Klasika, fašizmus u nás na vzostupe, správy z Británie, USA a z ekonomiky

Klasika: Otázky do rubriky “Otázky a Odpovede” môžete položiť do stredy 22:00 t.j. 11.8.2021-na deň potrpím, na hodiny až tak nie. Označte otázku slovom otázka a prosím minimalizujte diskusiu pod otázkami, aby sa nestalo to, čo minule.

K fašizmu: Poslušne plníme nariadenie EU, ktorý z nás de facto robí zločincov lebo slávne EU (Bruselistan) nariadil aby v OP boli aj otlačky prstov (biometrické údaje tváre nestačia).

Správa z Británie: Protestujúci zaútočili na centrálu BBC a to je jeden z vecí čo môžeme urobiť, nemám na mysli mlátenie policajtov alebo novinárov, ale protest pred redakciami a štúdiami mienkotvorných luhárov. Lebo oni nie sú zákonom chránenou zverou a ľahšie podliehajú hystérií a panike.

Správy z USA:

  • Joe Rogan (pomerne známa americká osoba) vo svojom podcaste nazval vakcínové pasy rasistickými a nové varianty pripísal vakcíne (odvolal sa na štúdie);
  • Obamova oslava 60. narodenín, kde hostia boli bez masiek a vakcín sa stáva momentom “nech jedia koláče” lebo sa objavujú videá ako toto a články na toto téma. A preto výzva od senátora Rand Paul (známi politik) k neposlušnosti padne na úrodnejšiu pôdu. A nedodržiavať právne nulitné nariadenia vlády môžeme všetci.

Správa z ekonomiky: Tyson Foods Inc. skonštatoval, že nemôže tak rýchlo zvyšovať ceny (a znižovať veľkosť balenia) nimi vyrobených p-otravín.

28 thoughts on “Klasika, fašizmus u nás na vzostupe, správy z Británie, USA a z ekonomiky

  1. Otazka:
    Bratislava ma dost vysoku mieru zaockovanosti. Pokial bude vysoka umrtnost zaockovanych, kto bude Bratislavu “kolonizovat”? Moze sa zmenit poradie vyznamnosti miest v navaznosti na straty v populacii? Dakujem

    Liked by 2 people

  2. Dodatok k ekonomike.
    USD posilnuje /EUR oslabuje, kovy oslabuju/ na zaklade statistiky o zamestnanosti v US, ktora je up../ je to skutocne tak?/.
    BTC je v druhej faze bull run…O 3 tyzne toho bude v spravach kopec..
    Zvysovanie inflacie uz potvrdene FED ,CNB..atd.
    Zvysovanie cien energii- plyn a elektrina ( avizovane v minulom roku – overton ) v zime a na jar realitou..
    Zaver:
    2022 financny a socialny rock and roll presahujuci do roku 2023-jar /marec,april, maj???/
    V kontexte s Covid aferou exaktne naplanovana transformacia spolocnosti -globalne.
    2025-magicky rok..ak budu vysledky, salam krajame dalej….
    PS:
    Ti,ktori sa zabezpecili financne na viacerych asetoch, preziju dlhsie slobodni…Ak nenastanu nepredvidatelne udalosti pre tvorcov “cesty”…,tak vsetci skoncia v jednom kosiari..
    Je to na Človekoch-kazdom jednotlivo..Pochopit podstatu bytia…A tak som skepticky.
    Slnko v Dusi, mier s Vami…

    Páči sa mi

  3. OTAZKA:
    Ahoj Ori,
    Otazka sa bude takisto tykat Bratislavy: vsimla som si ze v BA sa nadalej planuju obrovske vystavby, neustale sa pokracuje v schvalovani obrovskych developerskych projektoch a investicii. Mal by sa nadalej menit raz mesta, jeho jednotlivych stvrti, same modernizacie. Vyzera to akoby sa s Bratislavou do buducna planovalo ako s velkou metropolou. Nechce sa mi verit ze je az taky zaujem o toto mesto od beznych ludi…
    Maju elity s BA nejaky plan, zaujem o toto miesto? Preco je ta vystavba a jej planovanie taka intenzivna prave teraz?

    Liked by 1 person

  4. V prvom rade ďakujem za Vašu prácu, analýzu, ….a odpovede.
    Otazka:
    Na základe:
    https://www.minedu.sk/b-groehling-ocenil-mladych-ludi-ze-doveruju-vede-a-vyuzili-ockovanie/
    V SR rastie % podiel zaočkovaných – a teda rastie aj % budúcich negatívnych následkov…

    https://www.extraplus.sk/clanok/matovic-uz-500-tisic-ludi-sa-zaregistrovalo-do-ockovacej-loterie

    Táto čvarga, plní svoje úlohy-zadania (asi úspešne). To ma veľmi znepokojuje. Predpokladám, kým sa niečo VEĽKÉ neudeje v “spotených štátoch” je malá pravdepodobnosť na zmeny aktuálneho stavu u nás.
    V akom časovom horizonte – sa začnú diať udalosti, ktoré reálne začnú ovplyvňovať POZITÍVNE zmeny u nás?
    Budú vôbec pozitívne, vzhľadom na horeuvedené 2 odkazy?

    Liked by 2 people

  5. Otázka:
    Prečo Rada Európy v januári prijala toto?

    7.3.1 zajistit, aby občané byli informováni o tom, že očkování NENÍ povinné a že na nikoho není politicky, společensky ani jinak vyvíjen nátlak, aby se nechal očkovat, pokud si to sami nepřejí;
    7.3.2 zajistit, aby nikdo nebyl diskriminován za to, že nebyl očkován kvůli možným zdravotním rizikům nebo nechtěl být očkován;️

    http://svobodnenoviny.eu/rada-evropy-zakazala-povinne-ockovani/

    Páči sa mi

  6. Otázka.
    Zdravím Ori, dostala som sa k informáciám,že sa medzi protestujúcimi vo Francúzsku,teraz po vražde ďalšieho kňaza,začínajú objavovať muži nie v žltých vestách,ale v tričkách s tzv.katarskými krížmi,sú to rovnoramenné kríže.Zatiaľ sa to objavilo iba v ruskej tv.
    Je možné,že sa boj proti kovidovému fašizmu vo Francúzsku spojí s obnoveným katarským hnutím proti Vatikánu? Ďakujem .

    Páči sa mi

  7. otazka
    ahoj Oracle.
    1) odpurce babis hodil po babisovi vajickem na jednom mitingu. v mainstreamu objevil nazor, ze to byl priznivec volneho. je mozne, ze to byl fake utok?
    2) pirati se snazi napravit svoji reputaci, ale pritom v praze magistrat pod vedenim pirata hriba zvysil ceny MHD i parkovneho, coz vyvolalo velkou nevoli a clenove piratu se dal “odstreluji” ruznymi prohlasenimi. jak odhadujes vysledek voleb, maji pirati sanci porad na vitezstvi?
    dekuji za odpovedi a tak za tvoji praci. zdravim tebe i ostatni diskutujici.

    Liked by 1 person

  8. Otázka: mesto Skalica ma podobný erb ako Slovensko len iné farby a najmä dvojkríž je rovnoramenný. Na rozdiel od Nitry nie je spadnutý, ale hrdo stojí. Skalica sa považuje za “slobodné kráľovské mesto”. Má Skalica špeciálne miesto na Slovensku? Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  9. Otazka: Vcera som videl statistiky, kde sa uvadzalo ze 2.2m slovakov ma prvu davku, z toho cca 2.0m ma uz i druhu davku…Pokial by sa vyplnili vsetky hrozby, tak je mozne, ze vymrie polka slovenska….Posledne roky je mozne sledovat zvyseny zaujem Izraelu o nase uzemie, tak ma napada, ci si takto sionisti netvoria priestor pre exodus (zbytkovej populacie) z Izraelu (po krachu tohoto projektu) kam inam, nez k nam na nase uzemie? Vizia podobneho postupneho potlacovania lokalnej tradicnej populacie, teda naroda slovenskeho, mi je velmi proti srsti avsak mnoho criepkov tvori skladacku, ktora poukazuje na to, ze takyto kontingecny plan skutocne moze existovat…Je s tym mozne nieco robit??? Osobne mam pocit, ze predkrokom takehoto exodu musi nutne byt znicenie statnosti na cielovom uzemi…Je mozne ze by toto bol ich skryty ciel? Viete si predstavit, ze by na uzemie CR a SR prislo znicoho nic niekolko milionov zidov z Izraela?

    Páči sa mi

  10. Hezký den, Oracle,
    OTÁZKA:
    1. Už výše je zmíněno, že část očkovaných měla dostat solný roztok. Průběžná sabotáž, aby se společnost následně nerozsypala, nebo jen ifopole pro „odpověď na otázku proč očkování nefunguje“?
    2. Ozvučuje se třetí vlna na podzim – i jedním z kádrů GP Erikem Bestem. Jde o to, ukončit akci c19 ve velkém stylu? Jinak řečeno, má divadlo pořád stejného US režiséra, nebo řízení přebírá GP?
    3. Je správný předpoklad, že měnová autonomie ČR (oproti většině EU) je výhodou v budoucím vývoji? ČR jako ostrov menší měnové nestability, nebo koruna padá s eurem?
    4. Dle mediálního obrazu byla akce Vrbětice minimálně na čas uspána; nebo snad česká diplomacie dostala přes prsty a vše mediálně vyšumí?
    Děkuji za odpovědí a přeji Vám mnoho sil do budoucna.

    Liked by 1 person

  11. otázka:
    Bude Maďarsko kameňom stability v Európe po prípadnej zmene systému? Najmä ohľadom očkovania, ktoré je v Maďarsku veľmi rozšírené. Môže ísť o príklad toho, že keď dvaja robia to isté, tak to nie je to isté, alebo Orbána preceňujem a tiež je len bielym koňom?

    Páči sa mi

  12. Otazka (po termine a nielen pre Oracle)
    Pred polrokom som videl video, kde jeden clen ruskych specialnych psy-op sluzieb hovoril o vakcinacii a aj jej (ne)uspesnosti v buducnosti. Kratko na to zomrel. Nevie mi niekto, kto sa pamata na to video, alebo aspon meno poradit? Dakujem

    Páči sa mi

  13. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 134 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár