Podpora rodiny sudcu Miľana

Dovoľte, ctený čitateľ, dnes, v deň, kedy padla armáda nacistu Paulusa a bol oslobodený Stalingrad, čo bol zlom v druhej svetovej vojne, v tento deň chcem cteného čitateľa požiadať o pomoc v dvoch bodoch. Prosím cteného čitateľa,

  1. aby zvážil na svoje sociálne siete dal tento článok, alebo zo zdroja na akw.sk s textom podobným tomuto. “prosím šírte túto informáciu na svojich sociálnych sieťach a prosím zašlite na účet SK06 8330 0000 0020 0210 2683 s variabilným symbolom 49315166 akúkoľvek sumu, ktorú Vám dovolí Vaša finančná situácia. Aj jedno jediné Euro pomôže
  2. aby zvážil zaslať akúkoľvek sumu, ktorú Vám dovolí Vaša finančná situácia.

A prečo žiadam cteného čitateľa o pomoc týmto spôsobom? V doleuvedenom článku je uvedené nasledovné, citujem “Následne bude tento súdny spor slúžiť ako precedens na dovolanie sa práva na spravodlivosť aj pre ostatných (bežných) ľudí, ktorí sa vzopreli závažnému porušovaniu princípov právneho štátu“. Aby neprišlo ku mýlke. V Slovenskej republike nemáme precedensové právo, každý prípad sa posudzuje individuálne. No ak sa nepodarí štátnej moci zničiť a umlčať sudcu, ktorý sa v najhoršom terore na obyvateľstve vzoprel, spokutoval agresorov a nezlomil sa už 2 roky, tak to bude signál aj iným prokurátorom a sudcom, že stojíme za nimi. A následne budú môcť, kvôli tomu, že za nimi bude stáť národ, rozhodovať bez tlaku a podľa Ústavy Slovenskej republiky.

Začína to u nás. Prosím podporte aj túto aktivitu tak, ako ste, ctený čitateľ, podporili Referendum 2023.

S úctou a vďakou,

Jox

P.S. Tu je citovaný článok s dátami a textom ku verejnej zbierke pre sudcu Mgr. Dalibora Miľana.

* * *

Verejná zbierka

„Podpora rodiny sudcu Dalibora Miľana“

zaregistrovaná a povolená Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky pod registrovým číslom 000-2023-019335 ako verejná zbierka na všeobecne prospešný účel rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci

Občianske združenie Za zdravú a spravodlivú spoločnosť (združenie), IČO: 54161428, so sídlom Priemyselná 1/A, 821 09 Bratislava, sa vzhľadom k neustálemu potláčaniu zmysluplnej diskusie, prenasledovaniu nositeľov iných názorov, postupu verejných orgánov a neopodstatnenému sankcionovaniu s vládnym naratívom nesúhlasiacich odborníkov, rozhodlo v súvislosti s kauzou sudcu Mgr. Dalibora Miľana uskutočniť na základe § 5 ods. 1 zákona č. 162/2014 Z. z. verejnú zbierku, ktorá bude trvať tri mesiace do 1.mája 2023.

Týmto Vás preto chceme požiadať o finančnú pomoc formou zbierky pre rodinu sudcu Mgr. Dalibora Miľana, doteraz prenasledovaného štátnou mocou, ktorého vina podľa štátnych úradníkov spočívala v tom, že počas trvania nátlaku štátnych úradov na obyvateľstvo v súvislosti s tzv. pandémiou COVID-19, sa prijatým opatreniam vzoprel a rozhodol sa pojednávať bez respirátora, za čo  bol viacnásobne podrobený nátlaku zo strany predsedníčky súdu, a keďže dochádzalo k protiprávnemu zasahovaniu do priebehu pojednávania, udelil v súlade s platnými právnymi predpismi (teda oprávnene) poriadkovú pokutu predsedníčke súdu a privolaným príslušníkom PZ SR po opätovnom neuposlúchnutí jeho výzvy. Svoj postoj riadne právne zdôvodnil.Za toto vzoprenie sa štátnej moci a všeobecne pretláčanému obmedzovaniu základných ľudských práv a slobôd pomocou vyhlášok, ktoré na Slovensku na rozdiel od iných štátov nepodliehali v rozpore s článkom 6 a 13 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd súdnemu prieskumu,  je sudca Miľan trestaný štátnou mocou finančným spôsobom tak, že d 18.6 2021 do 30.11 2021 mal znížený základný plat o 20% a od 1.12 2021 až do uplynutia 12 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia disciplinárneho senátu (ktoré je stále neprávoplatné) má znížený základný plat o 60%, čo je pre neho a jeho rodinu mimoriadne citlivá záťaž. 

Štátna moc sa pre odradenie akéhokoľvek odporu zo strany sudcov z tejto kauzy snaží urobiť exemplárny príklad – ide minimálne o 26 mesiacov, kedy nebude sudca Miľan dostávať zásadnú časť svojho platu. Lebo ako sudca sa snažil riadne a svedomito napĺňať svoj sľub a poslanie sudcu, a v rámci toho nielen poukázať na to, že spornými vyhláškami dochádza k neprimeranému obmedzovaniu základných ľudských práv a slobôd, ale aj na to, že štátna moc v rozpore s našimi medzinárodnými záväzkami účelovo zabránila súdnemu prieskumu týchto opatrení (na rozdiel od iných krajín EÚ) Pripomíname, že v Českej republike Najvyšší správny súd konštatoval v desiatkach prípadov nezákonnosť opatrení ministerstva zdravotníctva ČR, ktoré považoval za vedecky nedostatočne zdôvodnené, neprimerané či diskriminačné, a to aj tých, ktoré sa týkali používania respirátorov.

Sudca Miľan doteraz nepodľahol nátlaku štátnej moci a ďalej bojuje za svoje (a aj Vaše) práva, k tomu však potrebuje aj našu pomoc. Veríme, že spravodlivosť zvíťazí a nakoniec dôjde k uznaniu porušenia jeho práv zo strany štátnej moci. Následne bude tento súdny spor slúžiť ako precedens na dovolanie sa práva na spravodlivosť aj pre ostatných (bežných) ľudí, ktorí sa vzopreli závažnému porušovaniu princípov právneho štátu, ku ktorým dochádzalo napriek našim opakovaným upozorneniam, že súdne preskúmanie núdzových opatrení je zárukou proti rizikám zneužitia právomoci výkonnej moci, a že právo na spravodlivý proces a na účinné opravné prostriedky zakotvené v článku 6 a 13 Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd sa naďalej uplatňujú počas núdzového stavu a mimoriadnych situácií.  V tomto ohľade boli úplne ignorované stanoviská Benátskej komisie.

Vaša pomoc pre rodinu sudcu Miľana má aj svoju symbolickú hodnotu, hodnotu toho že sa vieme spojiť a spoločne za niečo dôležité postaviť, preto  je vítaná akákoľvek suma, či už to bude 1 Euro alebo 100 Eur, ktorú sumu poprosíme uhradiť na transparentný účet IBAN: SK06 8330 0000 0020 0210 2683 s variabilným symbolom zbierky 49315166. Po ukončení čistý výnos zbierky zašleme priamo na účet manželky Mgr. Dalibora Miľana.

Ak sa ukáže, že je na Slovensku dosť ľudí, ktorým záleží nielen na svojom osude, ale sú ochotní podporiť pre spoločnú vec aj iných, zvážime vytvorenie fondu, z ktorého by bolo možné v budúcnosti čerpať prostriedky na humanitárnu pomoc a podporu práve tých osobností, ktoré sú kvôli svojmu postoju, názorom a aktivite v prospech spoločnosti a na ochranu základných ľudských práv a slobôd akýmkoľvek spôsobom prenasledovaní.

JEDEN ZA VŠETKÝCH A VŠETCI ZA JEDNÉHO.

Ďakujeme,

JUDr. Erik Schmidt, predseda združenia

* * *

18 thoughts on “Podpora rodiny sudcu Miľana

  1. Áno, myšlienka je to pekná a podporím ju tým, že pošlem na účet symbolických 5,- €.
    Nedá mi však spomenúť množstvo ľudí, ktorí sa tiež vzopreli, prišli o zamestnanie a o celý príjem, [napr. ja a viem o ďalších] nie len o 60% z platu sudcu, ktorý je podľa ministerstva spravodlivosti viac ako 4000,- €. Toť vsio.

    Liked by 1 person

    • Materino, pekne napisané. Teraz Joxova odpoved. Vdaka za kazde euro. 5 Eur = 5x vdaka.
      Co sa tyka druhej časti, poviem len toľko. Ešte raz zopakujem, keď toto vyjde, gramotne sa umožnime sudcovi Miľanovi ubranit sa, co robi uz posledné 2 roky, kde sa ho snažia zničiť kvôli tomu, že v najhorsej tyranii covidu sa postavil proti.
      Koľko inych ľudí, môžu mať SVOJIM SILNÝM PRÍKLADOM takýto účinok na informacne pole a na možnost rozviazať ruky sudcom, zviazane teraz strachom z disciplinárneho konania, ak nebudú rozhodovať, ako chcú z vládnej moci?
      Uvedomujete si, aký je potom vo svetle tychto faktov, vás komentár s 4000 eurami?

      Liked by 2 people

    • materino – Presne aj ja som toto chcel povedať. Neberte ma v zlom. Nie som proti zbierke. Pekne až chvályhodné, je že sa ten sudca postavil za spravodlivosť. Ale , nemyslím si že je odkázaní na zbierku pri jeho až až nadštandardnom príjme na Sk. Aj pri skrátenom plate mi vychádza prijem 1600 eur, čo je nad priemer SR. Viete koľko ľudí čo sa postavili proti COVID – šikane bolo vyhodených z práce. Koľkým dali pokuty za rúška. Mnohí ochoreli z tej šikany, psychicky ako aj po vakcinácii a teraz majú existenčné problémy. Mnohí majú , malé deti, hypotéky, úvery. O príjme 1600 eur sa im len sníva, lebo žijú z minimálnej mzdy. Pýtam sa ako im pomôžeme ?
      Ešte raz neberte ma v zlom, nie je to myslené ironicky.

      Liked by 1 person

      • Štefan, zacitujem Váš text z 2. aprila 2021. teda skoro 2 roky starý…
        “P. dub: Áno plne s vami súhlasím . Aj mňa to štve, aj ja tvrdím že sa tu berie sloboda a to šparanie je pod ľudskú dôstojnosť. To mi nemusí hovorit žiadny Lichtner. Už keď nám dávali náhubky, povedal som zle je a budú priťahovať a tak aj bolo. A ja som vravel netreba sa ísť šparat a hotovo. Keby nik nešiel tak by to hneď skončilo. To by bol najväčší protest. Lenže ľudia sa zľakli. A hlavne vidierali cez robotu. Zamestnávatelia na tu hru pristúpili. Ja ludi po tej stránke chápem, treba nejak žiť. Ale po druhej strane ma to nenormálne štve že sme sa nezjednotili a neignorovali to celé šparanie. Ale dalšia vec, ľudia potrebujú nejakú oporu. A tá tu nieje. Právnici a právo zlihalo, ústava SR neplatí, opozícia jalova, niet toho aby zavolal ľudia dosť nechodte sa testovať , ani to LSNS to neurobilo od koho by sa to dalo čakať, niet politika čo by sa postavil za národ. Ten čo sa ozval toho ubili, právnici strčili hlavy do piesku, novinári kúpená žumpa a polícia totálne dno vimite hlavy, čo malo rozum zutekalo a najväčšie špiny ostali, čest výnimkám. Štát je v totalnom rozklade. To je plán a ten sa aj darí. Ľufia potrebujú nejakú osobnosť a tej tu niet. Jednotlivec nezmôže nič. Zaviedol sa tu teror a strach. Strašné sa bojím že prídeme o naš štat. Ľaho sme k nemu prišli ľahko oň prichádzame.”
        Strašne ste sa bál, že prídeme o náš štát.
        AA teraz je tu akcia, s ktorej pomocou sa môže sudca, čiže vysoký predstaviteľ štátnej sudnej moci, ubrániť šikane štátnej moci a môže tym vyriešiť strach inych sudcov z tohto typu šikany.
        Dam Vam otázku. Už ste zažil to, aby Vas niekto 2 roky šikanoval a snažil sa:
        – zariadit, aby ste nemohol vykonávať vyštudovanu prácu
        – zariadiť, aby ste prišli o hypotéku, pretoze samozrejme to ide ruka v ruke
        Viete, čo je to zodpovednost v rozhodnutiach o živote, majetku a nemajetkovych pravach človeka? Ja si viem tú zodpovednosť predstavit len ciaatočne, pretože rozhodujem svojim podpisom o mojich zamestnancoch.
        Tento sudca mal 100% hodnotenie rozsudkov, teda až na tú pokutu svojej nadriadenej.
        Vadí Vám 4000Eur? Vy ste sa zbláznil? Každý manažér riadiaci okolo 100 ľudí má tento plat. Sudca okresného súdu musí byť nestranný, musí kazdý spis naštudovať, pochopiť, zhodnotiť a na základe dát a znalosti zákonov, ako aj judikatur, musí rozhodnut o živote a pravach ľudí v mene Slovenskej republiky.
        Za takúto náročnu prácu si zasluži, kazde euro.
        Spytam sa Vás takto, co ste urobil Vy preto, aby ste nemal strach o svoj štát?
        Sudca Miľan urobil to, že skonštatovat (a to si málokto uvedomuje, že sme mali asi prvé celosvetovo rozhodnutie súdu o nezakonnosti nutenia ľudí mat na hube handru), že nútenie ku obmedzeniu dychania je protiústavné….

        Už to chapete, aký obrovsky problém urobil štátnej moci?
        Alebo stále ešte nie?

        Liked by 1 person

    • Je to občianske združenie a ako také má vedený aj účet. Vedia príjimať aj 2% z dane. https://bon-sens.sk/o-nas/
      Predpokladám, že variabilný symbol rieši, že prostriedky vložené pod týmto symbolom budú poskytnuté rodine p. Miľana. Chápem, že niekto si povie, že sudca má určite viac ako ja aj pri 60% obstávke platu. Nuž, všetko je relatívne. P. Sudca tiež môže splácať hypotéku a pod. a je možné, že pri takomto škrte, napriek tomu, že sa rodina uskromnila to už rodinou zamáva. Ďalšia vec, viem si predstaviť ako to na Slovensku chodí, ak mal nejaké príplatky, tak okrem toho zníženia zákl. platu, mu aktívna pani predsedníčka súdu odobrala aj tieto. Napriek tomu, že priatelia z právnej oblasti určite p. sudcovi pomáhaju bezotplatne, tak aj tak tie súdne trovy niečo stoja. Atď. Za seba, v rámci možností prispejem. Ide aj o ozvučenie, predstavte si, že sudca bude úspešný. To už ani majnstrím neprejde mlčaním, ale bude to všade. Ide tu o dobrú vec. Vplývanie na informačné pole. Bojujú aj za nás.

      Liked by 1 person

  2. ..veľká vďaka Jox za čas, ochotu a energiu, ktorú si vynaložil na podporu rodiny sudcu Dalibora Miľana. Viem, že to niečo stojí, keď sa to má urobiť transparentne. Niekedy ovela viac ako tych pomyslenych 5 eur. Niekedy ludia proste nedovidia na koniec ulice..
    ..ako hovorí môj priateľ..ķňaz Otec Dušan..vsetky skutky z lasky su body pre nebo..😉

    Páči sa mi

    • Vďaka Miro, no vďaka je na zlej adrese. Jox urobil len to, ze venoval trochu casu clánku.
      Erik z bon-sense.sk vzal na seba zodpovednosť za tento Bohuľúby čin. Kopec ľudí, čo viem, už prispelo a tym je treba byt vďačný. Verim, ze portaly ako infovojna a hlavne spravy budu bombardovane čitateľmi, aby to zverejnili, ja pripravim koncept vyzvy pre nich.
      Tiez požiadame ZSI-Korene a dalsie organizácie.

      No hlavná vďaka patri Daliborovi, ktory sam vystavil riziku rodinu a siel do obhajoby svojho práva a tym aj donprav nasich, keďže sud potvrdil nezakonnost nutenia do dusítok…

      Páči sa mi

  3. Sudcu Miľana hneď ako mi príde invalidný dôchodok veľmi rád podporím ale nechápem ľudí, ktorý ihneď túto iniciatívu zadupávajú do zeme, sú plný predsudkov a nevedia pochopiť, akú veľkú ťarchu nesie na pleciach sudca Miľan a jeho rodina! Každá ťažká doba tvorí svojich hrdinov a jedným z nich je aj sudca Miľan! Vydržte pán sudca, národ je na Vašej strane!

    Liked by 1 person

  4. ..drahý Jox,
    ..to, ze si venoval trochu casu clanku..ako to Ty hovoris..je stale viac ako vsetci ostatni, takze adresa je spravna.😉Ludi, ktorych spominas, nepoznam a nevedel som o nich, samozrejme velka vdaka aj im. 🙏
    ..Vazim si ludi, ktori aj pri velkej pracovnej zaneprazdnenosti pomahaju inym a nepozeraju iba na svoju komfortnu zonu.
    Samozrejme, ze Dalibor je pan sudca ,kedze sa postavil za nas vsetkych a preto mu patri najvacsia vdaka. A preto to treba brat tak ,ze ked pomaham jemu..pomaham aj sebe. Každý nech prispeje kolko moze a za kazde euro..Pan Boh zaplat. 😉

    Liked by 1 person

  5. Spätné upozornenie: Disciplinárna komisia a JUDr. Peter Weis | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  6. Spätné upozornenie: Matúš, Ján a Lukáš a odkaz pre Róberta Fica na konci | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár