SNP – pokračovanie 5 – HESLO

Máme zjednocujúce tvorivé heslo „ZA PRÁVNE A SOCIÁLNE SPRAVODLIVÝ ŠTÁT!“

Čo sa skrýva za týmto heslom, čo je jeho obsahom, je vysvetlené v týchto článkoch:

https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/12/za-pravne-a-socialne-spravodlivy-stat-programova-obnova-slovenska-upraveny-hlavny-bod-1/ – to na začiatok. V ďalších reformách dôsledné oddelenie zákonodárnej, výkonnej a súdnej moci v pokračovaní budovania a upevňovania štátnosti Slovenska, ako je to načrtnuté tu: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/16/za-pravne-a-socialne-spravodlivy-stat-diskusia-k-zmene-volebneho-systemu-a-referendu/

Toto už malo byť dopodrobna rozpracované nielen na úrovni koncepčných materiálov, ale aj v podobe plánovaných realizačných krokov.

Žiaľ, doteraz sa tak nestalo, pretože neexistuje ani Vnútorný prediktor Slovenska, ani Konceptuálne slovenské fórum, kde by sa to cielene riešilo.

Je potrebné vytvoriť skutočné konceptuálne fórum, kde sa bude riešiť koncepcia budúcnosti Slovenska od 1. až po 6. prioritu v plnom rozsahu, to jest od koncepcie až po dielčie realizačné programy od celoštátnej až po regionálnu a miestnu úroveň.

Vnútorný prediktor Slovenska nie je nejaká organizácia, či elitná skupina – je to kolektívny intelekt všetkých tých, ktorí sa aktívne zapoja do tejto práce.

Takže by už bolo na čase prestať mlátiť prázdnu slamu na tzv. konceptuálnych fórach a konečne pretaviť teoretické vedomosti získané z KSB do niečoho praktického a nanajvýš potrebného, pretože 1. september už klope na dvere. Kecať môžte potom. Ak túto výzvu neuchopíte, tak nebude nielen suverénne Slovensko, ale ani žiadne fórum, kde by ste sa mohli slobodne vykecávať ako doteraz.

Podľa reakcií a následnej aktivity bude jasné, na čo a ako sa pripraviť – či na individuálne prežitie v podpolí, alebo tvorivú kolektívnu prácu pri budovaní právne a sociálne spravodlivého Slovenska v duchu zverejnenej VÍZIE a série vyššie linkovaných článkov.

Pretože v týchto dňoch nepadajú len masky B. Kollára a jemu podobných, ale aj masky naše – ukáže sa holá pravda, či sme schopní aj praktickej činnosti, alebo zostávame len v pozícii sa po pleciach potľapkávajúcich teoretikov – „konceptuálov“.

Ukáže sa holá pravda, či dokážeme vytvoriť skutočný súborný intelekt Vnútorného Prediktora Slovenska, alebo zostaneme len teoretizujúcim, no prakticky nevyužiteľným protipólom liberálnej „kaviarne“.

Obe „kaviarne“ skončia rovnako – na smetisku dejín.

32 thoughts on “SNP – pokračovanie 5 – HESLO

  1. Nechcem byť hnidopich ale:
    “Je potrebné vytvoriť skutočné konceptuálne fórum, kde sa bude riešiť koncepcia budúcnosti Slovenska od 1. až po 6. prioritu v plnom rozsahu”
    V takomto prípade to nemôže byt VP Slovenska ale minimálne VP CSSR aj keď myslím si, že najideálnejšie bude VP Obnovenej (obrodenej) Veľkej Moravy. Ak chceme vytvárať v celostnom rozsahu programy na všetkých 6 prioritách a aj ich realizovať budeme potrebovať zdroje a aj tie najcennejšie. Myslím, že by to bolo kontraproduktívne obaliť to len na Slovensko.

    Liked by 4 people

    • dobrá poznámka, ale mám pocit, že zámysel v texte je opretý o terajšie východiskové prostredie..
      Celkovo s touto iniciatívou maximálne súhlasím.
      PS, Už som to kdesi spomínal, ale možno by nebolo na škodu s dobrým úmyslom využiť aj “iniciatívny potenciál” ľudí stojacimi za už jestvujúcimi “deklaráciami” a pod. Do čohosi sa svojho času pustil Rostas (bez ohľadu na to, čo si kto myslí o jeho osobe), Stanek zmienil isté memorandum… veď teória je z veľkej časti preložená a prístupná..

      Páči sa mi

      • áno, mnohé už je spracované, otázka je ako dobre a v akej miere v súlade s Právne a sociálne spravodlivým štátom. Netreba vymýšľať z brusu niečo úplne nové, ale zobrať a zladiť to najlepšie z našich skúseností. Veď máme skúsenosť aj zo socializmu, aj z terajšieho kapitalizmu, i z diktatúry proletariátu i z tzv. demokracie. Nerobme to isté, čo terajšia pakáž, neopakujme chyby posledných 32 rokov – už stačilo ruín, ktoré lemujú naše bývalé priemyselné centrá v mestách a poľnohospodárske podniky na vidieku… treba to sústrediť a spracovať, mať už pripravené, čo podporiť a čo nie, odkiaľ čo dobré vybrať a na aké chyby upozorniť a vyhnúť sa im. Po 1. septembri treba už budovať, a nie sa ešte len začať rozpačite škrabať za ušami “A čo teraz?” a tratiť čas analýzami podstrkovaných zámerov a programov. Máme mesiac na to, aby sme aspoň v kocke vedeli, kto a čím skutočne kope za národ, za Slovensko. Treba pripraviť národný program obnovy, čerpajúc zo všetkých strán – je jedno, čo od KDH, SMERu, HLASu, SaS, Republiky, ĽSNS – hoc i len jednu dobrú myšlienku by kto mal, treba ju zahrnúť – to zjednocuje. Rámec, náčrt máte v článkoch Za právne a sociálne spravodlivý štát. A toto všetko musí napĺňať Víziu zverejnenú MIGom.
        Každý z nás, čo číta tieto riadky a ho oslovia, má nejakú svoju srdcovku – svoju oblasť, ktorá mu je blízka: veda, armáda, poľnohospodárstvo, školstvo, verejná správa. Nemusí spracovávať celú oblasť, napr, učiteľ môže spracovať len nejaký predmet a pod. Nájsť učiteľské fóra, weby, kde sa takéto veci spracúvajú, pozrieť si, čo už tam je, osloviť autorov so svojimi pripomienkami, aby to bolo o skutočnom vzdelaní a pod.

        Liked by 4 people

        • Podľa mňa, treba vytvoriť hnutie,, NÁRODNÝ BLOK”, Ktoré už svojím názvom hovorí, že sú v ňom zlúčené všetky politické subjekty, ktorým bytostne záleží na prosperujúcom Slovensku, výlučne na NÁRODNOM PRINCÍPE.

          Liked by 1 person

          • vedus, všetko s mierou, krok za krokom, ako oni nás oberali o všetko, o zdroje, o slobodu salámovou metódou, tak my takisto tiež nemôžme všetko naraz – obrat od degradácie k tvorivej evolúcii – krok za krokom. Revolúcií tu už bolo dosť…
            Jasné, že banda z mocenských postov musí preč naraz a všetka, inak bude sabotovať. No musíme pracovať s tým, čo je k dispozícii – tak ako Putin a jeho tým v Rusku.

            Liked by 7 people

  2. Akp hovorí Pjakin – vsjo jesť. Čiže VP SR existuje aj s podrobným popisom realizačných krokov. Popolvár sa blíži niektorým realizačným krokom, no nie je to úplný obrázok mozaiky. Ako sa zvykne hovoriť : prezradený plán nie je plánom, tak to tu exaktne rozoberať nebudem. K tomu, aby sa plán na obnovu krajiny mohol realizovať žiaľ chýbajú spúšťastie zdroje. Keď si niekto myslí, že na spustenie sú potrebné milióny, tak je vedľa. Celkom postačuje 200 tis., aby VP SR mohol spustiť plán obnovy, avšak tieto zdroje nemá. Takže otázka do pľacu : sme schopní sa vôbec vyzbierať na takú sumu? Ja sám môžem cca 20 tis. Som zvedavý, kto sa pridá a bude spoločne s VP SR realizovať proces obnovy SR. Mohol by to vziať do réžie Popolvár, pretože naozaj sa blíži k plánu a najskôr porozumie celku, aj keď ostatní sú už tiež zdatní a budú v procese potrební. Tak keď máme prestať kecať a niečo aktívne robiť, skúsme tú zbierku vo veľmi krátkom čase, pretože ten žiaľ ide zatiaľ proti nám.

    Páči sa mi

    • aby sme sa mohli poskladat tak je dobre zodpovedat viac otazok:
      1. kto je popolvar, oracle, ty, ja ap
      2. co maju/mame za sebou (myslim tym aby niekdo nebol skryty agent/zlodej)
      3. urcite je dobre predtym zorganizovat stretutie, “zivot” na nete nie je
      4. urcite su aj dalsie ale takto na rychlo mi nic nenapada…

      Liked by 2 people

    • ja to nebudem, pretože oblasť a sféra mojej činnosti je niekde úplne inde.
      KSB ako veda o riadení spoločenských systémov a supersystémov je pre mňa len medzikrokom, medzistupňom.
      Finančne viem prispieť tiež, pokiaľ ciele financovania budú zmysluplné a nebudú duplicitné, t.j. ak už niekde niečo také je, tak to treba využiť.
      Komunitné finacovanie na preklady prác VP SSSR sa osvedčilo, možno sa osvedčí aj na zavádzanie KSB teórie do praxe, ale to už je o budovaní štruktúr, čo je podľa mňa z určitého hľadiska zbytočné, ak štruktúry sú všade. Času na infiltráciu už existujúceho bolo dosť.
      Otázkou je, čo konkrétne sa bude financovať a dôveryhodnosť pokladníka, pretože toto je riadna suma. Konkrétne ciele financovania asi nie sú predmetom verejnej diskusie, účelovosť použitia týchto peňazí asi bude musieť garantovať autorita pokladníka.

      Liked by 3 people

      • použil som nevhodný termín “infiltráciu už existujúceho”. Správne je: nájsť v už existujúcich štruktúrach, či sú to už politické strany, alebo iné združenia, ľudí, ktorí s myšlienkami KSB a heslom Za právne a sociálne spravodlivý štát súznejú. Je naivné, že teraz rýchlo budú študovať to, čo nám trvalo roky – KSB je pre väčšinu bezobsažný pojem. Preto to musia byť zrozumiteľné plány a programy obnovy v súlade s KSB, ktorým každý politik, či verejne činný jedinec rozumie.
        Nechcime všetko naraz, pretože je to nepriechodné. Sme na dne. Cieľom je vynoriť sa, slobodne sa nadýchnuť a už nikdy viac neklesnúť na dno. No vynáranie v takom tempe, aby to národ a Slovensko nezabilo, reflektujúc nielen globálne a európske procesy ale aj stav spoločnosti na Slovensku.
        Krok za krokom…
        Budem rád, ak financovanie nebude hlavnou témou diskusie. Je to len jeden článok.
        Rád by som sa vyvaroval toho, aby to bolo vláknom o “Činnosti Pjakina…” alebo o “Plochej, či dutej Zemi…”, ako sa to stalo na ksbfóre v posledných dňoch.
        Takže Tondovi, nech sa ozve niekto, kto by to s Tondom podrobnejšie mimo tejto diskusie prebral a následne predložil svoje odporúčanie: áno – nie – áno, ale…

        Liked by 3 people

        • Ako som písal, ja viem 20 tis. Aby sa to spustilo treba 200 tis. pretože sa už nesmie prestať. Všetci, ktorí to dajú dokopy sa zídu na prvú poradu, kde sa vysvetlí transparentnosť tohto financovania, tzn. všetci na to budú vidieť a uvoľňovať sa budú zdroje len a výhradne ku krokom, ktoré spoločne odsúhlasíme v zmysle plánu realizácie VP SR. Náhody sa diať nebudú. Takže, môj e-mail má určite admin tejto stránky, takže ma vie informovať, že dobrovoľníci sa našli a požadovaná suma je k dispozícii. Potom sa vieme veľmi rýchlo spojiť a stretnúť fyzicky, kde si preberieme realizáciu plánu za účasti VP SR a som presvedčený, že ten plán aj odsúhlasíme a budú to dobre vynaložené zdroje pre lepšiu budúcnosť nás všetkých.

          Páči sa mi

  3. Čo je tu napísané, som si uvedomil, keď som si prečítal správu o doručení tzv. Špačinskej deklarácie najvyšším predstaviteľom štátu. A následne videl Stanekove video aj hnutie Archa. Vysypalo sa vrece a vtedy som si položil otázku, či naša výzva bola niekam takto adresovaná, či sme si dokázali získať pre ňu aj niekoho mimo tohto fóra.

    Liked by 2 people

    • Nedávam odpoveď na tvoju otázku, len chcem spomenúť, že hnutie Archa cez časopis Zem a Vek oslovuje všetkých predplatiteľov a čitateľov tým, že do časopisu vložilo prihlášku do občianskeho združenia, kde je členstvo podmienené zaplatením členského 50 eur. Hnutie bude robiť verejné diskusie po slovenských mestách, kde sa zúčastnia prof. Ing. Peter Staněk, CSc., MUDr. Ján Lakota, CSc., Mgr. art. Tibor Eliot Rostas, JUDr. Peter Weis, Ing. Iveta Michalíková a ďalší.

      Ako študent KSB a čitateľ tohto blogu a fóra si kladiem otázku: ako môžem byť prospešný svojej vlasti tu a teraz, keď nadišiel čas spájania? Zmena vyžaduje efektívne štruktúrne riadenie, bezštruktúrne riadenie cez tvorenie infopola okolo komunity KSB na webe mi nepríde na blížiace sa udalosti dostačujúce, pretože aj tu ide čitateľom často o handrkovanie sa o zmysle života chrústa, pričom ide čas, kedy bude treba obetovať aj svoj život.

      Treba spojiť rôzne komunity dohromady, v mojom prípade to idem skúsiť, možno sa tam stretneme viacerí.

      Liked by 4 people

    • tu je konkrétny príklad toho, čo myslím. Kulich vie o Špačinskej deklarácii. Jeho úlohou, ak sa podujme na to, je zanalyzovať túto Špačinskú deklaráciu “či” a “v čom áno” a “v čom nie” zodpovedá myšlienkam Za právne a sociálne spravodlivý štát. Niečo o ľuďoch za tým, aby sme vedeli, že nie je to len imitačno-provokačný projekt, ktorý potom samotní autori a šíritelia odpália.
      Je tu už niečo konkrétne vytvorené. Zanalyzovať, dať sem závery a stretnúť sa s autormi Špačinskej deklarácie a skúsiť sa zjednotiť v sporných otázkach.
      Následne vieme, či túto aktivitu a ľudí za Špačinskou deklaráciou podporovať, alebo nie – v čom áno, a v čom nie…
      A takýchto projektov je veľa – nemusia byť hne´d dokonalé, stačí len posun k lepšiemu, hoc i len malý odraz od terajšieho dna.

      Liked by 2 people

  4. Teória a prax.

    “Bez teórie niet budúcnosti.”
    Bez praxe sa stráca aj prítomnosť a kontinuita.
    V bieloruskej piesni Zem odpovedá vojakovi na otázku kde bude rozhodujúci boj (pole Kulikovo 1380):
    “..tam kde ty teraz stojíš – tam je pole Kulikovo”.
    Jan Žižka velil “Bij se tam, kde stojíš!”
    Globálne presakuje aj na lokálnej až individuálnej úrovni, už aj pasívny odpor má zmysel a obzvlášť ak ide o symboly – napr. nosenie rúšok – symbolu otrockej podriadenosti.
    Bez veľkého teoretizovania a veľkých slov – stačí dať dolu masky, aj v interiéri.
    Už aj minimum – pasívny odpor je prax.

    Dnes som nakupoval bez rúška a tiež jedna staršia dáma, nikto neprotestoval.
    Po roku v maskách, otrávení a otupení ich nosením, vytriezvení z hystérie a pri dnešných teplotách by sa asi aj horliví svedkovia kovidovi pri prejave nesúhlasu pripadali aj ako iniciatívni blbci.
    Teraz je presne tá atmosféra aj počasie aj uhorková miera “hystérie” aby masky padli.
    Preč so symbolmi korona fašizmu!
    Zrazu aj v interiéroch zistíme kto je kto. Raz treba začať.

    Liked by 7 people

  5. Vopred sa ospravedlňujem sa za drzosť, ale “demokracia” vôbec nie je spravodlivý systém a preto je nereálna … demokracia ako taká nejestvuje, okrem krátkeho časového úseku v starých Aténach kde ešte máme dnes demokraciu ? Vo Švajčiarsku ? A ešte kde – nikde, nie je, ani nebude. Nie je to skrátka možné, nemôže fungovať taký systém, v ktorom väčšina diktuje menšine, aj keď v skutočnosti je to často naopak, a menšina diktuje väčšine – kvôli neúčasti na voľbách. Štát nemôže fungovať na základe diktátu (teda násilia), ale na základe vzájomnej dohody. A teraz tá drzosť – kľudne sa smejte – jediný spravodlivý volebný systém je systém našich predkov – kopné právo. Kým nebudú poslanci vybratí 100% hlasov, vždy budú ľudia, ktorí budú nespokojní, budú reptať atď. Keď si ale všetci zvolia svojho zástupcu jednotne, môžu od neho všetci požadovať 100% -né vykonávanie funkcie, môžu ho odvolať atď. V niektorej obci sa nedohodnú ? V danom období nebudú mať svojho zástupcu, bodka. Samozrejme, nie sú potrebné žiadne politické strany. Načo sa rozpisujete o volebných systémoch, keď aj tak žiadny nie je spravodlivý ? Demokracia predsa nefunguje – vlastne v celých dejinách jestvovala len v tých Aténach. Takto to zase len skĺzne tam, kde sme dnes, ak má zlodej Jano veľa dobrých kamarátov a tí prehlasujú tých pár slušných občanov, ktorí napriek zhnuseniu z Jana predsa len prídu ku voľbám, tak sa zlodej Jano dostane tam, kde nemá. Korupcia bude pokračovať a vôbec nič sa nezmení.
    Možno píšem blbosti, tak sorry …

    Páči sa mi

    • podla mna su politicke systemy iba sytemy … kazdy jeden, aj ten najsialenejsi aky si len vies vymysliet vie v “idealnych” podmienkach fungovat a byt prospesny … a na druhej strane, aj ten najlepsi aky by si len vymyslel, vie v tych “najhorsich” podmienkach zlihat

      je to hlavne o ludoch … teda kombinacii vyspelosti ludi (cloveka) a zvoleneho politickeho systemu

      Páči sa mi

  6. Spätné upozornenie: SNP – pokračovanie 6 – vlajka | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár