Realita a rytieri bez bázne a hany na bielom koni

Pôvodne som nechcel napísať tento článok, lebo by to malo byť súčasťou poznámok k utorňajšiemu oznamu, ale po ďalšom uvážení radšej píšem tento samostatný článok, lebo téma je závažnejšia, než som čakal. A hoci sa to celé začalo diskusiou o Ficovi a Smere-SD, ukazujú sa tu oveľa hlbšie problémy v slovenskej spoločnosti.

Cena za robenie politiky, nielen na Slovensku

Jox napísal zaujímavý článok a jeho a Ňoňove skúsenosti opísané v diskusii nespochybňujem. Lenže sa nepýtajú na „prečo?“ a to je problém, na ktorého zodpovedanie sa musíme vrátiť trocha do histórie. Smer-SD pred voľbami v 2010 nabral do seba SDĽ a ostatné ľavicové strany. Bol to okolnosťami vynútený krok (bola potrebná politická konsolidácia soc-dem spektra), ale týmto si v podstate nabral do „kožucha“ predstaviteľov rôznych klanov. Lenže tieto klany sa vymkli domácemu riadeniu a skončili pod patronátom silnejších a/alebo chytrejších, a preto Fico po voľbách bol postavený pred voľbu:

  • stabilizovať situáciu na Slovensku za cenu aj masívnych ústupkov klanom;

  • pustiť sa do klanov, a tak urobiť zo Slovenska také pole neorané, akým je teraz Ukrajina.

Takže Fico si vybral tú prvú možnosť a odtiaľto postupne suverenizovať Slovensko, ako to Putin robil s Ruskom a suverénne Slovensko v rámci EU by mohlo stavať to, čo skutočne potrebuje. Lenže Slováci sú denne klamaní a majú problémy s rozlíšením, aj keď sú pomerne dobre informovaní (viď moja diskusia s 4330s), a preto si v roku 2006 mysleli, že keď Dzurindu vykopnú a dajú tam niekoho iného, tak prakticky ihneď po jeho nástupe nastane raj na Slovensku a začnú nám padať pečené holuby do úst. Dodávam, že Slovensko je dosť malé, takže prakticky všetci sa poznáme, a preto nielen skôr či neskôr narazíme na známeho či príbuzného v klanoch, ale klany majú aj značný vplyv na dianie na Slovensku.

Ďalšie dôvody, prečo sa blokujú infraštruktúry a diferenciácia ekonomiky, je nielen to, že zahraničie nám nepraje našu samostatnosť, ale aj to, že dokončenie niektorých infraštruktúrnych projektov by malo privysokú cenu už len kvôli tomu, že zahraničie by to zneužilo proti nám.

Ako súvisí s realitou a rytiermi bez bázne a hany na bielom koni?

Nuž, takíto rytieri neexistujú tak, ako je nám to predkladané a ako mnohí „konceptuáli“ tomu veria, viď moja diskusia s 4330s, ktorý mňa medzi riadkami nazval fanúšikom Fica po tom, čo som mu povedal, že spolu s Harabinom kibicujú. A stojím si za tým, čo som povedal, lebo dôvod prečo hovorím, že kibicujú je to, že nielen nehovoria o dôvodoch toho-ktorého kroku na verejnosti, ale ani sa nepýtajú na verejnosti „prečo“ alebo „Qui bono?“. Dodávam, že ich chápem, pretože je ľahšie vykrikovať „leboFico“ a „preč s Ficom, dajte tam nejakého mladého a schopného, ktorý to za mňa vyrieši“ a pri tom sedieť na zadku, ako pozrieť sa na veci, zamýšľať sa nad vlastnými postojmi a reálnou mravnosťou, a urobiť niečo zmysluplné (mnohí tunajší autori to aj riešia-viď Jox a Ňoňo v diskusii pod Joxovým článkom), ale po tom sa nech nečudujú tomu, že dostali nielen výchovné zaucho vo forme vlády liberál-fašistickej čvargy, ale si aj vykoledujú oveľa väčšie nepríjemnosti pre seba a svoju rodinu. A vzhľadom na to, že žijeme dobu zmien, tak buď budú musieť nad týmito otázkami pouvažovať sami a z vlastnej vôle, alebo pod nátlakom prostredia za pochodu, a to v žiadnom prípade nie je príjemná záležitosť.

Takže Fico nielenže je to najlepšie čo máme, ale žiaľ kvôli reálnej mravnosti a informovanosti si ani nezaslúžime nikoho lepšieho t.j. slovenský Putin je ďaleko a kvôli zmenám v spoločnosti ani nemusí prísť.

A čo ďalej?

Nuž, sme malá krajina s malou zdrojovou stabilitou a malou zdrojovou základňou, a preto nesmieme čakať na nejakého záchrancu, ale sadnúť si, porozmýšľať nad vecami a po diskusii vziať veci do vlastných rúk a sami sa stať tými rytiermi bez bázne a hany, na ktorých čakáme.

Čo sa týka mňa, ja sa priznám, že nemám dokonalú mravnosť a robil som chyby, a preto sa nepasujem do roly nespochybniteľnej morálnej autority (hoci niektorí v diskusii to zo seba robia, alebo niekoho takto prezentujú) s tým, že niektorí ma teraz možno obvinia z toho, že kritizujem niečo, čo robím aj ja sám, ale mojou úlohou teraz primárne je najmä poukazovať na problémy a ukazovať smer, ktorým ísť, t.j. čas keď priamo priložím svoju ruku k dielu ešte len príde.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Niekde som napísal (asi do diskusie pod mojim článkom), že tzv. stagnácia pod Ficom kvôli malej zdrojovej stabilite a základne je pokrokom pre Slovensko. To v praxi znamená aj to, že ak chceme zlepšiť svoju situáciu, tak musíme zlepšiť svoju všeobecnú morálku, chápanie a informovanosť aby sme zlepšili kvalitu svojho riadenia a ak to neurobíme z vlastnej vôle (a mali sme na to dosť času a šancí), tak to pôjde pod tlakom vonkajších okolností.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

50 thoughts on “Realita a rytieri bez bázne a hany na bielom koni

  1. Vďaka za doplnenie môjho článku touto analytikou. Teraz je potrebný proces korektor-prediktor, aby bola ozvucena, aspon takto pomoc pre politikov. SMER nebudem volit, mojou preferenciou je Republika, no len potial, pokial nebudu MIlanovia robit kraviny. Zatial pracuju dobre. Ale budem podporovat aj SMER, prave preto tie otazky.

    Na druhej strane @oracle911blog problem je nielen v tom, co sa spravilo, ale aj , co sa neurobilo.a prave preto je o to viac dolezite, aby bola robena dobra analytika, aby mohli politici robit korekturu tak, aby vysledok bolo zlepsenie situacie pre celok, ako aj kazdeho jednotlivca

    Bu+d zdravy a vsetko dobre.

    Páči sa mi

    • Pamätaj si, že papierom sa nikdy nič nevolilo a ani sa neuzakonilo. Je to ilúzia! V každom filme preboha to ešte aj mas ako sa kodexy veselo ci uz tu, alebo vo vesmire porušujú, aj keď sú akože na papieri.
      Uz ked si zoberieš Bibliu, máš pocit ze sa niečo z toho dodrzuje? Prosím ťa. JEDINOU platnou komoditou kdekoľvek v celom univerze je DNA! Preto sa deje to, co sa deje! Tak ako sa ti aktualizuje tvoj mobil, notebook,
      bolo by už konečne potrebne aktualizovať aj software, ktorý nosí každý z nás na hlave 24/7. Veci funguje totálne inak pre krista pána.
      Toto je posledná stránka kam ešte zamierim, ale keď niekedy čítam komentáre. Ľudia sú zmätení, a miešajú hruška z jablkami lebo ani netusia co sa deje. A kam to smeruje a prečo sa to deje. Síce napíšu, že hľadanú odpovede, ale nie v sebe.

      Páči sa mi

      • Naozaj nie?

        Tak preto pálili HItlerovci knihy?
        Preto palili knihy v Maovej číne?
        Preto je teraz zoznam zakázaných stránok pre veľké firmy na dávanie reklamy.
        Preto je teraz cenzúra Big Techu?

        Dobre, tak skúsme pane, Máte 6 základných priorít riadenia
        6. Vojenská
        5. Prostriedky genocídy (vrátane COVID “vakcín”!
        4. ekonomická (hlavne úrok)
        3. Informačná
        2. dátovo-faktologická (na dátach a ich interpretácii záleží)
        1. svetonázorovo morálna

        Takže otázka na Vás adam. Prečítal ste aspoň jednu hrubú knihu z KSB? Ak áno, tak ktoru?

        Liked by 8 people

        • S prepacenim, dovolim si koment na znak suhlasu s Marekom.
          (Sekvencia myslienok pri rannej sprche…A pre mna pouzitelne v ramci temy.)
          A tyka sa to KSB…ci ineho nabozenstva….KSB je uzitocne, no ma hranice , ako kazdy vytvor ludi.
          V kratkosti, relativnost nastroja.
          Tak ako cas, miery a vahy su vytvorene ludstvom ( a doteraz neunifikovane – kilometre vs. mile, stopy vs decimetre atd. ) svedci o tom. ze vsetko je to relativne a niekomu taketo delenie vyhovuje…Pomenujme to Tretou stranou. ( tretou preto, lebo vzdy tu a teraz plati Divide et Impera ! aby to tu mohlo nieco riadit )
          A tak suhlasim s tym, ze jedinou relevantbnou komoditou v Hmote je DNA – a dnes zazivame Utok na tento nas jedinecny majetok – vlastnictvo , potrebne k rozvoju Midgard-Zeme.
          Kontrolou nad DNA inymi entitami, stracame moznost pridavat si do “Trezoru” emocne skusenosti z tejto aj inych realit.
          A tak skusenosti -emocie toho mnozstva byti , ktore kazdy absolvoval budu Zablokovane.
          KSB je tu a teraz vhodny nastroj k pochopeniu zlozitych dejov vo Svete , no bude ho treba postupne opustat , pretoze sa naskytnu Nove nastroje riadenia spolocnosti ….
          Body 6-1 su Mantry tohoto nastroja…Nabozenstva maju mantry ( krestania, hindu, moslimovia…)
          Ten, kto ma prehlad ( nacitane ci empiriicky ziskane informacie hociake a vie si ich utriedit a zanalyzovat ) Vie si urcit vektor udalosti….Aj bez KSB…
          A tak by som neplietol do Globalneho Ziskavania informacii a Skusenosti, lokalne epizody ich potlacovania ( palenie knih, mazanie webov…atd ).
          Borec tomu rozumie, len informacny prejav nie je adekvatny porozumeniu.

          PS:
          DNA ako hmotna struktura, ma nad sebou Hologram .Hologram vytvara spravnu, konkretnu strukturu DNA. ( Fiat Lux! ).Hologram destruuju/opravuju myslienky.
          Spravne udrzovana DNA ( spravne Myslienky ) vytvara Vsehomirom stvoreny Chram ( Entitu v hmote ) .
          Strach , vedomy ci podvedomy , vytvara myslienkovy Chaos. A o to ide v dnesnej dobe, tak ako v dobach minulych.Spirala vyvoja.
          Zelam vsetkym Pokoj v Srdci , nohy v teple a hlavu v chlade 🙂

          Páči sa mi

          • tak a twraz prosím, ako sa da toto využit v praxi na pomoc v tejto situacii a na dennu aplikaciu?
            Pretože pokiaľ sa Vam neotvoria práve kombináciou DNA pamäte na jednej strane a biopoľovou pamäťou na strane druhej schopnosti a nepochopite
            a) čo da s Vami deje
            b) prečo sa to s Vami deje
            c) aky je mechanizmus deja
            d) ako tento mechanizus aplikovať

            tak je to len teoretizovanie. Dam priklad.6 ročný chlapec by chcel šoférovať Bugatti Veyron. Môže, ak najskôr nezvladne malu elektrickú motorku? A ked ma už tu malu motorku a pochopí, že ma pristup kedykoľvek ku nabijačke, môže vziat otc9vi kľúče a ísť nastartovať to bugatti. Nonebude mať sancu ani len nastartovať, nieto este kvalifokovsne jazdiť. A druhá vec, take Bugatti si spapká svoje. Má dieťa zdroje, aby mohlo za vlastné natankovať?

            hore páni je pekna teória. Poznám aj časť praxe. No ak by sa mne teraz otvorilo to, o čom hovoríte, bol by som, ako ta opica so samopalom. Bez skuseností a dostatočnej moralnej podpory svojho vedomia a Duševnych schopností, aby som.niečo nepokazil.
            Takže, zatiaľ sa ryjem, ako červik v matke Zemi a kyprim ju tu a teraz , aj ked už mám nielen motyku, ale aj pluh s traktorom, ale zatiaľ krídla neroztiahnem a nevyletím ako orol do výšin, pretože cesta je momentálne na záchranu semiačok, až keď semiačka zasadím, pokropím, môžem sa vzniesť a svietiť, ako Slnko aby sa vyhrievali v mojich lúčoch a rastli, dozrievali a vydali sladké plody rozvoja

            Budte zdravi páni

            Liked by 4 people

            • Chapem.
              No bolo to pouzite len kvoli obrusovaniu hran buducej riadiacej struktury.
              Treba zadefinovat ideologiu , a potom riadit.
              A s Ideologiou musi byt kazdy riadiaci prvok uzrozumeny.
              Putko riadi a ideologiu vytvara cestou…ale fejkovu…
              Idea vytvara Klan -Rod v optimalnej konstelacii. Rod da info decku ako riadit bugatti…
              Analogiou toho moze byt Stvorenie Vsehomira…On bol ” Klan” a zadal pravidla. Kedze bol sam, mal to easy…:-). My to mame krapet zlozitejsie, no moj nazor je, ze najprv by mala byt myslienka ( problemom je, ze by mal s nou rezonovat kazdy v riadeni ) , a potom prebehne realizacia.
              Evangelizmus !
              To je to spravne slovo.
              Ja osobne som bytost impulzivna .Dajte mi zbrane a vycistim to tu. No je to hlupost.
              Najhorsi nepriatel je ten, o ktorom nevies ze existuje….Lepsia cesta…
              A tak sa budem chovat.

              Páči sa mi

      • “JEDINOU platnou komoditou kdekoľvek v celom univerze je DNA”…Táto komodita je platná len v hrubohmotných vonkajších prírodných štruktúrach ..Jedinou nesmrteľnou a spásnou kvalitou v multivesmíre je sebauvedomelá myseľ tvorená priamo HNR a berúca na seba ako prostriedok vyjadrovania a vnímania rôznorodé prvky štruktúr,dimenzií a planét(telá), kde sa vteľuje v línii životnej púte entity s určitými rolami a úlohami kvôli poznaniu a poučeniam,zem nevynímajúc.

        Liked by 1 person

        • Jemno a hrubo myslíš:
          jemno – su frekvencie plazma…..
          hrubo sú hmota ako kameň a podobne
          aj tak je to všetko matéria ktorá je súčasťou tohoto sveta. Jedného prvotného rozlíšenia MIM (Matéria+Informácia+Miera)

          Prečo sa zavádza nová (hlavne “ezoterická” ) terminologia tu na fóre?

          Páči sa mi

          • Nie,hrubohmotne sa týka celého viditeľného(ľudskými zmyslami aj prístrojmi)vesmíru.Inoštrukturálna jemnejšia hmota a oveľa väčšia časť multivesmíru je zmyslami a prístrojmi vyrobenými z prvkov tejto planéty neviditeľná,ako keby pre nás neexistovala,no je reálna.Ak si si nevšimol tak KSB zasahuje a zaoberá sa aj keď len trochu ale predsa javmi nielen na scéne,javisku ale aj tesne za scénou.Ori tu spomenul odchod mimozemských civilizácií-vidím to podobne aj keď trocha inak.Podľa mňa veľká časť riadiacich entít nad-GP už konvertovala späť k HNR a časť vtelená do GP v telách sa to snaží nejako kočírovať no nižšie šarže tu robia bordel.

            Páči sa mi

  2. Ja velmi oddelujem Fica od Kalinaka, Pasku, Galisa, Vazneho ap a to som nikdy nevolil SMER.
    Fica povazujem za kvalitny kader ale je tu ALE (a kludne zabudnime na minulost).
    To obrovske ALE je pozvat Kalinaka spat do politiky, a uz vobez nehovorim o Gasparovi (jasne robi to preto lebo ludia dnes privitaju aj satana miesto toho co tu mame).
    Ako pises pozname sa tu velmi ale velmi dobre na tom nasom malom piesocku. O Gasparovi mam info len z pocutia ale Kalinak v tandeme s Pociatkom tak to je silna kava (skor Klan). Sa nestitil znicit ziadny podnik ak si zaumienili. Viem to velmi dobre. A aj si velmi dobre pamatam na policajny stat pod vedenim Kalinaka ked uz aj zahranicna doprava sa slovensku vyhybala. A on sa dnes bude na TB chvalit ako znizil umrtnost na cestach… Ale za aku cenu!
    A Fico je bojko lebo sa boji razne zatocit s fasistami a vagabundami, bolo to tak aj v roku 2006 a bude to tak aj po dalsich volbach. Preco? lebo uz dnes si hlada alibi “Kto mecom bojuje ten mecom zahynie” alebo “nebojte sa novinari My prvi vas budeme po volbach chranit”.
    Posledny rok a pol za koho bojuje najviac? Nie za nas nie ale za svojich. Kolko Smer dostal za 20 rokov za volby? A nevie ani sproste slovenske knihy kupit detom na juhu slovenska, ale vykrikovat o tom bude.
    Fico ma daleko na viac ako ukazuje, daleko … tak nech maka viac pre nas
    A ziadne leboFico ale Fico ukaz gule konecne

    Liked by 1 person

    • Pribrať späť do partie Kaliňáka a aj prizvať Gašpara má dôležitý podtext. Obaja majú stále veľa kontaktov v silových zložkách. Obaja sú veľmi schopný v organizácii silových zložiek. O charaktere a tom čo robili radšej nepíšem väčšina tu čítajúcich vie o čom pomlclčim. Je otázne čo plánujú na 17 november. Je otázne aj nakoľko vážne chcú referendum o predčasných voľbách. Čisto teoreticky pri zhromažďovaní silových kádrov môžu plánovať aj inú cestu. To že tieto kádre sú chvílu mimo hlavnú hru takmer nič neznamená. Viac sa momentálne naznačiť neodvážim.

      Liked by 10 people

    • Pekne a strucne zhrnutie v ramci lokalu.
      Pochybenia tychto pajacov su vseobecne zname a bude tych pajacov treba pouzit.Skokove riesenie nie je, Rytier na bielom koni nepriode , ako bolo napisane, My sme Rytiermi…Sice malinki, no ked nas bude vela, bude Klan nesuci v sebe Vektor udalosti…Rytier je len subjekt, s obmedznou silou. Klan je Struktura…

      Liked by 1 person

  3. Uz som to pisal aj predtym, ze najviac mi utkvel v pamati Ficov vyrok: “Kto chce s vlkmi zit, musi s nimi vyt”. Tu je povedane vsetko. A ten postupny tvrdsi a tvrdsi obrat Smeru a Fica je zrejmy – analogia k Bozim mlynom, ktore melu sice pomaly, ale ISTO.

    Páči sa mi

  4. Máš môj plný súhlas.
    Raz niekto povedal: Fico dal Slovensko oligarchom.
    Problém je však,že ho dal slovenským oligarchom.
    A PRETO JE TO LEBO FICO.
    Druhý náhľad z mojej strany je že Fico APLIKUJE TANEC MEDZI VLKMI.
    A ja vidím, že to zvláda dobre tak ako sa dá.
    A preto to ,,PRETO LEBO FICO “DNES PLATÍ V TOM ZMYSLE vyhráme preto PRETO LEBO JE TU FICO.

    Liked by 4 people

  5. S týmto článkom sa na sto percent stotožňujem ako by ste mi čítal myšlienky. Niem že sa s vami a vašou komunitou nemôžem zrovnávať , venujem sa ksb asi len rok. Ale chcem vás všetkých poprosiť, začnite uplatňovať vaše znalosti v praxi, veď znalosti znamenajú moc. Nikdy ľudia netúžili viac po spravodlivosti ako v tejto dobe. Stavajte sa na stranu dobra vždy keď je možnosť. Ľudia vo vašom okolí vám to stokrát vrátia. Neexistuje rivalita medzi očkovaní a neockovanymi hovorím s praxe je umelo vytvorená na internete a v médiách, pracujem ako strojár na prevádzke ces dvetisíc ľudí a to je dosť dobrá vzorka na prieskum. Je to komédia sto proti stom. S môjho pohľadu teraz je ten čas ukázať čo sme sa naučili.
    Chcem ešte poďakovať Oraklovy že mi umožnil na jeho blogu vyjadriť myšlienky. Dal mi pocit že nie som sám.

    Liked by 11 people

  6. Momentalne vsetko stoji a pada na peniazoch. Aj KSB riadenie bez nich nebude fungovat. A udalosti budu naberat spad na roznych urovniach.

    Pan Ori popisal sitauciu realne a presne : okrem ineho teda :

    Takže Fico nielenže je to najlepšie čo máme, ale žiaľ kvôli reálnej mravnosti a informovanosti si ani nezaslúžime nikoho lepšieho t.j. slovenský Putin je ďaleko a kvôli zmenám v spoločnosti ani nemusí prísť.

    Je tu ale viac urovni, ktore pokial si clovek da tu namahu, tak ich pochopi a aj bude vediet v matrixe menit co to ……….a to je to, co naznacuju pani Marek a Free6370, velmi lopatisticky povedane samozrejme.

    Ako bolo napisane, nemame takmer ziadne zdroje, nicoho……..jedine co mame je nasa mysel a slobodna vola poznavat. Tu si mozeme len my sami okliestit….strachom, blbostami, lenivostou, nepoznanim, ze kralicia nora ide este omnoho hlbsie. OK, kto si co vyberie, to bude mat……… Niekto sa tu zmienil o Sci-fi blaboloch. Pre indiana z amazonie je pouzivanie strelnej zbrane sci-fi. Je dobre vediet o veciach ako je KSB, lebo sa viem orintovat v situacii, ale, to neni jediny navod na riesenie a da si ist este aj dalej. Vymenim fukacku za nieco efektivnejsie a mam aj jedno aj druhe a pouzijem to v danej situacii, co bude lepsie.

    Ak sa ludia naucia pouzivat svoju mysel, tak ako to je mozne v kvalite mravnosti a “Bozich pravidiel”, tak by sme sa cudovali, co vsetko je tu mozne.
    A ako uz bolo napisane, len my sami sa mozme stat Rytiermi pre princeznu, Pannu zazracnicu a ziskat s nou pol kralovstva a ak ukazeme, ze sme hodni, tak aj cele kralovstvo a mudro mu vladnut. A mozno prijde aj kuzelnik a aj Slovensky Putin.

    A navodov, rad, pomocok uz aj tu bolo X naznacenych………a najlepsia cesta ako zacat, je sa plne vedome PODAKOVAT za to vsetko, co tu je, lebo by to vobec ani nemuselo byt……..sci-fi, kto sa ako rozhodne………mame slobodnu volbu a kazdy moze zacat od seba……alebo aj nie……..a podla toho sa aj kazdemu budu veci vyvijat.

    Liked by 2 people

Pridaj komentár