Otázky a odpovede č. 131

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak neviem čomu sa budem venovať a možno to nebude ani v pondelok, ale v stredu. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem niekoľko vecí:

Čo sa deje v Británií, Francúzsku, čo robí vakcína a plánovaný hladomor

V Británii síce na papieri opatrenia uvolnili, ale úrady od septembra budú požadovať, aby v nočných kluboch a možno aj v puboch majitelia kontrolovali covid-pas, čo ale majitelia nočných klubov už to dopredu odmietli. Tieto nariadenia de facto kopírujú tie francúzske, lebo bez covid-pasu si nemôžete ani posedieť na terase, a preto niet sa čomu čudovať, že Francúzi zaprotestovali, podpálili očkovacie strediská, podpálili dom pri rezidencii francúzskeho prezidenta, rozbehli čierny obchod s covid-pasmi a v neposlednom rade ho zobrazili ako Hitlera (čo je vo francúzsku trestné):

HeilEmanuel

Dodávam, že podobne to dopadne u nás tak, ako vo Francúzsku, možno pre papálášov ešte horšie.

Čo sa týka Západných covid vakcín, hlavne od výrobcu Pfizer, tak ten podľa posledných izraelských výsledkov predstavuje väčšie nebezpečenstvo ako Astra Zeneca, lebo ničí prakticky všetky systémy v ľudskom tele.

A hladomor je naozaj plánovaný, lebo americké ministerstvo pre poľnohospodárstvo ponúka farmárom peniaze za to, aby zničili svoju úrodu.

Otázky a odpovede

Miradelete sa v maili pýtala:

Zdravím pane,
zajímalo by mě jak jste myslel názor na tadesco, že je to kontrolovaná opozice…budu rád za vaši profesionální a smysluplnou odpověď, protože tomu výrazu vůbec nerozumím…… a určitě za to vysvětlení bude ráda i ta celkem velká masa čtenářů, kteří pravidelně data na t čtou….
předem děkuji a přeji jen to dobré

Tomáša Marného (to máš marný) alias Tadesco nečítam, pretože je to kontrolovaná opozícia, ktorá nemá za cieľ pravdivo informovať, ale pásť svoje ovečky a to tak, že sugestívne splieta polopravdy, pravdu a nezmysly do zdanlivo logických celkov, ale pozorný čitateľ tie logické kotrmelce zbadá. Samozrejme občas do niečoho aj trafí tak, ako ja občas strelím capa. Čo sa týka termínu „kontrolovaná opozícia“, tak tu ide o to, že mocenské štruktúry nasadia svojho agenta do skupiny nespokojencov a ten zas organizuje veci tak, aby pre mocných celá vec nepredstavovala skutočnú hrozbu, lebo agent celé hnutie zavedie do slepej uličky a pri tom upúšťa nahromadené napätie s tým, že v ideálnom prípade ten agent ani netuší, že pracuje pre niekoho. A presne to sa deje na Tadesco, dá sa davu nahrážka pravdy (vyzerá to logicky, ale nie je), Tomáš má audienciu t.j. má uspokojené ego a mocní sú tiež spokojní, lebo ich nevedomý agent múti vodu a pasie ovečky.

Jiskra sa pýtal:

Otázka: Oracle 911, jaká je odpověď Vivien Babišové k očkování proti Covid 19, pokud tvrdí, že má protilátky vůči Covid 19 a je jí líto, že se nemůže očkovat? Na doporučení lékaře.

Ani po preformulácií nechápem otázku, ale ak Jiskra myslel, že či je jej skutočne ľúto, že sa nemôže očkovať, tak odpoveď je, že neviem. Lebo buď z donútenia/za peniaze tomu robí marketing alebo z presvedčenia (svedok covidu, alebo naozaj prijala za svoje elitárnu ideológiu), a to ja neviem posúdiť, ale viem to, že to pre ňu nedopadne dobre.

Avalus sa pýtala:

Otázka:
Vláda odignorovala rozhodnutie ÚS vo veci vyhlášky ÚVZ o režime na hraniciach.
A čo na to ústavným súd? Mlčí a svedčí o rozklade štátnej moci SR?
Ďakujem za odpoveď.

Ako to kolega nižšie napísal, je to nahrávka pre vládu, lebo to umožnilo vláde vydať drakonickejšie nariadenie, ako to pôvodne mali, lebo odôvodnenie bolo také, že medzi zaočkovanými sa nedá robiť rozdiel, lenže sú to nezáväzné a nulitné opatrenia. Medzitým som sa ale dopočul, že oni chystajú tento fašizmus uzákoniť cez digitálny covid-pas t.j. naozaj nám dávajú dôvod na uplatnenie 32. článku ústavy, žiaľ aj proti parlamentu (otázka je len, že kto a prečo to zariadil).

Kancelár sa pýtal:

Ahoj Ori,

otazka: vedel by si okomentovat toto: https://www.aktuality.sk/clanok/908839/odveta-inspekcie-vysetrovatelom-velkych-kauz-siri-sa-sprava-ze-maju-zadrzat-lipsica-a-spol

Zacinaju sa zrat medzi sebou alebo uz konecne sa zacina upinat pozornost aj na Lipsica?

Alebo je to len odpoved na https://www.aktuality.sk/clanok/906812/tyzden-vo-svetovych-mediach-podla-madarov-si-aj-po-fica-coskoro-pride-naka/ aby sa nemotali tam kde netreba? Alebo tie 2 spravy nesuvisia?

A este posledna podotazka: facebookova skupina Narodna protikorupcna skupina SR, ktora obvinila Mikulca z vrazdy Lucanskeho, ako rychlo prisla, tak aj odisla, islo len o vydieranie Mikulca aby pracoval ako mal alebo je tu niekto kto tu vodu pre tie svine naozaj zohrieva? Nevsimol som si, ze by cez vikend nieco Mikulec urobil.

Odporúčam túto Ficovu tlačovku, tam sú uvedené fakty. A čo sa týka deja, tak je to ďalšie dejstvo v rozklade právneho štátu a vojny policajtov. Bárs by som mohol priniesť lepšie správy.

Sora sa pýtal/a:

Otázka :
Môže Ruská vakcína Mir-19, alebo iná Ruská vakcína v budúcnosti pomôcť očkovaným ľuďom, ktorí si nechali napichať tie západné svinstvá ?
Ďakujem za odpoveď.

Ktovie, dúfam, že áno, ale rovnakou mierou pochybujem, ale na internete som našiel ak nie liek, tak spôsob ako zmierniť dopady očkovania (nepreložím to, ale dá sa gúgliť):

recipe

Miloslava sa pýtala:

Ahoj Ori,posílám pozdrav z Moravy.OTÁZKA-moje maminka 89 let se nechala naočkovat,moc mě to trápí,ale bohužel síla slov doktorky byla sílnější.V létě za ní každé léto jezdím na týden.Má jednopokojový byt.Se mnou jezdí moje autistická dcera,kterou maminka miluje a pořád ji pusinkuje,atd.Můžeme být ohroženy spike-proteinom,či jinými svinstvi?Maminku,mám převelice ráda,moje mladší dcera je těhotná,takže obavy mám veliké.Děkuji moc za odpověď a přeji nám všem mírové nebe nad hlavou.S úctou M.

Použiť celé meno mi nepripadá chytré, ale odpoviem. Miloslava, neviem aká bola tvoja reakcia na mamičku po očkovaní (snáď môžem tykať), ak tvoja reakcia bola silná, tak je tu šanca, že aj reakcia dcér bude silná. Ďalšia vec je, že druhá dcéra je tehotná a kvôli zmenenej hormonálnej rovnováhe jej imunitná odpoveď môže byť prudšia/horšia, a preto riskuje potrat. Tak či onak, odporúčam denne konzumovať hubu čaga (vo forme kapslí alebo čaju) eventuálne tú kúru čo vyššie spomínam, lebo je to imunoregulátor, a tiež minimalizovať výmenu telesných tekutín s mamičkou (mám na mysli pusu) hlavne pre druhú dcéru.

FEI sa pýtal:

Otazka
Ahoj Oracle, prosim, okomentuj olympijske hry v Tokiu. Jedna sa o skusku/pilot fasistickeho lagra, ktory pre nas chystaju a prostrednictvom atletov z celeho sveta si chcu spravit prieskum, kto je ako pripraveny, ake korekcie bude treba a pod.? Aky je ich skutocny zmysel?
Dakujem.

Olympiáda sa stala smutnou karikatúrou samej seba, ktorá sa podľa všetkého kvôli covid-hystérii aj zruší t.j. Olympiáda v súčasnej podobe je na odpis a či sa to nahradí s niečim iným je vo hviezdach. Toto nepochopili len v anglo-americkom močiari s centrálou v Londýne a ich poskokovia.

Doktorka8 sa pýtala:

Ahoj Oracle, ako to vidíš s povinným očkovaním zdravotníckych zamestancov na Slovensku. Som lekárka, ockovat sa rozhodne nemienim, tlaky na mna zatiaľ nie sú, ale predpokladám že sa to diať bude. Racionálne to vidím tak, že keďže nám na Slovensku chyba zhruba 3000 lekárov a 5000 sestier, tak je to len bububu a verim, že kebyže nám nezaočkovanemu personálu zákažu pracovať, tak by bol problém pre nemocnice z personálneho hľadiska … avšak v tejto dobe je asi všetko možné, a keďže našej vláde nejde o dobro ľudí, myslíš že je možnosť, že nás nezaockovanych vyhodia z nemocnice z prace? Vopred ďakujem tá odpoved

Ak vás vyhodia, tak to je na žalobu, ale proti tomu sa dá poistiť tým, že si necháte podpísať papier, v ktorom nemocnica/zamestnávateľ/škola prevezme zodpovednosť za prípadné zdravotné poškodenie z covid vakcíny (dal som odkaz na anglickú verziu-treba to vyhľadať), zväčša to eliminuje takéto pokusy zo strany zamestnávateľa/školy. Dodávam, že to celé strašenie celkom dobre zapadá do diskreditácie covid-fašizmu a tých, ktorí to presadzujú.

Milan sa pýtal:

Otázka 1: Došlo už Čaputke že USA ju potopí?
2:Je pápež len namotávka aby zvýšili očkovanosť?
3: Čo vravíš na Ruda Vaského?
4: Majú Tramp, Putin a Xi dohodu?
5: Odhalia sa v septembri podvody v posledných voľbách USA?

1. Pochybujem, a nedochádza to ani jej poradcom. Tak jej treba.

2. V určitých kruhoch určite, ale ak sa pozrieme na celkovú situáciu, tak toto skôr vyzerá na diskreditáciu cirkvi a vakcíny.

3. Myslí to dobre, ale žiaľ robí viac škody, ako úžitku t.j. je tu vážne podozrenie, že je kontrolovaná opozícia a ani o tom nevie.

4. Ohľadom čoho, ak ide o boj proti spoločným nepriateľom, tak určite.

5. Prečo až v septembri? Pýtam sa, lebo sledujem, že čo sa deje v Usa a tam sa Arizona, Ohio a ostatné štáty začali šprtať v záznamoch a vychádza nielen rozsah podvodu, ale aj to, že kto to konkrétne spáchal a nariadil.

OttoS sa pýtal:

OTÁZKA:

Hezký den, Oracle,

1. Pořád platí predikce, že covid-cirkus “praskne” koncem letních prázdnin? Zatím se totiž zdá, že se jen zvyšuje tlak na očkování.

2. Čím je dána jiná atmosféra z hlediska covid-cirkusu v ČR a na Slovensku? U nás NSS ruší jedno opatření za druhým to ano, ale v SR mám pocit daleko většího tlaku.

3. Proč Miloš Zeman na začátku “plandémie” vyzýval k dodržování opatření či očkování, uplatnilo se z hlediska GP Napoleonovo “nepřerušuj nepřítele, když chybuje”?

4. Můžete se vyjádřit k česko-americkému novináři Eriku Bestovi; často pokládá provokativní otázky (ať už kauza Vrbětice, či covid-cirkus). Kádr GP či “alternativně vystupující” kádr amerických elit, nebo ho jen přeceňuji?

Děkuji za odpovědi a přeji mnoho sil

Vďaka, za prianie:

1. Na to, aby sa zdiskreditovalo dačo v očiach davu, musí sa to najprv previesť do extrému a práve to sa deje, len v ČR sa používajú mäkšie metódy, aby to v ČR nevybuchlo.

2. Lebo Babiš nie je blázon, Zeman nie je ani hlupák a ani politický analfabet a v parlamente nesedia úplný hlupáci.

3. Pretože musel, inak by ho močiar odpravil. Ale potom prešiel do extrému, aby ho médiá nelynčovali s tým, že keď to praskne, tak aj on by bol medzi poškodenými.

4. Skôr káder GP (globálneho zákulisia) lebo chápe niektoré veci a iné nie.

Wiliam sa pýtal (je tam viacero sérií, preto dávam odkaz na prvé otázky):

Otazka:
1. Globus z roku 1833 na stole pri rozhovoroch Bid-Put znamenal nove jadro USA, co bude s ostatnymi statmi?
2. Texas postupne “dava do karanteny” demokratov, ktori usli zo zasadania. Je v Texase rozhodnute o odtrhnuti sa?
3. Kedy sa podari Put odstranit podpindos z hlavnych pozicii?
4. Preco a 1.9. Smer-Republika velky strajk, preco nie skor?
5. Preco drzia tak nizke cislo pozitivnych, este stale veria, ze sa dame dobrovolne zastepit, alebo je to iba priprava na nieco velke?
6. V jeden den bomba Mlynske nivy a v ceskom vojenskom objekte, pohlavok aby podpindos zatlacili?
Vopred dakujem

1. USA sa preformátuje, lebo federálna vláda sa rozkladá pred našimi očami.

2. To je posledná možnosť, ak sa im cez audit nepodarí vyštípať Bidena, ale veci vyzerajú byť pre močiar naozaj čierne.

3. Robí sa to salámovou metódou, niektorých zatvorili, iní už sekajú dobrotu a iní zas odišli dobrovoľne. Len tí najväčší a najhlasnejší tupci ešte nepochopili, že močiar končí a nikto ich zachraňovať nebude.

4. Deň ústavy SK, lebo tá čvarga narušuje ústavu všade, kde môže. To je prvá vec a druhá vec je, že na niečo také sa treba poriadne pripraviť, hlavne keď ide o riadiace štruktúry.

5. Skôr je to dôsledok toho, že v tele ľudí je dosť vitamínu D.

6. Skôr znamenie zhora lebo bomba bola americká a bola určená rafinérii Apollo, ale vtedy nevybuchla a po tom, čo bola dnes objavená, tak bola zneškodnená na mieste k tomu určenom, t.j. plány močiara a možno ani plány GP so Slovenskom nevyjdú.

Wiliam sa ďalej pýtal:

Otazka:
1. GP SR od GP RF, dostali uz zelenu?
2. Je Matel este na Slovensku alebo uz vo Swiss?
3. Co to bolo s lasicou? Ironia, alebo proces?
4. Mozno bude vela nehnutelnosti po umrtiach. Zda sa ze to uz zacalo a nielen seniori. Ako vidis real.trh a kto to bude kupovat? Invesrori z CinR?
5. Aky model sa chysta pre zakladne skolstvo -‘self study’?
DAKUJEM MOC

1. Skôr je to synchronizácia procesov na SK a v RF, lebo obe krajiny stoja pred rozsiahlymi čistkami (neviem koho iniciatíva to bola) a na to prebieha príprava. Podľa plánov GP by to malo položiť s konečnou platnosťou Slovensko a napáchať mierne škody v Rusku. Lenže veci pôjdu inak.

2. Podľa toho, čo som počul, tak je jednou nohou vo Švajčiarsku, lebo prespáva na slovenskom veľvyslanectve a ktovie kde je jeho rodina.

3. Znamenie zhora, lebo Lasica bol liberálom/Havloidom a to, že skolaboval na konci predstavenia napovie ako dopadne liberál-fašistická čvarga vo vláde resp. na Slovensku.

4. Nebude kupcov a dedičné konanie bude zdĺhavé.

5. Súčasné školstvo a akadémia skončilo tak či onak, liberáli nemajú na to adekvátnu náhradu, a preto ľudia to budú riešiť svojpomocne, alternatív je dosť, len vybrať to najlepšie.

Posledná otázka od Wiliam:

Otazka:
Posledna, ale asi bude vacsinu naviac zaujimat odpoved na nu.
Kedze umrtia a vazne zdrav. Nasledky vypusta Novoje Vremia (NC), je Cov odpiskany a prechadza sa na Green deal s heslom ‘Klima nas nici?’
Este raz Vdaka

Vyzerá to tak, lenže ani z toho nič nebude.

A sa pýtal/a:

Kopírovať to nebudem, je to príliš dlhé

To je na niekoľko článkov, a väčšinu otázok som už tu rozoberal. To je prvá vec. Druhá vec je, že toto nie je otázka, ale návrh na diskusiu. Takže, tu nebudem odpovedať, ráčte svoje otázky zopakovať na týchto stránkach.

Galina sa pýtala:

Dobré ráno,Ori .

Otázka : Môžu záplavy v Nemecku znamenať koniec mýtu o nemeckom zmyslu pre poriadok,pre Ordung? Mení sa práve teraz západná Európa na krajinu tretieho sveta?

Otázka: Prečo chce František silou mocou zlikvidovať katolícku omšu v latinskom jazyku? Čaká latinčinu renesancia,znovuzrodenie? Ďakujem vopred .

Nie, skôr je to zámienka na zrušenie EU, lebo Belgičania a spol. obviňujú Nemcov z toho, že boli záplavy, lebo dlhé roky tam „Zelení“ (militantná banda) bránili vyčistiť korytá riek. Druhá polovica otázky je komplikovanejšia, lebo EU nebude mať zvonka zdroje t.j. poklesne tam životný štandard o dosť a budú musieť urobiť poriadok nielen so Sorosovskými organizáciami, ale aj vybudovať veci znova a zo svojho (čo elity určite neteší).

Čo sa týka latiny, tak pochybujem, skôr je to zrušenie cirkvi ako organizácie a likvidácia možnosti nahliadnuť do archívov.

Kulich napísal:

Nie je to otázka, takže nekopírujem.

To som nepostrehol, takže naozaj nie sú investigatívci, ale agenti a v EU ide o likvidáciu národov. Skrátka, naozaj ide o nástroje močiara.

A napísal/a:

Co to bude za svet po takomto niecom? https://www.hlavnespravy.sk/who-mozno-sa-objavi-este-nebezpecnejsi-variant-ako-delta-potrebujeme-bezprecedentne-opatrenia-zockovat-musime-70-sveta/2614420

Strašenie cez WHO v snahe pretlačiť agendu, lenže príliš tlačia na pílu a ľudia sa kvôli tomu zobúdzajú (a v niektorých prípadoch to nie je dielo náhody).

FEI sa pýtal:

Otazka
Ako vnímaš túto analýzu od Jefimova? Predpokladáš, že tento pôvodný zámer so zlatou miliardou GP v konečnom dôsledku nevyjde? A naopak, vidíš reálne, že sa podarí RF presadiť alternatívnu koncepciu globalizácie, ak nie na planetárnej úrovni, tak aspoň v našom priestore skôr, než GP jeho miliardu?

V hrubých črtách s Jefimovom súhlasím (skutočná biologická zbraň je ten spike proteín a údajná vakcína zo Západu). Ide totiž o to, že ľudia si z nejakého dôvodu začínajú všímať špinavosti močiara, pokusy o genocídu cez vírus/očkovanie a v neposlednom rade otrokársku podstatu systému. Takže projekt zlatej miliardy sa nepresadí a ruská koncepcia má dosť veľkú šancu.

Viking sa pýtal:

Otázka:
Ja položím netypickú otázku- ako sa stravuješ? Plus aké suplementy používaš? Nasleduješ nejaký výživový smer (low carb, raw food, paleo a pod.) Myslíš že je pravda že niektoré nasýtené (neverím na ich škodlivosť) tuky (napr. kys. laurová- potvrdené antivirálne účinky, či dokonca kys. butyrová) pomáhajú proti covidu19 či dokonca proti následkom vakcíny?
Vďaka za odpoveď

Prevažne tradične slovensky (žiadne rýchle občerstvenie), nenasledujem žiadnu diétu (zatiaľ) a doplnky stravy sú multivitamín, vitamín D3, vitamín C (1000), čaga a rastlinný prípravok na tvorbu testosterónu. Čo sa týka nasýtených mastných kyselín, tak sú oveľa zdravšie (nebránia deleniu tukových buniek a tak sa nevyvolávajú zápalné procesy) a skôr stabilizujú nervovú sústavu, ako pomáhajú proti covidu, hoci niektoré aspekty vakcín miernia.

Emigrant sa pýtal:

Ahoj Ori Dik za odpovede z minuleho tyzdna…
Otazka
1. Myslis ze rozlozenie skoro 3.generacii sluziacim zapadnej propagande sprivatizovat vsetko v post socialistickych krajinach….v 90.rokoch
(Dedo rychlo prezliekol kabat…Syn rychlo privatizoval….a vnuk rychlo mafiansky skupoval podiely a uz sedi v nadnarodnej spolocnosti….) Je mozne?
2.co bude na Balkane z Kosovom a Americkou zakladnou kedze prisli o priame potrubie z Afganistanu?
3.kedy ocakavas hyperinflaciu a v ako rozmere?
4.co nam ukazu globalisti v uvodnej ceremonii na OH v Tokiu 2021?

Za málo, a teraz k otázkam:

1. Tu ide o to, že aké procesy sa spustia v spoločnosti a kto a ako to bude riadiť.Nevyzerá to tak, že devo-elitárna de facto otrokárska koncepcia sa udrží/presadí a zradcovia udržia svoju moc a postavenie.

2. Bude opustená, ale tamtie zbrane ešte budú robiť problémy.

3. V USA ešte tento rok a u nás s nejakým posunom s tým, že asi budeme najprv používať českú korunu, po tom budeme mať korunu česko-slovenskú a následne nejakú menu pre Veľkú Moravu resp. Veľkú Maravu či Trojmorie/Medzimorie.

4. Neviem, nevidel som to a už to nie je ani relevantné.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Podľa toho čo počujem, tak cez tento víkend a/alebo budúci týždeň sa niekto bude snažiť nafingovať mimozemský útok holografickými technológiami (Rusi to v civilnom sektore už otestovali) s tým, že nás čaká pár nepríjemných prekvapení. A čo asi povedia skutoční mimozemšťania na túto frašku?

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

32 thoughts on “Otázky a odpovede č. 131

  1. “ A hladomor je naozaj plánovaný, lebo americké ministerstvo pre poľnohospodárstvo ponúka farmárom peniaze za to, aby zničili svoju úrodu.”

    Zdravim te Ori,
    V tom odkaze neni jediny dukaz,ze by am. ministerstvo nabizelo farmarum penize ,aby znicili svoji urodu. Mozna by to chtelo verohodnejjsi odkaz priste.

    Martas z FL

    Páči sa mi

    • Zdravia ti Turms.
      Tak ti nepriamy dôkaz dám ja. Mám známeho ktorý pracuje v okresnom velkosklade Makos. Už mesiac nedostali iný olej ako raciol ale len j litrových fľašiach. Väčšie balenie jednoducho nie sú. Dal vravel že sa objavujú výpadky v dodávkach ryže, múky a podobne. Tiež sú výpadky piva od Šariš. Môže to byť len nepríjemnosť , no môže to byť aj horšie.

      Páči sa mi

      • potvrdzujem – je to zjavne viditeľné vo Viedni v supermarketoch. Ja si to všímam v Bille. Už je priam evidentné, že to, čo bolo v regáloch vždy, má pravidelne výpadky.
        Ak chceme prežiť, musíme sa vrátiť s úctou k pôde.
        Ja stále rozmýšľam, o čom všetkom bolo to stretnutie s tým Egypťanom. Pretože jednou vecou, ktorú povedal, pri prezeraní si záhrady okolo domu vo Viedni, bolo toto: to čo je? to čo sú za rastliny, veď sa to nedá jesť. Ja by som to premenil na záhradu jedlých plodov.
        inak aj vysvetlil, čo robí armáda v Egypte. Buduje izolované turistické strediská, kde sú vysádzané len okrasné rastliny, ale žiadne plodonosné – jedlé. Tu sú turisti žmýkaní z peňazí a odkázaní na dovoz jedla z vonku. Tie nepokoje a občasné teror útoky, ktoré boli za Mursího, organizovala armáda, a slúžia na odizolovanie turistov od skutočného života v Egypte. Ďalej mi povedal, že predtým bol Egypt kvázi jedlou záhradou, jedlým lesom – proste nevysádzali sa rastliny okrasné, ale rastliny prinášajúce obživu – všade.
        Ukazoval mi aj originálne videá, čo točili ľudia, keď boli tie teroristické útoky v Egypte počas vlády Mursího – za všetkým je armáda, aby si udržala moc a príliv peňazí.
        Mursi vravel jedno: “Nechajte ľudí slobodne pracovať, inak zničíte hospodárstvo!”
        Neobhajujem Mursiho, len poukazujem na to, že neprebiehalo v Egypte všetko tak, ako nám to bolo prezentované jak oficiálnymi médiami, tak alternatívou.
        No vráťme sa k hladomoru. Ďalším zjavným faktom je, čo potvrdia mnohí záhradkári, že sa enormne znížila kvalita osív. Ak nie sú semená skutočne zo slovenskej domácej produkcie, ale len zvonku dovezené a prebalené do balení slovenských a českých výrobcov, tak často ani po opakovanom výseve nevzídu, alebo vyrastie niečo iné, než balenie deklaruje. Napríklad toho roku som vysial jednu odrodu uhoriek, už neviem ktorú, lebo som si to nezaznačil a rastliny kvitli ako divé, no, kvety boli hluché – žiadne plody. A hneď vedľa iná odroda a plodov na mraky. Pritom žiadna chémia pri pestovaní.
        Ja by som sa už teraz zásobil kvalitným osivom pre budúci rok a zo všetkého, čo pestujem, si zakúpil aj nehybridné osivo, pretože môže nastať doba, že si budeme musieť nechávať rastliny aj na osivo, a to sa dá len u nehybridných odrôd.

        Liked by 4 people

      • Ori, to prece jeste neni zadny dukaz. To ze tam je minutovy video s nejakym chlapem, ktery ukazuje kousek obalky nic neznamena.
        Nikde tam neni jasne videt, ze by mu vlada nabizela penize za zniceni urody. Jen kus papiru s datem 2018 a nejake mapy.
        Ale muze se jednat o program,ktery je v odkazu co postoval ruspek.

        Liked by 1 person

            • Ptal jsem se kamarádky, která žije v Británii a žádné prázdné regály tam nemají.
              Stejně tak starší zpráva, že v britských ulicích běhají všude krysy proto, že lidé vyhazují prošlé potraviny potom, co na začátku Covid hysterie jich nakoupili příliš mnoho, byla úplně mimo realitu.

              Samozřejmě, netvrdím, že problémy se zásobováním nemohou být, nicméně, že by v britských obchodech chybělo jídlo, to, alespoň zatím, není pravda.
              Mohu požádat o akutální fotografie, pokud máte zájem.

              Liked by 1 person

          • Ale no tak Ori, nac hned ten utocny ton. Jen ti poukazuju na fakt, ze to video neni zadny dukaz. Nejsem debil ktery nevidi co se okolo deje. To vidim i bez tvych videi a clanku. Jen jsem pratelsky upozornil na fakt, ze se muze jednat o fed program na obnovu pudy o kterem je odkaz od pisatele ruspek.
            Zadny “rukolapny dokaz” tam v tom videu fakt nevidim. Tim nijak nesnizuju hodnotu tveho clanku, ale o zemedelstvi neco vim, tak neskocim hned na kazdou blbost. A hladomorem se urcite nechystam umrit, mam zasoby na mesice, muzu chodit na ryby, a ovoce zde sklizime 2x do roka.

            Mel bych na tebe Ori dotaz ohledne Clifa High. Kam mohu poslat svuj dotaz.
            Diky

            Páči sa mi

            • Útočný tón?! Drahý môj, projekt zlatá miliarda resp. pol-miliarda ti nehovorí nič?! Že teraz chcú vyhubiť 90% ľudstva je jasné a preto sa pýtam:
              Aký rukolapný dôkaz chceš, prázdne obchody a skutočný hladomor?!
              Lebo keď ti teraz uprostred vakcinačnej genocídy videá s výpoveďami nestačia, tak na rukolapné dôkazy vo forme masívnych výpadkov už bude neskoro, hlavne vo svetle toho, že už sú výpadky v zásobovaní (niektoré konzervy sa nedajú kúpiť) a v americkej armáde sa šíri správa aby ich domácnosti vytvorili zásoby: https://www.youtube.com/watch?v=acL4Y-QYcuw
              Odkaz na stránky Clif High: https://twitter.com/clif_high
              http://www.halfpasthuman.com/
              Čo sa týka mňa, tak je tu kontaktný formulár…

              Liked by 1 person

              • Drahý môj, kdyz jsem cetl tvou vymenu nazoru s Hoxem z levanetu, tak jsem si myslel ze Hox ma problem se svym egem, ale kam se Hox hrabe na tebe.
                Tobe pratelsky jen naznacim,ze to video neni zadny dukaz o tom,ze by vlada platila farmarum za likvidaci urody, nic vic nic min. A ty sem pletes globalni agendu o depopulaci. Takze zitra si natocim video kde budu mavat obalkou od uradu, a budu neco tvrdit, treba ze me vlada plati za to ,abych hazel lidem do studny s vodou jed. Budes to brat jako dukaz toho, ze vlada chce otravit vsem lidem vodu ? Asi tezko, ze ?
                O nicem jinem jsem se s tebou neprel a ani nepru, kdybych nevidel a nechapal co se ve svete deje, tak si nechodim precist tvuj blog a jine podobne.
                Ale chapu,ze jsou lide,kteri nesnesou jakoukoli kritiku ci aby je nekdo opravoval. Je skoda videt tuhle vlastnost zrovna u tebe.

                Tak se tu mejte a hodne stesti vsem na Slovensku

                Liked by 1 person

                • Likviduje sa úroda keď:
                  -v Kalifornií a na JZ USA je extrémne sucho a farmárom zakázali zavlažovať plodiny (jedna z hlavných poľnohospodárskych regiónov);
                  -inde v USA iné extrémy počasia znížili alebo znehodnotili úrodu;
                  -celá severná Amerika zažíva výkyvy počasia;
                  -minulý rok kvôli lockdownom zhnilo nemalé % potravín na poliach;
                  -južná Amerika (konkrétne oblasť na pestovanie kávy);
                  -minulý rok v Afrike kvôli lockdownu takmer vypukol hladomor a na východe Afriky a BV sarančatá vyžrali takmer všetko;
                  -jarné mrazy poškodili ovocné stromy a viniče u nás a vo Francúzsku;
                  -záplavy a suchá robia problémy v Číne;
                  -Putin minulý rok zakázal vývoz obilia;
                  -naša potravinová bezpečnosť je cca 40%;
                  -existujú klimatické zbrane.

                  A toto všetko bolo v správach alebo je dostupný na internete, stačí len hľadať. Takže nespomínaj moje ego a choď s tou demagógiou kade ľahšie lebo nevieš čo všetko ja viem, len nemám kde a kedy spomenúť.

                  Liked by 4 people

    • Ničenie úrody za peniaze je alternatívny spôsob dosiahnutia zvráteného cieľa (nielen) Bidenovej administratívy v oblasti “Green Deal”. Americká vláda v prvom rade platí farmárom peniaze za to, že nebudú pestovať a nechajú pôdu stáť ladom. Odkazov nájdeš milión. Ak žiješ na Floride, anglicky hádam rozumieš. Napríklad:
      https://www.governing.com/now/the-biden-administration-will-pay-farmers-more-money-not-to-farm

      Liked by 2 people

      • Diky ruspeku za odkaz. Ale bohuzel, to neni zadny dukaz toho,ze by americka vlada platila farmarum ze zniceni urody. Je to pouze odkaz, ktery hovori o federalnim programu kde vlada plati farmarum za to, ze neobdelaji na 10 let urcitou cast uzemi. A to z toho duvodu aby doslo k urcite obnove pudy. Na tom neni nic divneho ani noveho.
        Diky komercnimu zemedelstvi je znacna cast pudy nejen v USA v katastrofalmim stavu a zcela bez organickych zivin. Ponechani pudy ladem je jedna z forem castecne obnovy pudy. V kapitalisickych USA nejsou farmari nejaci lidumilove, ale tvrdi obchodnici a ne vsichni se divaji na pudu jako dar matky Zeme.
        Zde na Floride kuprikladu pestitele cukrove trtiny pouzivaji tuny a tuny chemickych sracek, aby zvysili vynosy a chranili trtinu pred plisni apod. Vsechna ta chemie se dostava do vody, ktera pak tece do pobreznich vod Floridy a zabiji veskery morsky zivot (koraly,ryby,savce,apod.). Je to dlouhodoby problem, ktery se kazdorocne projevuje ve forme bakterie,ktera vznika kdyz se do vody dostava vice a vice dusicnanu a dalsich latek. Jenze cukrova lobby zde na Fl ma silne slovo, a tak s tim vlada zatim nic nedela.

        Mimochodem, bylo by zajimave zjistit, zdali ta federalni vlada tohle nabizi i velkym komercnim zemedelcum,nebo jen malym farmarum.

        Liked by 2 people

  2. S tými nasýtenými tukmi máš pravdu lebo PUFA sú určené na to aby boli uložené (hlavne v mitochondriách) a používané ako signálne a štrukturálne molekuly a nie ako zdroj energie a preto ich telo nedokáže normálne páliť ako palivo. Priveľa PUFA (a hlavne omega6) údajne vedie k oxidácii kardiolipínu kt. následne zmení svoju štruktúru, teda kys.linolová v kardiolipíne je buď zoxidovaná alebo nahradená inou MK. Následne bunka nedokáže používať tuk ako palivo a stáva sa závislou na stále vyššom množstve glukózy čo vedie k rezistencii na inzulín.
    Ideálne by PUFA mali tvoriť len pár percent všetkých kalórií, lebo inak ich telo začne ukladať do adipózneho tkaniva ( prírodné národy ako Tokelauania majú len okolo 2% kys.linolovej v adip. tkanive, američania až okolo 20 a viac %). A mozog údajne o týchto niekoľkých kg tuku vo forme kys. linolovej ani nevie, lebo PUFA neregistruje ako palivo ako SFA a MUFA (my ľudia ukladáme energiu vo forme MUFA a SFA). V tukovom tkanive oxidujú a vyvolávajú zápalové procesy, lebo bunka začne ukladať energiu, ( energia musí niekde ísť) a tak vyvoláva všetky civ. choroby od Diabetu typ2, rakoviny až po makulárnu deg. a srdcovo cievne choroby. Taktiež stojí za zmienku že polynenasýtené rastlinné oleje neobsahujú žiadne vitamíny sk. A, D,K (dokonca ani zdravé oleje ako olivový či kokosový). Odporúčam prednášky od Chrisa Knobbeho a Cate Shanahan.

    Liked by 2 people

  3. Čo týka tých zdravých nerafinovaných olejov ako sú ľanový,konopný,olivový a kokosový, tie sú potrebné pre vyvážený pomer omega 3 a omega 6 , kde by mal byť pomer 2 ku 1 v prospech omega 3.

    Páči sa mi

    • Neodporúčam konzumovať nič čo sa nazýva “olej”. Polynenasýtené oleje extrémne ľahko oxidujú (čítal som výskum, podľa kt. olej z vlašských orechov zoxiduje do 8 minút po extrakcii) a nič ti negarantuje že ho výrobca/rozvozca/predajca skladoval bezpečným spôsobom. Dokonca ani olivový olej údajne nieje v tomto smere bezpečný. Ja už z rastlinných olejov príležitostne len kokosák, lebo ten je nasýtený. A čo sa týka tých omega3 tak rastlinné oleje a tuky obsahujú len ALA omega3 a tie telo nedokáže efektívne premieňať na DHA (len okolo 1-2%) a EPA (okolo 30%) takže to nieje dobrý zdroj omega3. Omega 3 a omega6 ti stačí konzumovať z celých potravín- hovädzie vychované na pastve, tučné ryby, domáce vajcia či orechy (len čerstvé!!!!!!!!). Ostatné zdroje v podstate na PUFA nepotrebuješ. A nezabúdaj, že v minulosti rastlinné oleje neboli ani považované za jedlé (98% ľudstva v histórii nekonzumovalo rastlinný tuk vo forme oleja), používali sa do lámp, ako mazivo atd. Rastlinné tuky sú OK zdravé, ale len vo forme celých potravín a nie olejov (kvôli oxidácii).

      Páči sa mi

        • Avokádový olej je zložením (hlavne mononenasýtené MK) podobný olivovému, takže je to otázne, niektorí odborníci (Sten Ekberg, Bukovský) tvrdia že je bezpečný a zdravý, iní že nie (Paul Mason, Chris Knobbe). Takže odpoveď na otázku nepoznám, problém oliv. a avok. oleja je, že vďaka ich tekutej forme ich výrobcovia často pančujú lacnými olejmi ako repkový či bavlnníkový a tiež ti nikto nezaručí že nestáli niekde na svetle a teple niekoľko mesiacov. Napr. Kokosový olej sa nedá pančovať kvôli tuhej konzistencii a preto by mal byť bezpečný. Ja to riešim tak, že zjem 2-3x do týždňa celé avokádo. A ináč poużívam hlavne maslo (mám z domáceho chovu) príp. masť (diviačiu/ bravčovú). Rastlinné tuky len vo forme celých potravín sú zdravé, no keď z nich vytlačia olej tak neviem… tie dvojité väzby by mohli ľahko oxidovať.

          Liked by 1 person

          • Skús ak budeš mať chuť a čas dať do YT “Chris knobbe- vegetable oils” , je to oftalmológ a vie to vysvetliť celkom jednoducho, nahradenie nasýtených tukov v 20.stor. polynenasýtenými rast. olejmi nazýva “najväčším globálnym výżivovým experimentom bez informovaného súhlasu ľudí”

            Liked by 1 person

            • Viking, moc děkuju za vysvětlení a za odkaz. Video jsem našla, poslechla, zapsala. Zkrátím to: máslo a sádlo ano (smažit patrně nejlíp na ghí) kokosový tuk ano, celé avokádo ano, jiné rostlinné oleje jen v původní formě semen a ořechů. Rostlinné tuky mají být obsaženy ve stravě v míň než 1 procentu. Mám ale nejasnost….co si dáváš do salátu? Děkuju

              Páči sa mi

              • Trocha neskoro, ale predsa- do šalátov jedine oleje zložené z mononenasýtených tukov (nie polynenasýtených!) napr. olivák ale jedine vtedy ak si si skutočne istá že nieje zoxidovaný (je jasne uvedená kyslosť/oxidácia na fľaši) a výrobca a prepravca dodržal vhodné podmienky pre skladovanie (tma, chlad, bez prístupu kyslika).

                Liked by 1 person

  4. Spätné upozornenie: Klasika a k plánovanému hladomoru | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár