,treba byt obcas kriticky aj k sebe,no co povies,a este raz vdaka,vela zdravia,margaretka

    Páči sa mi

Pridaj komentár