SNP – pokračovanie 1

Tak som si na ten protest zašiel. Nie do Bratislavy, kde si z toho, ako popisujú tieto komentáre, spravili agitku „kotlebovci“. Ja som si zašiel na hranicu. Nebudem vravieť kam, ale bol to jeden z hlavných hraničných priechodov. A ten protest si tamojší organizátori nedali ukradnúť žiadnej politickej strane. Nie, nemám nič proti tomu, aby sa na takýchto protestoch zúčastňovali aj politici. Naopak, budú vítaní, ak sa ich chcú zúčastniť, ale ako radoví občania. Ako politici nech sa realizujú v parlamente, alebo si organizujú mítingy pre svojich sympatizantov. No toto sú občianske protesty – protesty národa. Protesty predovšetkým národa slovenského, avšak vítaní sú príslušníci všetkých národov a národností, žijúcich na Slovensku. Ak sa dokázali spoločne spojiť Česi a Slováci na hraničnom priechode vo Vláre a Poliaci a Slováci  na hraničnom priechode Leľuchov/Čirč, tak o to viac by sme sa mali spojiť všetci tu, kde žiadnej medzištátnej hranice niet.

Pokiaľ popíšem to, čo sa dialo, chcem vyjadriť úprimnú vďaku a úctu organizátorom daného protestu za osobnú odvahu a občiansku angažovanosť, že niečo také vôbec zorganizovali a aj vďaku za pokojný a dôstojný priebeh. A veľmi pekne ďakujem aj všetkým policajtom, aj „kukláčom“ za ich prístup, pretože aj oni prispeli k pokojnému, nekonfliktnému priebehu tohto občianskeho protestu. Majú moju úctu a myslím to úprimne.

Ja som na tých hraniciach bol aj v piatok, aj v sobotu, aj v nedeľu. Pýtal som sa, počúval, vysvetľoval. V tú sobotu som bol trocha sklamaný, pretože organizátori chceli dosiahnuť len to, aby mohli chodiť voľne bez šikany cez hranice. A moje sklamanie vyplývalo z toho, že som očakával od organizátorov viac. Viac v tom zmysle, že aspoň chápu, že  týmto protestom bojujú iba proti jednému momentálnemu útoku jedného chápadla tejto mafiánskej covid chobotnice. Nechápali a ani nechceli počúvať. Boli spokojní, že im niekto poradil, ako sa napriek tejto vyhláške dostať domov a vyhnúť sa karanténe…

Napriek tomu môjmu počiatočnému sklamaniu, som spokojný. Veľmi spokojný.

Tí ľudia na tých konkrétnych hraniciach vybojovali jedno obrovské víťazstvo. Našli v sebe odvahu ten protest zorganizovať, našli odvahu sa ho zúčastniť, ten protest zvládli aj organizátori, aj protestujúci, aj polícia na jednotku, a predovšetkým si ho nedali žiadnej politickej strane ukradnúť a spraviť z toho svoj politický míting. Bol to národný protest!

Z toho množstva rozhovorov poviem len to najdôležitejšie. Nie to, čo som ja rozprával a vysvetľoval, ale to, čo som sa ja dozvedel.

Všetci, národ aj polícia, už toho majú dosť. Skutočne dosť!

Organizátor: „Už neverím žiadnym politikom, žiadnym novinárom, žiadnym „odborníkom“! Verím svojmu vlastnému rozumu!“

Policajt: „Ak by mi veliteľ prikázal vytiahnuť pištoľ a strieľať do ľudí, odmietol by som, moje svedomie by mi to nedovolilo.“

K tomu len takáto otázka pre všetkých policajtov a vojakov: „A čo vaše svedomie na to, ak pre všetkých ľudí, ktorí odmietajú sa stať pokusnými králikmi tejto „vakcinačnej“ covidovej pokusnej génovej terapie, sú tými pomyselnými guľkami  tie covid „vakcíny“, a tými pištoľami vaše dohliadanie na to, aby tí zločinci, čo za tým stoja ich k tomu vpichu donútili?“

Okamžitým výsledkom protestu na danej hranici bolo to, že im niekto poradil, ako tú vyhlášku odrbať: nahlásiť si pri návrate na Slovensko tranzit do Poľska. S dodatkom, že sám nevie, čo bude o dva dni. Napíšem to ešte raz: výsledkom bola rada, ako sa tej vyhláške i podriadiť, i nepodriadiť zároveň, s dodatkom, že sám nevie, či to bude možné, možno už o dva dni. Najsmutnejšie na tom je, že chýba právne povedomie, a to nielen bežným ľuďom, ale žiaľ aj samotným policajtom. Tá vyhláška je totiž od prvého momentu nezákonná – ako stále vraví nielen JUDr. A. Krajníková – je nulitná a ničotná – nemá právny základ. Tak ako všetky vyhlášky ÚVZ od nástupu tejto vlády k moci. Ústavný súd účinnosť tejto vyhlášky pozastavil. Iba POZASTAVIL, a len túto vyhlášku, pričom sa prešlo na režim podľa predošlej vyhlášky, ktorá je však tiež nulitná a ničotná – to jest nezákonná! Stačí zmeniť farbu na covid semafore a máme tu ten istý režim, ako podľa momentálne pozastavenej 226-ky. Síce karanténe sa vyhnú okrem zaočkovaných aj všetci tí, čo už majú potvrdenie o tom, že covid prekonali, ale ja sa spýtam, citujúc slová niekoho iného: „A čo my, zdraví?“

Ak nechceme stráviť zbytok života na protestoch proti dielčim nezákonnostiam, treba odstrániť zdroj tej nezákonnosti – ľudí, ktorí sú momentálne pri moci na všetkých kľúčových pozíciach. Ale nielen na tých najvyšších. Hydre treba nielen useknúť hlavu, ale zničiť aj jej telo, aby hlava nemala z čoho vyrásť. Od prezidentky, vlády a parlamentu až po posledného verejného činiteľa, ktorí sú strojcami a vykonávateľmi týchto nezákonností – tohto „covidového„ apartheidu. Avšak, aj ak takéto protesty, pretože znemožnením dosiahnuť potrebné zmeny skrze referendum, nič iné než protesty nezostáva, budú úspešné, bude zničená celá tá hydra, mafiánska chobotnica, alebo len jej hlava a chápadlá? Ako dlho potrvá, pokiaľ znova tá hlava aj so všetkými chápadlami vyrastie znova?

Tento článok, ako som sľúbil, mal byť pôvodne už v nedeľu. Aj som ho začal tak písať… Dnes je streda. Potreboval som pochopiť, pretože tých rozhovorov a nielen na hraniciach, a nielen s protestujúcimi, policajtmi, bolo ďaleko viac. Začnem tým na pochopenie jednoduchším. Nie je to len o nezákonných vyhláškach ÚVZ, akou je aj tá posledná, protesty vyvolavšia vyhláška 226/2021. Je tu oveľa závažnejší dokument. Čiastka 38 Vestníka MO rozposlaná v tichosti všetkým obecným úradom a Okresným úradom. Čiastka o hospodárskej mobilizácii počas vojny a vojnového stavu. Vyhláška 226/2021 ÚVZ a cirkus s betónovými zátarasmi na tých najfrekventovanejších prechodoch malého pohraničného styku boli len odvedením pozornosti občanov.  No, táto vyhláška neslúžila len na odpútanie pozornosti od oveľa závažnejšieho dokumentu z dielne MO, ale aj s ním priamo súvisí. Máme síce vírus SARS –Cov2 a ďalšie jeho laboratórne varianty, no pandémia tu nie je. Nemáme pandémiu, no už vyše roka nám likvidujú zdravie, životy a hospodárstvo počas pandemického stavu. Nemáme pandémiu, no pandemický stav máme. Kde je záruka, že aj bez skutočnej vojny nezavedú vojnový stav na Slovensku? Veď čo bráni predajným vlastizradcom na najvyšších vládnych postoch a v médiach, čo vytvorili túto covid pandémiu, vytvoriť aj vojnu a zaviesť vojnový stav? NIČ! Tomu môžeme zabrániť len MY! Nie ja, nie ty, nie on, ale len MY spoločne. Ale zároveň bez JA, TY, ON… nebude ani žiadne MY.

Ako tomu predísť?

To nie je na článok len pod dojmom sobotňajších protestov. Toto potrebuje položiť správne otázky a nájsť správne odpovede.

Stíšil som sa, poprosil o Rozlíšenie, pýtal som sa, pracujúc v záhrade. A Život  – záhrada prehovorila. (Sad rastie sám?)

Hovorí sa o SNP. Toho roku je jeho 77. výročie. No je tu aj ďalšie, ešte dôležitejšie výročie.

975. výročie Vatovych povstaní v lete roku 1046.

Aj jedno, aj druhé bolo úspešné v useknutí hlavy a chápadiel fašistickej chobotnice. Úspešné, avšak len dočasu. Bolo SNP, víťazná Červená armáda a Čsl. armádny zbor pod vedením neskoršieho prezidenta Ludvíka Svobodu (Ludvík Svoboda – ľud si vydobyl slobodu) oslobodili Slovensko, Červená armáda vztýčila víťaznú červenú vlajku na Reichstagu v Berlíne. Bolo porazené fašistické Nemecko a ďalšie fašistické režimy nielen v Európe, ale aj vo svete.

No, bol porazený aj fašizmus, ako taký?

V 2014 na Ukrajine získali moc fašisti. Kyjevská fašistická chunta, pochody banderovcov, trestné prápory, upálenie nevinných ľudí v Odesse… a to všetko len 69 (69 je veľmi zaujímavé číslo) rokov po porážke fašistických režimov 2. sv. vojny.  Slováci si poslednými prezidentskými a parlamentnými voľbami tiež zvolili fašizmus. Ako je to možné?

Každý národ má len takú vládu, akú si zaslúži. Vláda je obrazom – tým najzjavnejším najkoncetrovanejším zrkadlením národa.

V 2. sv. vojne a SNP bolo porazené a rozbité len to zjavné fašistické zrkadlo, no nebol porazený fašizmus ako taký, to telo tej fašistickej hydry-chobotnice, z ktorej vždy vyrastie nová hlava a nové chápadlá. To telo žije stále a nikdy porazené nebolo. To telo – ten skutočný fašizmus prežíva skryte v nás. Fašizmus v tej ktorej forme a prejave v každom jednom jednotlivcovi – v každom z nás. Môžete namietať: „Aký som ja fašista?“ Namietať môžte, no pravdou je, že fašizmus, skryte, či zjavne prežívajúci v každom jednom z nás, je príčinou toho, že máme skrze túto vládu a jej praktiky opätovne nastavené zrkadlo.

Sme na hrane ekologicko-biosferickej krízy. Máme krízu hospodársku, finančnú, atď. Čo je to kríza? Kríza je len dôsledkom – prejavom narušených vzťahov a harmónie. S Prírodou, v hospodárstve, vo financiách… No všetko toto je len zrkadlom narušenia harmónie v nás samých. To všetko je len prejavom morálnej krízy ľudstva a mravnej krízy jednotlivca. To všetko je len prejavom našej narušenej vnútornej harmónie, prejavom našej vnútornej nerovnováhy, ktorá sa následne každému z nás zrkadlí jeho okolím. To všetko je o našom vlastnom neharmonickom vnútornom stave, ktorý sa prejavuje narušením vzťahov.  Máme narušené vzťahy sami v sebe a k sebe (telo-duša). Máme narušené vzťahy s tými najbližšími – s rodinou, životným partnerom, deťmi, rodičmi. Máme narušené vzťahy v práci, s okolím. Máme narušené vzťahy s Prírodou, s Bohom… A toto nikdy nikto z nás nezmení, pokiaľ nenapraví vzťah v sebe a k sebe, pokiaľ nenastolí v sebe vnútornú harmóniu.

Fašizmus je tým najzjavnejším, najextrémnejším prejavom narušených vzťahov. Fašizmus je opakom harmónie. Bez nastolenia harmónie v sebe, fašizmus nikdy neporazíme, iba dočasne utlmíme jeho prejavy.

Včera som mal jeden zdrvujúci rozhovor. To preto tá prosba o Rozlíšenie v meditačnom stave pri práci v záhrade, a preto článok až teraz. Pretože podstatou toho rozhovoru bolo: „Vyzerá to tak, že ľudstvo dospelo do takého stavu, že prijatiu znaku šelmy sa nevyhne…“

Znak šelmy je covid „vakcinácia“. To preto tá meditácia a prosba o Rozlíšenie. Kľúčovým uvedomením, to základné Rozlíšenie je toto: “Ľudstvo dospelo do takého stavu, že bez prijatia znaku šelmy si tú šelmu v sebe neuvedomí.“

V Koncepcii spoločenskej bezpečnosti existuje Dostatočne všeobecná teória riadenia a v nej kapitola o Metóde dynamického programovania. Je tam aj termín parametre východzieho stavu. A parametre východzieho stavu morálky ľudstva a osobnej mravnosti jednotlivca predurčujú takú cestu k náprave, že si ľudstvo bude musieť opätovne prežiť ten zjavný fašizmus na vlastnej koži skrze núteného prijatia znaku šelmy. Toľko jazykom teórie riadenia spoločenských systémov a supersystémov.

No, človek, s ktorým som mal tento zdrvujúci rozhovor pracuje metódou DIP (robí dispozičnú prognostiku). A to je metóda, ktorá do parametrov východzieho stavu neberie len to zjavné, viditeľné, ale aj to skryté, čo niektorí nazývajú jemnohmotné – noosférické a pod. Poviem to inými slovami: Ak si každý z nás neuvedomí tú šelmu, fašizmus v sebe, nastane Božie dopustenie a každá šelma tým znakom šelmy bude ociachovaná – žiadna šelma tomu neunikne! Zdrvujúce, že?

Je možnosť to zmeniť, dá sa vyhnúť tomu znaku šelmy, tej covid „vakcíne“ a fašistickej vláde Šelmy?

Dá!

Znič každý šelmu v sebe, znič ten doteraz nezhynuvší fašizmus v sebe! Tak ako základom úspešnej liečby alkoholika je uvedomiť si a priznať: „Som alkoholik.“, tak aj prvým elementárnym a zároveň najťažším krokom je uvedomiť si tú šelmu v sebe a priznať si to. Prv, než budete čítať ďalej, popremýšľajte o tom.

Koľko máme času na zmenu parametrov východzieho stavu, na zmenu aktuálnej predispozície, aby sme zmenili najpravdepodobnejší variant našej budúcnosti – fašistický režim so znakom šelmy?

Nepoteším vás. Do 9.8.2021. Máme už len 25 dní. Ako to viem? No veď nám to bolo všetkým oznámené. Vždy je všetko oznámené dopredu. Nikto sa nemôže vyhovárať, že nebol vopred informovaný, čo sa chystá a plánuje. V predmetnej Vyhláške ÚVZ 226/2021 je jasne napísané, že od 9.8. 2021 sa za plne očkovanú osobu považuje len ten, kto je 14 dní po zaočkovaní kompletnou dávkou, no nie na dlhšie, než 12 mesiacov. Navyše je od 9.8. aj znížená hranica u mladistvých z 18 rokov na 12 rokov.

A prečo práve 9.8.2021?

8.8. je Medzinárodný deň pôvodného obyvateľstva Zeme. A 9.8. je Deň Nagasaki. Rečou symboliky pamätných dní nám bolo oznámené: 9.8.2021 bude na pôvodné obyvateľstvo Slovenska zvrhnutá atómová bomba. Nech je Igor Matovič akým chce, napriek tomu nás už na jeseň počas prvého kola celoplošného testovania varoval, čo sa chystá: „Celoplošné testovanie je atómovou zbraňou…“ Najprv bol tlak na presadenie celoplošného testovania – veľmi veľa ľudí tomuto tlaku podľahlo. Teraz je enormný tlak na „očkovanie proti covidu“ – to jest na prijatie znaku šelmy. „Musíme vyvinúť taký tlak na nezaočkovaných, aby kvičali ako svine!“ Aj toto verejne odznelo.

Bude vyvolaná situácia (false flag), aby bol reálne zavedený vojnový stav? Možné je všetko.

Už len 25 dní. Tak málo a zároveň tak veľa času. Veľmi veľa na to, aby sa našiel aspoň jeden spravodlivý okrem Lótha a jeho rodiny v tejto Sodome a Gomore, aby nebola zničená. A zároveň tak málo, aby si aspoň „jeden“ (v skutočnosti štatisticky závažné množstvo, aby sa to prejavilo v zmene spoločenského vývoja), čo si prizná, že má šelmu už v sebe… Koľko alkoholikov, u ktorých ešte nie sú pre okolie zjavné príznaky jeho alkoholizmu, si prizná to, že je alkoholik? A koľko tých, čo už sú nielen zjavnými opilcami, ale aj im to okolie dáva jasne najavo, si prizná: „Som opilec!“ Koľkí z nás, ešte nemajúc znak šelmy, prizná šelmu a fašizmus v sebe?  Veď aj v už nie raz zmieňovanej vyhláške 226/2021 je jasne napísané, ako sa očkovaniu vyhnúť. V predošlom článku som napísal aj toto: „Je zaujímavé, že prílohou tejto vyhlášky 226/2021 je práve takéto tlačivo, pritom priamo s paragrafmi tejto vyhlášky nijako nesúvisí.“ Mám na mysli prílohu 4: Kontraindikácie pri očkovaní. Podpísať ju musí špecialista. Len takto sa dá očkovaniu vyhnúť.

No, aby človek lekára navštívil, musí najprv sám sebe priznať, že zdravotne nie je v poriadku – jeho telo po zdravotnej stránke nie je v rovnovážnom, harmonickom stave, že potrebuje pomoc špecialistu.

Najväčším špecialistom na liečenie všetkých neduhov človeka a ľudstva je BOH a s pomocou Božou, človek sám. Boh ordinuje vždy a všade. No po radu a pomoc k nemu prichádza len ten, čo si prizná, že ju potrebuje.  Pokiaľ si človek neprizná, že má šelmu v sebe, špecialista BOH mu potvrdenie o kontraindikácii očkovania nevyplní a nepodpíše. Len ten, kto pokorne prizná sám pred sebou: „Mám šelmu v sebe!“ má šancu sa vyhnúť ociachovaniu znakom Šelmy. Šelma si len ciachuje, označuje to, čo jej patrí.

Dumaj a buď, čitateľ týchto riadkov, k sebe úprimný!

Ako predĺžiť čas, aby čo najviac spravodlivých bolo v Sodome a Gomore? Pros Boha o šancu a čas na zmenu. No bez tvojej osobnej zmeny, čo i len v tom prvom kroku – priznať šelmu v sebe, akú váhu bude mať tvoja prosba?

Aj keď Boh prosbu vypočuje a milostivo vyhovie, stále platí: „Pomôž si človeče, aj Pán Boh ti pomôže!“ Možno bude potrebné si ten čas aj v zjavnej podobe vydobyť – bez uvedomelého občianskeho protestu to nepôjde. A o tom je SNP ako celospoločenský jav. Na úrovni spoločnosti ako protest, povstanie a zároveň na úrovni jednotlivca povstanie proti šelme v sebe.

Žiadna krv, žiadny lynč, žiadna pomsta! Žneme len to, čo sme zasiali sami tou šelmou v nás. Fašizmus znova povstal navonok, lebo sme ho sami v sebe nezničili.

Plačeme, že nám chcú zobrať našu pôvodnú kultúru ako nehmotné dedičstvo po našich predkoch. Plačeme, že nám chcú zobrať našu zem, naše hospodárstvo, naše hmotné dedičstvo po našich predkoch. Nikto ho neberie nám, lebo my sme ho už dávno odvrhli. Po SNP a druhej svetovej vojne bol Víťazný február – v podstate revolúcia. Socializmus nás hospodársky po materiálnej, hmotnej stránke povzniesol. No duchovne zabil – zavrhli sme skoro všetko, čo bolo spojené s predošlými generáciami – zavrhli sme duchovné dedičstvo predkov. To zachovávanie zvyklostí a folklóru – to bol len taký skanzen.

Po „Zamatovej revolúcii“ sme zavrhli aj to hmotné, materiálne dedičstvo predkov – stačí sa len pozrieť na tie ruiny hospodárskych budov a fabrík krvopotne vybudovaných za socializmu. Zavrhli sme aj zem, ktorú sme zdedili po predkoch – pozrite, v akom stave sú polia, sady, lúky, lesy, vodné zdroje…, na akej pôde sa budujú montovne, haly. Ale všimnite si aj záhrady a dvory na dedinách – zmizli ovocné stromy, málokto niečo pestuje, väčšina radšej len nakupuje. Máme potravinovú sebestačnosť pod 40%.

Ak chceme zmenu,  ak chceme ako národ prežiť, ak chceme si predsa len zachovať pre seba a svojich potomkov dedičstvo našich predkov a bohatstvo vytvorené našimi rukami, cieľom SNP – uvedomelých občianskych celonárodných protestov – nemôže byť len odchod terajšej mafie z mocenských postov. Pretože ju časom vystrieda opätovne len fašizmus inej mafie. Heslom musí byť „Za právne a sociálne spravodlivý štát!“ Čo je jeho obsahom, už bolo v sérii článkov pod týmto názvom na tomto blogu popísané dosť. Nájdite si ich a znova prečítajte. No pamätajte: žiadny právne a sociálne spravodlivý štát nenastolíme, ak tá spravodlivosť nebude vybudovaná, ak aj nie v každom z nás, tak aspoň v štatisticky závažnom na zmenu spoločnosti počte jedincov. Nedá sa vyhnúť znaku Šelmy, ak je šelma v nás.

Nech vejú vlajky Slovenska, no kríž na nej musí byť vztýčeným krížom Nitrianskeho kniežatstva. Ten aktuálny na slovenskej vlajke len odráža nerovnováhu Slovenska medzi duchovným a materiálnym. Horné – duchovné rameno je kratšie. To duchovné horné rameno dvojkríža na znaku Slovenska treba dorovnať na šírku spodného materiálneho. Nielen na vlajke, ale predovšetkým v sebe. Dvojkríž na vlajke Nitrianskeho kniežatstva ležal vyvrátený tisícročia. No už viac neleží. Bol vztýčený v apríli 2021 – v konkrétny deň a konkrétnu hodinu. Aby sa to prejavilo aj v zjavnej realite, nestačí ho vztýčiť len na vlajke – dvojramenný kríž Nitrianskeho kniežatstva musí v sebe vztýčiť každý z nás – nastoliť v sebe vnútornú rovnováhu a harmóniu medzi duchovným a materiálnym. Bez osobného víťazstva v sebe porazením šelmy, fašizmu v sebe ten vonkajší neporazíme. Bez vnútornej harmónie niet skutočnej slobody jednotlivca a bez slobody jednotlivca niet ani skutočnej slobody spoločnosti.

Účasť na protestoch. Jednoznačne áno. No musia to byť občianske celonárodné protesty, nie mítingy politických strán. Cieľom je Právne a sociálne spravodlivý štát. Nedajme si tieto protesty ukradnúť tak, ako ho ukradli kotlebovci v Bratislave. Výročia SNP a Vatovych povstaní nám pripomínajú matricu týchto povstaní. Aby sme využili tú pozitívnu tvorivú energiu týchto matríc, treba sa vyvarovať predošlých chýb. Ich výsledkom nemá byť pomsta, lynč. Zločinci spravodlivosti neujdú. Ani svetskej ani Božej. Len nech tá svetská nie je v rozpore s tou Božou.

Výsledkom má byť zjednotenie a zmierenie národa. Koniec vlády „Rozdeľuj a panuj!“ Stačilo. Hľadajme v sebe a ostatných to, čo nás spája, nie to, čo nás rozdeľuje.

No predovšetkým musíme byť sami v sebe zjednotení a v rovnováhe. Šelma/fašizmus musí v nás umrieť! Až tak umrie aj v spoločnosti.

Poznámka: rovnováha dvojkríža Nitrianskeho kniežatstva nie je len o duchovnej a materiálnej rovnováhe. V tom dvojramennom kríži je ďaleko viac – je v ňom všetko. Skutočne všetko. No o tom až niekedy inokedy. Teraz sa treba vyhnúť znaku šelmy. Pretože ak sa mu nevyhneme, nebude už medzi nami toho, čo by jeho symbolike porozumel.

29 thoughts on “SNP – pokračovanie 1

  1. Zdravia ti Popolvar.
    Napísal si úžasný článok. Je veľmi ťažké začať meniť sám seba v niečo lepšie ako je doteraz. Známy v práci do mňa z času na čas rýpnu ty si rasista, vždy odpoviem ja viem. Každý je tak trochu rasista. No zároveň nedokážu pochopiť ako sa môžem rozprávať s ciganmi ktorých poznám a viem že pracujú a chcú pre svoje deti niečo úplne ako so svetovými. Na otázku ako im odpovedám ja som nikdy nepovedal že nenávidím dané etnikum ako celok, len nechcem aby štát živil tých ktorí odmietajú urobiť v prospech spoločnosti čo i len nejakú drobnosť a neustále len daj daj daj. Tá šelma je v nás, nedá sa ignorovať a ani nenávidieť, dá sa skrotiť odmietnutím nenávisti. Nedokázal som pochopiť prečo sa poniektorí tak hnali len aby boli očkovaní. No teraz to už chápať začínam. Na fórach som v poslednom čase písal nie likvidovať tých čo nás dostali do súčasnej situácie, to pre nich nie je trest. Trestom je ak ich prinútiš pracovať v prospech spoločnosti ako celku. To je trestom ktorý im dá šancu uvedomiť si čo spôsobili a možno aj zachrániť sa. Netvrdím že všetkému rozumiem, ešte stále je vo mne priveľa hnevu no ten už stráca na význame.
    Musíme každý jeden z nás začať žiť ako človek. Ešte raz ti ďakujem za veľmi dobrý článok.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 9 people

    • Najprv vďaka Ti popolvár za článok.

      Čo sa týka trestu, kde bude musieť robiť pre dobro – aj toto bolo už osvetlené. Práve pustili nový marvelovský seriál, kde musí Loki (boh lži a zloty, adoptovaný brat Thora) odčiniť všetko, čo spôsobil.

      Páči sa mi

  2. Vďaka, Popolvár,
    Váš príspevok som si so záujmom prečítal a stotožňujem s Vaším pohľadom na svet, prírodu, Boha a mňa-človeka-jednotlivca a na súčasné dianie v spoločnosti. Priznávam, že hranica medzi dobrom a zlom prechádza aj stredom môjho srdca.
    Benedict

    Páči sa mi

  3. Veľmi dobrý článok, aj keď ja mám oveľa radšej konkrétne, nie abstraktné vysvetlenia. Prosím Ťa, čo máš na mysli pod fašizmom a šelmou v nás ? Je veľa definícií fašizmu, ale ani jedna nenaznačuje, že by bežný človek mal mať v sebe fašizmus. Šelma = zloba ? Zlosť ? Závisť ? Neprajnosť atď. ? Ako má bežný človek dosiahnuť očistenie do 09.08. ? Ja osobne pravidelne meditujem viac než 30 rokov a ešte stále sa sem-tam ukáže niečo negatívne, s čím sa však po chvíli vyrovnám … stačí, keď si uvedomím, že som dal energiu nesprávnemu kyvadlu (egregoru) a vtedy sa mi väčšina odovzdanej energie vráti. Ale nechápem celkom dobre, ako to môže pomôcť, keď to je podľa mňa beh na dlhé trate, nie do 09.08.
    (Asi som blbý).

    Liked by 2 people

    • Ja síce nemeditujem, napriek tomu sa snažím byť lepším človekom. No nie som si istý, že to očakávané očistenie niekto dosiahne. Dokonalý je predsa len Boh, takže nech urobím čokoľvek, nikdy nebudem absolútne dobrým. Vždy vo mne ostane nejaká negatívna vlastnosť. Niektoré som si uvedomil a niektoré možno aj potlačil, ale vždy bude na čom pracovať. S týmto som sa zmieril už dávno.

      Liked by 1 person

    • blbý nie si, to ani náhodou. Prečítaj si tú časť o prílohe 4. Ty si uvedomuješ, že nie si vždy v rovnováhe, v dokonalej harmónii. Sám si to povedal: “…stačí, keď si uvedomím, že som dal energiu nesprávnemu kyvadlu…” Ty si si to priznal, a nielen priznal, ale sa to snažíš aj vedome napraviť. Ty si už s tou prílohou 4 – kontraindikácie pri očkovaní u toho najväčšieho špecialistu – skrze vlastnú dušu a svedomie u Boha…
      Tu sa nejedná o to, aby sme do 9.8. boli všetci dokonalí. Tu stačí, ak si dostatočný počet jedincov uvedomí, že to kyvadlo vychyľuje aj na nesprávnu stranu, že to treba vrátiť do normálu.
      Čím viac bude tých, čo si toto uvedomí, tým viac času získame na to, aby si to uvedomili aj ďalší… No nezískame roky – možno dni, týždne, mesiace…
      Poviem to inak – doba Aramgedonu je tu. Otázkou je len to, či bude tak krutý, ako to popisuje Zjavenie Jána, alebo to bude oveľa jemnejšou formou, kde sa bude dôsledne selektovať, kto má kontraindikácie na očkovanie, a kto si ani za svätého neprizná, že by mal niečo so sebou robiť…
      Proste či prechod do nového stavu ľudstva bude voči ľudstvu všeobecne tak krutý, ako pri páde Atlantídy, alebo nie. Tu ešte podotknem, že pád Atlantídy bol ako “atómová bomba”. Tento pád, ak sa mu nevyhneme, bude však nie atómovou bombou, ale selektívne len skazené ľudstvo vyhladzujúcou “neutrónovou bombou”. Ono je to jedno, či to bude vakcinácia, alebo skutočne nejaký ostrý vírus… Čas vypršal.

      Liked by 3 people

  4. Asi so mnou nebudete súhlasiť, ale každý kríž, aj ten nitriansky je zlý. Každé rameno je len brzdou na ceste hore. Kým sa nezbavíme krížov, stále budeme niečim brzdení v raste.

    Páči sa mi

    • Nesúhlasím, lebo tento pohľad na kríž je pohľadom na dogmatický cirkevný kríž. Hitler ukradol svastiku a celý svet zabudol, čo svastika vlastne znamená. Cirkev dala krížu inú symboliku a celý svet zabudol, čo vlastne kríže znamenajú…
      Kto viete pracovať s kyvadlom, či s virgulou, premerajte energetiku a náboj cirkevného kríža s naň pribitým Ježišom, a premerajte rovnoramenný kríž v tvare znamienka plus. A premerajte si aj vztýčený kríž Nitrianskeho kniežatstva. O čom sú debaty a pre o tom, či je niečo plusové alebo mínusové, ak si to viem premerať?

      Liked by 2 people

  5. veľa slov, veľa absolútne nekonkrétnych, neuchopiteľných vyjadrení, zmätených pojmov… čo tým autor myslel, to si musí každý domyslieť.
    fašizmus je jasný pojem. čo je fašizmus v nás – to tuší asi iba autor…
    prepáč, ale na plané filozofovanie už nie je čas.
    je čas postaviť sa každý sám za seba, za svoju rodinu, za svoj národ.
    každý tam kde je, tak ako vie musí brániť slobodu svoju, svojich detí, rodičov, celého národa. tu a teraz a nie až potom keď voľačo…

    Páči sa mi

    • Áno je čas sa postaviť za seba, za rodinu, za národ. Koľkí v sebe nájdu tú odvahu sa za to otvorene protestom postaviť, ak pod false falg mocichtiví vyhlásia vojnový stav? A ak aj nás bude mnoho a dosiahneme víťazstvo, čím ho potvrdíme? vymení túto vládu už nachystaná úradnícka vláda na čele s Pelem a Sulíkom? A ak aj sa podarí do čela presadiť pronárodným silám, ako dlho bude trvať, až národ zabudne na to, za čo bojoval a príde nový Sulík, Remišová, Šeliga, Raši, Žiga…? Po poslednom SNP to bolo len 77 rokov – len tri generácie… Bez zvýšenia úrovne osobnej mravnosti morálku spoločnosti nezmeníš. Bez porazenia fašizmu v sebe, fašizmus ako taký neporazíš. čo myslíš, o čom bol odkaz ruského vojnového filmu Biely tiger?
      Ak je fašizmus jasný pojem, daj ho sem. Ja som ho zadefinoval v článku. Ak je v článku veľa nekonkrétnych slov, daj sem to konkrétno, ktoré máš na mysli. Možno to vyjadríš lepšie než ja a osloví to viac ľudí.
      V článku sú spracované všetky roviny dnešného problému. Stačí, ak si vyberieš len jednu a budeš v nej konkrétnejší…

      Liked by 3 people

      • pokiaľ operuješ pojmami “národ zabudne” – tak akákoľvek debata nemá význam.
        národ nezabudne, národ nevolí. volí človek. konkrétny človek.
        ten, kto za svoju slobodu bojoval, ten, kto si ju vybojoval, ten si ju bude vážiť…túto situáciu máme preto, že už veľa rokov ľudia nemuseli za svoje práva bojovať – tak si ich nevážia. tie práva nám vybojovali Rusi a naši dedovia…
        nie som vojak, som liečiteľ. ale ak bude nevyhnutné, urobím všetko potrebné pre to, aby moje deti mali slobodu.
        zatiaľ robím to, že sa nepodvoľujem nezmyslom “pre moje dobro” , hovorím s ľuďmi, pripravujem sa.
        ak vyhlásia vojnový stav – skončia. tým totiž jasne ukážu, že bojujú proti vlastným obyvateľom.
        ak bude vojna, bude partizánska vojna. tú nemajú šancu vyhrať…
        tí Rusi, čo nás oslobodili, nešli do vojny s úmyslom zabíjať fašistov. oni do nej išli za svoju vlasť a za svoje matky, ženy aj deti…
        to si musíme uvedomiť aj my. za čo bojujeme, za akým cieľom ideme, čo chceme dosiahnuť. nie čo chceme zničiť.
        zničením fašistov nenastane automaticky lepší svet – ten musíme vybudovať presne tak, ako ho po vojne vybudovali naši dedovia a otcovia…
        práve pre ľudskosť Rusov sa situácia môže opakovať – Rusi nezlikvidovali nepriateľa kompletne, ale dali mu šancu zmeniť sa. tak sa z preživších fašistov stali architekti a hlavní predstavitelia EÚ… parazit sa nezmení, vždy bude parazitom…

        Liked by 1 person

  6. Prezidentka utkvela známou vetou ako dúfa, že Slovensko bude krajinou, kde sa ľudia nebudú báť umierať. Úmysel prezidentky bol vyjadriť asi niečo iné, no tento výrok utkvel v spoločnosti práve kvôli významu, ktorý sa tieto dni napĺňa. Bola to náhoda, bola oboznámená čo príde, bol to zásah Zhora, bola to odozva (niečo ako umelci naladiaci sa na príslušné polia v noosfére a tvorba by im akoby sama odniekaľ prichádzala) noosféry? Neviem, ale rozmýšľam koľko podobných fráz naoko nepatriacich do zvyšku prejavu naši vysokopostavený politici pred krízou povedali?

    Máme tu umieranie, máme tu SNP, máme tu atómovú zbraň, máme tu blackout…iné?
    A teraz len nahlas uvažujem či ten plánovaný vojnový stav nebude mať súvis s blackoutom, ktorý tu plánoval Matovič na začiatku pandémie zaviesť? A ten či nebude mať súvis s atómovou elektrárňou.

    Liked by 3 people

    • T. , tie prerieknutia u Matoviča si všímame od začiatku jeho nástupu do funkcie.. vidíme, že sú pod istým tlakom, že tie procesy idú na ich mentálnu výbavu akosi prirýchlo, ale stále som to vnímal tak, že si tu na tom bystríme analytický um. Po tom, čo ho však Fico nachytal pri afére s tým riaditeľom školy, sa to v mojich interpretáciách posúva ešte o level vyššie (predpokladám, že M. teraz trochu zmení rétorickú taktiku, tak pozor. Iba, že by konal naschvál samovražedne, čo rovnako nevylučujem). https://www.youtube.com/watch?v=udlZD38wSYY

      Liked by 1 person

  7. Popolvár, opäť súznenie. Dnes ráno, ešte som nečítala Tvoj článok, hlboko som premýšľala a v duchu sa mučila v dávnych spomienkach: čo som to urobila? ako som to mohla dopustiť? A Ty si mi dal odpoveď. Áno, tá šelma vo mne musí preč, nie zomrieť, musí sa zmeniť, verím že ju dokážem zmeniť, s Božou pomocou. Zachránila som dedovizeň a nikdy neprestanem svoj boj.
    Ďakujem Ti.

    Liked by 1 person

    • Noosféra pracuje. V poslednom čase sa mi častokrát stane, že v myšlienkach, ktoré ma napadajú pri práci, čítaní, pri každodennom zamýšľaním sa nad životom sa následne po dni či dvoch objavujú práve tu, či v takmer identickej hĺbke alebo ešte viac rozvinutejšie.

      Liked by 3 people

  8. Dnes pri praci som sa zamyslal nad tymto clankom a dospel som k dvom zaverom ci su mylne ci nie necham na posudenie citatelom… To co je fasizmus preco sa stale opakuje v spolocnosti a ak ho chcu ludia porazit musia ho najskor porazit sami v sebe bolo popisane vyborne no rozmyslal som preco tento fasizmus v ludoch vlastne vznika… Co je samotna podstata vzniku fasizmu v spolocnosti a dospel som k dvom zaverom.
    1. Fasizmus sa v ludoch vytvara ako kombinacia dvoch prisad. Prvou nutnou prisadou je vytvorenie strachu v jedotlivcovi (a obavat sa ludia mozu aj toho ze druhi su lepsi ako oni) a druhou prisadovou zlozkou potrebnou pre vznik fasizmu v cloveku ako takom je kazdy jeden stupen vyvoja psychiky okrem posledneho stupna vyvoja psychiky Clovek.
    2. Koncepcia spolocnej bezpecnosti je nastroj v rukach spolocnosti na vykorenenie fasizmu ako takeho a ma to priamo v nazve. Ludia spolocnost ktora sa citi bezpecne nepocituje strach. A Strach nepocituju ti ludia ktori su v priamom kontakte s Bohom ktori mu doveruju. Preto som dospel k zaveru ze ak clovek v sebe hlada fasizmus tak najde ovela viac nez len samotny fasizmus a jeden z nastrojov ako ho najst je studium KSB. Ak su moje zavery a uvahy nespravne budem rad za kazdy jeden nazor

    Liked by 2 people

    • Ja dopĺňa nasledovné:
      1. (Uvedomovacia fáza) Zaoberať sa fašizmom a jeho porazením je fajn ale len v prvej fáze – tzn. pri hľadaní – čím konkrétne som v minulosti fašizmus podporoval – čo som spravil, akými myšlienkami som ho podporoval? Môžem sa pýtať seba alebo pýtať sa ľudí, ktorým dôverujem.
      2. (Transformačná fáza) Keď už viem, čo som robil, tak potrebujem prísť na to, ako môžem odteraz konať inak – lepšie, najlepšie ako viem. Ako stransformujem svoje minulé správanie na nové, v ktorom sa budem správať už ako Človek. Potrebujem si vytvoriť v hlave jasnú predstavu, ako sa môžem v budúcnosti po novom prejaviť.
      3. (Akcia) A teraz už len prejaviť v realite to nové, to najlepšie. Vedome ovládnuť volanie – Zvyk je železná košeľa” (uvedomiť si že mám nutkanie robiť veci z fázy 1.) a a po voládnutí seba konať v zmysle bodu 2. 😉

      Liked by 1 person

    • zhrniem to jednou jedinou vetou, v ktorej sú všetky úrovne a detaily: To všetko je prejavom vnútornej nerovnováhy, narušením vnútornej harmónie jedinca.
      Ak si uvedomíme, že vesmír je fraktálny a zároveň holografický, tak vnútorná nerovnováha jedinca vyvoláva nerovnováhu nielen v okolí daného jedinca, ale v celom vesmíre. A vesmír spätne tlačí na jedinca, aby sa dal naspäť do harmónie…

      Liked by 1 person

  9. Ako hovoris , castokrat sa zamýslam dlhodobo nad tym, ako sme mohli dopustit stav , v ktorom sa tato krajina ocitla. Naposledy sa vyvrazdilo niekolkotisic osipanych na juznom Slovensku v dosledku AMO. O AMO sme vedeli rok a napriek tomu sme osipane neochranili. Vymrel najvacsi chov osipanych a my nemame nahradu ! Riesi to niekto ? NIE , …pretoze nakupny vozik je stale cim napnit . Ze nie je Slovenske ? Nevadi, hlavne je v akcii… Takto podobne v celom polnohospodarstve a logicky aj hospodarstve. Ved pozrime si Gemer , Spiš, Hont … tie dediny vymreli, nehovoriac o Humennom alebo Trebisove. Ja osobne mam pocit, ze tato genocida uz trva aspon 25 rokov a aktualne vrcholi….
    Pri poslednych navstevach Bratislavy a jej stavebnemu boome zacinam mat pocit, ze tento plan – prestahovat pol Slovenska do juhozapdneha kuta SK je dlhodobo planovany. Ved uz davno ma vela obyvatelov tohto mesta pocit “predmestia Viedne” . Nuz Cinsky model…so vsetkym

    Páči sa mi

  10. Dobrý článok.Pár poznámok:Čo sa týka svedomia tak niektorí ho majú tak potlačené a zakrnelé ako keby svedomie vôbec nemali(VVP-sadistické správanie).A väčšinou “pokušenia”a tlaky rôzneho druhu prichádzajú z vonkajška.Záleží či sa tomu otvoríme,prijmeme do svojho vnútra a zreálnime.Na planéte jestvujú aj čisté,málo “poškvrnené”bytosti(predsa len majú hrubohmotné telá spriaznené s egom), ktoré vnútorne sa nechcú pokušeniam otvoriť lebo by to narušilo ich duchovnú integritu a harmóniu.No nátlaky pôsobia a sú zamerané hlavne na telo telo,ego(pseudodušu)a je to pre nich veľmi ťažké lebo je to boj s ich najvnútornejším pravým ja.Ľudia fungujúci hlavne cez ego s týmito”pokušeniami”problém nemajú,spriaznenosť.Dilemu zlo,nepravdy vs.dobro,pravda nemajú.

    Liked by 1 person

  11. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 130 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  12. Spätné upozornenie: SNP – pokračovanie dva | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  13. Spätné upozornenie: Svätia účel prostriedky? | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár