Mlčanie fašistov 2 a JUDr. Peter Weis

Keď som písal článok Mlčanie fašistov, nepočítal som, že budem cteného čitateľa zaťažovať týmto názvom v sérii. No v poslednej dobe, a to je Joxov súkromný názor a presvedčenie, sa s fašistickými praktikami v Európe, Európskej únii a vo svete všeobecne, roztrhlo vrece.

No napriek tomu, že viem, že udalosti vo svete sú dôležité, pre mňa je teraz najdôležitejšie moje Slovensko, otcovská hruda a miesto, kde budú generácie našich pravnukov hodnotiť práve to, ako sme sa vyrovnali s týmto fenoménom my preto, aby oni mohli žiť v mieri a v súlade s Božím zámerom.

  1. Voľby do samospráv, dôležitý míľnik pre všetkých nezávislých kandidátov

VOĽBY DO SAMOSPRÁV BUDÚ 22.10 2022

Preto začnem s pozitívnou správou. Voľby do samosprávnych orgánov sa budú na Slovensku konať 22. 10. 2022. Dodám len, že pôvodne bolo uvažované s 1.11 2022, ale niekto to zatrhol, kvôli návštevám hrobov. Čo symbolika 22 verzus pôvodné 11 znamená, nechám na uvážení cteného čitateľa. No upozorňujem znova, že “Záchrana topiacich sa, je v rukách topiacich”, v Rusku nás, kvôli pár liberastom, zásobujúcim jednu zo strán konfliktu na ukrajine smrtiacimi zbraňami, vidia, ako národ zradcov. Ako sa vyjadril jeden z generál plukovník špeciálnych síl RF v zálohe pre Solovjova, keď si ten do neho rýpol, že ale veď aj Ukrajinci sú civili a ľudia mieru a že teraz trpia nadmieru, ten odpovedal vetou, z ktorej mi šiel mráz po chrbte. 8 rokov ich armáda bombardovala Donbas a zabíjala nevinných civilných obyvateľov, tiež mierumilovných ľudí a oni, Ukrajinci s tým neurobili nič.

Spackaným, referendom, teraz návrhom na “generálny štrajk” pripnutím si nejakej mašličky sme na smiech, posielame zbrane ako komplex S-300 a SKH Zuzana v rozpore s medzinárodnými zmluvami a národ mlčí. Politici robia folklór pred kamerami a mlčia… Ak to nevezmeme MY, Národ Slovenský odspodu a nevezmeme si späť zastupiteľskú moc v samospráve, čo myslíte, ako nás bude vidieť Ruský národ, na ktorého zdrojoch plynu a ropy je naša ekonomika závislá, ako aj elektrina ktorou svietime, plyn, ktorým kúrime, benzín a nafta na ktorých jazdíme, pšenica, ktorú jeme a vykrmujeme naše svinky, kravky a sliepočky, vidieť?

Kto z Vás, vážený čitateľ, či už robotník, predavačka, účtovník, učiteľka, sestrička, lekár, riaditeľka materskej škôlky, cestár, policajt, advokát, výskumník, prosím poďte do toho s nami. Voľby musia byť naše.

2. JUDr. Peter Weis, Advokátska kancelária Weis&Partners proti Slovenskej advokátskej komore

Skúsim popísať svoj súkromný názor, ktorý som prezentoval niektorým členom Slovenskej lekárskej komory na to, ako fungujú orgány niektorých komôr a členských organizácií, kde je podmienené vykonávanie profesnej činnosti práve členstvom v tejto organizácii, či komore. Dám príklad z neanonymného štátu s názvom Spojené štáty americké.

  1. Je vytvorená komora združujúca profesionálov v určitej činnosti
  2. Je vytvorený rámec pôsobenia. Teda uznávaný je len ten profesionál, ktorý je členom komory
  3. Bod 2. je ukotvený v zákonodarnom zbore cez zákon
  4. Vytvorí sa kódex správania sa člena, úzke vedenie, špecialitou je, že na hlasovanie základne, je možné kandidátov navrhnúť len členmi vedenia, alebo oblastnými vedúcimi, ktorých menuje úzke vedenie
  5. Vytvorí sa represívna zložka, teda akási rozhodcovská komisia, ktorú navrhuje a menuje snem, spravidla v zastúpení oblastných vedúcich, ktorých menuje úzke vedenie.
  6. Následne môže prísť povedzme pandémia škodlivých, či dokonca protizákonných opatrení, ktoré je úzkym vedením v spojení so štátom, prezentované, ako potrebné, pretože to tak je.
  7. Povedzme, že člen komory následne začne publikovať vedecké publikácie, vyvracajúce, či kontradikčné, ku názoru úzkeho vedenia.
  8. Úzke vedenie sa rozhodne ku represii vo forme šikany profesného člena a následne, na základe vágne napísaných kódexov správania sa, odoberie členstvo a “licenciu na výkon profesného povolania” profesnému členovi.
  9. Tento sa odvolá na súd, súd následne v priebehu povedzme 10 rokov vyhodnotí, že komora konala svojvoľne a dá za pravdu žalujúcemu.

Už chápete, prečo som apeloval v mojom prvom bode na to, aby ste si šli vziať späť zastupiteľskú moc v samosprávach? Pretože to isté platí pre komory a profesné združenia.

Horeuvedený prípad zo SŠA sa stal senátorovi s titulom doktor medicíny, s aktívnou ambulanciou, v jednom zo štátov konfederácie, kde tento lekár mal byť zbavený komorou licencie za prezentovanie na úrovni zákonodarného zboru alternatívnych metód, na ktorých výskume a prezentovaní sa podieľal.

Poďme teraz na Slovensko. JUDr. Peter Weis má reálny problém. Slovenská advokátska komora ho obvinila z disciplinárneho previnenia v bodoch:

  • par.18 ods. 3 Zákona o advokácii a to tak, že: Advokát postupuje pri výkone advokácie tak, aby neznižoval dôstojnosť advokátskeho stavu. V záujme toho je povinný dodržiavať pravidlá profesijnej etiky a iné pravidlá, ktoré určuje predpis komory.
  • par. 1 ods. 5 advokátskeho poriadku, podľa ktorého advokát sa prezentuje kvalitným výkonom advokátskeho povolania. Advokát je povinný pri výkone povolania aj mimo neho povinný (drahá SAK ani toto neviete odcitovať bez chyby) zachovávať vážnosť a dôstojnosť, ktorú vyžaduje postavenie advokáta.
  • par. 38 Advokátskeho poriadku. Advokát vystupuje voči súdom a úradom tak, aby nenarušil svoju nezávislosť. Správa sa k nim slušne a korektne. Obsahom svojich písomných, ústnych a iných prejavov a svojím vystupovaním vrátane celkovej úpravy zovňajšku prispieva k dôstojnosti a vážnosti úkonov, na ktorých sa zúčastňuje, ako aj k vážnosti advokátskeho povolania…. Ďalej SAK uvádza nejaký ods. 4 ale bez udania paragrafu a pretože podľa tohto zdroja Advokátskeho poriadku par.38 odsek 4 nemá, SAK a jej Disciplinárna komisia v podstate hrubým spôsobom porušuje tie pasáže Zákona o advokácii a Advokátskeho poriadku, ktoré dáva za vinu v horeuvedených bodoch JUDr. Petrovi Weisovi. Toľko môj súkromný názor podložený dokumentom zo SAK.

Prosím zvážte stiahnutie dokumentu pre JUDr. Weisa od SAK a prečítanie, stojí to za to.

No a teraz ku výzve pre Vás všetkých. Navrhujem Vám nasledovné, ako navrhuje aj pán JUDr. Peter Weis na svojom blogu www.akw.sk/blog, citujem:

Pre prípad, že by mal niekto z čitateľov blogu chuť alebo potrebu vyjadriť, čo mu za posledné dva roky tento blog alebo aktivity JUDr. Petra Weisa priniesli, môže napísať priamo na Slovenskú advokátsku komoru spolu s uvedením čísla konania (sp. zn. 177/1428/2021), ideálne adresovaný buď priamo 7. disciplinárnemu senátu alebo predsedovi Disciplinárnej komisie SAK. Klienti niektorých členov Revíznej komisie Slovenskej advokátskej komory ho totiž vnímajú ako hrozbu, ktorú je potrebné umlčať. Napriek tomu, že drvivá väčšina informácií uvedených na blogu sa časom stala trpkou pravdou.

Ja, ako Petrov spokojný klient som už napísal. A aby ste si nemysleli, že ste v tom sami. Pridali sa členovia o.z. Archa na ich spravodajskom portáli, pridal sa vyhlásením v Slobodnom vysielači JUDr. Vladimír Mečiar po priamej otázke poslucháča v Hovoroch M od 1 hod : 48 min TU, aktivisti TU, CZ 24 news TU. Jo a aby som nezabudol, v máji tohto roka začína súdne pojednávanie podané práve JUDr. Weisom a ďalšími advokátmi na Európskom súde. Má to súvis? Ja neviem, to musí ctený čitateľ posúdiť sám.

3. Mlčanie fašistov v praxi

  • Keď národu vzali právo na dýchanie, mlčali ste.
  • Keď národu vzali právo na rozhodovanie o vlastnom tele, mlčali ste.
  • Keď národu vzali právo na zdravotnú starostlivosť, mlčali ste.
  • Keď národu vzali právo na spravodlivý súd, mlčali ste.
  • Keď národu vzali právo na obhajobu a prišli si po JUDr. Krajníkovú, mlčali ste.
  • Keď si chcú prísť po JUDr. Weisa, mlčíte.
  • Keď si prišli po vašich starých rodičov s ihlou, mlčali ste.
  • Keď si prišli po vašu prácu, mlčali ste.
  • Keď šli na ukrajinu smrtiace zbrane, mlčali ste.
  • Keď si prišli po vaše možnosti kuriť plynom, tankovať benzín, svietiť jadrom, mlčíte.
  • Keď si údajne odhlasovali zbúranie Slavína a výstavbu nejakého parku zábavy na jeho mieste, je ticho po pešine.
  • Keď si prídu po Vás, už nebude nikto, kto by hovoril….

Naozaj to myslíte vážne s Generálnym štrajkom pripnutím mašličky na kabátik? Naozaj to myslíte vážne s referendom? Naozaj to myslíte s mlčaním, JUDr. Fico, JUDr. Danko, JUDr. Kaliňák, a kopec ďalších? Aj Vy, generál Viktorín? Dokedy ešte? A mlčaním nemyslím písanie článkov, ako to robí Jox, nemyslím tlačovečky, alebo statusíky ako doktor Blaha, hovorím o tom, aby ste konečne začali pracovať na blaho národa.

Nezabúdajte na jedno. Maďarsko nesúhlasilo s prevozom zbraní cez jeho územie, Maďarsko nedarovalo žiadne smrtiace zbrane ukrajine a Maďarsko má kontrakt na ďalších skoro 10 rokov na plyn za cenu 200 Eur za kubík. A Maďarsko má tým pádom ekonomiku, ktorej naša ekonomika nemôže konkurovať. Z čoho budú Slováci platiť ceny za potraviny, kúrenie, dopravu do práce, vzdelávanie svojich detí, hypotéky, keď podľa profesora Staneka to nezvládne až 25% domácností, keď sa do nás pustia Maďari s konkurencieschopnosťou? A Maďarsko chcelo skupovať v Slovenskej republike pôdu. Cez fond….

Máme vždy končiť články pozitívne, aby článok vo Vás, vážený čitateľ zanechal pozitívny cit a aby ste mali motiváciu vrátiť sa späť na náš blog. No dnes sa ospravedlňujem, nemám na to silu. Ideme do časov, o ktorých sme počúvali od našich babičiek a prababičiek. Hore riešim podporu pre absurdný proces s mojim advokátom, zastupujúcim naše záujmy, aj na medzinárodnom súde, pretože naše nie sú zo zákona schopné nás ochrániť, vidím, ako sa niči naša ekonomika, chápem, čo to znamená pre môj národ, pre zvrchovanosť a celistvosť územia, no národ spí.

Ľudia, máte deti. Spamätajte sa.

Jox

Motlitba za svetový mier

31 thoughts on “Mlčanie fašistov 2 a JUDr. Peter Weis

  1. politici su ako polouvarene slimaky, smer zazival utoky na likvidaciu od zaciatku a naschytavali si dost, na dennom svetle boli vykonane nepravosti a skutocne svinstva, oni si zvolili sposob boja ktory je na dlhu trat a v ramci pravidiel je aj spravny, do tychto svojich problemov ludi nemiesali a aj ked bolo vela prilezitosti zaplnit ulice to na sebaobranu nezneuzili, oni ale nie su politikmi kvoli sebe, fungovat to musi tak ze su tu pre ludi, ak nedokazu ochranit narodne zaujmy a bezpecnost kvoli strachu z porusenia zabehnutych zvyklosti nech to radsej zabalia, to co sa deje so statom ich stavia do absolutnej legality pouzit nestandardne moznosti a dokonca je to ich povinnost, zdraznlivost a hra na pravidla tej pseudo demokracie uz nikoho nezaujimaju, je cas na skutocnu demokraciu ktorou uplatnime rychly odchod tej primitivnej skodlivej a nebezpecnej bandy, pani z opozicie, budicek alebo to zabalte nech vieme na com sme

    Liked by 1 person

    • este doplnim po dnesnej tlacovke smeru, ta bola na jednotku s hviezdickou, myslim to uprimne, ale toto uz prestava stacit, ohlasene su protesty, rad by som pocul aky maju ciel, ci sa ideme len stazovat alebo nieco menit

      Liked by 1 person

  2. Celý ten systém (politické strany, profesní komory) je navržený tak, aby nám k užitku nebyl. Ten systém je potřeba opustit a ne opravovat. Politici nejsou zástupci lidu, ale samozvaní uchvatitelé moci, a advokáti přísahají věrnost cizí moci (BAR).

    Liked by 2 people

    • V tejto súvislosti, na základe poznatkov z činnosti CIA na Ukrajine, je tu potrebné uviesť:

      … CIA preberá kontrolu nad národnými tajnými službami. Skryte sa zapája do nezákonných aktivít podsvetia – vlámanie sa do spisov polície a zneužívanie vyšetrovateľov na nanášanie špiny na ľudí s následným obviňovaním a vydieraním. Infiltruje sa do všetkých politických strán a keď je politik, ktorého vlastnia, na svojom mieste (pravica alebo ľavica), môžu ho povýšiť na ministra obrany alebo ministra vnútra. Títo ministri sú platení CIA a vymenúvajú vojenských, bezpečnostných a policajných dôstojníkov, ktorí vykonávajú ich príkazy. CIA manipuluje sociálne a politické procesy, ich agenti verbujú ľudí a dosadzujú ich na vhodné miesta…

      Politická realita na Slovensku všetko to dnes vykazuje !

      Liked by 3 people

  3. A koľko ľudí si z príkladu Weisa odnesie lekciu, že takéto spolky sú len akési archaické oligopoly slúžiace na udržiavanie moci istej kasty?

    Keby sa tento článok zakončil otázkou čo s tým tak väčšina by chcela ešte viac kontroly. 😉

    Inak posledné hovory M povedali o našej budúcnosti všetko podstatné a je to aj v poriadku, ľuďom je to už dlhšie jedno.

    Páči sa mi

  4. prosim kde ako sa sa p. weis podporit nech to urobim?

    otazka mimo. Sledujem nejake rozpinanie Polska a koluje akasi mapa polsko-ukrajiny. Oni chcu zatihnut staty vych. europy do vojny, uz len spojenim PL a UA roztiahnut rychlo Nato. P. Luptak sa vyjadruje, ze nejaki ludia sa uz stahuju az niekam na Mauricius a krajiny mimo. Mam zly pocit z toho, co sa chysta. Tento rok ma byt aj ta digit. mena..
    ine je utekat prec ja s muzom a ine s dvomi malymi detmi.. ine nechat tu zvysok rodiny, pribuznych.. ine na cechy, ine niekde do afriky

    Páči sa mi

    • mozete ako som citoval p. Weisa napisat na SAK. Alebo sa podpisat sem https://www.peticie.com/otvoreny_list_obanov_sr_vo_veci_disciplinarneho_stihania_judr_petra_weisa

      Co sa tyka zleho pocitu. Poliaci nejednaju spravne, to je to, co poviem. Ukrajina nejednala spravne 8 rokov
      Ano dokonca znamy mi cravel, ze jedna rodina sa sla rozlucit a odchadzaju do Paraguaja, ci Nikaraguy ci niekam tam do strednej/juznej ameriky.no otazka je, preco utekat a preco nie postavit sa a riešit veci tam, kde byvame…

      Liked by 3 people

      • ano presne to sme doma rozpravali, ze ked takto to vsetci vyriesia, ze sa presunieme inam a tu nam presunu inych, neostane tu uz nic a nikto len diera.
        No len mam obavy, nedavno som pisala aj o hlavnej stranke jedneho zahranicneho casopisu ako nam ukazovali v r. 2019 co sa bude diat.. a jednym obrazkom bolo vyslovene ww3 v europe. 😪

        Páči sa mi

          • Nas národ sa vylieči, až keď sa zbaví tej pliagy, čo ju požiera…vždy si vravim, že to nemôže zájsť až tak daleko..Danny na Telegrame dal včera vecer info, že: “zhruba pred týždňom sa podpísalo odovzdanie vzdušného priestoru SR v prospech NATO..” …neviem, ale neveští to nič dobre

            Páči sa mi

            • Skusme maly kvíz.

              1. videla ste tlacovku smeru a p
              Fica?
              2. Ak áno , čo hovoril o zverejnení dát z Luxovho telefónu? Teda z telefonu Milana LÚČanského?
              3. Ktorý týždenník to zverejnil?
              4. Komu tento týždenník patrí?
              5. Ktoré podniky menoval den pred tým Blanar zo Smeru, ako tie, ktoré najviac trpia a su vez podpory? (tip, nejake Duslo a nejaké nieco z Podbrezovej)
              6. Kto sú vlastnici tychto podnikov a ake je ich prepojenie s vlastnikmi toho týždennika?

              Mirka Heredoša mám rad ako človeka a bude dobry primátor Bratislavy, no v tomto sa myli. Je tu uz otvorená vojna skupín oligarchov medzi sebou a oligarchov voči vlade dosadenej oplotenou ambasadou z hviezdosky….
              A hlavni akteri z oboch strán boli pomenovaní na tlacovke

              Liked by 1 person

  5. Spätné upozornenie: Petícia na podporu JUDr. Petra Weisa | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  6. Spätné upozornenie: Svätia účel prostriedky? | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  7. Spätné upozornenie: Mlčanie fašistov 3, naši proti vašim a Ilona Musková | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  8. Spätné upozornenie: Miro Heredoš, Peto Weis a prûser ako Fico na tlačovke | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár